![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bezczelna siostra TŻ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No z mama pomszcza bo tez sie mama wsciekla. Nie zapominajmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mnie dziwi to kiedy dorosłe kobiety, mające stałego partnera, często tuż przed ślubem, latają ze skargą do mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Wysluchac moze, bo dobrze sie mamie wyzalic ale mama musi sobie zdawac sprawe, ze nie ma zlotego srodka na udany zwiazek i moze powiedziec, co mysli ale bez przekraczania cieniutkiej granicy ingerowania w zycie dwojga.
A w tym wypadku to mama mogla zapobiec eskalacji konfliktu mowiac - nie przesadzaj coreczko. A tak, dolala oliwy do ognia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
A potem nie ma się co dziwić, że takie mężowie mają dość teściowych, jak kobiety z byle czym na skargę latają. Fakt, matka jako osoba doświadczona nie powinna jeszcze nakręcać takich bzdurnych konfliktów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2010-01-26 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
BAN stały
|
Dodam jeszcze,że nooo faktycznia jak ta siostrucha tz-ta,jak ona może,no bezczelna jędza obraża twoje dzieci autorko wątku,ktorych nawet nie ma/nie istnieją.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Autorko wątku chyba niepotrzebnie podsłuchiwałaś kłótnie rodzeństwa, a już zupełnie nie rozumiem jak mogłaś płakać o kogoś, kogo jeszcze nie ma... Nie powinnaś nic mówić siostrze tż-ta, ewentualnie on jej coś powie jak uzna za stosowne, ale kłótnia między nimi ciebie nie dotyczy. A to, że pobiegłaś do mamy się poskarżyć... no na prawdę Wizażanki dobrze napisały - ty chyba nie masz większych problemów... z jednej strony to dobrze, ale z drugiej zacznij się uodparniać bo jak się pojawi prawdziwy problem to możesz mieć problem z przeżyciem go, skoro takie bzdury zmuszają cię do płaczu.
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Jak już jedna z dziewczyn zauważyła, on nie pozostał jej dłużny, więc może takie mają domowe "zwyczaje"? Mnie by się to bardziej nie podobało, że mój facet przy pierwszej lepszej sprzeczce z siostrą, wcale nie taką jeszcze dorosłą, nie umie się opanować, oboje klną ile wlezie, dobrze, że do rękoczynów jeszcze nie doszlo.
Tak czy siak, nie ma co o to płakac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Bo na twych stopach chodzi szczęście moje!" Leopold Staff Edytowane przez niewazne. Czas edycji: 2010-01-25 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, jak tak się zastanawiam to kiedyś słysząc rozmowę dwóch babc w autobusie z tyłu, gdzieś za sobą o młodzieży niewychowanej to powinnam się nie tylko obruszyc, ale i grandę zrobic na calego w tym autobusie....może nawet troche potarmosic jedna z babc....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
1. Powiem tak. Mój chłopak ma siostrę (24 lata) ona ma narzeczonego (też coś koło tego, może trochę więcej). Dziewczyna z wiecznym PMSem, różne odchyły ma, on jeszcze gorszy, gbur i prostak, że aż żal. On zjeżdza mojego ukochanego równo przy każdej okazji. Ona też czasem strzeli coś głupiego. Gdybym się przejmowała tym, jak oni sobie jeżdzą po moim ukochanym, to zwariowałabym. A tak to sobie siedzimy i oboje się śmiejemy z ich głupoty.
2. Gdybym przyleciała z takim "problemem" do mojej własniej mamuśki to by mnie wyśmiała (co by z resztą było idealną reakcją)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Ta siostra jest u siebie w domu i autorka nie powinna sie mieszac pomiedzy dyskusje miedzy rodzenstwem...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
chyba powinnam sie obrazic na mojego dobrego kolege, bo mowi do mnie pieszczotliwie parchu
![]() ![]() poza tym to okreslenie mozna spotkac w ksiazkach ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Siostra może i jest bezczelna, ale z Ciebie histeryczka do kwadratu. Sądząc po reakcji mamusi to dziedziczne...
P.s Biorąc pod uwagę powyższe warto gruntownie przemyśleć kwestie ewentualnych dzieci.
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Wy tu gadu gadu, a autorka poszła pewnie do mamusi na skargę
![]() A tak na poważnie- zgadzam sie z przedmówcami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Ja w takich sytuacjach się nie odzywam. To sprawa mojego tż i jego siostry. Po prostu często odciągam go na bok i mówię żeby uważał na słowa bo ta awantura nie ma sensu. Ale zrobi co będzie chciał.
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej się nie wtrącać. Co więcej najlepeij wychodzi ten, który próbuje załagodzić sytuację.
Edytowane przez dzustam Czas edycji: 2010-01-26 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
ja bym tą dziewczynę totalnie olała.....
![]() |
#83 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale masz fajurską liczbę postów.
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że nie ma się czym przejmować
![]() Ludzie w złości mówią różne rzeczy... sama mam starszego brata i wiem jak to jest ![]() ![]() autorka wątku zareagowała zbyt nerwowo... zresztą nie było to skierowane do niej, tylko do jej chłopaka... a dzieci jeszcze nie ma - więc siostra TŻ nikogo nie obraziła ![]() ciekawi mnie, co będzie w przyszłości, gdy już będziesz mieć dzieci i ktoś w złości będzie je wyzywać? a ludzie są różni i życie nie jest takie kolorowe ![]()
![]() |
![]() |
#86 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie przejmowala bym sie opinia nastolatki na tematy o ktorch ona pewnie nie ma jeszcze zbyt duzego pojecia.
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
byc moze dziewczyna ma swietny kontakt z mama? ktorego wiekszosc dziewczyn niema? moze dlatego powiedziala? ile z Was chcialo by miec lepszy kontakt z wlasna rodzicielką? to tyle,dajcie sobie juz spokoj.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
e tam, dajcie sobie spokój z naskakiwaniem na autorkę, a Ty autorko lepiej się nie mieszaj w rodzeństwo i nie opowiadaj mamie takich rzeczy bo możesz zrazic ją do rodziny TŻ i będzie... jak już chcesz się wyżalić to leć do koleżanki... btw. ja w złości mówie wiele przykrych rzeczy co mi ślina na język przyniesie co nie znaczy, że tak myśle na serio... zlewaj to wszystko będzie lepiej dla Ciebie
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
więc trzeba było jej to powiedzieć .
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektórzy niestety tego nie rozumieją i wtedy są problemy z wtrącającymi się teściowymi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.