![]() |
#61 |
Realistka
|
Dot.: Co jest mormą zachowań dzieiejszej młodzieży?
autorka watku dla mnie przesadza. powiem to z tego wzgledu ze jestem w ostatniej kalsie koncze szkole mam 19 lat i cuz w 1 klasie tez widzialam duzo tego typu akcji, ale nie odsuwalam sie od tych ludzi i niektorzy z nich okazali sie naprawde swietnymi ludzmi, myslec ze zadzierasz nosa i probujesz pokazac jak bardzo jestes lepsza, sprobuj zauwazyc u innych tez zalety a nie tylko wady.
poza tym skoro masz 16/17 lat bo skoro 1 klasa to hmm... zaczelas wspolzyc 2,5 roku temu to mialas jesli dobrze licze 14 lat ??? palisz ? oceniasz innych a moze na Ciebie tez ktos patrzy w ten sposob?
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak na marginesie, do Ciebie. A bronisz jej bo widocznie swój do swego ciągnie. Po prostu Twój wcześniejszy post odebrałam jako gadanie czującej sie także ciutkę lepszej od innych, dziewczyny z porządnego liceum co to sie z hołotą nie zadaje. A ja jestem uczulona i wyczulona na takich ludzi.
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
no świetnie, przekręcasz moje słowa:/ "poszłam do niezłej szkoły" owszem, to na pewno Batory, Rej albo inna czołówka. nad interpretujesz i tu jest cały problem. gdzie napisałam, że się nie zadaję z hołotą=wywyższam? po prostu nie jestem osobą preferującą głośne towarzystwo, gadanie o niczym i ciągłą zabawę - przecież piszę o sobie - jestem nudna.
Twoje uczulenie na osoby o tendencji do wywyższania się, przekręca trochę to, co się tu pisze. ach, dodam, że nie chodzę do jakiejś super mega szkoły, bo tak to chyba odebrałaś, chodzę do zwykłego ogólniaka i miałam szczęście trafić na normalnych ludzi. autorki nie bronię, ona przesadza miejscami, ale i wypowiadające się tu wizażanki przeginają. pozdrawiam
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie umieją każdego zgnoić i taka jest prawda. Wszystko da się skrytykować, każdy może być zły , inny, patologiczny i z pewnością niedługo trafi do więzienia lub poprawczaka. Na mnie tez nie jedna osoba patrzyła sie z pogardą kiedy stałam z taką, a nie inną grupą znajomych. Pozory, pozory i jeszcze raz pozory.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Liceum skończyłam kilka lat temu, w klasie momentalnie utworzyły się grupki i paczki. Ja jako chorobliwie nieśmiała wtedy osoba, niepijąca (owszem piątki spędzałam w pubie ze znajomymi - przy coli
![]() ![]() ![]() Moim zdaniem wystarczy otworzyć się na ludzi, bo czasem naprawdę pozory mylą. No i nie narzekajmy na "dzisiejszą młodzież", bo większość z nich to wspaniali, uczynni, weseli i nteligentni ludzie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
to tez omijam dalekim łukiem ową deliktwentke to taka skrajna (nie)tolerancja Cytat:
ja lubie wyjscia ze znajomymi, lubie wypic piwo, ale poprostu nie potrafie zrozumiec osob ktore mysla tylko takimi haslami gdzie isc w weekend i co wypic i zeby duzo bo przeciez jak to weekend jest i 'studenckie zycie' , weekend bez 'naj*** sie' to weekend stracony dla mnie to po prostu zatracenie jakichkolwiek wartosci, sensu, wszystkiego autorka wg mnie wyolbrzymia troche problem, choc wg mnie on nadal istnieje wg mnie nie ma czegos takiego, ze 'nie potrafie z nimi rozmawiac' potrafisz, ale nie chcesz Cytat:
a czy on jest zly? po tak naprawde co jest dobrego w piciu alkoholu?no jakis racjonalny argument. ja wiem ze 'umila' czas itd ale wg mnie przesadne upijanie sie (notoryczne) nie jest do konca normalne, czego normalnosc probujecie, nie wiem w jakim celu tutaj udowodnic Cytat:
tu po prostu punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia nikt nie jest zly, po prostu kazdy ma taka a nie inna nature i kazdy ma swoj poglad na to, glownie subiektywny Cytat:
nie widze powodu dla ktorego ktos ma udawac jezeli autorka nie czuje potrzeby 'znalezienia wspolnego jezyka' , integracji nie musi tego robic ale chyba jednak nie chce(jak wiekszosc ludzi, bo nikt nie lubi byc sam) byc odrzucona (inaczej nie zakladalaby tego tematu) to jednak cos za cos albo sprobuje sie dogadac albo zostanie sama Cytat:
- podsumowujac, chyba nie jestem po niczyjej stronie w jakims tam procencie bliskie sa mi poglady autorki, mam pewne poglady na pewne tematy, draznia mnie niektore 'dzisiejsze' zachowania, ale chyba nie popadam w skrajnosci. np 'nie lubie koloru czerwonego' ale czy go nie toleruje? nie. tak samo to, kwestia umiejetnego wspolzycia w spoleczenstwie, dogadania sie. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
zmien szkole, jak Ci towarzystwo nie odpowiada.
Poznalas iles tam osob w tym technikum i caly swiat myslisz, ze jest taki jaki oni?
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Dobrze wiedzieć, że jak ktoś lubi częstsze imprezy, odrazu jest "kurewką" i "się szmaci"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Uważam, ża autorka wątku ma prawo czuć się w pewnym sensie lepsza moralnie. Co nie znaczy, że się wywyższa. Ile razy zdarzy mi się wudzieć gdzieś na imporezie zachlanego gnojka, to nie jest mi go żal. Powiem więcej, nie obchodzi mnie co z nim będzie. Poczuł się na tyle dorośle, że pije i ćpa? To niech teraz będzie na tyle dorosły żeby konsekwencje ponieść. Komuś maszyyna utnie rękę, złamie nogę, ok, pomogę, wypadek. Ale picie to już inicjatywa własna.
Ktoś pisał z przekąsem, że chodznie na imprezy to szmacenie się. Znasz brytyjskie pojęcie "ladette"? I do nas przychodzi na to moda. Bywam w klubach, pubach, dyskotekach. W Łodzi mam tego od groma. I coraz częściej zdarza mi się widzieć wypicowane 15-stki chwiejnym kropkiem pomykające do wucetów z napalonym kolesiem. Pograć w karty to oni tam nie idą. I to niby zachowanie normalnie? To nie jest "szmacenie się"? Nie twierdzę, że robią tak wszyscy. Ale naprawdę sporo tego ostatnimi czasy widuję. W mojej klasie liecealnej, potem na studiach (!! I to na socjologii!!)też praktycznie nie było normalnych ludzi (z 50-cio osobowej grupy na studiach, 3 - TRZY chadzały do teatru) . Też liczyły się imprezy, dyskoteki, co kto wypił i ile, etc. Wszelkie wycieczki szkolne, ba, nawet wyjście do kina czy teatru sprowadzały się do ukradkowego przemycania wódy albo piwa. Zero ambicji, zainteresowań, hobby. NIC. Mam troche styczności ze szkolnictwem i norlamnie człowieka szlag trafia, jak gówniarz mówi, cytat : "Po ch..j mi "Pan Tadeusz". I to nie incydent, a tendencja stała. Po ch... mu matematyka, wf i biologia. To ja się pytam, po ch... dla kogoś takiego szkoła? Ile dzieciaków takiego pokroju wyjdzie na ludzi? Może powinno się zatrudnić sztab psychiatrów, psychologów i innych terapeutów żeby się problemem zajęli jakoś skutecznie. Tak na marginesie, od dłuższego czasu obserwuję wątki zakładane przez osoby z niewielką ilością postów i wydaje mi się, że to one właśnie są "ofiarami", nazwijmy to, " nagonki". Bo jak to jest, że forumowiczkom z dużą ilością postów uchodzą pewne sformułowania, a nowym nie? I zaraz jest masowe oburzenie, że są dumne, zadufane i mają gdzieś innych? To tak do przemyślenia.
![]() |
#70 |
Dolce vita
|
Witajcie
![]() Po prostu rozgraniczam. W liceum też nie wiedziałam jak z innymi rozmawiać. Z tym, że ja nie chwaliłam się ile wypiłam i z kim się całowałam i ile razy. Myślę, że Ci "licealni alkoholicy" z czasem zejdą na poważną drogę- przyjdą studia, zakochanie... a teraz sa młodzi, gadają głupoty, chcą być cool, bo tak mierzą swoją przynależność do grupy. Wiem to, też przez to przeszłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Uważam, że modne są na wizazu wątki o tym jakie mamy okropne towarzystwo i jacy nie jesteśmy rozumiani przez tą wstrętną i okropną młodzież. Może gdybyś przestała tylko wyłapywać to o czym Ci jest tu teraz wygodnie napisać i spojrzała na te osoby jak na kogoś godnego uwagi, równego Tobie to byś zauważyła, że nie da się 24 na dobę gadać o seksie i chlaniu. Może gdybyś poszła z tym "niżem intelektualnym " na imprezę mogłabyś z nimi o tym porozmawiać? Ja też często po imprezie, lubię poprzeżywać z koleżanką co się na niej działo, kto był itp. Na pewno mamy też inne tematy, ale na każde rozmowy jest czas i miejsce i an rozmowy o seksie, o imprezie i o egzystencji.
![]() |
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ona pali bo ona ma prblemy, stresy bla bla bla kolezanki pala - robia to na pokaz i zeby sie popisac Ona pije no bo jak to ze znajomymi nie mozna sie napisac Kolezanki pija - "glupie szmaty" co sie zachowac nie potrafia Ona uprawia seks od 14 r.z ![]() Kolezanki gadaja o seksie-glupie "kurewki". Czemu ona jest fajna a one be? Bo ona tak uwaza i koniec.
![]() |
![]() |
#73 | |
Realistka
|
Cytat:
![]() w koncu kazdy lubi isc na impreze raz na jakis czas. nie wierze autorce watku ze WSZYSCY tacy sa i zalozmy sa dziwni. wiem ze niektore dziewczyny to puste panienki ale nie uwierze ze wsyzscy sa zli
![]() |
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
ojej... cudowny watek... nie wiedzialam, ze dalej jest moda na romantycznie, nie zrozumiale wybitne jednostki.
.... niczym werter. tak w ogole, to kiedy nastolatki maja byc nastolatkami, jesli nie w okresie nastoletnim? kazdy ma swoj mozg (tak podejrzewam) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też śmieszą wypowiedzi o tym że cała dzisiejsza młodzież pije i się puszcza. Ja chyba obracałam się w jakimś dziwnym towarzystwie bo mi się to nie rzuciło w oczy ![]() Poza tym nawet jeśli ktoś lubi seks czy jak ktoś woli "puszczą się" to jakoś mnie to nie irytuje, bo mam własne życie ![]() Cytat:
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-03-11 o 20:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Hmmm... osoba paląca, pijąca i uprawiająca seks od 14 r.ż dostrzega tak "straszliwe" wady w innych. Dziwne, że nie zauważa tego, co sama robi. Do autorki wątku - dzisiejsza młodzież odbiega od normy - tak samo jak Ty. Zastanów się czym różnisz się od opisanych przez siebie osób. Tym, że Twoim zdaniem masz dobre wytłumaczenie na swoje zachowania? Ja tych tłumaczeń nie kupuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się. Zresztą... młodzież chce się wyszaleć, i dla mnie normalne, ze w młodym wieku chodzi się na imprezy. Moja mama też chodziła, mowila ze nawet przez pewien okres co tydzien się zdarzało... to wedlug mnie normalne. Gusta są rozne, towarzystwa sa rozne. Są Ci ktorzy wola siedziec w domu, są tacy co wolą poimprezować- czy to oznacza od razu bycie pustym? Ja tez pije alkohol, chodzę na imprezy, też radzę się kolezanek w co się ubrać na impreze, zeby dobrze wyglądać, to znaczy ze jestem pusta, zgorszona? Jestem małą kurewką?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę tu tą samątendencję co u autorki pierwszego postu - zero zainteresowań i hobby, bo nie są takie jak moje. Nie bardzo sobie wyobrażam, skąd wiesz, że nikt na Twoich studiach niczym sie nie interesował. Byłaś u każdego w domu, spędziłaś z każdym czas? Wydaje mi się, że jeśli pewna grupa osób, z klasy czy z roku, była w piątek/sobotę na imprezie, to naturalne, że jak przyjdą w poniedziałek na zajęcie, to rozmawiają o tym. Nie wydaje mi się, żeby było to równoznaczne z brakiem innyc zainteresowań.
