Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-19, 21:06   #931
latko0
Zadomowienie

Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
ale on mi doslownie nie powiedzial ze jestem pasozytem czy cos takiego, powiedzial tylko, ze ma dosyc ze wiecie a wanglii pracowlismy oboje i moglismy sobie pozwolic na wiele rzeczy a tu... a tutaj on haruje iw szystkie pieniadze sie rozchodza ...i ze jak nie znajde prace to wyjezdzamy... tylko jego zachowanie swiadczy o tym, ze ja sie czuje jak 5 kolo u wozu( jak muto powiedzialam wczoraj to mi powiedzial ze nie moe tak myslec, ale za chwile spowotem ze on pracuje utzrymuje ze mialam miec prace a jej nie mam itp...

dziewczynki kochane i jak tam wasze bobski mamy jakies weekendowe porody??
No może nie użył takich słów, ale samo wypominanie...Ja teraz siedzę na zwolnieniu, w domu nic prawie nie robie bo nie mam sił i mój nie wypomina mi tego. Nie wyobrażam sobie jak by mógł tak się zachować. Powiedz mu może, że skoro narzeka że tylko on pracuje to niech znajdzie Tobie prace dobrą, bo to nie jest łatwo znaleźć dobrą prace

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
łobuzy!!!!

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Mnie nic na ten temat nie wiadomo
Oj tak łobuzy. Mój jeszcze dostał czkawkę i odbija się od szyjki jak piłeczka
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 21:09   #932
enis84
Zakorzenienie

ja zaraz chyba zwariuje, próbuje się nauczyć czegoś na egzamin a bolą mnie nogi niewygodnie mi się leży, już nie wiem jak mam się usadowić bo w każdej pozycji mi niewygodnie
zaraz mnie chyba coś trafi...

kupiłam dziś w smyku dzidziolkowi fajny pajacyk, body i sliczne buciki
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 21:09   #933
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
No może nie użył takich słów, ale samo wypominanie...Ja teraz siedzę na zwolnieniu, w domu nic prawie nie robie bo nie mam sił i mój nie wypomina mi tego. Nie wyobrażam sobie jak by mógł tak się zachować. Powiedz mu może, że skoro narzeka że tylko on pracuje to niech znajdzie Tobie prace dobrą, bo to nie jest łatwo znaleźć dobrą prace

Oj tak łobuzy. Mój jeszcze dostał czkawkę i odbija się od szyjki jak piłeczka
heh to mi powie ze jak tak trudno to wyjedzimy za granice i tyle bedzie gadki... a ja nie mam sily na klotnie naprawde nie mam i sie poddaje ale odgryze mu sie napewno jak tylko zaczne zarabiac
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 21:14   #934
latko0
Zadomowienie

Cytat:
heh to mi powie ze jak tak trudno to wyjedzimy za granice i tyle bedzie gadki... a ja nie mam sily na klotnie naprawde nie mam i sie poddaje ale odgryze mu sie napewno jak tylko zaczne zarabiac
No ja jestem innym człowiekiem, jak bym nie chciała jechać, to powiedziała bym że nie ma szans że pojedziemy, że ja chcę mieszkać tutaj, tu jest mój dom i wogóle i że praca się znajdzie, może nie dziś może nie jutro ale się znajdzie. A on zamiast narzekć niech pomoże szukać, może niech uruchomi znajomych, i znajomych znajomych może ktoś wie o jakiejś fajnej wolnej posadzie. No ale to zależy od człowieka ja jestem stanowczą i nerwowoą osoba i nie dam sobie w kaszę dmuchać
Stary 2010-06-19, 21:14   #935
Linka24
Wtajemniczenie

Sas a gdzie wy mieszkaliscie za granicą ze ci tak tam źle było?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 21:30   #936
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja jestem innym człowiekiem, jak bym nie chciała jechać, to powiedziała bym że nie ma szans że pojedziemy, że ja chcę mieszkać tutaj, tu jest mój dom i wogóle i że praca się znajdzie, może nie dziś może nie jutro ale się znajdzie. A on zamiast narzekć niech pomoże szukać, może niech uruchomi znajomych, i znajomych znajomych może ktoś wie o jakiejś fajnej wolnej posadzie. No ale to zależy od człowieka ja jestem stanowczą i nerwowoą osoba i nie dam sobie w kaszę dmuchać
pewnie by uruhomil gdyby mial..ale on tutaj jest "nowy" bo to moja miejscowosc on mieszka 400km stad takze tutaj dopiero poznaje ludzi, a ..ja chyba wlasnie jestem jakas taka za miekka na wszystko i wszystko bardzo przezywam niestety

Cytat:
Sas a gdzie wy mieszkaliscie za granicą ze ci tak tam źle było?
w anglii ijakos nie podobalo mi sie tam za bardzo aczkolwiek az tak zle nie bylo
Stary 2010-06-19, 21:33   #937
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
w anglii ijakos nie podobalo mi sie tam za bardzo aczkolwiek az tak zle nie bylo
Ja chyba wogałabym tam zostac gdyby to wiązzało się z finansami.... a potem wrócić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 21:44   #938
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chyba wogałabym tam zostac gdyby to wiązzało się z finansami.... a potem wrócić
hmm tylkowiesz my zjechalismy tu z oszczednosciami, i troche juz mamy mam na mysli mieszkanie itp. ale najgorsze jest wlasnie to ze ja nie moge znalezc pracy
Stary 2010-06-19, 21:47   #939
Linka24
Wtajemniczenie

Rozumiem.... A na temat pracy to juz kiedys rozmawiałyśmy i wiesz jakie mam zdanie
Stary 2010-06-19, 21:50   #940
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozumiem.... A na temat pracy to juz kiedys rozmawiałyśmy i wiesz jakie mam zdanie
hehe tak tak rozmawialysmy zobaczymy cio z tego wszystkiego wyjdzie
heh wogole maz wrocil z pracy pol godziny temu i ku mojemu zdziwniu kupil mi moje ulubione martinii..hmmm
dziewczynki a jak tam wasze bobaski?? nadal kopia?

Edytowane przez sas
Czas edycji: 2010-06-19 o 21:51
Stary 2010-06-19, 21:54   #941
Linka24
Wtajemniczenie

koopią i męczą. idę sie położe, bo jutro z rana jadę po męża bo został dziś u mamy. I do rana nie urodzę także nie martwić się!! A ty sas pędź do męzulka razem z nim obalic to martini i cosik podziałac..
Dobranoc!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 21:58   #942
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
koopią i męczą. idę sie położe, bo jutro z rana jadę po męża bo został dziś u mamy. I do rana nie urodzę także nie martwić się!! A ty sas pędź do męzulka razem z nim obalic to martini i cosik podziałac..
Dobranoc!!!
zmykam zmakm maz sie " przyznal" ze to nie tak wyszlo z ta nasza rocznica itp i teraz mimo ze pozno wrocil i jes zmeczony zrobimy sobie chwile dla siebie przy moim ulubionym trunk
a wam kochane zycze spokojnej nocki
Stary 2010-06-19, 22:03   #943
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
hehe tak tak rozmawialysmy zobaczymy cio z tego wszystkiego wyjdzie
heh wogole maz wrocil z pracy pol godziny temu i ku mojemu zdziwniu kupil mi moje ulubione martinii..hmmm
dziewczynki a jak tam wasze bobaski?? nadal kopia?

moj dzisiaj nie bardzo.

A wlasnie sas, ja dzisiaj pojechalam samochodem do innego miasta - 70 km dalej

Ty tez masz jezdzic bo inaczej
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:05   #944
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
moj dzisiaj nie bardzo.

A wlasnie sas, ja dzisiaj pojechalam samochodem do innego miasta - 70 km dalej

Ty tez masz jezdzic bo inaczej
bravo kochana zazdroscze ci
tak tak ja tez sie biore za jazde powoli spowrotem skoro zdalam egz u najgorszego egz tzn ze cos tam jezdzic umiem!!!
Stary 2010-06-20, 08:38   #945
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinoa_woman Pokaż wiadomość
hej Wam!
jeszcze Was nie nadrobiłam, ale gdzieś mi się przewinęło że któraś pytała o to kiedy robię test no więc mąż mnie już dzisiaj namawiał żebym zrobiła, ale ja wolę poczekać do środy, wtedy mam potencjalną @ dostać, poza tym nie chcę się nakręcać niepotrzebnie, choć i tak na razie nie robię sobie nadziei, no ale jak na razie ciągle nic mnie nie boli, piersi nic kompletnie nie bolą, na dole też nic, jedynie co to zaczęłam częściej odwiedzać WC i staram się nie myśleć, bo już tak miałam nie raz że nie było żadnych objawów, a @ mimo wszystko przyszła, więc na razie czekam, to tylko 4 dni mam nadzieję że wytrzymam
w środę dzięn ojca, to może będziesz mieć prezent dla TŻ-ta
Cytat:
Przesyłam wam dzisiejsze zdjęcie brzuchola, niezdarnie zrobione. No więc wzięłam kąpiel a on nadal pobolewa dół brzucha i kręgosłup, a mały łobuzuje w brzuchu. Czekam na rozwój wydarzeń, Carol mowilam ze na razie nie mam zamiaru rodzić!! To tylko ból brzucha..
sliczny... co do bóli to te właściwe to jakby taki "prąd" przez cały brzusio przeszdł, ja przynajmniej tak je pamiętam...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 08:59   #946
skorpionek19
Rozeznanie

Cześć dziewczynki

Linka, Latko - widzę, że poważne rozmowy z dzidziolkami przeprowadzone, żeby szybciej nie wychodziły ciekawe czy wysłuchają próśb swoich kochanych mamuś...

Moja nocka troszkę lepsza od wczorajszej, aczkolwiek szału nie było.... kręciłam się, wierciłam.. zaparcia nadal męczą ... wr... oprócz brzuchola nawala kręgosłup...

Za oknem piękna pogoda, chyba wybierzemy się na rodzinny spacerek

Wczoraj dowiedziałam się, że koleżanka urodziła chłopca... duuuuużego chłopca.. waga 4050 kg, 65 cm długi... nieźle co?

skorpionek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 10:18   #947
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skorpionek19 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Linka, Latko - widzę, że poważne rozmowy z dzidziolkami przeprowadzone, żeby szybciej nie wychodziły ciekawe czy wysłuchają próśb swoich kochanych mamuś...

Moja nocka troszkę lepsza od wczorajszej, aczkolwiek szału nie było.... kręciłam się, wierciłam.. zaparcia nadal męczą ... wr... oprócz brzuchola nawala kręgosłup...

Za oknem piękna pogoda, chyba wybierzemy się na rodzinny spacerek

Wczoraj dowiedziałam się, że koleżanka urodziła chłopca... duuuuużego chłopca.. waga 4050 kg, 65 cm długi... nieźle co?
to nawet te ubranka na 62 ma na dzień dobry za małe, a co tu mówić o tych na 56
Stary 2010-06-20, 11:40   #948
Gosiaro
Wtajemniczenie

Sas no rzeczywiscie nie jest to przyjemne, że bliska ci osoba sugeruje, że nie pracujesz i przez to jest wam cięzko.A twoj tz chce wracac do Anglii, dobrze sie tam czuł, wie, że ty tam sie meczyłas tak bardzo?
Poza tym tez uwazam, że roznie w zyciu bywa.Możliwe, że kiedys ty bedziesz utrzymywac dom.Praca raz jest, raz jej nie ma i dwoje ludzi musi sie wspierać, bo raz jedno a raz drugie może ja stracić.
Musicie szczerze pogadac z tż.Rozwarzyc wszystkie za i przeciw powrotu do anglii, no i rzeczywiście może twoi znajomi mogliby pomoc w zanlezieniu pracy?

Jejku dziewczynki wy juz macie takie skurcze i bole???????A u mnie cisza jak przed burzą hehe.Ciągle nie wierzę, że tak niewiele zostało.Kurcze, szczerze to się boję....

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 12:33   #949
Linka24
Wtajemniczenie

Gosiaro, ja nie wiem czy to sa skurcze, ale ból jak na okres.. Dziś zauważyłam ze ten ból sie wzmaga kiedy siedze lub stoję, a jak leże to jest spokój.
Stary 2010-06-20, 13:03   #950
latko0
Zadomowienie

Witam
Ja już na wyborach byłam, to jak by co Filuś może wychodzić
A ogólnie dziś u mnie lepiej, mniejsze bóle, najgorzej to z moim kręgosłupem, strasznie mnie boli, w części krzyżowej Mąż troszkę pomasował ale za wiele to nie dało. Tak po za tym w nocy to chyba co godzinkę wstawałam, a po za tym obudziłam się o 2 w nocy i nie mogłam spać. Po za tym nawet jak już zasnę to zaraz jeden za boków mi drętwieje i muszę się przekręcać i rozbudzam się za chwile drugi bok mi drętwieje i znowu muszę się przekręcać i się przebudzam. Strasznie to męczące
Stary 2010-06-20, 13:14   #951
Carol77
Zakorzenienie

Hej laseczki

Karolinko i Linuś
to ja się dołączam do bóli i łąćzę sie z Wami po tym łażeniu wczorajszym jak byłam siku w nocy, to na papierku zobaczyłam brazowawy kawałek śluzu, razem z żółtym, a potem jak sie położyłam miałam 2 solidne skurcze i brzus sie robił jak głaz, fatalne uczucie, mężuś sie pytał czy juz jedziemy rodzić, ale zasnęłąm i przeszło, dzisiaj tez byliśmy w sklepie, ale tylko godzinkę i znowu połaziłam, brzuś pobolewa, ale mało a mały sie wypina, w aucie na szyjkę naciskał, teraz jakby odpuścił troszkę.Teściowa powiedziała, że od wczoraj bardzo mi brzus opadł, zaraz zrobię fotkę, to zobaczycie.
Co do prezentów na dzięń ojca, to teściowa dała Filusiaowi włąśnie 3 dni heehh i ma zrobić prezencik tatusiowi

Linus piękny masz ten brzucholek i wg mnie jest jeszcze wysoko

Kasieńko
dobrze, ze nocka była lepsza, a wzdecia mnie potworne męcza od 3 dni, także wiem co czujesz i współczuję

Moniczko
kochanie, nie zamartwiaj się, będzie wszystko dobrze, zobaczysz

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Witam
Ja już na wyborach byłam, to jak by co Filuś może wychodzić
A ogólnie dziś u mnie lepiej, mniejsze bóle, najgorzej to z moim kręgosłupem, strasznie mnie boli, w części krzyżowej Mąż troszkę pomasował ale za wiele to nie dało. Tak po za tym w nocy to chyba co godzinkę wstawałam, a po za tym obudziłam się o 2 w nocy i nie mogłam spać. Po za tym nawet jak już zasnę to zaraz jeden za boków mi drętwieje i muszę się przekręcać i rozbudzam się za chwile drugi bok mi drętwieje i znowu muszę się przekręcać i się przebudzam. Strasznie to męczące
My tez już po głosowaniu i tez mnie tak krzyż boli kochana a to drętwienie tez mam, to ucisk na nerwy kulszowe, można się wściec, bo pospałoby się, a tu wszystko drętwieje, ja jestem już sama na siebie zła

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 13:17   #952
Linka24
Wtajemniczenie

Ano zrób fotkę ale jak mozesz to obróć sie w tę str co ja. Porównam opad
EEEj a może ci czop odchodzi?!
Stary 2010-06-20, 13:34   #953
Carol77
Zakorzenienie

Linka no właśnie tez tak pomyśłałam, ale to był tylko raz i teraz śłuz jest normalny, przy Oli mi raczej podkrwawiało i to mocno, a potem bóle doszły i w końcu pęcherz mi przebiła lekarka idiotka, ale każda ciąża jest inna.
Wklejam foteczki

Olusia
Filipek

Adaś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 15:51   #954
Carol77
Zakorzenienie

Laseczki wczoraj odebrałam posiew z pochwy i dzisiaj sobie czytam co mi wyszło. Powiem Wam, ze jestem przerażona. Wyszło mi, ze wychodowano liczne: escherichia coli tylko skad??? Dbam o higienę bardzo, o analu nie ma mowy nigdy, przenigdy, z reszta o zwyklym sexie tez nie od 7 miesiecy, kurde no szlag skad jelitowe swinstwo w pochwie?poza tymi mam jeszcze nieliczne: enterococcus sp tez kurde nei wiem skad, boje sie, ze Filus moze sie zarazić mój ginek w piatek wraca dopiero takze za tydzien dopiero moge do niego dzwonic, nei wiem co robic?

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-06-20 o 15:55
Stary 2010-06-20, 17:25   #955
latko0
Zadomowienie

Karolinko powiem Ci że widać już że sporo Ci brzuś opadł. A tymi bakteriam się nie przejmuj tak strasznie, bakterie mogą przenosić się przez ręcznik więc stąd mogą się pojawić a myślę że jak będą wiedzieli że masz bakterie to coś wymyślą żeby Filuś się nie zaraził.
Stary 2010-06-20, 17:43   #956
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Karolinko powiem Ci że widać już że sporo Ci brzuś opadł. A tymi bakteriam się nie przejmuj tak strasznie, bakterie mogą przenosić się przez ręcznik więc stąd mogą się pojawić a myślę że jak będą wiedzieli że masz bakterie to coś wymyślą żeby Filuś się nie zaraził.
Dziękuje kochanie podobno paciorkowiec jest najgorszy, a tego nie mam na szczescie ehh wiesz, zawsze cos się przypęta nie wiadomo skad, a swoją drogą jestem ciekawa jakie wyniki by miały kobiety które "względnie" dbają o higienę, strach się baćale tak jak mówisz, będą wiedzieć co z tym zrobić jak zacznę rodzić, a swoją drogą zadzwonie jutro do tej mojej kliniki o porade, najwyżej inny lekarz mi receptę wypisze, do mojego nie mam co dzwonić, bo powiedział,że koórki nie zabiera.

Mówisz, ze tak widac już opadnięcie? no to już na pewno opadł wklej Twój jak masz aktualne zdjęcieobadamy go też

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-06-20, 17:51   #957
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny
ja tylko na chwilke, podczytuje was co prawda regularnie i tylko czekam az kolenje czerwcowo-lipcowe dziecko przyjdzie na swiat.
Karolinki obie macie piekne brzuszki, gosiu, weronisiu, wygladacie przecudnie w ciazy. Trzymam za was kciuki mocno.
carolku a bakteriami w pochwie sie nie przejmuj, moj lekarz zawsze mowi, ze w pochwie zawsze sa jakies bakterie i to bardzo dobrze, bo jak jest bez zadnych bakterii to si emoze cos gorszego przyplatac. nie zamartwiaj sie dopoki nie dowiesz sie czegos konkretnego od lekarza.
Ja juz mam bol w plecach na sama mysl o jutrzejszym dniu w pracy , kolejnych postanowieniach i kolejnych stresach.... ehh trzymajcie kciuki.

Caluje mocno

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:02   #958
Gosiaro
Wtajemniczenie

Anulko kochana a co tam sie u ciebie takiego w pracy cały czas dzieje?Co wam tak w kość dają?Długo będą cię tak jeszcze stresować?

Carol podobno nawet jakby byl paciorkowiec, to nie jest jakoś mega źle.Mój gin mowi, że to wszystko jest do wyleczenia i podczas porodu dają antybiotyk i jest bezpieczna dzidzia, a to straszenie to po to zeby kobiety się badały bo jak wykryty to mozna zapobiegać.
Ciekawe, co mi wyjdzie w tym wymazie, po tych moich infekcjach ostatnich...

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:14   #959
Carol77
Zakorzenienie

Anulko dzięuję kochanieto mnie pocieszyłaś kurde mogłoby sie wyjaśnić co z tą Twoją pracą będzie, tylko Ci nerwów przysparzają!! Napisz jak będziesz wiedziała już co i jak, trzymam mocno kciuki kochana a powiedz jak się czujesz??

Gosieńko dziękuję za pocieszenie ja się naczytałam w necie i mam dośc, ale jak piszesz, ze dają antybiotyk w razie czego przy porodzie to dobrze, ja sie o siebie nie martwię, tylko o Filipka. no nic poczekam do 28 aż doktorek wróci, może od poczatku ciązy to mialam a nawet nie wiedziałam... powinni swoją droga na początku ciązy to robić, w połowie i w kocówce a nie tylko prdzed porodem. Trzymam kciuki kochana żeby Twój wynik był dobry

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-06-20 o 18:15
Stary 2010-06-20, 18:32   #960
anula_81
Zakorzenienie

Carolku i Gosiu u ans w pracy tzn tymczasowe zwolnienia bo nei ma pieniazkow ani nowych projektow na tyle duzych by zapewnily plynnosc finansowa, wiec nie maja pieniazkow za wyplacenie pensji za lipiec, wtedy biuro nic nie zarabia bo jestesmy na wakacjach
wiec pewnie we wtorek bede biegla z listem do tzn NAVu po zasilek. Na szczescie nie jest najgorszy i splacajac kredyt jestesmy w stanie przezyc kilka miesiecy, ale wiadomo myslimy o dzidziusiu teraz kiedy wreszice lekarze powoli daja zielone swiatlo... dlatego psychicznie slabo sie czuje bo nie wiemy co robic i troche sie nawet oi to z tZ sprzeczamy, ale nie chce wam bardzo marudzic i wole ogladac wasze brzuszki

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości