|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Tomalinko!! Wielkie, wielkie gratulacje Kochana!!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Cytat:
![]() Ja też nie mogę się doczekać ![]() I obawy też są - ale to chyba normalne ![]() Cytat:
![]() Mnie za to Kornelia kompletnie nie podchodzi ![]() Cytat:
![]() A tam sukienka (dla mnie za odważna, ale jeśli dobrze się czujesz, to nawet się nie wahaj!), ale jak Ty wyglądasz! ![]() Podaj proszę przepis na taki wygląd po porodzie ![]() Jaki świetniasty synek! I jak super ubrany! Cytat:
![]() Cytat:
Tomalinko, ogromne gratulacje dla Ciebie i młodego Taty! ![]() Całujemy Hanię i życzymy pięknych chwil razem! ![]() ![]()
![]() |
#1083 | |
Zakorzenienie
|
pal sześć sukienke, ale ta figura
![]() Cytat:
Tomalinko, gratulacje ![]() czyli sezon letnich porodów rozpoczęty ![]() u mnie wszystko ok, w środę miałam usg i córcia waży już 1770 ![]() ![]() no i od czwartku jestem już na L4, tak jak przypuszczałam jestem bardziej zmęczona niż chodząc do pracy ![]() w poniedziałek jedziemy na wakacje, nigdzie daleko, ale jakieś 160 km od nas nad super jeziorko ![]() ![]() aha, Malenstwo, dynia z ziemniakiem faktycznie tufi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |||||
Zakorzenienie
|
Blonde,
Cytat:
![]() Gucia6, Cytat:
![]() byle przed 30tką zdążę ![]() Tasia, Cytat:
![]() ![]() ![]() co to była za bosh? daj model? a o Miele widziałam raz jakiś program w tv jak testowali pralki i Miele było na I miejscu.Ale rzeczywiście droga? Maleństwo, jak Kamil jadł owocki ze słoiczka to się zawsze cieszyłam jak zostawił ![]() ![]() Nikita, Cytat:
![]() Nikita, Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1085 | ||||||
Zakorzenienie
|
Kaska,
Cytat:
![]() u nas drugi też by był Filipek albo Gniewko ![]() ![]() Nikita, Cytat:
![]() ![]() Blonde, przykro że badania tak wyszły ![]() Żabcia, co dor andki to ja miałam prezent a TŻ nie i starał się uśmiechem mi to wynagrodzić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aaby, brawa za 6ty miesiąc ![]() ![]() Gocha, śliczny Wojtusiek ![]() Kamel, witaj ![]() Onyks.... ta sukienka... ![]() ![]() ![]() ![]() Gucia09, Kaska, Cytat:
Gucia09, miło że wróciłaś ![]() Kaska, Cytat:
![]() Adoptuje Mikiego. Kamel, Cytat:
![]() ![]() ![]() Butter, ślicznie napisane ![]() ale ja narazie nie myślę o ustępowaniu miejscca innej kobiecie ![]() Natalko, brawa za kolejną wizytę i dobre wyniki ![]() Tomalinko, moje gratulacje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
Sobota odrobiona, wszystko lśni... rano przetrę tylko podłogi
![]() Protokół spisany... 500zł nam ks. zaspiewał.... ![]() No i jeden świadek już zaproszony i zgodzony ![]() Przeleciał nam dzień... Kamilek już coraz więcej sam sobie wędruje... niestety przez próg jeszcze nie umie przejść ale na krótkie dystanse się decyduje ![]() Załatwiłam sobie wózek zastępczy ![]() Najwyżej córce koleżanki coś kupię i zatrzymam wózek. Dobranoc ![]()
#1087 |
Zadomowienie
|
w k. macie niespodziankę na zdjęciach;-)
![]() |
#1088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja tylko na chwilke.........mam takiego nerwa ze szkoda gadac.....trzyma mnie od 15tej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część
Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Kotek, Co Cię tak znerwowało siostro? Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1090 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część
Cytat:
![]() Tak masz rację, wybuch miłości przychodzi odrobinę później niż zaraz po porodzie ![]() Choć myślę, że przy drugim będzie szybciej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- hmmm, kilka z Was dziewczyny uśmiecha się czytając o tym, że staraliśmy się "pomóc" naturze w płci dziecka, że to niby sztuczne itd. To były tylko 2 podejścia w cyklu (właściwie 2 w życiu, bo reszta spontan) a potem można czerpać przyjemność do woli i się nie spinać. Bardziej dziwi mnie to, że niektóre z Was już planują zajście w ciążę aż za 3-4 lata ![]() Do tego czasu można się nie daj Boże rozstać, rozchorować lub nawet nie doczekać ![]() Dziwne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaz ciuszki! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1092 | |||||
Zakorzenienie
|
wyglądasz REWELACYJNIE!!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale fajny chłopak! ![]() Cytat:
GRATULACJE!!!!!!!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() No to faktycznie fajna randka ![]() Cytat:
![]() I ze udało Ci się zalatwic wozek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
Kotku, a co Cię tak wkurzyło?
![]() Cytat:
![]() Idąc tym tropem można nie brać ślubu, nie brać kredytu, nie kupować mieszkania, nie remontować go, nie kupować samochodu, psa...czy nie zachodzić w ciążę generalnie. Baaa.. można nawet nie robić zakupów i nie zapraszać znajomych na weekend, bo przecież rozejść się można jutro, rozchorować nagle, a umrzeć choćby za chwilkę... ![]() Nie widzę za wiele dziwnego w planowaniu dziecka na np. za 3 lata, szczególnie jak planuje się je z mężczyzną, z którym zakłada się, że spędzi się resztę życia... Jestem wykończona...wypiłam 0,5 litra red bulla, a i tak padam na gębę. Wszystko mi się myli, nic nie pamiętam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dlatego miałam sporo wątpliwości czy w nie iść, ale w końcu stwierdziłam, że co mi tam! W końcu to impreza! Jeśli nie ubiorę jej teraz to wcale jej nie ubiorę! ![]() A co do figury to naprawdę bardzo Wam dziękuję za przemiłe słowa, ale jeszcze 8 kg mi brakuje do wagi jaką miałam przed ciążą. A brzuch mi się "spłaszczył" od razu po porodzie, nie wiem dlaczego ![]() Ale podbudowałyście moje ego (co się zdarza raz na 100000000000 lat) , za co Wam dziękuję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
![]() Ogromne kciuki na jutro i pojutrze! ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Zakorzenienie
|
kamel - znam dziewczyne która ma dwóch synkow i chciała 3 dziewczynke. Wyczytala na necie wszystkie możliwe sposoby żeby wlasnie mieć corke. A to żeby wspolzyc na boku , żeby maz jadl dużo jajek , żeby kobieta nie osiagnela orgazmu itp.
![]() Ja nie widze nic zlego w tym ze ktoś planuje plec , ale nie rozumiem już tego jeśli ktoś spodziewa się syna a dalej wierzy w to ze będzie cora i nie dokonca cieszy się z tego ze będzie chłopczyk. Ja sama bylam nastawiona na corke. Wszystkim mowilam będzie Olivia i już ... a mam Domino ![]() ![]()
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
Tomalinko! Przeogromne gratulacje!! Wasz skarb jest już z Wami!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze wizualizowałam sobie, że będę miała synka i jak okazało sie, że będzie córcia i przez moment poczułam zawód...to potem miałam straszne wyrzuty sumienia, że mogłam tak pomyśleć! Bo ważne jest dziecko, a nie płeć, czy ty chłopiec czy dziewczynka! Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
![]() ja mam teraz 66 kg a chce zejść do 59 ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1100 |
Zadomowienie
|
Sms od Tomalinki:
"Hej, mała waży 2850 i ma 51cm. Miałam rewelacyjną położną. I także lekarz bardzo mi pomógł bo się zlitował i podał oksytocynę na przyspieszenie skurczów. Inaczej pewnie urodziłabym w poniedziałek bo tak wolno się akcja rozwijała. No ale po porodzie położna powiedziała mi, że to niesamowite, że przy tak wąskich biodrach udało mi się urodzić bez cc. I że miałam naprawdę ekspresowy poród. Od podania oksytocyny o 18 przy rozwarciu 3 cm poród zakończył się o 20:20 ;-)"
![]() |
#1101 |
Zakorzenienie
|
faktycznie szybko. mnie podano kroplówkę o 11 a urodziłam po 19
#1102 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje Tomalinko ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przyjecia weselne tez przewaznie zalatwia sie duzo duzo wczesniej... Gdyby człowiek tak mial myslec o samych przykrosciach i negatywach, które moga Nas spotkac w zyciu to nic by nie miał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() czesc ![]() Wrócilam z pracy i zaraz ide spac. Przed praca jedziemy jeszcze na 2 godz do brata Tz, bo robi parapetówke, a ze ja do pracy to tylko wejdziemy na chwile...i tak nie bardzo mamy ochote ![]() I wczoraj sie miło zaskoczyłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
![]() OGROMNE GRATULACJE!!!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ale Hanulka jest drobniutka ![]() ![]() ![]() co do planowania za 3-4 lata to wiesz, w jakimś sensie to jest takie marzenie też, a bez marzeń nie można żyć więc dla mnie to normalne ![]() taką sobie różnicę wieku z mężem ustaliliśmy- wstępnie bo wiadomo, że może się nie uda w 1, 2, 3 itd. cyklu, ale akurat Miki będzie już miał jakoś 3,5 roku więc fajnie ![]() dzisiaj wizyta ![]() ![]() ![]() ![]()
#1105 |
Zadomowienie
|
Zaległe odpisanie, wczoraj brakło mi już cierpliwości po tym jak mi usunęło wiadomość, nad którą się produkowałam ;-)
Guciu - ;-* Tasiu - a mnie się nadal ciągnie! nie mogę tylko uwierzyć, że Tomalinka już urodziła;-) I też jestem z wami prawie od roku! Stokrotko - ;-* teraz ty się szykuj kochana,a po tobie ja hehehhe...a tylu rzeczy jeszcze nie mam;/ Wróciłam już od rodziców, z tżtem dużo lepiej;-) kocham tego pierona, ale czasem tak bywa...Jego mamusia się wystraszyła, że nadto narozrabiała jak spakowałam manatki i się wyniosłam;P ale przynajmniej jakoś zniosłam te upały... Gocha- ;-* jaki super przedszkolak!!! Kasia - ;-* a jak u ciebie? Trzymam kciuki za wizytę! Aaby - ;-* ty skromna ślicznoto. Może spróbuj zmiękczać imię jak np. Ninusia, Ninka, Nineczka. Mnie to pomagało. Ja na początku też nie mogłam przyzwyczaić się do Adasia bo przez 5 miechów mówiłam do niego NINA ;D a teraz nie wyobrażam sobie by miało być inaczej;-) Blonde ;-* przeżyję. choć przez to jestem taka nie w sosie i ciężko mi się tu pisze;-) A jak u ciebie było z porodem? przed czasem, po ? szybki, wolny? Kamel- witaj i owocnych starań życzę;-) tu podzielam zdanie Żabci Metko- ;-* a jak u ciebie kochana? Mysia - ;-* Onyks - ty dżago!!! piękna sukienka i figura! Butterku - żart dziś już super, a wczoraj chciałam sprzętem rzucać;D ![]() ![]() Guciu - dzięki skarbie;-) ani mi nie mow o bakteriach...nie chodzę na kąpieliska, żyję w celibacie...skąd się te czorty biorą to nie wiem....aż się boję wymazu w kierunku paciorkowca... A z newsów to wiszę wam dużo zdjęć - już skończyliśmy remont więc mogę pokoik obfotografować i wózek;-) obcięłam się u fryzjera;-) a dziś mój tatuś obchodzi 50 tkę;-)
![]() |
#1106 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Właśnie piję kawę, ogarnę trochę pokoje i po 12 jedziemy pomóż w pracy u rodziców ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja urodzilam 2 tyg przed terminem w 37+6 tyg, takze udalo mi sie wytrzymac ![]() ![]() Takze trzymam kciuki u Ciebie za szybko poród ![]() Troche mnie potrzymali w szpitalu bo tez sprawdzali główke, jak tak dlugo byla w kanale scisnieta, poza tym mielismy konflikt serologioczny. Nie mozesz ale musisz tu koniecznie pokazac zdjecia ![]() ![]() ![]() Sto lat dla taty ![]() ![]() Ide spac ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Macie już wybrane imię? Bo chyba przegapiłam ![]() Udanego wyjazdu! ![]() ![]() ![]() Ale że za sam protokół? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z ciuszków kupiliśmy: - pajaca: http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p - body z krótkim: http://www.smyk.com/cool-club-body-d...a-dla-dzieci-p - półśpiochy: http://www.smyk.com/cool-club-polspi...a-dla-dzieci-p - półśpiochy: http://www.smyk.com/cool-club-polspi...a-dla-dzieci-p (w sklepie byly przecenione ![]() i jeszcze trzypak body z długim rękawkiem, ale nie widzę na stronie. Teraz zamówiłam jeszcze jedne półśpiochy w drzewka, tylko większe (bo są super w dotyku, więc biorę, póki są przecenione), i body: - http://www.smyk.com/cool-club-komple...a-dla-dzieci-p - http://www.smyk.com/cool-club-body-d...a-dla-dzieci-p Łupów lumpkowych nie chce mi się prawdę mówiąc focić ![]() ![]() ![]() Z tych małych brakuje nam jeszcze jednego-dwóch pajacy bawełnianych, a tak jeśli będziemy coś kupować teraz, to już na 68 ![]() Co do imienia - kto wie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moja przyjaciółka zawsze pyta "I jak tam nasza Nineczka Niteczka?" ![]() ![]() Koniecznie się pochwal ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-06-29 o 09:16 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
kaska, z okazji Urodzin życzymy dużo zdrówka, szczęścia, radości, pomyślności, uśmiechu od ucha do ucha, MIŁOŚCI!, lekkich najbliższych m-cy i pięknego rozwiązania! Niech Miki będzie spełnieniem Twoich marzeń, a codzienność we Troje okazała się idealna ![]() Wszystkiego najpiękniejszego Kochana! ![]() Butter, trzymam przeogromne kciuki za ten weekend! ![]()
#1110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobry... My z mamą rano szybko na zakupach..dorwałam tą dynię... ![]() Ale z resztą sprzątania muszę poczekać na męża, bo znów jestem sama, a pojechał gdzieś z moim tatą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.