![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
ja sie zaraz zbieram do tej mojej przyjaciolki
![]() takze zajrze wieczorem ![]() a wlasnie zjadlam miske mleka z sucharkami -takie mam zachcianki ![]()
#902 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny normalnie baty Wam się należą, że tak pędzicie z tymi postami
![]() Nie sposób Was nadrobić ![]() My dzisiaj z małżem jak dzieci odstawiliśmy do szkoły to wyruszyliśmy do Koszalina do galerii, żeby sobie coś na spokojnie kupić... no i tak się skończyło, że wróciliśmy z torbami ubrań dla chłopaków ![]() ![]() ![]() ![]() silesianna przeraziłaś mnie swoim krwotokiem... mi ostatnio też ta ścianka wewnątrz nosa krwawi, zwłaszcza jak szperam tam paluchem ![]() sweet zdrówka!
#904 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale myślę, że nie można też przegiąć w drugą stronę. Moja mama jest straszną pedantką, wszystko robi najlepiej. U nas w domu zawsze był rytuał piątkowych lub sobotnich porządków i zawsze coś było nie po myśli mamy. Zawsze coś źle ułożone albo gdzieś został jakiś ślad kurzu itp. Chyba z tego powodu nienawidzę sprzątać. No ostatnio trochę mi się zmieniło, ale nie jestem jakaś super dokładna, sprzątać zaczynam, jak widzę, że są ślady kurzu czy brudu, a czasem nawet i wtedy nie, tylko jak mi się zechce. Dobrze w sumie, że mąż chętniej sprząta, bo czasami to byśmy chyba zarośli brudem. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Rozeznanie
|
Co Wyście tak od rana naprodukowały? Zlitujcie się! Tż pogonić do roboty i na zakupy. Dać im listę ze szczegółowymi wytycznymi i niech kupują wyprawkę! Co za chłopy! :-/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wróciłam z zakupów, jestem wykończona, więc przyznam że tylko pobieżnie was nadrobiłam :-(
![]() |
#907 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
graty! Cytat:
pudełko nicości ![]() Cytat:
zdrowiej Kochana! Cytat:
też jestem zdania, że to kwestia wychowania. Moja teściowa ma trzech synów. Ustawiła ich odpowiednio, bo też i pracowała i w ogóle więc musiała sobie radzić. Jestem jej wdzięczna, bo mój tż nie boi się ani sprzątnąć ani przygotować posiłków. Czasem z praniem to dzwoni i pyta jaki program i ile proszku dać ;-) Ja dziś kupiłam kurtkę za dwie dychy :-D dla młodej kombinezon a dla M.piękną spódniczekę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 |
Raczkowanie
|
Przez te rozmowy o porządkach i teżetach sama posprzątałam mieszkanie :P Staremu zostawiłam ogarnięcie kibelka, umycie podłóg i okien.
Zmykam do kosmetyczki, a później na fitness ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Wtajemniczenie
|
Aleska ale Ci fajnie! Ja do kosmetyczki się umówię tak po 20.10... zrobię sobie pedixa do porodu
![]() Na na mojego tżta nie narzekam generalnie... jemu to współczuję bycia z taką jędzą jak ja :P
#910 |
Rozeznanie
|
dzisiaj faktycznie meeeega produkcja na forum..
![]() mój wrócił z pracy...dostał papu... wstawił caaałe pranie... a teraz odkurza ...nago ![]() ![]() ![]() czekam aż się wykąpie... i jedziemy na zakupy.... wieczorami ZUS już po pracy jest ?? czy mam wziąć paragon na mleko ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- a to przed porodem już może lecieć ? |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() słyszałyście o czymś takim (zdjęcie w załączniku) : "Gniazdo jest doskonale znanym i cenionym produktem na rynku brytyjskim. Jest obecne w prawie każdym angielskim domu. To idealne rozwiązanie na okres kiedy Twój maluch uczy się siadać. Nie chce leżeć już na leżaczku, a jednocześnie nie jest bezpiecznie zostawić go samego na podłodze. Na tym etapie dzieci nie są jeszcze stabilne - często tracą balans, przewracają sie lub osuwają, uderzając w podłogę lub inne rzeczy, co powoduje płacz, siniaki, obicia i zniechęcenie do kolejnych prób samodzielnego siadania. Gniazdo jest o wiele lepszym rozwiązaniem od kojca, ponieważ zabiera mniej miejsca i daje dziecku więcej swobody i widzi wszystko co dzieje się dookoła niego. Możesz je również łatwo przesuwać w dowolne miejsce, tak aby mieć dziecko na oku. Nic nie wazy! To dmuchane kolo i pokrowiec. Gniazdo jest mięciutkie i idealnie chroni malutkie delikatne ciałko przed obiciem. Jednocześnie jest na tyle duże, ze maluch ma dużo miejsca i swobody. Może się tam poruszać oraz można włożyć do środka zabawki. Gniazdo staje sie miejscem do zabawy i odpoczynku. Kiedy maluch już raczkuje nadal chętnie do niego wraca. Starsze dziecko może wykorzystać gniazdko do leżenia lub jako siedzisko.Gniazdo jest zbawieniem dla mamy - możesz zostawić w nim dziecko i pójść coś robić będąc pewna, że jest bezpieczne i zadowolone. Jednocześnie jeśli nie jest Ci potrzebne wystarczy spuścić powietrze - złożone mieści sie do normalnej wielkości reklamówki. Bardzo praktyczna i pomocna rzecz. Jeśli sie zabrudzi - pokrowiec wystarczy wrzucić do pralki. Gniazdo składa sie z dmuchanego kola, która znajduje się wewnątrz oraz z zewnętrznego pokrowca z materiału. " Bo dostałam cosik takiego od wujka ![]()
![]() |
#912 | |
Zadomowienie
|
dziewczyny zjadłam dzisiaj całe pięterko ptasiego mleczka
![]() ![]() tak czytam o waszych TZ i cieszę się, że w sumie z moim nie mam takich przebojów... wiadomo, że ma tam czasem swoje za uszami (ja też) ale to w sumie głupoty. Jedyne co mu mogę zarzucić to odkąd Hania się urodziła, ja poszłam w odstawkę... tzn nie ignoruje mnie, ale muszę mu przypominać, że ja też potrzebuję choć odrobinę uwagi i czułości... on przyznaje mi razję i poprawia się na tydzień i później znów musze sie upomnieć... no ale cóż taki już jest ![]() czekoladka też jestem ciekawa co ci "róża" powie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
Zanet gest meza super
![]() ![]() Kostka hahaha oplulam telefon jak o Gilbercie czytalam haha ![]() Magdula pierwszy raz takie gniazdo widze ![]() Ja tez ostatnio wcinam slodycze. Codziennie! ![]()
#914 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O jak miło, to jeszcze przed zakupami jakieś romantyczne tete a tete :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Wtajemniczenie
|
Oj wkurzylam sie juz na maxa, mlodszy brat TZ jest u nas codziennie po szkole, na dodatek dwie nocki spal tu przez remont. Dzis myslalam, ze w koncu z TZ spedzimy wspolny wieczor i co? Mlody siedzi do 24, bo zapomnial o autobusie. Zle sie czuje od rana i myslalam, ze spedzimy spokojnie wieczor a tu klapa. Wrrr.. musialam sie wyzalic.
Lecicie z postami rowno ![]()
#917 |
Raczkowanie
|
Jak fajnie ze akurat dzisiaj tak dużo pisalyscie
![]() Trzymam kciuki za wszystkie i jestem cały czas na bieżąco, ale nie mam siły ani weny pisać. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#919 |
Wtajemniczenie
|
Aleaa wyślijcie młodego do jakiejś laski :P
Frau no to przybij piąteczkę ![]() Anetka no leci czasem, leci.. w dwoch poprzednich ciazach dopiero po porodzie mi lecialo, a teraz jak zwykle na opak ![]() Siobhan zazdroszczę Ci takiego podejścia optymistycznego.. ja mimo, że 2 porody wspominam wspaniale i jakby nie było to szybko, to palę takie styki że hej... myślę o milionie komplikacji w trakcie albo po porodzie i się stresuję :/ wolę się miło rozczarować niż nastawić na szybki i bezproblemowy poród a kurcze może wyjść inaczej... już bym chciała mieć to za sobą ...
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze widać, że 2 trymestr to jednak spokojniejszy był a teraz co chwilę któraś ma jakieś problemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Wtajemniczenie
|
Kasia, zeby on tylko chcial :P
#923 |
Wtajemniczenie
|
Beata to trzymcie sie..
Eh faktycznie teraz jakis sezon ba szpitale Ale wiecie, szpital możecie zwiedzic bez lezenia w nim to wyhamujcie ![]() Zarcik... Obysmy teraz jyz wszystkie dopiero na porod lezaly i to nie przedwczesny! My czekamy ba tza ale maly ledwo daje radę. Jyz widze ze oczy na zapalki ma ![]()
#924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#926 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
--- Wybraliśmy łóżeczko, alleluja! ![]() ![]()
![]() |
#927 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() JA na swojego Tż też nie narzekam, ewentualnie, że go poprostu nie ma, bo, albo w pracy, albo na remoncie i samotna trochę się czuję.
![]() |
#928 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kolejne gratki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Też chcę takie dla moich dziewczyn ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, dziękuję za poparcie jeśli chodzi o mojego męża ![]() Zazdroszczę tym, których tż-ci sprzątają sami z siebie i nie czepiają się o pieniądze. Jutro niby mamy coś robić, może przemeblowanie ale ciekawe jak to będzie... przed chwilą dostaliśmy wiadomość, że jesteśmy jutro zaproszeni po południu do kuzyna... a chciałam wykorzystać tę sobotę... Poza tym to jestem po wizycie. Wszystko w porządku ze mną i z małą, przez 5 tygodni przytyłam 2,7 kg, hemoglobina trochę wzrosła z 10,9 na 11,3, tętno mam wysokie i mam mierzyć rano i wieczorem. A mała już od dluuuugiego czasu leży główką w dół, ma jeszcze sporo miejsca ale raczej nie powinna się odwrócić, po prawej stronie kręgosłup i pupa, po lewej rączki i nóżki no i waży 2100-2200 g, jestem w 32t6d a wychodzi na 34t ![]() ![]() Gdyby tyle ważyła to ok będę zadowolona, oby tylko więcej nie... ![]() Kolejna wizyta za 3 tygodnie, potem mam zrobić wymaz gbs i teraz pytanie, czy dostałyście na to skierowanie? bo ja muszę zrobić we własnym zakresie... aaaa i była u ginki taka dziewczyna, no powiem- otyła ( ja jestem gruba naprawdę ale ona była otyła), terminy mamy blisko i jej wyszła waga dziecka 2800g !!!!!!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- I u mnie wszystko pozamykane na 4 spusty ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
Begie, a to dziwne, bo te otyłe zazwyczaj rodzą małe dzici...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.