Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-09, 12:13   #931
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

Wczoraj miałam naprawdę straszny dzień! Od początku ciąży nie czułam się tak fatalnie! Rano pobódka i biegiem do łazienki -> wymiotowałam, a mdłości pożegnałam już ok 13 tc na dobre. Na 10.00 miałam mszę św. rocznicowa komuni chrześniaka. Po drodze mąż musiał zatrzymać się na stacji, bo znów wymiotowałam. Całą mszę św. przesiedziałam, bo jak wstwałam to było mi słabo.

Kochana a może to z nerwow albo się czyms zatrułaś? mam nadzieję, że to nie mdłości i już Cie to nie spotka

Potem obiad u siostry i biegiem na egzamin ... Ta baba doprowadziła mnie do szału!!! Rozszadzała po sali z 20 min dziwnym systemem, nigdy dziwniejszego systemu nie widziałam. Po rozdaniu testów cały czas gadała i stukała obsasami. Za żadną cholerę nie mogłam się skupic, było mi duszno, a mała kopała jak wściekła -> chyba się biedna denerwowała. Na szczęście napisałam wszytsko i dostałam 5 (a mąż wszytsko ściągnął i dostał 4,5 i to jest sprawiedliwość ).

też studiowałam z moim małżem (to oczywiste jak sama zauważysz) i on też chwile cos poczytał, gdzies tam zerknął, wydedukował, moze troszkę ściągnął i zawsze miał super oceny. A ja uczyłam się i uczylam i uczyłam... no i tez miałam dobre wyniki ale jakim kosztem Gratuluję Ci tej piątki bo przy takim samopoczuciu to ona ma wartośc dziesiątki z plusem

O 20.00 byłam już w łożku przed TV. Mąż stwiedził, ze rzeczywiscie muszę się źle czuć, ze nie chce wejść na wizaż a w nocy tak mnie zaczął boleć brzuch, że zaczełam sie normalne bać o małą, popłakałam się i usnęłam... dziś już ok, mała kopie i udało mi się Was nadrobić

moja biedna, dobrze ze juz ok

lausanne - dobrze, ze jesteś - tęskniłam! I powiem Ci, że mi łezka popłynęła jak czytałam o Konradku jak całuje brzuszek...

uwielbiam Cię

no ja sie zgadzam (ale to oczywista oczywistość )
oczywista

Dziś mam doła i jakaś rozczulona jestem (chyba jeszcze po wczorajszym, ze się tak przestraszyłam tymi bólami). I wiecie- wczoraj dzieki temu uświadomiłam sobie, że tak bardzo kocham to maleństwo...

kochasz i nieraz będziesz czuła straszny niepokój i teraz i jak sie urodzi i przez całe życie ale warto nie?A dzis troszkę się porozczulaj, to nikomu nie szkodzi. Tylko juz sie nie martw
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 12:14   #932
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
U mnie narazie mokro było raz, ale jakiś czas temu, a teraz dopiero te plamki zauważyłam, zobaczymy czy się to rozwinie czy tak zostanie
No u mnie też na początku znalazłam zaschnięte plamki
Się to rozwinęło do 1-2 tygodni, teraz to już nie plamki a wycieki duże, taki lepki przezroczysty płyn

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Małgosiu współczuję tych bóli i skurczy mnie też łapią skurcze w łydkach, ale to się da przeżyć. Gorzej bo mi drętwieją obie ręce, niezależnie od pory dnia czy nocy, od tego czy coś robię czy nie. Dostałam jakiś lek na poprawę krążenia i mam nadzieję, że się poprawi- dziś w nocy obudził mnie taki ból prawej ręki, że nie wiedziałam co mam zrobić, żeby sobie ulżyć :/
A od gina dostałaś coś na poprawę krążenia czy od rodzinnego ?
Kurcze własnie ten ból, nie wiadomo jak ulżyć... od rana macham łapką w górę w dół, ale przy pewnych ruchach to aż syknę z bólu, na spacerze już byłam co by łydkę rozruszać.. ale ręka mnie do szału doprowadza...

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 12:17   #933
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
tusia karmic piersią Cię nauczą w szpitalu a jak nie to położna środowiskowa. Na pewno zalapiesz szybko - mamy to we krwi A butelki to jak wszystko - temat rzeka... A to takie przeciw kolce, a to imitujące pierś (my mamy taką tommee tippee - bardzo fajna, w zestawie do laktatora:
http://www.mamabebe.pl/product-pol-4...ee-Tippee.html), a to zwykłe, a to niewykłe, a prawda jest taka że każda butelka jest dobra tylko żeby podpasowała dzidziusiowi. Tak jak smoczek - jeden dziecko chętnie będzie brało do buzi inny mu nie zapasuje i kropka, zeby byl najpiekniejszy i uspakajający i nie wiem jaki jeszcze. Wzory i kolory sa dla rodziców
mam nadzieje ze to bede miała we krwi ech jeszcze troszke czasu mam wiec mysle ze o butelkach i innych przydatnych rzeczach jeszcze przed porodem przeczytam i uzupelnie brak wiedzy

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 12:24   #934
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Musi być

Wiecie co odkryłam? Też mi coś już wycieka z piersi Miałam ciemny biustonosz wczoraj i odkryłam białe plamki na nim, takie zaschnięte coś
mnie tez wycieka z jednej piersi i Malgosi chyba tez o ile dobrze pamiętam. Mnie nawet nie tyle siara - ta żółta i gęsta tylko najprawdziwsze mleko No ale lepiej tak niz nie miec pokarmu - ja nie miałam po urodzeiu Konradka ze trzy dni i to był koszmarny czas i placz i stres (moj i głodnego synka) W koncu mi pomogly herbatki laktacyjne ale juz nie chce przez to przechodzic

natka moja sąsiadka miała podwyzszony cukier w ciąży - musiała tymczasowo brać insulinę, ale po ciąży mogła odłożyć i wszystko wrociło do normy. Nic się nie martw, będzie na pewno dobrze

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Kurcze, Natka jestes juz któras babeczka ktora mowi ze ma wyciek z piersi, ja jeszcze nie i sie zastanawiam czy wszystko ok strasznie chcialabym karmic piersia, ale moja mama np nie mogla i sie zastanawiam czy to dziedziczne i czy wlasnie dlatego miedzy innymi nie mam tego wycieku, hmm
wyciek lub jego brak nie oznacza że nie masz pokarmu lub nie mozesz karmic piersią - po prostu jedni maja go wczesniej inni pozniej. Nie martw się No i zawsze sa herbatki na laktację, bardzo skuteczne I nie ma czegoś takiego jak dziedziczenie w przypadku karmienia piersią. Mi połozna w szkole rodzenia powiedziała, że to wszystko kwestia psychiki nie zdrowia. Jej sztandarowy przyklad - kobiety w Afryce lub kiedys w obozach koncentracyjnych - slabo jadly, stres, praca fozyczna, ale nie mialy dostępu do sztucznego mleka i jakos karmiły/karmią. Nawet jak nam się wydaje że chcemy karmić piersią to gdzies w glowie moze byc blokada... Ja się bałam bólu podswiadomie mimo ze chcialam karmic i nei mialam pokarmu. Dopiero jak dziecko plakalo i zrozumialam ze MUSZE i CHCE je przystawic to pokarm sie zjawil (nie bez pomocy herbatek oczywiscie)
Stary 2011-05-09, 12:25   #935
Aiszka22
Raczkowanie

Hej mamuśki

Jak tam Wasze wizyty???? Ja już po i wszystko wydaje się być w porządku

Te moje "wycieki" to na 90% nie wody płodowe, bo przez 3 tygodnie płynu nie ubyło Dziecko sobie spało jak na wczasach z założonymi rączkami za głowę

Z tej radości postanowiłam zrobić małe zakupy spożywcze no i rozbolał mnie brzuch po noszeniu toreb A jeszcze do niedawna mogłam nosić wszystko i nic mnie nie bolało.

Trzymam kciuki za resztę wizyt i za pozytywne wiadomości
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 12:26   #936
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
No u mnie też na początku znalazłam zaschnięte plamki
Się to rozwinęło do 1-2 tygodni, teraz to już nie plamki a wycieki duże, taki lepki przezroczysty płyn
Wtedy jak było mokro to też było właśnie przezroczyste Czyli zaopatrzyć się w wkładki laktacyjne już?

Cytat:
mnie tez wycieka z jednej piersi i Malgosi chyba tez o ile dobrze pamiętam. Mnie nawet nie tyle siara - ta żółta i gęsta tylko najprawdziwsze mleko No ale lepiej tak niz nie miec pokarmu - ja nie miałam po urodzeiu Konradka ze trzy dni i to był koszmarny czas i placz i stres (moj i głodnego synka) W koncu mi pomogly herbatki laktacyjne ale juz nie chce przez to przechodzic

natka moja sąsiadka miała podwyzszony cukier w ciąży - musiała tymczasowo brać insulinę, ale po ciąży mogła odłożyć i wszystko wrociło do normy. Nic się nie martw, będzie na pewno dobrze
U mnie to coś jest z obu piersi. Mówisz, że może to ułatwić potem laktację?
U mnie wyszedł wynik taki, który w internecie widnieje jako "nietolerancja glukozy" Poczytałam i mniej więcej wiem, że trzeba się zaopatrzyć w glukometr, dietka i jak się wyczai po czym skacze cukier to można sobie nawet na ciastko pozwolić Także już się nie przejmuję tak bardzo jak rano. Po ciąży właśnie powinno to przejść

Chwalę się wczorajszymi zakupami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0599.jpg (64,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0601.jpg (52,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0600.jpg (48,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0602.jpg (49,9 KB, 20 załadowań)

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 12:29   #937
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Wtedy jak było mokro to też było właśnie przezroczyste Czyli zaopatrzyć się w wkładki laktacyjne już?

U mnie wyszedł wynik taki, który w internecie widnieje jako "nietolerancja glukozy" Poczytałam i mniej więcej wiem, że trzeba się zaopatrzyć w glukometr, dietka i jak się wyczai po czym skacze cukier to można sobie nawet na ciastko pozwolić Także już się nie przejmuję tak bardzo jak rano. Po ciąży właśnie powinno to przejść

No niestety, a te wkładki to takie dużżże są

Kiedy idziesz do lekarza z wynikami ? Kurcze współczuję trochę
Ciuszki piękne

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 12:31   #938
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety, a te wkładki to takie dużżże są

Kiedy idziesz do lekarza z wynikami ? Kurcze współczuję trochę
Ciuszki piękne
No trudno
Dzisiaj mam wizytę, zobaczymy co powie, ale już ostatnio napomknął coś o poradni diabetologicznej:rolleyes :

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-09, 12:34   #939
tusia872
Zadomowienie

Śliczne ciuszki

zazdroszcze ze juz wiece kogo w brzuszku macie mam nadzieje ze za 2 tygodnie tez juz bede wiedziec

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 12:35   #940
lausanne
Wtajemniczenie

natuś nie wiem czy ulatwi laktację, nie jestem ekspertem ale mam taka nadzieję, bo nie chcę przeżywac tego co z synkiem - dlatego się cieszę wkładki laktacyjne ponoc dobre w rossmanie. Odradzam tommee tippee- mi nie chciał trzymać klej
Stary 2011-05-09, 12:35   #941
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:

Własnie mialam pisac o tej glukozie
Moja kumpela nie musiala brac insuliny tylko wystarczylo ze
rozbila dietke i kontrolowala ciagle poziom cukru we krwi.....
No ale po słodkim to jej bardzo skakał ten cukier i
powiem Ci ze raczej nie powinno sie jesc słodkiego...
Chyba ze wyczaisz cos niskokalorycznego ze słodzikiem...
teraz jest duzo tego typu slodyczy....

No i moze zaopatrz sie w te wkladki laktacyjne.....
i mysle ze czy sa wycieki czy nie to nie ma wpływu na pozniejsza laktacje..
Znam dziewczyne co jej cieklo i wcale nie miala duzo pokarmu...

No ale to jak juz pisala lausanne karmienie to raczej bardziej kwestia psychiki...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 12:37   #942
AgnesD
Rozeznanie

muszę sie pochwalić zamówiliśmy wózeczek mikado aston kolor o taki jutro może już dotrze do mnie do domku, materacyk przyszedł czekam na łóżeczko
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 12:39   #943
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
Śliczne ciuszki

zazdroszcze ze juz wiece kogo w brzuszku macie mam nadzieje ze za 2 tygodnie tez juz bede wiedziec
Dziękuję Mimo, że znam płeć to i tak staram się różnokolorowe ciuszki kupować Najbardziej podobają mi się takie beżowo-kremowe

Lausanne w porównaniu z naszą wiedzą to i tak jesteś ekspert

Aa no i w rossmanie jakieś promocje na bardzo dużo rzeczy jest bo mają 18 urodziny

Idę pomyć "gary" no i trzeba by się na wizytę szykować, golenie sobie odpuszczę dzisiaj

Kellys wiem, że nie wolno słodyczy i to mnie najbardziej boli ale damy radę!
A co do rzeczy ze słodzikiem to nie wskazane dla kobiet w ciąży- słodzik może mieć wpływ na dziecko. Trochę już dzisiaj o tym czytałam i właśnie miałam nadzieję, że to wolno a tu lipa

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-05-09 o 12:44
Stary 2011-05-09, 12:44   #944
pestka78
Rozeznanie

Ale jestem do tyłu.... Nie nadrobie Was nigdy((
Postaram się dzis poczytac jak od lekarza wrócę.....mam dzis usg
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 12:51   #945
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
muszę sie pochwalić zamówiliśmy wózeczek mikado aston kolor o taki jutro może już dotrze do mnie do domku, materacyk przyszedł czekam na łóżeczko
super. Fajny wózek, fajny kolorek - męski taki W ogóle powiem Wam że przyjemnie tak czytac jak się pamieta że jeszcze chwile temu niktore nie byly niczego pewne (oj pamietam i ten stan u siebie rok temu) a potem bum - coraz wiecej sie wie, coraz wiecej doswiadczenia wpada i coraz wiecej brzuchatek chwali sie zakupami i jest happy super ja teraz jestem na etapie kupowania łózeczka dla Konrada i mam oczywiscie dylemat na dylemacie

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Dziękuję Mimo, że znam płeć to i tak staram się różnokolorowe ciuszki kupować Najbardziej podobają mi się takie beżowo-kremowe

to tak jak mi - uwielbiam Konrada w beżowym, a jak teraz będzie dziewczynka to też na pewno jej będzie ładnie

Lausanne w porównaniu z naszą wiedzą to i tak jesteś ekspert
to szybko minie

Aa no i w rossmanie jakieś promocje na bardzo dużo rzeczy jest bo mają 18 urodziny
ooo, super wiedzieć

Idę pomyć "gary" no i trzeba by się na wizytę szykować, golenie sobie odpuszczę dzisiaj

kciuki
idę ułozyc małego do snu, choc czuję że będzie wojna nie wygląda na śpiącego. Poza tym rosną mu czwórki - jego boli a ja jestem CAŁA pogryziona
Stary 2011-05-09, 12:51   #946
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Kellys wiem, że nie wolno słodyczy i to mnie najbardziej boli ale damy radę!
A co do rzeczy ze słodzikiem to nie wskazane dla kobiet w ciąży- słodzik może mieć wpływ na dziecko. Trochę już dzisiaj o tym czytałam i właśnie miałam nadzieję, że to wolno a tu lipa
A to nie czytałam ze nie wolno słodzika w ciazy
W kazdym badz razie ta moja kolezanka uzywala słodzika czasami

aa...Jeszcze słyszalam ze jest cos takiego jak cukier light czy cos..
Poszukaj w necie mozena ten temat...
Nie wiem dokladnie ale nie jest to słodzik a jest niskokaloryczny

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
No to czekamy na wisci z usg

Stary 2011-05-09, 12:54   #947
pestka78
Rozeznanie

Tak mi głupio pisac od czasu do czasu.... Chciałabym częsciej, ale naprawdę nie mam jak, a godziny wieczorne nie sa dla mnie Spac chodzę przed 22 i nie mogę nad tym zapanowac....a wcześniej byłam nocnym markiem
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 12:55   #948
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:

idę ułozyc małego do snu, choc czuję że będzie wojna nie wygląda na śpiącego. Poza tym rosną mu czwórki - jego boli a ja jestem CAŁA pogryziona
Wspołczuje zabkowania i mam nadzieje ze szybko Wam wyjda te zebole....
My na szczescie juz skonczylismy to nieszczesne wyłazenie zęboli

No a moj młody wstał dzis o 10
fajnie bo sie wyspalam ale za to nie bedzie popoludniowego spanka
a caly dzien sie bawic to jest naprawde masakra
Dobrze ze ten moj dziec umie sie troche sam soba zajac

Stary 2011-05-09, 12:56   #949
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Te moje "wycieki" to na 90% nie wody płodowe, bo przez 3 tygodnie płynu nie ubyło Dziecko sobie spało jak na wczasach z założonymi rączkami za głowę
To musiał być piękny widok

Cytat:
Ale cuda
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 12:59   #950
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Któraś napisała, że normalni goście dają około 300-400zł- myślę,że duża przesada - tyle to my na wesele nie dostawaliśmy
ja pisałam i napisałam po prostu ile dostawał siostry syn. Oczywiscie uważam tak samo ja Ty moonik, ze kasa to kwestia indywidualna i kazdy daje tyle ile moze.

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
no kochana - to zdasz mi relację, bo ja będę zamawiać ten sam!! Tylko kolorku jeszcze nie wybrałam

lausanne - cóż ja mogę wiecej napisać...

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-05-09 o 13:01
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 13:00   #951
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
A tam, dasz radę, zresztą wystarczy dzień w tył i będziesz mniej więcej wiedzieć co się działo Daj znać jak poszło usg!

Cytat:
Współczuję ząbkowania.. mnie kiedyś też to czeka
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 13:01   #952
kellysss
Zakorzenienie

ide z dzieciem jesc rosołek po prawie gotowy...
Buziaki i miłego dnia...

Stary 2011-05-09, 13:07   #953
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Piękne ubranka
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 13:08   #954
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
A od gina dostałaś coś na poprawę krążenia czy od rodzinnego ?
Kurcze własnie ten ból, nie wiadomo jak ulżyć... od rana macham łapką w górę w dół, ale przy pewnych ruchach to aż syknę z bólu, na spacerze już byłam co by łydkę rozruszać.. ale ręka mnie do szału doprowadza...
Od gina dostałam.
Dokładnie lek nazywa się Cyclo3Fort, a drugi to Kalipoz czyli potas. Liczę na jakąkolwiek poprawę, bo czasami aż się boję coś wziąć do ręki, bo mam chwile, że brakuje mi wyczucia i rzeczy mi wypadają po prostu

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 13:14   #955
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi głupio pisac od czasu do czasu.... Chciałabym częsciej, ale naprawdę nie mam jak, a godziny wieczorne nie sa dla mnie Spac chodzę przed 22 i nie mogę nad tym zapanowac....a wcześniej byłam nocnym markiem

Pisz kiedy mozesz, po prostu
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 13:20   #956
lausanne
Wtajemniczenie

pomyliłam się, usnął mi w pięć minut. Ale ze mnie matka - za grosz wyczucia

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Współczuję ząbkowania.. mnie kiedyś też to czeka
a co Patiisia nie masz jeszcze ząbków? a tak serio to dzięki, mam nadzieję, że szybko wyjdą.

Kellysss
z ząbkami zazdroszczę Tobie i Alankowi. Ale za chwilę powtórka z rozrywki

Aga bo się zarumienię

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

a Ty lullaby co tak pędzisz z postami, hę?
Stary 2011-05-09, 13:25   #957
agnyska81
Zakorzenienie

Zjadłam obiad i się jakoś strasznie rozleniwiłam... A wcześniej chciało mi się iść do ogrodu, bo widzę, że plewienie się mojej kwiatowej rabatce przyda.

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Hmm to chyba zależy jak wędzona i czy masz odporność na toxo. Jak na zimno i dojdzie brak odporności to ryzyko jest choć przyznam że ja nie mam odporności a makreli nie umiem odstawić, jem i 3mam kciuki
Z tego co wiem, toxo przenoszą jedynie ssaki i ptaki, a z rybą to chodzi raczej o listerię

Małgosiu, współczuję samopoczucia i bólu prawie wszystkiego Na pocieszenie wklejam coś o żółtych lakierach - http://klublakierowy.blogspot.com/search/label/żółte Ten Essence, który kupiłam nie podoba mi się za bardzo, spróbuję go jeszcze na stopy. Jest dość gęsty, nakłada się jak typowy pastel, 3 warstwy do pełnego krycia, nie polecam szczególnie, efekt taki sobie, a namęczyłam się z nim.

Agnieszko, dobrze, że wczorajszy dzień już minął Nie wiem jak dałaś radę odstawić taki maraton, wymiotując w przerwach, jesteś hardkorem

Cytat:
Kurcze, Natka jestes juz któras babeczka ktora mowi ze ma wyciek z piersi, ja jeszcze nie i sie zastanawiam czy wszystko ok
Oj tam, tylko Małgosia, a teraz Natka i Lausanne mają jakiekolwiek wycieki. Na nas jeszcze czas

Cytat:
Dziewczyny a macie jeszcze czeste wyjscia do toalety??? bo ja srednio co 30 min chodze sik, myslalam ze w drugim trymestrze to mija
Ja w ogóle mam jakoś inaczej, nie wstaję w nocy na siku, w dzień też jakoś bez zbytnich szaleństw... Jedyne co, to mam wstydliwe popuszczanie Nawet przy niepełnym pęcherzu byle kichnięcie i jest dramat. Wkurzające to i dziwne.

Cytat:
Napisane przez cheakyrockchick Pokaż wiadomość
a swoja droga ile takie badanie kosztuje w polsce? bo jak bede to chcialabym zrobic.
U mnie koszt badania na toxo to koło 30 zł za klasę, więc aż tak bardzo się nie zrujnujesz

Cytat:
Toxo na szczęście ujemne oba Mocz ok, ale za to anemia się przyplątała - ale to chyba pikuś
Anemia na tym etapie ciąży jest częsta Gdzieś czytałam, że koło 26go (?) tygodnia ciąży jest jakiś kryzys hemoglobinowy.
Ale z tym cukrem to współczuję Ci bardzo

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Te moje "wycieki" to na 90% nie wody płodowe, bo przez 3 tygodnie płynu nie ubyło
Świetnie

No nic, idę do tego ogrodu, może mnie co natchnie

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 13:32   #958
81gosia
Zadomowienie

19natka88 - też zastanawiałam sie nad tymi śpiochami z pipramidką zwierzątek

dziewczyny na spacer !!! taka piekna pogoda
dziś was nie będę nadrabiać - z góry uprzedzam
zaraz sobie robie godzinke przerwy z pracy. Jade do sklepu po tapetę dla klientki (chyba z 5 Leroi merlin w Warszawie a tapeta jest tylko w 1) , a po drodzę wstąpie do dziecinnego
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 13:34   #959
cheakyrockchick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
U mnie koszt badania na toxo to koło 30 zł za klasę, więc aż tak bardzo się nie zrujnujesz
dzieki, tak pytalam bo nie wiem jakie sa ceny w polsce a chce zrobic badania jak juz bede. tak chyba bardziej dla siebie zeby wiedziec ze naprawde jest wszystko ok. a jakie jeszcze badania powinnam zrobic? mialam juz robione te najwazniejsze na rozyczcze, zapalenie watroby, hiv, syfilis (w anglii to sprawdzaja). czy cos jeszcze powinnam zrobic?
Stary 2011-05-09, 13:38   #960
angela006
Przyczajenie

Witam wszystkie przyszłe Mamusie
Mam nadzieję że mogę się dołączyć do Waszego wątku niedawno Was znalazłam w sieci Mój termin porodu wyznaczony jest na 27 października, jest to nasze pierwsze dzieciątko więc się trochę stresujemy z mężem, ale mam nadzieję że wszystko przebiegnie w porządku. Pozdrawiam wszystkie mamusie.
angela006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości