|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia ślubna z muślinu
My dawaliśmy kieliszki takie duże do czerwonego wina z grawerunkiem koszulki z napisem super mama i super tata, album na zdjęcia oprawiony materiałem i wino czerwone do tego
|
|
|
|
|
#962 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed weselem też myślałam czy nie uszyć takich woreczków ale kurcze z tym jest trochę roboty żeby to jakoś estetycznie wyglądało, uszycie w moim przypadku ponad 50 szt zajęłoby mi sporo czasu jak się pracuje zawodowo to naprawdę casu niewiele zostaje.Cytat:
![]() Cytat:
iść do fotografa, zrobi wam wesołe foto i rodzicie będą urzeczeni. Pamiątka na lata. Cytat:
Cytat:
Nam znajomy fotograf zrobił taką mini sesję i z tego wybraliśmy zdjecia. Potem poszło szybko - na allegro zamówiliśmy fotografię na płótnie i już Takie zdjęcie można dać do ramy ale niekoniecznie. Nasi rodzice powiesili bez ramy.
|
|||||
|
|
|
|
#963 |
|
Rozeznanie
|
ja na b ank widziałam migdały a nie czekoladki, chyba nie w lukrze tylko w białej czekoladzie właśnie . A poza tm , na doprą sprawę, jak komus bardzo sależy, to moze zrobic takie migdały w lukrze sam.. chociaż rzeczywiście trochę pracy z tym będzie, ale dac sie da. Kwestia tego ile się ma czasu.
Wkleję Wam jeszczed nasze drzewo genealogiczne. Ale sie z tym uchetaliśmy! Ale warto było, rodzice się bardzo ucieszyli. Edytowane przez kfaska Czas edycji: 2010-10-15 o 10:02 |
|
|
|
|
#964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zamiast materiału użyć poprostu ładnego ozdobnego papieru. Do środka włozyć smakołyk i przewiążąć kokardką.Dzięki Wam coraz bardziej twórcza się robię w te klocki ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
dziękuję.
|
||
|
|
|
|
#965 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się malowałam sama na ślub i jestem z siebie zadowolona. Czułam się pewnie, wcale ręce mi nie drżąły, wręcz lepiej szło mi niż zwykle ![]() Jeszcze odnośnie tych warst to ja użyłam: - bazy pod podkład - podkładu - bazy pod cienie - korektora - sypkiego pudru transparentego - na koniec całość spryskałam fixerem Cytat:
![]() Dziewczyny, które chciałyby zobaczyć moje zdjęcia ze ślubu i wesela. Podajcie mi na priv swoje adresy mailowe. Jednak nie będę ich jednak wrzucać na picassę, łatwiej mi je spakować i powysyłać. |
||
|
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
tak jak pisałam wcześniej, w zeszły weekend byłam z moim TŻ na weselu.. no i z tego powodu poszłam do "wizażystki" oczywiście moje czujne oko starało sie wychwycić to i owo, i powiem szczerze, że jestem z niej zadowolona. Zapłaciłam 35 zł, bo powiedziałam aby to potraktowała jako makijaz slubny próbny... Nawet mojemu TŻ sie podobał, ponieważ pomimo tych "paru warst" delikatnie położonych, moja buźka nie wyglądała jak maska jednak z fryzjerki zadowolona nie jestem... poprostu miałam włosy sztywne od ilości lotionu i lakieru! efekt był ładny, ale w kasku chodzić nie lubię! ps. ale tu u nas cichooooo ostatnio! Dziewczyny, co jest? jakieś nowinki? nowe pomysły????? ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- acha, i za fryz zapałaciłam 40 zł (też niby próbny
Edytowane przez DELL Czas edycji: 2010-10-18 o 14:22 |
|
|
|
|
#967 |
|
Rozeznanie
|
Fajnie, że makijaż się udał, prawdopodobnie masz jeden problem z głowy
![]() Odbiegnę od tematu troszkę i napiszę, że dzisiaj kończy nam się miesiąc miodowy Jest idealnie Jakby tak miało być całe życie, to po prostu siódme niebo Po ślubie kilka spraw nagle wjechało na właściwe tory, rozwiązało się kilka problemów, które nie miały najmniejszego związku z tym, że jesteśmy razem (mąż po dwóch latach w końcu dostał umowę w pracy, ja zdałam egzamin z przedmiotu z którym zawsze miałam problem). Nasze życie niby wygląda podobnie, ale jest sporo takich specyficznych zmian - inaczej się odnosimy do siebie, jeśli zdarzają nam się jakieś konflikty, to zazwyczaj rozwiązujemy je kłótniami "na wesoło", a nie jakimiś poważnymi wymianami zdań :P Poza tym, nawet na weekendowych wizytach w domu jesteśmy cały czas razem, nie musimy się rozstawać - to dość fajne doświadczenie ![]() Może to skutek tego, że prezenty weselne jednak rozwiązały częściowo nasze problemy finansowe? A może tego, że wreszcie mieszkamy sami i nikt się nam nie wtrąca? Nie wiem, ale jest naprawdę super (odpukać :P)
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Dorpthea u nas podobnie
Najbardziej podoba mi się to, że mąż w weekendy zostaje w domu hehe nie wraca do Bielska ![]() A tak to ciesze się mieszkaniem, tym, że mieszkamy sami itd. [edit] Dziewczyny założyłam wątek poślubny, gdyby którś raz jeszcze (ze starej gwardii) chciała przeczytać relacje i pooglądać zdjęcia to zapraszam -> http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=470761
Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2010-10-19 o 07:16 |
|
|
|
|
#969 |
|
Rozeznanie
|
Dell, fajnie z tym makijażem. A fryzjera dalej szukaj, na pewno się ktoś sensowny znajdzie.
Dorothea , Susanna, fajnie ze sielanka trwa. My sie docieramy i nie powiem, że nie ma róznic zdan, ale generalnie jest super- uwielbiam to, że w końcu do mnie wraca co wieczór: )Susanna, ja już czytam poślubny watek. |
|
|
|
|
#970 |
|
Rozeznanie
|
Ech, dziewczyny, jak miło czytać takie relacje... Ja też najbardziej się nie mogę doczekać tego, jak już będziemy mieszkać razem (hehe, mimo cywilnego nie mieszkamy razem, śmieją się z nas że białe małżeństwo jesteśmy).
Niedawno poznałam ludzi którzy kilkanaście lat żyli w związku niesakramentalnym, mieli dzieci i w ogóle. Ale potem postanowili zawrzeć jednak ten sakrament i opowiadają, że wszystko się zmieniło, że im się zaczęło dużo lepiej układać, no i kolejny dzieciaczek w drodze My idziemy dziś już trzeci raz na spotkania przedślubne, ale takie inne niż popularne, trwają 10 tygodni po 2,5 h Ale jest super, naprawdę można dużo z tego skorzystać. Pewnie nie wszędzie można znaleźć taki dobry kurs przedśłubny, ale pewnie w większych miastach są, trzeba tylko poszukać. Dużo tracą ci, którzy z tego nie skorzystają, serio. Także polecam się rozejrzeć, bo po coś to Kościół wymyślił ![]() Susanna, czytam wątek, extra extra extra!!!! Można powiedzieć, że miałaś idealy ślub! Mam nadzieję, że nas wszystkie to czeka! |
|
|
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zdecydowali się na ślub kościelny to "uruchomili" sobie tę łaskę i mogą z niej korzystać bo nie ma już przeszkody grzechu ciężkiego Piekna sprawa! Ludzie niestety nie zdają sobie z tego sprawy....Cytat:
Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2010-10-19 o 10:09 |
||
|
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla nas (tzn dla mojego TŻ i dal mnie) sakrament małżeństwa jest b.ważny... i az sie boję tych emocji! jak widac na przykładzie którym opisałaś, jednak odmienia on życie innych, i o to chodzi to cieszy!jesli chodzi o Kościół... na pewno po coś wymyślił te nauki...ale dużo też zalezy w jaki sposób i kto je prowadzi, bo naprawdę można żle trafić. Najzabawaniejszą historią jaką znam to ta, gdzie moja kuzynka będąc w ciąży miała przyspieszone nauki, i była na nich "uświadamiana"... nie wytrzymała i powiedziała co o tym myśli wiara podobno czyni cuda.... może i my dziewczyny jej smak poznamy po naszych ślubowaniach kto wie kto wieeeee
|
|
|
|
|
|
#974 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
QUOTE=Susanna;22750021]Both po przecież ślub kościelny to łaska od Pana Boga Jak zdecydowali się na ślub kościelny to "uruchomili" sobie tę łaskę i mogą z niej korzystać bo nie ma już przeszkody grzechu ciężkiego Piekna sprawa! Ludzie niestety nie zdają sobie z tego sprawy....[/QUOTE]to fakt... ![]() Cytat:
Dziękuję Wam za miłe słowa. Dopiszę jeszcze, że podobają mi się wszystkie nowe rzeczy związane z małżeństwem - to że śpimy codziennie razem, jeździmy wszędzie razem, ustalamy na co wydamy pieniądze, założyliśmy sobie wspólne konto, a nawet, że kupimy wspólne znicze na groby na 1-go listopada
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miło wspominam nauki przedmałżeńskie. Mimo że prowadziła je pani dr taka już nie pierwszej młodości
I mieliśmy fajną panią w poradni |
|
|
|
|
#976 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wyżej, jak Was czytam, to Wam naprawdę zazdroszczę i gratuluję szczęścia
Ja po ponad 3,5 roku związku na odległość (nie za dużą, ale zawsze) jestem już trochę zmęczona tym wiecznym jeżdżeniem do siebie, ciągłym planowaniem spotkań, wydzieraniem chociaż kilku godzin na spotkanie+dojazd w zapracowanym tygodniu. Nie mogę się doczekać, tego, żeby być po prostu razem. Jak teraz się spotykamy to nam sprawia największą radość, możemy nawet siedzieć przed tv, ważne, że siedzimy we dwoje![]() A co do głównego tematu: Dziewczyny, czy któraś z Was, albo może Wasza znajoma, szyła suknie w Krakowie u pani Marii Kani (pracownia Kami)? Bardzo poszukuję opinii jak się pani sprawdziła i dobrze szyje. |
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ja w koncu doczekałam sie pierdzienia równiez planuje suknie slubna z muślinu tylko bardziej cos w stylu pin up
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#978 |
|
Rozeznanie
|
Sama sukienka śliczna, chociaż ja jestem przywiązana do tradycyjnej długości. Ale kto powiedział ze ma być zawsze tradycyjnie
AA no i gratulujemy pierdzienia
|
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
to moze pierdzieniem też sie pochwale , kocham perły
robiony na zamowienie u złotnika
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1269957085 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1269957085 Pierścionek nie przeszkadza ci w codziennych obowiązkach? Ja też bardzo dobrze wspominam nauki przedmałżeńskie. A zamiast poradni robiliśmy kurs NPRu. A w przyszłym miesiącu idziemy na kurs komunikacji małżeńskiej, pewnie sami narzeczeni będą. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Trochę mojej poślubnej sesji http://shownd.com/DominikaMyrcik/21421/WEDDING-PHOTO |
|
|
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pogrubionego, jak wracam do domu zdjemuje pierdzien
|
|
|
|
|
#982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hehe, ja się właśnie w najbliższą sobotę z TŻ wybieram Skusiliśmy się tym, że zastępują 2 wizyty w poradni, a jakoś do tych wizyt byliśmy uprzedzeni (w sumie nie potrzebnie bo na tej jedynej z 3, którą odbyliśmy spotkaliśmy bardzo miłą kobietę). To na pewno jest jakiś magnes na narzeczonych
Edytowane przez Askatasuna Czas edycji: 2010-10-19 o 21:02 |
|
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Kawo na początek to gratuluję! Pierścień przepiękny, sama uwielbiam perły, jest w nich coś cudownego, niespotykanego i wyjątkowego. Prosty pierścionek a jakie robi wrażenie
Co do sukienek to znajac Twój typ urody twierdze, ze krotka sukienka pasowalaby Ci idealnie. Ta którą wkleiłaś jest świetna W ogole takie retro stylizacje tez sa piekne i kiecuszki, które wkleiła Ninquelote mnie osdobiście zachwycają
|
|
|
|
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
Krótka sukienka w stylu lat 60, woalka, kolorowe peep toe na wysokim obcasie i bukiet pod kolor butów
|
|
|
|
|
#985 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Świetna sesja, piękna PM! ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
Miło. Ze względu na tę łaskę się już doczekać nie mogę No i rzeczywiście szkoda, że tak mało ludzi to wie. Żałuję, że Kościół nie potrafi mądrze wytłumaczyć o co tu tak naprawdę chodzi, bo jeśli ludzie się nie otworzą na łaskę to ona nie zadziała
|
||
|
|
|
|
#986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jakbym mogła to bym wzięła jeszcze ze trzy śluby, każdy w innej stylizacji (przypominam, że jedne już miałam, hehe) Edytowane przez BothSides Czas edycji: 2010-10-19 o 22:57 |
|
|
|
|
|
#987 |
|
Wtajemniczenie
|
My robiliśmy kurs w Niepołomicach. Tutaj masz terminy, miejsca i telefony http://www.wdr.diecezja.pl/kurs-npr-2
Generalnie ja tego kursu nie potrzebowałam, znałam teorię, w praktyce też sprawdzałam. Więc dla mnie to było powtórzenie wiedzy i miło spędzony czas. Zeszyt ćwiczeń który dostaliśmy przydaje się jak chcę komuś coś wytłumaczyć. Za to bardzo ten kurs przydał się mojemu mężowi. Nie za bardzo wiedział wcześniej o co chodzi i obawiał się trochę, że to nieskuteczne. Ale jak ktoś z doświadczeniem mu to przedstawił to nie miał żadnych wątpliwości. Chociaż teraz za nic nie powierzyłabym mu interpretacji wykresu. Kościół to nawet nieźle tłumaczy(patrz książki o.Knotza) ale ludzie nie chcą słuchać. Ja jestem pewna, że gdyby nie sakrament to byśmy kryzysu nie przeszli. Gdyby nie świadomość, że jestem żoną to bym się na pewno przynajmniej na jakiś czas wyprowadziła. |
|
|
|
|
#988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jestem straszy leń i gapa.
|
||
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
No to sie pochwale że mam juz fotografa
Z kamerzysty zrezygnowaliśmy, stwierdzilismy że i tak nikt pewnie nie będzie miał czasu na ogladanie filmu, no chyba że któryś z gości weselnych weźmie ze sobą kamerę. Nie będę mieć nic p-ko ![]() Czarna_kawa 80 gratuluje zaręczyn, pierścionek bardzo ładny, moja przyszła teściowa również ma pierścionejk zaręczynowy z perłą No i sukienkę wybrałaś świetną, gdybym nie była taka tradycjonalistka tez wybrałabym stylizację retro
|
|
|
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=tikida;22687928Dzie wczyny, które chciałyby zobaczyć moje zdjęcia ze ślubu i wesela. Podajcie mi na priv swoje adresy mailowe. Jednak nie będę ich jednak wrzucać na picassę, łatwiej mi je spakować i powysyłać.[/QUOTE]
Tikida, dzięki za fotki,,,ale rozpakowałam pliki, ale fotek otworzyc nie mogę ;( ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

jak się pracuje zawodowo to naprawdę casu niewiele zostaje.

iść do fotografa, zrobi wam wesołe foto i rodzicie będą urzeczeni. Pamiątka na lata. 

Ale jest super, naprawdę można dużo z tego skorzystać. Pewnie nie wszędzie można znaleźć taki dobry kurs przedśłubny, ale pewnie w większych miastach są, trzeba tylko poszukać. Dużo tracą ci, którzy z tego nie skorzystają, serio. Także polecam się rozejrzeć, bo po coś to Kościół wymyślił