|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]()
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
albo napisz...że nie omieszkasz się podzielić swoim szczęściem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() skurcze się wyciszyły, trochę podbrzusze ćmi i coś w kapie mnie boli. Przespałam się teraz jeszcze i czuję się jakby mnie tramwaj przejechał, muszę się ubrać i pochodzić
![]() |
#935 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myslicie zeby iść na żywioł czy przygotować sie jakoś teoretycznie?
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
a to nie dziala.
takie wiaodmosci wysylalam juz 2 tgodnie temu, ze dam znak ![]() to nie dziala teraz bede mowic ze urodzilam i ze mozna prezenty przesylac |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
mi dziś mąż powiedział..."ale Ty dziwnie chodzisz"...a ja już ledwo się kulam tak wsio boli:/
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-07-22 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Wtajemniczenie
|
Pochodzi z Poznania
![]()
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
a jeszcze wczoraj w nocy mnie moja siostra wkurzyla.
leze sobie w lozku, z telefonu okolo 11 w nocy czytam wizaz, a ona mi smsa sle : "rodzić! a nie na fb siedzieć" ?!?!?!?! to jej napisalam ze w lozku leze a telefon mam z fb polaczony |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I znalazł ostatnio idealnie do mnie pasujące, pieszczotliwe określenie "moja bambaryłko" ![]() ![]() Czyli wiem, przez jakie miasto nawet nie przejeżdżać ![]()
![]() |
#942 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() do mnie też przed chwila dzwoniła koleżanka, która tak sobie do mnie nigdy nie dzwoniła zapytać co słychać ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
tweed a magnez to nie jest też po to, by podczas porodu np. skurcze łydek nie złapały? kiedyś coś dziewczyny o tym chyba pisały? poza tym jem, żeby wykończyć opakowanie..bo mam zasadę 'zapłacone musi być zjedzone'
![]() ![]() Aha stokrotka o szpital jeszcze pytałaś.. tak to dzisiaj miałam się zgłosić, ale zdecydowałam przeczekać jeszcze ten tydzień.. mam ciągle nadzieję, zwłaszcza po tej nocy, że ruszy samo..w środku tyg może tylko zgłoszę się do szpitala na jakieś ktg..żeby tylko Lola sprawdzili.. usg też robią gdybym powiedziała, że ruchy słabsze? |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Raczkowanie
|
Ide coś porobić konstruktywnego bo jakoś doła zaczynam łapać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszam się, że sama taka nie będę, bo wiem jak to wkurza, wiec doświadczenie daje szansę, że chociaż nam nigdy do głowy nie strzeli takie pisanie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja już ![]() Najlepiej to niech jej w d... zajrzą bo może już główkę widać ![]() Ostatnio się z mamą śmiałyśmy, że to nie sprawiedliwe, bo ja tez w ciąży i też mogę w każdej chwili urodzić, a żadnych paparazzi nie ma pod moim domem ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
a ja zeby nie myslec wlasnie robie sesje zdjeciowa
![]() do mojich fotek z rosnacym brzuchem musze dorzucic 41 tydzien hahah ale patrze i nie ma duzej roznicy niz tydzien temu. nawet waga mi spadla od poprzedniego tygodnia. ale niestety wychodza mi rozstepy kolo pepka. wytrzymalosc skory sie sknczyla po 40 tygodniach ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- o a przed chwila siostra mojego Paula na FB napisala: " "Come on Sara the royal baby is on it way now its your turn to make an appearance ![]() w wolnym tlumaczeni, : "sara, krolewskie dziecko sie rodzi, teraz twoja kolej" no zyc nie umierac ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- i wlasnie dostalam komentarz na blogu "Kate juz w szpitalu, a wy dziewczyny?" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdyby mi zostało więcej na pewno też bym wykończyła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Domi, ale utrzesz wszystkim nosa ![]() ![]()
![]() |
#949 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To moze bedzie pierwszy lewek jak nikt we wtorek nie urodzi ![]() Cytat:
![]() Ja ludzi nie rozumiem. Ledwo do kogos mowia czesc ledwo znaja, normalnie sie spotykaja raz na ruski rok, a nagle wielka euforia. Zal. Niech przylaza tak po mcu jest bezpiecznie tylko pod warunkiem, ze prezenty beda wypasione ![]() Dzoann - ja padlam chwile po tym jak napisalam posta i 3h spalam. Obudzilam sie o 22 i se mysle pieknie. Wstalam i usmazylam Tz kotlety i to ledwo co i zrobilam se paste z jajka i tofu. Ledwo laze. Jutro nic nie robie. A we wtorek niech sie dzieje co chce moge rodzic juz. Wlasnie te skurcze z krzyza sa podobno tragiczne. Moja sis miala oba z krzyza i z brzucha i mowila, ze jak przychodzily takie laski co 3h i pierdly i bylo juz po to miala ochote je zwyzywac. Z reszta zwyzywala chyba z pol szpitala bo rodzila kilkamascie h , a lekarz jej nic znieczulenia nie chcial dac idiota ![]() Nie wyobrazam se porodu w moim rodzinnym miescie - rzeznia poprostu :/ Katerine - wow to na serio masz duzego maluszka. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie okay ![]() Karolajn- przykro ze Malutka tak brzusio boli. Pamietam ze moja mama robila taki cmyk, ze kawalek mydelka mydlila i wkladala w pupcie i wyciagala zeby pomoc popchnac kupke, a potem delikatnie nozki przyciskala do brzusia. Ja jak pilnowLam mojego kuzyna 3mcznego to zrobilam taki myk bo on to masowo nie mogl sie zalatwic i mial potworne kolki to pamietam, ze jak sie z tym srankiem rozkrecil to bylismy ufajdani oboje, ale za to szczesliwi ![]() Oby malutka wrocila do normy ![]() Ja lece spac dalej bo mnie spiaczka przed porodowa ogarnia. Pozdrawiam ![]()
Nie uzywam kosmetykow testowanych na zwierzetach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=597085 Moja galeria pazurkowa ![]() Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-07-22 o 09:58 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet moj Paul odpisal, ze Sara czeka na swieta ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- nic ide robic dalsze fotki, jak mi cos fajnego wyjdzie to sie pochwale ![]() bo cos musze robic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!
Wchodzę a tu nowe dzieciaczki ![]() [COLOR="black"][/COLOR] NENI, LACHRYMA OGROMNE Gratulacje ![]() ![]() Bardzo się cieszę że macie już swoje Maleństwa przy sobie, aż się wzruszyłam jak przeczytałam wieści ![]()
![]() |
#952 |
Zadomowienie
|
Ja pospałam od tej 7.00 i jest chyba tylko gorzej...
Enle, Karolajn maluszki i Wy miałyście ciężką noc... ![]() No i dobrze wiedzieć, że suszarka działa ![]() Jakierka ale zasuwacie z tym remontem ![]() Domi ja ignoruję takie smsy i telefony, bo u nas też się pojawiają ostatnio coraz częściej. Nie wiem, jakoś na mnie to nie działa, mam do tego olewcze podejście ![]() ![]() Aha, a siostra Paula chyba gafę strzeliła, powinna napisać, że dziedzic fortuny siedzi jeszcze u Ciebie w brzuchu, a "jakieś tam royal baby" się w kolejkę wepchało ![]() Madi, Dzoan, Idzia i Mela czyli czekamy na Was teraz ![]() Skylie fajnie, ze już niedługo w domu będziecie ![]() Roxi no to czekamy na środę ![]() Misiaczka ja też po takim ostatnim weekendzie w rodzinnych stronach ![]() ![]() Surka ale kochany swietliczek ![]() Mela jaka słodka kuchareczka z tej Twojej Małgosi ![]() Elaine mam nadzieję, że uda Wam się opanować ten zastój ![]() Tweed bambaryłko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
No właśnie Sam tego się obawiam, że będę miała krzyżowe.. nawet w szpitalu przy ktg, gdy rejestrowało mi 2 skurcze 35 i 40% czułam ćmienie tylko w krzyżu.. A ostatnio dowiedziałam się, że w naszym szpitalu w ogóle znieczulenia nie można dostać przy porodzie sn... nie wiem czemu myslałam, że mamy..
A no właśnie od kiedy jest zodiakalny lew? od 23lipca? bo mi ostatnio na grillu rodzina radziła poczekać kilka dni, żeby urodzić lwa, a nie raka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Jeszcze nie rodze :-P ale skurcze się pisały. Nawet jeden do 100 dobił
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Idę pod prysznic, bo się roztapiam już.. Siostra przyjechała i powiedziała, żebym lepiej urodziła do weekendu, bo od niedzieli jeszcze większe upały..ponad 30 stopni..może być jeszcze gorzej??
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak we wtorek jest 23 mozna lwy juz rodzic ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#957 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I super, bo bardzo lubię lwiątka ![]() Cytat:
![]() Do mnie trochę też, ale jak sobie przypomnę, jak to było u mojej siostry, jak wracałam od niej po paru godzinach tam spędzonych mega zadowolona, że wracam do cichego domu, gdzie nie ma żadnego krzykacza, to trochę mi słabo ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() Ja tam mam ogromną nadzieję, że urodzę lwa, a nie przenoszę i np. pannę ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
jak juz bede miala te ktg to na co zwracac uwage? ile takie skurcze by mialy miec gdyby juz bylo blisko?? na co patrzec? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.