|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wymianka Mikołajkowa :)
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Może ja mam dziś fazę skojarzeniowo twórczą ale do tego cytatu Biedronko też mam pomysł od ręki, po prostu rozwinęłabym inwokacje i oparła się na fragmencie: "gdzie bursztynowy świerzop, gryka jak śnieg biała, gdzie panieńskim rumieńcem dzięcielina pała, a wszystko przepasane jakby wstęgą miedzą zieloną, na niej z rzadka ciche grusze siedzą"* i pomysł już gotowy xD
*jeśli jest jakiś błąd w cytacie to przepraszam, dawno dawno się tego uczyłam. |
|
|
|
|
#63 |
|
BAN stały
|
cytaty?
może być ciężko ![]() jednocześnie: można komuś dać niezłą rozkminkę |
|
|
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
"bo tu chodzi o zabawę" jak to ktoś kiedyś śpiewał XD (haha złapała mnie głupawka teraz i gadam cytatami ;P).
Ale właśnie to byłoby fajne że dostaję cytat i metodą skojarzeniową przez 10 różnych skojarzeń dochodzę do czegoś zupełnie innego i muszę to jeszcze uzasadnić dlaczego tak a nie inaczej mogłoby być zabawnie
|
|
|
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
i wtedy na cytat "Litwo, ojczyzno moja" zrobiłabym komuś różowe kolczyki
wiec zdecydowanie lepiej byłoby gdyby takie cytaty trafiały do Jelonka - bo zdecydowanie piękniej to ujęła
|
|
|
|
|
#67 |
|
BAN stały
|
właśnie, dodatkowo jako obowiązek wyjaśnienie jak rozumiemy ten cytat, czemu tak, a nie inaczej itd
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
Dwa Slońca - nie no...jeśli będzie trzeba to coś się wymyśli-wyszuka.....
Tylko mam wątpliwości - taka opcja daje tak duże pole do popisu, że wyobrażenia pomysłodawców mogą się diametralnie różnić od wyobrażeń wykonawcy......I może być ciężko trafić w gust obdarowywanego......:roll eyes: Jelonku - już widzę ten miks kolorystczny......:hahaha : |
|
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
Więc musimy się postarać i tak dobrać cytat aby nie dawał możliwości zbyt dużej interpretacji
![]() Następny problem będzie taki- jak połączyć cytat ze świątecznym akcentem. Ale ja też mam coś ciężki dzień - chyba mnie łapie grypa, mam nadzieję że nie ta ze wschodu .
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
A ze mnie jest prosta baba. Biore udział w 3 różnych wymiankach, mam ochotę coś zrobić, ale przyznam szczerze, że życie codzienne za bardzo mnie stresuje, bym sobie miała dokladać stres w postaci goniacego terminu, braku półfabrykatów i zero pomysłu na cytat i co do niego zrobić. Jak dla mnie - za krótki czas na takie rzeczy. Co najwyżej moge coś z literatury drugoklasisty zacytować. Albo zrobic komus kolczyki żółto-zielono-niebieskie czyli "nad rzeczką opodal krzaczka siedziala kaczka dziwaczka"
|
|
|
|
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
[ Co najwyżej moge coś z literatury drugoklasisty zacytować. Albo zrobic komus kolczyki żółto-zielono-niebieskie czyli "nad rzeczką opodal krzaczka siedziala kaczka dziwaczka"
[/QUOTE] |
|
|
|
|
#72 |
|
BAN stały
|
fakt - ciężko połączyć coś świątecznego z konkretnym tematem.
ja bym została tylko przy jakieś myśli przewodniej - co tam sobie wymyślimy. |
|
|
|
|
#73 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale jeżeli ktoś poda cytat "nie mów dużo, ale powiedz wiele" wtedy mozemy z kolorami zazalec, chociaz juz z forma chyba nie... moja wyobraznia zaczyna sie budzic...![]()
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
Poppppy że lubię kolorów dużo to walnęłam tamten ale zawsze można przy takim cytacie użyć "do tych pagórków leśnych, do tych łąk zielonych szeroko nad błękitnym Niemnem rozciągnionych" lub też: "pól malowanych zbożem rozmaitem, wyzłacanych pszenicą, posrebrzanych żytem" - i gama kolorów się zawęża
heh dobra koniec z inwokacją Podumowując, pomysł z cytatami mi się podoba a dodatkowo można przecież podać preferencje tak jak było na początku ustalone i wtedy mała szansa że się nie trafi w gusta
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
Echh....nie wiem....nie jestem przekonana do tych cytatów nadal....
Chyba mam takie podejście jak Piechotka..... Chyba ten pomysł nie jest jeszcze przesądzony.....?:rolleye s: Jelonku - ja żartowałam z tym miksem ;-) Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2009-11-04 o 19:22 |
|
|
|
|
#76 |
|
BAN stały
|
ja jestem przerażona trochę tym pomysłem. bo to naprawdę ciężki temat...
chyba wolałabym pory roku - każdy pisze jaką porą roku jest i wtedy robimy
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
W sumie mi to wsio rybka, jakbym miała głosować to obstawiałabym cytaty (bo mam chyba zbyt wybujałą wyobraźnię:P) ale pory roku, temat świąteczno mikołajkowy, lub inny też zaakceptuję. Ale skoro niektórym uczestnikom nie podoba się pomysł cytatowy a nie było na początku zaznaczone że taki będzie proponuję zostawić go na następną wymiankę a pozostać przy wymiance "pory roku" w związku z tym że będzie mało czasu.
|
|
|
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
Ja jednak tym razem jestem zmuszona zrezygnowac, niestety, wiec proszę o skreślenie mnie z listy
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, Dziewczyny że mały zawijas się porobił... I mamy dwie opozycje
![]() a) cytatowa - biżuteria wg preferencji podanych w zgłoszeniu do mnie i nawiązanie tych preferencji do cytatu. Ale tutaj musiałoby być powiązanie tych dwóch, aby ktoś kto wybierze czerń, szarość, granat nie dał cytatu o kaczce bo byłaby kropka... Czyli jak wesoły cytat : wesołe kolory, jak smutny cytat : smutne kolory, jak brak jakiś preferencji to wtedy dowolność w formie Tylko może wyeliminowałyśmy wszelakie takie cytaty o śmierci, bólu, żalu? Jest wiele neutralnych, wesołych i zbawnychnp : Diabeł, to taki Anioł co wstąpił do nie tego pubu co trzeba i wypił odrobinę za dużo. ![]() b) pór roku , ale w tym wypadku trzebaby rozszerzyć nieco temat i nie tylko na kolorystykę, ale też np na skojarzenia, bo wiele osób może być na 2 porach roku jednocześnie albo akurat nie lubić kolorów im przypisanych.. ![]() I jakie opinie dalej będą? |
|
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Uważam że pory roku będą najlepsze jak już wyżej pisałam, bo mało czasu itp.
|
|
|
|
|
#81 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Mozecie zawsze nie tyle z cytatow brac inspiracje co z piosenek - wiele z nas tak robi. W sumie mozna by bylo obejrzec jak odbieraja jakis utwor 2 calkiem rozne osoby. A i YouTube calkiem pojemny jest
|
|
#83 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W dalszym ciągu jestem za cytatami
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się dostosuję, żeby tylko ludzie nie zaczęli się wycofywać z powodu tych cytatów
|
|
|
|
|
#85 |
|
Rozeznanie
|
Hmm... "Litwo, ojczyzno moja..." to jak dla mnie medalik z MB Ostrobramską - nie wiem czy to by autorowi cytatu pasowało...
![]() Mnie bardzo spodobał się pomysł z piosenkami, ale może wprowadzić dowolność - cytat lub piosenka (w końcu tytuł piosenki to też cytat)? |
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, więc żeby było tfurczo
proponuję temat:"Cytat, piosenka lub słowo - inspiracja" Cytatu może ktoś nie znaleźć, ale wymyślić słowo jakieś juz powinien na pewno...
|
|
|
|
|
#87 |
|
www.dulcedo.pl
|
A może świat bajek to taki okres świąteczny, mi zawsze kojaży się z Mikołajem elfami i cudami. Może bajki były by naszą inspiracją
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie pomysł Lubomirki super
Jesli chodzi o "cytat, piosenkę czy słowo" - problemem nie jest tylko samo wymyślenie swojego tematu, ale też tego co się wylosuje.......... I nie tyle, że nie jestem w stanie temu sprostać - po prostu czasu jest bardzo mało i ja osobiście boję się, że w przypadku trudnego tematu nie wyrobię się czasowo.....
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
mi się również ten bajkowy pomysł spodobał
no chyba że ktoś wymyśli misia koralgola to już może być gorzej
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
na pierwszy rzut oka bardzo spodobal mi sie pomysl lubomirki, ale po na mysle... wiekszosc bajek jest o misiach albo krolewnach - mysle ze juz latwiej byloby sie kierowac cytetem niz bajka - bo np. Spiaca Krolewna brzmi pieknie ale co by to mialo mowic o preferencjach
![]() no chyba ze ktos lubi niebiaski to wtedy rzuca Smurfy i z glowy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

moje raczkowanie 
może być ciężko 
mogłoby być zabawnie