|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i dalej pustaki na watku produkuja. Brumek, Telik, Iustyna ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Alibany - jak tam w pracy???
Cytat:
![]() Cytat:
2. O kończynach słyszałam. Ale z tym zębem to się zaczęłam zastanawiać, czy aby na pewno mu go całkiem uśmiercili... 3. Wspominaj, bo po to nas masz ![]() Cytat:
![]() Za to na szczęście bardzo docenia to, co ja robię i mówi, że widzi jaka to cięższa praca i że praca biurowa, zawodowa się do tego nie umywa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() ![]() ![]() A przeziębieniu sę nie dajemy!!! Dziewczyny, dziś normalny dzień, nie weekendowy, a tu tylko jedna strona przez cały dzień? ![]() ![]()
![]() |
#963 |
Rozeznanie
|
zaczęło mnie boleć gardło!!!!!!!!!Tylko nie to!!!!!!!!a jak przeczytałam, ze elika i pieleszka sie rozkładają to nawet katar sie pojawił...
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- od wczoraj mamy nowy wózek!!! Już miesiąc wybieram, czytam, myśle a tż zobaczył wczoraj x-landera xs i go kupił ![]() ![]() póki co jezdzi sie super! Ewik podziwia świat przodem ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- pieleszka pożycz mame! Albo chociaż teściową-już tydz czekam aż tż przekopie mi ogródek!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a wiecie co sie stalo z dziubkiem ?
Odeszla od nas po tej ostatniej klotni? |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i spóźnione najlepsze życzenia dla Hani Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i witam się.. nadrobiłam tylko wczorajszy i dzisiejszy dzień jako tako.. Bujamy się z chorobą nadal.. niby lepiej, ale katar ciągle jest, przez to Hania źle śpi w nocy i dzisiaj np spałam może z 2 godziny.. w pracy myślałam, że zasnę z głową w klawiaturze ![]() Jutro mamy wizytę u lekarza.. przez to przeziębienie nie możemy się zaszczepić ani iść z tym wędzidełkiem na zabieg.. A z dobrych wieści Hania oprócz mama zaczęła mówić baba ![]() ![]() Porzuciliśmy też wanienkę i teraz Hania bierze prysznic jak dorosła kobietka.. siada w brodziku i maltretuje słuchawkę od prysznica.. ale na maksa jej się to podoba, a bałam się, że będzie się bała.. ale na serio teraz kąpiel jej to prawdziwa przyjemność ![]() Aaaaa no i zapomniałabym: Oliweczko moje ogromne gratulacje odnośnie ciąży ![]() Agadus jeśli to Ty jesteś w awatarze to ![]() No i ku przypomnieniu kilka ujęć Hani i dzisiejszy filmik: http://www.youtube.com/watch?v=4KW4pw5Fi-Q Z pierwszego zdjęcia parskam śmiechem za każdym razem jak je widzę ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Wtajemniczenie
|
Jaki tu spokój...
I dobrze ![]() ![]() ![]() Zdrówka dla wszystkich chorowitków ![]()
#967 |
Wtajemniczenie
|
Nataszkaaaa ale sliczna gwiazdeczka, smieszek z niej chyba.
Moja Wiki moze caly dzien sie smiac, a ostatnio zaczela w glos rechotac. Jak ma humor to z byle czego od razu sie cieszy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
Też je chyba kupimy, ale nie wiem jaki ma rozmiar złożone.
Jaki wybrałaś kolor? |
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też ciągle, to już 1,5 doby ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. ![]() 3. Wyobraziłam sobie tę minkę ![]() 4. No brawo! ![]() ![]() 5. Jaka z niej cudna śmieszka ![]() ![]() A telefon jako zabawka oczywiście zawsze górą ![]() ![]() A jak w pracy, Nataszko? Dalej tak fajnie? ![]() Tymek okazał się być zadeklarowanym wielbicielem ziemniaków ![]() ![]() ![]()
![]() |
#970 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzieki, a co do TZ myslalam ze padne z wrazenia jak uslyszalam propozycje dolaczam do zyczen ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do pracy - hmm ciezko doradzic, musisz wyczuc czy juz, czy poczekac do 3 miesiaca, czy jak. Ja sama bym miala podobny dylemat. Cytat:
Co do Zuzki naczyniaka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witam sie, powrocilam z pracy a moje dziecie spi, nakarmione i wykapane i z mega katarem. Mam nadzieje ze ta noc bedzie lzejsza od tej dzisiejszej, bo ja z mala siedzialam do 4 nad ranem, a pozniej ja zostawilam z TZ i poszlam spac do salonu, bo do pracy bym chyba na rzesach poszla. A tz na nocke, wiec pospal w jej popoludniowa drzemke. Wstalismy o 10 i nie moglam sie pozbierac do roboty ![]()
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Telik - jak siadanie? Trenujecie nowe umiejętności?
![]()
#972 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale takie rechotanie właśnie jest najlepsze.. tak naprawdę nigdy nie wiadomo z czego będzie się najbardziej śmiała i przeważnie mnie zaskakuje ![]() ![]() Czas chyba zbierać się do spania.. dzisiaj w ogóle przez te Hani nocne wygłupy (obudziła się o 4 na całego) przed 6 padła, ja razem z nią i nie słyszałam budzika który dzwonił o 6 i obudziłam się przed 7 spanikowana że zaspałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ze smutnych wieści - moja siostra cioteczna poroniła ![]() ![]() Na szczęście mają już jednego synka, ale na niego też czekali wiele lat. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() A pogrubione: ![]()
![]() |
#974 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Musisz lubic ta moja Wiki jak dwa razy zyczonka dostala ![]() Brumku smutna historia Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-03-26 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
1. ![]() 2. No u nas telefon rządzi.. jak czasem Hania zaczyna marudzić i nic nie jest w stanie jej zadowolić to telefon zawsze zdziała cuda ![]() 3. Dziękuję, że pytasz ![]() 4. Widzę, że Tymek polubił nowe smaki ![]() ![]() A w ogóle dzisiaj zaczęłam brać nowe tabletki anty - yasminelle.. brała któraś? Mam nadzieję, że jakieś dobre i nic mi po nich nie przybędzie dodatkowego.. ![]() Uciekam spać już na dobre.. Dobranoc wszystkim ![]() Aaaaa no i Lenka, Lila i Wiki - stoo lat ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stronczek ![]() ![]() Leb mnie boli - aa podobno pusty nie boli.
![]() |
#977 |
Zadomowienie
|
dobry wieczor,
co faktycznie malo napisalyscie ![]() ![]() Brumku, mnie glowa zaczela bolec w nocy z soboty na niedziele, a zawsze jak zaczyna w nocy to potem boli calutki dzien. A wczoraj wyjatkowo - przestala mnie bolec tak wlasnie kolo 15tej.. myslisz, ze przeszlo na Ciebie?? ![]() Nataszkaaa - slisznosci! ![]() mamad1 - ![]() Oliweczka - ja bym w pracy jeszcze nie mowila. Zaczekaj do 10-12 tc. Cookie - moja Blana niedawno zaczela 8 miesiac i tez bezzebna.. chorowitki - zdrowka zycze! Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-03-26 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Następnym razem bądź tak miła i przerzuć go na kogoś innego, ok? ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#979 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() dobrze ze nie ma tyle do nadrabiania bo bym padła panny bellówny i Wiki sto lat Kochane Cytat:
u nas pomoga niezawodny bephanten i częste wietrzenie pupci ![]() Cytat:
![]() strasznie mi przykro Brumeczku mój kochany mój mały telikowy mózg nie może pojąć jak Ty sobie radzisz nie dość że taki długotrwały ból to jeszcze nie możesz sobie pozwolić na odpoczynek trzymam kciuki żeby wredna migrena wkońcu ci odpuściła a masz takie objawy jak światłowstręt czy zawroty głowy? co do opisu męża-jak bym czytała o swoim ![]() gratuluje wspólnego posiłu z Tymkiem u nas analogicznie-Jasiu nie wyraża zgody na konsumpcje bez jego udziału Cytat:
ale dobrze ze w końcu znalazłaś pomoc w mężu a co do perfekcjonizmu mam odwrotnie jestem bałaganiarą i niechlują w wiecznie pochlapanym/pogniecionym ubraniu(to tak na wypadek spotkania w Kauflandzie) Nataszko ![]() aniu cmok dla dzielnego Adasia Natkotesknię ![]() a w telikowie: -Jaś próbował dziś 2 razy usiąść ale w końcu z niemocy się popłakał, aż w konńcu mu pomogłam troszeczke -odkryliśmy bańki mydlane puszczane słomką-POLECAM!!! -mój syn uwielbia słuchać domofonu i wydawać przy tym słodkie gardłowe dźwięki -w końcu po tygodniach wymówek wyruszyłam na pierwszy w tym sezonie marszobieg-moi mężczyżni byli ze mną i obserwowali spoconego, zziajanego 20 minutowym biegiem telika -zrobiłam sobie w łazience domowe spa i czuje sie jak milion dolarów ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-03-26 o 21:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#980 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i dziekujemy za zyczonka ![]() Cytat:
![]() a sianka w nim nie ma? Zdrowka dla Marysi, doczytalam ze nie najlepiej z tym katarem. Wiktoria tez sie jeszcze smarcze, ale nie ma tragedii. eee no i Telika mi nie zacytowalo.... dziekuje kochana za zyczonka dla mojej corci ![]() ![]() Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-03-26 o 22:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#982 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Zawrotów nie ma, światłowstręt jest ![]() 3. Za dużo tych podobieństw! Może nas źli rodzice rozdzielili zaraz po urodzeniu, co? A w rzeczywistości jesteśmy jednojajowymi bliźniaczkami! 4. O, i mamy różnicę! Ja jestem okropnym, męczącym, nieuleczalnym pedantem ![]() Cytat:
![]() - Serio? Już Jasia takie rzeczy bawią? Nawet nie myślałam, żeby spróbować, bo wydawało mi się że to zabawa dla starszaków, ale skoro polecasz... ![]() - ![]() ![]() - Mmmmmmmmmmmmm ![]() A moje dziecko chyba wchodzi w okres tego słynnego lęku separacyjnego ![]() Teraz w weekend na działce, jak przyjechaliśmy, weszliśmy tam i zobaczył innych ludzi to się z miejsca popłakał. Przez godzinę był taki "inny" - nie dawał się nikomu poza mną dotknąć, nie chciał się sam bawić, jak ktoś się do niego odzywał to od razu podkówka się robiła. Potem przeszło i był już odważny jak zawsze ![]() Dziś poszłam na 20 minut do teściów, pokazać im Tymcia. I to samo: płacz na ich widok, nie dał się brać itp. Choć kilka razy u nich był i nigdy nic takiego nie miało miejsca. Się zdziwili ![]()
![]() |
#983 | ||||
Zadomowienie
|
Bellówny, Wiki- sto lat dziewczynki!
![]() Cookie, fajnie że się odezwałaś. ![]() ![]() Telik, brawa dla Jasia za siadanie! ![]() Brumek, brawa dla tż ![]() Ten tekst na bodziaku rewelacyjny! ![]() No i współczuję tych migren- mam nadzieję, że neurolog coś zaradzi. ![]() Natka, ja już tęsknie. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Te buciki już sobie dodałam do ulubionych- widzę że sporo Was je poleca. ![]() Cytat:
![]() Wiesz co, uwielbiam Cię ![]() ![]() No i ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#984 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hania cudna i ten śmiech ma taki pocieszny, że nie można samemu się uśmiechąć. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Madziulka, i jak wyszedł szejk bananowy? Smakował Szymkowi? ![]() Wczoraj wrócił tż,a Hania zamieniła się z powrotem w aniołka. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Wtajemniczenie
|
Brumeczku lęk separacyjny powiadasz hmmm
Całkiem możliwe - choć u nas jeszcze ani śladu JasieK jak cyganiatko ![]() A banki oczywiście ja synowi puszcalam a on je łapał i nadziwić się nie mógł ze znikają. Kubeczka z woda i płynem oraz słomki bym nie powierzyła Jasiwi bo skonsumowalby na pewno ![]() Ps przebiegłam do sypialni jak nimfa a tu mąż śpi ![]()
#986 |
Wtajemniczenie
|
![]() uciekam spac.... ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- ![]() przepraszam, nie moglam sie oprzec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do baniek, to nie przypuszczałam oczywiście, że Jasiek sam je puszczał ![]() ![]() ![]() A Twoje PS ubawiło mnie do łez ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() A za przytulaski dziękuję, potrzeba mi ich dziś wyjątkowo ![]()
![]() |
#988 | ||
Zadomowienie
|
Witamy
![]() Pierwsi jesteśmy? ![]() ![]() Pobudka 6:30, ale tylko dwa razy wstawałam w nocy ![]() Piję kawę, ale za mało mleka zostało i taka sobie jest. Mały buszuje po panelach - nie będę musiała ich myć ![]() Cytat:
![]() A wyprowadzki na razie nie będzie z różnych powodów (nawet nie chcę pisać z jakich, ale o niektórych byście nie pomyślały nawet)... Żal mi tylko dziecka w tym wszystkim, bo na pewno też mu się to udziela... Cytat:
![]() A u nas trochę inaczej, bo Patryk wcześniej bał się innych ludzi, a teraz nie. Na początku jest trochę speszony, a potem już normalnie się bawi. Ale jak go zostawiam na dłużej z babcią i wracam, to nawet umyć ręce muszą iść za mną, bo tak się wyrywa. Potem mnie wycałuje (obślini) zadowolony ![]() Kilka dni temu zaczął sam siadać - raz mu się udaje, raz nie. A od wczoraj wstaje w łóżeczku ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny.
Jakoś smutno mi od rana ![]() ![]() Telik dorwałaś męża? ![]() Brumku u Nas też niewielki separacyjny problem. Jak byliśmy u mojego brata w sobotę, to pół godziny Dominik się zastanawiał czy się nie rozpłakać. A jak idzie do kogoś na ręce, to robi grobową minę, zastyga i patrzy w jedno miejsce ![]() Płaczu na razie nie ma . Proszę dziś też dużo nie pisać ![]()
#990 | ||||
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Moje dziecko na szczęście nie przestawiło się na czas letni i dalej na zimowym ciągnie ![]() ![]() Cytat:
dziękuję ![]() To mąż się tak boi teściowej? ![]() o nie nie ![]() ![]() jak dzisiaj głowa? ![]() Cytat:
taaaa....aromatyczne ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() od Adasia ![]() Mnie niestety do perfekcjonistki daleko, a gorsze że TŻ jest bardziej uporządkowany niż ja. Nawet skarpetki równo złożone... nie przyznam mu się ale czasem mnie zawstydza ![]() Cytat:
![]() to na śpiocha ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.