|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
you you
mam pytanie Ty kiedyś pisałaś że kupiliście Filipkowi łóżko w Ikei to rosnące takie? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69847510/ bo ja się zast jak się je rozciąga to trzeba ciągle nowy materac kupować czy jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Hej!
Wpadłam tylko an chwilę żeby obwiescić zainteresowanym, że w Biedronce są proszki i płyny do prania Lovela: proszek 1,5 kg kolor/biel+płyn do płukania lub płyn do płukania po 17 zł U mnie szykuje się najazd gości, więc pewnie tylko będę Was czytać... Pa! |
![]() ![]() |
![]() |
#933 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u nas nocka suuuuuuuuuuper, kapiel o 19 jedzonko, zasnął o 20 i spał do 6 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-10-11 o 11:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Raczkowanie
|
cześć kochane
tak się przyzwyczaiłam, że tylko czytam, że zapominam, ze mogę ![]() u nas ok , ale do rzeczy 1. mleko rozmrożone- Maja pije absolutnie bez problemu ![]() ![]() ![]() 2. jakie macie pomysły na woskowinę w uszkach? kurde dużo tego a boję się pakować patyczek za głęboko;( 3. dziewczyny minęły mi 2 miesiące od porodu a od 3 dni boli mnie podbrzusz znowu. nie okresowo, tylko jakby maciva dalej się kurczyła, ale przeciwż już dawno powibnna skończyć (do 6 tyg) i boli non stop a nie bardziej przy karmieniu... oczywiście już sobie wkręcam, że mnie źlke wyłyżeczkowali;((( 4. jak pada też nie wychodzę, tylko wietrzę pożadnie. 5. elilka przesłodka ta Twoja Karolcia ![]() grtakli dla kolejnych urodzinek ![]() ]iwona Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2011-10-11 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak pada nie wychodzę na spacer. Dla mnie to bez sensu, żadna przyjemność się zmoczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pytanie:
karmię Dominika Aventem ale chyba zmienię butelki na bardziej antykolkowe ![]() Teraz mam Avent ze smoczkiem 2.
#937 |
Zadomowienie
|
Nawet nie spoglądaj w stronę tych pieluch - TRAGEDIA. Nie mają elastycznych boczków i przez to ciężko je dopasować do brzuszka i dlatego przeciekają. No i ten perfumowany zapach, niby rumiankowy. Mdli mnie na samo wspomnienie. Zapach oczywiście kwestia preferencji...
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
moje miały dr. browns ale nie lubią ich, tak samo avent. Także Ci nie doradzę.
#939 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() złóż życzenia mężowi ode mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Kciuki za szczepienie. Cytat:
A nie mógł przeprosić tych ludzi czekających w kolejce? zostawienie moczu to 5 sekund, no chyba że czekający byli z tą samą sprawą. ![]() ![]() prze-słodkie ![]() ![]() Cytat:
![]() Podczytałam że w biedronce od 12.X bodajże 3pack chusteczek huggies za 9.90.. tylko ![]() Cytat:
Hejo. ![]() Byłam w fryzjera skrócić mega zniszczone końcówki i wycieniować. Pogoda wiecie jaka ![]() Gotuję zupę, jak skończę i nakarmię Sarenkę to trzeba iść. Może nie zacznie wtedy padać. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Faktycznie przez pierwsze może 2 karmienia musieliśmy blokowac małemu smoczek bo za bardzo go chował w buzi i nie umiał pić-przyzwyczajony był do szerokiego aventu ale bardzo szybko sie przestawił . |
||
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Ty to robisz że tak ładnie śpi? ![]() Oliweczka, Jacieeee, gratuluję rocznic! ![]() A ja byłam u kosmetyczki ![]() ![]() ![]() ![]() Tak mówicie o oporach przed podaniem butelki, ja w sumie też je mam ale nie mam wyjścia... dlatego pytałam kiedyś (ale mi nikt nie odpowiedział ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
ja też mam prośbę: JAK MAM ZAJRZEC DO KLUBU TO PISZCIE NA JAKI WĄTEK BO JA RZADKO TAM WCHODZE (rozumiem że zanka chciałaś głos tak? no to dałam. nerolce też)
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Raczkowanie
|
co do butelek ja mam tylko firmy MAM- tez antykolkowe i jest super, ale też nakłądki na sutki i smoczki mam z tej firmy, więc wszystko podobnych kształtów
tak czy siak Maja je uwielbia ![]() ja już też zaliczyłam kosmę, fryzjera i wczoraj 5 godzin w Arkadii na ciuchach ![]() ![]() dziewczynyki przypominam się z pytaniami, moż któraś ma coś do powiedzenia? zacytuję jeszcze raz: jakie macie pomysły na woskowinę w uszkach? kurde dużo tego a boję się pakować patyczek za głęboko;( 3. dziewczyny minęły mi 2 miesiące od porodu a od 3 dni boli mnie podbrzusz znowu. nie okresowo, tylko jakby maciva dalej się kurczyła, ale przeciwż już dawno powibnna skończyć (do 6 tyg) i boli non stop a nie bardziej przy karmieniu... oczywiście już sobie wkręcam, że mnie źlke wyłyżeczkowali;((( iwona Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2011-10-11 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdjęcie słodkie nie wychodze bo to nie ma wg mnie sensu kisić w folii - jak w szklarni... wlasnie teraz od 9 rano kinga leży w drugim pokoju, zakryta mocjo az po szyje pierzynka brata ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-10-11 o 12:54 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
iwona ja normalnie czyszczę patyczkiem z ogranicznikiem.
Co do butelek mój preferuje tylko TT. Mamusie które podają soczek Dzieciom. Jak często to robicie ? I jak rozcieńczacie. Bo ja niby 1:1, ale gerber ma mocny smak ten soczek i daj więcej wody.
#947 |
Zakorzenienie
|
meldujemy się po szczepieniu, nie było najgorzej
młoda ma 61 cm i 5300 g wagi ![]()
#948 |
Zakorzenienie
|
Zanka to mój 6 kg
![]()
#949 | ||
Rozeznanie
|
upieklam chlebek-pycha!
![]() slodziak! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
ja także polecam butelki Mam.Są bardzo fajne i można je rozkręcać i dokładnie umyć
![]() ja byłam u gina zapisał mi yasmine ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
ja od soboty łykam tabletki Naraya
teraz popatrzyłam do książeczki Filipa jak miał 3 miesiące bez 5 dni ważył 5800g i miał 60 cm a 2,5 tygodnia później już 6400 g i 68 cm Lena mając 7 tyg ważyła 4500 g a Filip jak miał 6 tyg 3770 g Lena drobniejsza, ma mniejszą głowę bo nadal 38 cm, a Filip miał wtedy już 41 cm
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-10-11 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie trzeba dokupywać materaca, kupuje sie specjalny do tego łóżeczka materac trzyczęściowy, włożyliśmy podstawe i mamy jeszcze takie dwa elemety do dołożenia jak sie bedzie wydluzac łózko
![]() |
#953 | ||
Zakorzenienie
|
Jest rzeczywiście przesłodkie!!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2.Kosmetyczki trochę zazdroszczę, tez mi się marzy ![]() 3. Mężowi już zostało wybaczone i miłość kwitnie ![]() 4. Co do ładnego spanie - całuję, kładę do łóżeczka, przykrywam kocykiem, wychodzę z pokoju. On śpi i ja śpię ![]()
![]() |
#954 | |||
Wtajemniczenie
|
Hejo mamuśki sie do napisania od wczoraj ale wiecznie cos...
dziękuję za kciukasy ![]() termin szcepienie mi sie pomylił i nie było wczoraj tylko dziś Muszę przyznać że Jaś był dzielny, troche zapłakał po czym zasnął i tak śpi do teraz ![]() a szcepionka na rotawirusy nieźle mu smakowała no i muszę sie pochwalić że nasz najmłodszy na wątku facet waży już ...5350g ![]() pozatym ma drobną wysyopke i lekarz kazał mi odstawić nabiał ![]() Cytat:
tylko czy malutkiej będzie wygodnie leżeć w takim tiule ![]() Cytat:
Cytat:
mój Jąś ma zasypianie baardzo różne zależy od dnia ale martwi mnie jego brak zainteresowania karuzelą ![]()
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
I Ja jestem.
Od rana na mieście i w kuchni z mężem. On gotował swoją zupę won ton cz jakoś tak, a Ja się pokusiłam na kolejne ciasto 3-bit. Kalinka śluz - bierzesz pieluszkę w pół i rozciągasz jak Ci się ciągnie jak glut z nosa to jest śluz. Mi się nie raz ciągnie nawet jak jest wodnista, ale jak widzę takie glutki i one się ciągną to to jest śluz. U mnie się pojawia rzadko zauważyłam, że jak jem nabiał. |
![]() ![]() |
![]() |
#956 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pojeździj gdzieś po sklepach (H&M, KappAhl,Wójcik)-widzialam mnóstwo ładnych sukieneczek dla dziewczynek. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nooo to mężul zawalił, ale pocieszę Cię, że mojemu pewnie też by się nie chciało czekać ![]() ![]() Jacieee Wszystkiego najlepszego z okacji rocznicy dla Ciebie i męża ![]() ![]() Ja też dzisiaj gotuję pomidorową ![]() Wszystkiego najlepszego dla Was ![]() ![]() Cytat:
![]() Wtedy wietrzę porządnie. Śliczna Karolcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Domcio dzisiaj śpi dużo, pewnie po wczorajszym szczepieniu ![]() Przyszedł kolejny mebel dla niego-leżaczek. Mąż się wścieka, że za niedługo nie będzie gdzie nogi wsadzić, bo tyle kupuję ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#957 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i oczywiscie za piekna wage ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() hmm..to musze zobaczyc czy jak odstawie nabial to sie kupki poprawia. bo u nas jest tak,ze jak zloze pieluszke w pol i rozloze to wlasnie sie ciagnie,ale zadnych przezroczystych pasm sluzu nie widze ![]() ale juz mam odpowiedz dzieki mamad1 ![]() Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2011-10-11 o 14:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Na spacerach wszystkie jesteście że takie pustki?
Ja właśnie wróciłam. Zaledwie godzinę, bo zaczęło padać ![]() Ciągle bolą mnie plecy, kto mi zrobi masażyk ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane
![]() Dlugo nie pisałam, zawsze jak nadrobilam to musiałam zmykac bo Mala domagała sie uwagi. Teraz jesteśmy na spacerku w parku. Wiki śpi a ja relaksuje sie na ławeczce. Pogoda nie za specjalna, Troche wieje ale na Szczescie sucho. W deszcz nie spacerowalysmy jeszcze ale wszystko przed nami. W piątek Bylysmy w przychodni sie zważyć i mamy Juz 5450. W ciagu 6 tygodni przybrała 1,5 kg. Ogolnie duża dziewczynka i wszyscy mówią ze wyglada na sporo starsza niż jest w rzeczywistości. Ciagle mamy problem z koopa. Nie umie sama zrobić. Musze jej pomagać bo inaczej prezy sie, steka. Bylysmy z tym problemem u lekarza ale za bardzo nie pomógł. Kazał do każdego posiłku dawać lyzeczke soku pomaranczowego, wiec daje. Koopy są czesciej ale sama nie robi nadal. Poza tym daje jej debridat. Podobno ma z tego wyrosnac. Szczescie ze nie cierpi na kolki. Inna sprawa która mnie Troche niepokoi to wierzganie. Jak zasnie to po OK 20 minutach budzi sie i macha raczkami. Łapie sie za buzie, uszy i ciaga. Przez to sie wybudza. Potrafi tak kilka razy zanim zasnie na dobre. Co to Moze byc? Czy wasze dzieci tez tak maja? Z poczatku myślałam ze to Moze gazy ja tak Mecza, ale raczej nie to jest przyczyna. Dość o nas. Najwazniejsze: Marinka Jestes Dzielna kobieta. Podziwiam Cie ogromnie. Trzymam kciuki by sie wszystko ułożyło i kibicuje ci ![]() Nerolka wracaj do zdrowia i do nas ![]() Jaciee i Oliweczka najlepsze zyczenia z okazji rocznicy. Madziulka trzymaj sie. Dasz radę. Czas szybko zleci i znów Bedziecie razem. Tu w Anglii jest całkiem fajnie ![]() Madziaranew gdzie Ty ? |
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki glutek to jest. JA tez ograniczam nabiał, bo widzę że właśnie po nim Emi ma problemy brzuszkowe, wysypka i koopa inna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.