![]() |
#811 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik-cz. 4.
Cytat:
![]() Przykro mi strasznie. Ja z rodzicami nie mam takich problemów. Po prostu w zasadzie nie mamy kontaktu, nie rozmawiamy. Zawsze pracowali całe dnie, pieniądze były, ale ich nie. Oni nie wiedzą nic o mnie, a ja o nich. Widujemy się 2-3 razy w tygodniu na korytarzu. Bo wyjaśniam, że mieszkamy w jednym domu. Też używam krem nawilżający z fitomedu. Chyba nie zapycha. Muszę tylko znaleźć jakiś krem matujący na dzień na "po" kuracji, bo cera pewnie wróci do przetłuszczania. Macie coś 100% do polecenia.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Zadomowienie
|
Base Matt Lefrosch u mnie trzyma mat, ale ma kwas salicylowy, więc nie każdy będzie lubić. Niemniej w upał 40 stopni wytrzymuje z filtrem, podkładem i pudrem od nałożenia do zmycia, nawet z opalaniem po drodze. Chwalę sobie. A ostatnio nałożyłam na twarz maść nizoral (w ramach sprawdzenia, jak moje zaczerwienienia zareagują), wchłonęła się do absolutnego, suchego matu. Ale wiadomo, to ciężko polecać na co dzień
![]() Spoza baz, to używam też na dzień serum do cery tłustej z Planeta Organica - również wchłania się do sucha, a do tego łagodzi fajnie skórę. Bardzo lubię, chyba najbardziej ze wszystkiego, cokolwiek dotychczas stosowałam. Chodzi dokładnie o to: http://lawendowaszafa24.pl/pl/p/Plan...ra-tlusta/1127 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Zadomowienie
|
Ale żeście się wygadały... Ja myślę, że warto, bo przynajmniej nie jest się samemu z problemem. Tak samo warto wymieniać się radami - nie zawsze trafnymi z tego względu, że i tak każdy ma inną skórę, ale to jest motywujące i daje wiarę, że coś jeszcze kiedyś pomoże i jest nadzieja.
Ja, co prawda nienawidzę wychodzić do ludzi, ale szkoły sobie nigdy nie odpuszczałam. I nawet nie raz miałam najwyższą frekfencję w całej klasie. Ja przez trądzik mam raczej problem teraz, żeby wyjść do pracy. A raczej, żeby ją rozpocząć. Bo nie byłoby problemu, gdybym miała spokojną, nie jakąś bardzo stresującą pracę i po prostu ją miała. Najbardziej przerażają mnie te pierwsze kroki i fakt, że rzadko kiedy praca jest spokojna, na luzie i takie tam... Ale bardzo chcę to zmienić, tylko nie wiem jak. Poza tym ja też nie mam zbyt dobrego kontaktu z rodzicami, a moja matka też dość mocno podkopała moją samoocenę, więc nie tylko trądzik jest tutaj winny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
DCL to marka profesjonalna, gabinetowa, kupisz u lekarza lub w dobrych gabinetach. Chodzi o ten produkt http://www.dclpielegnacja.pl/pielegn...&category_id=8 , to sprawdź gdzie możesz kupić http://www.dclpielegnacja.pl/gdzie-kupic.html , jeśli nie znajdziesz swojego miasta, to zadzwoń na podane numery, Pani Ci pomogą, moga nawet wysłać pocztą. Ten produkt jest mocny, u mnie daje niesamowite efekty, ale skórę można podrażnić. Jutro Ci napiszę więcej, coś pomyslę ![]() ![]() A czy Ty obecnie bieżesz izo? Bo nie wiem czy można przy izo robić takie cuda, jakie ja proponuję.... ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Zobaczysz, będziesz przecudowną mamą i wspaniałą żoną ![]() A co do wyglądu, to pamiętasz serial "brzydula"? Ty już przechodzisz metamorfozę - soczewki, zęby, walka z trądzikiem, w dzisiejszych czasach dużo można, jeśli ma się pieniądze. Na pewno będziesz pięknym kwiatuszkiem, który korzenie ma w Twoim serduszku i już kiełkuje, żeby go zobaczyć na zewnątrz ![]() Ale pamiętaj, żeby otworzyć się na ludzi, musisz się dużo uśmiechać (do siebie do lustra również), ja wiem, że Ci nie jest do śmiechu, zobaczysz, jak uśmiechnięta buzia przyciąga ludzi ![]() ![]() ![]() Wierz mi, nie zawsze wygląd świadczy o tym, czy kogoś się lubi, czy nie. Często ciepło wynikające z wewnątrz przykrywa wszystkie niedoskonałości naszego ciała!!! I oczywiście to działa odwrotnie, nie wystarczy być ładnym, żeby zdobyć sympatię ludzi. Jeśli ktoś jest niedostepnym gburem, to nawet piekność nie pomoże w kontaktach miedzy ludzkich... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Raczkowanie
|
kasza80, Omamo!!! Jesteś wielka!!!
![]() Dziękuję ![]() DCL jest do kupienia niemal pod nosem^^ ![]() Jutro zadzwonię i zapytam czy mają akurat ten produkt. Amway też jest w zasięgu dość bliskich podróży - zadzwonię tak jak radzisz do konsultanta ![]() Jestem z Warszawy, więc nie powinno być problemu. Ale np korund znalazłam tylko w jednym sklepie. Tzn pewnie jest też w innych, ale tak z potwierdzeniem w Internecie, to w jakiejś Mydlarni. Nie wiem czy w aptekach go można dostać? (Ta Mydlarnia jest na drugim końcu miasta, więc dojazd mnie nie kręci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Zadomowienie
|
Kasza, ogromnie Ci dziękuję za Twoją wypowiedź, nawet nie wiesz jak mnie podniosłaś na duchu. Wielkie, największe na świecie DZIĘKUJĘ.
![]() W temacie - na izoteku nie wolno robić mechanicznych zabiegów na twarz i z tym bym się nie kłóciła, bo skóra jest tak cieniutka i sucha, że podejrzewam, że można ją doprowadzić do ruiny. Nie wiem jak z kwasami, bo one jednak złuszczają i działają głęboko. Bo nie wiem czy chodzi o samą kwestię mechanicznego oddziaływania czy może o głębokie złuszczanie? W każdym razie Kasjopeja, korund można zamówić w internecie, nie chcesz? W aptekach raczej nie ma szans. http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Kor...dermabrazja/60 http://www.e-naturalne.pl/pl/p/Korun...rmabrazja-/447 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do zabiegów w trakcie Izo - spokojnie dziewczyny, wiem wszystko co wolno, a czego nie na Izo, a wolno mi niemal wszystko, bo w tej chwili nie jestem na kuracji ![]() Chcę wypróbować zabiegi, żeby nie wracać już do leków. Moja koleżanka coś w trackie Izo miała, ale może to były delikatne peelingi? Tak czy inaczej ja w trakcie kuracji miałam absolutny zakaz podrażniania skóry. Używałam tylko kremów nawilżających. Z resztą po co zabiegi w trakcie kuracji, kiedy skóra jest bez skazy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#818 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
W aptekach korundu nie kupisz.... A z jakiej części Warszawy jesteś? Ja jestem często Ursynowie ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() Głowa do góry!!! Musisz popracować nad tym, żeby zbudować w sobie poczucie swojej wartości. Skoro masz dobrze płatną pracę to napewno jesteś KIMŚ, dobrym FACHOWCEM !!! Zadbaj o swój ubiór (niesamowicie podnosi swoje "ja", zrób modną fryzuję, może "odważną" zrobi z Ciebie modną kobitkę i również odciągnie temat trądziku jak się na Ciebie spojrzy). Słuchaj wesołej muzyki i ogladaj śmieszne głupkowate filmy. Ja, jak mam gorszy humor zawsze ogladam dziennik bridget jones ![]() ![]() Twoje motto powinno być - jestem super, lubię siebie jestem fajna - powiedz to sobie do lustra - wierz mi, że nie jest łatwo. Jestem życzliwa i uśmiecham się, jestem modna i muszę być odważna ![]() Trzymam za Ciebie kciuki!!! ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Jak spotkasz się z kimś z dcl to nie daj się wkręcić w żaden zakup bez próbek. Ich kosmetyki są super, ale np. mnie nie wszystkie przypadły. rewelacyjny jest żel do mycia active cleanser - to jeśli masz na to środki możesz kupić w ciemno, a z całej reszty jak coś Cie bedzie kusić to PROŚ O PRÓBKI ![]() Jeszcze raz o tym moim kwaszeniu napiszę elaborat wieczorem, żebyście miały jasno czego można sie spodziewać i na co uważać. Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2014-05-09 o 11:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Hej dziewczyny!
![]() Kupiłam ten podkład Bourjois 123, w tym najjaśniejszym odcieniu. Na skórze nie wydaje się wcale za żółty, czego się wczesniej obawiałam. Generalnie po pierwszym użyciu jestem zadowolona. Od razu poczułam różnicę, ponieważ teraz mam takie dziwne wrażenie lekkości nie wiem jak to do końca opisać. I do tego cera po nałożeniu podkładu była zmatowiona i stała się taka aksamitna. Wszystkich zaczerwienień nie zakrył, ale to norma, cudów nie wymagam. Zobaczę tylko, czy nie będzie zapychał. ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-05-09 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Rozeznanie
|
Lirriel to dla Ciebie - terapia piosenką
![]() Naucz się tekstu i śpiewaj z nią http://www.tekstowo.pl/piosenka,goss...rection_1.html Bierz z niej przykład - ma w d... kompleksy i świetnie wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
Ale on matuje?
Opinie ma niezłe, może rzeczywiście mu się przyjrzę. Najpierw dokopię się do składu. I tylko jedno - link na all jest właśnie do nawilżającego, a nie normalizującego. edit: Mam skład! Długi, ale całkiem nieźle to wygląda jak na moje amatorskie oko. Nonmédicinaux : Water/Eau, Cyclopentasiloxane, C12-15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Isodecyl Neopentanoate, Coco-Glucoside, C20-22 Alkyl Phosphate, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Malpighia Emarginata (Acerola) Pulp Powder, Opuntia Ficus-Indica Stem Extract, Sodium Hyaluronate, Cinnamomum Cassia Bark Extract, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Poterium Officinale Root Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Twig Extract, Myrothamnus Flabellifolia Leaf/Stem Extract, Punica Granatum Sterols, Terminalia Ferdinandiana Fruit Extract, Tamarindus Indica Seed Polysaccharide, Trehalose, Hydrolyzed Oats, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Flower Extract, Yucca Schidigera Leaf/Root/Stem Extract, Agave Tequilana Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Perilla Ocymoides Leaf Extract, Dipotassium Glycyrrhizate, Zinc Pca, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Ceramide 3, Beta-Sitosterol, Proline, C20-22 Alcohols, C30-45 Alkyl Cetearyl Dimethicone Crosspolymer, Palmitoyl Proline, Polyacrylate-13, Butylene Glycol, Fragrance/Parfum, Diazolidinyl Urea, Polyisobutene, Xanthan Gum, Disodium Edta, Magnesium Palmitoyl Glutamate, Sodium Palmitoyl Sarcosinate, Triethoxycaprylylsilane, Polysorbate 20, Silica, Hdi/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Alcohol Denat., Iodopropynyl Butylcarbamate, Lecithin, Maltodextrin.
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2014-05-09 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Link jest właściwy, w opisie są dwie opcje, po zakupie wybierasz, który ![]() edit: nie ma składu, pewnie był na kartoniku. Pisze, że jest to krem normalizujący na bazie koziego mleka i że zawiera benzophenone-3 Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2014-05-09 o 16:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linka oczywiście nie doczytałam ![]() I jeśli chodzi o skład, to wkleiłam wyżej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#826 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem z Mokotowa^^ Z części najbliżej Ursynowa właśnie ![]() A zatem - jestem po moim pierwszym peelingu i kwasie ![]() Korund kupiłam w Mydlarni. Rzeczywiście w aptekach nie ma. Kupiłam też ten kwas glikolowy 20% DCL. Bo próbek w sumie nie mieli. Stwierdziłam, że zaryzykuję. Zaopatrzyłam się również w Avene Cicalfate. Jedynie Acne-dermu nigdzie nie mogłam dostać - ponoć nie ma w hurtowniach ![]() Peeling był spoko ![]() Zamierzam być w tym systematyczna - zdam relację za 2 tygodnie ![]() Zamówiłam też ten krem - Amway. Pani powiedziała, że nie mają próbek, ale że jeśli nie będę zadowolona, albo będę miała jakąś reakcję alergiczną, to krem jest na gwarancji i wymieni na inny/zwróci kasę. Stwierdziłam, że zaryzykuję i kupię to wszystko, czyli korund, kwas glikolowy 20%, Cicalfate i Amway. I tak wyniesie mnie to taniej niż jednorazowy zabieg w gabinecie. Trzymajcie kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za powodzenie kuracji ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#828 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zastanów się nad tematem, czy przypadkiem nie zrezygnować z podkładu, na rzecz pudru w kamieniu.... czyli rano wstajesz, myjesz buźkę, tonik, krem amway i ..... MAC studio fix. Nie chcę Cię naciągać i nie wiadomo jak zachwalać, bo koszt 125 zł..... ale zrób to dla mnie i podjedź do maca, powiedz, że się zastanawiasz i przemiły Pan dobierze Ci kolor i Cię wymaluje - zobaczysz, czy Ci pasuje czy nie. Ja nie uzywam podkładu już 3 lata, maluję się na wyjścia i wydaje mi się, że duży plus dla skóry, że nie nakładam tego podkładu - to miało znaczenie.... Co do peelingu - kurcze, jesteś niesamowita!!! Ale UWAŻAJ!!!! Ja przy korundzie robiłam acne-derm, on jest łagoniejszy, ten glikol podrażni i wysuszy bardziej - ale efekty będą. Rób to z glową, jak bedziesz widziała, że za bardzo Cię podrażni i wręcz zaczyna palić to zmyj np. po 30 min. nałóż cicalfate i spać. Musisz wiedzieć, że skórę bedziesz miała na poczatku taką ściągniętą, póżniej chropowatą i niemiłą w dotyku, póżniej to się złuszczy i w dotyku bedzie pupa niemowlaka ![]() Spróbuj załatwić sobie próbki uriage hyseac z kwasami, lub avene triacneal - nie kupuj całych, próbki i na poczatku po korundzie rób tym, albo na zmianę raz mniejszy kwas, raz glikol DCL. Jeśli zauważysz, że za bardzo skóra jest podrazniona (jak rano wstaniesz to jest czerwona - nie powinna taka być, ona bedzie niefajna w dotyku, szorstka, ale nie powinna być czerwona - rano, po korundzie bedzie jak burak), to rób tak - trzesz korundem, zmywasz, przecierasz tonikiem i nakładasz cicalfate, a na drugi dzień dopiero kwas. Z czym mieszasz korund? Bardzo fajnie jest go pomieszać z preparatem do mycia - mnie poradziła kosmetyczka i super, nie mieszać z kwasem hialuronowym czy kremem tylko ze środkiem do mycia - lepiej się oczyści. A czym myjesz twarz? Zdawaj relacje, jak coś Cię bedzie niepokoić to pisz, unikaj słońca... Acha, jeszcze co do tego pudru MACA, jest mega wydajny, jest go 15g (dużo jak na puder), nakładam go ogromnym pedzlem (nie gabeczką) i nie widac ubytku prawie wcale. Gama kolorystyczna jest taka, że mozna dobrac tak odcien, że nie trzeba malować szyi, koniec ubrudzonych kołnierzykow itd.... Ale uwaga na podróbki allegro - ja stałam się ofiarą, nie kupujcie. Ja wiem dziewczyny, że polecam Wam same drogie rzeczy, ale one są pozornie drogie. Kiedyś miałam mnóstwo, całą łazienkę różnych drogeryjnych badziewi i nie były też wcale tanie. Zliczając je do kupy wychodziło mnie duzo drożej, niż teraz kiedy mam kilka drogich rzeczy, ale niesamowicie wydajnych i naprawde dobrych. A najlepsze jest to, że wszystko wczesniej wypróbowałam. Amway Pani dała mi z kremu, który przeznaczyła do testów, dcl poszlam w ciemno, ale przy zakupie poprosilam o próbki rzeczy, które mnie interesowały i Panie przelały mi z testerów tzn. produktów, które używały do zabiegów - bo ja kupowałam w gabinecie kosmetycznym. I bardzo fajnie, bo niektóre produkty okazały się klapą.... A MAC Pan mnie wymalował i to też była taka próba jednodniowa - najlepiej pójść rano i cały dzień w tym pochodzić i wtedy zobaczymy jak puder sie sprawuje. Jak wygląda w świetle dziennym, jak długo utrzymuje się na twarzy itd.... Acha... jeszcze jedno - kasjopeja - jak masz ten glikol i zauważysz, że robi się bolące zaczerwienienie i bedzie chciał się robić pryszcz, posmaruj go szybko glikolem. Jak jest to dzień to cienką warstwę, a na wieczór dosyć mocną kropę - pryszcz nie wyskoczy ![]() ![]() kurcze, co chwilę edytuję.... ale znalazłam acne-derm. Nie wkleję linku, bo wychodzą jakieś "krzaki" wizaż blokuje ale jest to apteka gemini www . aptekagemini . pl Trzeba zapłacić 12 zł. za wysyłkę, ale jest to taka tania apteka, że czasem już w jednym produkcie zwraca sie koszt wysyłki. Ja np. kupuję tran mollersa i jest normialnie w aptekach ok 40 zł. a w gemini 25 zl. więc na każdym kolejnym specyfiku jestem do przodu. Skoro kupowałaś cicalfate to zobacz ile przepłaciłaś ![]() A skinoren to jednak nie to samo, niby ta sama substancja czynna, ale mnie niesamowicie podrażniał, był inny niż acne-derm Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2014-05-09 o 22:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Raczkowanie
|
Kasza80, też już znalazłam na Gemini - weszłam, żeby napisać, a tu posty^^
Ja zapłaciłam za 40ml Cicalfate 33zł;/ I tak był w promocji - normalna cena to 43zł. Jasne - będę obserwować skórę, jak cokolwiek złego będzie się działo, zrobię jak piszesz ![]() Co do podkładu. Ja w ogóle nie używam. Nienawidzę makijażu ![]() Wiem, że to nie maskuje tak jak podkład, ale czuję się z nim bardzo dobrze. Jak brałam ostatnio antybiotyk i Isotrexin zew. to biegałam bez niczego - tylko krem nawilżający na dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Napewno będziesz miała fajne efekty !!! Ja kupiłam sobie teraz szczoteczkę elektryczną do oczyszczania twarzy i wieczorem będę sobie tym jeździć z preparatem do mycia. Ja mam twarz już fajną, uspokojoną, ale jednak trzeba jej pilnować i zauważam, że pomimo tego, że wszyscy mi mówili, że kwasy nie zlikwidują blizn wklęslych (tylko laser) to moja systematyczność sprawia, że jednak są coraz mniej widoczne ![]() Od jesieni chcę zacząć kurację retinolem - kremem z sesdermy w stężeniu 0,5%- zobaczymy, podobno cud na blizny i wygładzenie.... Kasjopeja a Ty już idź spać ![]() ![]() Ale tak serio, staraj się to robic przed spaniem. Jak zrobisz wcześniej i bedziesz jeszcze kilka godzin chodzić, to gruczoły łojowe będą pracować i się tluścić skóra, a przeciez już jej nie umyjesz przed spaniem. A łój to pożywka dla bakterii. Szczegolne znaczenie ma to przy cicalfate - on jest tłuściutki i po nim od razu do łóżka ![]() Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2014-05-09 o 22:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam napisać czym myję twarz
![]() Od dawna stosowałam żelu Nuno Ziaji. Ale przy Isotrexinie i Duacu na dzień skóra była zbyt podrażniona. Dermatolog poradziła Cetaphil. I to był strzał w dziesiątkę ![]() Antybiotyk skończyłam brać ponad 2 tygodnie temu. Duac stosuję może raz na tydzień. Isotrexin co 3 dni, a skóra jest w bardzo dobrym stanie! Nie wiem czy to ten Cetaphil mógł mi tak pomóc? Ale skóra nawet lepiej się zachowuje, jak tylko nim umyję i posmaruję potem twarz Nivea Soft, niż jak położę Isotrexin. Ofc nie jest tak IDEALNIE jak na Izo. Ale jest nieporównywalnie z tym co miałam zazwyczaj. Skusiłam się, kasza80, na Twój sposób, bo stwierdziłam, że skoro teraz jest tak dobrze, to trzeba wykorzystać moment braku ropnych wyprysków i działać z oczyszczaniem zewnętrznym. Myślę, że dodanie korundu do Cetaphilu (ja mam balsam do mycia twarzy) może być dobre. Z kremem jest o tyle dziwnie, że miałam wrażenie, jakbym go wmasowywała. Następnym razem zrobię z Cetaphilem. Po peelingu i tak umyłam twarz Cetaphilem, zanim nałożyłam kwas. I jeszcze ciekawostka o mojej skórze. Ja np nie mam blizn potrądzikowych. Nigdy nie miałam takich krost, które pozostawiają blizny. A nie raz też zwyczajnie maltretowałam skórę wyciskaniem. I zero śladów po tym. Moja skóra mam jakieś dziwne właściwości regeneracyjne ![]() Ale na co też liczę po peelingach, to o czym pisałaś - wągry i zwężenie porów. Niestety na moim nosie można prowadzić prace wykopaliskowe ![]() A propos robienia zabiegu tuż przed snem - kurcze, nie pomyślałam ![]() ![]() A Cicalfate to nie na dzień? Na noc, tak? A na dzień, następnego dnia po peelingu i kwasie Acne-derm? Albo Amway?Albo zwykły Nivea Soft? (też już długo używam i moja skóra go bardzo lubi) Edytowane przez Kasjopeja 2am Czas edycji: 2014-05-09 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
Korund ma właśnie konsystencję takiego drobnego, miękkiego piaseczku, ale ma niezłą moc
![]() Ja go najczęściej wmasowywałam solo, pewnie dlatego dość mocno podrażniał, podejrzewam, że w zależności od produktu użytego razem z nim będzie można stopniować działanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Zakorzenienie
|
Czytam co tu polecacie i trzymam kciuki za powodzenie.
Ja nie mogę stosować takich "rzeczy", moja cera nie dość, że trądzikowa, to na dodatek jest naczynkowa.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 |
Raczkowanie
|
Olka, też bym nie mogła.
Ale ostatnia kuracja dermatologiczna poprawiła mi skórę na tyle, że mogę spróbować. Przedwczoraj wyskoczyła mi duża krosta na policzku - taka boląca. Omijałam ją peelingiem, ale kwas już na nią nałożyłam. I dziś jest o połowę mniejsza i nie ma tego wysięku z płynu surowiczego. Czyli kwasy można kłaść normalnie na trądzik? W gabinecie w którym kupiłam kwas, Pani powiedziała, że spokojnie można kłaść na zmiany ropne, nawet na dzień, tylko na niego trzeba nałożyć krem z filtrem. I tutaj pytanie: czy macie jakiś dobry krem z filtrem (50 najlepiej) do polecenia? Taki wprost do cery z problemami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy wiesz, że jesli zdecydowałabyś się na zabieg w gabinecie np. glikolem 40% lub więcej to wyszłabyś z poparzona skórą, a może nawet ranami???!!! Isotrexin zawiera izotretoinę i erytromycynę (antybiotyk), duac nadtlenek benzoilu i kidnamycynę..... ech.... Kwasy do zabiegu gabinetowego mają BARDZO niskie ph i bardzo głeboko penetruja skórę, przy takich substancjach jak w/w maści mogłabyć masakra - rany, lejące się osocze itd. wiem co mówię.... Także przed każdym zabiegiem u kosmetyczki musicie powiedzieć czym smarowalyście ostatnio twarz i wtedy ona bedzie wiedziała co może nałożyć. To, że jest określone jakieś stężenie kosmetyku to jego działanie zależy od PH, im niższe, tym mocniej działa i dwie rzeczy o takim samym procencie kwasu mogą inaczej działać Co do naszego domowego sposobu... glikol z DCL aż takiego spustoszenia nie zrobi, ale nie stosuj go po kaźdym korundzie, tak jak pisałam, załatw coś lżejszego (z próbek triacneal lub hyseac z kwasami, no mozesz ten acne-derm) i co drugi korund zastosuj glikol. Zobaczysz co będzie się dzialo ze skórą. Duac i izo odstawiasz!!! Nie martw się, przy glikolu i korundzie nic Ci nie wyskoczy.... Co do mieszania korundu dobrze zauważyłaś, że krem Ci wsiąknął. Dlatego fajnie jest go połączyć z płynem do mycia. Jeśli cetaphil jest dobry dla Ciebie to ok, ja raczej postawiłabym na cos innego. Czyli tak: rano: - myjesz buzię - przecierasz tonikiem - krem amway (on ma filtr, 15 ale działa jak prawie bloker - przeczytaj moją recenzję na KWC tam opisałam mój wyjazd nad morze ![]() - jeśli widzisz, że skóra już się robi szorstka i łuszczy się a zostajesz w domu, możesz rano nałożyć cicalfate (po nim się bedziesz świecić, także jakbyś miała iść do pracy to sobie go podaruj) wieczorem: - (co drugi wieczór) peeling korundowy z płynem do mycia - trzesz aż skóra się zaróżowi, acne-derm lub coś innego łagodnego, a co drugi korund glikol. - (pomiedzy korundem) myjesz buzię, przecierasz tonikiem nakladasz grubą warstwę cicalfate i dobranoc ![]() Punktowo, na zmiany ropne nakładaj glikol (ale nie więcej niż trzy razy w jedno miejsce) bo Ci poparzy i skóra zrobi się pomarańczowo-żółta (taki liszaj), ale zejdzie ![]() W miarę używania sama zobaczysz co jak działa i się nauczysz ![]() Kasjopeja, powiedz mi, Ty masz zbadaną przyczynę tradziku??? Bo widzę, że brałaś izo doustnie i teraz co chwilę jakiś antybiol...? - |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie wiem, pomyślę o wizycie u ortodonty w wakacje ![]() Dobrze, że Ty znalazłaś dobrą ortodontkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 |
Raczkowanie
|
Czytam, czytam cały czas, co tutaj piszecie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I znów moje motto - najpierw spróbować ![]() Druga rzecz to ta https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...radycyjny.html Nie próbowałam, kiedyś miałam na niego ochotę. Niestety nie da się wypróbować, ale recenzje ma super. Można go dostać na www . doz. pl tylko musisz zrobić zamówienie za min 20 zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
Raczkowanie
|
Ale czemu przez kolano?^^
Przecież je odstawiłam ![]() ![]() Z resztą tak jak napisałam: nie wiem co mi pomogło w trakcie ostatniej kuracji, bo brałam i wew. i zew. środki, ale zew. stosowałam ostatnio sporadycznie. Przyczyna trądziku - a to można ją zbadać? Pytam serio. Ja jestem przebadana cała. Od strony hormonalnej jest w normie - tak wiem, normy to nie wszystko. Ale brałam hormony - nie było żadnej różnicy w wyglądzie skóry. Nowa dermatolog powiedziała, że trądzik jest zawsze hormonalny. Ale jeśli mi pomagają antybiotyki, a nie hormony, to nie wiem. Miałam badania pod kątem pasożytów, grzybów, itp - nic. Mam przebadany cały przewód pokarmowy: wszystko ok. Teraz poszłam po Izo, ale dermatolog powiedziała, że najpierw da mi antybiotyk i Izo zewnętrznie, potem zrobi mi oczyszczanie skóry, a potem da Izo wewnętrznie. W czasie każdej kuracji - zarówno Izo, jak i antybiotykami, skórę mam zawsze piękną. Cuda wianki zaczynają się po odstawieniu leków. I tak od 16 lat. Jedynym wyjaśnieniem na ten temat jakie dostaję od lekarzy, jest to, że taka jest moja uroda. I wsio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.