|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież pisałaś, że jak wyjedziesz na studia to do domu jeżdzić nie będziesz ![]() ![]()
![]() |
#963 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny, chciałam się tylko przywitać i skrobnąć co u mnie, a zaraz poczytam co tam u was.
No więc schudłam. Nie chce się ważyć ani mierzyć, ale widzę to po sobie. Bardziej wystające obojczyki, kości na ramionach, kości biodrowe, mniejszy brzuch i poliki, węższa talia. Bluzka, która jeszcze calkiem niedawno była na mnie jakże dopasowana i podkreślała mą talie teraz na mnie dosłownie .. wisi . I sama nie wierzę, ale ostatnio panikowałam przed mamą i nie chciałam wyjść na spotkanie z kolegą dlatego, że 'wszystkie ciuchy na mnie wiszą' . Czyli wróciło ograniczanie jedzenia do minimum , a za co za tym poszło .. kompulsy. Chcę chudnąć. Pomimo tego, że wiem, że mam niedowagę, nie mam okresu takie tam, pomimo, że zdaję sobie z tego sprawę nadal chcę chudnąć. Jutro miałam jechać do przyjaciółki, acz nie pojadę i to nie tylko z tego względu, że każą mi przyjechać bo mamy iść nad wodę się kapąć i będę musiała pokazać uda, niee .. I chociaż znalazłam osobę (On), która ciągle powtarza mi, że jestem piękna, jestem cudem i sexy to jakoś ja nie zdaję sobie z tego sprawy, że rzeczywiście dla innych się liczę. Dowarościowywały mnie też komentarze ze strony chłopaków jak pojechałam do przyjaciółki, że jestem zaje*ista laska, że tyłek mam w sam raz ( ![]() Teraz tylko chcę wyjść z głodówek i napadów (nie mam często kompulsów, rzaaadko, ale jednak są) . Pozdrawiam dziewczynki ![]()
#964 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I dzięki za pozdrowienia, pozdrów Ją też. ^^ Trzymam mocno kciuki, żeby już więcej punktów dla ED w tej walce nie dostało. ![]() Cytat:
![]() Metabolizm to elastyczna bestia, poprawi się znów. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja przyjechałam do mieszkania w Krakowie i mam taaaaki bałagan w szafie, szafkach w kuchni. Już chyba wiem, co będę robić jak mi będzie smutno samej. Zostanę Perfekcyjną Panią Domu! ;D
![]() |
#965 |
Konto usunięte
|
Jest mi smuuuutno
![]() ![]() ![]() Coraz częściej myślę o śmierci, a jak nie o smierci to o jedzeniu. Po moim leku w nocy śnią mi si sodziennie straszne koszmary, że budze się cała mokra, a z nóg pot mozna wycerac ręcznikiem. Nie wiem ile przytyłam, ale za duże dotychczas spodnie już są prawdie dobre, brzuch ma problemy z trawieniem tego wszystkiego i jest przeogromny, przez co bluzki spadja mi z kościstych ramion , a opinają się na brzuchu. Mam wrażenie, że ćwiczenia nic nie dają, pewne za mało ćwiczę, ale nienawidzę aktywności fizycznej i mama zabrania mi kategorycznie. Nie chcę siedziec w kresle i patrzec jak coraz więcej tłuszczu naradta mi na udach i brzuchu, ale już teraz mi sie on nie podoba. a przytyłam może ze 2 kg. Kolejny psycholog odkłada wizytę na jakis odległy termin. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi tez jest smutno ![]() to jest straszne, ale wczoraj myslalam, jak ze soba skonczyc...takie mysli nachodza mnie nagle, dawno ich nie mialam, ale znowu to powraca... i ciagle sie zastanawiam, czy wygladam grubo i w ogole...no ale skoro mi przybylo osatnio, to na pewno wygladam gorzej, a na pewno nie tak, jakbym chciala... Enex ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Nie dałam się
![]() ![]() ![]() Niezapominajko - widziałam twoje foty przy bodaj 60kg i wyglądałaś szczuplusieńko, napewno teraz nie możesz być jakoś mega gruba, w dodatku dużo ćwiczysz - nawet jeśli poszło cuś w górę to poszło to w kształty a nie jakieś trząsy ![]() Toffiee - przecież ty jeszcze stale chyba jesteś w niedowadze... ![]() ![]() Monochrome - nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę tego mieszkania ![]() ![]() Ewelka - czyli co masz w planie teraz? Utrzymanie, przytycie? Bo sama mówisz żeś aż nienaturalnie już koścista... ![]()
![]() |
#968 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
Monochrome- wyglądasz ok !