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
No jest jaka jest ta mlodziez... tyle ze autorka jest toczka w toczke taka jak te osoby ktore krytykuje i na ktore patrzy z gory
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Ja mam 24 lata i dziekuje bogu, ze nie jestem teraz nastolatka bo istbnialo by niebezpieczenstwo, ze bede taka jak wiekszosc z nich.
chodzace po galeriach handlowych zamiast szkolach, w mini, makijazu, smierdzace na odleglosc perfumami, po solarium, z tipsami, tapirem na lbie, sluchajace mandaryny i jakigos innego technoszajsu, bluzgajace na prawo i lewo, pijace piwsko na ulicy, szlajajace sie z duzo starszymi chlopakami, zeby udowodnic jednakowo skretynialym rowiesniczkom jakie to one nie sa wylansowane, chodzace po klubach, do ktorych je wpuszczaja bo albo sie przespaly z bramkarzem albo wygladaja jak 20 letnie kurewki, czytajace Bravo Girl, bezczelne w sposob po prostu glupi i niepoparty argumentami, nie szanujace nikogo, mowiace o swoich rodzicach per starzy, wydajace swoje niebotyczne kieszonkowe na cotygodniowe zakupy w New Yorkerze, rzygajace pod klubami, bo niestety organizm nie jest przygotowany do litrow wodki, siedzace na randkowych portalach i jarajace sie jak ktos na nich tam zagada, szperajace godzinami po naszej klasie i rozsylajace kretynskie lancuszki smsami....ech... to wszystko powoduje u mnie jedno konkretne uczucie: NIESMAK. a zaznacze ze nie jestem i nie bylam jakas odizolowana nastolatka, sluchajaca metalu i majaca kolczyki na twarzy ![]() ![]() jestem i bylam normalna chyba inteligentna, lubiaca sie bawic, majaco w miare dobry mam nadzieje gust laska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
dla mnie bardziej godne potępienia jest, niezgodne z prawem, uprawianie seksu przez 14-sto latki, niz prowadzenie bujnego zycia erotycznego przez PRAWIE dorosle osoby. No ale coz. ja dorastalam w troche innych czasach :/
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
Tyle że seks z czternastolatką jest prawnie zabroniony. ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Facet uprawiajacy seks z 17 sto latka nie bedzie oskarzony o pedofilie, a z 14-sto latka juz tak. ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- a ja nie stawiam miedzy tym rownosci. Dla mnie pedofilia jest jednak gorsza.
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
autorka jest taka sama (a może gorsza?) jak rówieśniczki, które opisuje i chyba jej problemem jest właśnie to, że nie chce dopuścić do siebie tej myśli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Przypomina mi się etiuda "Galerianki". (można obejrzeć na "Youtube") Trochę takiego "towaru" kręci się po miastach, ale bez przesady. ZAWSZE były takie, które się puszczały (nie mylić z "lubieniem seksu"..) i takie, które patrzyły na to z potępieniem. Faceci, którzy zaliczali i tacy, którzy tego nie robili (a perwnie chceili..
![]() Ale - ludzie się zmieniają, a nie raz byłam świadkiem przeobrażeń typu: pulchna, zaniedbana, inteligentna dziewczyna pluje na te szczebioczące, bawiace się laski. Potem chudnie, "bierze się za siebie" i po chwili jest gorsza od tych, które opluwała jeszcze przed chwilą. Mogę się czepiać ludzi ogólnie, bo głupim gatunkiem jesteśmy, ale nie sądzę by ta dzisiejsza młodzież była wyjątkowo.. pusta, podła czy cokolwiek. Fakt, żyje w mniejszym strachu przed szkołą, rodzicami, ale jest to kwestia wychowania.Mtv słabo się sprawdza jako opiekunka do dzieci.
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
a może w końcu wypowie się autorka wątku ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.