zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-17, 20:20   #961
Aelitka
Wtajemniczenie

Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

kołderka to będzie taka duża, żeby całe wielkie małżeńskie łoże przykryła i nas tam

Nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy...

My
Zaręczeni

31.07.2010
Aelitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 20:20   #962
motylek1007
Zakorzenienie

w lozku jestem typem złodziejki..........

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 20:22   #963
Aelitka
Wtajemniczenie

a chodzi tylko o kołdrę czy coś jeszcze????

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2008-11-17, 20:23   #964
motylek1007
Zakorzenienie

powiedzmy ze tylko o kołdre wiec jakkolwiek duzaby nie byla zawsze bedzie cala moja hehe

[*] 11.09.2012
Stary 2008-11-17, 20:25   #965
Joanna4000
Raczkowanie

To wy sobie marzcie dalej Ja idę spać bo rano do pracy trzeba wstać Dobranoc marzycielki Tylko nie piszcie za dużo co jutro nie będę miała lektury

Edytowane przez Joanna4000
Czas edycji: 2008-11-17 o 20:26
Joanna4000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 20:27   #966
myilussion
Raczkowanie

fajne macie plany az teraz ja zaczelam myslec nad swoim przyszlym ewentualnym slubem i wyszlo mi cos takiego

slubu bedzie nam udzielal wujek mojego TZta - bardzo fajny starszy pan a sama uroczystosc zaslubienia (jak to brzmi ) chcialabym miec w takim kosciolku ktory mam juz obrany, jest to miejscowosc taty mojego TZta o i chcialabym by moja kolezanka zagrala mi na skrzypkach 'Ave Maria' ... sukienke bym chciala miec taka skromna, prosta i wloski tak samo a TZ tez jakos tak ladnie ubrany ... ooo! i jeszcze bym chciala by za naszym autem weselnym (najlepiej by bylo jakies stare, retro, cos w tym stylu albo jakies fajne audi ) jechaly auta ze strazy miejskiej na sygnale (maja one koguta bo nie wiem ?) ... jak tak kiedys z ciekawosci liczylam to z najblizszej rodziny kolo 100 ludzi by u nas bylo na weselu + znajomi a impreze weselna chcialabym miec w takim spokojnym miejscu, gdzie byloby duzo zieleni, taki fajny park z fontannami, altankami i laweczkami ... oh matko jakie plany ... dobrze, ze TZ nie zna tej strony

jeśli dane Ci będzie żyć 100 lat to ja chciałabym żyć 100 lat minus 1 dzień abym nie musiała żyć ani jednego dnia bez Ciebie...
myilussion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 20:28   #967
Aelitka
Wtajemniczenie

ja też bym poszła spać ale muszę się uczyć a już mi mózg paruje....

ahh ale mi tęskno za moim TŻ aż mi źle z tego powodu

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2008-11-17, 20:29   #968
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aelitka Pokaż wiadomość

ahh ale mi tęskno za moim TŻ
mi tez wiec czuje empatie

[*] 11.09.2012
Stary 2008-11-17, 20:35   #969
Aelitka
Wtajemniczenie

ja pierdaszę powiem szczerze że jakiś dół mnie złapał, nie mogę się skupić na niczym bo po prostu tęsknie, uhhhhh, dusza moja umiera z tęsknoty.....

ale bredzę, ale po prostu kryzys jak rzadko ;/

byle do środy.....

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2008-11-17, 20:36   #970
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:

byle do środy.....
u mnie byle do piatku

[*] 11.09.2012
Stary 2008-11-17, 20:41   #971
najfajniejsza
Zakorzenienie

Martha, napisz, czy coś jeszcze powiedział?

U mnie, dziewczyny, to jest tak, że kochany kiedyś mówił więcej o ślubie, gdy ja mówiłam mniej, a teraz praktycznie nie porusza tego tematu sam. może mu się odwidziało i już mnie nie chce na całe życie

wiecie co jeszcze? kiedyś dużo myślałam o tym jak będzie wyglądał mój ślub. a teraz o tym nie myślę, jak już to o sukni.

poza tym dziś mam zły dzień. pozdrawiam wszystkie tęskniące za ukochanymi
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 21:02   #972
zviezdocka
Raczkowanie

Cytat:
zviezdocka, dziekuje za to co napisalas
problem tkwi w tym, ze dla nas pewne rzeczy sa oczywiste, a oni ich nie widza...
ja nawet nie wie czy mu to mowilam kiedykolwiek czy nie - takie to dla mnie oczywiste - wiec moze faktycznie trzeba mu przypomniec.... ehhhhh

dobra wiadomosc - o ile dobrze zrozumialam jego sms, skonczyl pisac 3 rozdzialy pracy mgr, zostal mu tylko wstep i zakonczenie
taki maly sukces ;>

w sumie, gadalam mu i gadalam o tej pracy (teoretycznie moglby juz dawno byc po obronie, bo zajecia skonczyl w czerwcu ), i gadalam, i gadalam..... i jak widze cos to dalo moze zastosuje ta sama metode co do pierscionka?
Cieszę się, jeśli to, co napisałam, jakoś Ci pomogło w końcu od tego mamy ten wątek, żeby się na nim wspierać! I w takim razie trzymam mocno kciuki za owocne "urabianie" TŻ A z tymi 3 rozdziałami pracy to nie mały, ale WIELKI SUKCES!!

Ależ się, dziewczyny rozszalałyście dzisiaj na wątku produkcja - 200% normy
DOBRANOC wszystkim i do jutra
zviezdocka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 21:16   #973
Aelitka
Wtajemniczenie

no to śpijcie dobrze - ja jeszcze trochę tu posiedzę, tzn w ogóle posiedzę, bo przede mną duuużo nauki...niestety. a mózg mi już siada.

tż napisał że przytula, tęskni i kocha (kolejność w tym momencie nieistotna), ahhh, tak mi źle bez niego, dobrze że chociaż się odzywa

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2008-11-17, 22:06   #974
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quillaja Pokaż wiadomość
martuś, daj sobie czas i jemu.
ja widzę, że jak rozmawialiśmy kiedyś - tak na początku o TYM - to zaraz jakoś tak się wycofywał, nie bardzo chyba chciał. a teraz... jakoś inaczej. sam nawiązuje. ale naprawdę dużo wody musiało upłynąć, by przemówił w tym temacie więc uszki do góry Kochana!!

i tak jak dziewuszki sądzę, że powiedział tak nawet nie do końca dlatego, że np. nie chce, czy coś, tylko dlatego, że po prostu chce, by wszystko po kolei się stało.
tak było i jest u mnie wydaje mi się.
zupełnie niespodziewanie ten temat tak szeroko zaczęliśmy omawiać. a wcześniej to zawsze jakoś był urywany. więc naprawdę - wszystko będzie dobrze!
Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
Martuś tak faceci gadają czasem , się nie przejmuj bo nie ma czym

Ale zaszalałyście dzisiaj ,5 stron czytania ale lektura.

A tak już conajmniej trzy z Was pisały ,że od zaręczyn do ślubu długa droga tj. ze 2 lata a ja Wam napisze,że nie wytrzymam 2 lat i chce wcześniej , nawet jakbym miała mieć sale weselną albo i nie bo najchętniej to chciałabym po Kościele obiad dla najbliższych w restauracji a po Nim na wycieczke, oooo tak mi się marzy
Cytat:
Martha, nawet nie wiesz ile razy ja słyszałam "ale jaki ślub???" to mi wygląda tylko na takie zagranie z ich strony, żeby ich nie męczyć... głupia metoda, no ale jak to już zostało powiedziane, faceci mają ograniczone zdolności intelektualne....
nic się nie martw

a mi się marzy weselicho że ho ho!
szczególnie że mam dużą rodzinę, TŻ jeszcze większą (tzn tą najbliższą ma mniejszą, ale za to z dalszą jest bliżej i oni tak chodzą, ze 100 osób będzie..... )

ahhh uwielbiam wesela
Cytat:
Napisane przez Joanna4000 Pokaż wiadomość
właśnie czy powiedział coś jeszcze i ważne tez czy powiedział to z uśmiechem czy raczej z taka poważna mina ?

kochane!juz wszystko dobrze
tz mowil to z taka powazna mina,ze myslalam,ze juz nie ma szans,a potem wyasnilismy wszystko i sam nawet strony kruka,apartu itp mi pokazywal z pierscionkami. po prostu nie chce bym nastawiala sie na slub,bo jeszcze nie zaczelismy przygotowan,ale podobno ten czas nadejdzie...co ja bym bez was zrobila??? i bez mojeg tZ.
dzisiaj istny szal pisania nas ogranal....
teraz mykam spac,a jutro caly dzien mnie nie bedzie,ale nie zapomnijcie o mnie

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 22:14   #975
Aelitka
Wtajemniczenie

noo.. to super że wszystko, że się wyjaśniło!
my kobiety to jednak panikary jesteśmy

tak czułam, że chciał tylko przerwać dyskusję na temat wiadomy....

ehhh, fajnie masz że szukacie pierścionka, zazdroszczę

ale mojego TŻ i tak na innego nie zamienię, never!

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2008-11-17, 22:39   #976
inc0gnit0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joanna4000 Pokaż wiadomość
Zgadzam się myślę że 20-25 to już jest taka pora na kobietki żeby wyjść za mąż
Jak czytam takie posty to mi jest przykro niezmiernie ... mój ex zerwał ze mną dla innej gdy miałam 24 lata ... ostatni rok studiów, ja zrozpaczona,zrezygnowana ... jak tu coś planować ??????

A teraz inny problem - mój TŻ jest młodszy, nie spieszy mu się, pokłóciliśmy się w piątek niby nic, a ja już panikuję ... jak nie on to nie wyobrażam już sobie nikogo innego .. za dużo przeszłam ... jak nie wyjdzie tym razem, to stanę się chyba zimną, wyrachowaną suką ,,,,,,,,,,,,
inc0gnit0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 22:53   #977
Aelitka
Wtajemniczenie

incognito, nikt tu nie pisze niczego specjalnie po to, zeby komus sprawic przykrosc... przedstawia tylko swoje zdanie, teorie raczej, a wiadomo jak teorie maja sie do rzeczywistosci

a zimna wyrachowana suka sie nie stawaj.. szkoda fajnej dziewczyny zreszta, co ja mowie - pewnie jak kazda z nas panikujesz i robisz z igly widly, jedna klotnia nie oznacza od razu rozstania, porozmawiacie, dogadacie sie i wszystko bedzie ok! troche wiary w niego i chyba bardziej w siebie sama...

watek jest od marudzenia, ale rozsadnie glowa do gory i pelen optymizm!!!

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2008-11-18, 05:16   #978
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zviezdocka Pokaż wiadomość
Cieszę się, jeśli to, co napisałam, jakoś Ci pomogło w końcu od tego mamy ten wątek, żeby się na nim wspierać! I w takim razie trzymam mocno kciuki za owocne "urabianie" TŻ A z tymi 3 rozdziałami pracy to nie mały, ale WIELKI SUKCES!!

Ależ się, dziewczyny rozszalałyście dzisiaj na wątku produkcja - 200% normy
DOBRANOC wszystkim i do jutra
Po pierwsze: mam wrażenie, że Aelitkowy mężczyzna wiąże pierścionek z obroną swojej pracy, więc namawiaj go teraz, żeby się brał za resztę

Po drugie: zróbmy tu taki wątek jak 'Wymarzony pierścionek' - niech będzie i milion części tego topiku

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
kochane!juz wszystko dobrze
tz mowil to z taka powazna mina,ze myslalam,ze juz nie ma szans,a potem wyasnilismy wszystko i sam nawet strony kruka,apartu itp mi pokazywal z pierscionkami. po prostu nie chce bym nastawiala sie na slub,bo jeszcze nie zaczelismy przygotowan,ale podobno ten czas nadejdzie...co ja bym bez was zrobila??? i bez mojeg tZ.
dzisiaj istny szal pisania nas ogranal....
teraz mykam spac,a jutro caly dzien mnie nie bedzie,ale nie zapomnijcie o mnie
Widzisz, strasznie się cieszę ach, żebym i ja dożyła czasów, kiedy to mój sam od siebie pokaże mi stronki z pierścionkami itp....
i nikt nie zapomni Tobie

Cytat:
Napisane przez inc0gnit0 Pokaż wiadomość
Jak czytam takie posty to mi jest przykro niezmiernie ... mój ex zerwał ze mną dla innej gdy miałam 24 lata ... ostatni rok studiów, ja zrozpaczona,zrezygnowana ... jak tu coś planować ??????

A teraz inny problem - mój TŻ jest młodszy, nie spieszy mu się, pokłóciliśmy się w piątek niby nic, a ja już panikuję ... jak nie on to nie wyobrażam już sobie nikogo innego .. za dużo przeszłam ... jak nie wyjdzie tym razem, to stanę się chyba zimną, wyrachowaną suką ,,,,,,,,,,,,
Kochana, ja też tak mam. Każda sprzeczka poważniejsza powoduje u mnie lęk, że on mnie zostawi, a ja nigdy już nie będę umiała być z kimś innym.
ale powiem Ci, że jak widzę, w jaki sposób na mnie patrzy, to nie mam wątpliwości, że mnie nie zostawi. Ty też o tym pomyśl, zobaczysz, będzie dobrze
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 05:47   #979
Aelitka
Wtajemniczenie

Aelitkowy mężczyzna owszem, musi skończyć pracę, ale myślę, że jest też parę innych aspektów które go przed tak wyczekiwanym krokiem bronią... i obawiam się, że jeszcze trochę mu zejdzie z "zebraniem się w sobie"....

buuuu i nigdy nie oglądaliśmy razem stron z pierścionkami

witam wszystkich i miłego dnia, siedzę w necie od po 5, no ale nie udało się i jestem druga

[jakoś humor mi się poprawił od wczoraj.. idiotyczne rzeczy mi się śniły, jakieś wyimaginowane koncepcje heideggera, dżizas, starałam się rozwikłać jego teorię i z tego co pamiętam to mi się udało, ale kurrrrde nie wiem już co to dokładnie było

za dużo nauki ]

My
Zaręczeni

31.07.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-18, 06:06   #980
Ollliwka
Zakorzenienie

cześć

Co do slubu to chciałabym go wziąść w małym Kościólku ,w mniejszym niż moje miasteczku , jakieś 60 km drogi ode mnie no ale co z weselem , z noclegami ?a tak to każdy jest w sumie stąd i śpi u siebie a tam nie dość,że płacić za sale to jeszcze noclegi i ciekawe czy wszyscy te 60 km by pokonali bo ludzie starsi to nie wiem. Więc zostaje mi MOJE miasto a Kościół hmm jakieś 2 dni temu o tym rozmawialiśmyz TŻ i jak na razie padło na JEGO parafie

A ja w necie od 6 i pisze jako 3 a tak mi sie wstac nie chcialo,ze juz mialam ochote isc na "wagary" czasami żałuje ,ze wybrałam kierunek pedagogika dziecięca bo jak mam isc dzisiaj na rytmike na 2 h to i siedze do 17 na Uczelni od 9. Juz chcialabym chyba studiować filozofie czy socjologie.
Aelitka Ty tez coś czytałam ,ze masz dosc "ciekawych" zajec ale z tego co widzialam masz chyba mało godzin zajec

Miłego dnia kochane
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 06:18   #981
Aelitka
Wtajemniczenie

tylko nie filozofia!!!!

wcale nie mam tak mało zajęć tylko na wykłady nie chodzę a drugi kierunek w zasadzie kończę - teoretycznie przynajmniej - więc zajęć mało... =)

w ogóle to mam ogólny kryzys więc na uczelnie tez mi się latać nie chcę

coś bardzo ranne ptaszki z nas, ja się uczę, a wy??
[widać jak się uczę, ha ha... ]

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2008-11-18, 06:40   #982
inc0gnit0
Raczkowanie

Ehh wczoraj jak pisałam to byłam nieźle wcięta z żalu się upiłyśmy koleżanką z pracy trzeba było się wygadac itd ...
A tak na "trzeźwo" - niby mój TŻ mnie kocha, niby na mnie "patrzy", niby jestem jego pewna, ale ... on mi w ogóle nie okazuje, że jestem dla niego KOBIETĄ ... potrafi sobie ze mnie żartować, czasem mnie bardzo rani .. próbuję mu to wytłumaczyć, ale on nie rozumie ... i w sumie nie byłoby nic w tym złego, gdyby mi czasem powiedział, że mu się po prostu podobam, jakiś malutki komplemencik ..
On z własnej inicjatywy prawie w ogóle się do mnie nie przytula, nie całuje, nie szuka bliskości ... i praktycznie się nie kochamy ...
Wymyślił sobie "ciążofobię" ... boi się wpadki przed ślubem
Jest ode mnie młodszy, stąd chyba to wszystko ... ale to on nalegał na ten związek, żebyśmy spróbowali, że chce, żebym była jego żoną, mieć ze mną dzieci itp .. a teraz unika tych tematów jak ognia ...
Stąd moja panika ...
Stary 2008-11-18, 06:45   #983
Aelitka
Wtajemniczenie

Nie wiem ile jest młodszy od ciebie, ani ile ma lat ale może z tego wynikają te jego obawy? Przyznam szczerze, że ciążofobię to i ja mam, i trochę mi zajęło zanim wyzbyłam się jej na tyle, by się przełamać i by "przyszło co do czego"
a może to po prostu taki typ faceta? twardziel, który uczuciom się tak łatwo nie poddaje, wymyślił sobie że okazywanie miłości to oznaka słabości, i idiotycznie się tego trzyma.....

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2008-11-18, 06:46   #984
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:

coś bardzo ranne ptaszki z nas, ja się uczę, a wy??
[widać jak się uczę, ha ha... ]
ja juz dawno mam nauke za sobą

chyba jestem tu najstarszą osobą

ogolnie stwierdzilam ze jestem za dobra dla mojego TZ

[*] 11.09.2012
Stary 2008-11-18, 07:05   #985
malgosiab
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki Dziś wstałam z nowymi przemyśleniami. Po przepłakaniu wczoraj kilku godzin i doprowadzenia mojego TŻ do skrajnej depresji stwierdziłam, że nie można nikogo do niczego zmuszać. Postanowiłam wrócić do siebie jeszcze przed świętami, przynajmniej będę na swoim gruncie w dniu jego decyzji jaka by ona nie była. Doszłam też do wniosku,że jeśli by mi powiedział,że nie chce ślubu ale mnie kocha i chce ze mną być to i tak bym odeszła bo nie była bym szczęśliwa. Skoro partner nie daje mi tego,czego od niego oczekuję to po co się męczyć i tracić czas. Inaczej myślałam jak miałam 20-25 lat, wtedy absolutnie nie miałam w planach żadnych ślubów ani dzieci. Ale teraz, gdy on ma lat 34 a ja 28 jest dla mnie nieco dziwne czekanie ze ślubem.Nie chcę być znów z niedorzałym facetem, któremu jest ze mną wygodnie, bo ma uprane, wyprasowane, posprzatane, ugotowane...nie ma, koniec. Ciężko mi jak cholerka ale cóż...life is brutal Miłego dnia Wam wszystkim życzę
Stary 2008-11-18, 07:13   #986
Aelitka
Wtajemniczenie

malgosiu, gratuluje podjecia decyzji! oby wszystko ulozylo sie po twojej mysli, trzymam kciuki!
w takich sytuacjach chyba trzeba byc troche egoista i pomyslec tez o swoim wlasnym szczesciu....

a ile masz lat, motylku? popatrz, malgosia ma 28, reszta moze troszke mniej, ale.... moze nie jest tak zle z toba
i jak to za dobra dla tżta? hmmmmmmmm

ja nauke tez moglabym juz miec za soba (i pisac prace mgr, no moze troche sie uczyc ), ale zachcialo mi sie drugiego kierunku i teraz mam.... ehhh ;D

ok, spadam, trzymajcie kciuki, uczylam sie tyle zeby zaliczyc, mam nadzieje ze mi sie uda! [choc watpie ;/]

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2008-11-18, 07:14   #987
motylek1007
Zakorzenienie

prawie 26..............ale oficjlanie to po 18 roku zycia kobiecie lat sie nie liczy

[*] 11.09.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-18, 07:25   #988
Aelitka
Wtajemniczenie

no, potem to się 30 świętuje (ale to już w wieku dość, rzekłabym, zaawansowanym )
26 - więc nie jest z Tobą tak źle

do zobaczenia później..... =)

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2008-11-18, 07:28   #989
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
26 - więc nie jest z Tobą tak źle
dzieki

powodzenia dzis

[*] 11.09.2012
Stary 2008-11-18, 07:32   #990
inc0gnit0
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem ile jest młodszy od ciebie, ani ile ma lat ale może z tego wynikają te jego obawy? Przyznam szczerze, że ciążofobię to i ja mam, i trochę mi zajęło zanim wyzbyłam się jej na tyle, by się przełamać i by "przyszło co do czego"
a może to po prostu taki typ faceta? twardziel, który uczuciom się tak łatwo nie poddaje, wymyślił sobie że okazywanie miłości to oznaka słabości, i idiotycznie się tego trzyma.....

Heh .. ja mam 28, TŻ 22
Wiem, sporo ... ale to on mnie zapewniał, że się uda ..
A co do okazywania uczuć - u niego to jest raczej podejście - no przeciez już nie trzeba, bo mi nie ucieknie

W każdym razie ciągle są ciche dni .... uparłam się i nie będę znów pierwsza wyciągać ręki .. może w końcu zrozumie, że mnie na prawdę rani
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości