|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1022 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1023 |
Zadomowienie
|
joasia piękne widoczki
![]() ![]() My mamy takie widoki ale jak jesteśmy na wsi koło N.Sącza tyle, że wiosną i latem ![]() ![]() elalank właśnie tutaj nie mam, choć w takim pracowałam ![]() ![]() Chyba, że pojade do Wodzisławia i kupie np. Bartka nooo zobaczymy aaaaa i trzymam kciuki napewno Ci coś ładnego wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | ||
Zadomowienie
|
no i miałam się twórczo wyżyć, to mężuś wrócił i zabrał mnie na sushi
![]() ![]() A chyba pójdzie gładko, bo Olcia coś zmechacona jest i kończy własnie pić butlę mleka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeszcze geox miał duży wybór fajnych bucików ![]() edit:chciałam jeszcze wspomnieć, że kupiłam te pieluszki dada i faktycznie są mięciutkie i fajne. Będę je kupować Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-03-19 o 18:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Ile te Dady kosztują? Eluś jak już się weźmiesz za robienie szmacianych maskotek, to zamawiam pieska w kratkę ![]() Mój syn lubi klasykę i ta bajka z 1968 roku jest chyba jego ulubioną ![]() Konspi ostatnio na rowerku nie jeżdżę tyle ile bym chciała ![]() Wieczorami jestem padnięta, a w dzień nie mogę, bo młody się wspina i nie mam jak pedałować. Poza tym zepsułam ten licznik kalorii, przebiegu itd. Muszę go znieść gdzieś to naprawy, bo trza jakieś kabelki zespawać, a bez ciągłego sprawdzania ile kalorii spaliłam to już nie jest taka frajda ![]() Guciu ![]() Joaśka, ja nie mieszkam na wsi ani w górach, ale u nas zima też zaatakowała i jest biało, kurna ![]() Moje dziecię tak jak Wasze w nocy budzi się nawet do dwóch razy ![]() I najgorsze jest to, że mleko wyżłopie, pieluchę mu zmienię, dziąsła posmaruję, a on ryczy dalej. Wzięłam go dzisiaj do nas do łóżka, ale on tam wcale nie chce spać. Tatusia za nos ciągnął żeby się obudził, potem nam śpiewał i cały czas się chichrał, no masakra jakaś. Moja mam mi opowiadała, że ja tak robiłam prawie każdej nocy, koło 2 się budziłam i przez godzinę gadałam ze swoimi stopami, którym nadałam nawet imiona, Marcin i Agnieszka ![]() Jak moje dziecko pójdzie po mnie, to chyba długo jeszcze będę niewyspana ![]() I już nie wiem co jeszcze komu miałam napisać ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2011-03-19 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i raz na pogotowiu z Grzesiem aby go osłuchł dok - teraz ma jakis katarek, ale moj szwagier przyszedł z dziećmi - gluty i kaszel ![]() zieciunio rosnie - dranski jest i jak kazdy chłop - mami synek a wazy ok 11 kg Cytat:
udanej przeprowadzki Cytat:
u nas na szczęście Grześ jak poczuje ze jest ze mna to zasypia szybko - ale bywaja wyjatki |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Jestem ![]() ... Wychodzę z założenia, że lepiej się nie odzywać jeśli się nie ma nic ciekawego do powiedzenia ![]() Joaśka - fajna wiosna ![]() Piękne imię nosiła jedna ze stóp ![]() Pozdrawiam Mamusie ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2011-03-19 o 19:09 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
Brombi
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze jakieś 15- 17 kg i będzie git ![]() Dołączam do życzeń ![]() ![]() Katekate dużo zdrówka, mało zmartwień, dużo miłości i mało przeszkód na drodze do wyznaczonego celu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() Wpadaj częściej ![]()
![]() |
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Ditu, Kachula, ale fajnie was znow widziec
![]() Brombi, to moze lepiej, zeby twoj syn poszedl w twoje slady i gadal sobie ze stopkami zamiast uporczywie zagadywac nos mamy, czy taty ![]() Z ato moje dziecie ostatnio przechodzilo okres walenia glowa o wszystko jak jej sie cos nie podobalo. Ma to po moim bracie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() A nikt nic nie mowi, bo pewnie wszyscy ci zazdroszcza ![]() U mnie niestety z moim zaparciem do brzuszkow stanelo ![]() Katekate, tez przylaczam sie do zyczen ![]()
![]() |
#1031 | |
Zakorzenienie
|
Guciu mój też tak robi czasami, jak mu coś nie pasi
![]() Właśnie sobie kupiłam na grouponie wybielanie ząbków za 299 zł zamiast 750 sa, sa, sa ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale babcia małża zauważyła, zawsze coś ![]()
![]() |
#1032 |
Zakorzenienie
|
Cześć,
nie mam ostatnio weny na nic, mam problemy z moim Tż i wielkiego doła, dlatego się nie rozpisuję. Karol ma już 11 ząbków, coraz więcej łapie słówek i dzięki niemu jakoś mi radośniej. Brombi zazdroszczę zeszczuplenia, też się muszę wziąć, ale z tym dołem to chyba nie da rady;-( Buziaki odezwę się jak nadejdzie lepszy czas.
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Zakorzenienie
|
E tam - też nie mam nic ciekawego do powiedzenia
![]() A wpadać nie muszę - cały czas jestem z Wami ![]() Trzymam kciuki za dukanie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie w domu nudy - dzieci prawie zdrowe ![]() Madzia od wczoraj glut ![]() ![]() ![]() pobudka 5:30 9-11 znów spanie 15-17 też drzemka ![]() Spać około 19/20 - w nocy pobudka ze 2 razy ![]() W dzień po prostu odkładam ją do łóżeczka i wychodzę z pokoju, wieczorem zazwyczaj też - czasami biorę ją do siebie, ale w końcu i tak wędruje do łóżeczka bo z nami nie uśnie ![]() Je więcej od trzyletniego brata ![]() ![]() A jeszcze o nocniku miałam napisać ![]() ![]() ![]() Coś to ja jeszcze miałam... Katekate, przyłączam się do życzeń ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2011-03-19 o 22:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zadomowienie
|
pomocy!
dziecię mi się rozregulowało! poszła spać o 21, wstała 5.30 - a ja jak zombie! chciałam się was zapytac, czy używacie może chusteczek z lidla? Ale nie toujours tylko Softino ??? - są świetne! ja lubie jak chusteczki są mokre, ładnie pachną i nie uczulają, a jeszcze jak sa tanie to już super! uzywałysmy pomarańczowej belli ale chyba je wycofują z rossmana :/ nivea mi ostatnio śmierdzi i kosztuje 9 zł, a te o ile pamietam 3,5zł! więc polecam do przetestowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj w klubie - moja tak zazwyczaj wstaje ![]() Teraz znów śpi od jakichś 10 minut ![]() Nie wiem jak ją przestawić ![]() My chusteczek już prawie nie używamy ![]() Miłej niedzieli mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Zakorzenienie
|
Bogus będziemy z Tobą!
Brombi te stopy ![]() Joaśka ale widoki! Kate sto latek ![]() ![]() Xpressja ja lubie dady ale wzoraj tescowskie gagi mi kumpela zostawiła i są fajne też i tanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | ||
Zadomowienie
|
heloł
![]() my dziś pobudka 7 30 i chciałam napisać, że te pieluchy testu nocnego nie zdały ![]() Cytat:
a do misia to jeszcze mi daleko ![]() ![]() ![]() ale jak się wyrobie wezmę zamówienie pod uwagę ![]() Gadałaś do swoich stóp? ![]() Cytat:
![]() dzięki za info. Wypróbujemy ![]() DiTu- zazdroszczę że Madzia robi juz na nocnik. Jak do tego doszliście? Moja Olcia zawsze pokazuje na nocnik, kiedy ja jestem na wc (nigdzie człowiek nie ma już prywatności ![]() miłego dnia kobity |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Butki bardzo ładne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mleka krowiego nie daję... Cytat:
![]() Te fizyka i historia to chyba w przenośni! ![]() Cytat:
ALE TYLKO DO JUTRA ![]() Cytat:
![]() mojej jak coś nie wolno i zauważę to to tak zwiewa, że aż się kurzy! A wymachuje do tego rękami, ze też ciężko coś jej zabrać z rąk ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja używam tych chusteczek od czasu do czasu i też najbardziej mi się podobają. Ale skoro jeszcze dziewczyny mówiły o jakiś fioletowych dady to spróbuję. A na pieluszki chyba też się przerzucę, a bynajmniej jak się skończą z lidla to kupię z jedno opakowanie na spróbowanie ![]() A wogole, to ja rzadko używam chusteczek ;p Katekate - STO LATEK!!! ![]() ![]() ![]() Gucia - warunki pracy okropne... wogole chyba ludzie tam pracujący nie myślą o konsekwencjach ze zdrowiem... nie podpowiem, co powinnaś zrobić, bo tu już dziewczyny dały różne możliwości... Brombi - gratuluję zbędnych kg ![]() ![]()
![]() |
#1039 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o nocnik to jakoś tak samo wyszło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() zazdroszczę 12 godzin w nocy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Wtajemniczenie
|
witajcie mamuśki
![]() wpadłam na chwilke się przywitać i powiedzieć że żyjemy ![]() od poniedziałku mieszkamy już w swoim domku, urwanie głowy, sprzątanie mycie segregowanie i takie tam no wiecie jak przy przeprowadzce, troche mnie to wymęczyło a jeszcze nie wszystko gotowe no ale biore sobie to wszystko po malutku, tż też dużo mi pomaga ![]() a Agusia zaklimatyzowała się rewelacyjnie ![]() jej chyba wystarczy że jesteśmy my jej łóżeczko i zabawki i mogłaby być wszędzie ![]() biega szaleje jak opętana bo ma dużo miejsa nie tak jak na mieszkanku i od razu lepiej śpi bo się ma gdzie wymęczyć ![]() widze że niektóre mamy czekają z odpieluszkowywaniem do lata, Ditu ![]() moja nie robi do nocnika ale jak poczuję że ma kupe i pytam czy zrobiła kupe do pampersa to stwora mówi tak i kiwie przy tym głową ![]() no ale teraz myśle że zaczniemy coś z tym pomału działać uciekam zrobić sobie kawke i umyć głowę a potem jeszcze na zakupki do Agata meble i może coś zafunduje jeszcze sobie do domku, a napewno potrzebuję żelazko, bo stare oddałam i musiałam powiesić troche pogniecioną firanę ![]() pozdrawiam Was serdecznie i buziaczki dla maluszków ![]()
![]() |
#1041 |
Zadomowienie
|
dady tak, ale tylko zielone, a te nie zawsze są
![]() a pieluszki już dawno kupujemy w rossmanie pakę za 19.90 - i baaardzo sobie chwalimy! pampersom za 50zł mówimy NIE! ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2011-03-20 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
Mój śpioch właśnie się obudził - po ponad 3 godzinach spania
![]() Cześć Aniulka i dzięki ![]() Super, że już pomału się aklimatyzujecie - nie przemęczaj się tam za bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec nie dość że jestem lekko skacowana to jeszcze niewyspana! a chusteczki próbowałam, i mnie do gustu nie przypadły ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Ja dzisiaj wysłałąm plan salonu do projektantki, ciekawe co wymyśli ![]() O! Słoneczko wyszło, jak fajnie!!! ![]()
![]() |
#1044 | |||
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do utraty kilogramów to serdecznie Ci gratuluję - 9kg mniej to naprawdę imponujący wynik ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Aaaa, i ostatnio nauczyła się nowego słowa, a mianowicie "Malys" - czytaj: Małysz ![]() ![]()
![]() |
#1045 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no to fajnie, ze tak szybko załapała ![]() ![]() Cytat:
![]() a dzieci to tak mają,ze szybko się klimatyzują praktycznie wszędzie, choć ja tez bym się pewnie szybko zaaklimatyzowała w domu z ogrodem ![]() Cytat:
![]() może spróbuję jeszcze raz, bo wdrażam oszczędności do naszego budżetu, męczy mnie wydawanie kosmicznych pieniędzy na pieluchy, chusteczki i inne akcesoria, które lądują tylko w koszu Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-03-20 o 11:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pracowalam w kilku roznych laboratoriach i nie jedno widzialam, niejedno sama doswiadczylam (ilez to kitli mi poszlo, bo dziure wyzarlo) i slyszalam tez rozne historie Cytat:
![]() Ela, my juz do dawna nie uzywamy tych chusteczek nawilzonych. Przeciez jest papier toaletowy, a jak mlodej wczesniej zdarzalo sie urobic po pachy, to ja mylismy pod prysznicem ![]()
![]() |
#1047 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bo Madzie są takie właśnie bezproblemowe ![]() ![]() Katekate, przyłączam się do życzeń ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak generalnie to dzieńdoberek stwierdziłąm, ze musze gorzej gotować to będe mniej jeść - najadłam się - a to juz źle Iza na imprezie Grześ śpi TZ lezy a ja się nudzę ![]() Sympatica my ostatnio to raz w miesiącu jesteśmy w Twoich stronach - jak sie zrobi ciepło moze byśmy się spotkały na spacerku ![]() a tak na marginesie to ucałuj moją synową ile waży? ciekawa jestem ile jest mniejsza od Grześka, bo drobniejsza pewnie jest |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1048 | |||||
Zakorzenienie
|
Hellou, ale się wyspacerowaliśmy dzisiaj
![]() Staś spal dzisiaj tylko 1/2 h na dworze. Dziarsko dotrwal do końca dnia. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mój rower to teraz ulubiona "kryjówka" Stasia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() (gorzej jest z kupką, ale już go przyuważyłam, że zawsze "wtedy" ucieka pod balkon, więc będziemy polować ![]() Cytat:
Gratulację za Małysza ![]() ![]() Mleka krowiego nie daję, oprócz raz w tyg do owsianki, bo czytałam ze modyfikowanego nie można gotować, bo traci wszystkie swoje właściwości. Poza tym mleczko pijemy zawsze o 6 rano i przed spaniem wieczorem. Co ja to jeszcze miałam, Boguś - fajnie że nowa praca, nowe miasto, nowe horyzonty - lekkiej przeprowadzki.
![]() |
#1049 |
Zadomowienie
|
elank pewnie jak zobacze te śliczne małe buciki to też będe chciała kupić kilka par
![]() brombusia wielkie brawa za zrzucenie kg ![]() aniulka fajnie, że już jesteście w domku ![]() DiTu77 no to gratulujemy nocnikowania ![]() Dziś próbowaliśmy z nocnikiem, niestety tylko siedziała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
Ela jak rossmanowskie Cię drażniły, bo grube to spróbuj Dad- są cienkie jak pampersy. Też nie przepadam za rossmanowskimi...
Aniu super, że jesteście w domku już! Chusteczek używamy nadal sporo, bo Piotrek nie da się wsadzić do umycia... nie da się położyć... on stoji albo biega a ja musze jakoś mu umyć dupcie więc najłatwiej mi chusteczką. Nocnik nadal raz dziennie czasem dwa... ale nie zbyt chce siedzieć i musze się napocić. ale za to przeważnie są siuśki. Kupy wszystkie w pampersie... I niestety moje maleństwo jakąś łagodną jelitówke też przechodziło, bo było troszke biegunki i mały apetyt ale chociaz pogodny... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-03-20 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.