![]() Ewelka- SAMA musisz chcieć sobie pomóc!!! SAMA!!!!!!!!!! ![]() a ja jutro wyjeżdzam na 3 dni, bikini, woda i zabawa w normalną nastolatkę ![]() ![]()
#971 |
Wtajemniczenie
|
Enex - ciesze sie, ze sie nie dalas i masz kolejny dzien na plus
![]() a zdjecia byly jakos przy wadze 59 robione (jak sie potem okazalo), teraz niby 3 kg wiecej, a ja po sobie kazde 0,5 widze - niewazne czy tyje, czy chudne...takze roznica jest...no i to bedzie tak szlo w gore, nie moge do tego dopuscic,nie chce sie czuc jak potwor znowu ![]() Starlight - udanego wyjazdu ![]() ![]() Ewelka - jesli masz niedowage, to chyba lepiej z niej wyjsc...dla zdrowia ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
#972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cóż, Dziewczyny ![]() Jest super, dziewczyny. Trzymajcie kciuki, chociaż Wy... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Izka won z myślami ![]() ![]()
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
hej Dziewczęta!
![]() mam już klawiaturkę, więc wracam do Was. widzę, że sporo się tu działo pod moją nieobecność.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() za to przez cały kolejny [ubiegły] tydzień byłam grzeczna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiesz jesli chodzi o rodziców to wydaje mi sie że nie dzwonili dlatego że nie chcieli wyjść za nadopiekuńczych , na pewno by zadzwonili gdyby wiedzieli że tego potrzebujesz ![]() Postaraj sie nie myśleć o tym wszystkim i korzystać z życia , ściskam mocno ![]() ![]() Niezapominajko- ja również pamiętam Twoje zdjęcia i uważam że śliczną masz figurę , buźkę , włosy i w ogóle, ślicznie wyglądasz, tylko musisz to w Sobie zobaczyć ![]() Ewelka- podoba Ci się Twój obecny wygląd, bo piszesz że strasznie koścista jesteś?? wiesz czym się może skończyć chęć utrzymania tej wagi, ciągła obawa o to aby nie przytyć, zmniejszanie kalorii a w efekcie dalsza utrata wagi, ![]() ![]()
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
monochrome- kochanie, przynajmnij 5kg na plus by Ci się przydało
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem i staram się to robić. Cytat:
Cytat:
Teraz jak tak patrzę to już mniej widać mi te kostki, na szczęście ![]()
![]() |
#978 |
Wtajemniczenie
|
Iza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na pewno to chwilowe, wszystko sie ulozy, bo jestes wspaniala dziewczyna, malo jest takich ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |||
Zadomowienie
|
Nmzc, 3maj się i NIE ZMNIEJSZAJ jedzonka
![]() Niezapominajko, Pajączku 3mam za Was mocno kciuki i mam nadzieję, że to odchudzanie będzie "zdrowe" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() monochrome Powodzenia w nowej pracy, daj znać jak było pierwszego dnia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Izuś przestań...Tobie takie podjadanie na pewno nie zaszkodzi...masz tyle ruchu, biegasz... nie pakuj się w R, Tobie jest to niepotrzrebne... co do rodziców to właśnie może nie chcieli dzwonić, żeby nie narobić Ci "obciachu", że niby jesteś małym dzieckiem itp...na pewno się zamartwiali, ale może nie chcieli Cię jeszcze gorzej trapić, męczyć...a co do tamtych ludzi, za którymi nie przepadasz-olej ich, nie musisz się z nimi jakoś spoufalać, dasz radę Kochana bo jesteś bardzo silna i nie jednej z nas już pomogłaś, a o jedzeniu postaraj się nie myśleć, ja wiem, że to trudne, ale nie dla takiej osóbki jak Ty ![]() ![]() Krytia bardzo ładna z Ciebie dziewczyna, ale fakt jesteś chudzinka ![]() ![]() ehh duuuuużo tego naprodukowałyście kiedy mnie nie było ![]() a u mnie chyba dobrze, tylko, że waga nie idzie w górę ![]() jeśli teraz np zwiększę liczbę kcal i przyyję tyle ile będe chciała to potem w jakiś sposób będę mogła przestać tyć? wiem że to głupie pytanie, ale ja już się pogubiłam...załóżmy, że potam znowu przejdę na niższą ilość kcal, ale nie jakaś drast dieta... ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Wiosenko - przytulam Cię mocno... strasznie mi przykro,że tak kiepsko u Ciebie... mam ogromną nadzieję,że wkrótce sytuacja się poprawi... dobrze wiesz jaka tu jesteś dla nas ważna,pomocna ... podejrzeewam,że gdyby nie Ty,to wiele dziewczyn tutaj nie dałoby sobie rady...
mam nadzieję,że będzie lepiej i trzymam mocno za Ciebie kciuki ![]() ![]() A u mnie ... nie jadłam nic od wczoraj po 17,bo strasznie źle się czułam,wszystkie mięśnie mnie bolały,rodzina stwierdziła,że za dużo jeżdżę na rowerku i jak przyszłam do domu koło 19,to padłam,nie miałam na nic siły,po prostu dzień ogólnie miałam do kitu,a dzisiaj też nie mogę na razie nic przełknąć,boję się,że się gorzej poczuje,a jeszcze się widzę dzisiaj z TŻ-tem (5 dni się nie widzieliśmy,bo wyjechał),więc mam nadzieję,że nie będę się źle czuła...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Wtajemniczenie
|
Agnes mam nadzieje, ze poczujesz sie lepiej
![]() Star15 oby okres wrocil ![]() ![]() ![]() ![]() Kika niby pozytywne nastawienie polowa sukcesu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
niezapominajko - możliwe,że przemęczenie,bo przez kilka dni miałam problem z powieką,spuchła mi,i nie wiedziałam co zrobić,w końcu pomógł domowy sposób z obrączką,na dodatek @ mam,i jeszcze głupia na rowerku jeździłam,mam za swoje
![]() Na szczęście nie boli mnie jak wczoraj ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Rozeznanie
|
a ja oczywiscie weekend zawaliłam z jedzeniem, jadłam wiecej niz zaplanowałam do tego mase %% a wczoraj jeszcze lody. Cały tydzien potrafie trzymać się planu a w weekend zawsze zonk.
Czuje się gruba i spuchnieta po tych dwóch dniach choc realnie nie powinna, Przyjechali do nas znajomi, których nie widziałam od roku i usłyszałam, ze sporo schudłam i ze widać.. ale ja tego nie widze...wszysvcy ciagle mowią przestań sie odchudząć jestes coraz chudsza, xle wygl;adasz ale ja w lustrze widze ciągle tak samo gruba osobe. Zawsze odpowiadam, ze przeciez sie nie odchudzam a zeby poprzec słowa wciskam w siebie jakies niezdrowe jedzenie typu lody i mówie - widziecie? odchudzajacy sie tak nie jedzą. Coraz bardziej sie nakręcam i coraz bardziej wszystkich oszukuje włącznie z sobą samą. |
![]() ![]() |
![]() |
#984 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hehehe fajnie ze jest dobrze u Ciebie i gratuluje tej chałki i ...ginekologa-ja nie wiem kiedy się odwaze isc hehe chyba jak będe w ciązy,dobrze ze narazie nie mam potrzeby ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#985 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny.
Byłam na nieplanowanym wypadzie nad morze- utwierdziałam się w przekonaniu, że jak wakacje to tylko w górach- ale nie o tym pisać mialam. Przezyłam 4 dni na waflach ryżowych i serkach danio (nie głodziłam się- jadłam codziennie powyżej 1600 kalorii) i kurczaku z rożna- bo w restauracjach nad morzem ryby smażone są na głębokim- starym tłuszczu, a jedyne mięso które można poza nimi kupić to schabowy w 3 centrymetrowej panierce. Miałam straszne opory przed tym aby wyjść na plażę w bikini- ale przeszło mi gdy zobaczyłam inne plażowiczki. Skoro one się nie wstydzą, czemu ja się mam wstydzić.... tak sobie mówiłam, mówiłam, mówiłam... aż w to uwierzyłam ![]() Patrzyłam na to co jedzą inni i chociaż trochę dobrego wyniosłam z tego wyjazdu. Ja wcale nie jem jakoś specjalnie dużo. Moja bratowa przez cały wyjazd nie zjadła nic zdrowego- tylko czekoladę, gofry, frytki, czipsy... teraz się nie dziwię czemu ona mimo, ze szczuplejsza ode mnie ma całe nogi w cellulicie. I w ogole dobrze się czuję, tylko okres mi się spóźnia... a co u was? agness51- radzisz sobie? Jak z jedzeniem? Jak samoakceptacja? enex- super, że już tyle dni bez napadu. krytia- chudzinko nie myśl nawet o redukcji! :P Filipionka- skoro jest źle to może psycholog?
#986 |
Zakorzenienie
|
deMitia - to dobrze,że miałaś zdrowe podejście podczas wyjazdu
![]() ![]() A co do mnie - jakoś sobie radzę,choć wczoraj czułam się potwornie,bo oprócz tego,że nie miałam na nic siły,to miałam tak wydęty brzuch ![]() Ale właśnie wyszłam na chwilę z psem,i jak wracałam to przy klatce mam taką szybę,i jakoś chudziej wyglądałam w niej niż zwykle... jakoś jakby kości bardziej się uwidoczniły... ale brzuch nadal mnie denerwuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
musisz cos zmienic...nie mozna oszukiwac siebie,bo to jest najgorsze ![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#988 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Wtajemniczenie
|
Kika bmi mam w normie, ale wiadomo,ze to o wygladzie za wiele nie mowi, a ja sie bede dobrze czula, jak bede miala 57 kg...mniej nie chce, bo mialam jakies 55 jakis czas temu i to bylo za malo...
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ile teraz ważysz jeśli wolno wiedzieć? ![]() dziewczyny białko spowoduje, że się przytyje ale w mięsniach a nie w tłuszczyku? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.