Trądzik - cz. 4. - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-13, 17:47   #871
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Trądzik-cz. 4.

Z produktami Fitomedu jest ciężko, na ich stronie są chyba adresy do sklepów, które mają ich asortyment. Wiem też, że w aptekach DOZ zdarzało się czasami coś znaleźć, ale prędzej zamawiając przez internet niż w konkretnej aptece. Ogólnie Fitomed właśnie przez internet możesz kupić najszybciej mają swój oficjalny sklep
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 17:51   #872
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Z produktami Fitomedu jest ciężko, na ich stronie są chyba adresy do sklepów, które mają ich asortyment. Wiem też, że w aptekach DOZ zdarzało się czasami coś znaleźć, ale prędzej zamawiając przez internet niż w konkretnej aptece. Ogólnie Fitomed właśnie przez internet możesz kupić najszybciej mają swój oficjalny sklep
Dzięki
Jakoś nie wpadłam na to, aby szukać w aptekach sprawdzałam tylko drogerie
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 17:56   #873
visionAM
Zakorzenienie

I przepraszam, Fitomed jednak nie ma swojego oficjalnego sklepu internetowego, pomyliłam się Tutaj szczegóły: http://www.fitomed.pl/gdzie-kupic/cms_s/?ids=14

a tak btw. to stosowała któraś z Was maseczkę K+K z Fitomedu?
Stary 2014-05-13, 18:49   #874
panna lucy
Raczkowanie

Cytat:
To jest prawda ja mając 17 lat miałam tragiczny trądzik, który leczyłam kilka miesięcy mocnymi antybiotykami i retinoidami zewnętrznymi. Nie malowałam się wtedy w ogóle, wyglądałam jakby na mojej twarzy wybuchła bomba i wiecie co... kompletnie mnie nie to nie obchodziło, bo miałam cudownych znajomych, którzy nie zwracali uwagi na moje niedoskonałości. Chodziłam na imprezy, byłam szczęśliwa. Po prawie roku doprowadziłam skórę to idealnego stanu, niestety kilka lat później wszystko wróciło, ale też - jakoś z tym żyję. Mój TŻ kocha mnie z tymi okropnymi pryszczami i ja w to wierzę A wlaśnie podejście do samej siebie i wiara w siebie jest najważniejsza. Są dni, gdy mam dość tego jak wyglądam, ale ogólnie staram się o tym nie myśleć. Trzeba być twardym, a nie miękkim i skupiać się na tym jakim człowiekiem się jest w środku, a nie na tym, co jest na zewnątrz.
To jest kwestia nie tylko osobowości- silnej lub słabszej na takie sprawy, ale również ludzi, którzy nas otaczają. Jeśli się całe życie wychowujesz w przekonaniu, że jesteś kimś gorszym, to trądzik może być Twoim gwoździem do społecznej trumny.
Ludzie, z którymi jestem zmuszona przebywać na co dzień są kompletnie nie z mojej bajki. Jakoś nie umiem się zaklimatyzować w tym mieście. I to też w niczym nie pomaga.
A to, ze liczy się wnętrze, że trzeba być miękkim- ja to wszystko w teorii znam, hah. Potrafię zagrzewać innych do walki. Ale w konfrontacji ze samą sobą bywa ciężko.
"Zgadzam się z pogrubionym, też nie wierzę ani trochę. Jak mi się pogarsza to odstawiam dany kosmetyk.
A teraz po odstawieniu pigułek anty (brałam je ze względu na partnera, nie trądzik ) właśnie zaczyna się u mnie rewolucja - w moment dziesięć dziadów po jednej stronie wzdłuż szczęki." - ja też odstawiam komsetyki, które mi nie służą. Ale taki tonik, w którym jest 15% kwas PHA, mocznik i generalnie nic, co mogłoby zapychać traktuję właściwie bardziej jako lek, a nie kosmetyk.
Moje samopoczucie to nie tylko pryszcze, wiadomo. Kiedy się jednak traci w życiu kontrolę nad wieloma sprawami i patrzy na siebie w lustrze, to ma się chęć zabluźnić i powiedzieć:" nawet nad tym nie mam kontroli".
Po prostu byłoby łatwiej o tę jedną rzecz.
panna lucy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 21:07   #875
Myrmyx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panna lucy Pokaż wiadomość
Po prostu byłoby łatwiej o tę jedną rzecz.
Dokładnie O wiele łatwiej..
Myrmyx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-18, 14:39   #876
Myrmyx
Raczkowanie

Ojej, co tu tak cicho!
Mam do Was pytanie. Czy któraś stosowała kurację drożdżową? Były chociaż minimalne efekty? Po jakim czasie? Słyszałam już o niej tyle razy, ale jakoś nigdy nie brałam jej na poważnie. Przede wszystkim zawsze odstraszał mnie Wysyp Jak to mówią "Tonący brzytwy się chwyta". Więc sobie pomyślałam, że może właśnie to będzie moim cudownym lekarstwem na te paskudztwa. Za dwa tygodnie mam wyjazd. Wiadomo, nie będę cały czas chodziła w podkładzie, współlokatorki będą mnie widzieć tuż po przebudzeniu, no nieciekawie.
Pozdrawiam
Stary 2014-05-18, 16:21   #877
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myrmyx Pokaż wiadomość
Ojej, co tu tak cicho!
Mam do Was pytanie. Czy któraś stosowała kurację drożdżową? Były chociaż minimalne efekty? Po jakim czasie? Słyszałam już o niej tyle razy, ale jakoś nigdy nie brałam jej na poważnie. Przede wszystkim zawsze odstraszał mnie Wysyp Jak to mówią "Tonący brzytwy się chwyta". Więc sobie pomyślałam, że może właśnie to będzie moim cudownym lekarstwem na te paskudztwa. Za dwa tygodnie mam wyjazd. Wiadomo, nie będę cały czas chodziła w podkładzie, współlokatorki będą mnie widzieć tuż po przebudzeniu, no nieciekawie.
Pozdrawiam
ja brałam tabletki z drozdzy

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-18, 16:59   #878
Myrmyx
Raczkowanie

Karmazynka i jak? Były jakiekolwiek efekty? Polecasz? Czytałam, że tabletki są mniej skuteczne niż picie drożdży..
Ach.. Dermatolog przepisał mi cynk, ale co go wezmę to wyskakuje mi coś nowego, więc przestałam go brać. Możliwe, że cynk źle na mnie wpływa? Czy zbieg okoliczności? Może jakbym zadziałała od wewnątrz to coś by się ruszyło.
Stary 2014-05-18, 17:13   #879
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Karmazynka i jak? Były jakiekolwiek efekty? Polecasz? Czytałam, że tabletki są mniej skuteczne niż picie drożdży..
Ach.. Dermatolog przepisał mi cynk, ale co go wezmę to wyskakuje mi coś nowego, więc przestałam go brać. Możliwe, że cynk źle na mnie wpływa? Czy zbieg okoliczności? Może jakbym zadziałała od wewnątrz to coś by się ruszyło.
urosło mi duzo nowych włosków na głowie

i na poczatku wysyp leciutki , ale potem jak pamietam to coś pomogło

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2014-05-18, 18:34   #880
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, co tu tak cicho!
Pozdrawiam
Ja piłam drożdże przez jakiś miesiąc, może dłużej, ale efektów nie widziałam żadnych.. wysypu chyba też nie miałam. Więc ogólnie nie polecam. Podobno przez takie picie można załapać jakąś bakterie czy coś...

Chcę sie wybrać do dermatologa, pryszcze wyskakują mi sporadycznie, ale po każdym zostaje ślad lub dziura, no i sporo ich mam... Myślicie, że dermatolog na okres wiosenno-letni moze zalecić jakieś kwasy, laser? Czy można to usunąć jakimiś innymi sposobami? Poradźcie prosze
Stary 2014-05-18, 18:37   #881
visionAM
Zakorzenienie

Dermatolog na ten okres kwasów raczej Ci nie zleci
Stary 2014-05-18, 18:50   #882
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Mnie w pewnym momencie drożdże baaardzo pomogły, piłam je przez pół roku i miałam gładziutką cerę.
Generalnie drożdże u mnie dają efekty już po tygodniu, nie mam wysypu, tylko wszystko zaczyna się pięknie goić

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-18, 18:52   #883
Ercola
Zadomowienie

Cytat:
a tak btw. to stosowała któraś z Was maseczkę K+K z Fitomedu?
Ja stosuję i powiem Ci, że jestem zadowolona, mam wrażenie, że pomaga w walce z niedoskonałościami, na konkretne efekty bede musiala dłużej poczekać, bo stosować ją powinno się raz w tygodniu i trzyna się ja na twarzy krótko. Ale póki co mogę polecić

Ercola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-18, 19:02   #884
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Dermatolog na ten okres kwasów raczej Ci nie zleci
No właśnie spodziewałam się, że kwasy odpadają. A mikrodermabrazja?
Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Mnie w pewnym momencie drożdże baaardzo pomogły, piłam je przez pół roku i miałam gładziutką cerę.
Generalnie drożdże u mnie dają efekty już po tygodniu, nie mam wysypu, tylko wszystko zaczyna się pięknie goić
U mnie wysypu nie było, ale nie widziałam też efektów, więc sobie odpuściłam.
Stary 2014-05-18, 20:09   #885
Myrmyx
Raczkowanie

Gdyby nie istniało ryzyko wysypu to pewnie bym się nie wahała, ale że ryzyko jest i do tego zależy mi, abym w najbliższym czasie jako tako wyglądała too...
Ja też może nie mam nie wiadomo ile pryszczy na twarzy, ale tak jak Tobie po każdym zostaje mi dziurka albo ślad, co razem daje nieciekawy efekt. Pamiętam, że przed ostatnim oczyszczaniem u kosmetyczki miałam dziury jak nigdy, a teraz nie ma ich prawie wcale. Więc może oczyszczanie manualne? Tylko ważne jest, aby udać się do fachowej kosmetyczki. Maska z alg pod koniec oczyszczania na pewno zrobi swoje. Są przeciwnicy i zwolennicy tej metody, wiadomo Ja tylko moge przekazać jak na mnie to działa
Stary 2014-05-19, 12:35   #886
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Napisane przez Ercola Pokaż wiadomość
Daj znać za kilka dni czy nie zapchał Od pewnego czasu się zastanawiam nad tym podkładem.

Zrobiłam pewien eksperyment. W piątek i w sobotę zamiast Bourjois użyłam znowu Color Stay'a. To co zobaczyłam rano w niedzielę na twarzy przekonało mnie ostatecznie, żeby już nigdy nie stosować tego podkładu. Zaskórniki otwarte i zamknięte się namnożyły w tempie ekspresowym, drobne krostki - masakra. Więc na pewno widzę różnicę, bo mimo, że mam też jakieś zaskórniki kiedy stosuję Bourjois, to na pewno moja twarz po nim nie jest aż tak zanieczyszczona jak po CS.
Co do odcieni to napiszę to jeszcze raz: ja mam bardzo jasną cerę o chłodnym odcieniu, a najjaśniejszy odcień B ma żółte zabarwienie, ale nie 'zażółca mi' w żaden sposób twarzy, dopasowuje się i wygląda naturalnie. Za to z kryciem tak średnio, bo to po prostu lżejszy podkład.
Stary 2014-05-19, 13:43   #887
visionAM
Zakorzenienie

Ja już też sama nie wiem co mam robic, bo ostatnio cera mi się pogorszyła i to równocześnie z momentem, w którym kupiłam nowy słoiczek Revlona Jak wcześniej się nic nie działo, tak od około tygodnia jest coraz gorzej - może trafiłam na jakiś nowszy skład Revlona, sama nie wiem :/
Stary 2014-05-19, 16:15   #888
ciastkozposypka
Raczkowanie

Ja na pewno miałam długofalową poprawę dzięki stosowaniu podkładu Pharmaceris. Teraz testuję la roche posay toleriane teint. Na pewno plusem jest to, że nie czuć go w ogóle na twarzy i raczej też nie widać chyba, że przesadzi się z ilością. Pierwszy raz w życiu dobrałam sobie idealny kolor, w świetle dziennym dosłownie muszę się wpatrywać, żeby znaleźć miejsce gdzie kończy się podkład a zaczyna skóra na szyi. Cerę mam bardzo jasną i jako że zwykle używałam zbyt ciemnych to teraz mi tak dziwnie, że taka blada jestem

Ogólnie to muszę go jeszcze poużywać, żeby się przyzwyczaić, ale na pewno nigdy przenigdy nie wrócę do drogeryjnych podkładów.
Stary 2014-05-19, 17:23   #889
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już też sama nie wiem co mam robic, bo ostatnio cera mi się pogorszyła i to równocześnie z momentem, w którym kupiłam nowy słoiczek Revlona Jak wcześniej się nic nie działo, tak od około tygodnia jest coraz gorzej - może trafiłam na jakiś nowszy skład Revlona, sama nie wiem :/
Na początku stosowania mnie też tak strasznie nie zapychał jak teraz. I byłam z niego bardzo zadowolona. Może rzeczywiście jakiś inny skład?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-19, 20:10   #890
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Na początku stosowania mnie też tak strasznie nie zapychał jak teraz. I byłam z niego bardzo zadowolona. Może rzeczywiście jakiś inny skład?
Revlon zmienił skład, pamiętam, że dużo osób na to narzekało, ale wydaje mi się, że to było już dawno temu.

Edit: dobra, znalazłam info, że oni grzebią w składzie cały czas. Ostatnio znowu coś zmienili.

http://zmienionyrytm2.blogspot.com/2...ej-wersji.html
"Ale zmienili filtr z 6 SPF na 15SPF i jego skład, przez co teraz jest dużo gorszy, waży mi się na twarzy i nie ładnie wygląda już po kilku godzinach. Szkoda, że wprowadzili te zmiany, stara wersja była sto razy lepsza, teraz musze szukać nowego podkładu, bo tego nie da się już używać, chyba że na krótkie wyjścia."
Stary 2014-05-19, 21:29   #891
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciastkozposypka Pokaż wiadomość
Ja na pewno miałam długofalową poprawę dzięki stosowaniu podkładu Pharmaceris. Teraz testuję la roche posay toleriane teint. Na pewno plusem jest to, że nie czuć go w ogóle na twarzy i raczej też nie widać chyba, że przesadzi się z ilością. Pierwszy raz w życiu dobrałam sobie idealny kolor, w świetle dziennym dosłownie muszę się wpatrywać, żeby znaleźć miejsce gdzie kończy się podkład a zaczyna skóra na szyi. Cerę mam bardzo jasną i jako że zwykle używałam zbyt ciemnych to teraz mi tak dziwnie, że taka blada jestem

Ogólnie to muszę go jeszcze poużywać, żeby się przyzwyczaić, ale na pewno nigdy przenigdy nie wrócę do drogeryjnych podkładów.
A jak z kryciem tych podkładów? Możesz wrzucić link z KWC do tych produktów, będę wdzięczna
Mnie np. podkłady Vichy zapychają więc nie jestem jakoś strasznie nastawiona na to, że apteczne = lepsze

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Revlon zmienił skład, pamiętam, że dużo osób na to narzekało, ale wydaje mi się, że to było już dawno temu.

Edit: dobra, znalazłam info, że oni grzebią w składzie cały czas. Ostatnio znowu coś zmienili.

http://zmienionyrytm2.blogspot.com/2...ej-wersji.html
"Ale zmienili filtr z 6 SPF na 15SPF i jego skład, przez co teraz jest dużo gorszy, waży mi się na twarzy i nie ładnie wygląda już po kilku godzinach. Szkoda, że wprowadzili te zmiany, stara wersja była sto razy lepsza, teraz musze szukać nowego podkładu, bo tego nie da się już używać, chyba że na krótkie wyjścia."
Dzięki, muszę się przyjrzeć składnikom na mojej ostatnio kupionej butelce. Pierwszy raz kupiłam RC w Hebe, pewnie to własnie jakaś nowa wersja wcześniej kupowałam w moim rodzinnym mieście od razu po 2 słoiczki i miałam na dłużej, ale to w takiej małej drogerii, gdzie mogą mieć wersje ze starych dostaw... ech co za masakra :/
Stary 2014-05-19, 21:33   #892
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Ja używam tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...oundation.html
Głównie dlatego, że ma piękny, jaśniutki kolor Mnie nie zapycha. Do tego moim zdaniem kryje dość mocno - nie zakrywa oczywiście wszystkiego jak szpachla, ale wyrównuje koloryt skóry na tyle, że wystarczy machnąć korektorem parę miejsc i już. Do tego wydajny, mam go od jesieni i chyba nigdy nie zużyję

Stary 2014-05-19, 21:39   #893
visionAM
Zakorzenienie

rzeczywiście całkiem przystępny skład jeśli chodzi o podkład
muszę spróbować
Stary 2014-05-20, 12:44   #894
Kotalka
Raczkowanie

Witajcie Mogę dołączyć? Mój problem z trądzikiem zaczął się kiedy odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. Wysypało mi całe policzki: od linii żuchwy aż po okolice oczu i nos. Są to drobne zaskórniki, ledwie widoczne pod podkładem, ale drażnią mnie strasznie i nie potrafię oderwać od nich palców Jak tak dalej pójdzie, to wracam do tabletek, bo to stosunkowo niewielka cena za ładną cerę
Kotalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-20, 15:29   #895
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kotalka Pokaż wiadomość
Witajcie Mogę dołączyć? Mój problem z trądzikiem zaczął się kiedy odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. Wysypało mi całe policzki: od linii żuchwy aż po okolice oczu i nos. Są to drobne zaskórniki, ledwie widoczne pod podkładem, ale drażnią mnie strasznie i nie potrafię oderwać od nich palców Jak tak dalej pójdzie, to wracam do tabletek, bo to stosunkowo niewielka cena za ładną cerę
jak długo brałaś? i czemu odstawiłaś?

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2014-05-20, 15:47   #896
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kotalka Pokaż wiadomość
Mój problem z trądzikiem zaczął się kiedy odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. Wysypało mi całe policzki: od linii żuchwy aż po okolice oczu i nos. Są to drobne zaskórniki, ledwie widoczne pod podkładem, ale drażnią mnie strasznie i nie potrafię oderwać od nich palców Jak tak dalej pójdzie, to wracam do tabletek, bo to stosunkowo niewielka cena za ładną cerę
Jesteś pewna, że to od odstawienia tabletek? Kiedy odstawiłaś? Ciężko mówić o wysypaniu, skoro jak rozumiem masz na myśli "chropowatą" skórę. Może to jakaś alergia? Czy efekt zapchania po kosmetyku?

Przed braniem tabsów nie miałaś trądziku?
Jeśli zdecydowałabyś się na branie ich znowu, to najpierw zrób badania hormonów.
Stary 2014-05-20, 15:56   #897
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Ja używam tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...oundation.html
Głównie dlatego, że ma piękny, jaśniutki kolor Mnie nie zapycha. Do tego moim zdaniem kryje dość mocno - nie zakrywa oczywiście wszystkiego jak szpachla, ale wyrównuje koloryt skóry na tyle, że wystarczy machnąć korektorem parę miejsc i już. Do tego wydajny, mam go od jesieni i chyba nigdy nie zużyję
Kupiłam kiedyś ten podkład. Nałożyłam go raz i efekt był następujący: moja twarz świeciła się jakbym ją olejem wysmarowała, podkład nie zasychał na twarzy tylko wyglądał cały czas na taki 'mokry' i do tego jak dla mnie to bardzo słabo krył. Oddałam koleżance i jej pasował.
Zdecydowanie odradzam stosowanie go na cerę skłonną do przetłuszczania się, świecenia itd. No i w połączeniu z jakimiś wypryskami i bliznami potrądzikowymi wygląda to nieestetycznie.
Pieniądze wyrzucone w błoto.

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2014-05-20 o 16:05
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 16:24   #898
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Kupiłam kiedyś ten podkład. Nałożyłam go raz i efekt był następujący: moja twarz świeciła się jakbym ją olejem wysmarowała, podkład nie zasychał na twarzy tylko wyglądał cały czas na taki 'mokry' i do tego jak dla mnie to bardzo słabo krył. Oddałam koleżance i jej pasował.
Zdecydowanie odradzam stosowanie go na cerę skłonną do przetłuszczania się, świecenia itd. No i w połączeniu z jakimiś wypryskami i bliznami potrądzikowymi wygląda to nieestetycznie.
Pieniądze wyrzucone w błoto.
Bo niestety, każdemu pasuje co innego. U mnie takiego efektu nie daje, skóra wygląda ładnie i świeżo, a blizn mam sporo i nie mówię tu o przebarwieniach, ale o ubytkach w skórze.
No i dużo zależy od kremu, jaki stosuje się pod podkład. Na Ziai Med z wit. C daje właśnie efekt smalcu Ale już na drogeryjnej Ziai z kozim mlekiem dawał mat, przypudrowany trzymał się cały dzień jak szpachla

Stary 2014-05-20, 16:34   #899
ciastkozposypka
Raczkowanie

Cytat:
A jak z kryciem tych podkładów? Możesz wrzucić link z KWC do tych produktów, będę wdzięczna
Mnie np. podkłady Vichy zapychają więc nie jestem jakoś strasznie nastawiona na to, że apteczne = lepsze

Dzięki, muszę się przyjrzeć składnikom na mojej ostatnio kupionej butelce. Pierwszy raz kupiłam RC w Hebe, pewnie to własnie jakaś nowa wersja wcześniej kupowałam w moim rodzinnym mieście od razu po 2 słoiczki i miałam na dłużej, ale to w takiej małej drogerii, gdzie mogą mieć wersje ze starych dostaw... ech co za masakra :/
Pharmaceris krył jak na moje oko dosyć słabo, na pewno to lżejszy podkład. A Toleriane Teint bardzo dobrze kryje, bo nawet z nazwy to podkład korygujący. Przy nim się już raczej nie stosuje korektorów itp.

Wrzucam linki

Pharmaceris - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...na-spf-20.html

La Roche Posay - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html

Co do tego, że apteczne lepsze to pewnie, że i tak niektóre będą zapychać, ale wychodzę z założenia, że w przypadku takiego lirene za parenaście złotych, którego kiedyś z zachwytem używałam wiele lat, to producenta nie interesuje czy zapcha nie zapcha,a w przypadku tych do trądzikowej aptecznych to jest szansa, że nie będzie szkodził cerze. Przynajmniej tak to sobie tłumaczę

Edytowane przez ciastkozposypka
Czas edycji: 2014-05-20 o 16:40
ciastkozposypka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-20, 17:23   #900
Kotalka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
jak długo brałaś? i czemu odstawiłaś?
Brałam tabletki prawie 3 lata. Odstawiłam, kiedy rozstałam się z TŻ.

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Jesteś pewna, że to od odstawienia tabletek? Kiedy odstawiłaś? Ciężko mówić o wysypaniu, skoro jak rozumiem masz na myśli "chropowatą" skórę. Może to jakaś alergia? Czy efekt zapchania po kosmetyku?

Przed braniem tabsów nie miałaś trądziku?
Jeśli zdecydowałabyś się na branie ich znowu, to najpierw zrób badania hormonów.
Odstawiłam tabletki 4 miesiące temu. Przed braniem miałam pojedyncze wypryski, a teraz mam całe policzki w małych grudkach. Uczulona na nic nie jestem, kosmetyków nie zmieniałam, tylko te tabletki przychodzą mi na myśl, ale pewna nie jestem.
Muszę się doedukować w temacie pielęgnacji cery trądzikowej, bo do tej pory problem mnie (na szczęście) nie dotyczył.
Kotalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości