Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-13, 09:35   #931
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
A tymczasem, u mnie względny spokój. Czekam cały czas na ruch dzidzi i znów się martwię, bo we wszystkich suwaczkach mam: "mamusia powinna już czuć moje ruchy", "Pewnie odczuwasz już ruchy maleństwa"... A ja nic nie czuję Nie wiem, czy aby na pewno jest ok, bo większość z Was na tym etapie (leci mi 18 tydzień), już czuła cokolwiek...
W dodatku coraz częściej czuję różnego rodzaju pobolewanie, ciągnięcie. Wiem, że macica, brzuch się rozciągają i mają prawo boleć, ale wcześniej nic takiego nie czułam. I jeszcze zaczynam się zastanawiać, czy brzuch mi jeszcze rośnie. Bo ja różnicy nie widzę...
Eh... A wizytę mam dopiero za dwa tygodnie...
O NIC SIE NIE MARTW!
W pierwszej ciazy bardzo czesto ruchy sa wyczuwalne dopiero ok. 20 tygodnia.
Ja tez juz mam na suwaczkach "powinnas czuc ruchy dziecka", ale sie tym nie przejmuje
I mi tez leci juz 18 tydzien.
2 tygodnie temu lekarz kazal sie nastawiac/wyczekiwac na ruchy mowiac, ze czesc (zwlaszcza te szczuple) kobiet moze wyczuc ruchy troche wczesniej, ale zazwyczaj przyjmuje sie, ze pierwsze ruchy sa wyczuwalne dopiero w polowie ciazy. O ile to jest pierwsza ciaza.
Sa kobiety, ktore tych pierwszych ruchow nie poczuja, ale poczuja pierwsze kopniecie - i tez zazwyczaj dokladnie w polowie.
Nie masz co sie martwic na zapas, bo to naprawde nic nie oznacza
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 10:09   #932
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Dziś poszalałam i zakupiłam chyba z 20 ciuchów
Jak Wam się podobają?
Kochana to ześ zaszalała Chyba fortunę na to wydałaś Bardzo fajne ubranka

Ja w sumie mam sporo bluzek czy tunik,w których spokojnie przechodzę całą ciążę,za to kilka par dodatkowych spodni by mi się przydało Mam na razie tylko 2 pary (dżinsy i czarne takie lejące),ale w tych ostatnich chodzę rzadko,bo jakos nie do konca jestem z nich zadowolona,a codziennie w dżinsach łazić to też średnio...Będę musiała coś uzupełnić,ale te ceny mnie przerażają...

Wczoraj zaszłam do Smyka,żeby obczaić dziecięce artykuły i też sie załamałam cenami,zwłaszcza,że większość takich samych rzeczy mozna taniej na all kupić.Uznaliśmy więc z mężem,że połazimy po sklepach,podpatrzymy jak te rzeczy,które nas interesują wyglądają w realu i kupimy przez neta,bo inaczej bo pójdziemy z torbami

A mój dziubolek wierci się od rana w brzuchu To dobrze,bo wczoraj jakiś spokojny był,ale może udzieliła mu się moja aura,bo ja cały dzień ziewałam,to może i on sobie spał,a dziś nadrabia

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 10:18   #933
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:

A tymczasem, u mnie względny spokój. Czekam cały czas na ruch dzidzi i znów się martwię, bo we wszystkich suwaczkach mam: "mamusia powinna już czuć moje ruchy", "Pewnie odczuwasz już ruchy maleństwa"... A ja nic nie czuję Nie wiem, czy aby na pewno jest ok, bo większość z Was na tym etapie (leci mi 18 tydzień), już czuła cokolwiek...
ja też jeszcze nic nie czuję...przyjdzie na to czas
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 10:22   #934
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Pas przy spodniach będzie dobry, ale same spodnie (z typowego jeansu) niekoniecznie.Życzę Wam, by Wasze biodra pozostały takie, jakie są Niestety nie każda kobieta ma takie szczęście
ja tam sie nie dziwie Twoim obawom, bom niestety sama biodrzasta i dupiasta jest i dla mnie ciaza to nietylko rosnacy brzuszek, ale rowniez biodra, uda itp.
Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
O NIC SIE NIE MARTW!
W pierwszej ciazy bardzo czesto ruchy sa wyczuwalne dopiero ok. 20 tygodnia.
Ja tez juz mam na suwaczkach "powinnas czuc ruchy dziecka", ale sie tym nie przejmuje
I mi tez leci juz 18 tydzien.
2 tygodnie temu lekarz kazal sie nastawiac/wyczekiwac na ruchy mowiac, ze czesc (zwlaszcza te szczuple) kobiet moze wyczuc ruchy troche wczesniej, ale zazwyczaj przyjmuje sie, ze pierwsze ruchy sa wyczuwalne dopiero w polowie ciazy. O ile to jest pierwsza ciaza.
Sa kobiety, ktore tych pierwszych ruchow nie poczuja, ale poczuja pierwsze kopniecie - i tez zazwyczaj dokladnie w polowie.
Nie masz co sie martwic na zapas, bo to naprawde nic nie oznacza
i my nieczujace tego sie wlasnie trzymajmy
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 10:34   #935
Ray
Zakorzenienie

co do spodni ciazowych proponuje kupic rozmiar wieksze jesli ktos chce przechodzic cala ciaze.

Guma sie uciagnie owszem ale jeslinie maja streczu to niestety uda i tylek wam nie wlezie. W wiekszosci kobiet tyja w tych miejsach i puchna wiec nie ma szans by w 8/9 mc wlesc w jeansy kore teraz kupujecie dopasowane

ja sama kupilam rozmiar wieksze w pierwszje ciazy a nosilam rozmiar 38 i byly one uciagliwe w 9 mc ledwo je na tylek wciskalam.

ja nie wiem czy w Polsce sa takie jansy ale ja polecam spodnie ciazowe old navy. Ja mam takowe teraz i sa swietne, najbardziej podoba mi sie to ze nie maja tej gumy wszystej tylko sa na gumke cos jak dla dzieci, gumka jest zeroka nie uciska nic i sie dopasowuje. ta wszysta guma jak bedzie cieplo bedziecie sie pocic pod nia.

Ja tam poza tematem moze sa tu osoby z trojmiasta albo takie co maja obcykane te tereny
Chce sie wybrac na dlugi weekend majowy ale nie wem dzie szukac noclegu, moze ktos ma sprawdzony?? tak do 140 zl za dobe?? wszedzie jak patrze na hotele to ceny kucze od 300 zl za dobe troszkie za duzo dla nas. Moze by kwatera, hotel co kolwiek w sumie.

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-04-13 o 10:36
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 10:50   #936
gabisun
Zakorzenienie

A mnie męczy niskie ciśnienie miałam już wychodzić, ale tak mi słabo jest że dałam sobie na razie spokój...

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 10:54   #937
Beata_Batumi
Zadomowienie

Ja tam poza tematem moze sa tu osoby z trojmiasta albo takie co maja obcykane te tereny
Chce sie wybrac na dlugi weekend majowy ale nie wem dzie szukac noclegu, moze ktos ma sprawdzony?? tak do 140 zl za dobe?? wszedzie jak patrze na hotele to ceny kucze od 300 zl za dobe troszkie za duzo dla nas. Moze by kwatera, hotel co kolwiek w sumie.[/QUOTE]
Podpisuję się pod postem powyżej- też się chcemy wybrać z małżonkiem w te rejony - mamy pierwszą rocznicę ślubu.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 10:56   #938
ninaad
Wtajemniczenie

Ray na ile osób szukasz pokoju? ma być z łazienką czy niekoniecznie?
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 11:13   #939
Szczęśliwa
Zadomowienie

Czekająca na fasolkę- Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Cytat:
1 badanie: morfologia, mocz, WR (próby wątrobowe) i cukier we krwi
Ale Badanie WR (odczyn Wassermanna) to badanie w kierunku kiły. a nie próby wątrobowe.

Tak oglądam ten wózek Tako JUMPER X i widzę, że mi się też podoba. Wymarzył mi się kolor szaro żółty i widzę, że tu jest taki (tylko te serduszka średnio mi się widzą).

http://www.allegro.pl/item998750161_...a_parasol.html
Czytałaś może jakieś opinie na jego temat?

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Dziś poszalałam i zakupiłam chyba z 20 ciuchów
Jak Wam się podobają?
Fajne Czarna sukienka super

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny..chyba wpadam w anemię.

A jak Wasze wyniki?Dbacie jakoś specjalnie o żelazo w diecie?
Ja mam żelazo trochę poniżej normy, od tygodnia biorę tabletki- Sorbifer. No i staram się jeść produkty bogate w żelazo. Mam nadzieję, że wyniki się poprawią.

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
czy warto odwiedzic innego pana G jak sie ma swojego w miare dobrego?
Myślę, że warto trzymać się jednego lekarza. Po co mają Ci mieszać w głowie? Oczywiście warto skonsultować z innym lekarzem jeśli dzieje się coś złego. Lub jeśli Twój nie ma dobrego USG to można iść na samo USG gdzieś indziej.

Cytat:
Troszkę się denerwuję, bo dziś idziemy do lekarza... Trzymajcie kciuki
Nie warto się denerwować, trzymamy kciuki.

Cytat:
Pas przy spodniach będzie dobry, ale same spodnie (z typowego jeansu) niekoniecznie.Życzę Wam, by Wasze biodra pozostały takie, jakie są Niestety nie każda kobieta ma takie szczęście
No to może w takim przypadku nie warto kupować akurat jeansów, ale kupować takie rozciągające się. A najlepiej sukienki i rozszerzane spódnice. Starczą na całą ciąże.
Ja mam tylko jedne rybaczki ciążowe eleganckie i dwie spódnice ciążowe i narazie jakoś daję radę. Ale muszę coś na dół jeszcze dokupić. Tunik na górę mam pod dostatkiem.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
fajnie już by było mieć maleństwo przy sobie, aż nie potrafię sobie wyobrazić jakie to cudowne uczucie kiedy maluszka widzi się p raz pierwszy
Mój mąż też codziennie mówi, że chciałby żeby już był październik i żeby maluszek był już z nami. A ja się cieszę, że jeszcze troszkę trzeba poczekać. Mam czas, żeby się jakoś przygotować do tych zmian. Trzeba zrobić remont pokoiku, tyle zakupów wszystko po kolei I tak sobie myślę, że to wszystko mnie chyba odrobinkę przeraża. (ale w takim pozytywnym sensie).

Cytat:
Czekam cały czas na ruch dzidzi i znów się martwię, bo we wszystkich suwaczkach mam: "mamusia powinna już czuć moje ruchy", "Pewnie odczuwasz już ruchy maleństwa"... A ja nic nie czuję Nie wiem, czy aby na pewno jest ok, bo większość z Was na tym etapie (leci mi 18 tydzień), już czuła cokolwiek...
Nie martw się niczym, podobno w pierwszej ciąży nawet do 22 tygodnia można czekać. Ja jestem dopiero w 16 tyg ale też już się doczekać nie mogę.

Czasami tylko czuję takie dziwne łaskotanie w brzuchu, tak jakby ktoś mi kijem w brzuchu wiercił (zdarzyło mi się chyba 3 razy). Tak po całym dniu chodzenia jak położyłam się do łóżka. Ale to dziwne uczucie...

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-04-13 o 11:18
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 11:16   #940
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Tak oglądam ten wózek Tako JUMPER X i widzę, że mi się też podoba. Wymarzył mi się kolor szaro żółty i widzę, że tu jest taki (tylko te serduszka średnio mi się widzą).

http://www.allegro.pl/item998750161_...a_parasol.html
Czytałaś może jakieś opinie na jego temat?
podoba mi sie ten wozek.. nie ukrwam ze cena tez... musze poczytac opinie..
Stary 2010-04-13, 11:22   #941
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja czekam kiedy mala usnie i klade sie sama bo cala noc do niej chodzilam oczy na zapalkach powinnam miec... jak bedzie drugie to ja nie wiem chyba na jakis prochach bede jechac :ziew:

a ja wczoraj jeszcze ogladalam przypadkiem na mtv "ciaze licealne" czy jakos tak.. i normalnie ryczalam jak glupia... bo dziewczyna z liceum oddala dziecko do adoptcji, pokazywali caly porod te dziecko i nowa rodzine. Normalnie wylam .. hormony szaleja.

Oj ja też...chyba też, bo Domikowi ciężko całą noc przespać... tzn śpi ale budzi sie z 2-3 razy zeby bo mu nózka w szczebelkach sie zaklinuje, albo smoka nie może znależć , albo jego ukochany mis gdzieś ucieknie na drógi koniec łóżeczka....

Tez ten program oglądałam...masakra..glup ia dziewczyna...w zciu bym niuni nie oddałą....
a widziaś jakie warunki porodowe miała w szpitalu??? normalnie bajka!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
bez przesady.... ja mam ciazowe 2 pary i sa na mnie dobre ale wiem ze nawet jak urosne to nadal beda.. gumka sie rozciaga wiec spokojnie.....
ja kupilam ok 5 mc spodnie i nosiłam je do konca, jedne byly fajne bo mialy takie sznureczki do regulacji na biodrach, a drógie dwa rzedy guziczkow w zalezności od wielkości brzuszka

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Tak podczytuję sobie mamusie marcowo-kwietniowe i aż się rozmażyłam fajnie już by było mieć maleństwo przy sobie, aż nie potrafię sobie wyobrazić jakie to cudowne uczucie kiedy maluszka widzi się p raz pierwszy
Dziewczyny już z dzieciątkami jak to jest? to pierwsze spojrzenie w oczka
Niesamowite...naprawde jest tak że uważa sie swoje dzidzi za najpiękniejsze na świecie..nawet takie brudne i zasinione...

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Wczoraj zaszłam do Smyka,żeby obczaić dziecięce artykuły i też sie załamałam cenami,zwłaszcza,że większość takich samych rzeczy mozna taniej na all kupić.Uznaliśmy więc z mężem,że połazimy po sklepach,podpatrzymy jak te rzeczy,które nas interesują wyglądają w realu i kupimy przez neta,bo inaczej bo pójdziemy z torbami

Ja tam Smyka omijam szerokim łukiem...za droooogo.
w tesco mozna fajne rzeczcy kupic....i o wiele taniej

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-04-13 o 12:06
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 11:26   #942
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:

Tylko szkoda, że to miejsce na nożki w spacerówce nie są jakos zabezpieczone przed brudzeniem. I ta buda w spacerówce tak jakos wisi (jak kawał szmaty).

Mi sie do tej pory najbardziej podoba ten. Tylko to firma nijaka i nie ma opini na jego temat.

http://www.allegro.pl/item998988084_...e_gratisy.html

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-04-13 o 11:27
Stary 2010-04-13, 11:27   #943
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Tez ten program oglądałam...masakra..glup ia dziewczyna...w zciu bym niuni nie oddałą....
a widziaś jakie warunki porodowe miała w szpitalu??? normalnie bajka!!!!!!!!
Warunki to faktycznie maja tam naprawde super.
Szkoda tylko, ze wiekszosc tych dziewczyn (jesli nie wszystkie) tak naprawde nie jest gotowa na dziecko.
Jedna z nich mowila, ze mama caly dzien jej pomaga, a w nocy juz ja zostawia, zamiast wstawac .
Ogolnie nie rozumiem po co robic program o 15-16-latkach w ciazy. Jeszcze u nas to zaczna ogladac i zachodzic w ciaze.
A przeciez widac (poza pojedynczymi przypadkami) ze te dziewczyny sa bogate i u nas tak kolorowo nie ma
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 11:32   #944
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko szkoda, że to miejsce na nożki w spacerówce nie są jakos zabezpieczone przed brudzeniem. I ta buda w spacerówce tak jakos wisi (jak kawał szmaty).

Mi sie do tej pory najbardziej podoba ten. Tylko to firma nijaka i nie ma opini na jego temat.

tez patrzylam na te wozki tylko wlansie malo opinii..
Stary 2010-04-13, 11:43   #945
ycnan
Zadomowienie

Dziękuje Kochane za słowa pocieszenia

Cytat:
Tutaj się zgodzę. Smyk jest raczej dla ludzi, którzy mają sporo kaski. Ja tam wolę Tesco, Real. Ceny w porządku, a i jakościowo dobre.
Cytat:

BabyMerc, to raczej znana i często spotykana firma. Przynajmniej ja na ulicy często widuję.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:09   #946
czita18
Raczkowanie

GG do czita18

Witajcie mamuśki
Dawno tu nie zaglądałam, po troszku nadrabiam zaległości. Ogólnie to wielki LEŃ mnie ostatnio ogarnął
Widzę że tutaj znów temat ciuszków Ja mam 2 pary spodni jeans, jedna spodniczke jeans i jedne takie spodenki za kolano kawałeczek też jeans. Wszystko z tym elastycznym pasem, bardzo wygodne. Mam jeszcze sukienkę na lato ale to już na większy brzuszek więc narazie leży w szafie
Dostałam ostatnio od mojego TŻ olejek przeciw rozstępom MAMA MIO Tummy Rub Stretch Oil. Czy któraś z was używała już może tego ?? Ja smarowałam się już kilka razy i jestem zadowolona... ciekawe na jak długo to starczy taka buteleczka.

Pozdrawiam w ten słoneczny dzionek
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:12   #947
Astorianka
Raczkowanie

Shin, zdziwiłabyś się ile w PL małolat teraz jest w ciąży... i to właśnie 15-17 lat. Oczywiście w USA czy chociażby Niemczech jest troszkę inaczej niż u nas, a o szpitalu i warunkach można sobie w większości przypadków po prostu pomarzyć. Wcale się nie dziwię np tym dziewczynom które gnały do przygranicznych miejscowości rodzić... nieporównywalna opieka i warunki. Niestety w PL musimy jeszcze sporo nadgonić

A ja na razie zachwycam się wózkiem Jedo Fyn. Czy ktos coś o nim słyszał??? A może próbował?
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:28   #948
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Martus, mnie sie wydaje, ze nasza Strippi ma ten wozek-musimy podpytac
Cytat:

kurcze, ten tez fajny fajny ten kolorek czarno-zolty, tylko ze my glownie dzieciaczki bedziemy wozic latem i ta czern chyba nie za bardzo, bo bedzie slonce sciagac a pozniej brzydko bleknac
Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
A ja na razie zachwycam się wózkiem Jedo Fyn. Czy ktos coś o nim słyszał??? A może próbował?
dawaj linka
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:41   #949
dash
Raczkowanie

dziewczyny a na jaki kolor malujecie pokój bobasa? ja ciągle się zastanawiam a znalazłam coś takiego o kolorach:

http://www.eioba.pl/a71504/kolory_we...gia_i_laczenie

musimy jeszcze kupić wykładzinę do pokoiku i fajnie jakby to wszystko ładnie pasowało do siebie.
Na wózki chwilowo nie patrzę bo już mam mętlik w głowie jeden lepszy od drugiego...
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:51   #950
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Ja też już czuję ruchy i to niesamowite uczucie Na początku nie bardzo wiedziałam co to dopiero potem skojarzyłam że to już
Jutro mam wizytę u lekarza i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, co do zakupów dla malucha to jeszcze za niczym się nie rozglądaliśmy. Pokoik będziemy szykować dopiero jak babcia się wyprowadzi więc pewnie gdzieś koło wakacji.
Z zakupów dla siebie to do tej pory kupiłam 3 pary spodni, jedne sporo za duże więc będą na końcówkę ciąży i jedną tuniczkę, pewnie będę musiała dokupić jakąś sukienkę na lato.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:53   #951
Astorianka
Raczkowanie

http://www.jedo.pl/2009/index.html

To na razie pierwszy typ.
Juz wiem, że chcę:
- wózek na czterech kółkach
- niezbyt ciężki, ale i nie za lekki
- z sensowną gondolą
- i nie czarny
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:53   #952
Czekooladowaa
Raczkowanie

