![]() |
#961 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
Jadło ładne..widać że się przygotowałaś i poczytałaś co trzeba. Ja bym jednak coś niecoś wrzuciła na ten podwieczorek. O której jesz kolację?..pamiętaj że taką białkowa możesz nawet 1-2 godz. przed snem. Zrobiłabym tak jajko z warzywami po obiedzie, a sam twaróg przed snem ![]() Życzę wytrwałości w zdrowym dietowaniu ![]() Cytat:
Sznycelek w panierce odpada...za mało warzyw na obiad. Kolacja nijaka...almette jest tłuste, ma mało białka. Orzechy lepiej zjeść po obiedzie niż przed snem.
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za ocenę
![]() Byłam swego czasu na SB więc poczytałam i siłą rzeczy jakoś tam wdrożyłam się trochę w temat co jest zdrowe a co niekoniecznie. Nauczyłam się z dziewczynami, że właściwie wszystko da się przerobić na zdrowszą wersję, nawet kopytka na mące z pełnego przemiału wychodzą (z dodatkiem fety do masy) ![]() Niemniej chcę teraz spróbować "diety bez nazwy", nauczyć się świadomych wyborów i jeść normalnie... chudnięcie pewnie przyjdzie wolniej no ale coś za coś. Chodzę spać późno więc staram się jeść właśnie od 3h i mniej przed snem. Już jutro muszę wstać wcześnie więc na pewno będzie już 5.
#963 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Przykładowe jadłospisy R/U/P
Cytat:
![]() ![]() Izuś możesz to wykasować, bo jeszcze jakaś dziewczyna na R będzie się wzorować na tym jadłospisie.....
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
P:
I. Dwie kromki chałki z masłem i miodem, serek wiejski z garścią orzechów laskowych, kawa z mlekiem. II. Grahamka z masłem, wędliną, serem żółtym i ogórkiem kiszonym; banan, pasek gorzkiej czekolady, kubek kakao. III. Ryba smażona w panierce na oliwie, kilka ziemniaczków z śmietaną i koperkiem, surówka z kapusty kiszonej/marchwii/jabłka. IV. Jabłko uprażone na patelni z cynamonem, miodem i płatkami migdałowymi; kawałek sernika z wiśniami, cappuccino orzechowe. V. Jajko na twardo z majonezem i szczypiorkiem, dwie kromki grahama z : - masłem, serem pleśniowym, pomidorem i bazylią. - łososiem wędzonym i ogórkiem. Kawałek sernika j.w. + kubek gorącego mleka z miodem. Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego masz ostrą niedowagę!!! Za mało białka i zdrowych tłuszczy. Generalnie wszystkiego za mało!!
![]() |
#966 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym nie ma tak naprawdę wartościowego drugiego śniadania, a to moim zdaniem duży błąd. Obiad mniamm i fajnie jeśli faktycznie spory kawałek, ale ja bym dorzuciła chociaż trochę zdrowych węgli. No i brak podwieczorka. Źle, zwłaszcza, że na kolację mało. Za małoooooo. Cytat:
![]() ![]()
17 Edytowane przez kasiekasiek Czas edycji: 2009-12-17 o 13:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest R..i to takie mocno ograniczone R.
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
jej...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
Kochana to twoje II Śniadanie dobre bylo tylko tą bułkę chociaz lekko masełkiem posmaruj, dodaj trochę warzyw i będzie OK!
Na pewno z niego nie rezygnuj ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- DZISIEJSZE U; Śniadanie;4 łyżki płatków owsianych, 2 garsci kulek czekoladowych, garsc cheerious, gars muesli, 2 łyżki orzechów, po łyżce ananasów, wiórków kokosowych i pestek dyni, 3 łyżki naturalnego + jabłko duze przyprazone na patelni z cynamonem. ![]() II Śniadanie; duża buła pszenna; -1/2 zmiodem -1/2 z kremem czekoladowym ![]() Przekąska [ w koncu wyjadlysmy to dziadostwo;D ![]() ![]() 3 wafle ryżowe z sosem tzaziki-3 łyżki i 2 plastrami żołtego bezpodpuszczkowego sera posypane curry. + krem czekoladowy na łyżeczce;p ![]() Obiad; 80 g. makaronu orkiszowego + sos majonezowy + 1/2 warzyw na patelnię Przekąska [o ile tak to mozna nazwac] [ przed wyjsciem na wf] kakao na mleku z cynamonem i przyprawą piernikową + jabłko duże. Podwieczorku brak ze wzgl. na wf. Kolacja; twaróg półtłusty-pół kostki + 2 jajca + sałątka ze świerzych warzyw. [ bedziemy w domu dopiero po 21, w okolicy 22, wiec chcemy zjesc cos lżejszego.] Można prosić o ocenę?? ![]() ![]()
Okres naturalny u jednej od czerwca, u drugiej od wrzesnia ![]() Leczenie euthyroxem. " I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz! ![]() Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2009-12-17 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
twinsy21 - wy wszystko, no naprawde wszystko razem robicie- śpicie, kąpiecie się, jecie, siusicie itd ...??? a chłopa też macie wspólnego?
![]() Ile wy macie wogóle lat?? przepraszam za OT
#972 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lat mamy wystarczająco ![]()
![]() |
#973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba ewidentnie widać że z Twoim jest zdecydowanie nie halo!! Wyniszczyłaś sobie organizm durną dietą to masz teraz za swoje. Nawet kolacji normalnej boisz sie zjeść. W ciągu dnia jedz normalne obiady, przekąski z orzechów, owoców, duże śniadanie i II śniadanie. A na kolacje jedz na początek lekkostrawnie..gotowane mięso, ryby, twaróg.
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziesiejsze U Sniadanie: 2.5 kromki Rivity zytniej (jak nasza Wasa, ale kromki mniejsze) z baardzo gruba warstwa masla orzechowego i jablkiem w cienkich plastrach. 2 plastry ananasa szklanka cieplego mleka Lunch: salatka: lodowa, 1 wielki pomidor, seler naciowy, plat lososia wedzonego. baton musli posklejane nasiona&orzechy (140 kcal) duza chai tea latte w Starbaku (to taka herbata z mlekiem i przyprawami, troche dosladzana) Przekaska: 3 plastry ananasa Nie-wiem-jak- nazwac: miseczka pesto hummusa domowej roboty (przepis zaraz pojawi sie w podpisowym watku) + 3 oat cakesy Przed treningiem: 2 jaja sciete w mikrofali + salatka z pomidora, ananasa, jablka i selera. 1.15h Silowni (glownie a la silowe cwiczenia) Obiad: 1.5 miski zupy-kremu warzywnej jak wczoraj (glownie kapusta, ziemniaki, soczewica i marchewka) z gotowanym kurzym cycem ..... mysle nad 1/2 pomelo ![]() I jak mi dzis poszlo? Iloscia posilkow przeszlam sama siebie he he he prooooszeeee o ocenke ![]() Ciekawi mnie tez ile pi razy drzwi kcal zjadlam. Nie zebym sie przejmowala. Ot tak z ciekawosci
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2009-12-17 o 13:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Raczkowanie
|
Santos
![]() Nam, się bardzo Twoje menu podoba ![]() ryvite......też posiadamy i bardzo lubimy:P Właśnie sobie przekąsiłyśmy, ale rezygnujemy na rzecz czegoś bardziej pożywnego ![]() ![]() ![]()
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to śniadanie jakoś mi sie nie podoba ![]() Białka mało. Zamiast tego mleka sera mogłaś zjeść ![]() A reszta super. Podobają mi się Twoje jadłospisy bo są bardzo urozmaicone ![]() Dostarczasz sobie codziennie bombę witaminową i mikroelementową ![]() Ja w liczeniu kalorii nigdy nie byłam dobra ![]()
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe skad go wezme w CHINACH ![]() Co do bialka - wole bezbialkowe lub niskobialkowe sniadania. Przynajmniej takie lubi moj organizm, a w szczegolnosci zoladek. Nie bede z nim dyskutowac :P, ostatnio pokazal, ze ma nade mna przewage :P
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
dziekuje bardzo! troche dało mi to do myślenia....ale nie umiem więcej zjeść....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
yhym..jasne:P Jakbyś NAPRAWDĘ chciała przytyć, to zmniejszony żołądek nie byłby tylko głupią wymówką. Myślisz, że my możemy jeść? Gdybyśmy patrzyły na to, czy jesteśmy najedzone, głodne itp, to NIC byśmy nie jadły. Jeśli Ci na tym zależy to wciskaj na siłę. Inaczej nie nabierzesz kg, i nie ma się co oszukiwać. Idż do lekarza, on ci rozpisze odpowiedną dietę i pomoże w przytyciu.
#980 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje Dziewuszki ![]() obiad taki bo przyjechalam do domu w miare pozno a mama miala na rano do pracy i nie robila obiadu (tata nawet sie za to nie bierze) no to cos tam pozmyslalam hehehe kolacja byla dooobra ;p
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się jaką ilość makaronu pp uważać za taką zdrową porcję np na obiad na R?
Jak uważacie? Szklanka surowego (np świderki)?
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie nie czepiam sie ![]() Skoro Twój organizm lubi tak śniadanka to jedź śmiało i moim białkowym schizem sie nie przejmuj. Każdy ma inne preferencje. Ja np po szklance mleka z toalety do wieczora bym nie wyszła ![]() ups..no tak, nie wzięłam pod uwagę tego, że nie na każdej szerokości geograficznej mają w sklepach twaróg ![]()
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, z ta paranoja to juz troche przesada. 5x bialko w ciagu dnia to za duzo, bez przesady, kto to przerobi, chyba kulturysta. Ja mialam w 4 posilkach z 5 bialko. PRzy czym trening dzis robilam. Uwazajcie, bo nadmiar bialka to zdrowy nie jest
![]() |
#984 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadmiar nie jest zdrowy, ale bialko do kazdego posilku, to nie nadmiar ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Zgadza sie ,ale ja sie tu odnosilam do mojego jadlo, w ktorym mialam sporo bialka, i to rosnaco, nawet jesli nie mialam bialka w sniadaniu
![]() |
#986 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staram sie po prostu aby jednak coś białkowego było- czy to ser czy mięcho czy strączkowe. ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() Także..czepiam sie ![]() Pewnie dlatego że dla mnie gdy nie ma białka = nie ma posiłku ![]() Po takim śniadaniu nie byłabym w stanie dojść do pracy z braku energii . ![]() Ja muszę mięcha zjeść albo jajek ![]()
![]() |
#987 |
Raczkowanie
|
Rrrrr
śniadanie: owsianka z 4 łyżek płatków owsianych na szklance mleka z ogromnym jabłkiem 250g z cynamonem, mandarynka 2śniadanie: serek wiejski lekki z migdałami, pomidorki koktajlowe obiad:posiłek przed treningowy: jajecznica z dwóch białek i jednego żółtka z 3 plasterkami szynki z indyka i pieczarkami 40 min A6W i 40 min ćwiczeń na talię podwieczorek-posiłek po treningowy: pierś z kurczaka z pieczarkami i brązowym ryżem kolacja: chudy twaróg tak ze 120-130g czyli połowa kostki i pomidorki koktajlowe Małymi kroczkami szykuję się na wychodzenie z diety
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ćwiczenia na talię kształtują trochę inne partie mięśni są głównie na boczki których Weider nie kształtuje i dodatkowo wysmukla talie. Moim celem jest zrobienie sobie ładnego brzuszka bo z reszty ciałka jestem w miarę zadowolona, gdyż mam dużo ruchu ![]() Takie połączenie dość polecane na ładne kształtowane brzuszka znalazłam w internecie (na stronie wdzięk.pl) gdzie niby polecał je instruktor fitnesu. Ale na wszystkie nowe sugestie jestem jak najbardziej otwarta ![]()
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Jesli A6W zajmuje Ci az 40 minut, to zle je robisz.
Podobnie jak Santos, uwazam, ze te cwiczenia sa bez sensu ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.