![]() |
#1021 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XVII
Cytat:
Siedzieć da się jeśli pasażerowie z górnych pięter złożą swoje kuszetki. Wtedy siedzą wszyscy na tej dolnej. Trochę zagmatwanie mi się to napisało ![]() Cytat:
![]() O matkoicórko...moja głowa ![]()
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
Wąchałam dziś Si Lolitę. I gorączkowo myślę, czy je chcę
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama bym go obfociła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie pojadem - kasy na razie ni mom, ani z kim jechać ![]() ![]() Miałam już nową zachciewajkę - karwasze z gładkiej skóry ![]() Ale po namyśle zrezygnowałam, bo to fajnie wygląda na metalowym koncercie (a ja i tak praktycznie nie chodzę ![]() ![]() ![]() edit: był już na wątku pomnik zoofila, więc oblukajcie sobie też tego demota - boski ![]() http://demotywatory.pl/1958270/Czy-t...st-cos-nie-tak
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-08-06 o 19:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
wlasnie tak to wygląda wg mnie-dobrze zrozumiałaś ![]() Cytat:
![]() Naprawde gratuluję temu pracodawcy-pracownicy od razu wiedzą ze nikt im za nadgodziny nie zapłaci iich to wcale nie dziwi ![]() a moze macie jak pan bóg (czyli kodeks pracy) przykazął dni wolne za nadgodziny ![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-08-06 o 19:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale bez względu na miejsce, gdzie się pracuje uważam,że wyłudzanie L4 w momencie gdy nic nam nie dolega jest nieuczciwe. I nie przychodzi mi do głowy żaden argument, który by mógł zmienić mój pogląd na tę sprawę.
![]() |
#1028 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Potem przełożony zazadał przychodzenia w sobotę...jednak dowiedzialam sie ze wg prawa pracy z taka umowa jak mam (czyli najzwyklejszy etat) mogę owszem pracowac w soboty,ale muszą mi oddac dzien wolny-po prostu poszłam do przełozonego i poprosiłam o ustalenie dnia wolnego od pracy-na co on zbladł ![]() ![]() ![]() Uspokoił sie na pół roku chyba, potem znowu sie zaczęło-i co zrobiłam? zaczęłam zlewac wezwania do pracy w sobote i tyle.... chodzi mi o to ze trzeba sie jednak trocge szanowac-i nie wiem dlaczego w Polsce gdy pracownik chce tylko tyle co mu kodeks daje to uwaza sie go za bezczelnego-uwazam ze nalezy z tym walczyc i walczę. a prawda jest taka ze pracodawca doskonale wie ze pracownicy i tak zostaną i beda robic za nieobecnego i to za darmo, wiec po co mają sie wysilac i w ogole o tym myślec.... gdyby wiedzial ze ludzie niedadzą sie robic w ciula to by to jakos zorganizował po ludzku ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- acha- pracowałam w kilku miejscach, a zawód taki ze wykorzystywanie pracowników jest na porzadku dziennym. Jednak jak sie wgłębiłam w temat to co sie okazało-ze wykorzystywany jest tylko ten który sie daje wykorzystywac. Najlepsze były np urojone podwyzki- proceder nagminny ponoc w byłej robocie-dziwne tylko ze mnie sie przydazył tylko raz. Urojona podwyzka polegała na tym ze umawiałes sie z szefem na rozmowe o kasie i dostawałes podwyżke-powiedzmy 200 zł, no i wychodzisz cały uchachany....a tuw dzien wypłaty zonk-w kopercie tyle samo ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
biore pod uwage bo sama pracuje w podobnej, ale tak czy siak wg polskiego prawa nie masz prawa pracowac dłuzej niz 48 godzin w tygodniu i tylko 5 dni w tygodniu-chyba ze masz jakąs specjalna umowę. Co do wyłudzania L4 to i masz racje i nie masz. Bo jeśli chodzi o prace przy kompie to kobieta w ciazy moze pracowac tylko 6 g. przy nim, a kase musi dostawac normalnie, wiec pracodawcy często proszą ciężarne laski aby skombinowały L4, bo wtedy oni nie muszą im płacic, i w dodatku mają wolny komp i oprogramowanie na którym mogą posadzic kogos nowego-albo i nie, ale pracodawcy często tak kalkulują ze reszta zespołu sie wyrobi i po co mają lasce płacic za 6 godzin pracy tylko...a reszta pracowników o tym procederze nie ma pojęcia.-, a jest to nagminne w pracach wymagających kompa i kosztownego oprogramowania
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-08-06 o 20:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu gdzie pracuję obecnie moja pensja w dużym stopniu zależy od obrotów, które zrobi firma. Zespół jest mały=gdy kogoś brak, to albo wykonasz jego pracę, albo zarobisz mniej. I w tym momencie nie czuję się wykorzystywana przez pracodawcę, tylko przez osobę, która z premedytacją siedzi na L4, które jej się nie należy.
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2010-08-06 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy okazji, chętnie zatrudniłabym Cię jako speca od sprzedaży moich obrazów. Rozmowy o cenie to niestety nie jest moja specjalność...Choć już nie spuszczam głowy i nie mówię bardzo cichutko "150...140 zł" (mówię to samo głośniej ![]()
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
Dostalam wyniki moich egzaminow z collegu. Uwalilam jeden...
Najprostszy. Moj szef od 3 dni nie ogarnia i mowi dzis tak 'sprawdzalem info na stronie, ten egzamin co nie zdalas... on mial najwyzsza pass rate... a te, ktore zdalas tak dobrze... to najwiecej osob oblalo' Odpowiedzialam 'tak, uwalilam najlatwiejszy 5 punktami bo nic sie na niego nie nauczylam... nad tymi innymi siedzialam godzinami' 4 zdalam, jeden uwalilam - musze napisac poprawke w listopadzie. W ramach, ze firma byla pod wrazeniem moich innych wynikow to za poprawke mi zaplaca. Nie usmiechalo mi sie wyskoczyc z 70 funtow za egzamin. Od wrzesnia chyba robie kolejny rok mojego kursu. Staram sie o nowa posade... nowe stanowisko - mam nadzieje, ze mi sie uda. A niedlugo bookuje kolejny termin mojego moto testu. Moze tym razem zalicze. Dzis jezdzilam za J. i czulam sie pewnie i fajnie. Ale z nim zawsze w sumie sie tak czuje. Kiedy ja prowadzilam to bardziej mialam stres. Gdybym miala sama wyskoczyc to pewnie bym sie zesrala ze strachu (zwlaszcza jak drechy w stuningowanych gratach probuja mi cos... udowodnic heh) Jutro kolejny dzien intensywnego przygotwania do testu z moimi chlopami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no ok, rozumiem, w tym akurat przypadku, ale w wiekszości przypadków jest tak ze pracodawca sam stara sie jak najszybciej usunąc ciężarną z pola widzenia...moja kolezanka miala problemy w pracy jak lekarz jej odmówił L4 w ciązy ![]()
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
Chwila, tzn pracodawca nie ma w małym zespole nikogo na wypadek, gdyby nawet jedna osoba zachorowała? A jakby zachorowały 3, to co, umarlibyście z przepracowania? Moim zdaniem to wyzysk. Szef oszczędza na was.
#1034 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() mysle ze z obraz jest dobrem luksusowym i ludzie wolą miec drogi obraz niz tani...bez przesady ofkors...bo za pare tysiecy to niestety nikt nie kupi (moze za pare lat.... ![]() o cenie mów tak-jak dla pani to będzie tylko 500 zł ![]() no chyba ze machasz te obrazki w 15 minut-to za 150 sie opłaca ![]()
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
Polly, oczywiście masz rację
![]() ![]() ![]() Za to wolne za soboty zawsze mieliśmy, nawet jak ktoś 0,5 godziny w sobotę był w pracy ![]() Hecate gratuluję zdania egzaminów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
gratuluję! i.....czy cos przegapiłam? postanowiliście jednak stworzyc trójkąt? czy czworokąt nawet? ![]()
![]() |
#1037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdaję sobie sprawę,że w innych firmach może to wyglądać inaczej, ale u mnie wygląda akurat tak. Co do wyłudzania nienależącego się L4 nie chodziło mi konkretnie o ciążę, ale o sam fakt. Znam pana, który złamał palec u ręki i na ten palec przynosił L4 przez 3 miesiące. Znam panią, która jak jej się nie chciało pracować to szła do znajomej lekarki po tydzień L4. Inne przypadki też znam. A w kodeksie oprócz praw pracownika są i obowiązki. Dla mnie siedzenie na L4 przez zdrową, zdolną do pracy osobę to nieuczciwość i tyle.
![]() |
#1038 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ja sobie wydrukowałam kodeks pracy i przez jakis czas sie z nim pojawiałam publicznie ![]() ![]() zresztą jak sie ma motywacje to wszystko da sie zmienic-tez myslałam ze musze byc potulna, ale praca w soboty była po pierwsze bez sensu ( tylko takie widzimisie pseudoszefa, zeby sprawdzic naszą karnośc ![]()
![]() |
#1039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wybywam sobie jezdzic z moimi kumplami. Jutro bede pod opieka J i Robcia. Wiec powinno byc smisznie. R juz chwile nie widzialam wiec ciesze sie, ze go obacza moje oczy. Psycholek z fejsa pisze mi smski na ktore nie odpisuje i kasuje z miejsca. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
masz racje oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
aaaa..bo ja myslałam ze bediesz sie uczyc z tymi chłopami..wszystkimi naraz ![]()
![]() |
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
grozi wypollizowaniem
|
mialam na mysli Si, motorowca i psycholka
![]() a propos L4-dowód na to ze czasem kogos mozna niepotzrebnie posądzic o nieuczciwosc...ja kiedys wxięłam L4 i...pojechalam w Bieszczady ![]() ![]() ![]() ![]()
#1043 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tja, i w końcu Zus pójdzie z torbami, a my zamiast na emeryturę to pójdziemy szukać drugiego etatu ![]() Dla mnie oszustwo to oszustwo, bez względu na to kogo oszukujesz. Cytat:
![]() Ju, w wielu firmach masz tak zorganizowane działy/zespoły, że wszystko dobrze się kręci tak długo jak długo wszyscy chodzą do pracy. Wyobraź sobie firmę gdzie masz 5-osobowy zespół i 2 osoby na wszelki wypadek. Jak kogoś nie ma to ok, mają zajęcie, ale w pozostałym czasie? Ja bym za karę nie chciała takiej roboty, gdzie się musiałabym przymusowo obijać. Zresztą co innego jak ktoś idzie na tydzień L4, czy na 2 tygodnie urlopu, a co innego, jak ktoś znika na 3 miesiące, czy ponad pół roku. Cytat:
Polly, przecież jak ktoś naprawdę choruje, to nikt nie będzie miał pretensji,że idzie na L4. Jak ja jestem chora, to przecież też ktoś musi wykonać moją pracę. Ja nie akceptuję chodzenia na lewe L4 przez zdrowe osoby i od początku o takich sytuacjach właśnie piszę. Dla mnie to zwyczajne oszustwo
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
Si nie jest zainteresowany a sajko mieszka jakies 200 mil od Man? Zreszta chyba bym sie musiala z czyims penisem na glowy pozamieniac, zeby go prosic o cokolwiek.
Wiec dwoch najlepsiejszych kumpli bede tam miec ![]() Bieszczady! Swietne! |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
Branoc
![]()
#1046 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() W 15 minut machnęłam tylko jeden obrazek- ale to muza spuściła nogę
![]() |
#1048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie na wszystkie schorzenia pomaga leżenie plackiem w domu ![]() U mnie koleżanka w ciąży, która była na L4 od momentu jak się dowiedziała była zupełnie zdrowa. Jak sama stwierdziła nie chciało jej się chodzić do pracy, więc musiała naopowiadać lekarzowi,że źle sie czuje. I właśnie takiej postawy nie umiem zrozumieć.
![]() |
#1049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz, że nie wiedziałabym, co robić z kasą? ![]()
![]() |
#1050 | |||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
ale juz napisałam ze masz racje Cytat:
wiem..to był taki zarcik i dotyczył tego ze nie ma nikogo na zastępstwo...i co bedzie jak sie wszyscy pochorują
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.