Mikołajkowe dzieciaczki 2007 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-06, 14:18   #1081
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007

Bubbel mój też tak sapie czasami, po karmieniu czasem jak go biorę na ramię żeby odbił to sapie i charczy jak gruźlik

Co do pieluch to już mam 3 kupione, ale wykańczam na razie pozostałe 2 i bella te najmniejsze. Nie wiem ile Oskar wży ale jest ciężkim kabanem. W dwójkach osrywa sie po pachy, że tak powiem Miałam kilka pampersów newborn, ale przerzuciłam się na Libero - nie wiem czy są w PL? Tutaj tylko pampersy i libero mozna kupić... Ale nie narzekam, chociaż te 3 takie mniej chłonne mi się wydają. Może wypróbuję pampersy 3 jak skończę te...

koletynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 16:29   #1082
szperrr
Zakorzenienie

Wlasnie stwierdzilam (nie po raz pierwszy) ze jestem strasznym leniem A mialam sie poprawic, zeby byc dobra i zorganizowana mama i zeby Hania mogla brac ze mnie przyklad w przyszlosci

I wogole duzo sobie obiecywalam bedac w ciazy... =>
Stary 2008-01-06, 17:00   #1083
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

U mnie znowu kryzys laktacyjny Wczoraj w nocy byłam bliska podania butli, ale wolę żeby on mi pobudzał piersi. Młody je co godzinę. Zmęczona jestem i zestresowana tym, że się stresuję...

koletynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 17:31   #1084
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koletynka Pokaż wiadomość
U mnie znowu kryzys laktacyjny Wczoraj w nocy byłam bliska podania butli, ale wolę żeby on mi pobudzał piersi. Młody je co godzinę. Zmęczona jestem i zestresowana tym, że się stresuję...
Pij moze herbatki na laktacje...Albo w ogole cieple napoje i duzo (mi sie wydaje ze u mnie pomagalo)...i relaks Wiem, ze latwo powiedziec...Ja w sumie kryzysu laktacyjnego nie mialam, ale wieczne problemy z brodawkami i relaks byl niezbedny (ja wlaczalam tv i ogladalam co popadlo byle by nie myslec o bolesnym karmieniu)
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 17:43   #1085
InKa29
Joanna Małgorzata

hejka dziewuszki
dziewczynki moje dziecie całymi dniami nie spalo i krzyczalo - tak jak myslalam z glodu teraz dostaje 2 butle mleka i spi nie krzyczy aniol poprostu mleka mam mnóstwo az mi wycieka ale takie wodniste ze az przezroczyste polozna poradzila bym wiecej jadla pila i raz w tygodniu zaproponowala szklaneczke piwa Nie przerywam karmienia cycem pierw dostaje z cyca a potem daje butle i Mikus jest szczesliwy a mnie rece przestaly bolec

dzis skonczyl miesiac jest kochaniutki
Stary 2008-01-06, 18:08   #1086
bassienkaw
Zakorzenienie

Inka ja slyszalam ze niby bawarka pomaga... tzn wlasnie by pokarm byl gestszy,ale ile w tym prawdy... nie mam pojecia

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 18:48   #1087
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

szperrr to masz tak samo ja To pewnie przez te gazetki i filmiki, które rozdają matkom. Wszystko w nich takie piękne i poukładane. Mamusie są umalowane, zorganizowane, wypoczęte i szczęśliwe. Uważam, że to przekłamane i nie powinnyśmy skupiać całej swojej uwagi na tym, żeby wszystko było tak jak z obrazka.
Była u mnie health visitor i było mi głupio, że nie zdążyłam ogarnąć domu. Wiadomo- czysty dom to druga dewiza przykładowej matki-Polki
Natomiast HV powiedziała mi, żebym się nie przejmowała bałaganem, najważniejsze są dzieci i to im należy poświęcić uwagę.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-06, 19:22   #1088
bassienkaw
Zakorzenienie

dziewczyny jak jest z przewozeniem dziecka autem? chodzi mi o to czy mozna przewozic dziecko na przednim siedzeniu... rozumie jak jade ja i mąz i mała... że ja z małą np jadę z tyłu, ale w przypadku jak samochod prowadze ja... to wolalabym by mala byla przy mnie, z przodu... jak to jest w swietle prawa?

Stary 2008-01-06, 20:13   #1089
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Bubbel odruch Moro zanika miedzy 3 a 4 miesiącem. Także maluszek ma jeszcze trochę czasu. Jednak skoro mówisz, ze wydaje Ci sie, ze jest "przesadzony" to trzeba to sprawdzic takze dobrze, ze idziecie do neurologa mój dzidź niestety miał i ma ten sam problem i zdaję sobie sprawę, ze pozniej bedzie miał problemy no ale robimy juz wszystko co sie da
trzymam kciuki, zeby wszystko było OK
Kanciu - ale śliczny twój Apuś na awatarku

Cytat:
Napisane przez InKa29 Pokaż wiadomość
hejka dziewuszki
dziewczynki moje dziecie całymi dniami nie spalo i krzyczalo - tak jak myslalam z glodu teraz dostaje 2 butle mleka i spi nie krzyczy aniol poprostu mleka mam mnóstwo az mi wycieka ale takie wodniste ze az przezroczyste polozna poradzila bym wiecej jadla pila i raz w tygodniu zaproponowala szklaneczke piwa Nie przerywam karmienia cycem pierw dostaje z cyca a potem daje butle i Mikus jest szczesliwy a mnie rece przestaly bolec
Właśnie- jak to jest z jedzeniem i jego wpływem na pokarm? Wiem, ze to co jemy ma wpływ - a czy to, ile jemy też ma? Znajoma poradziła mi jesć po każdym karmieniu - żeby uzbierał się pokarm na następne
Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Inka ja slyszalam ze niby bawarka pomaga... tzn wlasnie by pokarm byl gestszy,ale ile w tym prawdy... nie mam pojecia
Bawarka pomaga na ilość - mi przynajmniej trochę pomogła, odkąd zaczęłam pić.
Jak wypiję karmi - to tez później mam trochę pełniejsze piersi, no ale kurczę nie będę przecież codziennie karmi pić?
Cytat:
dziewczyny jak jest z przewozeniem dziecka autem? chodzi mi o to czy mozna przewozic dziecko na przednim siedzeniu... rozumie jak jade ja i mąz i mała... że ja z małą np jadę z tyłu, ale w przypadku jak samochod prowadze ja... to wolalabym by mala byla przy mnie, z przodu... jak to jest w swietle prawa?
Z tego, co się orientuję, to można - tylko tyłem do kierunku jazdy i musisz wyłączyć poduszkę powietrzną.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 20:17   #1090
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
mozna, ale fotelik musi byc odwrotnie do kierunku jazdy i nie moze byc poduszki powietrznej od strony pasazera lub musi byc wylaczona. (ale i tak polecam sprawdzenie w przepisach)
Stary 2008-01-06, 22:28   #1091
szperrr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość

Jak wypiję karmi - to tez później mam trochę pełniejsze piersi, no ale kurczę nie będę przecież codziennie karmi pić?
A czy inka z mlekiem ma jakis wplyw? Nigdy az tak za nia nie przepadalam, a teraz pije conajmniej 2 wielkie kubasy dziennie.
Wogole mam wrazenie, ze mam duzo wiecej zachcianek teraz niz jak bylam w ciazy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-06, 22:34   #1092
bassienkaw
Zakorzenienie

ja to sie smieje co do zachcianek,ze po ciazy to moj mąż ma ich za duzo... teraz mu sie rozne zachcianki zachcianeczki włączyły... czyli powiadacie tyłem do kierunku jazdy i bez poduszki? No poduszki nie mamy, wiec problem z głowy...

a co do pokarmu, to nie wiem jak z gęstością, ale u mnie duze ilosci spozywanych napoi wplywaja na ilosc pokarmu... pije duzo wody, a najwiecej pokarmu wytwarza mi sie po soczkach typu kubuś... kupujemy z mężem te z biedronki vitanella...

Stary 2008-01-07, 06:34   #1093
Kancia
Zakorzenienie

Primavera dziękujemy za komplement
Stary 2008-01-07, 08:04   #1094
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:

Cytat:

w jakiejś mądrej gazecie dla mam czytałam, że to mit z tą bawarką i karmi to mit . Bawarki nie piję, raz chyba wypiłam i nie zauważyłam, żeby było więcej ale czasem popijam sobie Lecha bezalkoholowego i wydaje mi się, że mam po nim trochę wiecej pokarmu.
Juz sama nie wiem
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 08:28   #1095
InKa29
Joanna Małgorzata

yoolia ja też słyszałam że bawarka to mit a po drugie ja nie mogę mleka bo alergia nam grozi

Primciu co do ilości i jakości naszego jedzenia i związku z ilością i jakością pokarmu to potwierdziły mi 3 panie doktor i jedna położna więc chyba prawda ale czy p kazdym karmieniu zalezy co ile karmisz ja karmilam co pol godziny

wczoraj miki dostał 2 butle a dziś już jedną bo w nocy też był głodny kurcze chyba dojdzie do tego że i w nocy będe go dokarmiać :-(

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-07, 08:46   #1096
primavera
Zakorzenienie

Cytat:

Primciu co do ilości i jakości naszego jedzenia i związku z ilością i jakością pokarmu to potwierdziły mi 3 panie doktor i jedna położna więc chyba prawda ale czy p kazdym karmieniu zalezy co ile karmisz ja karmilam co pol godziny

wczoraj miki dostał 2 butle a dziś już jedną bo w nocy też był głodny kurcze chyba dojdzie do tego że i w nocy będe go dokarmiać :-(
Kurczę, ja ostatnie 3 dni to karmię rożnie - czasami zdarzała mu się drzemka 2,5-3 godz, ale najczęściej był jakiś niespokojny, pojadł i spał po pół godzinki - a ssał długo, nie jak czasem ze 5 minutek.

Wczoraj też tak miał, cały dzień na rękach i przy piersi - bo zasypiał przy piersi, ale spał po 15 minutek tylko

W końcu wieczorem po kąpieli nakarmiony - pospał całe pół godziny, znów go nakarmiłam - i tylko 5 min snu - no toi zrobiliśmy butlę. Zjadł 70ml - czyli był głodny

Już nie wiem, co robić - jak wpłynąć na to, żeby to mleko było bardziej treściwe? Tak bardzo chciałabym karmić piersią, no ale nie chcę, żeby moje dziecko było głodne...

Czy jeśli dokarmiam sporadycznie ( w sumie wczoraj pierwszy raz, bo kiedyś zjadł sztucznego 20 ml tylko) to powinnam dopajać herbatką?
Stary 2008-01-07, 08:53   #1097
celka2000
Zakorzenienie

melduje sie po wyjatkowo ciezkiej nocy..... Maly jadl normalnie co 1-1,5 godzinyA juz normalnie mial rytm ze spal po 11 godzin z tylko dwiema przerwami na jedzonko (ok 2.30 i 6.00). A tu dzisiaj niespodzianka: jedzonko o 1.00, jedzonko o 3.00,jedzonko przed 5.00, jedzonko o 6.00, ....... No i oczywiscie przed snem jedzonko przez 1,5godziny... Kurde - chyba wlasnie zalapalam jakis kryzys laktacyjny Wieczorem cyce byly pusciutkie, a maly nadal chcial jesc. Normalnie leje mi sie strumieniami, ale wczoraj maly wszystko wyjadl. Tylko ze mam tez inne podejrzenie - ze malemu chcialo sie po prostu pic! Bo jadl bardzo krotko i nawet nie staral sie oproznic cyca - tylko zasypial. Rano podalam mu wode z butelki - wypil dosc chetnie z 40ml. Wiec moze o kiepska wilgotnosc powietrza chodzilo i mu sie chcialo pic... No bo takiej jazdy to juz dawno nie mialam (jakos przed wigilia, ale wtedy maly jadl co 2godziny, a teraz nawet czesciej).
No i w nocy po 1.00 to takiego kupola na przewijaku walnal, ze az maz sie obudzil i mi pomagal ogarnac mieszkanie. JA oczywiscie pod prysznic, bo bylam cala osr..na. Maly zasnal slodko a my nie moglismy przed 10 minut wejsc do pokoju fuuuu
Rano pobudka z wrzaskiem i bolem brzuszka. I znowu akcja przewijak (juz mniejsza).
Takze juz sama nie wiem co to bylo. Grunt ze noc sie skonczyla Ide spac
Stary 2008-01-07, 09:04   #1098
InKa29
Joanna Małgorzata

Cytat:
Kurczę, ja ostatnie 3 dni to karmię rożnie - czasami zdarzała mu się drzemka 2,5-3 godz, ale najczęściej był jakiś niespokojny, pojadł i spał po pół godzinki - a ssał długo, nie jak czasem ze 5 minutek.

Wczoraj też tak miał, cały dzień na rękach i przy piersi - bo zasypiał przy piersi, ale spał po 15 minutek tylko

W końcu wieczorem po kąpieli nakarmiony - pospał całe pół godziny, znów go nakarmiłam - i tylko 5 min snu - no toi zrobiliśmy butlę. Zjadł 70ml - czyli był głodny

Już nie wiem, co robić - jak wpłynąć na to, żeby to mleko było bardziej treściwe? Tak bardzo chciałabym karmić piersią, no ale nie chcę, żeby moje dziecko było głodne...

Czy jeśli dokarmiam sporadycznie ( w sumie wczoraj pierwszy raz, bo kiedyś zjadł sztucznego 20 ml tylko) to powinnam dopajać herbatką?
Primciu płożna mi powiedziała że jet taki moment gdzie zmienia się mleko i dziecko w tedy może być głodne Mówiła by to przetrzymać kazała mi po butli co drugie karmienie wstawić butle ale dopiero po cycu dawać mu na każdy wołanie jeść. Ja tak staram się robić i zobaczymy co z tego wynikinie też chce karmić piersia
Stary 2008-01-07, 09:04   #1099
bassienkaw
Zakorzenienie

a nasza mała dzisiaj pierwszy raz prawie dwie godzinki w nocy nie spała, coś ją bardzo w brzuszku kreciło i czyściło, a nic z nowych rzeczy nie zjadlam... no nie wiem. Ale i tak nie płakała, po prostu się kręciła i wierciła... wkońcu zabrałam ją do naszego łóżeczka i usnęła ładnie

Celko:
i kupą też mnie Łucja dziś atakowała... i do teraz sadzi ładne niespodzianki, dosć ciężkie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-07, 09:27   #1100
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Primciu płożna mi powiedziała że jet taki moment gdzie zmienia się mleko i dziecko w tedy może być głodne Mówiła by to przetrzymać kazała mi po butli co drugie karmienie wstawić butle ale dopiero po cycu dawać mu na każdy wołanie jeść. Ja tak staram się robić i zobaczymy co z tego wynikinie też chce karmić piersia
Kurczę, może to to?
Ja butlę dałam na noc - o 22 i spał do 4, o 4 już go sama przystawiłam, bo czułam ( w końcu) że mam pełną pierś. Zjadł - ale o 6 już znów był głodny.

Wynika, że po pierwsze mam mało pokarmu, a po drugie kiepskiej jakości

W dzień mogę go przystawiać nawet i co godzinkę, ale widzę po nim, że on sam jest zmęczony i senny - co go dodatkowo rozdrażnia, dlatego chyba będę dawałą butlę na noc, żeby się wyspał i odpoczął.

Smutno mi tylko, bo kurczę - tak bardzo chcę karmić, a tu jakieś problemy z mlekiem - a np żona kuzyna nie karmi (nawet w szpitalu nie karmiła, bo pali i nie chce uważać z jedzeniem) i odciąga pokarm - i ma mnóstwo i podobno aż żółty ( a mój czasami to półpzrezroczysty)
Stary 2008-01-07, 09:34   #1101
6d4d53ed507eeb0815dd3e883934f7df1af843d7
Konto usunięte

Dziewczyny, dlaczego wy sie dziwicie, ze dziecko chce co 2 godziny jesc?? Przeciez mleko matki trawi sie 1,5 godziny i to normalne, ze maluch jest potem glodny Wiadomo, ze sztuczne mleko trawi sie dluzej i maluch ma dluzsza przerwe miedzy posilkiem
6d4d53ed507eeb0815dd3e883934f7df1af843d7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 09:36   #1102
InKa29
Joanna Małgorzata

Primciu jak ja cie rozumiem ale nie damy sie zobaczysz bedzie dobrze moj żółwik teraz wlasnie przy cycusiu i lecimy na spacerek wiec glowka do gory bedzie dobrze
Stary 2008-01-07, 09:37   #1103
InKa29
Joanna Małgorzata

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6226739]Dziewczyny, dlaczego wy sie dziwicie, ze dziecko chce co 2 godziny jesc?? Przeciez mleko matki trawi sie 1,5 godziny i to normalne, ze maluch jest potem glodny Wiadomo, ze sztuczne mleko trawi sie dluzej i maluch ma dluzsza przerwe miedzy posilkiem [/quote]

moj zółwik jadl co pol godziny
Stary 2008-01-07, 09:41   #1104
6d4d53ed507eeb0815dd3e883934f7df1af843d7
Konto usunięte

Ja dzieki naszej kochanej Rzabbce jak mlody mial wyjca to karmilam z jednej piersi, potem drugiej, potem powrot do pierwszej i tak czasami z 5 razy, dzieci zasypiaja przy piersi bo jedzenie jest meczace, z butli jest latwiej, dlatego maluch zje wiecej i mniej sie zmeczy
Olivier choc w nocy spi 12 godzin z jedna tylko pobudka na jedzenie tak w dzien jak w zegarku je co 2 godziny, czasem nawet czesciej

Trzymam kciuki za laktacje i nie poddawac sie tak szybko prosze ...
6d4d53ed507eeb0815dd3e883934f7df1af843d7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 10:08   #1105
bassienkaw
Zakorzenienie

dziewczyny mam pytanie... w sprawie spania dziecka przez noc. Widze ze u wiekszosci maluchy spia praktycznie po 10 godzin z jedna przerwa na karmienie... ogolnie nie trzeba wstawac co chwile... po jakim czasie od narodzin dzieci wam sie tak przestawily? u mnie z małą ogólnie nie ma wiekszych problemow... je ładnie, ale mniej wiecej co 3 godzinki w nocy budzi sie do jedzenia, co 2,5 roznie... i zastanawiam sie kiedy sie przestawi

Stary 2008-01-07, 10:16   #1106
primavera
Zakorzenienie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6226739]Dziewczyny, dlaczego wy sie dziwicie, ze dziecko chce co 2 godziny jesc?? Przeciez mleko matki trawi sie 1,5 godziny i to normalne, ze maluch jest potem glodny Wiadomo, ze sztuczne mleko trawi sie dluzej i maluch ma dluzsza przerwe miedzy posilkiem [/quote]
lea - ja rozumiem, że trawi szybciej, ale od 3 dni on pół godzje, potem godzina marudzenia, w trakcie której też przystawiam i possie kilka razy, potem pół godz snu i ryk
Cytat:
Primciu jak ja cie rozumiem ale nie damy sie zobaczysz bedzie dobrze moj żółwik teraz wlasnie przy cycusiu i lecimy na spacerek wiec glowka do gory bedzie dobrze
my też właśnie jemy i też w planach spacer

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6226774]Ja dzieki naszej kochanej Rzabbce jak mlody mial wyjca to karmilam z jednej piersi, potem drugiej, potem powrot do pierwszej i tak czasami z 5 razy,
Trzymam kciuki za laktacje i nie poddawac sie tak szybko prosze ...[/quote]
chyba też tak zacznę robić
i dziekujemy za trzymanie kciuków
Stary 2008-01-07, 10:35   #1107
bubbel
Rozeznanie

GG do bubbel Send a message via Skype™ to bubbel

Primavero nie poddawaj sie Ja mialam bardzo podobnie. Malo pokarmu i maly wiecznie glodny Dostawialam do cycka na zadanie a Nathaniel i tak sie szybciutko upominal znowu o jedzonko. Z wielkim bole i po ogromnych namowach mamy dokarmilam za dnia. nie duzo 40-50 ml i maly byl szczesliwy No i w koncu dotarlo do mnie ze synek duzo plakal i byl nerwowy poniewaz byl glodny. Nadal przystawiam kiedy sobie Nathaniel zyczy a dokarmiam tylko wieczorkiem Pije herbatki Hippa na pobudzenie laktacji i ostatnio jest coraz wiecej pokarmu a w szczegolnosci w ciagu nocy (az robie wielkie plamy na przescieradle).
Doktor i polozne mi mowily, ze dokarmiac jak trzeba ale najpierw podawac cyca caly czas, dziecko wyssa z niego wszystko i wtedy dokarmic Ja tak robilam i juz jest coraz lepiej. Trzymam za Ciebie. Glowa do gory, wszystko bedzie dobrze

A i najwazniejsze nie stresuj sie

380 hp, Londyn - 09/07/2010
bubbel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 10:43   #1108
celka2000
Zakorzenienie

lea - 12 godz z jedna pobudka??? A czu Olivierowi zdarzaja sie jeszcze gorsze noce? (moj juz spal ladnie z 2 pobudkami a tu dzis niespodzianka w postaci pobudek co 1-2godz). No i jak wyglada Wasz wieczor? Bo mysle ze to jest dosc wazne. Tzn. np. karmisz, kapiesz, karmisz i lulu? Czy karmisz np. co godzine od jakiejs tam godziny? Czy po prostu caly dzien co 2 godz i nadchodzi pora spania, Olivier idzie spac i tyle spi... Bo u mnie z ostatnich dni wyszlo, ze musze porzadnie nakarmic przed snem. Jak dawalam butelke z wlasnym mlekiem to bylo najlatwiej - bo maly wtedy sie objadl i szedl spac. A teraz jak daje tylko cyce to po pierwsze jest tego mleka wieczorem mniej (wtedy mialam uzbierane z kilku godzin) a po drugie szybciej zasypia bo sie meczy jedzeniem i pewnie jest nadal glodny...
Stary 2008-01-07, 10:55   #1109
bassienkaw
Zakorzenienie

dziewczyny a po jakim czasie dzieci tak ladnie przez noc spaly? przestawily sie na spanie...

mysmy wczoraj pierwszy raz byli na mini bardzo mini spacerku... kawalek przeszlismy do drugiej babci... w srode powinien byc wozek to spacer bedzie dluzszy

Stary 2008-01-07, 11:03   #1110
afiliks
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
nie balismy sie Dziecko raczej nie jest sliskie, dopoki sie go czyms nie wysmaruje NIe uzywalismy mydla ani niczego takiego. Maz siedzial w wannie, wszystko bylo wczesniej przygotowane(przewijak na podlodze, ciuszki, itp.). Ja mu podalam malego a potem na chwilke do nich wskoczylam
dzięki celko chyba spróbujemy jak Kasia skończy 2 miesiące

Cytat:
Co do wzrostu maleństw, to wiecie, w sumie to dobrze by było by mała rosła szybko, bo taka maleńka, i nie spodziewaliśmy sie i praktycznie wszystko na nią za duże hihihi, ale nie narzekam.
No będę zaglądać, teraz cały czas... oj na pewno w 12 dniu powiadasz...
basiu nasza Kasia jak się urodziła (18 listopada) miała 49 cm i 2360g a teraz powoli zaczynam jej zakładać ubranka na 62 cm. Nie martw się - dzieci szybko rosną A najlepiej to widać jak porównasz swoje z trochę młodszym Moja szwagierka (mieszkają "na dole") urodziła Anetkę prawie miesiąc później niż ja Kasię i powiem tobie, że jak patrzę na Anetkę to zastanawiam się kiedy Kasia tak urosła
U nas pępek też odpadł 12 dnia

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
Celka po tym jak musiałam wylać 50 ml mleka bo nie miałam w czym zamrozić, nastepnego dnia pobiegłam do apteki po pojemniczki na mocz, one powinny być sterylne, bo przecież nie może w nim być żadnych bakterii do badania, ale jescze raz przed użyciem je wysterylizuje.
Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Pojemniki są sterylne, tanie i łatwe do domowej sterylizacji. Najlepiej kupić zakręcane, a nie wciskane. Do tego wielokrotnego użytku.
Jeśli chodzi o pojemniczki to one już są sterylne - u mnie w laboratoium w takich pojemniczkach oddajemy próbki na badania mikrobiologiczne (taka była sugestia laboratorium, które nam te badania wykonuje). I poissonivy ma rację - lepsze są zakręcane niż wciskane

Cytat:
a my teraz wzięliśmy małą paczkę na wypróbowanie tych z biedronki Dada, czy jakoś tak... zobaczymy co to będzie. Teraz jeszcze mamy kilka pampersów. Huggisy też z chęcią wypróbuje, a jak wycodzą cenowo te najmniejsze? I słyszałam kiedyś wiele pozytywnych opinii na temat tych z rossmana... wiecie cos?
My narazie wypróbowałyśmy:
- Pampers newborn - były oki i miały fajn a siateczkę w środku
- Bella Happy - mieli w szpitalu - też były oki
- pieluszki Dada z Biedronki (3 - 6 kg) - też są oki, Misia nie ma po nich czerwonej pupy więc narazie zostaliśmy przy nich

Cytat:
Ja bawarkę sobie popijam - smakuje mi Od czasu do czasu popijam też herbatkę dla matek karmiących z Hippa. Nie wiem czy to zasługa tych herbatek czy nie ale narazie (odpukać) nie miałam problemu z pokarmem
afiliks jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości