Poznań- Siłownia i Fitness - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-24, 21:58   #61
milka894
Rozeznanie

Dot.: Poznań- Siłownia i Fitness

Cytat:
Napisane przez martynka18__ Pokaż wiadomość
A co powiecie o Green Poin'cie na Hetmańskiej?
kilka postów wyżej
milka894 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 22:10   #62
martynka18__
Raczkowanie

GG do martynka18__ Send a message via Skype™ to martynka18__

Cytat:
Napisane przez milka894 Pokaż wiadomość
kilka postów wyżej
tak tak przeczytalam, tylko nie jest napisane ktora lokalizacja. Z reszta watek troche zerdzewial i chcialam go podniesc.
martynka18__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 09:16   #63
martynka18__
Raczkowanie

... a reklama jest płatna
Stary 2012-09-21, 16:27   #64
crystalmethod
Raczkowanie

Nikt nie chodzi do Pure Fitness w Pestce? Przeczytałam na gazecie.pl wiele negatywnych opinii, czy rzeczywiście jest aż tak źle?
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 20:55   #65
_Marta_M_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystalmethod Pokaż wiadomość
Nikt nie chodzi do Pure Fitness w Pestce? Przeczytałam na gazecie.pl wiele negatywnych opinii, czy rzeczywiście jest aż tak źle?

Moja koleżanka chciała się zapisać, ale okazało się że sa jakieś cyrki z karnetami? Że trzeba wykupic na dość długi okres czy cos takiego. Nie wiem jak jest teraz.

Ja chodziłam jedynie do Studia Pięknego Ciała (czy jakoś tak?) na Piątkowie i bardzo sobie chwalę. Małe miejsce, tylko jedna niezbyt duża salka do fitnessu, która zwłaszcza w okresie zimowym jest wieczorami przepełniona, do tego pomieszczenie z siłownią, kilka orbitreków, bieżni, jakis tam z obciązeniami tworów i inne. Na plus jest to, że same kobiety tam są, zero facetów.

Jedynym problemem jest rozmiar miejsca- są dni kiedy trzeba się wcześniej zapisywać na fitness, a przy ćwiczeniach aerobowych robią się małe kolejki.

_Marta_M_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 21:02   #66
martynka18__
Raczkowanie

Chciałam zapisać się do PURE, bo mam 2 kroki od siebie. Trzeba podpisać umowę na 12mcy to raz i z tego co czytałam nie spotkałam się jeszcze z pochlebną opinią. Ja chodzę od kilku dni do Green Point i bardzo sobie chwalę. Zarówno wyposażenie jaki i personel i kadrę trenerską.
Stary 2012-09-21, 21:33   #67
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Marta_M_ Pokaż wiadomość
Moja koleżanka chciała się zapisać, ale okazało się że sa jakieś cyrki z karnetami? Że trzeba wykupic na dość długi okres czy cos takiego. Nie wiem jak jest teraz.

Ja chodziłam jedynie do Studia Pięknego Ciała (czy jakoś tak?) na Piątkowie i bardzo sobie chwalę. Małe miejsce, tylko jedna niezbyt duża salka do fitnessu, która zwłaszcza w okresie zimowym jest wieczorami przepełniona, do tego pomieszczenie z siłownią, kilka orbitreków, bieżni, jakis tam z obciązeniami tworów i inne. Na plus jest to, że same kobiety tam są, zero facetów.

Jedynym problemem jest rozmiar miejsca- są dni kiedy trzeba się wcześniej zapisywać na fitness, a przy ćwiczeniach aerobowych robią się małe kolejki.
Też wybrałam Studio, głównie ze względu na to, że będę mieć blisko, i nikt raczej na nich nie narzeka, babki są zadowolone, z tego co czytam. W przyszłym tyg. idę się zapisać a może nawet jutro. Niku też mnie kusiło, no ale mają za drogo.
A to trzeba z wyprzedzeniem ustalać termin, na który chce się przyjść? Nie można tak z miejsca?

Dzwoniłam dziś w różne miejsca, zadzwoniłam też do Pure. Nie wiedziałam, czy mówi do mnie kobieta, czy facet taki dziwny głos. Na pierwsze pytanie dotyczące możliwej ilości wejść na ćwiczenia otrzymałam w miarę sensowną odpowiedź. Po drugim pytaniu "Na jakich zasadach korzysta się z solarium" usłyszałam "Zaraz, zapytam koleżankę". I wreszcie odpowiedź "4 minuty za jeden żeton". więc ja, o co chodzi z tymi żetonami. "40 minut kosztuje 40zł". Nie ma to jak odpowiadanie na temat. To jest infolinia czy kurde co, bardzo niekompetentne osoby tam pracują.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-30, 19:20   #68
Postrzalka
Raczkowanie

Ja również zastanawiam się nad karnetem do Studia Pięknego Ciała na Wojciechowskiego. Chciałam zapytać dziewczyn, które już tam chodzą/chodziły czy jako osoba początkująca mogę liczyć na pomoc ze strony trenerek? Czy są one obecne w czasie otwarcia "siłowni" czy tylko na swoich zajęciach grupowych, a może mają jakieś dyżury lub coś w tym stylu? Pomagają początkującym ułożyć jakiś plan treningu (np. intensywność, dobór sprzętu, ilość powtórzeń), dobrać odpowiednie zajęcia grupowe, itp? Czy trzeba w tym celu wykupić trening personalny, a w cenie zwykłego karnetu można jedynie ćwiczyć samodzielnie?
Postrzalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-04, 23:09   #69
_samantha_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Postrzalka Pokaż wiadomość
Ja również zastanawiam się nad karnetem do Studia Pięknego Ciała na Wojciechowskiego. Chciałam zapytać dziewczyn, które już tam chodzą/chodziły czy jako osoba początkująca mogę liczyć na pomoc ze strony trenerek? Czy są one obecne w czasie otwarcia "siłowni" czy tylko na swoich zajęciach grupowych, a może mają jakieś dyżury lub coś w tym stylu? Pomagają początkującym ułożyć jakiś plan treningu (np. intensywność, dobór sprzętu, ilość powtórzeń), dobrać odpowiednie zajęcia grupowe, itp? Czy trzeba w tym celu wykupić trening personalny, a w cenie zwykłego karnetu można jedynie ćwiczyć samodzielnie?
Osobiście nie miałam żadnego takiego przygotowania ani przeszkolenia, ale z tego, co widziałam, to trenerki doradzały niektórym, pokazywały im sprzęt i jakie ćwiczenia się na nim wykonuje. Wydaje mi się, że spokojnie mogłabyś poprosić o pomoc i propozycję treningu i nie musiałabyś do tego wykupować żadnego treningu personalnego. Dziewczyny są naprawdę bardzo sympatyczne.
Problem jest tylko z tym, żeby zastać je w takich godzinach, kiedy będą w klubie i będą wolne. W godzinach popołudniowych (powiedzmy 12-15) raczej na pewno ich nie uświadczysz, bo też ludzi wtedy jest bardzo mało (zdarzyło mi się być jedyną osobą na siłowni, albo jedną z kilku nielicznych). Najlepiej spojrzeć w grafik zajęć i zobaczyć, może któraś ma "okienko" między swoimi zajęciami. A jeśli nie, to po prostu przyjść w wieczornych godzinach, tak ok 16-17 może - wtedy ruch jest umiarkowany jeszcze i trenerka/trenerki powinny być na miejscu.

_samantha_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-06, 19:47   #70
martynka18__
Raczkowanie

Znacie może CENTRUM FITNESS OLYMP? http://www.olymp.org.pl/
Mieszkam teraz na Ściegiennego i szukam czegoś w okolicy. Green Point też w sumie nie daleko, ale karnet kosztuje 189zł, a w OLYMP otwarty za 100zł dla studenciaków, więc duuuuży plus.
Stary 2012-10-20, 10:37   #71
czupakabra18
Przyczajenie

Ja polecam wszystkim Centrum Urody i Fitnessu na Wojciechowskiego! Ogromnym plusem jest to, że jest to miejsce tylko dla pań, czyli pełna swoboda i zero stresu, że jakiś facet się na nas gapi miejsce kameralne, obsługa bardzo miła. Instruktorki bardzo pomocne, zawsze wytłumaczą i doradza. Na zajęciach dają niezły wycisk, ale przecież o to chodzi Poleciłam to miejsce koleżankom i mamie i wszystkie są bardzo zadowolona
czupakabra18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 09:15   #72
magdzia_a_a
Raczkowanie

GG do magdzia_a_a

Hej,

znacie może jakąś fajną siłownię na RATAJACH- taką bardziej dla kobiet? Bo w większości to sami faceci, i jeszcze zajmują oni przyrządy dla kobiet bo robią sobie rozgrzewkę

Pozdrawiam
Stary 2012-11-22, 19:44   #73
milka894
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdzia_a_a Pokaż wiadomość
Hej,

znacie może jakąś fajną siłownię na RATAJACH- taką bardziej dla kobiet? Bo w większości to sami faceci, i jeszcze zajmują oni przyrządy dla kobiet bo robią sobie rozgrzewkę

Pozdrawiam

Polecam Nice Lady Fitness na os. Piastowskim
Nieźle wyposażona siłownia, nie ma tłoku ani sapiących za plecami facetów Można też skorzystać z zajęć aerobiku i spinningu, sauna jest dodatkowa płatna. Jedyne co mnie tam irytuje to brak porządnych pryszniców, są tylko natryski.
milka894 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 19:33   #74
dacn
Zakorzenienie

Dot.: Siłownia, klub fitness w Poznaniu

Wątek już trochę ma. odświeżam pytanie.

Które z tych miejsc będzie najlepszym wyborem.

Atlantis ?
Pure w Pestce?
Gymnasion w Suchym Lesie?

Niku jest za drogie i atmosfera jest tam, hmmmm niekoniecznie przyjazna.

Zależy mi na dobrej instruktorce aerobiku, która poprawia ćwiczących. ew modyfikuje ćwiczenie indywidualnie do potrzeb ćwiczącego.
I na siłowni się ćwiczy a nie pokazuje w pełnym makijażu i flirtuje z trenerem.

Edytowane przez dacn
Czas edycji: 2013-05-27 o 19:36
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-28, 19:07   #75
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość

Niku jest za drogie i atmosfera jest tam, hmmmm niekoniecznie przyjazna.
Dlaczego tak uważasz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-28, 20:08   #76
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystalmethod Pokaż wiadomość
Dlaczego tak uważasz?
Chodziłam tam w czasach studenckich kiedy, fakt, asertywność nie była moja mocną stroną. Aerobik jeszcze ok, ale przepychanki przy wyjściu z sali już nie były ok. Komentowanie w szatni moich niemarkowych ciuchów! czy wymalowane laseczki co na siłowni siedziały na sprzęcie i wykonywały jedno powtórzenie na minutę .... za to do trenera mówiły po imieniu słodziutkim głosikiem.

Nie bardzo leżała mi tamta atmosfera, no chyba że sie zmieniło.

Później chodziłąm na Posnanię i mimo że z siłowni korzystali głównie pakerzy ( tacy naprawdę wielcy i rozbudowani) to czułam sie tam dużo milej niż w Niku.
Stary 2013-06-06, 13:01   #77
Rvda88
Zadomowienie

Podbijam temat Ktoś chodził na zajęci do Olympic fitness na Polnej? Tam mam najbliżej i chciałam kupić groupona na 10 wejść i zastanawiam się, jak tam jest... A może ktoś był na zumbie na Przybyszewskiego, naprzeciwko akademików i może podzilić się wrażeniami?

Rvda88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-02, 19:19   #78
joannalucja
Przyczajenie

Smile Dot.: Poznań- Siłownia i Fitness

A ja polecam fitnessroom na przeciwko Makro. Zajęcia w małych grupach, super atmosfera, instruktorki boskie! Nie ma zadęcia i szpanerstwa, jak w niektórych miejscach. No i przede wszystkim czuję się świetnie i widzę, że są efekty Baaardzo polecam!!!
joannalucja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 16:11   #79
kingula16
Rozeznanie

Odświeżam wątek, dziewczyny miałyście styczność z fit4free na Podolanach? Tam podobno są tanie karnety i ładna siłownia osobno dla kobiety i mężczyzn)
kingula16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-23, 09:31   #80
justynabakiewicz
Przyczajenie

Jest to najlepsza siłownia w jakiej byłam. Wspaniala kadra trenerska, niskie ceny i ćwiczenia, które dają w kość ale pomagają.
justynabakiewicz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-23, 16:36   #81
Grape
Przyczajenie

Byłam kilka razy w Olimpic w ramach multisporta, swojego czasu miałam do tego klubu 5 min. piechotą.. i tylko dla tego tam bywałam jest dość ciasno, a szatnie zdecydowanie nie zachęcają.. nie raz ich oferta wystawiana jest na grouponie, stąd też zdarzają się tłumy na stosunkowo niewielkiej powierzchni. Jeśli masz możliwość wybierz inne miejsce. Ja mogę polecić Niku ( chociaż faktem jest, że wiele osób chodzi tam się głównie pokazać) za to mają naprawdę ciekawą ofertę i dobre warunki. Kolejnym klubem jest Remplus- miła atmosfera, minusem może być mała sala do aerobicu - nie raz ciężko było się pomieścić (szczególnie na TBC u Mateusza). Wspominałyście też o Maglu-same zajęcia areobicowe oceniam na plus, aczkolwiek siłownia mała i słabo wentylowana co skutkuje momentami niemiłym zapaszkiem.. Słabą też mają szatnie i jeden wspólny prysznic.
Grape jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-22, 23:47   #82
AnnaManczak
Przyczajenie

Smile Zumba/Fitness WLKP/Poznań

Szukam dobrej zumby/fitnessu na terenie Wielkopolski, też Poznania.
AnnaManczak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 19:06   #83
marawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Wątek już trochę ma. odświeżam pytanie.

Które z tych miejsc będzie najlepszym wyborem.

Atlantis ?
Pure w Pestce?
Gymnasion w Suchym Lesie?
Ja chodzę do Pure. To fakt, że musisz wykupić członkostwo na pół roku lub na rok, choć ja akurat przejęłam je po innej osobie, która ogłaszała się na tablica.pl. Płacę 125zł/miesięcznie i mam wejścia bez ograniczeń (wiem że jak kupujesz karnet teraz to płacisz więcej, wiem też że na gumtree lub tablicy można znaleźć oferty nawet poniżej 100zł - dzwonił do mnie facet z taka ofertą, ale już po tym jak podpisałam cesję)
Ja osobiście lubię chodzić z rana, bo nie ma tłoku. Babki w recepcji są trochę niemiłe, ale olać to - nie mam w ogóle potrzeby z nimi gadać :P

Co do zajęć grupowych, to prowadzące je instruktorki są bardzo sympatyczne i uśmiechnięte. Podczas ćwiczeń podchodzą do każdego i poprawiają, pomagają. Minusem jest to, że czasem jest naprawdę dużo osób i jest ścisk na sali

Plusem za to dla mnie jest to, że można chodzić do ich siłowni w innym mieście - planuję przeprowadzkę na wiosnę na drugi koniec Polski, więc musiałam brać to pod uwagę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-25, 13:24   #84
patucha_
Rozeznanie

Chodziła którąś z was do centrum urody i fittnessu? Jak tam jest z aerobikiem, cenowo trochę drogo ale atmosfera? może którąś z was nadal tam uczęszcza?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
patucha_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 13:30   #85
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patucha_ Pokaż wiadomość
Chodziła którąś z was do centrum urody i fittnessu? Jak tam jest z aerobikiem, cenowo trochę drogo ale atmosfera? może którąś z was nadal tam uczęszcza?

To na Wojciechowskiego?
Polecam umiarkowanie.
Aerobik jest fatalny głównie ze względu na mikro salę jak ćwiczysz to uderzasz się o inne osoby, z klimatyzacją też kiepsko ale z tym akurat większość klubów ma problem. Poziom zajęć ok, ale niczego nie urywa.

Co do siłowni, ładna czysta bardzo nastawiona na aeroby: rowerki, bieżnie i te sprawy, sprzętu dużo tłok umiarkowany. Co do opieki trenera nie wypowiem sie bo nie korzystałam.
Stary 2014-05-25, 13:52   #86
patucha_
Rozeznanie

To Jak na cenę 140 zł to trochę kiepsko. A co polecacie w okolicach przyjaźni albo na piatkowie? Siłownia mnie nie interesuje, tylko zajęcia grupowe, aerobik itp.

Stary 2014-05-25, 14:00   #87
dacn
Zakorzenienie

Red fitness , minusem jest tłuk na zumbie i dwupoziomowa siłownia.
Altantisa już nie polecam, dużo się tam na gorsze zmieniło.
Podobnie aerobiku na pływalnie na Batorego- tragedia ( nie z winy instruktorek ale dziwnej nieprzyjaznej klientowi obsługi , wyjętej wprost z poprzedniej epoki).
Stary 2014-05-25, 14:02   #88
patucha_
Rozeznanie

Czyli mały wybor trochę, takich gdzie rzeczywiście warto chodzic :-(

Stary 2014-05-25, 14:02   #89
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Ja chodzę do Centrum Urody i Fitnessu na Wojciechowskiego. Bardzo lubię tą siłownię. Czysto, nie ma tłoku, tylko dla kobiet, bardzo fajna atmosfera. Z zajęć nie korzystam, wiem że są wcześniejsze zapisy aby nie było tłoku. Klima super działa.
Moja ulubiona, zmieniam niedługo miejsce zamieszkania i pomimo że będę mieć dalej to nie zmieniam klubu.
Wiem że jeszcze Red Fitness jest spoko http://www.red-fitness.pl/
Do końca świata i po końcu świata.
(A. Mickiewicz)
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 14:05   #90
patucha_
Rozeznanie

Centrum urody pasowaloby mi bardziej ze wzgledu na lokalizację. To pozostaje sie zastanowić

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości