|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
cześć Kochane
![]() stęskniłam się za wami, niestety Kamila wyczuwa jak tylko siadam na kompa i od razu buczy pod nosem ![]() Idę dziś z nią do lekarza bo ma krostki na buzi od kilku dni, myślałam, że zejdzie ale na jednym policzku ma takie czerwone otoczki koło tego. Niech lekarz popatrzy, będę spokojniejsza. Wczoraj coś strasznie ulewała i waliła zielone kupy. Dziś na szczęście przeszło. Wkurzam się bo teściowa leci na górę jak tylko mała zapłacze, a ja jestem cały czas z nią a np. ją przebieram czy coś, a ona mi przeszkadza bo goni koło niej, tutuli i daje jej smoczka ![]() U mamy też byłam i ciągle tlko słyszę brzuszek ją boli, zimno jej i wymyślają mama z bratową. A ona poprostu płacze jak się denerwuje bo chce spać a nie może zasnąć. Aż mam jej ochotę powiedzieć, żeby swoich dzieci bardziej pilnowała ![]()
#962 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Witam się z rańca przy kawce
![]() Dizewczyny pomódlcie się dla mnie o deszcz nad mą mieściną ![]() Dzisiaj pasowałoby na szczepienie skoczyć z Zochą.
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak wogóle dzień dobry starsza w przedszkolu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Współczuję pobytu w szpitalu ![]() Cytat:
Zgadzam się, u mnie też to tak działa ![]() U nas dziś nie było porannej kolki bo piła tylko raz. Przespała picie o 2 w nocy i obudziła się o 4. Normalnie o 8 jest masakra a tu nic. A jeszcze w lodóweczce czeka 120 odciągniętego pokarmu. Wczoraj niestety dokarmiałam mm i miała zielone kupy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja Maluszkowa też ma tyle ale śpi o wiele więcej, choć niestety część z tego na moich rękach. Jak tylko ją odłożę budzi się z okropnym wrzaskiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zadomowienie
|
ojj mi tez sie trafil aniol nie dziecko.nie wiemy co to nocne marudzenie, kolki, czy wrzaski
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A on jak go boli, to nie wrzeszczy, tylko robi taką nieszczęśliwą minkę i pochlipuje. Tak mi go wtedy żal... ![]() Dziś od rana Henio śle mi uśmiechy i gaworzy jak szalony! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
U mnie dzisiaj ciekawa noc - od północy do 4 co godzine budziły mnie skurcze ale przeszły same. A jeszcze z wieczoru było mi strasznie duszno. I jeszcze o 8.30 zadzwoniła ciocia TŻ czy już przypadkiem urodzialam ![]() Mam nadzieje dzisiaj odpoczywac, a jak TŻ wróci z pracy to skręcamy łóżeczko.
#970 |
Zakorzenienie
|
Ja to mam pewnie wynagrodzenie za Zuzie diabla
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Wtajemniczenie
|
CZesc dziewczyny!
Witam sie z rana ![]() Asiulka a gdzie wywolujesz zdjecia? w sklepie stacjonarnym czy w necie? Moj Kubus tez aniolek. Moze ma to znaczenie ze drugie??? ![]() Kochane przyszla przesylka -sukienka i spodnie. Spodnie super, ale sukienka niestety mi nie pasuje....chyba jestem na nia za stara. Jakby ktoras z Was byla zainteresowana.....rozmia r 38. http://moda.allegro.pl/ds-3155m-cud-...705923458.html koralowa Ogarne sie troche i pozniej wpadne. nie chce isc na to szczepienie...... ![]() Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-10-24 o 09:25 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też pozwoliłam sobie na lampke wina. Widać lepszy model faceta Ci się trafił. Mój jest fatalny... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak pozatym to wiem że ja sie nie udzielam pare razy napisałam bedąc w ciąży i mnie pewno nie kojarzycie ale czytam Was codziennie jak tylko mój bąbel zaśnie. 30 wrzesnia urodziłam synka waga 3500, 55 cm. Urodziła się cc po 8 godzinach prób rodzenia sn. Zdecydowali sie na cc bo mały ułożył się nagle twarzyczkowo i miał tachykardię. Mąż dzielnie walczył ze mną pół nocy, po przewiezieniu na salę po cc siedział jeszcze długo ze mną. Jestem z niego dumna że tak dzielnie sobie poradził i stanął na wysokości zadania. od 4.10 jesteśmy w domu, pierwsze 2 noce spał z nami bo wógóle nie kreciło go jego wypasione łóżeczko ![]() Wczoraj całą noc nie spaliśmy, mały się prężył i płakał chyba go bolał brzuszek. Po masażu zrobionym przez męża zasypiał na chwilkę po czym znów ryk. Tej nocy był już spokój, grzecznie spał. Mam nadzieję że to jednorazowe kłopoty a nie początek kolek... pozrdrawiam wszystkie mausie i ich śliczne dzieciaczki ![]()
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was ma wanienkę anatomiczną tą taką profilowaną? Czy się sprawdza?
#975 |
Zakorzenienie
|
A ja przed chwila wykapalam malego,bo wczoraj tak pieknie spal i nie mialam serca go obudzic,przez co od 00.30 do 2 nie spal
![]() Ja nie kupowalam zadnych zabawek,duzo ma po bracie i sporo tez dostal. Mate tez mam ale gdzies w piwnicy,narazie nie bede wyciagac,wogole nawet niewiem czy wyciągne bo przy Oskarze sie nie sprawdzila. Czekam tylko na kaske zeby ta hustawke kupic i miec swiety spokoj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
U nas po wczorajszych popołudniowych wrzaskach noc minęła spokojnie,karmienie jak zawsze 24,3,6. Teraz korzystając z tego że mała zasnęła nad ranem wysprzątałam cały salon,jeszcze łazienkę przydałoby się ogarnąć ale to może popołudniu o ile się uda. Przez te kolki jak zbliża się popołudnie to mam stracha bo jak pomyślę że Zuzia znów się będzie męczyć a ja jej nie będę mogła pomóc to serce mi ściska ![]() Dearlie nie martw sie,na pewno wszystko pójdzie gładko i już niedługo będziesz tuliła Antosia. Elena ja mam to samo z babcią jak jestem u niej to cały czas twierdzi że małą za cienko ubieram itp. a mnie szlag trafia ![]() ![]() Kraven pokaż zdjęcia łózeczka jak skręcicie.
#977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Marta pokaże, ale nie ma co podziwiać. Mamy zwykłe sosnowe od koleżanki
![]()
#979 |
Wtajemniczenie
|
Sojka
teraz bedzie dzialac ![]() http://moda.allegro.pl/ds-3155m-cud-...705923458.html koralowa |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
Zadomowienie
|
Mam, uważam, że jest fajna, tylko trudniej jest dupkę umyć i złapać dziecko do wyjęcia, ale kwestia wprawy.
#981 |
Wtajemniczenie
|
Gda pisalas juz czym olejujesz wlosy?( olejuje????dobra pisownia?)
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mój niuniu znów sam zasnął ![]() A teraz do walczących o pokarm: Miałam kilka dni kiedy mleczka było mało, cycki cały dzień miękkie, w nocy Mati ciągle wisiał na cycu. Ja kilka razy dziennie laktatorem męczyłam piersi i mam teraz pełno pokarmu. dzieciak najedzony a ja jeszcze do butli ściągnęłam. Także nie poddawajcie się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mój Mati jest drugi, a do aniołka mu jak na razie daleko. Choć nie zapeszając z dnia na dzień jest lepiej ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moj córa tak od godz 7/8 do 12 ma aktywnosc, spac nie bedzie za nic w swiecie. tylko ze nie polezy sobie w łóżeczko/wozku czy lezaczku tylko chcialaby u mnie na rekch. odloze, polezy z 10 minut i krzyk bierz mnie na rece. staram sie nie brac, tylko wtedy biore jak krzyk staje sie przeraźliwy. nie wiem co robic, moze przejdzie jej jak zacznie sie bardziej interesować zabawkami ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- poczytaj sobie tutaj w wolnej chwili https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593364 mozna dobrac olej do rodzaju wlosów ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi, czy mogę zrobić tak: odciągać po trochu mleko i chować do lodówki i dodawać do tego świeże? Jutro mam wizytę u lekarza i nie wiem ile mi zejdzie, a mama zostanie z Mają i chciałabym żeby miała na wszelki wypadek.
#985 |
Zakorzenienie
|
Dobra pisownia
![]() Ja olejuje olejem kokosowym, monoi i mam też masło ze skrzypu. Wszystko z biochemii urody. Oliwki Babydream dla mam jeszcze nie próbowałam, ale słyszałam, że cudnie działa! Mój tak samo od 7 do teraz aktywny... Ale czasem leży dłużej sam gapiąc się na zabaweczki albo na zasłony ![]() Dziś się meeega nie wyspałam. Przez to, że Henio nie umie odbić przez sen, to potem śpi i się co chwilę pręży i stęka, taki zapowietrzony jest. Wasze dzieci też tak śpią czasem niespokojnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Wtajemniczenie
|
KAsiam bardzi Ci dziekuje
![]() TAmlin moj to znowu praktyczny do bolu. Wolal kwiaty w doniczce - ja troche mniej. ![]() A Kropek Cie rozpieszcza...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja myślałam, ze tylko moja tak rozpieszczona że na rączkach ... ![]()
![]() |
#988 |
Zadomowienie
|
a ja czekam aż Zochna się obudzi i lecimy na szczepienie i do mopsu złozyc wreszcie to nieszczęsne becikowe
![]() i co do becikowego to jeszcze musze pochwalić mojego gina :P Wyiągam zaświadczenie do wypełnieia i mówie mu że od niego to ja moge tylko drugi i trzeci trymestr miec wypelniony bo na pierwszej ciążowej wizycie byłam u lekarza w swojej dziurze 11stycznia. potem patrze a ten mi wpisuje pierwszy trymestr wizyta 11.01 ![]() ![]() ![]()
#989 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() tak poza tym jak szukacie fajnych cieplych legginsów, to polecam te http://allegro.pl/ocieplane-grube-le...712133925.html za taka cene na prawde sa super i grube, nie przeswituja. trzeba je tylko od razu porzadnie wyprac bo zalatuja takim dziwnym zapachem. po praniu znika. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() My nadal w szpitalu,bardzo slaby zasieg. Tu mamy. Na razie nie rodze,jak wszystko bedzie ok to jtr. To jtr.wychodzimy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.