![]() |
#1081 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Bubbel mój też tak sapie czasami, po karmieniu czasem jak go biorę na ramię żeby odbił to sapie i charczy jak gruźlik
![]() Co do pieluch to już mam 3 kupione, ale wykańczam na razie pozostałe 2 i bella te najmniejsze. Nie wiem ile Oskar wży ale jest ciężkim kabanem. W dwójkach osrywa sie po pachy, że tak powiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie stwierdzilam (nie po raz pierwszy) ze jestem strasznym leniem
![]() ![]() I wogole duzo sobie obiecywalam bedac w ciazy... => ![]()
#1083 |
Rozeznanie
|
U mnie znowu kryzys laktacyjny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Joanna Małgorzata
|
hejka dziewuszki
dziewczynki moje dziecie całymi dniami nie spalo i krzyczalo - tak jak myslalam z glodu teraz dostaje 2 butle mleka i spi nie krzyczy aniol poprostu mleka mam mnóstwo az mi wycieka ale takie wodniste ze az przezroczyste polozna poradzila bym wiecej jadla pila i raz w tygodniu zaproponowala szklaneczke piwa Nie przerywam karmienia cycem pierw dostaje z cyca a potem daje butle i Mikus jest szczesliwy a mnie rece przestaly bolec dzis skonczyl miesiac jest kochaniutki
#1086 |
Zakorzenienie
|
Inka ja slyszalam ze niby bawarka pomaga... tzn wlasnie by pokarm byl gestszy,ale ile w tym prawdy... nie mam pojecia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zadomowienie
|
szperrr to masz tak samo ja
![]() Była u mnie health visitor i było mi głupio, że nie zdążyłam ogarnąć domu. Wiadomo- czysty dom to druga dewiza przykładowej matki-Polki ![]() Natomiast HV powiedziała mi, żebym się nie przejmowała bałaganem, najważniejsze są dzieci i to im należy poświęcić uwagę.
#1088 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak jest z przewozeniem dziecka autem? chodzi mi o to czy mozna przewozic dziecko na przednim siedzeniu... rozumie jak jade ja i mąz i mała... że ja z małą np jadę z tyłu, ale w przypadku jak samochod prowadze ja... to wolalabym by mala byla przy mnie, z przodu... jak to jest w swietle prawa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak wypiję karmi - to tez później mam trochę pełniejsze piersi, no ale kurczę nie będę przecież codziennie karmi pić? ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wogole mam wrazenie, ze mam duzo wiecej zachcianek teraz niz jak bylam w ciazy.
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
ja to sie smieje co do zachcianek,ze po ciazy to moj mąż ma ich za duzo...
![]() a co do pokarmu, to nie wiem jak z gęstością, ale u mnie duze ilosci spozywanych napoi wplywaja na ilosc pokarmu... pije duzo wody, a najwiecej pokarmu wytwarza mi sie po soczkach typu kubuś... kupujemy z mężem te z biedronki vitanella... |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
Primavera dziękujemy za komplement
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w jakiejś mądrej gazecie dla mam czytałam, że to mit z tą bawarką i karmi to mit ![]() ![]() Juz sama nie wiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Joanna Małgorzata
|
yoolia ja też słyszałam że bawarka to mit a po drugie ja nie mogę mleka bo alergia nam grozi
Primciu co do ilości i jakości naszego jedzenia i związku z ilością i jakością pokarmu to potwierdziły mi 3 panie doktor i jedna położna więc chyba prawda ale czy p kazdym karmieniu zalezy co ile karmisz ja karmilam co pol godziny wczoraj miki dostał 2 butle a dziś już jedną bo w nocy też był głodny kurcze chyba dojdzie do tego że i w nocy będe go dokarmiać :-(
![]() |
#1096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj też tak miał, cały dzień na rękach i przy piersi - bo zasypiał przy piersi, ale spał po 15 minutek tylko ![]() W końcu wieczorem po kąpieli nakarmiony - pospał całe pół godziny, znów go nakarmiłam - i tylko 5 min snu - no toi zrobiliśmy butlę. Zjadł 70ml - czyli był głodny ![]() Już nie wiem, co robić - jak wpłynąć na to, żeby to mleko było bardziej treściwe? Tak bardzo chciałabym karmić piersią, no ale nie chcę, żeby moje dziecko było głodne... Czy jeśli dokarmiam sporadycznie ( w sumie wczoraj pierwszy raz, bo kiedyś zjadł sztucznego 20 ml tylko) to powinnam dopajać herbatką? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
melduje sie po wyjatkowo ciezkiej nocy..... Maly jadl normalnie co 1-1,5 godziny
![]() ![]() ![]() No i w nocy po 1.00 to takiego kupola na przewijaku walnal, ze az maz sie obudzil i mi pomagal ogarnac mieszkanie. JA oczywiscie pod prysznic, bo bylam cala osr..na. Maly zasnal slodko a my nie moglismy przed 10 minut wejsc do pokoju ![]() Rano pobudka z wrzaskiem i bolem brzuszka. I znowu akcja przewijak (juz mniejsza). Takze juz sama nie wiem co to bylo. Grunt ze noc sie skonczyla ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Joanna Małgorzata
|
Cytat:
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
a nasza mała dzisiaj pierwszy raz prawie dwie godzinki w nocy nie spała, coś ją bardzo w brzuszku kreciło i czyściło, a nic z nowych rzeczy nie zjadlam... no nie wiem. Ale i tak nie płakała, po prostu się kręciła i wierciła... wkońcu zabrałam ją do naszego łóżeczka i usnęła ładnie
Celko: i kupą też mnie Łucja dziś atakowała... i do teraz sadzi ładne niespodzianki, dosć ciężkie |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja butlę dałam na noc - o 22 i spał do 4, o 4 już go sama przystawiłam, bo czułam ( w końcu) że mam pełną pierś. Zjadł - ale o 6 już znów był głodny. Wynika, że po pierwsze mam mało pokarmu, a po drugie kiepskiej jakości ![]() W dzień mogę go przystawiać nawet i co godzinkę, ale widzę po nim, że on sam jest zmęczony i senny - co go dodatkowo rozdrażnia, dlatego chyba będę dawałą butlę na noc, żeby się wyspał i odpoczął. Smutno mi tylko, bo kurczę - tak bardzo chcę karmić, a tu jakieś problemy z mlekiem - a np żona kuzyna nie karmi (nawet w szpitalu nie karmiła, bo pali i nie chce uważać z jedzeniem) i odciąga pokarm - i ma mnóstwo i podobno aż żółty ( a mój czasami to półpzrezroczysty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, dlaczego wy sie dziwicie, ze dziecko chce co 2 godziny jesc?? Przeciez mleko matki trawi sie 1,5 godziny i to normalne, ze maluch jest potem glodny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Joanna Małgorzata
|
Primciu jak ja cie rozumiem ale nie damy sie zobaczysz bedzie dobrze moj żółwik teraz wlasnie przy cycusiu i lecimy na spacerek wiec glowka do gory bedzie dobrze
![]()
#1103 |
Joanna Małgorzata
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6226739]Dziewczyny, dlaczego wy sie dziwicie, ze dziecko chce co 2 godziny jesc?? Przeciez mleko matki trawi sie 1,5 godziny i to normalne, ze maluch jest potem glodny
![]() ![]() moj zółwik jadl co pol godziny ![]()
#1104 |
Konto usunięte
|
Ja dzieki naszej kochanej Rzabbce
![]() ![]() Olivier choc w nocy spi 12 godzin z jedna tylko pobudka na jedzenie tak w dzien jak w zegarku je co 2 godziny, czasem nawet czesciej ![]() Trzymam kciuki za laktacje i nie poddawac sie tak szybko prosze ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie... w sprawie spania dziecka przez noc. Widze ze u wiekszosci maluchy spia praktycznie po 10 godzin z jedna przerwa na karmienie... ogolnie nie trzeba wstawac co chwile... po jakim czasie od narodzin dzieci wam sie tak przestawily? u mnie z małą ogólnie nie ma wiekszych problemow... je ładnie, ale mniej wiecej co 3 godzinki w nocy budzi sie do jedzenia, co 2,5 roznie... i zastanawiam sie kiedy sie przestawi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6226739]Dziewczyny, dlaczego wy sie dziwicie, ze dziecko chce co 2 godziny jesc?? Przeciez mleko matki trawi sie 1,5 godziny i to normalne, ze maluch jest potem glodny
![]() ![]() lea - ja rozumiem, że trawi szybciej, ale od 3 dni on pół godzje, potem godzina marudzenia, w trakcie której też przystawiam i possie kilka razy, potem pół godz snu i ryk ![]() Cytat:
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6226774]Ja dzieki naszej kochanej Rzabbce ![]() Trzymam kciuki za laktacje i nie poddawac sie tak szybko prosze ...[/quote] chyba też tak zacznę robić ![]() i dziekujemy za trzymanie kciuków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Rozeznanie
|
Primavero nie poddawaj sie
![]() ![]() ![]() ![]() Doktor i polozne mi mowily, ze dokarmiac jak trzeba ale najpierw podawac cyca caly czas, dziecko wyssa z niego wszystko i wtedy dokarmic ![]() ![]() ![]() A i najwazniejsze nie stresuj sie ![]()
#1108 |
Zakorzenienie
|
lea - 12 godz z jedna pobudka???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a po jakim czasie dzieci tak ladnie przez noc spaly? przestawily sie na spanie...
mysmy wczoraj pierwszy raz byli na mini bardzo mini spacerku... kawalek przeszlismy do drugiej babci... w srode powinien byc wozek to spacer bedzie dluzszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas pępek też odpadł 12 dnia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
- Pampers newborn - były oki i miały fajn a siateczkę w środku - Bella Happy - mieli w szpitalu - też były oki - pieluszki Dada z Biedronki (3 - 6 kg) - też są oki, Misia nie ma po nich czerwonej pupy więc narazie zostaliśmy przy nich ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.