![]() |
#61 |
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Niekończące się rozstanie, ładne włosy, wódki chlanie
Ale Ty nie chcesz księcia, tylko odrobinę niegrzecznego, szalonego motocyklistę
![]() Ty się do tego powiedzonka nie stosuj, za dużą masz skłonność do przeginania w obie strony. Jak zaczynasz księżniczkować, to do bólu, jak się robisz przystępna, to też za bardzo.
#62 |
Raczkowanie
|
Musze się wyżalić tak trochę...
Siedzę sobie w pracy i płaczę nad komputerem.. Weszłam "niechcący" na profil eksa i mi się dowiedziało co nieco.. Że kupił dla NICH mieszkanie, że ona prawko zrobiła i ją uczyć jeździć jego samochodem będzie, że ona, ona i ona.. Boże, po roku to tak boli.. Czuję się bezwartościowa, że mnie tak nie traktował... Zabijcie i strzelcie mnie, bo mi się żyć nie chce... Ja dzięki niemu mam psychologa i psychiatrę nad głową, niskie poczucie własnej wartości i ciągłą chęć do robienia sobie krzywdy, a on? Dzięki mnie ma pracę, obronę, samochód i perspektywy życiowe.. A przede wszystkim wie że nie powinien kobiet tak źle traktować.. Kuwa no!!!!!!!!! Rzadko kiedy myślę tak źle o sobie jak teraz - uświadomiłam sobie że naprawdę jestem beznadziejna i nie wierzę w to że mogę być szczęśliwa. Życie jest bez sensu. Ja jestem bez sensu. Kupa no. Przepraszam, musiałam się wygadać, inaczej nie przestanę płakać, a w pracy to wstyd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
po drugiej stronie szafy
|
Nuska - i gdzie ta Twoja beznadziejność, skoro sama zauważyłaś, że on dzięki Tobie właśnie wie teraz, jak powinno się kobietę traktować?
#64 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
po drugiej stronie szafy
|
No skąd, jak mogłaś nie być warta czegoś, o czym on nie miał pojęcia?
![]() Człowiek całe życie się uczy, trzeba przejść przez etap "naiwne toto, niewinne", żeby móc wyciągnąć wnioski, wiedzieć jakich błędów się nie powinno popełniać i stosować zdobytą na potknięciach, porażkach wiedzę, w następnych układach międzyludzkich. I tak jest ze wszystkim, z pracą, z jedzeniem ![]() Najpierw popełniamy błędy, potem staramy się ich nie powtarzać. Normalne. Po prostu źle trafiłaś, bo zamiast mieć faceta doświadczonego, który by Ci pokazał jak powinien wyglądać zdrowy związek, trafiłaś na półgłówka niemotę...i to Ty, osoba kompletnie nie wiedząca co z czym i jak, musiałaś wyprowadzić go na ludzi. I niestety odbyło się to Twoim kosztem. Cierpiałaś bardzo, cierpisz cały czas, ale zobacz, tak jak on już żaden facet Cię traktować nie będzie. Bo wiesz, że nie wolno, wiesz jakie to ma konsekwencje.
#66 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A najgorsze z myśli o których nie mogę zapomnieć, to te, że ja cierpię i robię sobie krzywdę, a on poszedł dalej i jest szczęśliwy.. I to, że ja nie wierzę w szczęście moje, i naprawdę, nie chce mi się żyć - aczkolwiek już prób samobójczych bym nie miała.. - wyrosłam. Tylko takie wegetowanie to nie życie.. Ale to też zapewne myślę tak, ze względu na pryzmat całej dzisiejszej sytuacji i jutro już będzie lepiej... Przerpraszam, że tak się żalę, ale dawno nie miałam takiego "upadku". PS: Paznokcie na superglue się trzymają i grzyba nie mam póki co :P - taki offtop Edytowane przez Nuska87 Czas edycji: 2012-04-17 o 09:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#67 | ||||||||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Uczymy się na każdym związku, z każdego wyciągamy coś dla siebie i dla przyszłych partnerów - tak ten świat jest urządzony. No tak jak pisałam, musisz się nażreć za dużo śliwek, żeby wiedzieć że w nadmiarze powodują sraczkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pamiętaj, jesteś teraz inną kobietą niż wtedy, on też jest inny niż był. Jakoś tam dorósł ![]() Aczkolwiek zobaczymy czy ją będzie tak kochał, jak mu samochód zarysuje ![]() Cytat:
![]() A hasła z datą urodzenia eksa usunęłabym w pierwszej kolejności po rozstaniu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Są rzeczy, o których nie należy pisać w pracy, a już zwłaszcza z służbowego laptopa. I chyba w ogóle nie należy o nich pisać...
Cytat:
![]() Zmarnowałaś dwa lata? W takim razie ja zmarnowałam 6. Tyle że ja się na to jednak staram tak nie patrzeć. I naprawdę byłoby Ci lepiej, jakbyś wiedziała, że on cierpi? Chyba nie. Mój niby cierpi. Ba, czasami sobie myślę, że oszalał ![]() No niestety Elve nie ma racji ani w Twoim, ani w moim przypadku. To, że się trafiło na złego człowieka nie oznacza, że za kolejnym razem trafi się na dobrego. Niedoszły okazał się w moim przypadku taki sam, o ile nie gorszy. Więc... "we're in this together" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Nie zauważyłam, żebym stwierdziła gdzieś coś takiego.
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Nie powtórzyłaś tego samego schematu, nie leciałaś do niego żeby go odciągać od chlania w samotności i ogólnie ratować mu życie. A z eks-eksem tak właśnie było. Nikt nikomu nie zagwarantuje, że kopniak od życia, jaki poczuł na własnym tyłku, będzie jedynym. Ja mam za sobą tyle kijowych doświadczeń, własnej głupoty, błędów, ze rzygać się chce. I jeszcze pewnie drugie tyle błędów popełnię, w końcu kawał życia przede mną. Ale to nie znaczy, że nie jestem mądrzejsza niż byłam 10 lat temu, to nie znaczy że stoję wciąż w tym samym miejscu, to nie znaczy że nie będę w życiu szczęśliwa. P.S. Nowy kawałek Nelly Furtado jest tak beznadziejny, że aż wpada w ucho i nie chce z niego wyleźć ![]()
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2012-04-17 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Nie depcze krokusów
|
Bejb - co to znaczy "czuć się Enjoy"?
![]() Nusia - Elve ma rację. Bardzo wielu ludzi musi się uczyć bycia w związku, załapać o co chodzi w tak bliskiej relacji. Popełnia się mnóstwo idiotycznych błędów, rani drugą osobę, robi z siebie totalnego kretyna, przeprowadza próby sił... Ile znasz pierwszych związków, które stały się tymi ostatnimi? Baaardzo mało. Przykro mi, ale nie jesteś wcale specjalnie wyjątkowym przypadkiem ![]() Eks spędził ze mną kupę lat, nastawiony antyślubnie i antydzieciowo, a po paru miesiącach od rozstania gniazdko sobie mościł i żony szukał. I co mnie to obchodzi? Dojrzał wreszcie do tego. Ze mną nie było nic nie tak, tylko nie byliśmy tymi właściwymi osobami dla siebie albo (i ku temu się skłaniam) popełniliśmy w trakcie trwania związku błędy, które długoterminowo zaskutkowały takim, a nie innym podejściem. Kochaliśmy się, ale żyliśmy za bardzo teraźniejszością, aż przytłoczyła nas przyszłość.
![]() |
#73 |
po drugiej stronie szafy
|
Kurde, ja tu się produkuję, elaboraty tworzę...a Malla cyk myk kilka linijek i mamy sedno
![]()
#74 |
Nie depcze krokusów
|
Opisałaś sedno problemu konkretnie i dokładnie, ja tylko się zgodziłam.
![]() |
#75 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie powtórzyłam, ale pewnie jakby była taka opcja, to bym powtórzyła. Co gorsza z pełną świadomością tego, że to złe ![]() Ona w ogóle jest słaaaaba :P. Cytat:
Tylko wiecie, ja naprawdę, naprawdę chyba jestem w porządku jako partnerka, tak jak już pisałam. A trafiają mi się potworne zgniłki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
po drugiej stronie szafy
|
Connff - co można wyciągnąć? Zacząć wymagać od faceta, żeby Cię traktował jak partnerkę, a nie tylko jak matkę/zakład psychiatryczny. I zacząć wymagać od siebie traktowania facetów jak partnerów, jak dorosłych, odpowiedzialnych za siebie i za Ciebie ludzi, a nie bezbronne istotki, którym trzeba buźkę po jedzeniu wycierać.
#77 |
Nie depcze krokusów
|
Do utworzenia zdrowej relacji partnerskiej nie wystarczy poświęcenie i pełne zaangażowanie jednej ze stron.
Jeśli facet potrzebuje psychologa, niech umówi się na wizytę do dyplomowanego specjalisty. Jeśli potrzebuje tylko seksu, to niech go szuka gdzie indziej. Jeśli nie radzi sobie z czynnościami domowymi, niech wróci na lekcje do mamy.
![]() |
#78 | |||||||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i oczywiście w mojej pokręconej logice - ja nie byłam warta tych zmian.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Conff.. FUCK!! My to mamy przesrane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale widzisz.. Ty gadasz logicznie, nie masz ataków histerii i nie gdybasz.. A ja chcę się tego nauczyć i nie potrafię.. Dodatkowo masz Blondyna.. I ja też bym chciała swojego Blondyna, żeby wiedzieć, że jakaś szansa dla mnie jest.. A tu posucha ![]() Cytat:
Ja rozumiem, co wy wszystkie mi mówicie i tak jest faktycznie, tylko nie jestem w stanie zmienić tego że to tak boli.. Że były rozmowy o dzieciach, że nikt mi nie kazał do niego wracać, a teraz sie zmienił, że czuję się beznadziejna i nie wartościowa, że on jest szczęśliwy i ruszył do przodu, a powinno byc inaczej, to ja powinnam po wyjściu z tego związku odżyć i to ja powinnam kogoś mieć, a on powinien cierpieć - tak myślać logicznie, on był tym złym, a wychodziło, ze ja musiałam być złem wcielonym, jesli po roku jestem w KUPIE.. Cytat:
![]() Ale się naprodukowałam. Ale lepiej mi.. Wyrzuciłam wszystko z siebie, teraz tylko czekam, aż dzień w pracy minie i idę się upić. O. Znaczy się popłakać też, ale przede wszystkim upić. Ale to nie jest tak, że ja jednak jestem nienormalna?? Edytowane przez Nuska87 Czas edycji: 2012-04-17 o 12:54 |
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Nie depcze krokusów
|
Nusia, i od tego jest terapia... Bardzo błędne masz myślenie.
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Czyli 3 lata terapii to za mało żeby ktoś taki jak ja mógł normalnie funkcjonować w społeczeństwie.. Pogodziłam się z tym, że jestem jednak świrem ostrym ...
![]() Naprawdę to widać, że mam chore myślenie? Bo zawsze się zastanawiam, czy ludzie wiedzą, że jestem świrkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |||||||||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Nie umiałaś go skłonić do zmienienia się dla Ciebie - teraz byś już stawiała więcej wymagań w związku, prawda? Cytat:
![]() Tak totalnie, bezgranicznie, to ja nawet sobie samej nie ufam. Ogólnie bystra, ale dzisiaj Ci logika leży i kwiczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy można ograniczyć te kopniaki - mnie się nie udało. Ale nawet chyba nie chciałabym ich ograniczyć, bo tak jak już kiedyś pisałam, bez nich bym nie była tą osobą, którą jestem. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam Blondyna, ale nie jest to związek bez problemów, bez gorszych dni, bez chwil zwątpienia. Fakt, w końcu trafiło mi się odwzajemnione uczucie (chociaż to dopiero 5 miesięcy związku na odległość, wiele z nas stwierdzi, że to za wcześnie żeby cokolwiek wyrokować), ale trochę się naczekałam na to co teraz mam - jestem w trumiennym wieku ![]() Cytat:
Natomiast bardzo niefajne jest to, że wciąż obwiniasz siebie za jego błędy, stawiasz się niżej od niego i wychodzisz z założenia, że to Ty nie zasługiwałaś na niego, podczas kiedy to on nie zasługiwał na Ciebie ![]() Cytat:
![]() Rok to nie jest wcale dużo czasu na podniesienie się po czymś takim, każdy dobry psycholog Ci to powie - to raz. Jesteś "w kupie", bo jesteś wrażliwa i tyle - to dwa. Cytat:
Sorry, nie wykpisz się chorobą psychiczną ![]()
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Kurde, od czego zacząć?
![]() ![]() Oczywiście stwierdzeniem że czuję się jak Endżoj nie chciałam nikogo urazić ![]() Elve, czemu znowu masz rację? ![]() ![]()
plecaczkiem: 7250 km ![]() Edytowane przez zjedzmniebejbe Czas edycji: 2012-04-17 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- A czemu Ty ZNOWU nie myślisz zanim coś zrobisz? ![]() Takie mamy już wewnętrzne właściwości ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Mleko już rozlane. Ile razy można popełniać ten sam błąd? No ile? Wiem że macie mnie już tutaj dość, jak siebie czytam to też mam ochotę przemilczeć to wszystko. Czym więcej o tym myślę tym bardziej chce mi się rzygać
![]()
#85 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Podniosłyście mnie na duchu - a ten TRUMIENNY WIEK mnie rozwalił ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak jak ja mogę powiedziec, ile razy można płakać za jednym dupkiem.. No ile? Do porzygu... (Aczkolwiek to już było i nie pomogło w tamtym czasie ![]() Edytowane przez Nuska87 Czas edycji: 2012-04-17 o 13:38 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Nie depcze krokusów
|
Nusia - nie ma czegoś takiego, jak ktoś warty czy niewarty zmian. Czasem trafiamy na dupków, a czasem dostajemy to, na co ciężko pracujemy, także w tym negatywnym aspekcie.
Budując swój świat wokół drugiej osoby, żyjąc powietrzem przez nią wydychanym, prosimy się tylko o kłopoty. Pokazując, że nie poradzi sobie bez nas, bo mu ugotujemy lub podbudujemy samoocenę, budzimy w nim tylko chęć ucieczki. Będąc na każde zawołanie i wspierając w nawet głupich czynach, stajemy się poddanymi. A służek się nie kocha, tylko wypłaca odprawy.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-04-17 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() hłe,hłe.. ![]() Cytat:
O nie, nie, żadnych księżniczek i wspinania się po moich włosach, mój Blondyn waży za dużo jak na mój biedny kręgosłup szyjny ![]() KAPO - padłam ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Wiem, to zabawne nawet..
ale mnie kur.wa nie ma wcale do śmiechu. Bliżej płaczu. ![]()
#90 |
Rozeznanie
|
a czemu zaraz do płaczu? może właśnie dobrze będzie? nigdy nic nie wiadomo..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.