Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-24, 07:30   #961
elena_100
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

cześć Kochane

stęskniłam się za wami, niestety Kamila wyczuwa jak tylko siadam na kompa i od razu buczy pod nosem

Idę dziś z nią do lekarza bo ma krostki na buzi od kilku dni, myślałam, że zejdzie ale na jednym policzku ma takie czerwone otoczki koło tego. Niech lekarz popatrzy, będę spokojniejsza.

Wczoraj coś strasznie ulewała i waliła zielone kupy. Dziś na szczęście przeszło.

Wkurzam się bo teściowa leci na górę jak tylko mała zapłacze, a ja jestem cały czas z nią a np. ją przebieram czy coś, a ona mi przeszkadza bo goni koło niej, tutuli i daje jej smoczka to jak mam ją przebrać.
U mamy też byłam i ciągle tlko słyszę brzuszek ją boli, zimno jej i wymyślają mama z bratową. A ona poprostu płacze jak się denerwuje bo chce spać a nie może zasnąć. Aż mam jej ochotę powiedzieć, żeby swoich dzieci bardziej pilnowała

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 07:47   #962
Sojka1990
Zadomowienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Witam się z rańca przy kawce

Dizewczyny pomódlcie się dla mnie o deszcz nad mą mieściną nie chce mi się do roboty jechać a jak będzie padać to będę mogła zostać w domku :P

Dzisiaj pasowałoby na szczepienie skoczyć z Zochą.
Stary 2012-10-24, 08:04   #963
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

Dizewczyny pomódlcie się dla mnie o deszcz nad mą mieściną nie chce mi się do roboty jechać a jak będzie padać to będę mogła zostać w domku :P

help help czy przed uczycoiem katarka piskasz wodą morską?? bo dzisiaj mi przyjdzie i zamierzam z tego skorzytsac

tak wogóle dzień dobry starsza w przedszkolu
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 08:05   #964
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

skoro o teściowych mowa to przypomniało mi się, że moja wpadła na podobny pomysł co teściówka Kalpany, że przyjedzie po mnie i po małą do szpitala
mąż będzie niósł bagaże a ona weźmie dziecko, bo niby ja dźwigać nie mogę... a w szpitalu przez 9 dni mogłam

na szczęście Marcin powiedział jej co o tym myśli bo chybabym padła gdybym zobaczyła mamuśkę w dniu wypisu...
Moja też tak zrobiła

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość

Pisałyście o wkladkach laktacyjnych - ja polecam Avent - i na dzień i na noc jak dla mnie są rewelacyjne - nie widac ich pod ubraniem a chłoną super. Miałam też Johnsona i musiałam zmieniac w ciągu dnia. Miałam też Helen Harper ale tego dziadostwa nie polecam - jaka cena taki produkt - nonstop przeciekałam

Ja przetestowałam wkładki z belli, rosmana, tommi tippie i canpola. Pisałyście, że Canpol wam odpowiada więc powiem że z TT są takie same. Mi nie odpowiadają bo są za wielkie i cycki się w nich pocą. Z rosmana są super i belli też. Tylko, że jak komuś mocno się leje to bella nie da rady.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Cześć kochane

Oznajmiam, że 16 października przyszedł na świat mój kochany syneczek A dzisiaj dopiero wypuścili nas ze szpitala, bo podawali mu antybiotyk, bo miałam zielone wody i chyba troszkę się ich nałykał.
Zaraz postaram się opisać poród, bo maluszek śpi.
Gratulacje i całuski dla Maluszka

Współczuję pobytu w szpitalu

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A u nas super noc Jak zwykle równo co 3h pobudka 10 minut ssania i lulu dalej Jedna kupka w nocy i jedna teraz. Ale za to jaka! Wystrzelona na pół pokoju pierwszy raz!

Znalazłam sposób na jego kupkę - jak widzę, że się zaczyna męczyć z gazami/kupą, biorę go na przewijak i zaczynam czyścić pupę. Jak podrażniam odbyt, to od razu wszytko wypływa.

I mam pewną teorię na temat jego porannych kolek. Ponieważ on w nocy po jedzeniu nie odbija przez sen, to powietrze, które połyka, nagromadzone przez noc, go męczy...

Wasze dzieci odbijają w nocy???

Zgadzam się, u mnie też to tak działa

U nas dziś nie było porannej kolki bo piła tylko raz. Przespała picie o 2 w nocy i obudziła się o 4. Normalnie o 8 jest masakra a tu nic. A jeszcze w lodóweczce czeka 120 odciągniętego pokarmu.
Wczoraj niestety dokarmiałam mm i miała zielone kupy

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
mała je bardzo długo, słyszę że przełyka, czasem trwa to 40 minut czasem 1 godzinę. po czym po kilku minutach znowu pcha rączki do buzi i szuka cyca... zdaniem jednej położnej mam kiepski pokarm. z tego co sama widzę jest bardzo rzadki, przezroczysty...
czasem jest tak, że przystawiam ją co 20-30 minut, nawet nie mam kiedy siku zrobić bo jest wrzask i szukanie cyca. teraz po wypiciu mieszanki uspokoiła się i zasnęła błyskawicznie.
A miałabyś możliwość zbadania pokarmu. Wtedy rozwiałoby to twoje wątpliwości.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witajcie...
My dziś po usg nerek...

niestety w jednej jest zastój moczu...jest powiększona.Naszczęście Kuba miał dobre wyniki moczu i musimy je sprawdzać i oby nie było zakażeń
Mam skierowanie do poradni nefrologicznej,choć podobno tam mi nic innego nie powiedzą co tutaj,ale zawsze to inny sprzęt i specjaliści,nie zwykła pediatra,choć widziałam sama ten obraz usg...
Jakoś mi tak dziś smutno,bo liczyłam,ze wszystko jest dobrze a jednak...

gda a jakie masz pampersy?białe2?one tez mają ta siateczkę?bo w tych mi kupa nie wypływała...,ale miałam 1.

Mi położna mówiła,ze niektóre dzieci długo wiszą na cycu i nie przybierają,bo za słabo im buźka pracuje,są ospałe i nie ssią aktywnie,albo ma wpływ utrzymująca się żółtaczka(u nas tak było,naszczęście Kubuś przytył),jakieś alergie pokarmowe i warto wtedy zrobić dziecku morfologie i mocz,ale ZAWSZE zmiane karmienia skonsultować z pediatrą!

zielona współczuje nocy,co za koszmar..

Mi wczoraj Kuba w ciągu dnia spał tylko 2godziny!dziś kończy 5tygodni.
Czy Wasze maluchy też mają podobnie?
Trzymam kciuki za Kubusia

Moja Maluszkowa też ma tyle ale śpi o wiele więcej, choć niestety część z tego na moich rękach. Jak tylko ją odłożę budzi się z okropnym wrzaskiem

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Aha z tego wszystkiego zapomniałam Wam napisać co mi się przytrafiło,ostatnio spacerując z małą spotkałam dawną "znajomą",zdziwiła się jak zobaczyła mnie z wózkiem i mówi do mnie no od razu widać że z Ciebie mamuśka ja na to takie oczy a ona do mnie makijażu nawet nie masz

Swoją drogą nie wiedziałam że makijaż jest jakimś wyznacznikiem macierzyństwa,po prostu szczęka mi opadła ona oczywiście tapety pół tony na twarzy i oczach.

Ja jej tylko odpowiedziałam że malować się nie muszę bo podobam się sobie w takiej wersji bo akurat naprawdę tak jest i uważam że nie muszę nakładać tony kosmetyków.

Musiałam Wam to napisać.
Co za torba

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Ja to mam dzisiaj doła i mało energii, a mała od rana siedzi na cycusiu, a właściwie to od wczorajszego wieczoru. Podejrzewam skok wzrostu.

Z sexu na rocznice nic nie wyszło bo Aleńka nam nie pozwoliła Ogólnie jestem troche zawiedziona. Mój mąż ma w sobie 0 romantyzmu, ale liczyłam że jakiegoś kwiatuszka dostane z tej okazji, a dostałam czekolade. Jak zwykle bez żadnych życzeń, czułego słowa... eh powinnam przywyknąć.

aga_ton zdarza się że pokarm nie jest treściwy podobno. Ja bym raczej dokarmiała mm, ale nie rezygnowała całkiem z piersi.
U nas też nie było seksu rocznicowego bo ze mnie ciągle się leje i wczoraj znowu wyszły mi szwy ale za to mąż kupił kwiatki i winko i zaraz po karmieniu wypiłam małą lampeczkę

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Oj u nas znowu ciężkie zasypianie...

Widzę, że ja w mniejszości jestem, z tych co wolą jednak mniej zabawek kupować dziecku Nie chcę go zbombardować bodźcami i przestymulować. Wolę żeby miał z 4 zabawki i jak się znudzi jedną, podstawiać kolejną znaną.
Na razie ma misia, bujaczek i grzechotkę - pluszaka. A dziś przyszła mata... I tak uważam, że za dużo ma elemencików

Ale to takie moje zboczenie po psychologii rozwojowej
Ja dołączę. Dziecku nie kupiłam żadnej zabawki ale dostała w prezencie matę, leżaczek i misia. Na razie nie jest niczym zainteresowana

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Wpadłam powiedzieć dzień dobry.

Tak jak planowałam... od 4 już nie śpimy. Pęcherz niestety wciąż cały.

Czuję, że to będzie dłuuugi dzień. Dopadły mnie wątpliwości czy dobrze robimy, że już jutro idziemy na oddział. Troszkę boję się tego wywoływania parodu, jeżeli do tego dojdzie, ale z drugiej strony staram się tłumaczyć samej sobie, że przynajmniej będziemy pod kontrolą w szpitalu i odejdą mi stresy typu "Mały coś się kiepsko rusza", które często się pojawiają w ostatnich dniach.
Trzymam kciuki za pomyślne rozwi.azanie

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:

czaruję ci deszczyk

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 08:22   #965
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
help help czy przed uczycoiem katarka piskasz wodą morską?? bo dzisiaj mi przyjdzie i zamierzam z tego skorzytsac

tak wogóle dzień dobry starsza w przedszkolu
czaem psikam a czasem nie- psikam wtedy kiedy widze że jakiś bardziej zbity gil siedzi to zeby go troche rozcienczyc ale baz katarek i tak wyciągnie Mnie zawsze rozbraja ta bloga mina Zośki po użyciu katarka i skubana jak tylko wlazam odkurzacz to wypluwa smoka i czeka zebym jej gile wyciągneła
Stary 2012-10-24, 08:25   #966
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
czaem psikam a czasem nie- psikam wtedy kiedy widze że jakiś bardziej zbity gil siedzi to zeby go troche rozcienczyc ale baz katarek i tak wyciągnie Mnie zawsze rozbraja ta bloga mina Zośki po użyciu katarka i skubana jak tylko wlazam odkurzacz to wypluwa smoka i czeka zebym jej gile wyciągneła
ciekawe jak to u nas będzie, bo przy fridzie tez sie cieszy ja to wogóle teraz nie wiem jak dziewczyny piszą ze płaczą dzieciaczki.. jednak Zuza dała mi w kość i też często płakałam z nią
Stary 2012-10-24, 08:37   #967
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
ciekawe jak to u nas będzie, bo przy fridzie tez sie cieszy ja to wogóle teraz nie wiem jak dziewczyny piszą ze płaczą dzieciaczki.. jednak Zuza dała mi w kość i też często płakałam z nią
ojj mi tez sie trafil aniol nie dziecko.nie wiemy co to nocne marudzenie, kolki, czy wrzaski

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-24, 08:42   #968
gda
Zakorzenienie

Cytat:
ojj mi tez sie trafil aniol nie dziecko.nie wiemy co to nocne marudzenie, kolki, czy wrzaski
Mój też jest aniołek, jak go tylko brzuszek nie boli... Wtedy sobie leży i gada do zabaweczek

A on jak go boli, to nie wrzeszczy, tylko robi taką nieszczęśliwą minkę i pochlipuje. Tak mi go wtedy żal...

Dziś od rana Henio śle mi uśmiechy i gaworzy jak szalony!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 08:42   #969
kraven
Zakorzenienie

Cześć.
U mnie dzisiaj ciekawa noc - od północy do 4 co godzine budziły mnie skurcze ale przeszły same. A jeszcze z wieczoru było mi strasznie duszno.

I jeszcze o 8.30 zadzwoniła ciocia TŻ czy już przypadkiem urodzialam

Mam nadzieje dzisiaj odpoczywac, a jak TŻ wróci z pracy to skręcamy łóżeczko.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 08:43   #970
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ja to mam pewnie wynagrodzenie za Zuzie diabla teraz przynajmniej jest rownowaga u nas
Stary 2012-10-24, 08:51   #971
katiem
Wtajemniczenie

CZesc dziewczyny!

Witam sie z rana

Asiulka a gdzie wywolujesz zdjecia? w sklepie stacjonarnym czy w necie?
Moj Kubus tez aniolek. Moze ma to znaczenie ze drugie???

Kochane przyszla przesylka -sukienka i spodnie. Spodnie super, ale sukienka niestety mi nie pasuje....chyba jestem na nia za stara. Jakby ktoras z Was byla zainteresowana.....rozmia r 38.
http://moda.allegro.pl/ds-3155m-cud-...705923458.html
koralowa

Ogarne sie troche i pozniej wpadne. nie chce isc na to szczepienie......

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-10-24 o 09:25
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 08:57   #972
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
U nas też nie było seksu rocznicowego bo ze mnie ciągle się leje i wczoraj znowu wyszły mi szwy ale za to mąż kupił kwiatki i winko i zaraz po karmieniu wypiłam małą lampeczkę
A no przecież, Wy też mieliście rocznicę
Ja też pozwoliłam sobie na lampke wina.
Widać lepszy model faceta Ci się trafił. Mój jest fatalny...
Stary 2012-10-24, 08:57   #973
caterinazeta jones
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

Idę dziś z nią do lekarza bo ma krostki na buzi od kilku dni, myślałam, że zejdzie ale na jednym policzku ma takie czerwone otoczki koło tego. Niech lekarz popatrzy, będę spokojniejsza.
Jak się dowiesz co to za krostki to proszę napisz od czego to może być i co ci na nie dali bo mój synek też je od jakiegoś czasu ma. Jedyne co mi powiedzieli to tyle że pewno jem nabiału dużo a tu guzik, ledwo do śniadania odrobinkę masełka do kanapki. A nasz pediatra twierdzi że może to byc od oliwki więc odstawiłam i część krostek znikła.

Tak pozatym to wiem że ja sie nie udzielam pare razy napisałam bedąc w ciąży i mnie pewno nie kojarzycie ale czytam Was codziennie jak tylko mój bąbel zaśnie. 30 wrzesnia urodziłam synka waga 3500, 55 cm. Urodziła się cc po 8 godzinach prób rodzenia sn. Zdecydowali sie na cc bo mały ułożył się nagle twarzyczkowo i miał tachykardię. Mąż dzielnie walczył ze mną pół nocy, po przewiezieniu na salę po cc siedział jeszcze długo ze mną. Jestem z niego dumna że tak dzielnie sobie poradził i stanął na wysokości zadania.

