Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 11:24   #931
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

you you
mam pytanie Ty kiedyś pisałaś że kupiliście Filipkowi łóżko w Ikei to rosnące takie?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69847510/

bo ja się zast jak się je rozciąga to trzeba ciągle nowy materac kupować czy jak?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:27   #932
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Hej!
Wpadłam tylko an chwilę żeby obwiescić zainteresowanym, że w Biedronce są proszki i płyny do prania Lovela: proszek 1,5 kg kolor/biel+płyn do płukania lub płyn do płukania po 17 zł
U mnie szykuje się najazd gości, więc pewnie tylko będę Was czytać...
Pa!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:38   #933
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
bella7 no właśnie nie ! Ale na prezydenckich na niego głosowałam

Dzisiaj idziemy na szczepienie :/

Filipek skończył dzisiaj 3 miesiące I od wczoraj pije soczek jabłkowy

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Carmelko 400 funtów dlatego, że my chcemy wziąć busa z firmy transportowej, czyli musi on wykonać trasę Olsztyn - Londyn, Londyn - Olsztyn, ale napewno będziemy jeszcze szukali czegoś tańszego. No i wiadomo rzeczy będę się starała bezwzględnie ograniczyć
Pieska niestety nie zabieram... Zbyt dużo formalności - czip, paszport, szczepienia etc. - procedura trwa pół roku... Poza tym są kosmiczne ceny biletów lotniczych dla psa, do tego klatka do przelotu, kaganiec.No i tylko najdroższe linie lotnicze obsługują przelot zwierząt, a my chcemy lecieć Raianerem...

Dzień dobry,

Dziewczyny jesteście kochane, jeszcze raz dziękuję każdej z osobna za dobre słowo U Nas dzisiaj pobudki o 1, 5, 7 także nie jest źle
Szymon wczoraj skończył 11 tygodni

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dzień dobry .
U Nas noc klasyka z pobudkami o 2.45 i 6.15a potem spanie do 9.10. Godzina zabawy i Dominik właśnie znowu zasypia.
Mam zamiar wstawić go do sypialni, gdzie mąż odsypia po nocce i lecieć migiem na zakupy. Miałam zabrać Dziecia, ale przez to pokasływanie trochę się obawiam. Choć kataru nie ma i w nocy był spokojny.

Dziś mija Nam 3 rocznica ślubu i na tą okazję TŻ zażyczył sobie ... pomidorową No to pędzę po podudzia kuraka, kawałek wołowiny, bo dziś to mu nie wypada odmawiać

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
U Nas dzisiaj też trzecia rocznica Wszystkiego dobrego dla Was

u nas nocka suuuuuuuuuuper, kapiel o 19 jedzonko, zasnął o 20 i spał do 6 zjadł i spał do 9. Myśmy wstali o 8 a on sie byczył jescze godzinkę sam na wielkim łożu

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
używam pampers active baby 3 - mała waży ~6kg. Popróbuje chyba innych pieluch...
ze spacerem poczekam aż przestnie padać
myśmy przy wadze Szymka 6,5kg używali jeszcze 2 bo 3 były za duże i wypływało z pieluszki na 3 przeszliśmy jakieś 2 tygodnie temu no i ja nie trzymam się sztywno tych przedziałów wagowych na pampkach bo każde dziecko ma inną tęgość i właśnie potem są problemy z przeciekaniem a jak rozmiar dopasowany to nic nam nie przecieka i nie wypływa

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-10-11 o 11:40
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:49   #934
iwonap79
Raczkowanie

cześć kochane
tak się przyzwyczaiłam, że tylko czytam, że zapominam, ze mogę)
u nas ok , ale do rzeczy

1. mleko rozmrożone- Maja pije absolutnie bez problemu zresztą z butli mam wrażewnie, że woli bo szybciej leci ale ja wol,ę ją mieć przy sobie))

2. jakie macie pomysły na woskowinę w uszkach? kurde dużo tego a boję się pakować patyczek za głęboko;(

3. dziewczyny minęły mi 2 miesiące od porodu a od 3 dni boli mnie podbrzusz znowu. nie okresowo, tylko jakby maciva dalej się kurczyła, ale przeciwż już dawno powibnna skończyć (do 6 tyg) i boli non stop a nie bardziej przy karmieniu... oczywiście już sobie wkręcam, że mnie źlke wyłyżeczkowali;(((

4. jak pada też nie wychodzę, tylko wietrzę pożadnie.

5. elilka przesłodka ta Twoja Karolcia

grtakli dla kolejnych urodzinek)
]iwona

Edytowane przez iwonap79
Czas edycji: 2011-10-11 o 11:55
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:53   #935
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
piszę tego posta pół dnia
witam z rana
moja kolejny raz okupkała sie po pachy - normalnie tradycja poranna
to cholerstwo nie chce się sprać. Te pampersy jakies kijowe są, chyba ze ja je źle zakładam. Używała któraś tych sleep&play? ponoć mają wyższe plecki...
coś miałam napisać ale nie wiem co...
aha! wychodzicie na spacer jak pada deszcz? bo mi sie cholernie nie chce folia na gondolke + parasol dla mnie = no czysta przyjemność dla nas obu
tylko jaka jest alternatywa? wietrzenie mieszkania wystarczy?

wczoraj zrobiłam Karolci słodkie zdjęcie - muszę sie pochwalić

Ja jak pada nie wychodzę na spacer. Dla mnie to bez sensu, żadna przyjemność się zmoczyć

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:59   #936
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dziewczyny pytanie:

karmię Dominika Aventem ale chyba zmienię butelki na bardziej antykolkowe Co polecacie? TT czy Dr Browns (szeroka, wąska?? )
Teraz mam Avent ze smoczkiem 2.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 12:05   #937
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Używała któraś tych sleep&play? ponoć mają wyższe plecki...
Nawet nie spoglądaj w stronę tych pieluch - TRAGEDIA. Nie mają elastycznych boczków i przez to ciężko je dopasować do brzuszka i dlatego przeciekają. No i ten perfumowany zapach, niby rumiankowy. Mdli mnie na samo wspomnienie. Zapach oczywiście kwestia preferencji...
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 12:05   #938
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Dziewczyny pytanie:

karmię Dominika Aventem ale chyba zmienię butelki na bardziej antykolkowe Co polecacie? TT czy Dr Browns (szeroka, wąska?? )
moje miały dr. browns ale nie lubią ich, tak samo avent. Także Ci nie doradzę.
Stary 2011-10-11, 12:10   #939
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś mija Nam 3 rocznica ślubu i na tą okazję TŻ zażyczył sobie ... pomidorową No to pędzę po podudzia kuraka, kawałek wołowiny, bo dziś to mu nie wypada odmawiać
najlepszego
złóż życzenia mężowi ode mnie

Cytat:

za debiut soczkowy i 3 mce.
Kciuki za szczepienie.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

To i ja opowiem o naszej nocce. Karmieni było o 20.20, potem spanie do 2.00 i jedzonko, potem do 7.30 i jedzonko. A teraz dzieć nadal śpi Bo mnie listonosz obudził

Ale, ale... Żeby nie było tak różowo, to powiem Wam co mój rozkoszny mężulek rano zrobił. Myślałam, że go zabiję (i może jeszcze to zrobię, jak mi w łapy wieczorem wpadnie )
Otóż mamy skierowanie na badanie moczu Tymka. No i dziś w końcu postanowiłam go pobrać. A mąż obiecał, że zawiezie po drodze do klienta. Zresztą najpierw nawet miało być tak, że on pobierze, a ja mu w tym czasie śniadanie zrobię. Ale po - UWAGA - 1,5 minuty sie zniechęcił, mówiąć, że jak to tak? Czekać bezczynnie i w ogóle zaczął fochy stroić, ale wyraźnie mu się po prostu nie chciało
WIęc przy tym rannym karmieniu około 7 postawiłam sobie przy Tymku stołek i przez 25 minut warowałam z otwartym pojemniczkiem, zanim udało mi się wyczekac upragnione siusiu! Nie jest to łatwa sprawa, co pewnie dobrze wiecie No i w końcu dumna z siebie podpisałam pojemnik, dałam mężowi i poszłam dalej spać. Tymek też
Po pół godzinie budzi mnie telefon. Mąż dzwoni. I co mówi? Otóż: NIE ZOSTAWIŁ POJEMNICZKA, BO W PRZYCHODNI BYŁA DUŻA KOLEJKA I MUSIAŁBY Z PÓŁ GODZINY CZEKAC!!!!!! Wyobrażacie sobie

No to i ja się przyłączam, bo mojego też całe dnie nie ma, bo pracuje. Tyle go mamy, co na w wieczornej kąpieli uczestniczy, ale też nie zawsze
faceci czasami nie używają głowy do myślenia.
A nie mógł przeprosić tych ludzi czekających w kolejce?
zostawienie moczu to 5 sekund, no chyba że czekający byli z tą samą sprawą.

Cytat:

Cytat:

prze-słodkie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Hej!
Wpadłam tylko an chwilę żeby obwiescić zainteresowanym, że w Biedronce są proszki i płyny do prania Lovela: proszek 1,5 kg kolor/biel+płyn do płukania lub płyn do płukania po 17 zł
Pa!
właśnie mi się skończyła lovela, muszę zakupić.
Podczytałam że w biedronce od 12.X bodajże 3pack chusteczek huggies za 9.90.. tylko

Cytat:
Dziewczyny pytanie:

dr br. z szeroką szyjką, zmieniłam niedawno smoczek na 2.

Hejo.

Byłam w fryzjera skrócić mega zniszczone końcówki i wycieniować.
Pogoda wiecie jaka
Gotuję zupę, jak skończę i nakarmię Sarenkę to trzeba iść.
Może nie zacznie wtedy padać.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 12:12   #940
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny pytanie:

Dr Browns szeroka to zalzy, jakie smoczki Domek preferuje;> u mnie musi byc szeroki smoczek i szroka ta czesc gdzie sie usta opieraja.. ze standardowych nie pociagnie
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 12:25   #941
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
używam pampers active baby 3 - mała waży ~6kg. Popróbuje chyba innych pieluch...
ze spacerem poczekam aż przestnie padać
Cytat:
Dziewczyny pytanie:

u nas od razu spasował dr browns, wąska butla sam dr browns wg mnie rewelacyjny, NIGDY odkąd ich używamy mały nie miał kolki a wcześniej , przy avencie...wolę sobie nie przypominać.
Faktycznie przez pierwsze może 2 karmienia musieliśmy blokowac małemu smoczek bo za bardzo go chował w buzi i nie umiał pić-przyzwyczajony był do szerokiego aventu ale bardzo szybko sie przestawił .
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 12:30   #942
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

To i ja opowiem o naszej nocce. Karmieni było o 20.20, potem spanie do 2.00 i jedzonko, potem do 7.30 i jedzonko. A teraz dzieć nadal śpi Bo mnie listonosz obudził
Chyba bym męża uszkodziła

Jak Ty to robisz że tak ładnie śpi?

Oliweczka, Jacieeee, gratuluję rocznic!

A ja byłam u kosmetyczki Adaś został z moją mamą, i kolejny raz stwierdziłyśmy że butelka działa na niego rozśmieszająco Dostał jeść, to zaczął smokiem się bawić, ledwo dotknął językiem to zaczynał się chichotać Trwało to kilkanaście minut, po czym łaskawie wciągnął 40 ml... a z konkretnym jedzonkiem poczekał na powrót mamy

Tak mówicie o oporach przed podaniem butelki, ja w sumie też je mam ale nie mam wyjścia... dlatego pytałam kiedyś (ale mi nikt nie odpowiedział) o kubeczek Tommee Tippe który jest od 4 miesiąca... Znacie może? Kupiłam, spróbuję może nim podawać, skoro butelka tak idzie od niechcenia...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 12:46   #943
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziewczyny zajrzyjcie do klubu, mam prośbę
ja też mam prośbę: JAK MAM ZAJRZEC DO KLUBU TO PISZCIE NA JAKI WĄTEK BO JA RZADKO TAM WCHODZE (rozumiem że zanka chciałaś głos tak? no to dałam. nerolce też)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 12:52   #944
iwonap79
Raczkowanie

co do butelek ja mam tylko firmy MAM- tez antykolkowe i jest super, ale też nakłądki na sutki i smoczki mam z tej firmy, więc wszystko podobnych kształtów
tak czy siak Maja je uwielbia))

ja już też zaliczyłam kosmę, fryzjera i wczoraj 5 godzin w Arkadii na ciuchach za każdym razem z Mają został Tatuś))

dziewczynyki przypominam się z pytaniami, moż któraś ma coś do powiedzenia?
zacytuję jeszcze raz:
jakie macie pomysły na woskowinę w uszkach? kurde dużo tego a boję się pakować patyczek za głęboko;(

3. dziewczyny minęły mi 2 miesiące od porodu a od 3 dni boli mnie podbrzusz znowu. nie okresowo, tylko jakby maciva dalej się kurczyła, ale przeciwż już dawno powibnna skończyć (do 6 tyg) i boli non stop a nie bardziej przy karmieniu... oczywiście już sobie wkręcam, że mnie źlke wyłyżeczkowali;(((

iwona

Edytowane przez iwonap79
Czas edycji: 2011-10-11 o 12:54
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 12:58   #945
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
piszę tego posta pół dnia
witam z rana
moja kolejny raz okupkała sie po pachy - normalnie tradycja poranna
to cholerstwo nie chce się sprać. Te pampersy jakies kijowe są, chyba ze ja je źle zakładam. Używała któraś tych sleep&play? ponoć mają wyższe plecki...

aha! wychodzicie na spacer jak pada deszcz? bo mi sie cholernie nie chce folia na gondolke + parasol dla mnie = no czysta przyjemność dla nas obu
syn potrafił osrać każde, sleep&play także. jemu szło na plecy, kindze miedzy nogi (nie wiem - jajka blokowały kupe czy co? )

zdjęcie słodkie

nie wychodze bo to nie ma wg mnie sensu kisić w folii - jak w szklarni... wlasnie teraz od 9 rano kinga leży w drugim pokoju, zakryta mocjo az po szyje pierzynka brata , pielucha na głowie (czapke zdjela) i okno otwarte. wietrzy sie już 5 godzine (byla przerwa na karmienie i wierzganie)

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Tak mówicie o oporach przed podaniem butelki, ja w sumie też je mam ale nie mam wyjścia... dlatego pytałam kiedyś (ale mi nikt nie odpowiedział) o kubeczek Tommee Tippe który jest od 4 miesiąca... Znacie może? Kupiłam, spróbuję może nim podawać, skoro butelka tak idzie od niechcenia...
nie znam, mialam jakis niekapek canpola ktory kapał i przeciekał. ale to dla chodzacego dziecka już a nie 4 mies. mysle ze moze sie zakrztusić jeszcze taki maluch, to rpzecież mocno leci... ale nie wiem.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-10-11 o 12:54
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 13:07   #946
Zmalowana
Zakorzenienie

iwona ja normalnie czyszczę patyczkiem z ogranicznikiem.

Co do butelek mój preferuje tylko TT.

Mamusie które podają soczek Dzieciom. Jak często to robicie ? I jak rozcieńczacie. Bo ja niby 1:1, ale gerber ma mocny smak ten soczek i daj więcej wody.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:10   #947
zanka205
Zakorzenienie

meldujemy się po szczepieniu, nie było najgorzej
młoda ma 61 cm i 5300 g wagi

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:15   #948
Zmalowana
Zakorzenienie

Zanka to mój 6 kg I niby 58 cm, ale to niemożliwe, nawet ta położna co mierzyła mówiła że strasznie długi i pewnie źle zmierzyła.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:16   #949
kalinkap13
Rozeznanie

upieklam chlebek-pycha!

Cytat:
slodziak!

Cytat:
Hej!
oo,dzieki bede musiala sie wybrac do biedry

Cytat:
drobinka chyba z Lenki co

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:19   #950
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja także polecam butelki Mam.Są bardzo fajne i można je rozkręcać i dokładnie umyć

ja byłam u gina zapisał mi yasmine
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:22   #951
zanka205
Zakorzenienie

ja od soboty łykam tabletki Naraya

teraz popatrzyłam do książeczki Filipa
jak miał 3 miesiące bez 5 dni ważył 5800g i miał 60 cm
a 2,5 tygodnia później już 6400 g i 68 cm

Lena mając 7 tyg ważyła 4500 g a Filip jak miał 6 tyg 3770 g
Lena drobniejsza, ma mniejszą głowę bo nadal 38 cm, a Filip miał wtedy już 41 cm

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-10-11 o 13:30
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:36   #952
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
you you
mam pytanie Ty kiedyś pisałaś że kupiliście Filipkowi łóżko w Ikei to rosnące takie?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69847510/

bo ja się zast jak się je rozciąga to trzeba ciągle nowy materac kupować czy jak?
blondynka tak mamy to łóżeczko

nie trzeba dokupywać materaca, kupuje sie specjalny do tego łóżeczka materac trzyczęściowy, włożyliśmy podstawe i mamy jeszcze takie dwa elemety do dołożenia jak sie bedzie wydluzac łózko
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:55   #953
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Jest rzeczywiście przesłodkie!!!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
faceci czasami nie używają głowy do myślenia.
A nie mógł przeprosić tych ludzi czekających w kolejce?
zostawienie moczu to 5 sekund, no chyba że czekający byli z tą samą sprawą.
Mówi, że probował, ale mało go nie zjedli Wszyscy mówili, że "też tylko po to" ...

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Chyba bym męża uszkodziła

Jak Ty to robisz że tak ładnie śpi?

A ja byłam u kosmetyczki Adaś został z moją mamą, i kolejny raz stwierdziłyśmy że butelka działa na niego rozśmieszająco Dostał jeść, to zaczął smokiem się bawić, ledwo dotknął językiem to zaczynał się chichotać Trwało to kilkanaście minut, po czym łaskawie wciągnął 40 ml... a z konkretnym jedzonkiem poczekał na powrót mamy

1. Z butelkami, z przyczyn oczywistych, nie pomogę
2.Kosmetyczki trochę zazdroszczę, tez mi się marzy
3. Mężowi już zostało wybaczone i miłość kwitnie
4. Co do ładnego spanie - całuję, kładę do łóżeczka, przykrywam kocykiem, wychodzę z pokoju. On śpi i ja śpię
Stary 2011-10-11, 14:26   #954
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo mamuśki sie do napisania od wczoraj ale wiecznie cos...
dziękuję za kciukasy
termin szcepienie mi sie pomylił i nie było wczoraj tylko dziś
Muszę przyznać że Jaś był dzielny, troche zapłakał po czym zasnął i tak śpi do teraz
a szcepionka na rotawirusy nieźle mu smakowała

no i muszę sie pochwalić że nasz najmłodszy na wątku facet waży już ...5350g

pozatym ma drobną wysyopke i lekarz kazał mi odstawić nabiał

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
co sadzicie o taki ubranku na chrzest tylko zamiast krotkiego rekawka dlugi,chcest bedzie 6 listopda wiec w kosciele i tak niebedzie widac ubranka bo mala bedzie w kombinezonie najbardziej podoba mi sie zestaw 1 i 2 poradzcie moze byc?
http://www.vnbabyboutique.com/p/komplety-tutu.html
ubranko przeurocze
tylko czy malutkiej będzie wygodnie leżeć w takim tiule

Cytat:
Hej!
Pa!
i rajstopki fajne tez widziałam tam

Cytat:
1. Z butelkami, z przyczyn oczywistych, nie pomogę
2.Kosmetyczki trochę zazdroszczę, tez mi się marzy
3. Mężowi już zostało wybaczone i miłość kwitnie
4. Co do ładnego spanie - całuję, kładę do łóżeczka, przykrywam kocykiem, wychodzę z pokoju. On śpi i ja śpię
Zazdroszczę
mój Jąś ma zasypianie baardzo różne
zależy od dnia

ale martwi mnie jego brak zainteresowania karuzelą
Stary 2011-10-11, 14:44   #955
zanetaa88
Zakorzenienie

I Ja jestem.
Od rana na mieście i w kuchni z mężem.
On gotował swoją zupę won ton cz jakoś tak,
a Ja się pokusiłam na kolejne ciasto 3-bit.

Kalinka śluz - bierzesz pieluszkę w pół i rozciągasz jak Ci się ciągnie jak glut z nosa to jest śluz. Mi się nie raz ciągnie nawet jak jest wodnista, ale jak widzę takie glutki i one się ciągną to to jest śluz. U mnie się pojawia rzadko zauważyłam, że jak jem nabiał.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 14:58   #956
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
no wlasnie tez tak mysle,newieo tu jej wyszukac bo te sukienki typowo do chrztu wcale mi sie niepodobaja
Mi też się nie podobały te typowe rzeczy do chrztu, dlatego kupiłam mu takie "normlane" ubranka
Pojeździj gdzieś po sklepach (H&M, KappAhl,Wójcik)-widzialam mnóstwo ładnych sukieneczek dla dziewczynek.

Cytat:

za 3 miesiące.
za szczepienie.

Cytat:

Ale, ale... Żeby nie było tak różowo...
Po pół godzinie budzi mnie telefon. Mąż dzwoni. I co mówi? Otóż: NIE ZOSTAWIŁ POJEMNICZKA, BO W PRZYCHODNI BYŁA DUŻA KOLEJKA I MUSIAŁBY Z PÓŁ GODZINY CZEKAC!!!!!! Wyobrażacie sobie

No to i ja się przyłączam, bo mojego też całe dnie nie ma, bo pracuje. Tyle go mamy, co na w wieczornej kąpieli uczestniczy, ale też nie zawsze
Pięknie śpicie
Nooo to mężul zawalił, ale pocieszę Cię, że mojemu pewnie też by się nie chciało czekać

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
Natka brawo za dzielnego synka na szczepieniu!i za piekna wage

Jacieee Wszystkiego najlepszego z okacji rocznicy dla Ciebie i męża
Ja też dzisiaj gotuję pomidorową
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Was

Cytat:

Ja wychodzę jak delikatnie kropki, ale jak mocniej pada to już nieee
Wtedy wietrzę porządnie.
Śliczna Karolcia

Cytat:

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Muszę przyznać że Jaś był dzielny, troche zapłakał po czym zasnął i tak śpi do teraz

pozatym ma drobną wysyopke i lekarz kazał mi odstawić nabiał
ale martwi mnie jego brak zainteresowania karuzelą
dla dzielnego Jasia i za jego piękną wagę

Domcio dzisiaj śpi dużo, pewnie po wczorajszym szczepieniu
Przyszedł kolejny mebel dla niego-leżaczek. Mąż się wścieka, że za niedługo nie będzie gdzie nogi wsadzić, bo tyle kupuję
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 14:58   #957
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

dla dzielnego Jasia!!! a przypomnij mi jeszcze jakie szczepionki braliscie oprocz rota? pneumo tez?
i oczywiscie za piekna wagebedzie z niego "kawal chlopa"

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
a Ja się pokusiłam na kolejne ciasto 3-bit.

Kalinka śluz - bierzesz pieluszkę w pół i rozciągasz jak Ci się ciągnie jak glut z nosa to jest śluz. Mi się nie raz ciągnie nawet jak jest wodnista, ale jak widzę takie glutki i one się ciągną to to jest śluz. U mnie się pojawia rzadko zauważyłam, że jak jem nabiał.
kusisz kusisz... a musze zaczac sie ograniczac w koncu

hmm..to musze zobaczyc czy jak odstawie nabial to sie kupki poprawia. bo u nas jest tak,ze jak zloze pieluszke w pol i rozloze to wlasnie sie ciagnie,ale zadnych przezroczystych pasm sluzu nie widze chyba ze moga byc w kolorze kupki

ale juz mam odpowiedz dzieki mamad1

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek

Edytowane przez kalinkap13
Czas edycji: 2011-10-11 o 14:59
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:01   #958
patik87
Zakorzenienie

Na spacerach wszystkie jesteście że takie pustki?
Ja właśnie wróciłam.
Zaledwie godzinę, bo zaczęło padać ale dobre i to, hartowanie zaliczone.
Ciągle bolą mnie plecy, kto mi zrobi masażyk
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:04   #959
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witajcie kochane
Dlugo nie pisałam, zawsze jak nadrobilam to musiałam zmykac bo Mala domagała sie uwagi. Teraz jesteśmy na spacerku w parku. Wiki śpi a ja relaksuje sie na ławeczce. Pogoda nie za specjalna, Troche wieje ale na Szczescie sucho. W deszcz nie spacerowalysmy jeszcze ale wszystko przed nami.
W piątek Bylysmy w przychodni sie zważyć i mamy Juz 5450. W ciagu 6 tygodni przybrała 1,5 kg. Ogolnie duża dziewczynka i wszyscy mówią ze wyglada na sporo starsza niż jest w rzeczywistości.
Ciagle mamy problem z koopa. Nie umie sama zrobić. Musze jej pomagać bo inaczej prezy sie, steka. Bylysmy z tym problemem u lekarza ale za bardzo nie pomógł. Kazał do każdego posiłku dawać lyzeczke soku pomaranczowego, wiec daje. Koopy są czesciej ale sama nie robi nadal. Poza tym daje jej debridat. Podobno ma z tego wyrosnac. Szczescie ze nie cierpi na kolki. Inna sprawa która mnie Troche niepokoi to wierzganie. Jak zasnie to po OK 20 minutach budzi sie i macha raczkami. Łapie sie za buzie, uszy i ciaga. Przez to sie wybudza. Potrafi tak kilka razy zanim zasnie na dobre. Co to Moze byc? Czy wasze dzieci tez tak maja? Z poczatku myślałam ze to Moze gazy ja tak Mecza, ale raczej nie to jest przyczyna. Dość o nas.
Najwazniejsze: Marinka Jestes Dzielna kobieta. Podziwiam Cie ogromnie. Trzymam kciuki by sie wszystko ułożyło i kibicuje ci

Nerolka wracaj do zdrowia i do nas

Jaciee i Oliweczka najlepsze zyczenia z okazji rocznicy.

Madziulka trzymaj sie. Dasz radę. Czas szybko zleci i znów Bedziecie razem. Tu w Anglii jest całkiem fajnie a jak z Twoim angielskim? Jak bedziesz miała jakieś pytania to dawaj śmiało. Na ile dam radę to pomogę.

Madziaranew gdzie Ty ?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:10   #960
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość

hmm..to musze zobaczyc czy jak odstawie nabial to sie kupki poprawia. bo u nas jest tak,ze jak zloze pieluszke w pol i rozloze to wlasnie sie ciagnie,ale zadnych przezroczystych pasm sluzu nie widze chyba ze moga byc w kolorze kupki
U mnie zawsze w kolorze koopy, albo nawet ciemniejsze.
taki glutek to jest.

JA tez ograniczam nabiał, bo widzę że właśnie po nim Emi ma problemy brzuszkowe, wysypka i koopa inna.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości