![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyjęcie weselne
My płacimy ok 100zł od osoby, w tym mamy trzy ciepłe posiłki, zimną płytę i napoje. Zaczynam się tym wszystkim denerwować, decyzja o ślubie zapadła 1 lutego, więc w ciągu 10 dni załatwiliśmy termin w kościele, restaurację i nauki. Ciekawe czy zdążę z sukienką. Planujemy przygotować sporo muzyki na mp3 czy płytach sala do tańców jest, więc jak ktoś będzie chciał to potańczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Cena często zależy też od ilości osób
![]() ![]() Ale mam cały czas na myśli zwykłą salę, a nie zamek, bo wcześniej nie doczytałam ![]()
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cena podobna, ale jednak wolałam bardziej klimatyczne miejsce, dlatego zdecydowałam się na zamek (zameczek właściwie, bo nieduży ![]() ![]() ![]() 130 zł to mało jak na wesele, ale całkiem sporo jak na bal magisterski ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2011-02-10 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja mam mimo wszystko wrażenie, że z tymo cenami, to jak torche z cenami nieruchmości... Edytowane przez bea_dalia Czas edycji: 2011-02-10 o 15:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wolałam bardziej zaciszne miejsce, poza miastem, z większym ogrodem, ławkami, latarniami ![]() Załączam kilka zdjęć ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24996392]Bardzo ładne miejsce
![]() Można zrobić świetne zdjęcia ![]() Dzięki ![]()
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie czeka załatwienie kościoła w przyszłym tygodniu... A z załatwieniem nauk był problem czy od ręki załatwiliście? Edytowane przez latinka Czas edycji: 2011-02-10 o 17:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może Ci to coś pomoże http://www.rodzina.diecezja.bielsko....d=68&Itemid=89 Radzę się pospieszyć, bo jak się spisuje już w kościele protokół na 3 miesiące przed ślubem to często wymagają zakończonych lub przynajmniej rozpoczętych nauk. Ja też ślubuję w czerwcu, osiemnastego ![]() Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2011-02-10 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=bea_dalia;24995327]Ja robię przyjęcie weselne w centrum Krakowa - mam 70 osób, czy mialabym 40 czy 120 to zrobiliby mi tam przyjęcie za tę samą cenę - 185 zł za osobę, bo i tak muszą restaurację zamknąć. W cenie obiad 4 dania, dwa dania ciepłe, bogata zimna płyta (salatki, sery, oliwki, miesa wędzone, miesa pieczone, wiejskie, kielbaski, galaretki drobiowe, pasztet, trzy rodzaje ryb, jaieś sosiki, pieczywko), bufet ze słodkościami (dwa gatunki ciasta i babeczki, male tiramisu, male mascarpone z owocami, mala panna cotta, male galaretki), woda, kawa, herabta, soki. Alkohol i gazowane napoje osobno. I uważam, że nie jest to drogo jak na Kraków. Ale - w czarnym Dunajcu moglabym miec za 220 zl wesele dwudniowe, z noclegiem i sniadaniem dla gości w cenie... Więc... Miasto potrafi narzucić ceny. Ja przeszlam z 25-30 miejsc w centrum (bliższym i dalszym
![]() ja mam mimo wszystko wrażenie, że z tymo cenami, to jak torche z cenami nieruchmości... Bea-dalia ![]() ![]()
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Sydziuchna;25016137]
Cytat:
http://www.avanti.krakow.pl/ Robiliśmy rezerwacje w czerwcu 2010, mamy niezmienność ceny, a wtym roku pewnie trochę już więcej będą chciali, choćby przez ten vat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sanderek5 Czas edycji: 2011-02-12 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
To zależy od gości. W naszej rodzinie tańczy się chętnie i często, nawet przy okazji urodzin czy innych mniejszych imprez, więc u nas choć zapraszamy tylko ok. 50 osób, to wszystko będzie tak, jak na weselu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
Witaj ja byłam na takim przyjęciu nie raz i powiem ci jak to wyglądało 1 było w zajeżdzie też w czerwcu na swieżym powietrzu w cudnym plenerze siedzieliśmy tam po ślubie bylo bardzo milo a po tem wszyscy po jakis 4 godzinach wynieslismy si i pojechaliśmy do domy Panan młodego i była tam impreza tak jak " imieniny " 2 natomiast wyglądała tak że towarzystwo nie było dobrane generalnie wszyscy czekali na dania bo bylo nudno a tak coś się działo .Zaznacz w zaproszeniach że jest to obiad muzyke mozesz mieć mechaniczną chcą niech tańczą .Ja popieram 1 impreze było cudnie na powietrzu fajny klimat i ciepło .Młodzi na drugi dzień pojechali na wakacje i dalej juz świętowali to jaka jest uroczystość zależy od wyboru młodych to ich dzień .Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
ja tez jestem za skromnym przyjeciem, to tylko jeden dzien wielki stres i wydatek wole gdzies pojechac z malzonkiem wiec pomysl na kolacje w gronie najblizszej rodziny jest super
a co do kosztów i ich obnizenia polecam konkues na najsympatyczniejsza pare podobno mozna wygrac podroz poslubna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
my tez mieliśmy tak robić, ale zaczelismy sie zastanawiac, ze zaraz zaczna sie dyskusje, jak na imieninach, a ten to na to chory, a ten ma inne poglądy itd. Zdecydowaliśmy sie na nieco wieksze przyjecie z tańcami i DJ, żeby ciszy nie bylo.
Byłam na takim przyjeciu na 32 osoby, nie mial kto poprowadzic imprezy, moj TŻ byl swiadkiem na poczekaniu jakies mowy wymyslal, ja tylko patrzylam na zegarek kiedy sie skonczy. Sama nie jestem zwolenniczka wesel, ale przyjecie z muzyką, jakby ktos chcial to moze potanczyc jest najlepszym kompromisem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
![]()
My tez chcemy skromne przyjecie zrobic, a raczej obiad albo kolacje... Szczerze mowiac bardzo podbudowaly mnie Wasze wypowiedzi, bo myslalam, ze tylko my tak sie odchylamy... I wlasnie tez sie zastanawialam co zrobic zeby nie bylo nudno i sztywno... Tance zakladalam ale nie wiem czy to wystarczy... Napewno podziekowania rodzicom i tort jakis nieduzy. Co jeszcze nie wiem... Planuje swoja swiadkowa zatrudnic do przewodniczenia zeby nie bylo jakichs tragicznych sytuacji
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem takie małe przyjęcie ma swój urok. Kameralnie, miło, nie ma obrazków w rodzaju pijanego wujka, etc. Ja jednak najbardziej pamiętam jedno bardzo nieudane, udane też, ale daję negatywny przykład, ku przestrodze
![]() Taką imprezę trzeba zrobić z głową. I kulturą. W zeszłym roku na takim przyjęciu PM zabrakło i jednego i drugiego i wyszło przede wszystkim skąpstwo (zresztą potem sama przyznała, że chodziło o jak najmniejszy koszt i jak największy zysk z kopert. Przykre.). Na 30 osób były 3 butelki wina, efekt tego taki, że zanim się zorientowaliśmy, że jest tylko tyle wina, rozlaliśmy wszystko do pierwszych 10-15 kieliszków, i połowa gości została bez trunku do obiadu. Potem , mimo wcześniejszych licznych sugestii (poza tym PM wiedzieli, że 3/4 gości nie przepada za tą zupą) ,podano chłodnik, który znalazł może 5 amatorów, reszta oddała. Potem były jakieś dziwne "wykwintności", których starsi ludzie nie jedli, przypuszczam, że nie wiedzieli co to, albo im owe awangardowe smaki nie leżały Co na to panna młoda? Nie ma zamiaru dostosowywać się do większości, bo się nie zmusza do robienia rzeczy, których nie lubi. Muzyka leciała z płyty, z tym, że wcześniej nie sprawdzili czy jest dobrze nagrana i czy sprzęt restauracyjny odtwarza format mp3, i pół imprezy świadek szukał działającej wieży, w końcu przywiózł ją z domu. Trochę po fakcie, bo to już był schyłek. PM nie umieli, nawet nie próbowali jakoś ludzi przedstawić, zintegorwać. Wszyscy siedzieli smętni, znudzeni, widać było, że ludzie chcieli sobie popląsać, ale panna młoda stwierdziła, że to ma być miejskie wesele z klasą, a nie wiejska potupanka. Co by jej szkodziło, gdyby ktoś się tam pogibał trochę w takt muzyki, nie wiem? A o 19.00 państwo wstali i orzekli "Kończymy, proszę iść już do domu". Dosłownie. Żadnego -dziękujemy za przybycie, etc. Po prostu - koniec, papa, won. Generalnie była to najgorsza impreza (ogólnie, nie tylko w sensie przyjęcia weselnego, ale w ogóle imprez) na jakiej byłam.
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
To przyjęcie, które opisałaś, faktycznie nieudane. Państwo młodzi się kulturą nie popisali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.