|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
hej!
My już od 6 na nogach. o 10 jadę na praktyki, już ostatnie na szczęście. Znaczy jedziemy - ja i dzidek. Wczoraj miałam wejść, ale byłam padnięta już. Dziękuję śliczne moje za te wszystkie słowa. Dziubku ![]() ![]() ![]() Ok, lecę nas spakować.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
dzień dobry znad porannej kawki
![]() Lilka znowu obudziła się dziś o 1 ![]() ![]() I przyszło mi do głowy że od dwóch dni palimy w piecu i w nocy jest cieplej, więc może to to? Do tej pory w sypialni mieliśmy dość chłodno..
#903 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mój smyk o 5 rano obudził się wesolutki, gotowy do zabawy, śmiał się i wierzgał kończynami, na szczęście po półgodzinie matka mu wyjaśniła że jeszcze trzeba spać, i jakoś do 7.30 dotrzymał ![]() Cytat:
mnie się szczerze mówiąc wcale nie podoba, ale to rzecz gustu A czy pod kombinezonem z tymi wszystkimi falbankami będzie jej w ogóle wygodnie? Cytat:
![]() ![]() Madziulka, ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pieska niestety nie zabieram... ![]() Dzień dobry, Dziewczyny jesteście kochane, jeszcze raz dziękuję każdej z osobna za dobre słowo ![]() ![]() Szymon wczoraj skończył 11 tygodni ![]()
![]() |
#905 |
Wtajemniczenie
|
Ale pustki...
Dzien dobry! My dopiero wstajemy, pogoda wsam raz do spania - pada deszcze. Antos poszedl spac przed 20, o polnocy zaczal sie wiercic, ale dalam smoka i obudzil sie dopiero o 2, bardzo mi sie to spodobalo. Madziulka i Brumek dla Waszych maluchow za kolejne tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję za brawa dla dzielnego Domeczka ![]() Wczoraj był troszkę ospały, zasnął o 17 (jak nigdy) i wstał dopiero po 21 na kąpiel. Zawsze szedł spać o 22. Ale żadnej gorączki, marudzenia czy płaczu nie było ![]() W nocy wsał o 4 potem o 8 i dalej śpi. Cytat:
![]() ![]() Współczuję wyjazdu męża ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki. Jestem, czytam Was w wolnych chwilach, ale nie zawsze mam juz czas odpisac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moja Agu przespała wczoraj kąpiel. Obudziliśmy ją o 21 zeby przebrać. I poszła sobie spać o 22 i wstała o 7 ![]() Carmelko u nas to samo. Pakuje łapki do buzi, wszytski zabawki, kocyk ssie. Dała jej taki gryzaczek chłodzący, ale biedna nie mogła trafić do buzki i sie wsciekła. Dałam jej smoka, a ona wypluła i dalej sie omaga, musiałam jej ten gryzak trzymac, zeby mogła pomlaskac ![]() A wczoraj zjadła troszke ziemniaczków z mojego talerza, Ale miała zdziwioną minę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
Editka co do tego kompleciku to wydaje mi się bardzo niewygodny dla leżącego dziecka...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
BAN stały
|
Co Wy sie tak obijacie z pisaniem?
Oszczędzacie moje oczy?Dziękuję!!! Ja jeszcze zyję.Już jest lepiej ![]() Paticzku-Iza i cała reszta bandy zdrowa ![]() Mam rany w nosie a swędza i nie idzie podrapać ![]() Marinko-bidulko kochana. Ale Ty bez makijażu piękna jesteś!!!! Dziewczynki,które są same z dziećmi-idzie sie przyzwyczaić. Powaga! Mój idzie na 6 rano a wraca o 23,wiec ja cały czas z dziećmi i to mój świat. T.zabiera auto i tak siedzę w chałupie. Chora-nie chora-i tak siedzę sama z nimi i tak. We czwarek sie wyrwę z domu...-na wywiadówkę do chłopaków,ot rozrywka ![]() DZIĘKUJĘ ZA ZYCZENIA ZDRÓWKA ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
Śniło mi się dzisiaj, że....... Napieralski był moim adwokatem i się w sobie zakochaliśmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#913 | |
Zakorzenienie
|
Tak Was czytam i widzę, że sporo z Nas jest całymi dniami sama z dzieckiem, bądź dziecmi-ja też się dołączam
![]() ![]() Patik pewnie pisałaś, ale nie zauważyłam-jak się sprawdza huśtawka? ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czy przypadkiem nie głosowałas na jego parti i stad te ciekawe sny? ![]()
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
bella7 no właśnie nie ! Ale na prezydenckich na niego głosowałam
![]() Dzisiaj idziemy na szczepienie :/ Filipek skończył dzisiaj 3 miesiące ![]() ![]()
#917 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry .
U Nas noc klasyka z pobudkami o 2.45 i 6.15a potem spanie do 9.10. Godzina zabawy i Dominik właśnie znowu zasypia. Mam zamiar wstawić go do sypialni, gdzie mąż odsypia po nocce i lecieć migiem na zakupy. Miałam zabrać Dziecia, ale przez to pokasływanie trochę się obawiam. Choć kataru nie ma i w nocy był spokojny. Dziś mija Nam 3 rocznica ślubu i na tą okazję TŻ zażyczył sobie ... pomidorową ![]() ![]()
#918 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale, ale... Żeby nie było tak różowo, to powiem Wam co mój rozkoszny mężulek rano zrobił. Myślałam, że go zabiję (i może jeszcze to zrobię, jak mi w łapy wieczorem wpadnie ![]() Otóż mamy skierowanie na badanie moczu Tymka. No i dziś w końcu postanowiłam go pobrać. A mąż obiecał, że zawiezie po drodze do klienta. Zresztą najpierw nawet miało być tak, że on pobierze, a ja mu w tym czasie śniadanie zrobię. Ale po - UWAGA - 1,5 minuty sie zniechęcił, mówiąć, że jak to tak? Czekać bezczynnie i w ogóle zaczął fochy stroić, ale wyraźnie mu się po prostu nie chciało ![]() WIęc przy tym rannym karmieniu około 7 postawiłam sobie przy Tymku stołek i przez 25 minut warowałam z otwartym pojemniczkiem, zanim udało mi się wyczekac upragnione siusiu! Nie jest to łatwa sprawa, co pewnie dobrze wiecie ![]() ![]() Po pół godzinie budzi mnie telefon. Mąż dzwoni. I co mówi? Otóż: NIE ZOSTAWIŁ POJEMNICZKA, BO W PRZYCHODNI BYŁA DUŻA KOLEJKA I MUSIAŁBY Z PÓŁ GODZINY CZEKAC!!!!!! Wyobrażacie sobie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#919 | |||||
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() wcz juz nie mialam czasu zajrzec..bylismy z Filipkiem na zakupach (norma ![]() ![]() ![]() wieczorem goscie i padlam..a Filipek kochany zasnal o 22 i spal..do 7! ![]() ![]() a ja w tym czasie przygotowywalam chlebek i zaraz bede piec ![]() Pieleszka ciesz się,ze tyle spi ![]() Vaniliova Filipek tez miał lekki katar jak był szczepiony,ale mi pediatra powiedziala ze jeśli osluchowo jest ok,i tylko sam katar to niby można szczepic ![]() Brumek przyszly wczoraj zdjęcia.niektore maja takie ‘dziwne’ kolory,ale nie wiem czy to nie wina aparatu, bo reszta (robione aparatem kolegi) ok ![]() aaa,i ja tez mam jakas blokade żeby podawac Filipokowi cokolwiek butelka.. ![]() ![]() Wodaqua ![]() Youyou ja tez mam kombinezon z coccodrillo, rozmiarowka dosc duza.. ![]() Natka brawo za dzielnego synka na szczepieniu! ![]() ![]() Marinka sciskam Cie mocno dzielna kobito ![]() a jak kropelki z Niemiec?sluza? Zanetaa88 jak poznajesz ten sluz w kupie?bo ja nie umiem tego rozpoznac..czy ciagnaca kupka to sluz?? ![]() I z tego co pamiętam,to przy skazie wlasnie mogą być sluzowate kupki Iustyna1bo zdjecie wstawialam dawno i sama już nie pamiętam czy moje czy tylko Filipka.a ze nie udzielalam się za czesto to moglas przeoczyc ![]() Ja tez tak robilam z Filipkiem i wystawianiem go na taras ![]() ![]() Kajool ojj,powiedziałabym chyba cos mojemu tz’towi gdyby tak zrobil ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Carmela u na sjest to samo.Filip pakuje lapki do buzi i sobie masuje dziaselka, gryzie etc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A powiedz, te dwa razy to podawano mu Twoje mleko odciągnięte? Nie miał oporów żeby pić takie odmrożone? ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Jaciee, Oliweczka - wszystkiego najlepszego z okazji rocznic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#922 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratki! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() u nas też noc w standardzie - spanie od 22 do 8 i teraz od 9 dosypia. Dzisiaj pierwszy raz to tatuś się obudził pierwszy, szturcha mnie i pyta, kiedy Zuzka jadła. Ja mówię, że wczoraj, a on sie zerwał jak oparzony, że już 8, trzba ją budzić! i poleciał robić mleko ![]() ![]() Czekamy dzisiaj na huśtawkę ![]() A ja od rana siedziałam i nadrabiałam klub ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Wtajemniczenie
|
I dla Was w takim razie
![]() Dzięki dziewczyny za życzenia. Jak pomyślę jaka piękna pogoda była 3 lata temu to mnie dziś krew zalewa ![]()
#926 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() wszystkiego najpiekniejszego! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Rozeznanie
|
piszę tego posta pół dnia
![]() witam z rana moja kolejny raz okupkała sie po pachy - normalnie tradycja poranna ![]() to cholerstwo nie chce się sprać. Te pampersy jakies kijowe są, chyba ze ja je źle zakładam. Używała któraś tych sleep&play? ponoć mają wyższe plecki... coś miałam napisać ale nie wiem co... aha! wychodzicie na spacer jak pada deszcz? bo mi sie cholernie nie chce ![]() ![]() tylko jaka jest alternatywa? wietrzenie mieszkania wystarczy? wczoraj zrobiłam Karolci słodkie zdjęcie - muszę sie pochwalić ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
ellika z pampkami niepomoge, uzywamy dad i nigdy mi sie wyciek nie zdazył. A może rozmiar za mały?
Jak deszcz pada to nie wychodze, dla mnie taki spacer nie ma sensu, dziecko owinięte w folie ma tam straszną duchotę ![]() Moja właśnie awanturuje sie z karuzelą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Wtajemniczenie
|
Jacieee i Oliweczka gratulacje z okazji rocznic!
Ja jak leje, a nie musze wyjsc, to nie wychodze, zadna przyjemnosc w koncu. Ale niestety dzis mnie to nie ominie, bo to ja odbieram dziewczynki z przedszkola. Wiki miala jechac na wycieczke, ciekawe czy pojechali? Kurcze albo wczoraj przegrzalam Antosia, albo ma jakas wysypke. Na pleckach, pupci, troche na nozkach ma taka drobna kaszke. Gdzieniegdzie widze potowki, ale ta kaszka to mi dziwnie wyglada. Spotkala sie ktoras z Was z czyms takim? Dzis wykapie go w krochmalu, moze zejdzie. Dobra, dziec sie budzi i zaraz zalaczy gloda. |
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ze spacerem poczekam aż przestnie padać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.