od 4.10 jesteśmy w domu, pierwsze 2 noce spał z nami bo wógóle nie kreciło go jego wypasione łóżeczko potem zaczął spać w swoim królestwie. W nocy budzi się 2 razy na karmienie. Karmię piersią, ale miałąm doła bo mały przy wypisie ze szpitala stracił na wadze do 3290 a na wizycie kontrolnej po tygodniu miał 3270. Załamało mnie to strasznie ale postanowiłam walczyc i sie udało. Teraz waży 3780 g i ma sliczne pucki więc wiem że się najada, zresztą jak nie zje po max 2,5 h to leje się ze mnie strasznie.
Wczoraj całą noc nie spaliśmy, mały się prężył i płakał chyba go bolał brzuszek. Po masażu zrobionym przez męża zasypiał na chwilkę po czym znów ryk. Tej nocy był już spokój, grzecznie spał. Mam nadzieję że to jednorazowe kłopoty a nie początek kolek...
pozrdrawiam wszystkie mausie i ich śliczne dzieciaczki

...
caterinazeta jones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 08:59   #974
kraven
Zakorzenienie

Dziewczyny czy któraś z Was ma wanienkę anatomiczną tą taką profilowaną? Czy się sprawdza?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-24, 09:09   #975
zielona1911
Zakorzenienie

A ja przed chwila wykapalam malego,bo wczoraj tak pieknie spal i nie mialam serca go obudzic,przez co od 00.30 do 2 nie spal

Ja nie kupowalam zadnych zabawek,duzo ma po bracie i sporo tez dostal. Mate tez mam ale gdzies w piwnicy,narazie nie bede wyciagac,wogole nawet niewiem czy wyciągne bo przy Oskarze sie nie sprawdzila. Czekam tylko na kaske zeby ta hustawke kupic i miec swiety spokoj
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 09:10   #976
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry.

U nas po wczorajszych popołudniowych wrzaskach noc minęła spokojnie,karmienie jak zawsze 24,3,6.

Teraz korzystając z tego że mała zasnęła nad ranem wysprzątałam cały salon,jeszcze łazienkę przydałoby się ogarnąć ale to może popołudniu o ile się uda.

Przez te kolki jak zbliża się popołudnie to mam stracha bo jak pomyślę że Zuzia znów się będzie męczyć a ja jej nie będę mogła pomóc to serce mi ściska

Dearlie nie martw sie,na pewno wszystko pójdzie gładko i już niedługo będziesz tuliła Antosia.

Elena ja mam to samo z babcią jak jestem u niej to cały czas twierdzi że małą za cienko ubieram itp. a mnie szlag trafia

Kraven pokaż zdjęcia łózeczka jak skręcicie.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 09:20   #977
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
CZesc dziewczyny!

Witam sie z rana

Kochane przyszla przesylka -sukienka i spodnie. Spodnie super, ale sukienka niestety mi nie pasuje....chyba jestem na nia za stara. Jakby ktoras z Was byla zainteresowana.....rozmia r 38.
http://moda.allegro.pl/listing.php/s...1454&string=DS

a która to kiecka bo wyświetlila sie cala lista przedmiotów :P
Stary 2012-10-24, 09:22   #978
kraven
Zakorzenienie

Marta pokaże, ale nie ma co podziwiać. Mamy zwykłe sosnowe od koleżanki

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-24, 09:24   #979
katiem
Wtajemniczenie

Sojka
teraz bedzie dzialac
koralowa

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-10-24, 09:33   #980
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was ma wanienkę anatomiczną tą taką profilowaną? Czy się sprawdza?
Mam, uważam, że jest fajna, tylko trudniej jest dupkę umyć i złapać dziecko do wyjęcia, ale kwestia wprawy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0035.jpg (19,1 KB, 69 załadowań)
Stary 2012-10-24, 09:57   #981
katiem
Wtajemniczenie

Gda pisalas juz czym olejujesz wlosy?( olejuje????dobra pisownia?)

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-10-24, 10:07   #982
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry
Mój niuniu znów sam zasnął
A teraz do walczących o pokarm: Miałam kilka dni kiedy mleczka było mało, cycki cały dzień miękkie, w nocy Mati ciągle wisiał na cycu. Ja kilka razy dziennie laktatorem męczyłam piersi i mam teraz pełno pokarmu. dzieciak najedzony a ja jeszcze do butli ściągnęłam. Także nie poddawajcie się
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Też to usłyszałam!
Ale ogólnie Wam nie pisałam Jestem taka wk****ona, że obłęd Zabiłabym
Poszłam po skierowanie na morfologię, mocz i usg nerek. I kurde faja.. Szanowna pani doktor dała mi tylko na dwa pierwsze, na trzecie nie dostałam ponieważ... ona nie ma czasu się zagłębiać w historię i mam przyjść innym razem.
Zabrakło mi słów. Na pewno bym zmieniła lekarza.

Cytat:
JAkie przywyknać???
moj tez malo romantyczny. Ale miał w domu tzw zimny chów i nikt nie nauczyl rozpieszczania zony.
Mowilam wprost ze ma sie bez kwiatow w domu nie pokazywac Zawsze z zartach, z usmiechem na ustach, ale poskutkowalo. JUz nic nie musze mowic.
Mojego byłego musiałam wręcz prosić aby mi kwiatek przyniósł Kropek na szczęście co najmniej raz w tygodniu mi kupuje. Kilka dni temu piekny bukiet róż dostałam

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Hahaha Tyle, że ja nie mam sumienia budzić tego mojego gadzika, bo on codziennie o 4 wstaje do pracy. Zresztą wierz mi, żeby go teraz obudzić to chyba prędzej bym dostała zakwasów w tych rękach, niż on by się przebudził. Jednak mam diabelski plan, żeby jutro obudzić się razem z nim i jeszcze go przed pracą wykorzystać ...

Cytat:
Ja psikam wodą a później odciągam, ale ja mam sopelek.

Cytat:
Mój Mati jest drugi, a do aniołka mu jak na razie daleko. Choć nie zapeszając z dnia na dzień jest lepiej
Stary 2012-10-24, 10:12   #983
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
zobaczcie co kupilam Jaisowi przy okazji kupna dla sie ie kurtki http://www.hm.com/pl/product/04825?article=04825-A nosz jak jeszcze trochę urośnie bedzie przystjniaczek a co
super ta kurtka!!

Cytat:
kurcze moze i ja sie skusze na ten katarek, bo jud od tej fridy mnie usta bola jaki macie ?

Cytat:
CZesc dziewczyny!

Witam sie z rana

koralowa

sliczna ta sukienka!! niestety ja mam za szerokie biodra do niej

moj córa tak od godz 7/8 do 12 ma aktywnosc, spac nie bedzie za nic w swiecie. tylko ze nie polezy sobie w łóżeczko/wozku czy lezaczku tylko chcialaby u mnie na rekch. odloze, polezy z 10 minut i krzyk bierz mnie na rece. staram sie nie brac, tylko wtedy biore jak krzyk staje sie przeraźliwy. nie wiem co robic, moze przejdzie jej jak zacznie sie bardziej interesować zabawkami:confu sed:

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:

poczytaj sobie tutaj w wolnej chwili https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593364
mozna dobrac olej do rodzaju wlosów

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:31   #984
Nisia4
Zadomowienie

Dziewczyny powiedzcie mi, czy mogę zrobić tak: odciągać po trochu mleko i chować do lodówki i dodawać do tego świeże? Jutro mam wizytę u lekarza i nie wiem ile mi zejdzie, a mama zostanie z Mają i chciałabym żeby miała na wszelki wypadek.
Stary 2012-10-24, 10:32   #985
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra pisownia

Ja olejuje olejem kokosowym, monoi i mam też masło ze skrzypu. Wszystko z biochemii urody.

Oliwki Babydream dla mam jeszcze nie próbowałam, ale słyszałam, że cudnie działa!

Mój tak samo od 7 do teraz aktywny...

Ale czasem leży dłużej sam gapiąc się na zabaweczki albo na zasłony

Dziś się meeega nie wyspałam. Przez to, że Henio nie umie odbić przez sen, to potem śpi i się co chwilę pręży i stęka, taki zapowietrzony jest.

Wasze dzieci też tak śpią czasem niespokojnie?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:33   #986
katiem
Wtajemniczenie

KAsiam bardzi Ci dziekuje

TAmlin moj to znowu praktyczny do bolu. Wolal kwiaty w doniczce - ja troche mniej. Ale teraz juz nie mam mu nic do zarzucenia.
A Kropek Cie rozpieszcza......klaski :

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-10-24, 10:38   #987
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
moj córa tak od godz 7/8 do 12 ma aktywnosc, spac nie bedzie za nic w swiecie. tylko ze nie polezy sobie w łóżeczko/wozku czy lezaczku tylko chcialaby u mnie na rekch. odloze, polezy z 10 minut i krzyk bierz mnie na rece. staram sie nie brac, tylko wtedy biore jak krzyk staje sie przeraźliwy. nie wiem co robic, moze przejdzie jej jak zacznie sie bardziej interesować zabawkami:confu sed:

a ja myślałam, ze tylko moja tak rozpieszczona że na rączkach ... dobrze że coraz dłużej interesuje się zabawkami znaczy się matą i karuzelką póki co ... ciężko oduczyć bardzoo ciężko ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:45   #988
Sojka1990
Zadomowienie

a ja czekam aż Zochna się obudzi i lecimy na szczepienie i do mopsu złozyc wreszcie to nieszczęsne becikowe
i co do becikowego to jeszcze musze pochwalić mojego gina :P
Wyiągam zaświadczenie do wypełnieia i mówie mu że od niego to ja moge tylko drugi i trzeci trymestr miec wypelniony bo na pierwszej ciążowej wizycie byłam u lekarza w swojej dziurze 11stycznia. potem patrze a ten mi wpisuje pierwszy trymestr wizyta 11.01 a juz myslalam ze bede musiała biegac i tu u siebie do lekarza i placic 7dych za wizyte tylko po to zeby mi swistek podpisał kocham faceta normalnie
Stary 2012-10-24, 10:51   #989
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi, czy mogę zrobić tak: odciągać po trochu mleko i chować do lodówki i dodawać do tego świeże? Jutro mam wizytę u lekarza i nie wiem ile mi zejdzie, a mama zostanie z Mają i chciałabym żeby miała na wszelki wypadek.
ja slyszlam , ze nie powinno sie mieszacz mleka ale moze niech sie ktos doswiadczony wypowie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

a ja myślałam, ze tylko moja tak rozpieszczona że na rączkach ... dobrze że coraz dłużej interesuje się zabawkami znaczy się matą i karuzelką póki co ... ciężko oduczyć bardzoo ciężko ...
no okazuje sie za nasza tez choc na prawde mało na rekach jest/była trzymana bo nie bylo takej potrzeby, kolek brak, noce przesypia w wozku/łóżeczku, nie trzeba jej usypiac. nie wiem skad jej sie to wzieło, moze ma taka potrzebe bliskosci najgorzej z tz bo on na kazde jej stekniecie leci i bierze ale i jego na przeszkolenie wziełam

tak poza tym jak szukacie fajnych cieplych legginsów, to polecam te http://allegro.pl/ocieplane-grube-le...712133925.html za taka cene na prawde sa super i grube, nie przeswituja. trzeba je tylko od razu porzadnie wyprac bo zalatuja takim dziwnym zapachem. po praniu znika.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 11:02   #990
anesh_
Zakorzenienie

Dzien dobry

My nadal w szpitalu,bardzo slaby zasieg. Tu mamy.

Na razie nie rodze,jak wszystko bedzie ok to jtr. To jtr.wychodzimy.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości