|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() W pierwszej ciazy bardzo czesto ruchy sa wyczuwalne dopiero ok. 20 tygodnia. Ja tez juz mam na suwaczkach "powinnas czuc ruchy dziecka", ale sie tym nie przejmuje ![]() I mi tez leci juz 18 tydzien. 2 tygodnie temu lekarz kazal sie nastawiac/wyczekiwac na ruchy mowiac, ze czesc (zwlaszcza te szczuple) kobiet moze wyczuc ruchy troche wczesniej, ale zazwyczaj przyjmuje sie, ze pierwsze ruchy sa wyczuwalne dopiero w polowie ciazy. O ile to jest pierwsza ciaza. Sa kobiety, ktore tych pierwszych ruchow nie poczuja, ale poczuja pierwsze kopniecie - i tez zazwyczaj dokladnie w polowie. Nie masz co sie martwic na zapas, bo to naprawde nic nie oznacza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja w sumie mam sporo bluzek czy tunik,w których spokojnie przechodzę całą ciążę,za to kilka par dodatkowych spodni by mi się przydało ![]() Wczoraj zaszłam do Smyka,żeby obczaić dziecięce artykuły i też sie załamałam cenami,zwłaszcza,że większość takich samych rzeczy mozna taniej na all kupić.Uznaliśmy więc z mężem,że połazimy po sklepach,podpatrzymy jak te rzeczy,które nas interesują wyglądają w realu i kupimy przez neta,bo inaczej bo pójdziemy z torbami ![]() A mój dziubolek wierci się od rana w brzuchu ![]() ![]()
![]() |
#933 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
co do spodni ciazowych proponuje kupic rozmiar wieksze jesli ktos chce przechodzic cala ciaze.
Guma sie uciagnie owszem ale jeslinie maja streczu to niestety uda i tylek wam nie wlezie. W wiekszosci kobiet tyja w tych miejsach i puchna wiec nie ma szans by w 8/9 mc wlesc w jeansy kore teraz kupujecie dopasowane ![]() ja sama kupilam rozmiar wieksze w pierwszje ciazy a nosilam rozmiar 38 i byly one uciagliwe w 9 mc ledwo je na tylek wciskalam. ja nie wiem czy w Polsce sa takie jansy ale ja polecam spodnie ciazowe old navy. Ja mam takowe teraz i sa swietne, najbardziej podoba mi sie to ze nie maja tej gumy wszystej tylko sa na gumke cos jak dla dzieci, gumka jest zeroka nie uciska nic i sie dopasowuje. ta wszysta guma jak bedzie cieplo bedziecie sie pocic pod nia. Ja tam poza tematem moze sa tu osoby z trojmiasta albo takie co maja obcykane te tereny Chce sie wybrac na dlugi weekend majowy ale nie wem dzie szukac noclegu, moze ktos ma sprawdzony?? tak do 140 zl za dobe?? wszedzie jak patrze na hotele to ceny kucze od 300 zl za dobe troszkie za duzo dla nas. Moze by kwatera, hotel co kolwiek w sumie.
wiosna!! ![]() ![]() Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-04-13 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
A mnie męczy niskie ciśnienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zadomowienie
|
Ja tam poza tematem moze sa tu osoby z trojmiasta albo takie co maja obcykane te tereny
Chce sie wybrac na dlugi weekend majowy ale nie wem dzie szukac noclegu, moze ktos ma sprawdzony?? tak do 140 zl za dobe?? wszedzie jak patrze na hotele to ceny kucze od 300 zl za dobe troszkie za duzo dla nas. Moze by kwatera, hotel co kolwiek w sumie.[/QUOTE] Podpisuję się pod postem powyżej- też się chcemy wybrać z małżonkiem w te rejony - mamy pierwszą rocznicę ślubu. |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Wtajemniczenie
|
Ray na ile osób szukasz pokoju? ma być z łazienką czy niekoniecznie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |||||||
Zadomowienie
|
Czekająca na fasolkę- Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
![]() Ale Badanie WR (odczyn Wassermanna) to badanie w kierunku kiły. ![]() Tak oglądam ten wózek Tako JUMPER X i widzę, że mi się też podoba. Wymarzył mi się kolor szaro żółty i widzę, że tu jest taki (tylko te serduszka średnio mi się widzą). http://www.allegro.pl/item998750161_...a_parasol.html Czytałaś może jakieś opinie na jego temat? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam tylko jedne rybaczki ciążowe eleganckie i dwie spódnice ciążowe i narazie jakoś daję radę. Ale muszę coś na dół jeszcze dokupić. Tunik na górę mam pod dostatkiem. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Czasami tylko czuję takie dziwne łaskotanie w brzuchu, tak jakby ktoś mi kijem w brzuchu wiercił ![]()
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. ![]() Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-04-13 o 11:18 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#941 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj ja też...chyba też, bo Domikowi ciężko całą noc przespać... tzn śpi ale budzi sie z 2-3 razy zeby bo mu nózka w szczebelkach sie zaklinuje, albo smoka nie może znależć , albo jego ukochany mis gdzieś ucieknie na drógi koniec łóżeczka.... Tez ten program oglądałam...masakra..glup ia dziewczyna...w zciu bym niuni nie oddałą.... a widziaś jakie warunki porodowe miała w szpitalu??? normalnie bajka!!!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w tesco mozna fajne rzeczcy kupic....i o wiele taniej ![]()
Dominik ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fc3318da74.png?html Patryk ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9c622ad2ca.png?html Patryczkowe kły ![]() Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-04-13 o 12:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko szkoda, że to miejsce na nożki w spacerówce nie są jakos zabezpieczone przed brudzeniem. I ta buda w spacerówce tak jakos wisi (jak kawał szmaty). Mi sie do tej pory najbardziej podoba ten. Tylko to firma nijaka i nie ma opini na jego temat. http://www.allegro.pl/item998988084_...e_gratisy.html
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. ![]() Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-04-13 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda tylko, ze wiekszosc tych dziewczyn (jesli nie wszystkie) tak naprawde nie jest gotowa na dziecko. Jedna z nich mowila, ze mama caly dzien jej pomaga, a w nocy juz ja zostawia, zamiast wstawac ![]() Ogolnie nie rozumiem po co robic program o 15-16-latkach w ciazy. Jeszcze u nas to zaczna ogladac i zachodzic w ciaze. A przeciez widac (poza pojedynczymi przypadkami) ze te dziewczyny sa bogate i u nas tak kolorowo nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#945 | ||
Zadomowienie
|
Dziękuje Kochane za słowa pocieszenia
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
Witajcie mamuśki
![]() Dawno tu nie zaglądałam, po troszku nadrabiam zaległości. Ogólnie to wielki LEŃ mnie ostatnio ogarnął ![]() Widzę że tutaj znów temat ciuszków ![]() ![]() Dostałam ostatnio od mojego TŻ olejek przeciw rozstępom MAMA MIO Tummy Rub Stretch Oil. Czy któraś z was używała już może tego ?? Ja smarowałam się już kilka razy i jestem zadowolona... ciekawe na jak długo to starczy taka buteleczka. Pozdrawiam w ten słoneczny dzionek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Raczkowanie
|
Shin, zdziwiłabyś się ile w PL małolat teraz jest w ciąży... i to właśnie 15-17 lat. Oczywiście w USA czy chociażby Niemczech jest troszkę inaczej niż u nas, a o szpitalu i warunkach można sobie w większości przypadków po prostu pomarzyć. Wcale się nie dziwię np tym dziewczynom które gnały do przygranicznych miejscowości rodzić... nieporównywalna opieka i warunki. Niestety w PL musimy jeszcze sporo nadgonić
![]() A ja na razie zachwycam się wózkiem Jedo Fyn. Czy ktos coś o nim słyszał??? A może próbował? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a na jaki kolor malujecie pokój bobasa? ja ciągle się zastanawiam a znalazłam coś takiego o kolorach:
http://www.eioba.pl/a71504/kolory_we...gia_i_laczenie musimy jeszcze kupić wykładzinę do pokoiku i fajnie jakby to wszystko ładnie pasowało do siebie. Na wózki chwilowo nie patrzę bo już mam mętlik w głowie jeden lepszy od drugiego... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Ja też już czuję ruchy i to niesamowite uczucie ![]() ![]() Jutro mam wizytę u lekarza i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, co do zakupów dla malucha to jeszcze za niczym się nie rozglądaliśmy. Pokoik będziemy szykować dopiero jak babcia się wyprowadzi więc pewnie gdzieś koło wakacji. Z zakupów dla siebie to do tej pory kupiłam 3 pary spodni, jedne sporo za duże więc będą na końcówkę ciąży i jedną tuniczkę, pewnie będę musiała dokupić jakąś sukienkę na lato.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Raczkowanie
|
http://www.jedo.pl/2009/index.html
To na razie pierwszy typ. Juz wiem, że chcę: - wózek na czterech kółkach - niezbyt ciężki, ale i nie za lekki - z sensowną gondolą - i nie czarny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamuśki!
![]() wróciłam po długiej nieobecności ![]() ale juz jestem ![]() niestety nie jestem w stanie tego wszystkiego nadrobic co napisalyscie przez ten długi czas ![]() jednak jestem z wami znow i mam nadzieje że będe na bierząco ![]() co do mojego maleństwa to dzis jestem świeżo po usg dzieciątko juz takie duuże ![]() co do mojego organizmu to nienajlepiej ze mna ![]() ![]() co do ruchów maleństwa to u mnie 16 tc ( wg dzisiejszego usg ![]() no nic ja lece sie zbierać do gin na wizyte kontrolną ![]() pozdrawiam i trzymajcie sie ciepło ![]()
![]() |
#953 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E Szwagierka ma go kupować teraz i mówi,że sprawdzali z mężem jak się spisuje w realu i są bardzo zadowoleni,więc poczekamy jeszcze jak już zaczną go uzytkować i jakby co weźmiemy i my taki.Tylko nie wiem jeszcze jaki kolorek ![]()
![]() |
#954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z opisu wynika, że to nie czarny ale grafitowy. Więc mam nadzieję, że daleko mu będzie w rzeczywistości do czarnego. Ten kolor podoba mi się najbardziej.
![]() |
#955 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale dzień dzisiaj, wreszcie za mną seminarium, pierwsze 6 stron mojej pracy mgr wreszcie zostało zaakceptowane... Oczywiście błędy do poprawki są, ale drobne ![]() ![]()
![]() |
#956 |
Zadomowienie
|
Ja planuje delikatny żółty i chyba fioletowe dodatki.
#957 |
Raczkowanie
|
u nas małe nie będzie miało swojego pokoiku, będzie z nami z musu,a potem pójdzie do pokoju młodszych,trzeba to będzie jakoś urzadzić,ale na to jest jeszcze sporo czasu
![]() ![]() ciażowych rzeczy nie mam, chodze w normalnych spodniach, bluzki,tuniki, mam ogólnie bardzo niewiele ubrań, ewentualnie na ciuchach poszperam, na arzie mi starczają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
ninad pokoj najlepiej z lazienka a na ile osob no to nie wiem... tylko ja i maz i dziecko
![]() ![]() aaneczkaa a widzialam widzialam, zeby u nas tak bylo ..... marzenia. ile zescie napisaly ![]() my bylysmy 3 h na dworzu a teraz tak mi sie spac chce ze hej...
#959 |
Raczkowanie
|
Kochane będę miała synka!
Lekarka nie miała wątpliwości! Według usg jest większy o tydzień niż wskazują wyliczenia i wszystko jest ok ![]() ![]() Wypytałam panią gin o kilka rzeczy i np mimo, że dostalam nowy lek przeciwgrzybiczny mogę chodzić na basen! Podobno wszystkiemu winne są tamtejsze toalety, posadzki, ławki.. A stężenie chloru w wodzie jest kontrolowane i nie stanowi ona siedliska bakterii i grzybów. Moja niska hemoglobina też jeszcze nie jest groźna, na razie nie dostałam żelaza tylko witaminę b12, a tak duży spadek może być przyczyną zapalenia oskrzeli i antybiotyków, które niedawno brałam.. Mam jeść 1-2 razy w tygodniu wątróbkę z natką i popijać to sokiem pomarańczowym, dużo kaszy gryczanej i strączkowych,suszone morele, więcej jajek i nie łączyć tych potraw z nabiałem, który zmniejsza wchłanianie żelaza ![]() Astorianko z tego co słyszałam i też dodatkowo wyczytałam jedo to dobry wybór ![]() ![]() Ale wizualnie wolę te bardziej staromodne wzory..które nie są tak zwinne..ale maja inne plusy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
aannnna gratuluje
![]() ![]() a ja sobie przegladam net bo chcialam takie kimono jeszcze ale nie wiem czemu wszystkie wydaja mi sie tak iz bede wygladac jak w wroku.. ciezko cos trafic.. glowa mnie rozbolala jeszcze brrrr.. czesciej mam mdlosci w drugim trymestrze niz w pierwszym blee
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.