Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX ! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-10, 22:54   #931
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

Hje, nie pisałam, bo nie chciałam wyprzedzać faktów a co TŻ, to chyba nie mamy znowu tak wysokiej częstotliwości fochów na wątku

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 23:00   #932
LadyWhisper
Zakorzenienie

elllmi o jaaaaa serdecznie gratuluję!!!!!!!!!!!
dołączam do dziewczyn zbierających szczękę z podłogi ale fajosko!!!

chciałam cichaczem złożyć warsztat boikido i co? mąż mnie szczaił

dziewczyny pisałam wam, że w pracy męczę się z mega wielkim tłumaczeniem językiem typowo technicznym no i mąż mi to sprawdza teraz i mówi ze tłumaczę naprawdę dobrze aż się nie spodziewałam

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 23:01   #933
Debrah
Zakorzenienie

Hje: ale po kłótniach to się trzeba było godzić ;P
Gratulacje Ellmi!!
Aż trudno uwierzyć, że tyle z nas już w kolejnej ciąży / z dzieckiem, niesamowite jak czas zaiwania..

Dziecię zasnęło 10 minut temu, padam, ktoś mnie przebije?
Ale spała od 14.45 do 16.00 czyli te późne godziny, które mocno rozwalają dzień.
Nie mogłam położyć jej o tej co zwykle bo przywieźli szafki do kuchni (aneksu się znaczy..) to się długo bujałyśmy.
Ale dziś mega zmęczona jestem bo jeszcze jej się z wieczora uruchomiły wszelkie możliwe natręctwa typu "chcę omlet, masło orzechowe, banana, będę myć raczki sobie, potem lali, potem pójdę do kotka, potem muszę koniecznie...."
Także tego

Co do bałaganu : ja sprzątam wieczorem i jak idzie spać na drzemkę. Oprócz tego w międzyczasie próbuję zbierać i zachęcam do współpracy jak przechodzimy z jednej zabawki do drugiej - mówię że teraz pozbieramy, będzie więcej miejsca na coś - działa, zwykle.
Ostatnio ktoś pisał ale się zapomniałam odnieść : u mnie jak tż jest w domu to też mam dużo mniej czasu, cały dzień rozwalony , drzemka krótsza i zasypianie na noc z dużo większym trudem )

Little: Tosia pewnie zmęczona jest żłobkiem, przebodźcowana taka, to i z emocjami ze zmęczenia nie wyrabia. jak ona je w żłobku? Masz ze sobą coś do jedzenia np na powrót do domu, może głód + zmęczenie i macie to co macie?

Meneq: u nas też spanie było dużo!! lepsze w nocy za noworodka, chyba do 5 mca przesypiała całe noce do 5:30 - 6 :00 rano, od 19, bez ŻADNEJ pobudki, potem im dalej w las z fizycznym rozwojem tym gorzej jeśli chodzi o noc.
Poprawiły się za to drzemki bo za malucha miała np 5 drzemek po 20 minut w dzień i wsio to było, spała jak zając, wybudzało ją wszystko za dnia.
Teraz w dzień śpi 1.5 do 2.5 godziny. Koło 11:30 - 12:00 idzie na drzemkę spać.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 23:03   #934
Lenova
Wtajemniczenie

no tak trochę po swojemu ale ja rozumiem
Z tym kogutem,byliśmy dziś u babci i tam sa kury i Blanka " a dzie jet kodut" mówię jej że nie ma "cieba pupić".
A z bykiem to pokazuje na okno "tam jet byk,niunia kofa byka"

Miałam zaznaczone, ale chyba nie wyszło. To odpowiedź na pytanie Silver

Edytowane przez Lenova
Czas edycji: 2014-12-10 o 23:06
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 23:10   #935
nafiyqa
Zakorzenienie

O jaaa, ellmi, ale dalas do pieca!!
Gratulacje!

Ale w sumie jak Wam z TZ wychodza takie madre dzieci jak Fifek to nic tylko dzialac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 23:11   #936
Debrah
Zakorzenienie

Lenova: w identyczny sposób Ami mówi, ma trochę słow które wymawia totalnie jak dorosły i sporo takich jak Blanka właśnie

Śmiać mi się chce, ciąg dalszy dobrych manier mojego dziecka dzisiaj np pokazywała kotu który lazł po stole, że nie wolno, na stole się kładzie jedzenie, nogi nie, kot musi zejść " co brzmiało tak " Nie wondo! stole jdzienie tładzie, nodi nie! ziejć, Lora, zejć! "
Generalnie kot to pupil jej jest, tylko, że to jednostronna miłość jest niestety.
Stary 2014-12-10, 23:13   #937
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
Hje, nie pisałam, bo nie chciałam wyprzedzać faktów a co TŻ, to chyba nie mamy znowu tak wysokiej częstotliwości fochów na wątku
Ej, nie gniewaj się Ja często po łebkach nadrabiam, jak nie mam czasu, i po prostu tak mi się w oczy rzuciło, że co Twój post czytałam, to coś o tż Ale fakt, jak to Debrah pisała, godzić też się musieliście

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Gratulacje!

Ale w sumie jak Wam z TZ wychodza takie madre dzieci jak Fifek to nic tylko dzialac
No własnie!
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 23:28   #938
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
no tak trochę po swojemu ale ja rozumiem
Z tym kogutem,byliśmy dziś u babci i tam sa kury i Blanka " a dzie jet kodut" mówię jej że nie ma "cieba pupić".
A z bykiem to pokazuje na okno "tam jet byk,niunia kofa byka"

Miałam zaznaczone, ale chyba nie wyszło. To odpowiedź na pytanie Silver
identyko z sową mamy B. pokazuje na okno,kaze zasunąc rolety bo "boja" a jak juz zasune to "komam uhu"
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 23:38   #939
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Lenova: w identyczny sposób Ami mówi, ma trochę słow które wymawia totalnie jak dorosły i sporo takich jak Blanka właśnie

Śmiać mi się chce, ciąg dalszy dobrych manier mojego dziecka dzisiaj np pokazywała kotu który lazł po stole, że nie wolno, na stole się kładzie jedzenie, nogi nie, kot musi zejść " co brzmiało tak " Nie wondo! stole jdzienie tładzie, nodi nie! ziejć, Lora, zejć! "
Generalnie kot to pupil jej jest, tylko, że to jednostronna miłość jest niestety.
Hania też tak robi kotu/kotowi? moich rodziców tylko ze względu na ograniczone słownictwo mówi "siooo"
Stary 2014-12-10, 23:40   #940
elllmi
Zakorzenienie

jeszcze raz dziekuję za wszystkie gratulacje aż dzisiaj z wrażenie udało mi sie nie zasnąć z Filipem

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:
ale fajnie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ej, nie gniewaj się Ja często po łebkach nadrabiam, jak nie mam czasu, i po prostu tak mi się w oczy rzuciło, że co Twój post czytałam, to coś o tż Ale fakt, jak to Debrah pisała, godzić też się musieliście

no przecież ja się nie gniewam, też bym miała o co; tylko się tłumaczę

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
identyko z sową mamy B. pokazuje na okno,kaze zasunąc rolety bo "boja" a jak juz zasune to "komam uhu"
u nas zasuwamy rolety, żeby "księżyc na Fifusia nie kukał"

Stary 2014-12-10, 23:56   #941
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze raz dziekuję za wszystkie gratulacje aż dzisiaj z wrażenie udało mi sie nie zasnąć z Filipem

ale fajnie

no przecież ja się nie gniewam, też bym miała o co; tylko się tłumaczę

u nas zasuwamy rolety, żeby "księżyc na Fifusia nie kukał"
ja go kocham normalnie !
Stary 2014-12-11, 00:01   #942
Debrah
Zakorzenienie

Jeju, jaki on jest kochaniutki, cudnie mówi o sobie , powinien mieć bloga z fanpejżem normalnie
Stary 2014-12-11, 00:11   #943
elllmi
Zakorzenienie

uff, dobrze, ze nie wie jak tu ładnie o nim piszecie, bo już w ogóle bym się z nim nie dogadała
w każdym razie dziękuję

a w ogóle to jeszzce wam napiszę o takiej sytuacji: wczoraj pojechałam do teściowej po Filipa i ona do mnie, że Fifi jej mówił, ze bedzie miał małe dziecko ja się śmiać zaczęłam, bo nikt mu o niczym takim nie mówił, więc nie mam pojęcia skąd... a dzisiaj dwie kreski nie dość, że przemądrzały, to jeszcze jasnowidz

dobranocki

Stary 2014-12-11, 00:26   #944
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Bokeh- dokładnie tak,te orzechy są w wielu produktach spożywanych na codzień. Tylko czy takie ilości byłyby w stanie wyrządzić taką krzywdę?
Jak ktoś uczulony to pewnie. Teraz afera z tym jest, bo dziewczynka była uczulona, rodziców nie było w domu i zjadła czekoladki, na których było napisane, że Mogą zawierać a nie "zawierają"... dziewczynka zmarła.

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Wracajac do tematu snu ile dzieci w wieku naszych powinny spać, ile godzin sumarycznie spia wasze dzieci
Moja max o 19 już śpi wstaje między 7 a 8 ,czasem po 8. Dziś po 9 wstałyśmy
Ale nie śpi za to w dzień

ELLMI gratulacje!!
GOJKA, super ta kanapka, spokojnie 40zł to nie jest wygórowana cena.

Więcej nie pamiętam co chciałam napisać...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 00:31   #945
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
uff, dobrze, ze nie wie jak tu ładnie o nim piszecie, bo już w ogóle bym się z nim nie dogadała
w każdym razie dziękuję

a w ogóle to jeszzce wam napiszę o takiej sytuacji: wczoraj pojechałam do teściowej po Filipa i ona do mnie, że Fifi jej mówił, ze bedzie miał małe dziecko ja się śmiać zaczęłam, bo nikt mu o niczym takim nie mówił, więc nie mam pojęcia skąd... a dzisiaj dwie kreski nie dość, że przemądrzały, to jeszcze jasnowidz

dobranocki

moze widzial jak robiliscie

Cytat:
Jeju, jaki on jest kochaniutki, cudnie mówi o sobie , powinien mieć bloga z fanpejżem normalnie
taaaak ! juz klikam lubie to !
Stary 2014-12-11, 01:26   #946
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

ellmi gratuluje!! Ale super!!
Yae zaczyna budowac zdania Wczoraj przy kolacji upewniala sie, czy wszystkim smakuje. Przystawiala swoja buzie tuz do naszej i sie pytala: tata pycha? mama pycha? A pozniej wziela pierwsza lepsza maskotke i pytala: ptak pycha? A kiedy nie uzyskala odpowiedzi: Ptak pycha?? Ptak pycha?! Ptak!!! Pycha??!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 07:18   #947
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Ja nie Szaja, ale też o 19 kąpię młodego i kładę spać. Śpi od ok 20 - 20.30 do 7 rano. W dzień drzemka 2-3h. Pomijając wyjątki jak sobie drzemkę odpuszcza.
Bosz co ja bym dała żeby mi do 7 Oliwka spała.
Cytat:
Z biedry of kors Green Hills czy cus za 4 zł chyba

Ifwka, czekolada?
Praktycznie nie je, czasem delicje i tyle.
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość

Iwfka - a może Mała za mało pije? Moja Młoda nie ma takiego problemu, ale widzę, że jak pije mniej, to trudniej się jej dwójeczkę robi.

Btw: przyszła moja sukienka w grochy. Jest boska Powinnam się teraz nauczyć robić kreski na powiekach, ale to chyba nie w tym stuleciu, więc prawdziwy "retro look" nie będzie mi dany. Moje kreski zawsze wyglądają, jakby je robiła pijana panda i to w dodatku markerem
Ultra pije bardzo dużo, a teraz jeszcze załapała jak pić z kubeczka to jeszcze sokiem jabłkowym opita jak beczułka.

Czekam na zdjecie w suknience.
Ja kresek wogóle ale to wogóle nie umiem robić.
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Sa jeszcze dzieciaczki spiace w lozeczkach niemowlecych? Czy wszystkie maja juz "dorosle"? My na lato kupimy mlodemu chyba lezanke..... Bo fotel mu sie nie zmiesci a szczerze mowiac usypiamie go ciagle w lozeczku 120x60 nie jest wygodne

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
Ja mam łóżko niemowlęce i jeszcze długo będziemy mieć bo mamy 140x70 z opcją zmiany na "zwykłe' łóżko (tzn bez boków) w takim rozmiarze.
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Co do łóżeczka, to moja Młoda jeszcze ma niemowlęce, ze zdjętym bokiem, ale i tak coraz częściej śpi przez całą noc u nas w sypialni. Po przeprowadzce chcę jej kupić takie coś: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50080315/
Będzie miała dużą powierzchnię do spania, a jak by się nie sprawdziło, to mam już na nie koncepcję awaryjną
Boskie to łóżko
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Hej,
u nas tez kiepska noc,pewnie po wczorajszym szczepieniu :-(
Do tego zirytowala mnie nasza pediatra :-/ powiedzcie mi dziewczyny,czemu ludzie,ktorzy nie pasiadaja dzieci maja tyle rewelacyjnych rad?

Troche ponadrabiam i zabieram sie za obiad
Podziel sie takimi radami, może cos zaadoptuje
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
moje dziecko, poszlo do pokoju, mysle sobie po zabawke albo sie pobawic ale cisza wchodze za dwie minuty a ona spi nogi poza lozkiem glowa nakryta koldra i spi
a mialam w planach jej dzis nie klaśc....:P
Szkda ze fotki nie masz, na pewno uroczo to wyglądało.
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Za
Na a teraz obiecana kanapka. Wiem, że zdjęcia nie są jakieś mega, ale ja się na tym kompletnie nie znam. Myślicie, że mogłabym to sprzedawac??? Jeśłi tak to ile byście za taką kanapkę były w stanie dać?? Myślę, że ok 40zł chciałabym za taki zestaw, czasochłonne no i materiały. Wiadomo, tylko nie wiem czy zbyt byłby?

Zestaw zawiera (gdybyście nie mogły rozpoznać): majonez x2, keczup x2, kotlet x2, szynka-wędlina x6, ogórek x6, papryka- zielona x4, czerwona x4, jajko sadzone x2, sałata x2, pomidor x4, cebula x4, ser żółty x2, jajko na twardo x6, rzodkiewka x8, bekon x6, kromka chleba x2. Chyba niczego nie pominełam
Boska, sprzedaj to dziewczyno, masz talent. Jak robiąłś pomidora??
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 07:21   #948
litllesweetangel
Lurker ;)

Witam sie z rana Dzis zamiast do zlobka to do lekarza, mala kaszle od paru dni lekko ale teraz dosc mocno. Slychac, ze cos jej zalega i obudzila sie cala zachrypnieta Jak spiewala teraz tacie to tez jak taki zulik zachrypnieta. edit. wlasnie zwymiotowala troche flegmy ;/
Ja mam chwile spokoju z kawa i kosmetykami, a mloda do porannego mleczka oglada Krola Maciusia na Tvp abc.

Elllmi wybacz, ale tez troche odebralam wasza sytuacje jak Hje, ze dosc czesto sie klocicie Wiadomo, duzo rzeczy piszemy tu pod wplywem emocji, komu mialabys narzekac na meza jak nie nam Skoro godzicie sie w taki sposob no to super

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 07:32   #949
meneq
Zakorzenienie

Znalazlam kolejny plus pieluchomajtek!! Dzis dwa razy Yae zrobila siusiu w toalecie, za trzecim nie zdarzyla co prawda, ale sama sobie pieluche zmienila
I zaskoczyla z zabawa lego! Tym samym wiem, co pod choinka znajdzie, sesese
Stary 2014-12-11, 07:55   #950
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Znalazlam kolejny plus pieluchomajtek!! Dzis dwa razy Yae zrobila siusiu w toalecie, za trzecim nie zdarzyla co prawda, ale sama sobie pieluche zmienila
I zaskoczyla z zabawa lego! Tym samym wiem, co pod choinka znajdzie, sesese
Urocze! Moja ciągle próbuje rozkminiać zmianę pampersa.
Wstała o 7:20, jak skowronek, a trochę mało godzin snu.
Ale znowu? ! Była tylko 1 pobudka i to chyba gdzieś po 5!! Nie wiem bo spacyfikowalam uu żeby pospac :P jak przyszła do nas do łóżka. To się chyba liczy jako PRZESPANA NOC , myślałam że to na uu nie jest możliwe :P
Pewnie przypadek bo późno poszła spać.Ale chyba jest nadzieja: d
Stary 2014-12-11, 08:02   #951
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Urocze! Moja ciągle próbuje rozkminiać zmianę pampersa.
Wstała o 7:20, jak skowronek, a trochę mało godzin snu.
Ale znowu? ! Była tylko 1 pobudka i to chyba gdzieś po 5!! Nie wiem bo spacyfikowalam uu żeby pospac :P jak przyszła do nas do łóżka. To się chyba liczy jako PRZESPANA NOC , myślałam że to na uu nie jest możliwe :P
Pewnie przypadek bo późno poszła spać.Ale chyba jest nadzieja: d

6h bez pobudek juz sie liczy, wiec macie pieknie przespana noc!! U nas co kwadrans pobudki miedzy 1.50 a 7.30. Jest 16 i na drzemke sie nie zanosi. Moze akurat lepiej w nocy spac bedzie...
Stary 2014-12-11, 08:03   #952
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
hej

czy któreś z naszych dzieciaczków chodzi na palcach? Filip od jakiegoś czasu non stop pomyka jak baletnica, nie wiem, skąd mu się to wzięło; w butach chodzi normalnie, a jak tylko jest na boso, to od razu na palce się wspina

Czasem moja, ale to czasem.
Cytat:
a wiecie coooooooo?

u nas taka sytuacja
ŁAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AŁ. GRATULACJE! BEDZIE ZENUS 2 CZY ZENUSIOWA;D przyjmuje zakłady! haha;*

U nas jak nie ma choroby, to ladnie spi, mimo ze sie budzi jeszcze, ale bez histerii.

Amelka tak poszła z mową do przodu, jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jaram się

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 08:24   #953
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
To jeszcze jakies dziecko w wozku wysiedzi. U nas max kwadrans a i to musze wychodzic z siebie i stawac obok, zeby usiedziala. I uwierz w autobusie bez wozka latwiej
My na szybkie zakupy bez wózka, ale to jest tak że wysuiadamy z samochodu i przeważnie w wóżku sklepowym siedzi; jak dłuższe zakupy: wózke obowiązkowo, przeważnie codzinnie spacer, trochę na nogach , trochę w wózku.
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziecko mnie dzis bardzo pozytywnie zaskoczyło! Rano sciagnal z suszarki majtusie i kazal sobie zalozyc. I tak caly dzien (za wyjatkiem wyjscia do Biedrony) do teraz chodzil bez pampa

II dzien bez smoczka
Wow super
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49292374]2 lata kiedy ona kompletnie nie chciała w dzień spać, zaczęło się, gdy miała z rok i 10mcy - awantury, wycia. W nocy też nie bardzo. Tyle, że ja trzymałam się tego, by jednak po 19 szła spać, aczkolwiek wstawała... po 6, czasem przed. SPała właśnie po 11h. I wiesz co? dojrzała. Teraz nie dość, że ładnie w nocy śpi, to potrafi dłużej, 12h to norma, a ma 4.5 roku

-----------------
Dokupilam D. pod choinkę jeszcze http://www.dorex.hu/?q=content/minikonyha taką chciałam, by do pudełka z garami weszła, ale nie było to mikroskopijne - i ta fajna, jakieś 22cm szerokości, 25zł i okazuje się, że gary, które mamy, zarąbiste! mamy tej firmy [/QUOTE]
Jezu, Szaja dałaś mi nadzięję że Oliwka tez kiedyś dojrzeje do takiego spania.

Gdzie dorwałaś taką kuchenkę??
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Wracajac do tematu snu ile dzieci w wieku naszych powinny spać, ile godzin sumarycznie spia wasze dzieci
11 h
Cytat:
Tylko Yae tak spi od zawsze. I 11h to sen nocny (9) plus drzemka (2), wiec wiesz, to normalne nie jest... Mam nadzieje, ze tez szybko dojrzeje.
Identyko śpimy: 21-6 i 2 h drzemki w dzień.
[QUOTE=elllmi;49293388]czy któreś z naszych dzieciaczków chodzi na palcach? Filip od jakiegoś czasu non stop pomyka jak baletnica, nie wiem, skąd mu się to wzięło; w butach chodzi normalnie, a jak tylko jest na boso, to od razu na palce się wspina
[QUOTE]
Moja chodzi często tak, w butach normlanie ale bez butów to na palcach.
Cytat:
a wiecie coooooooo?

u nas taka sytuacja
GRATULACJE
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
tez sprzatam na drzemke i na noc, nie wysiedzialabym w takim balaganie
ale dzis zaliczylam szokesa! dostalam smsa z banku ze mam wplate na konto. szok no ale ok. sprawdzam co to, bo co prawda op zalega nam z wyplata roznych takich roznosci ale bylo powiedziane ze wyrownanie bedzie po nowym roku. no wiec wchodze, spr a tam kasa z UW za praktykantke ktora mialam we wrezsniu. juz o tym nawet zapomnialam a co najlepsze to 450zl! ale zarabiaszczo!!! takze zamierzam to wszystko przepuscic z dzika satysfakcja! na pierwszy plan - aros
WoW ekstra, tez bym przepuściala taką kase bez mrugniecia okiem.
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
O to, to. Jeszcze podobno nadmiar fluoru (czyli tyczy się tych, co myją zęby 4-5 razy dziennie i więcej) gromadzi się w szyszynce i powoduje problemy w myśleniu...
Bosz a ja myję włąśnei tak, kilka razy, jak coś zjem a mam możliwość to zaraz lecę myć

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

]

Cytat:
Ponawiam pytanie z kiedys jakie macie zdanie na temat takiego piekarnika? http://www.biedronka.pl/pl/product,i...piekarnik-15-l
wyczytałam,ze internety najlepszego nie mają.... to chyba sobie daruje zakup.
Żybys nie czuła się ignorowana to odpiszę Nie mam pojęcia, nie znam nikogo kto ma taki piekarnik.
Cytat:
ellmi gratuluje!! Ale super!!
Yae zaczyna budowac zdania Wczoraj przy kolacji upewniala sie, czy wszystkim smakuje. Przystawiala swoja buzie tuz do naszej i sie pytala: tata pycha? mama pycha? A pozniej wziela pierwsza lepsza maskotke i pytala: ptak pycha? A kiedy nie uzyskala odpowiedzi: Ptak pycha?? Ptak pycha?! Ptak!!! Pycha??!!
Super.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 08:30   #954
Debrah
Zakorzenienie

Deli : mnie też takie postępy bardzo jaraja, pochwal się !
Stary 2014-12-11, 08:31   #955
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
a wiecie coooooooo?

u nas taka sytuacja
no pięęęęękne krechy, wielkie gratulacje
a wiesz co ? hihih jak zobaczyłam Twojego newsa to mnie gdzieś tam w środku zakuło z zazdrości to chyba dlatego,że ja już produkcję zakończyłam i pewnie kiedyś zatęsknię za brzuszkiem
zyczę spokojnych 9 miesięcy

pytanie o mowe: czy Wasze dzieciaczki powtarzają w kółko słowa? np dziś rano: ja chce kisiel, ja chce kisiel, ja chce kisiel- i tak chyba z 20 razy, dotyczy to różnych sytuacji, staram się tłumaczyć,że rozumiem itp ale on jak nakręcony
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 08:31   #956
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a wiesz co ? hihih jak zobaczyłam Twojego newsa to mnie gdzieś tam w środku zakuło z zazdrości to chyba dlatego,że ja już produkcję zakończyłam i pewnie kiedyś zatęsknię za brzuszkiem

pytanie o mowe: czy Wasze dzieciaczki powtarzają w kółko słowa? np dziś rano: ja chce kisiel, ja chce kisiel, ja chce kisiel- i tak chyba z 20 razy, dotyczy to różnych sytuacji, staram się tłumaczyć,że rozumiem itp ale on jak nakręcony
Oczywiście, do znudzenia: p
Stary 2014-12-11, 08:36   #957
nancykenator
Zakorzenienie

Witajcie rana,u nas pobudka dzis o 8:15
Ale sie wyspalam

Iwfka co do rad,to sa tak porazkowe,ze nie ma sensu nawet o nich mowic

gojkacudne kanapki masz talent,naprawde
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 08:39   #958
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

oczywiscie :p To tak brzmi jakby mowila, bo podoba jej sie hmm brzmienie tego co mowi?

Zdecydowalam, ze do lekarza jutro, poobserwuje ja w domu dzisiaj.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 08:44   #959
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Ellemi Gratuluję czekamy na wiecej info a Fifi wymiata jasnowidz

Neti jestesmy od 12 do 23 chyba mamy mieszkanie na Mokotowie, nie pytaj za ile pod tym kątem nie lubie Warszawy
My chyba spimybza malo cho dzisiejsza noc lepsza trochę ale chyba mamy winiwajce wczoraj patrze a tam trojka na dole czyli mamy komplet trojek plus piszecie ze z rozwojem ruchowym noce się pogorszyły a u nas właśnie to następuje
Ezzo nie myslalam ze tak gkadko pójdzie nosze plastry od niedzieli i ponosze do momentu jak przestanie zagladac

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Jedziemy zaraz na reha ale chyba slizgawica jest bedziemy na suwa jechać dobrze ze opony zmienione i AC mam
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 09:05   #960
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej
Moje dziecko obudziło się o 6;30,chciał mleko,wypił,wtulił się do męża pod pache i zasnął. Mąż pojechał do pracy a ten śpi dalej

W ogóle wczoraj mnie mąż tak wkurzył że lepiej że dziś pojechał. Oskar cały dzień był ze mną nie rozłączny a że byłam sama w domu to wiadomo że nic konkretnego nie zrobię. Na jego drzemce zrobiłam obiad,nastawiłam pranie,pomyłam gary ...ale że nie było prądu to też za wiele nie mogłam bo jak po ciemku. Wieczorem kiedy mąż był już w domu (mógł przejąć choć na chwilę małego) wzięłam się za ogarniecie pokoju a ten do mnie że "czemu na noc się za to wzięłam skoro miałam na to cały dzień"
palant!!

Elllmi-gratuluje kochana
Rośnijcie zdrowo
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości