Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-19, 15:07   #901
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

ja sie zaraz zbieram do tej mojej przyjaciolki
takze zajrze wieczorem

a wlasnie zjadlam miske mleka z sucharkami -takie mam zachcianki

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 15:10   #902
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Słodziutkie buciki, praktycznie wszystkie te malutkie butki dla dzieci kocham, jeszcze bardziej, niż te dla mam hehe
A sukienka przeurocza po prostu
no butki są super tylko zastanawiam się czy takiemu maluchowi założy się takie butki bardziej chyba tak dla ozdoby
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 15:17   #903
Kasia427
Wtajemniczenie

Dziewczyny normalnie baty Wam się należą, że tak pędzicie z tymi postami
Nie sposób Was nadrobić

My dzisiaj z małżem jak dzieci odstawiliśmy do szkoły to wyruszyliśmy do Koszalina do galerii, żeby sobie coś na spokojnie kupić... no i tak się skończyło, że wróciliśmy z torbami ubrań dla chłopaków a dla siebie nic ja nie wiem, jak to możliwe... chciałam w końcu jakieś buty no i cholerka nie mogę się zdecydować... a później takiego zamuła złapałam, że oczy mi się same zamykały i nie byłam w stanie chodzić, marzyłam żeby wracać do domu do łóżka... nie wiem czy ciśnienie spadło, czy co... no tak się kijowo czułam... dopiero jak dojechaliśmy do domu to mi przeszło i wysprzątałam kuchnię zamówiłam sobie przed chwilą przez all prześcieradła frotte z gumką na łóżko do sypialni... ciekawa jestem jakości... niby produkt polski i bawełna... i tak siedzę i czuję, że mi coś z cycków leci, a to już chyba mleko

silesianna przeraziłaś mnie swoim krwotokiem... mi ostatnio też ta ścianka wewnątrz nosa krwawi, zwłaszcza jak szperam tam paluchem jakieś strupy mi się robią, później zdrapię i krwawi jak szalona... ale tak ciurkiem to mi nie leciało... chyba bym zawału przy okazji dostała... co trzeba w takiej sytuacji zrobić? O czym to świadczy? Ta anemia pewnie ma wpływ?
sweet zdrówka!
Stary 2014-09-19, 15:23   #904
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Pewnie, oczywiście, że tak. Ja też staram się codziennie lub co dwa dni wyjść na mały spacer, bo w czterech ścianach dostałabym chyba świra. Takie siedzenie na tyłku niezdrowe i pewnie w ciąży wcale niewskazane...
Na L4 nieleżącym spacerki w celu dotlenienia są przecież jak najbardziej wskazane. Tylko weź to później wytłumacz.

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
czyli wychodzi na to, ze przyczyny obecnego zachowania...leżą w wychowaniu za młodu naszych TŻ.
Sądzę, że w znacznym stopniu tak. Dlatego mam takie założenie, żeby nie wychować syna na maminsynka zależnego od mamusi, tylko odpowiedzialnego gościa w kwestiach domowych i nie tylko domowych. Mam nadzieję, że mi nie odwali i nie będę mamusią skaczącą dookoła syneczka we wszystkm, bo bidulek się zmęczy

Ale myślę, że nie można też przegiąć w drugą stronę. Moja mama jest straszną pedantką, wszystko robi najlepiej. U nas w domu zawsze był rytuał piątkowych lub sobotnich porządków i zawsze coś było nie po myśli mamy. Zawsze coś źle ułożone albo gdzieś został jakiś ślad kurzu itp. Chyba z tego powodu nienawidzę sprzątać. No ostatnio trochę mi się zmieniło, ale nie jestem jakaś super dokładna, sprzątać zaczynam, jak widzę, że są ślady kurzu czy brudu, a czasem nawet i wtedy nie, tylko jak mi się zechce. Dobrze w sumie, że mąż chętniej sprząta, bo czasami to byśmy chyba zarośli brudem.

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
ja właśnie mam to samo są rzeczy, przy których zwrócę uwagę, że to powinien zrobić tak i tak, są takie o które sam pyta ale przy niektórych siedzę cicho, bo i tak cieszę się że zrobi np. mycie okien, z reguły myje w pokoju, w którym nie ma w ogóle słońca, więc smug nie widać, a pewnie zostawia ich sporo a przynajmniej okno czyste i ja nie muszę się już męczyć
moja mama raz narzekała tacie jak umył i on powiedział, że więcej się nie tknie....ja wolę tego uniknąć
No właśnie o to chodzi!

Cytat:
no i mój mąż totalnie mnie dzisiaj zaskoczył

był na zakupach, zaglądam w reklamówkę a jam jakieś ciuszki
wstąpił do mojego ulubionego sh ...i kupił coś dla malutkiej tak sam od siebie powiem Wam, że się aż wzruszyłam i łza mi się zakręciła.....oczywiście pochwaliłam i powiedziałam, że takich zachowań mi u niego brakowało i że dla mnie to jest znak, że myśli o małej i cieszy się, że niedługo będziemy rodzicami
Słodki jest Sukienusia przecudna.
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 16:04   #905
Frau Gizela
Rozeznanie

Co Wyście tak od rana naprodukowały? Zlitujcie się! Tż pogonić do roboty i na zakupy. Dać im listę ze szczegółowymi wytycznymi i niech kupują wyprawkę! Co za chłopy! :-/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 16:33   #906
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Anetka otóż to. Kobieta to istne przedsiębiorstwo. A jeszcze rozczula mnie ostatnio ta reklama leku Vicks do picia w trakcie przeziębień. Że przychodzi matka do dziecka i się pyta czy może wziąć jeden dzień wolnego, czy dziecko sobie poradzi.
haha dokładnie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Futbolowa czyli na spacerku nalezy do apteki czy sklepu wstapic, wziac paragon i bedzie ok

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

A co jak wyjade na 2 dni do rodzicow? Nie moge?
gdzieś słyszałam że chyba można max na 3 dni ale nie jestem pewna...

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Co Wyście tak od rana naprodukowały? Zlitujcie się! Tż pogonić do roboty i na zakupy. Dać im listę ze szczegółowymi wytycznymi i niech kupują wyprawkę! Co za chłopy! :-/

a w tym wszystkim co mój mąż wyrabia to gdzieś mi go żal bo on często pracuje od 7-22 (z dwugodzinną przerwą na obiad)

wróciłam z zakupów, jestem wykończona, więc przyznam że tylko pobieżnie was nadrobiłam :-(

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 16:36   #907
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość

następny inteligentny i błyskotliwy

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

ale jestem z siebie dumna
pochwalcie mnie

przekopalam cały pokoj małego, część zabawek wybrakowanych, zniszczonych wywaliłam, część na czerwony krzyż, część do piwnicy, reszta poukładana, wszystko ma ręce i nogi,a nie taki misz masz

ledwo się ruszam, ale ile szczęścia

graty!

Cytat:
pewnie wiele z Was to oglądała, ale jeżeli nie to koniecznie zobaczcie,
czym się różni mózg faceta od mózgu kobiety...
tylko uwaga, żebyście skurczy ze śmiechu nie dostały...

http://www.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs

pudełko nicości

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
u nas już ciut lepiej, tetno moje i małej powoli się obniża, nie h
jadlam już 24h ale póki co nie mogę patrzec na jedzenie
alekaz jestem w szczecinie zdrojach tu zamierzam też rodzic

ale fajnie posłuchać narzekań na tzow i oderwać się od tego wszystkiego

zdrowiej Kochana!

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Hej,
czytam te niektóre historie o waszych facetach i normalnie niedowierzam, że takimi tekstami można rzucać i tak się zachowywać Mój to chyba jakiś ewenement natury, zwłaszcza jeśli chodzi o sprzątanie - tu robi zdecydowanie więcej ode mnie. Nawet przed ciążą, jak chciałam coś posprzątać albo pozmywać, to mówił "odpocznij sobie, ja to zrobię"
W sumie to mogłabym tylko leżeć i pachnieć

No dobra, gotuję. Ale dlatego, że lubię to robić. Mąż mi też zawsze pakuje żarełko do pracy i jeszcze przypomina, żebym wzięła jedzenie, chociaż sam zapomina sobie wziąć.

Ale to właśnie chyba zasługa wychowania. Teściowa nie stosowała podziału, że ogarnięcie domu to domena kobiet. Zarówno mąż, jak i jego siostry miały obowiązki. Mąż, jako najstarszy z rodzeństwa, chyba nawet najwięcej. Do tej pory jego siostry opowiadają anegdoty, jak przygotowywał im przed szkołą śniadania i pilnował, żeby zjadły.
Ostatnio nawet mówiłam mu, że chciałabym żeby naszego synka wychować na takiego odpowiedzialnego faceta. Chyba podpytam teściową o jakieś sztuczki

Wrzucam link do ciekawego artykułu odnośnie przeżywalności niemowląt: http://mamadu.pl/114199,coraz-mniej-...z-po-urodzeniu
Swoją drogą, szkoda że autor nie pokusił się o bardziej szczegółową analizę, zwłasza jak to wygląda w Polsce.

też jestem zdania, że to kwestia wychowania. Moja teściowa ma trzech synów. Ustawiła ich odpowiednio, bo też i pracowała i w ogóle więc musiała sobie radzić. Jestem jej wdzięczna, bo mój tż nie boi się ani sprzątnąć ani przygotować posiłków. Czasem z praniem to dzwoni i pyta jaki program i ile proszku dać ;-)

Ja dziś kupiłam kurtkę za dwie dychy :-D dla młodej kombinezon a dla M.piękną spódniczekę jak łupy wyschną wyślę zdjęcia. M.dziś dzielnie www przedszkolu została na leżakowaniu, ale nie spala. Trochę się martwę bo zaczyna oddychać przez usta, a dzieć co koło niej siedział miał śpik do brody. Wkurzona mnie mega takie zostawianie chorego dziecka w przedszkolu, bo potem zaraz pięć kolejnych jest zarażonych. Eh...

Stary 2014-09-19, 17:33   #908
aleska
Raczkowanie

Przez te rozmowy o porządkach i teżetach sama posprzątałam mieszkanie :P Staremu zostawiłam ogarnięcie kibelka, umycie podłóg i okien.

Zmykam do kosmetyczki, a później na fitness
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 17:46   #909
Kasia427
Wtajemniczenie

Aleska ale Ci fajnie! Ja do kosmetyczki się umówię tak po 20.10... zrobię sobie pedixa do porodu plus jakaś depilacja ... korci mnie wywoskować się przy Bożenie, ale obawiam się że z bólu urodzę :/

Na na mojego tżta nie narzekam generalnie... jemu to współczuję bycia z taką jędzą jak ja :P
Stary 2014-09-19, 18:01   #910
AnetkaIzabell
Rozeznanie

dzisiaj faktycznie meeeega produkcja na forum..
mój wrócił z pracy...dostał papu... wstawił caaałe pranie... a teraz odkurza ...nago no bo wszystko już do pralki wstawił...:hahaha :
czekam aż się wykąpie... i jedziemy na zakupy....
wieczorami ZUS już po pracy jest ?? czy mam wziąć paragon na mleko

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
i tak siedzę i czuję, że mi coś z cycków leci, a to już chyba mleko
a to przed porodem już może lecieć ?
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 18:02   #911
magdula87
Rozeznanie

Hej Dziewczyny
słyszałyście o czymś takim (zdjęcie w załączniku) :

"Gniazdo jest doskonale znanym i cenionym produktem na rynku brytyjskim. Jest obecne w prawie każdym angielskim domu.
To idealne rozwiązanie na okres kiedy Twój maluch uczy się siadać. Nie chce leżeć już na leżaczku, a jednocześnie nie jest bezpiecznie zostawić go samego na podłodze. Na tym etapie dzieci nie są jeszcze stabilne - często tracą balans, przewracają sie lub osuwają, uderzając w podłogę lub inne rzeczy, co powoduje płacz, siniaki, obicia i zniechęcenie do kolejnych prób samodzielnego siadania.

Gniazdo jest o wiele lepszym rozwiązaniem od kojca, ponieważ zabiera mniej miejsca i daje dziecku więcej swobody i widzi wszystko co dzieje się dookoła niego. Możesz je również łatwo przesuwać w dowolne miejsce, tak aby mieć dziecko na oku. Nic nie wazy! To dmuchane kolo i pokrowiec.

Gniazdo jest mięciutkie i idealnie chroni malutkie delikatne ciałko przed obiciem. Jednocześnie jest na tyle duże, ze maluch ma dużo miejsca i swobody. Może się tam poruszać oraz można włożyć do środka zabawki.

Gniazdo staje sie miejscem do zabawy i odpoczynku. Kiedy maluch już raczkuje nadal chętnie do niego wraca. Starsze dziecko może wykorzystać gniazdko do leżenia lub jako siedzisko.Gniazdo jest zbawieniem dla mamy - możesz zostawić w nim dziecko i pójść coś robić będąc pewna, że jest bezpieczne i zadowolone. Jednocześnie jeśli nie jest Ci potrzebne wystarczy spuścić powietrze - złożone mieści sie do normalnej wielkości reklamówki. Bardzo praktyczna i pomocna rzecz.
Jeśli sie zabrudzi - pokrowiec wystarczy wrzucić do pralki.

Gniazdo składa sie z dmuchanego kola, która znajduje się wewnątrz oraz z zewnętrznego pokrowca z materiału. "

Bo dostałam cosik takiego od wujka Wujek ma 4 letniego synka i przywiózł mi wszystko co znalazł w domu po małym, w tym właśnie takie cudo :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg u7fh.jpg (89,0 KB, 19 załadowań)
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-19, 18:03   #912
chmielinka
Zadomowienie

dziewczyny zjadłam dzisiaj całe pięterko ptasiego mleczka nie wiem czemu ale ostatnio mam takie parcie na słodycze że szok

tak czytam o waszych TZ i cieszę się, że w sumie z moim nie mam takich przebojów... wiadomo, że ma tam czasem swoje za uszami (ja też) ale to w sumie głupoty. Jedyne co mu mogę zarzucić to odkąd Hania się urodziła, ja poszłam w odstawkę... tzn nie ignoruje mnie, ale muszę mu przypominać, że ja też potrzebuję choć odrobinę uwagi i czułości... on przyznaje mi razję i poprawia się na tydzień i później znów musze sie upomnieć... no ale cóż taki już jest

czekoladka też jestem ciekawa co ci "róża" powie oby wszystko było dobrze mnie mały tak kopie tam na dole że właśnie szyjka mnie praktycznie bez przerwy boli (pęcherz też) męczy mnie to już

Cytat:
to jego dzisiejsze łowy
na sukienusię to się nie mogłam napatrzeć będzie mała Mikołajka
śliczne! dla TŻ

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 18:10   #913
manieczka1
Zakorzenienie

Zanet gest meza super jak takie male rzeczy potrafia ucieszyc
Kostka hahaha oplulam telefon jak o Gilbercie czytalam haha
Magdula pierwszy raz takie gniazdo widze
Ja tez ostatnio wcinam slodycze. Codziennie!
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 18:12   #914
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Aleska ale Ci fajnie! Ja do kosmetyczki się umówię tak po 20.10... zrobię sobie pedixa do porodu plus jakaś depilacja ... korci mnie wywoskować się przy Bożenie, ale obawiam się że z bólu urodzę :/

Na na mojego tżta nie narzekam generalnie... jemu to współczuję bycia z taką jędzą jak ja :P
Też jesteś jędzą? Ja też

Cytat:
dzisiaj faktycznie meeeega produkcja na forum..
mój wrócił z pracy...dostał papu... wstawił caaałe pranie... a teraz odkurza ...nago no bo wszystko już do pralki wstawił...:hahaha :
czekam aż się wykąpie... i jedziemy na zakupy....
wieczorami ZUS już po pracy jest ?? czy mam wziąć paragon na mleko

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

a to przed porodem już może lecieć ?

O jak miło, to jeszcze przed zakupami jakieś romantyczne tete a tete :-D

Stary 2014-09-19, 18:14   #915
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Ja tez ostatnio wcinam slodycze. Codziennie!
ja też a rośnie

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 18:27   #916
Aleaa_
Wtajemniczenie

Oj wkurzylam sie juz na maxa, mlodszy brat TZ jest u nas codziennie po szkole, na dodatek dwie nocki spal tu przez remont. Dzis myslalam, ze w koncu z TZ spedzimy wspolny wieczor i co? Mlody siedzi do 24, bo zapomnial o autobusie. Zle sie czuje od rana i myslalam, ze spedzimy spokojnie wieczor a tu klapa. Wrrr.. musialam sie wyzalic.

Lecicie z postami rowno

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 18:35   #917
Beata Marcina :0
Raczkowanie

Jak fajnie ze akurat dzisiaj tak dużo pisalyscie jestem w szpitalu i miałam się czym zająć czytając Was. Z astma coraz gorzej bo mam bardzo wysoko dno macicy, ból i opuchnięte zebra prawdopodobnie przez pęknięcie kości. Dostaje sterydy na rozwój płuc żeby w razie pogorszenia dziecko było gotowe na wcześniejszy poród.
Trzymam kciuki za wszystkie i jestem cały czas na bieżąco, ale nie mam siły ani weny pisać. Pozdrawiam
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 18:38   #918
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Jak fajnie ze akurat dzisiaj tak dużo pisalyscie jestem w szpitalu i miałam się czym zająć czytając Was. Z astma coraz gorzej bo mam bardzo wysoko dno macicy, ból i opuchnięte zebra prawdopodobnie przez pęknięcie kości. Dostaje sterydy na rozwój płuc żeby w razie pogorszenia dziecko było gotowe na wcześniejszy poród.
Trzymam kciuki za wszystkie i jestem cały czas na bieżąco, ale nie mam siły ani weny pisać. Pozdrawiam
To zle ze z astma gorzej... Ale jestescie pod opieka wiec moze byc tylko lepiej. Zdrowka

Stary 2014-09-19, 18:39   #919
Kasia427
Wtajemniczenie

Aleaa wyślijcie młodego do jakiejś laski :P
Frau no to przybij piąteczkę jędzo Ty moja :P
Anetka no leci czasem, leci.. w dwoch poprzednich ciazach dopiero po porodzie mi lecialo, a teraz jak zwykle na opak
Siobhan zazdroszczę Ci takiego podejścia optymistycznego.. ja mimo, że 2 porody wspominam wspaniale i jakby nie było to szybko, to palę takie styki że hej... myślę o milionie komplikacji w trakcie albo po porodzie i się stresuję :/ wolę się miło rozczarować niż nastawić na szybki i bezproblemowy poród a kurcze może wyjść inaczej... już bym chciała mieć to za sobą ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-19, 18:40   #920
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze, mam nadzieję, że sytuacja się poprawi a nie pogorszy. Trzymajcie się razem z dzieciem

kurcze widać, że 2 trymestr to jednak spokojniejszy był a teraz co chwilę któraś ma jakieś problemy.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 18:43   #921
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
dużo zdrowia, oby wszystko się uspokoiło
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 18:47   #922
Aleaa_
Wtajemniczenie

Kasia, zeby on tylko chcial :P

Stary 2014-09-19, 18:50   #923
ela_86
Wtajemniczenie

Beata to trzymcie sie..
Eh faktycznie teraz jakis sezon ba szpitale
Ale wiecie, szpital możecie zwiedzic bez lezenia w nim to wyhamujcie
Zarcik...
Obysmy teraz jyz wszystkie dopiero na porod lezaly i to nie przedwczesny!

My czekamy ba tza ale maly ledwo daje radę. Jyz widze ze oczy na zapalki ma
Stary 2014-09-19, 18:57   #924
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
O kurcze, mam nadzieję, że sytuacja się poprawi a nie pogorszy. Trzymajcie się razem z dzieciem

kurcze widać, że 2 trymestr to jednak spokojniejszy był a teraz co chwilę któraś ma jakieś problemy.
Dobrze, ze u mnie nic konkretnego sie nie dzieje, poza ogolnym zmeczeniem tematu ;/ wspołczuje wam kobiety, ale wiekszosci z was juz niewiele zostało do konca
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 18:57   #925
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Beata to trzymcie sie..
Eh faktycznie teraz jakis sezon ba szpitale
Ale wiecie, szpital możecie zwiedzic bez lezenia w nim to wyhamujcie
Zarcik...
Obysmy teraz jyz wszystkie dopiero na porod lezaly i to nie przedwczesny!

My czekamy ba tza ale maly ledwo daje radę. Jyz widze ze oczy na zapalki ma
U mnie sie wczoraj polozna smiala, ze ja na zwiedzanie szpitala juz nie musze isc, bo znam go na pamiec

Stary 2014-09-19, 19:12   #926
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
aha... dali by se spokój z tymi kontrolami...

a nie pytali z jakiego powodu l4 ?
Nie, nic nie pytali.

Cytat:
Futbolowa, a może Ty masz działalność gospodarczą... zrobimy dochodzenie, czemu Cię nawiedzili z chodzonym L4

czy ktoś zna jeszcze powód, dlaczego ZUS nawiedził Futbolową/?
nie wiem czemu ale strasznie mi wesoło sie zrobiło.. i ataku śmiechu właśnie dostałam
Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
A jak dlugo jestes na l4? Mialas umowe na stale w pracy? Przepraszam, ze wypytuje ale troche to durne na chodzonym l4 sprawdzac czy ktos jest w domu, mnie gin absolutnie nie kazal lezec, tylko odpoczywac, nie pracowac, spacerowac itp..ale nie siedziec w domu...
Działalności nie mam. Na L4 jestem od połowy lipca, z czego ZUS ma mnie na głowie od połowy sierpnia [jakoś 33 dni płaci najpierw pracodawca]. Umowa na stałe. Tak naprawdę nie ma chyba reguły dlaczego jedne sprawdzają, inne nie...

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
tak czytam o waszych TZ i cieszę się, że w sumie z moim nie mam takich przebojów... wiadomo, że ma tam czasem swoje za uszami (ja też) ale to w sumie głupoty.
Ja też bardzo doceniam swojego TŻ. Strasznie kochany, uczynny i dobry z niego człowiek. Aż nie pasuje do mnie

Cytat:
Ojeju, trzymaj się tam!

---

Wybraliśmy łóżeczko, alleluja! Pierwsze zdjęcie pokazuje nasze łóżeczko, drugie zestaw pościeli jaki wybraliśmy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lozeczko.jpg (75,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wzor.jpg (90,7 KB, 19 załadowań)
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 19:16   #927
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Trzymaj się tam bidulko Oby było tylko lepiej...

JA na swojego Tż też nie narzekam, ewentualnie, że go poprostu nie ma, bo, albo w pracy, albo na remoncie i samotna trochę się czuję.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 19:19   #928
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Wieczorem mialam mega krwotok z nosa. Chlusnelo mi pod prysznicem. Zakrwawilam pol lazienki i prawie zmdlalam jak szukalam malego reczniczka na zimny kompres... do lozka szlam na czworwka. Potem do pierwszej nie spalam bo sie balam ze sie znowu zacsnie... noc - koszmar :/
Mam nadzieję, że to pierwszy i ostatni raz

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Pierwszego urodziłam w 3,5h od pierwszego skurczu do młodego na świecie. Miałam 3 parte.
Drugiego 2,5h. Bez partych. Wyskoczył z wodami, ledwie na kozetkę zadążyłam się wgramolić i musiały go położne łapać w locie.
Młoda jak jeszcze jest taka mała to wyskoczy w samochodzie 😜
Do szpitala mam ok 30min, wskakuję do auta zaraz przy pierwszych skurczach, ale zdaję się na intuicję 😌
wow! ale tempo ! chciałabym tak

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

nie pisalam wczoraj ale prawie caly dzien czulam klucie w szyjce i nie wiem czy to mala naciskala czy cos sie dzieje......no i sie martwie co gin powie na wizycie
Oby to kłucie nie oznaczało nic złego Ja też mam takie kłucia ale rzadziej, zakłuje mnie raz i koniec ale na szczęście u mnie nic się nie dzieje w obrębie szyjki.

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość

O i pochwale sie, dzis sie witam w 8 miesiacu

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
U mnie jutro będzie 34 tydzień
Kolejne gratki

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

ja podloge myje sciera, starym sposobem. mowie TZ ze albo będzie myl sam albo niech mi mopa kupi, bo inaczej caly dzień się nie rusze. to doradzil, ze mogę myc podloge wieczorem, to wtedy nie będę musiala się już więcej ruszac padlam!
a on od 3 dni obiecuje ze umyje kafelki w kuchni! i nic!
!
Co za tekst ...

Cytat:
pewnie wiele z Was to oglądała, ale jeżeli nie to koniecznie zobaczcie,
czym się różni mózg faceta od mózgu kobiety...
tylko uwaga, żebyście skurczy ze śmiechu nie dostały...

http://www.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs
oglądałam parę razy, świetne to jest

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
u nas już ciut lepiej, tetno moje i małej powoli się obniża, nie h
jadlam już 24h ale póki co nie mogę patrzec na jedzenie
alekaz jestem w szczecinie zdrojach tu zamierzam też rodzic

ale fajnie posłuchać narzekań na tzow i oderwać się od tego wszystkiego
Super, że już lepiej

Cytat:
to jego dzisiejsze łowy
na sukienusię to się nie mogłam napatrzeć będzie mała Mikołajka
No nieee.... boska ta sukieneczka
Też chcę takie dla moich dziewczyn

Cytat:
Ojej mam nadzieję, że jeszcze trochę wytrzymacie dużo siły życzę

Dziewczyny, dziękuję za poparcie jeśli chodzi o mojego męża Nie chce mi sie już nawet o tym gadać...
Zazdroszczę tym, których tż-ci sprzątają sami z siebie i nie czepiają się o pieniądze.
Jutro niby mamy coś robić, może przemeblowanie ale ciekawe jak to będzie... przed chwilą dostaliśmy wiadomość, że jesteśmy jutro zaproszeni po południu do kuzyna... a chciałam wykorzystać tę sobotę...

Poza tym to jestem po wizycie.
Wszystko w porządku ze mną i z małą, przez 5 tygodni przytyłam 2,7 kg, hemoglobina trochę wzrosła z 10,9 na 11,3, tętno mam wysokie i mam mierzyć rano i wieczorem.
A mała już od dluuuugiego czasu leży główką w dół, ma jeszcze sporo miejsca ale raczej nie powinna się odwrócić, po prawej stronie kręgosłup i pupa, po lewej rączki i nóżki no i waży 2100-2200 g, jestem w 32t6d a wychodzi na 34t więc jest spora, komputer oszacował wagę do porodu na mniej więcej 3700g ale wiadomo, że różnie może być
Gdyby tyle ważyła to ok będę zadowolona, oby tylko więcej nie...
Kolejna wizyta za 3 tygodnie, potem mam zrobić wymaz gbs i teraz pytanie, czy dostałyście na to skierowanie? bo ja muszę zrobić we własnym zakresie...

aaaa i była u ginki taka dziewczyna, no powiem- otyła ( ja jestem gruba naprawdę ale ona była otyła), terminy mamy blisko i jej wyszła waga dziecka 2800g !!!!!!! nie chcę wiedzieć ile to dziecko będzie ważyć przy porodzie i jak one je urodzi....może jest na coś chora czy to może być przez duuużą nadwagę

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

I u mnie wszystko pozamykane na 4 spusty

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 19:26   #929
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Wybraliśmy łóżeczko, alleluja! Pierwsze zdjęcie pokazuje nasze łóżeczko, drugie zestaw pościeli jaki wybraliśmy
śliczne łóżeczko i pościel też

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 19:32   #930
anuszka21
Zakorzenienie

Begie, a to dziwne, bo te otyłe zazwyczaj rodzą małe dzici...
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości