|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Hje, nie pisałam, bo nie chciałam wyprzedzać faktów
a co TŻ, to chyba nie mamy znowu tak wysokiej częstotliwości fochów na wątku
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
elllmi o jaaaaa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dołączam do dziewczyn zbierających szczękę z podłogi ale fajosko!!!chciałam cichaczem złożyć warsztat boikido i co? mąż mnie szczaił ![]() dziewczyny pisałam wam, że w pracy męczę się z mega wielkim tłumaczeniem językiem typowo technicznym no i mąż mi to sprawdza teraz i mówi ze tłumaczę naprawdę dobrze
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Hje: ale po kłótniach to się trzeba było godzić ;P
Gratulacje Ellmi!! Aż trudno uwierzyć, że tyle z nas już w kolejnej ciąży / z dzieckiem, niesamowite jak czas zaiwania.. Dziecię zasnęło 10 minut temu, padam, ktoś mnie przebije? Ale spała od 14.45 do 16.00 czyli te późne godziny, które mocno rozwalają dzień. Nie mogłam położyć jej o tej co zwykle bo przywieźli szafki do kuchni (aneksu się znaczy..) to się długo bujałyśmy. Ale dziś mega zmęczona jestem bo jeszcze jej się z wieczora uruchomiły wszelkie możliwe natręctwa typu "chcę omlet, masło orzechowe, banana, będę myć raczki sobie, potem lali, potem pójdę do kotka, potem muszę koniecznie...." ![]() Także tego ![]() Co do bałaganu : ja sprzątam wieczorem i jak idzie spać na drzemkę. Oprócz tego w międzyczasie próbuję zbierać i zachęcam do współpracy jak przechodzimy z jednej zabawki do drugiej - mówię że teraz pozbieramy, będzie więcej miejsca na coś - działa, zwykle. Ostatnio ktoś pisał ale się zapomniałam odnieść : u mnie jak tż jest w domu to też mam dużo mniej czasu, cały dzień rozwalony , drzemka krótsza i zasypianie na noc z dużo większym trudem )Little: Tosia pewnie zmęczona jest żłobkiem, przebodźcowana taka, to i z emocjami ze zmęczenia nie wyrabia. jak ona je w żłobku? Masz ze sobą coś do jedzenia np na powrót do domu, może głód + zmęczenie i macie to co macie? Meneq: u nas też spanie było dużo!! lepsze w nocy za noworodka, chyba do 5 mca przesypiała całe noce do 5:30 - 6 :00 rano, od 19, bez ŻADNEJ pobudki, potem im dalej w las z fizycznym rozwojem tym gorzej jeśli chodzi o noc. Poprawiły się za to drzemki bo za malucha miała np 5 drzemek po 20 minut w dzień i wsio to było, spała jak zając, wybudzało ją wszystko za dnia. Teraz w dzień śpi 1.5 do 2.5 godziny. Koło 11:30 - 12:00 idzie na drzemkę spać. |
|
|
|
#934 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak trochę po swojemu ale ja rozumiem
![]() Z tym kogutem,byliśmy dziś u babci i tam sa kury i Blanka " a dzie jet kodut" mówię jej że nie ma "cieba pupić". A z bykiem to pokazuje na okno "tam jet byk,niunia kofa byka" Miałam zaznaczone, ale chyba nie wyszło. To odpowiedź na pytanie Silver Edytowane przez Lenova Czas edycji: 2014-12-10 o 23:06 |
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
O jaaa, ellmi, ale dalas do pieca!!
![]() Gratulacje! Ale w sumie jak Wam z TZ wychodza takie madre dzieci jak Fifek to nic tylko dzialac ![]()
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova: w identyczny sposób Ami mówi, ma trochę słow które wymawia totalnie jak dorosły i sporo takich jak Blanka właśnie
Śmiać mi się chce, ciąg dalszy dobrych manier mojego dziecka " co brzmiało tak " Nie wondo! stole jdzienie tładzie, nodi nie! ziejć, Lora, zejć! "Generalnie kot to pupil jej jest, tylko, że to jednostronna miłość jest niestety. |
|
|
|
#937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fakt, jak to Debrah pisała, godzić też się musieliście ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moich rodziców tylko ze względu na ograniczone słownictwo mówi "siooo"
|
|
#940 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze raz dziekuję za wszystkie gratulacje
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no przecież ja się nie gniewam, też bym miała o co; tylko się tłumaczę ![]() Cytat:
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju, jaki on jest kochaniutki, cudnie mówi o sobie
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
uff, dobrze, ze nie wie jak tu ładnie o nim piszecie, bo już w ogóle bym się z nim nie dogadała
![]() w każdym razie dziękuję a w ogóle to jeszzce wam napiszę o takiej sytuacji: wczoraj pojechałam do teściowej po Filipa i ona do mnie, że Fifi jej mówił, ze bedzie miał małe dziecko ja się śmiać zaczęłam, bo nikt mu o niczym takim nie mówił, więc nie mam pojęcia skąd... a dzisiaj dwie kreski nie dość, że przemądrzały, to jeszcze jasnowidzdobranocki
|
#944 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wstaje między 7 a 8 ,czasem po 8. Dziś po 9 wstałyśmy Ale nie śpi za to w dzień ELLMI gratulacje!! GOJKA, super ta kanapka, spokojnie 40zł to nie jest wygórowana cena. Więcej nie pamiętam co chciałam napisać... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze widzial jak robiliscie ![]() Cytat:
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
ellmi gratuluje!! Ale super!!
Yae zaczyna budowac zdania |
|
|
|
#947 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czekam na zdjecie w suknience. Ja kresek wogóle ale to wogóle nie umiem robić. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#948 |
|
Lurker ;)
|
Witam sie z rana
Dzis zamiast do zlobka to do lekarza, mala kaszle od paru dni lekko ale teraz dosc mocno. Slychac, ze cos jej zalega i obudzila sie cala zachrypnieta Jak spiewala teraz tacie to tez jak taki zulik zachrypnieta. edit. wlasnie zwymiotowala troche flegmy ;/Ja mam chwile spokoju z kawa i kosmetykami, a mloda do porannego mleczka oglada Krola Maciusia na Tvp abc. Elllmi wybacz, ale tez troche odebralam wasza sytuacje jak Hje, ze dosc czesto sie klocicie Wiadomo, duzo rzeczy piszemy tu pod wplywem emocji, komu mialabys narzekac na meza jak nie nam Skoro godzicie sie w taki sposob no to super
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazlam kolejny plus pieluchomajtek!! Dzis dwa razy Yae zrobila siusiu w toalecie, za trzecim nie zdarzyla co prawda, ale sama sobie pieluche zmienila
I zaskoczyla z zabawa lego! Tym samym wiem, co pod choinka znajdzie, sesese |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstała o 7:20, jak skowronek, a trochę mało godzin snu. Ale znowu? ! Była tylko 1 pobudka i to chyba gdzieś po 5!! Nie wiem bo spacyfikowalam uu żeby pospac :P jak przyszła do nas do łóżka. To się chyba liczy jako PRZESPANA NOC , myślałam że to na uu nie jest możliwe :PPewnie przypadek bo późno poszła spać.Ale chyba jest nadzieja: d |
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6h bez pobudek juz sie liczy, wiec macie pieknie przespana noc!! U nas co kwadrans pobudki miedzy 1.50 a 7.30. Jest 16 i na drzemke sie nie zanosi. Moze akurat lepiej w nocy spac bedzie... |
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ŁAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AŁ. GRATULACJE! BEDZIE ZENUS 2 CZY ZENUSIOWA;D przyjmuje zakłady! haha;*U nas jak nie ma choroby, to ladnie spi, mimo ze sie budzi jeszcze, ale bez histerii. Amelka tak poszła z mową do przodu, jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jaram się
|
|
|
#953 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49292374]2 lata kiedy ona kompletnie nie chciała w dzień spać, zaczęło się, gdy miała z rok i 10mcy - awantury, wycia. W nocy też nie bardzo. Tyle, że ja trzymałam się tego, by jednak po 19 szła spać, aczkolwiek wstawała... po 6, czasem przed. SPała właśnie po 11h. I wiesz co? dojrzała. Teraz nie dość, że ładnie w nocy śpi, to potrafi dłużej, 12h to norma, a ma 4.5 roku ----------------- Dokupilam D. pod choinkę jeszcze http://www.dorex.hu/?q=content/minikonyha taką chciałam, by do pudełka z garami weszła, ale nie było to mikroskopijne - i ta fajna, jakieś 22cm szerokości, 25zł i okazuje się, że gary, które mamy, zarąbiste! mamy tej firmy [/QUOTE]Jezu, Szaja dałaś mi nadzięję że Oliwka tez kiedyś dojrzeje do takiego spania. Gdzie dorwałaś taką kuchenkę?? Cytat:
Cytat:
[QUOTE=elllmi;49293388]czy któreś z naszych dzieciaczków chodzi na palcach? Filip od jakiegoś czasu non stop pomyka jak baletnica, nie wiem, skąd mu się to wzięło; w butach chodzi normalnie, a jak tylko jest na boso, to od razu na palce się wspina ![]() [QUOTE] Moja chodzi często tak, w butach normlanie ale bez butów to na palcach. GRATULACJE ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- ] Cytat:
Nie mam pojęcia, nie znam nikogo kto ma taki piekarnik.Cytat:
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Deli : mnie też takie postępy bardzo jaraja, pochwal się !
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
no pięęęęękne krechy, wielkie gratulacje
a wiesz co ? hihih jak zobaczyłam Twojego newsa to mnie gdzieś tam w środku zakuło z zazdrości ![]() zyczę spokojnych 9 miesięcy pytanie o mowe: czy Wasze dzieciaczki powtarzają w kółko słowa? np dziś rano: ja chce kisiel, ja chce kisiel, ja chce kisiel- i tak chyba z 20 razy, dotyczy to różnych sytuacji, staram się tłumaczyć,że rozumiem itp ale on jak nakręcony
|
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie rana,u nas pobudka dzis o 8:15
Ale sie wyspalam ![]() Iwfka co do rad,to sa tak porazkowe,ze nie ma sensu nawet o nich mowic ![]() gojkacudne kanapki
|
|
|
|
#958 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Zdecydowalam, ze do lekarza jutro, poobserwuje ja w domu dzisiaj.
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Ellemi Gratuluję czekamy na wiecej info a Fifi wymiata jasnowidz
Neti jestesmy od 12 do 23 chyba mamy mieszkanie na Mokotowie, nie pytaj za ile pod tym kątem nie lubie Warszawy My chyba spimybza malo cho dzisiejsza noc lepsza trochę ale chyba mamy winiwajce wczoraj patrze a tam trojka na dole czyli mamy komplet trojek plus piszecie ze z rozwojem ruchowym noce się pogorszyły a u nas właśnie to następuje Ezzo nie myslalam ze tak gkadko pójdzie nosze plastry od niedzieli i ponosze do momentu jak przestanie zagladac ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Jedziemy zaraz na reha ale chyba slizgawica jest bedziemy na suwa jechać dobrze ze opony zmienione i AC mam
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Moje dziecko obudziło się o 6;30,chciał mleko,wypił,wtulił się do męża pod pache i zasnął. Mąż pojechał do pracy a ten śpi dalej W ogóle wczoraj mnie mąż tak wkurzył że lepiej że dziś pojechał. Oskar cały dzień był ze mną nie rozłączny a że byłam sama w domu to wiadomo że nic konkretnego nie zrobię. Na jego drzemce zrobiłam obiad,nastawiłam pranie,pomyłam gary ...ale że nie było prądu to też za wiele nie mogłam bo jak po ciemku. Wieczorem kiedy mąż był już w domu (mógł przejąć choć na chwilę małego) wzięłam się za ogarniecie pokoju a ten do mnie że "czemu na noc się za to wzięłam skoro miałam na to cały dzień" palant!! Elllmi-gratuluje kochana ![]() Rośnijcie zdrowo
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

a co TŻ, to chyba nie mamy znowu tak wysokiej częstotliwości fochów na wątku

ale fajosko!!!
mąż mnie szczaił

ja się śmiać zaczęłam, bo nikt mu o niczym takim nie mówił, więc nie mam pojęcia skąd... a dzisiaj dwie kreski
22.05.2008
14.08.2011
Wiadomo, duzo rzeczy piszemy tu pod wplywem emocji, komu mialabys narzekac na meza jak nie nam 

, myślałam że to na uu nie jest możliwe :P

jakie macie zdanie na temat takiego piekarnika?