|
|
#1141 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 147
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do Was g³upie pytanie, czytam wasze wskazowki i nie wiem dlaczego jak ktos pisze ze jadla twaróg, czy pil mleko 0,5 % to prosicie zmieniac na t³u¶ciejsze...
|tak samo ze smazeniem... zawsze myslalam ze grilowane rzeczy sa na Redukcje a smazenie jest niezdrowe... Mozecie mi wyjasnic? Moje R do oceny ![]() S: 5 plackow owsianych (niestety biala maka, platki owsiane, jablko, cynamon, jajko, blonnik) z twarogiem 0% i dzemem 2 S: bulka pelnoziarnista z salata, serkiem plesniowym Figura presidenta, i ogorkiem, O: 150 g kurczaka smazonego na oleju ( oliwa jest strasznie droga...) z ok 350 g warzyw na patelnie (ziemniaki, brokul, cebula, papryka, kukurydza) K: serek wiejski z ogorkiem// tunczyk w sosie wlasnym z cebulka i jajkiem wiem ze sa 4 posilki ale nie umiem jesc 5.... Pozatym ile powinnam jesc kalorii zeby schudnac mam 168 cm, wa¿e 64 kg ;/ i niestety narazie nie mam czasu na aktywnosc.. a prace mam siedzaca.... z gory dzieki za odp.
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 439
|
Cytat:
|
|
|
#1144 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
ju¿ to sobie wyobrazi³am. ja robiê carbonarê, nawet nieodchudzon±, bez boczku ale zwyczajne na polêdwicy z indyka podsma¿onej na ma¶le. przemy¶lê te ziemniaki. mo¿e. ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:47 ---------- Cytat:
|
|
#1145 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 26
|
moje dzisiejsze po¿ywienie:
![]() sniadanie: owsianka (3 ³y¿ki p³atkow owsianych zalanych mlekiem), garsc mieszanki z pestek dyni, s³onecznika, rodzynek, p³atków migda³a,kilka suszonych ¶liwek + 2 lyzki p³atków nestle fitness II ¶niadanie: 2 kromeczki chleba razowego z wêdlina i papryk± + duuu¿o zió³ prowansalskich do posypania i do tego herbata Obiad: makaron razowy z sosem z pomidorów w puszce z tuñczykiem w sosie w³asnym tez z puszki, do tego troche czosnku, zió³, kilka oliwek czarnych Kolacja: 2 kromki chleba razowego ze s³onecznikiem z serkiem bia³ym posypane zmielonymi orzechami w³oskimi z miodem + herbata z cytryn i cukrem trzcinowym I jak? ![]() zapomnialam dopisac ze do tego zjadlam w miêdzyczasie batonik z nestle fitness ze zbo¿ami i 1,5 litra wody niegazowanej wypi³am Edytowane przez beataj86 Czas edycji: 2011-04-12 o 00:21 |
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pozytywna-wariatka;26305647]góra.
![]() Napisane przez migotka1010 Dziewczyny mam do Was g³upie pytanie, czytam wasze wskazowki i nie wiem dlaczego jak ktos pisze ze jadla twaróg, czy pil mleko 0,5 % to prosicie zmieniac na t³u¶ciejsze... |tak samo ze smazeniem... zawsze myslalam ze grilowane rzeczy sa na Redukcje a smazenie jest niezdrowe... Mozecie mi wyjasnic? Chodzi o niewywalanie zdrowych t³uszczy z diety. Nabia³ 0 % jest zwyczajnie bezwarto¶ciowy, zazwyczaj wysokowêglowodanowy ( zamiast t³uszczu. ) i zwyczajnie niesmaczny. Nie chodzi o to, aby sma¿yæ kotlety mielone w g³êbokim t³uszczu ale dodaæ ³y¿kê oliwy do sa³atki. Moje R do oceny ![]() S: 5 plackow owsianych (niestety biala maka, platki owsiane, jablko, cynamon, jajko, blonnik) z twarogiem 0% i dzemem twaróg na pó³t³usty, m±ka lepiej pe³noziarnista. 2 S: bulka pelnoziarnista z salata, serkiem plesniowym Figura presidenta, i ogorkiem, tutaj ma³o bia³ka, przyda³aby siê jaka¶ polêdwica z indyka, mo¿e pasta z tuñczyka zamiast ple¶niowego sera ( który jest dosyæ t³usty. ) Ale ten serek plesniowy ma wiêcej bia³ka ni¿ t³uszczy i to az 2 razy! Tluszczy tam jest ok 12 g a bialka 24 na 100 g ma sie tak: Kalorie 208 kcal Bia³ko 22 g 22.00% T³uszcze 12 g 12.00% Wêglowodany 3 g 3.00% Az tak ¼le? Ja go uwielbiam wrêcz! O: 150 g kurczaka smazonego na oleju ( oliwa jest strasznie droga...) z ok 350 g warzyw na patelnie (ziemniaki, brokul, cebula, papryka, kukurydza) w porz±dku, ale nie ma ¿adnej kaszy gryczanej, br±zowego ry¿u, pe³noziarnistego makaronu. Taka porcja warzyw nasyci mnie porzadnie... Psychike mam zablokowana, pozatym gdzie ja zmieszcze jeszcze kasze... K: serek wiejski z ogorkiem// tunczyk w sosie wlasnym z cebulka i jajkiem okey. wiem ze sa 4 posilki ale nie umiem jesc 5.... NIe bede bita za 4 posi³ki a nie 5 ? ![]() Pozatym ile powinnam jesc kalorii zeby schudnac nie ilo¶æ ale jako¶ jest wa¿na i nie kalorie ale stosunek b/w/t. Co nie znaczy oczywi¶cie, ¿e kalorie w ogóle nie s± wa¿ne, najlepiej skorzystaj z jakiego¶ kalkulatora, spróbuj je policzyæ, odejmij 200-300 kcal i powinna¶ chudn±æ. mam 168 cm, wa¿e 64 kg ;/ i niestety narazie nie mam czasu na aktywnosc.. a prace mam siedzaca.... z gory dzieki za odp.
|
#1147 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Dziêkujê za komentarz Pozytywna-wariatko
Cytat:
-czemu mleko 2% a nie 0,5% jesli sklad bialka do wegli jest taki sam?
Edytowane przez orosier Czas edycji: 2011-04-12 o 08:13 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
|
|
#1148 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 424
|
RRRR
¦: jajecznica z 2 jaj z du¿± ilo¶cia chudej wêdliny na kapce mas³a ok godzina æwiczeñ 2¶: bu³ka grachamka z tuñczykiem wsw i ogórkiem o:filet z mintaja duszony w gar¶ci warzyw na patelnie p: activia naturalna z pestkami dyni i orzechami laskowymi k: wie¶niak ze szczypiorem, pomidor do picia: woda, 2 kawy z mlekiem, herbata czerwona i miêtka jak to wygk±da?
|
|
#1149 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=migotka1010;2630680 3]
Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
|
|
#1150 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Dzisiejsza R - dzi¶ brak æwiczeñ.
1. Owsianka - 4 ³, 3 ³ rodzynek, jab³ko, pó³ kostki twarogu chudego a na wierzch 2 ³ serka wiejskiego i 3 ³y¿eczki d¼emu niskos³odzonego z owoców jagodowych 2. Serek wiejski 200g, 2 ³y¿eczki d¼emu niskos³odzonego truskawkowego 3. Spora sa³atka - tuñczyk w/s/w, 2 jajka, pomidor, ogórek kiszony + osobno gar¶æ migda³ów 4. j/w reszta sa³atki ale ju¿ bez migda³ów. 5. Wêdzona makrela Czuje siê jaka¶ chora i nie chce mi siê zbytnio je¶æ ![]() spojrzy kto¶?
|
#1151 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
Dziejsze Lekkie U:
I¶: Bardzo du¿a miska jaglanej z serkiem wiejskim 200g z ca³aym bananem, pó³ kiwi i ³ych± cukru br±zowego II¶: Grachamka warzywa (rzodkiewki pomidor papryka) z jakim¶ serkiem kanapkowym b±dz plastrami chudej wêdliny w zale¿no¶ci od tego co uda mi sie kupiæ O: Kasz gryczna, pier¶ z kurczaka grilowana , surówka P: Galaretka, pestki s³onecznika K: Jajka albo ryba ? jescze nie wiem...
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 948
|
Moje wczorajsze "niewiemco". Wrocilam z podrozy, zakupow nie bylo, sil na przygotowanie jadlospisu tez nie, wiec byl spontan wymieszany z wielkim zmeczeniem, oto rezultat: (moze U?):
1. sniadanie: owsianka ze szkalnki mleka 2,5 %, 4 lyzek platkow owsianych, startego jablka, kruszonych migdalow i lyzki miodu 2. buleczka mala pelnoziarnista z sucha chuda kielbaska, salata, maslem, kilka pomidorkow koktajlowych i rzodkiewek, jogurt truskawkowy odtluszczony. 3. omlet z dwoch pieczarek, dwoch jaj, plasterka sera zoltego odtluszczonego, smazone na oliwie z oliwek, z ketchupem.... 4. buleczka mala pelnoziarnista, pol z maslem i kielbaska + musztarda, pol z pasta z lososia, do tego znow rzodkiewki i pomidorki koktajlowe. Miala byc na kolacje ryba pieczona i inne cuda niewidy, ale na twarz padalam niestety..... No i ominelam jeden posielk wciagu dnia, i glodna siedzialam az do wyjscia z pracy niemilosiernie... wiem, wiem, to niedobrze bardzo
Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2011-04-12 o 11:20 |
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 986
|
Cytat:
a, na kolacjê bêdzie pó³ wêdzonej makreli
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 986
|
Dziêki za pomys³ na podwieczorek, rzeczywi¶cie pominê³am dzi¶ warzywa
|
|
#1156 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Cytat:
A tak na powa¿nie, jestem za³amana. ![]() Moje dzisiejsze R: I¶n: owsianka -3,5 ³y¿ki p³atków zalane na noc wod±, rano dodane 100g serka homo, ³y¿ka rodzynek, dwie suszone morele i nieca³a ³y¿ka wiórek kokosowych (nie by³am w stanie wcisn±æ wiêcej = stresik ); po³owa kawy z mlekiem herbata owocowa; seria wymachów II ¶n: reszta serka(czyli kolejne 100g) ze ¶niadania z dwoma ³y¿kami rodzynek i dwoma suszonymi morelami; zielona herbata 2 godziny snu; seria wymachów + seria brzuszków obiad: szykuje siê mro¿ony szpinak z serkiem wiejskim podsma¿ony na ³y¿ce oliwy z dwoma jajkami na teflonie; zielona herbata 2 godziny treningu tanecznego kolacja: sa³atka (serek wiejski, rzodkiewka, ogórek, papryczka, zio³a prowansalskie, pieprz ) Mam nadziejê, ¿e do wieczora ju¿ nic nie zepsujê i obêdzie siê bez s³odko¶ci. A do tego u¶miecham siê o ocenkê i trzymanie kciuków na jutrzejszych egzaminach.
|
|
#1157 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 39
|
Utrzymanie.
1.) grahamka z mas³em, wêdlin±, sa³at± i jajkiem kawa z mlekiem jab³ko 2.) nale¶nik (du¿y, na ca³± patelnie ) z jogobell± owoce le¶ne i mas³em orzechowym 3.) 2 go³±bki - miêso mielone z ry¿em zawiniêtê w kapustê pó³ torebki bia³ego ry¿u + sos pomidorowy 2 ogórki kiszone sok marchewkowo- bananowy 4.) activia nat. 210g z wkrojonym bananem, truskawkami, garstk± p³atków owsianych i cynamonem herbata trochê migda³ów do przegryzki 5.) 2 kromki orkiszowca z mas³em, wêdlin±, pomidorem serek wiejski 200g z ogórkiem, papryk± i szczypiorkiem herbata z miodem i cytryn± jab³ko |
|
|
|
#1158 | |||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
rozumiem, ¿e wychodzenie z R? ![]() je¿eli tak, to dobrze sobie radzisz Cytat:
ma³awo i brak podwieczorku powodzenia na testach ![]() Cytat:
trochê ma³e II ¶niadanie, ale ogólnie bardzo mi siê podoba |
|||
|
|
|
#1159 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Na co dzieñ owsianka jest wiêksza, wiêcej p³atków, dodatków, albo zastêpujê bu³k±. Brak podwieczorku, bo nie mam go kiedy zje¶æ, a przed samym treningiem nie chcê, bo bêdzie mi ¼le tañczyæ. Ogólnie jutro postaram siê zje¶æ 5 posi³ków a do obiadu do³o¿ê makaron pe³noziarnisty. My¶lê, ¿e bêdzie ok? I nie dziêkujê, odezwê siê jutro, jak prze¿yjê.
|
#1160 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
dziêki Emelie
wychodzê i nie wychodzê narazie robiê sobie takie delikatne U i czekam do pi±tku w pi±tek siê zwa¿ê i zobaczê czy na tym chudnê- je¶li tak to zostajê przy takim jadle je¶li nie, niestety trzeba bêdziê obci±æ kalorie... dziêkujê za ocenê, porcjê s± spore- drugie ¶niadanie sk³ada³o siê z 4 bu³kowych kanapek ( 2bu³ki ¿ytnie na pó³) wszystkie z pieczenia z indyka pomidorem i do tego rzodkiewki- do podwieczorku postaram siê co¶ dodaæ a na kolacjê koniecznie do jaj lub ryby warzywa, ale z wêgli z racji nadziei na chudniêcie na tym raczej zrezygnujê.. dziêkujê za rady
|
|
#1161 |
|
Zadomowienie
|
U. / wybitnie nie erkowe...
1¶n - 6 placuszków owsianych z nutell± i duuu¿± ilo¶ci± mas³a orzechowego.. 2¶n - activia do picia naturalna du¿a, 300 ml. ( nic nie wcisnê³am wiêcej po I ¶niadaniu. ) obiad - ma³a porcja pe³noziarnistego makaronu z pesto i pomidorami. podwieczorek - filet ¶ledziowy z cebulk± i przyprawami. kolacja - parê duszonych krewetek w sosie czosnkowo-cytrynowym.
|
#1162 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 440
|
Cytat:
ilosciowo i zapewnie kalorycznioe wysz³o Ci R, jakosciowe takie U/R nie wiem czy jeste¶ na U czy r, ale zjad³as ma³o i nie ma sie czym przejmowac, to tylko jedzenie |
|
|
|
|
#1163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() do 2 ¶n wpad³o jeszcze troche twarogu
|
|
|
#1164 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 440
|
Cytat:
a sama nutella az taka z³a nie jest , tym bardziej, ¿e masz literke U w tytule... ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
có¿, du¿a ilo¶æ mas³a orzechowego pewnie te¿ nie jest wskazana..
|
#1166 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 768
|
kurde mam ju¿ do¶æ tego odchudzania no.
Nie czujê siê za gruba. zacznê æwiczyæ, nie bêdê sie stresowaæ, to mi waga zajedzie kurde no.... (mam nadzieje )Ju¿ od 4dni olewam tê eRkê..wstajê rano i mam jad³o zaplanowane ,ale potem i tak nic z tego nie wychodzi poza ¶niadaniem i II¶n. potem ju¿ leci to na co mam ochotê i nie przyty³am chyba, zreszt± nie wa¿ne nie obchoidzi mnie to. niech sobie inni mówi± co chc± bmi 22.6 to nie ¿aden koszmar. Ja ju¿ wywalczy³am sobie zdrowie, skoro dopiero przy tej wadze mam okres, nie jest mi zimno, czujê siê dobrze to tak widocznie mam wygl±daæ i nie bêdê tego zmienia³a o. Sorki za ota wiem ¿e to nie³adnie ale jako¶ mi lepiejTak¿e lekkie U trochê R ![]() woda z cytyn± i miodem&4suszone ¶liwki zalane na noc wrz±tkiem I.placuszki II.grejpfruit, mieseczka zabielanej zupki kalafiorowej-duu¿o kalafiora oraz koperkiem, dwie kromeczki ¶wie¿ego pszenno-¿ytniego (znalaz³ siê czas III.przed-du¿a gar¶æ orzeszków ziemnych solonych, (bo siê makaron d³uuuuugo gotowa³ znów inka pó³ na pó³ z mlekiem i kilka ³y¿ek nulelli wyjadanych bezczelnie za s³oik IV.serek wiejski 200g znów ogórek,szczypior i pomidorek I jak? liczê badziej na r, ale dla komfortu psyhicznego nie ³±dujê siê w ostre zasady... mam nadzieje ¿e jednak" co¶ zejdzie"
|
#1167 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 063
|
lepsza du¿a ilo¶æ mas³a orzechowego na diecie ni¿ tabliczka mlecznej czekolady :P
|
#1168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
pozytywna_wariatka, odebralam torche twoja wypowiedz jak naskok...
Jestem pocz±tkuj±ca w ukladaniu idealnych jadlospisow, dlatego pytam caly czas. Chece sie czegos nauczyc, schundac wreszcie raz a porzadnie a nie chudnac i tyc... Mam nadzieje ze z wami mi sie to uda... Moj plan na jutro RRRR s: owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, z mlekiem 0,5 % (nie wyrzuce przeciez... nastepnym razem kupie 2%) z jablkiem, cynamonem, i garscia orzechów nerkowcami 2S: kanapka z buleczki pelnoziarnistej z salata, jakas wedlin±, serkiem plesniowym figura, (ma 22 g bialka i 12 g tluszczu, 3 g weglowodanow) i ogorekiem O: makaron pe³noziarnisty ok. pol szkanki surowego z cebul± i tuñczykiem P: sa³atka gecka (moge daæ po³ tusty ser feta i oliwki?) K: pó³ makreli // twaróg z warzywami
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

. Niezbyt urozmaicone - to co mogê zmieniæ?

04.07.2015

-> 66 -> 65,5 -> 64 -> 63 -> 62-> 61-> 60 -> 59,5

ale jako¶ mi lepiej