|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
ja sie zaraz zbieram do tej mojej przyjaciolki
![]() takze zajrze wieczorem ![]() a wlasnie zjadlam miske mleka z sucharkami -takie mam zachcianki
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#903 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny normalnie baty Wam się należą, że tak pędzicie z tymi postami
Nie sposób Was nadrobić ![]() My dzisiaj z małżem jak dzieci odstawiliśmy do szkoły to wyruszyliśmy do Koszalina do galerii, żeby sobie coś na spokojnie kupić... no i tak się skończyło, że wróciliśmy z torbami ubrań dla chłopaków a dla siebie nic zamówiłam sobie przed chwilą przez all prześcieradła frotte z gumką na łóżko do sypialni... ciekawa jestem jakości... niby produkt polski i bawełna... i tak siedzę i czuję, że mi coś z cycków leci, a to już chyba mleko ![]() silesianna przeraziłaś mnie swoim krwotokiem... mi ostatnio też ta ścianka wewnątrz nosa krwawi, zwłaszcza jak szperam tam paluchem jakieś strupy mi się robią, później zdrapię i krwawi jak szalona... ale tak ciurkiem to mi nie leciało... chyba bym zawału przy okazji dostała... co trzeba w takiej sytuacji zrobić? O czym to świadczy? Ta anemia pewnie ma wpływ?sweet zdrówka!
|
#904 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale myślę, że nie można też przegiąć w drugą stronę. Moja mama jest straszną pedantką, wszystko robi najlepiej. U nas w domu zawsze był rytuał piątkowych lub sobotnich porządków i zawsze coś było nie po myśli mamy. Zawsze coś źle ułożone albo gdzieś został jakiś ślad kurzu itp. Chyba z tego powodu nienawidzę sprzątać. No ostatnio trochę mi się zmieniło, ale nie jestem jakaś super dokładna, sprzątać zaczynam, jak widzę, że są ślady kurzu czy brudu, a czasem nawet i wtedy nie, tylko jak mi się zechce. Dobrze w sumie, że mąż chętniej sprząta, bo czasami to byśmy chyba zarośli brudem. ![]() Cytat:
Cytat:
Sukienusia przecudna.
|
||||
|
|
|
#905 |
|
Rozeznanie
|
Co Wyście tak od rana naprodukowały? Zlitujcie się! Tż pogonić do roboty i na zakupy. Dać im listę ze szczegółowymi wytycznymi i niech kupują wyprawkę! Co za chłopy! :-/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#906 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wróciłam z zakupów, jestem wykończona, więc przyznam że tylko pobieżnie was nadrobiłam :-(
|
|
#907 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
graty! Cytat:
pudełko nicości Cytat:
zdrowiej Kochana! Cytat:
też jestem zdania, że to kwestia wychowania. Moja teściowa ma trzech synów. Ustawiła ich odpowiednio, bo też i pracowała i w ogóle więc musiała sobie radzić. Jestem jej wdzięczna, bo mój tż nie boi się ani sprzątnąć ani przygotować posiłków. Czasem z praniem to dzwoni i pyta jaki program i ile proszku dać ;-) Ja dziś kupiłam kurtkę za dwie dychy :-D dla młodej kombinezon a dla M.piękną spódniczekę jak łupy wyschną wyślę zdjęcia. M.dziś dzielnie www przedszkolu została na leżakowaniu, ale nie spala. Trochę się martwę bo zaczyna oddychać przez usta, a dzieć co koło niej siedział miał śpik do brody. Wkurzona mnie mega takie zostawianie chorego dziecka w przedszkolu, bo potem zaraz pięć kolejnych jest zarażonych. Eh...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
Przez te rozmowy o porządkach i teżetach sama posprzątałam mieszkanie :P Staremu zostawiłam ogarnięcie kibelka, umycie podłóg i okien.
Zmykam do kosmetyczki, a później na fitness
|
|
|
|
#909 |
|
Wtajemniczenie
|
Aleska ale Ci fajnie! Ja do kosmetyczki się umówię tak po 20.10... zrobię sobie pedixa do porodu
plus jakaś depilacja ... korci mnie wywoskować się przy Bożenie, ale obawiam się że z bólu urodzę :/ Na na mojego tżta nie narzekam generalnie... jemu to współczuję bycia z taką jędzą jak ja :P
|
#910 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj faktycznie meeeega produkcja na forum..
![]() mój wrócił z pracy...dostał papu... wstawił caaałe pranie... a teraz odkurza ...nago czekam aż się wykąpie... i jedziemy na zakupy.... wieczorami ZUS już po pracy jest ?? czy mam wziąć paragon na mleko ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- a to przed porodem już może lecieć ? |
|
|
|
#911 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() słyszałyście o czymś takim (zdjęcie w załączniku) : "Gniazdo jest doskonale znanym i cenionym produktem na rynku brytyjskim. Jest obecne w prawie każdym angielskim domu. To idealne rozwiązanie na okres kiedy Twój maluch uczy się siadać. Nie chce leżeć już na leżaczku, a jednocześnie nie jest bezpiecznie zostawić go samego na podłodze. Na tym etapie dzieci nie są jeszcze stabilne - często tracą balans, przewracają sie lub osuwają, uderzając w podłogę lub inne rzeczy, co powoduje płacz, siniaki, obicia i zniechęcenie do kolejnych prób samodzielnego siadania. Gniazdo jest o wiele lepszym rozwiązaniem od kojca, ponieważ zabiera mniej miejsca i daje dziecku więcej swobody i widzi wszystko co dzieje się dookoła niego. Możesz je również łatwo przesuwać w dowolne miejsce, tak aby mieć dziecko na oku. Nic nie wazy! To dmuchane kolo i pokrowiec. Gniazdo jest mięciutkie i idealnie chroni malutkie delikatne ciałko przed obiciem. Jednocześnie jest na tyle duże, ze maluch ma dużo miejsca i swobody. Może się tam poruszać oraz można włożyć do środka zabawki. Gniazdo staje sie miejscem do zabawy i odpoczynku. Kiedy maluch już raczkuje nadal chętnie do niego wraca. Starsze dziecko może wykorzystać gniazdko do leżenia lub jako siedzisko.Gniazdo jest zbawieniem dla mamy - możesz zostawić w nim dziecko i pójść coś robić będąc pewna, że jest bezpieczne i zadowolone. Jednocześnie jeśli nie jest Ci potrzebne wystarczy spuścić powietrze - złożone mieści sie do normalnej wielkości reklamówki. Bardzo praktyczna i pomocna rzecz. Jeśli sie zabrudzi - pokrowiec wystarczy wrzucić do pralki. Gniazdo składa sie z dmuchanego kola, która znajduje się wewnątrz oraz z zewnętrznego pokrowca z materiału. " Bo dostałam cosik takiego od wujka Wujek ma 4 letniego synka i przywiózł mi wszystko co znalazł w domu po małym, w tym właśnie takie cudo :P
|
|
#912 | |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny zjadłam dzisiaj całe pięterko ptasiego mleczka
nie wiem czemu ale ostatnio mam takie parcie na słodycze że szok tak czytam o waszych TZ i cieszę się, że w sumie z moim nie mam takich przebojów... wiadomo, że ma tam czasem swoje za uszami (ja też) ale to w sumie głupoty. Jedyne co mu mogę zarzucić to odkąd Hania się urodziła, ja poszłam w odstawkę... tzn nie ignoruje mnie, ale muszę mu przypominać, że ja też potrzebuję choć odrobinę uwagi i czułości... on przyznaje mi razję i poprawia się na tydzień i później znów musze sie upomnieć... no ale cóż taki już jest ![]() czekoladka też jestem ciekawa co ci "róża" powie oby wszystko było dobrze mnie mały tak kopie tam na dole że właśnie szyjka mnie praktycznie bez przerwy boli (pęcherz też) męczy mnie to już ![]() Cytat:
dla TŻ
|
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Zanet gest meza super
jak takie male rzeczy potrafia ucieszyc ![]() Kostka hahaha oplulam telefon jak o Gilbercie czytalam haha Magdula pierwszy raz takie gniazdo widze ![]() Ja tez ostatnio wcinam slodycze. Codziennie!
|
#914 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O jak miło, to jeszcze przed zakupami jakieś romantyczne tete a tete :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#916 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj wkurzylam sie juz na maxa, mlodszy brat TZ jest u nas codziennie po szkole, na dodatek dwie nocki spal tu przez remont. Dzis myslalam, ze w koncu z TZ spedzimy wspolny wieczor i co? Mlody siedzi do 24, bo zapomnial o autobusie. Zle sie czuje od rana i myslalam, ze spedzimy spokojnie wieczor a tu klapa. Wrrr.. musialam sie wyzalic.
Lecicie z postami rowno
|
#917 |
|
Raczkowanie
|
Jak fajnie ze akurat dzisiaj tak dużo pisalyscie
jestem w szpitalu i miałam się czym zająć czytając Was. Z astma coraz gorzej bo mam bardzo wysoko dno macicy, ból i opuchnięte zebra prawdopodobnie przez pęknięcie kości. Dostaje sterydy na rozwój płuc żeby w razie pogorszenia dziecko było gotowe na wcześniejszy poród. Trzymam kciuki za wszystkie i jestem cały czas na bieżąco, ale nie mam siły ani weny pisać. Pozdrawiam |
|
|
|
#918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#919 |
|
Wtajemniczenie
|
Aleaa wyślijcie młodego do jakiejś laski :P
Frau no to przybij piąteczkę jędzo Ty moja :PAnetka no leci czasem, leci.. w dwoch poprzednich ciazach dopiero po porodzie mi lecialo, a teraz jak zwykle na opak ![]() Siobhan zazdroszczę Ci takiego podejścia optymistycznego.. ja mimo, że 2 porody wspominam wspaniale i jakby nie było to szybko, to palę takie styki że hej... myślę o milionie komplikacji w trakcie albo po porodzie i się stresuję :/ wolę się miło rozczarować niż nastawić na szybki i bezproblemowy poród a kurcze może wyjść inaczej... już bym chciała mieć to za sobą ...
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze widać, że 2 trymestr to jednak spokojniejszy był a teraz co chwilę któraś ma jakieś problemy. |
|
|
|
|
#921 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dużo zdrowia, oby wszystko się uspokoiło
|
|
|
#922 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia, zeby on tylko chcial :P
|
#923 |
|
Wtajemniczenie
|
Beata to trzymcie sie..
Eh faktycznie teraz jakis sezon ba szpitale Ale wiecie, szpital możecie zwiedzic bez lezenia w nim to wyhamujcie ![]() Zarcik... Obysmy teraz jyz wszystkie dopiero na porod lezaly i to nie przedwczesny! My czekamy ba tza ale maly ledwo daje radę. Jyz widze ze oczy na zapalki ma
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#926 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
--- Wybraliśmy łóżeczko, alleluja! Pierwsze zdjęcie pokazuje nasze łóżeczko, drugie zestaw pościeli jaki wybraliśmy
|
|
#927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
JA na swojego Tż też nie narzekam, ewentualnie, że go poprostu nie ma, bo, albo w pracy, albo na remoncie i samotna trochę się czuję.
|
|
#928 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam takie kłucia ale rzadziej, zakłuje mnie raz i koniec ale na szczęście u mnie nic się nie dzieje w obrębie szyjki.![]() Kolejne gratki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też chcę takie dla moich dziewczyn Cytat:
mam nadzieję, że jeszcze trochę wytrzymacie dużo siły życzę Dziewczyny, dziękuję za poparcie jeśli chodzi o mojego męża Zazdroszczę tym, których tż-ci sprzątają sami z siebie i nie czepiają się o pieniądze. Jutro niby mamy coś robić, może przemeblowanie ale ciekawe jak to będzie... przed chwilą dostaliśmy wiadomość, że jesteśmy jutro zaproszeni po południu do kuzyna... a chciałam wykorzystać tę sobotę... Poza tym to jestem po wizycie. Wszystko w porządku ze mną i z małą, przez 5 tygodni przytyłam 2,7 kg, hemoglobina trochę wzrosła z 10,9 na 11,3, tętno mam wysokie i mam mierzyć rano i wieczorem. A mała już od dluuuugiego czasu leży główką w dół, ma jeszcze sporo miejsca ale raczej nie powinna się odwrócić, po prawej stronie kręgosłup i pupa, po lewej rączki i nóżki no i waży 2100-2200 g, jestem w 32t6d a wychodzi na 34t więc jest spora, komputer oszacował wagę do porodu na mniej więcej 3700g ale wiadomo, że różnie może być ![]() Gdyby tyle ważyła to ok będę zadowolona, oby tylko więcej nie... ![]() Kolejna wizyta za 3 tygodnie, potem mam zrobić wymaz gbs i teraz pytanie, czy dostałyście na to skierowanie? bo ja muszę zrobić we własnym zakresie... aaaa i była u ginki taka dziewczyna, no powiem- otyła ( ja jestem gruba naprawdę ale ona była otyła), terminy mamy blisko i jej wyszła waga dziecka 2800g !!!!!!! nie chcę wiedzieć ile to dziecko będzie ważyć przy porodzie i jak one je urodzi....może jest na coś chora czy to może być przez duuużą nadwagę![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- I u mnie wszystko pozamykane na 4 spusty
|
||||||||
|
|
|
#929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Begie, a to dziwne, bo te otyłe zazwyczaj rodzą małe dzici...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

a dla siebie nic 

nie wiem czemu ale ostatnio mam takie parcie na słodycze że szok
mnie mały tak kopie tam na dole że właśnie szyjka mnie praktycznie bez przerwy boli (pęcherz też) męczy mnie to już 
dla TŻ

jestem w szpitalu i miałam się czym zająć czytając Was. Z astma coraz gorzej bo mam bardzo wysoko dno macicy, ból i opuchnięte zebra prawdopodobnie przez pęknięcie kości. Dostaje sterydy na rozwój płuc żeby w razie pogorszenia dziecko było gotowe na wcześniejszy poród.

Ja też mam takie kłucia ale rzadziej, zakłuje mnie raz i koniec ale na szczęście u mnie nic się nie dzieje w obrębie szyjki.

czy to może być przez duuużą nadwagę