Witam wszystkie mamuśki!
wróciłam po długiej nieobecności (problemy z internetem)

ale juz jestem
niestety nie jestem w stanie tego wszystkiego nadrobic co napisalyscie przez ten długi czas
jednak jestem z wami znow i mam nadzieje że będe na bierząco

co do mojego maleństwa to dzis jestem świeżo po usg
dzieciątko juz takie duuże

co do mojego organizmu to nienajlepiej ze mna dziąsła krawia po prawie kazdym posilku i znow łapie mnie przeziebienie.. przez łikend bolało gardło a teraz mam katar
co do ruchów maleństwa to u mnie 16 tc ( wg dzisiejszego usg ) i ostatnio miałam taki napęczniały brzuch i taki twardy , po lewej stronie większy znacznie i gdy trzymałam ręke coś jakby poczułam, jakby Fasolka się wierciła. ale nie wiem czy to możliwe tak wczesnie ? dodam że to pierwsza ciąża..

no nic ja lece sie zbierać do gin na wizyte kontrolną
pozdrawiam i trzymajcie sie ciepło

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:56   #953
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Wiem,wiem,zaszłam tylko z ciekawości do tego Smyka,bo miałam chwilę czasu.To był mój pierwszy i ostatni raz
Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Jak na razie to nasz numer jeden wśród wózków
http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E

Szwagierka ma go kupować teraz i mówi,że sprawdzali z mężem jak się spisuje w realu i są bardzo zadowoleni,więc poczekamy jeszcze jak już zaczną go uzytkować i jakby co weźmiemy i my taki.Tylko nie wiem jeszcze jaki kolorek

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 13:08   #954
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
BabyMerc, to raczej znana i często spotykana firma. Przynajmniej ja na ulicy często widuję.
Też już widziałam takie na ulicy, ale akurat ten model Merc Q7 jest dosyć nowy i takiego na ulicy nie widziałam. Ale może jeszcze zobaczę.

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
kurcze, ten tez fajny fajny ten kolorek czarno-zolty, tylko ze my glownie dzieciaczki bedziemy wozic latem i ta czern chyba nie za bardzo, bo bedzie slonce sciagac a pozniej brzydko bleknac
Z opisu wynika, że to nie czarny ale grafitowy. Więc mam nadzieję, że daleko mu będzie w rzeczywistości do czarnego. Ten kolor podoba mi się najbardziej.

Stary 2010-04-13, 13:15   #955
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Tutaj się zgodzę. Smyk jest raczej dla ludzi, którzy mają sporo kaski. Ja tam wolę Tesco, Real. Ceny w porządku, a i jakościowo dobre.
My dla dzieciaków w rodzinie zawsze kupowaliśmy ubranka w 5.10.15, zazwyczaj trafiamy na obniżki i czasem można bardzo tanio śliczne rzeczy kupić. Teraz chyba też tam się będziemy zaopatrywać

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość
co do mojego organizmu to nienajlepiej ze mna dziąsła krawia po prawie kazdym posilku i znow łapie mnie przeziebienie.. przez łikend bolało gardło a teraz mam katar
co do ruchów maleństwa to u mnie 16 tc ( wg dzisiejszego usg ) i ostatnio miałam taki napęczniały brzuch i taki twardy , po lewej stronie większy znacznie i gdy trzymałam ręke coś jakby poczułam, jakby Fasolka się wierciła. ale nie wiem czy to możliwe tak wczesnie ? dodam że to pierwsza ciąża..
Możliwe że fasolka Mi bardzo często wystaje nagle takie "jajo" po którejś stronie brzucha, tak faluje A krwawienie z dziąseł to chyba normalne, tak przynajmniej piszą na różnych mamusiowych stronkach. Ja kilka tygodni miałam takie sporadyczne krwawienia z nosa, ale na razie przeszły.

Ale dzień dzisiaj, wreszcie za mną seminarium, pierwsze 6 stron mojej pracy mgr wreszcie zostało zaakceptowane... Oczywiście błędy do poprawki są, ale drobne Dla mnie to sukces, bo teraz będzie z górki
Stary 2010-04-13, 13:26   #956
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
dziewczyny a na jaki kolor malujecie pokój bobasa? ja ciągle się zastanawiam a znalazłam coś takiego o kolorach:

[
Ja planuje delikatny żółty i chyba fioletowe dodatki.

Stary 2010-04-13, 15:25   #957
czarnaelizabeth
Raczkowanie

u nas małe nie będzie miało swojego pokoiku, będzie z nami z musu,a potem pójdzie do pokoju młodszych,trzeba to będzie jakoś urzadzić,ale na to jest jeszcze sporo czasu młodsi mają bladoniebiesko-zielony i nie bedziemy im kilka lat zmieniać, bo im sie podoba

ciażowych rzeczy nie mam, chodze w normalnych spodniach, bluzki,tuniki, mam ogólnie bardzo niewiele ubrań, ewentualnie na ciuchach poszperam, na arzie mi starczają
Stary 2010-04-13, 16:04   #958
Ray
Zakorzenienie

ninad pokoj najlepiej z lazienka a na ile osob no to nie wiem... tylko ja i maz i dziecko mysle ze jak by bylo jedno duze lozko to by nam starczylo

aaneczkaa a widzialam widzialam, zeby u nas tak bylo ..... marzenia.

ile zescie napisaly

my bylysmy 3 h na dworzu a teraz tak mi sie spac chce ze hej...
Stary 2010-04-13, 17:22   #959
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Kochane będę miała synka!
Lekarka nie miała wątpliwości! Według usg jest większy o tydzień niż wskazują wyliczenia i wszystko jest ok No to zaczynamy myśleć nad imieniem, bo mieliśmy tylko opcję dla dziewczynki

Wypytałam panią gin o kilka rzeczy i np mimo, że dostalam nowy lek przeciwgrzybiczny mogę chodzić na basen! Podobno wszystkiemu winne są tamtejsze toalety, posadzki, ławki.. A stężenie chloru w wodzie jest kontrolowane i nie stanowi ona siedliska bakterii i grzybów.
Moja niska hemoglobina też jeszcze nie jest groźna, na razie nie dostałam żelaza tylko witaminę b12, a tak duży spadek może być przyczyną zapalenia oskrzeli i antybiotyków, które niedawno brałam..
Mam jeść 1-2 razy w tygodniu wątróbkę z natką i popijać to sokiem pomarańczowym, dużo kaszy gryczanej i strączkowych,suszone morele, więcej jajek i nie łączyć tych potraw z nabiałem, który zmniejsza wchłanianie żelaza

Astorianko
z tego co słyszałam i też dodatkowo wyczytałam jedo to dobry wybór Ja jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji, ale biorę pod uwagę jedo fyn 4.. głównie ze względu na wielkość gondoli i spacerówki, możliwość podniesienia oparcia w gondoli ,lekkość prowadzenia ( próbowałam, łatwość składania, pompowane 4 koła + przednie obrotowe, cena, możliwość zamontowania fotelika Maxi Cosi, duży koszyk..
Ale wizualnie wolę te bardziej staromodne wzory..które nie są tak zwinne..ale maja inne plusy
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 17:48   #960
Ray
Zakorzenienie

aannnna gratuluje widze ze dominacja chlopcow

a ja sobie przegladam net bo chcialam takie kimono jeszcze ale nie wiem czemu wszystkie wydaja mi sie tak iz bede wygladac jak w wroku.. ciezko cos trafic..

glowa mnie rozbolala jeszcze brrrr.. czesciej mam mdlosci w drugim trymestrze niz w pierwszym blee

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości