Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-06, 12:42   #871
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Dziewczyny pomysł na jakieś kotlety z piersi. .inaczej niż smażone w tak żeby ANTONIO mógł zjeść no ale żeby trochę FIT było

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 12:43   #872
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomysł na jakieś kotlety z piersi. .inaczej niż smażone w tak żeby ANTONIO mógł zjeść no ale żeby trochę FIT było

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
grillowane
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 12:44   #873
LadyWhisper
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny, mamy nieoficjalną decyzję, w piątek będę mogła powiedzieć wam co i jak z tym awansem

Meneq, mogę szukać jakiegoś biegu w Poznaniu? Przy okazji byśmy się spotkały może hehe

aaaaaaa dostałam kupę papierów zaś, muszę skończyć w 3 dni, nosz $#^%#%&@# ja $#%$#^ masakra!!! T. jest spoko ale jak czasem mi dowali robotą to klękajcie narody :zly:

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 12:45   #874
szklanka19
Zadomowienie

Aga wszystkiego dobrego! Duuuuużo miłości

Lenova heeeeej! mam nadzieję, że już często będziesz
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 12:51   #875
marsi11
Zakorzenienie

no właśnie Leonova, bardzo Cię tu brakowało

a mi się tęskni jeszcze za Laurką nie wiecie choćby z FB co u niej?
Stary 2014-08-06, 12:55   #876
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no właśnie Leonova, bardzo Cię tu brakowało

a mi się tęskni jeszcze za Laurką nie wiecie choćby z FB co u niej?

No fakt, Laurki też brakuje Nic ostatnio nie wrzucała na fb. Chyba praca ją pochłonęła na maxa. No i E_vel.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 12:55   #877
Lenova
Wtajemniczenie

Dziękuje za miłe przywitanie aż się wzruszyłam !W ogóle się coś ostatnio za często wzruszam.... biorę tabletki więc nie wiem o co chodzi

Hje -fotki ma Fewcia

Aga- najlepszego z okazji rocznicy !

Widzę, że mamy kolejne blogujące mamy Coś się jeszcze zmieniło podczas mojej nieobecności?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 13:23   #878
BlackSanctum
Zakorzenienie

BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 13:31   #879
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Sama pisałaś kiedyś, że wpadł na pomysł, że Ty z nim pojedziesz, a Yae zostanie z Twoją t. To Pstryczek mógł pomyśleć, że on też jedzie

Z tz to za dobrych kilka lat i w zupelnie innym kierunku. Przy dobrych wiatrach na tydzien (urlopu przysluguje mu 5dni w roku) nie na miesiac.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 13:33   #880
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 13:37   #881
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
o matko same? ciekawe jak Yae wytrzyma tyle w samolocie

ile trwa lot?

Tak, same lecimy do. Wracac bedziemy z moimi rodzicami.
Do Pl w sumie lot+przesiadka 14h30min a powrot godzine krocej. I tak udalo mi sie znalezc rewelacyjne polaczenie - do tej pory od wyjscia z jednego domu do wejscia do drugiego mijalo rowne 24h; nam zajmie cala podroz ok. 17-18h

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny, mamy nieoficjalną decyzję, w piątek będę mogła powiedzieć wam co i jak z tym awansem

Meneq, mogę szukać jakiegoś biegu w Poznaniu? Przy okazji byśmy się spotkały może hehe

aaaaaaa dostałam kupę papierów zaś, muszę skończyć w 3 dni, nosz $#^%#%&@# ja $#%$#^ masakra!!! T. jest spoko ale jak czasem mi dowali robotą to klękajcie narody :zly:

Jasne, szukaj!! Przyjdziemy z Yae dopingowac a jak bedzie tez Twoj tz, to przepytam go ze slowek ;-)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-06, 14:24   #882
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
no w końcu
dupę bić będziemy
Stary 2014-08-06, 14:35   #883
nafiyqa
Zakorzenienie

Aaaaa ja tez mam dzis wyjca w domu
Na dodatek drzemki dzis brak. Slania sie na nogach, oczy trze, nie chce nic jesc, a jak klade sie z nim, zeby zasnal to sie ze mnie smieje i mnie podszczypuje
To ja znow wstaje i staram sie cos robic. Po czym znow tarcie oczek, wspinanie sie po mnie, itp. I tak mielsmy juz 6 prob lezakowania

A tyle mam do zrobienia na dzis...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 14:39   #884
meneq
Zakorzenienie

lady 12.pazdziernika maraton w Pniu?
Stary 2014-08-06, 14:49   #885
LadyWhisper
Zakorzenienie

rzucasz mi wyzwanie meneq?
maraton....nie.....chyba jeszcze nie w tym roku :P szukam czegoś ale półmaraton 19go dopiero a wy już pewnie się będziecie pakować...... poszukam i dam znać

Black!!! Gdzie Cię wsysło kobito!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 14:52   #886
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Cytat:
rzucasz mi wyzwanie meneq?
maraton....nie.....chyba jeszcze nie w tym roku :P szukam czegoś ale półmaraton 19go dopiero a wy już pewnie się będziecie pakować...... poszukam i dam znać

Black!!! Gdzie Cię wsysło kobito!!!

Mowisz powaznie? Kto to widzial dzien przed wyjazdem sie pakowac? Dla Ciebie zrobie to w sam dzien wylotu ;-)
Po prostu pamietalam, ze zawsze w pierwszej polowie pazdziernika jest maraton ;-)

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-08-06 o 14:53
Stary 2014-08-06, 16:08   #887
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nie wiem, jakoś tak wyszło... Czytałam Was z opóźnieniem, a wyświetlałam się często na pasku, bo mój mąż ma u siebie w laptopie przypięty wizaż, bo przez ostatnie 4 lata to był mój laptop i za każdym razem, jak otwiera przeglądarkę, to jestem widoczna na wątku...

W każdym razie, co u mnie... Pracuję. Dużo i intensywnie, jeszcze nie zaczęłam się dobrze reklamować, a już mam dużo klientów... Chociażby w tę sobotę robiłam zdjęcia na ślubie i weselu. Teraz mam jedyny wolny weekend w sierpniu, bo w następny mam targi, na których maluję, potem znów wesele i generalnie: ciągle coś. Dużo roboty, ale cieszy mnie to - bardzo. Bo wiadomo, że jak dużo roboty, to i kasy dużo... W związku z tym zastanawiamy się nad przeprowadzką i pewnie jakoś na jesień/zimę wyniesiemy się do Ostródy, gdzie pracuje mój TŻ i non stop awansuje. Także u mnie się wszystko, generalnie, układa jak "czeba".

Jeśli chodzi o Oliwię, no to nie skłamię, kiedy powiem, że ona już mówi całymi zdaniami - komunikujemy się w 100%, mówi mi o każdej swojej potrzebie całym zdaniem. Trochę lepiej je, ale nie ma szału w tej kwestii. Śpiewa piosenki (hitem jest Roar Katy Perry, śpiewa refren ). Właśnie zaraz wybywamy na spacer, bo nareszcie jest u nas normalna temperatura - 24 stopnie, w ostatnim czasie było mniej więcej 32-36 , także miałam już serdecznie dość, Oliwce się stado potówek pojawiło na plecach i leczymy je teraz, na szczęście szybko znikają...

No, to tak tytułem tego, co u mnie...

Rzadko korzystam z laptopa w ciągu dnia, bo albo mnie nie ma w domu, albo gdzieś latam z Oliwką po ogrodzie, no a że mam nowy telefon, to nie mam tam Tapatalka i raczej nie planuję go ściągać, bo potem mnie zasypują powiadomienia...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 18:43   #888
s i l v e r
Zakorzenienie

Dziś byłam w pracy od 9.00 do 18.00. Przyszłam do domu o 18.30 i od razu wzięłam się za ćwiczenia - dziś Szok Trening z Chodakowską.
Teraz ale czuję się cudownie!! Daria znów ćwiczyła ze mną

Już ćwiczę dzień w dzień od piątku.I mam zamiar codziennie ćwiczyć. Dzień przerwy tylko w niedzielę.

Jutro mam nockę. Mam nadzieję że dam radę

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Zrobiłam Darii kolacyjkę. Siedzi ładnie w krzesełku i je chlebek a ja nadrabiam

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Pytanie mam: czy wasze dzieci używają słów typu "tamten, tamto, tędy, stamtąd" ? Moja używa i rozróżnia - zadziwia mnie tym bo to mi się takie " dorosłe" i trudne wydaje.
Daria mówi tylko "ta" (tam) , "tu"
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja dziś bez humor, jak ostatnio zwykle
głowa do góry!
Cytat:
dziewczyny a mój Leos to skrżepyta
wczoraj Tz się z nim wygłupiał i tak mu klapskiki dawał na pampka ale takie pieszczotliwe, to ten przyleciał i mowi: mama, tati ała pupa i pokazuje myślałam,że padne

Cytat:
czy są tu jeszce jakieś dzieci które piją napoje przez butelkę ze smoczkiem czy tylko moj się tak uchował?
potrafi jeszczez kubka ale butla jest nr 1,niekapki,pstryczki phiiiii..... nic z tego
Daria tylko z butli pije. Z niekapka nie potrafi. Ze zwykłego kubeczka czaaaaaaasem się napije, ale ja jej muszę trzymac bo sama by się polała cała.
Cały dzień chodzi z tą swoją butlą i pije
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Co do Chodaka jeszcze- wiem, ze daje efekty ( czuje w miesniach :P), a jakos specjalnie nie meczy, ale 40 minut to dla mnie zdecydowanie za dlugo. Wczoraj jak juz byla koncowka, cwiczenia na brzuch to ziewalam
Serio?? Mnie ćwiczenia z Chodakowską strasznie męczą. Ledwo żyję i jestem caaaaaała mokra.
Najmniej mnie męczy skalpel.
A próbowałaś ćwiczyć Killer, Szok trening albo Skalpel Wyzwanie??
Po tych ćwiczeniach ale jak już je zrobię to czuję się cudownie
Super są też ćwiczenia Chodakowskiej które są też na YT, każdy zestaw trwa 6 minut. I najlepiej dobrać sobie 5 różnych zestawów, to wyjdzie 30 min ćwiczeń. MEGA wysiłek
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
wlasnie miałam pytac, czy pijecie wode podczas treningu ;p
Ja piję ale w ciągu całych 40 min robię 3-4 nieduże łyki.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-08-06 o 18:47
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 18:44   #889
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, jakoś tak wyszło... Czytałam Was z opóźnieniem, a wyświetlałam się często na pasku, bo mój mąż ma u siebie w laptopie przypięty wizaż, bo przez ostatnie 4 lata to był mój laptop i za każdym razem, jak otwiera przeglądarkę, to jestem widoczna na wątku...

W każdym razie, co u mnie... Pracuję. Dużo i intensywnie, jeszcze nie zaczęłam się dobrze reklamować, a już mam dużo klientów... Chociażby w tę sobotę robiłam zdjęcia na ślubie i weselu. Teraz mam jedyny wolny weekend w sierpniu, bo w następny mam targi, na których maluję, potem znów wesele i generalnie: ciągle coś. Dużo roboty, ale cieszy mnie to - bardzo. Bo wiadomo, że jak dużo roboty, to i kasy dużo... W związku z tym zastanawiamy się nad przeprowadzką i pewnie jakoś na jesień/zimę wyniesiemy się do Ostródy, gdzie pracuje mój TŻ i non stop awansuje. Także u mnie się wszystko, generalnie, układa jak "czeba".

Jeśli chodzi o Oliwię, no to nie skłamię, kiedy powiem, że ona już mówi całymi zdaniami - komunikujemy się w 100%, mówi mi o każdej swojej potrzebie całym zdaniem. Trochę lepiej je, ale nie ma szału w tej kwestii. Śpiewa piosenki (hitem jest Roar Katy Perry, śpiewa refren ). Właśnie zaraz wybywamy na spacer, bo nareszcie jest u nas normalna temperatura - 24 stopnie, w ostatnim czasie było mniej więcej 32-36 , także miałam już serdecznie dość, Oliwce się stado potówek pojawiło na plecach i leczymy je teraz, na szczęście szybko znikają...

Rzadko korzystam z laptopa w ciągu dnia, bo albo mnie nie ma w domu, albo gdzieś latam z Oliwką po ogrodzie, no a że mam nowy telefon, to nie mam tam Tapatalka i raczej nie planuję go ściągać, bo potem mnie zasypują powiadomienia...
Black milo Cię widzieć bo myślałam,że może się obraziłaś bo pytałyśmy, widziałyśmy Cię a Ty niedobra kobieto milczałaś
brawa dla Oliwki,że tak pięknie mowi, pozazdrościć

moj dopiero od kilku dni składa słowa w proste zdania ale strasznie jaramy się z TZ bo to są zmiany z godziny na godzinę kiedy nasz maluch robi się coraz bardziej komunikatywny
Stary 2014-08-06, 18:56   #890
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj maz mial rozmowe i kurde obydwoje mamy zle przeczucia, ja sie mu nie przyznam do tego bo go wspieram ale kurde...... No nie wiem prosimy bardzo o kciuki :-* ...... Troche mam teraz na glowie wiec wiecej mnie bedzie po urlopie, caluje was :-*

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
KCIUKI!!!!
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Robiłam ostatnio zdjęcia siostrze tż jak chcecie zobaczyć to http://bokehworld.pl/goralka-slasku/

Widziałam na fb piękne zdjęcia i prześliczna modelka.
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Chciałam Wam powiedzieć o moim tż i decyzji ws dofinansowania. Tak jak podejrzewałam decyzja jest..................... pozytywna Cieszymy się strasznie, bo to szansa na lepsze jutro dla nas
gratulacje
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ajm beeeek

Tęskniłam !

Nie wiem co u Was ale obiecuje poprawę i będę na bieżąco na tyle na ile pozwoli mi Blanka.

Dzisiaj Moja Blanka bawiła się drugą Blanką Miałyśmy spotkanko z Fewcią - Było baardzo miło, dziewczynki się zaprzyjaźniły choć raz się pokłóciły ale szybko była zgoda
Aaaaaaale Wam fajnie! A fotky gdzie??
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
My mamy 3 rocznicę ślubu dziś
Zuzka u babci. Rocznicę uczciliśmy szampanem dla dzieci i .
A teraz siedzę i zaczynam być głodna ....
Wszystkiego najlepszego!!!
Stary 2014-08-06, 18:57   #891
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Mam takie proste pytanie Co robocie z dziećmi, kiedy trzeba cały dzień siedzieć w domu? Ja już nie mam pomysłów
a umknęło mi - czemu w domu siedzicie?

Farby do malowania palcami, ciastolina/masa solna, dmuchany materac do skakania, kąpanie w środku dnia tzn. wsadzam do brodzika do zabawy i tyle, polecam kilka misek/kubków plastikowych, jakaś łyżka głęboka dość i przesypywanie: kasze, makaron, ryż preparowany...

Cytat:
ło, córka marnotrawna wróciła witaj
fajne wieści niesiesz

-------------------
My dzisiaj na placu zabaw po przedszkolu, 2h w towarzystwie mam z grupy a Agatka z dzieciakami szalała, Dorka tez
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 18:59   #892
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

rano pojechaliśmy na plażę sobie posiedzieć bo pogoda taka średnia była a tu po pół godziny skwar z nieba bałam się co będzie z drzemką, ale Hania o swojej porze weszła do wózeczka i sobie sama zasnęła spała 2h no a potem do 17 szaleństwo
zła jestem strasznie na siebie bo nie wiem czy jakoś źle Ją posmarowałam czy co, ale jeden policzek ma bardzo czerwony tzn opalony i troszkę szyjki:/

do tego baaardzo bardzo się rozkręca z mówieniem. powtarza dużo, próbuje sklejać jakieś zdania. rozumie wszystko co się mówi. np siedzimi w samochodzie ja mówię do Tż byle tylko nie lało a Hania odpowiada kap kap niee

nawijko zostajemy do przyszłego czwartku albo piątku pewnie, że pasuje po weekendzie

Deli jakie kakao dajesz?

marsi Hania czasem chce się napić z butelki soczku, dlatego zawsze mam przygotowane (tzn teraz jak jesteśmy cały czas poza domem). ale najbardziej lubi pić wodę z takim dzióbkiem kropla beskidu chyba

Lady kciuki!

bokeh widziałam na blogu. śliczna dziewczyna, chyba Hania jest do niej podobna ale może to dlatego tak mi się wydaję, bo jest do taty podobna

gojka brawo za pozytywną decyzje

Aga najlepszego z okazji rocznicy, dużo miłości

Black super, że biznes się kręci i brawa dla Oliwki

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 19:01   #893
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

super że tak dobrze Ci idzie w pracy
i zazdroszczę że Oliwka tyle mówi.
Stary 2014-08-06, 19:23   #894
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47598240]
Farby do malowania palcami, ciastolina/masa solna, dmuchany materac do skakania, kąpanie w środku dnia tzn. wsadzam do brodzika do zabawy i tyle, polecam kilka misek/kubków plastikowych, jakaś łyżka głęboka dość i przesypywanie: kasze, makaron, ryż preparowany...

[/QUOTE]
To juz dla naszych dzieci bedzie ok?
Mam wrazenie, ze moj Kuba to taki dzidzius - ciastoline na pewno by do buzi pchal

Black, witaj!

Nooo w koncu sie mazowszanki zdecydowaly Brawo fewciu i Lenova!

misia, to w przyszlym tygodniu zaklepuje sobie termin

bokeh, dopiero teraz zobaczylam zdjecia.
Przesliczne sa!!
A TZbokeh ma piekna siostre! Zreszta zone i corke tez

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-08-06 o 19:30
Stary 2014-08-06, 19:28   #895
Konto usunięte

Nawijko, i co z tego? to gorzkie jest wypluje zaraz, a nawet jeśli nie, to zapewne producent to przewidział farby - oczywiście! kilka dni temu dałam, szał w samej pieluszce, przynajmniej łatwo zmyć
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 19:32   #896
nafiyqa
Zakorzenienie

Doradzcie mi.
Idziemy w piatek na slub (nie wesele, slub z przyjeciem do polnocy mniej wiecej).
Mam dla Kuby taki stroj, jak w zalaczniku.

Juz widze swiete oburzenie t., ze nie ma garnituru
Ale ja srednio przepadam za oficjalnymi strojami dla tak malych dzieci. Poza tym nie chce powtorki z chrzcin pt. "nie wchodz tam, bo sie pobrudzisz" Chcialabym, zeby Kubie bylo wygodnie, luzno.
Ale...
Ten stroj nie jest zbyt "codzienny"?

Teraz pozostaje mi tylko trzymac kciuki za pogode - oby czika nie dopisala, bo bede musiala zalozyc wersje letnia, a ta bardziej mi sie podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8050013.jpg (76,0 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8050020.jpg (77,8 KB, 34 załadowań)

Stary 2014-08-06, 19:37   #897
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
To juz dla naszych dzieci bedzie ok?
Mam wrazenie, ze moj Kuba to taki dzidzius - ciastoline na pewno by do buzi pchal

Ja też mam wrażenie, że Zuzka za mała na to

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:

Doradzcie mi.
Idziemy w piatek na slub (nie wesele, slub z przyjeciem do polnocy mniej wiecej).

Ale ja srednio przepadam za oficjalnymi strojami dla tak malych dzieci. Poza tym nie chce powtorki z chrzcin pt. "nie wchodz tam, bo sie pobrudzisz" Chcialabym, zeby Kubie bylo wygodnie, luzno.
Ale...

Teraz pozostaje mi tylko trzymac kciuki za pogode - oby czika nie dopisala, bo bede musiala zalozyc wersje letnia, a ta bardziej mi sie podoba

Myślę, że ten strój jest jak najbardziej w porządku
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 20:00   #898
Ewik86
Zakorzenienie

Pstryniu miałaś rację. Prawdopodobnie będzie dziewczynka Lekarz nie był pewien, ale siusiaka nie dostrzegł.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Dziś byłam w pracy od 9.00 do 18.00. Przyszłam do domu o 18.30 i od razu wzięłam się za ćwiczenia - dziś Szok Trening z Chodakowską.
Teraz ale czuję się cudownie!! Daria znów ćwiczyła ze mną

Już ćwiczę dzień w dzień od piątku.I mam zamiar codziennie ćwiczyć. Dzień przerwy tylko w niedzielę.

Jutro mam nockę. Mam nadzieję że dam radę

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Zrobiłam Darii kolacyjkę. Siedzi ładnie w krzesełku i je chlebek a ja nadrabiam

Daria mówi tylko "ta" (tam) , "tu"

głowa do góry!

Daria tylko z butli pije. Z niekapka nie potrafi. Ze zwykłego kubeczka czaaaaaaasem się napije, ale ja jej muszę trzymac bo sama by się polała cała.
Cały dzień chodzi z tą swoją butlą i pije

Serio?? Mnie ćwiczenia z Chodakowską strasznie męczą. Ledwo żyję i jestem caaaaaała mokra.
Najmniej mnie męczy skalpel.
A próbowałaś ćwiczyć Killer, Szok trening albo Skalpel Wyzwanie??
Po tych ćwiczeniach ale jak już je zrobię to czuję się cudownie
Super są też ćwiczenia Chodakowskiej które są też na YT, każdy zestaw trwa 6 minut. I najlepiej dobrać sobie 5 różnych zestawów, to wyjdzie 30 min ćwiczeń. MEGA wysiłek

Ja piję ale w ciągu całych 40 min robię 3-4 nieduże łyki.
A ten Skalpel Wyzwanie skąd ściągnęłaś??? Pytam tak na zaś, na przyszły rok

Cytat:

Doradzcie mi.

Ale...

Mi się ten strój podoba

Aga gratulacje z okazji ślubu.

Black super, że interes się kręci i brawo dla Oliwki za mówienie
Domcia też wypowiada zdanie (swoje pierwsze): "Mama (lub tata, dziadzia, baba) tu" i pokazuje palcem o co jej chodzi. Jaram się tym

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 20:01   #899
hje
Zakorzenienie

Cytat:
To ja znow wstaje i staram sie cos robic. Po czym znow tarcie oczek, wspinanie sie po mnie, itp. I tak mielsmy juz 6 prob lezakowania
U nas norma od X miesięcy, przy którymś razie kapituluję i lulam, ale też bez śmieszków się nie obejdzie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47598240]a umknęło mi - czemu w domu siedzicie?

Farby do malowania palcami, ciastolina/masa solna, dmuchany materac do skakania, kąpanie w środku dnia tzn. wsadzam do brodzika do zabawy i tyle, polecam kilka misek/kubków plastikowych, jakaś łyżka głęboka dość i przesypywanie: kasze, makaron, ryż preparowany...[/QUOTE]
Ciękuję
Siedziałyśmy, bo lało do południa, jakby kropiło, czy lekko ciupało to pewnie byśmy i tak po polu śmigały, a tu ściana deszczu od rana
Z kąpaniem by akurat dzisiaj był problem, bo przy takiej pogodzie ciepłej wody nie mamy w dzień

Black, jeju, strasznie się cieszę, że tak Wam się teraz wszystko układa A Oliwka niezmiennie zadziwia, chciałabym ją usłyszeć

Chyba zrobiłam byznes roku, że Wam napisałam o późnym spaniu młodej, bo bach! trzecia noc z rzędu, a Pola zasypia o: 19:30, 21 i 20:30. Shok! Tylko mogłaby do 7 chociaż spać, bo jednak pobudek dalej dużo

Mam pytanie szczególnie do dziewczyn mieszkających w domach. CO ROBICIE ZE ZUŻYTYMI PAMPERSAMI?
My od samego początku je po prostu paliliśmy w piecu (jarają równo!). No ale teraz jest lipa z tym, bo po 1. Kopiate w cholerę i już nie ma mowy o tym, bo przygaszają, po 2. Jak teraz są te cziki, to w piecu nie palimy i tak.
Z wrzucaniem do worka jest ten problem, że u nas śmieciara jeździ raz w miesiącu tylko, a z samych pampersów to by się uzbierało chyba z 5 takich; i jeszcze nie wspomnę, ile one ważą; tego by 4 chłopa nie uniosło No chyba że olać, dawać 5 worów i niech se noszą?

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-08-06 o 20:03
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 20:02   #900
Konto usunięte

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości