|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
| My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
|
6 | 10,53% |
| Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
|
36 | 63,16% |
| Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
|
15 | 26,32% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Ile to już końców świata było... a przecież sam fakt " nie znacie dnia, ani godziny"...
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Posprzątane, zakupy zrobione, teraz tylko czekać na TŻa
![]() Nawet chmury sobie poszły i słoneczko wróciło Cytat:
![]() ![]() To pokolenie chyba tak już ma
|
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie słyszeć, że coraz więcej osobom nauki sie podobają![]() Nasza babka za to fajnie o seksie mówiła i o perwersjach, zboczeniach, chorobach, wszystko poparte przykładami, jako, że tyle lat pracuje w poradni i po sądach biskupich jeździ jako świadek i w ogóle widać było, że babka wiedziała o czym mówi.
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą to bym chciała posłuchać, jak ta babka gada o umilaczach
|
|
|
|
|
#1145 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() haha
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nic się nie stało
|
|
#1147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasza ujdzie. Mówiła o odpowiedzialności i wolnej woli narzeczonych i małżonków. Z tym, że każdą wypowiedź na temat jakiegoś problemu kończyła ... ALE! Czyli z góry zakładała, że wszyscy są perwersyjni i najgorsi, a ona to się tu produkuje. ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
O końcu świata to ja słyszałam gdzieś na początku tygodnia bo w radiu które słucham mówili ciągle
![]() Cieszmy się, że będziemy już szczęśliwymi mężatkami jak przyjdzie następny zapowiadany koniec świata
|
#1149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj ja w dniu ślubu będę miała skończone już 26...jeja ale ten czas leci... ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- A o końcu świata dopiero od Was słyszę a właściwie czytam....
|
|
#1150 |
|
Rozeznanie
|
hej
przyszłam was pocieszyć że ja koniec świata mam zakontraktowany z tym na górze na grudzień 2012 bo przecież nie bde umierać jak panna do tego wszystkie pm muszą się poweselować bo egoistką nie jestem ..... w sumie to nawet przez pół roku może tż jako mąż nie zdąży mnie za bardzo wkurzyć i znudzić się co do wychodzenia dzieci itp to dziejesze matki są ![]() tż godzinkę temu wyjechał już do domu za koło 12 h powinni być o ile pogoda nie zrobi psikusa i nie zacznie się burza :/ dziś w pracy mam spokojny dzień wiec pełana sił idę myć nowo wstawione okno buziaki
|
|
#1151 |
|
Raczkowanie
|
Witam PM-ki
już po pracy, a mieliśmy miec długi weekend,ale wyszło jak wyszło. Trudno. Byłam z koleżanką zrobić tego kolczyka, o którym wspominałam,ale salon okazał się nie czynny przez tydzien, wiec sobie nie zrobiła, aczkolwiek nadal chce go zrobić Wariatka ![]() Po za tym byłysmy przy okazji w parku rozrywki z wszelkimi karuzelami itd, na prawde przednia zabawa. Pytałam koleżankę o suknie ślubą, bo przeciez we wrzesniu slub, ale jeszcze nawet nie wie jaką chce. Podziwiam ją, że tak wszystko na ostatnią minutę
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.
Umarłabym ze strachu jakby ktoś w nocy dobijała mi się do mieszkania... poważnie jestem na prawde bardzo czujna i każdy szelest potrafi wyprowadzić mnie z równowagi, a co dopiero ktoś obcy za kawałkiem drewna!!! Pisałam do mojego fotpgrafa i w sumie jest jak najbardziej na TAK jeśli chodzi o sesję ślubną dodatkową we Wiedniu! ![]() Chce za nią 300 zł.. no ale poświęci Nam cały dzień więc może to nie wygórowana cena ? ![]() Jeszcze wszystko ustalimy przed weselem bo jednak jest troche czasu do września 2012
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-05-21 o 15:11 |
|
|
|
#1153 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dybry
Cieszę się, że się Wam i kościółek i zameczek spodbały ![]() Ja byłam zachwycona nie tylko tym zamkiem...., ale tylko ten jest w miarę blisko (bo jest w małopolsce, a inne były np na podkarpaciu ) i nie ma jakichś kosmicznych cen (był taki jeden, co sobie życzył minimum 30tys u siebie wydanych...)Cytat:
no i jakoś nikt nie opowiedział się za okrągłymi Wg mnie zdecydowanie prostokątne prezentują się w tej sali o niebo lepiej Ale ja też miałabym ten dylemat-kogo z kim posadzić przy takim okrąglaku Co do sal... Wynajmujemy dwie- salę akustyczną i komnatę jagiellońską. No ta akustyczna to jest największa- ponoć mieści do 180 osób, a przy układzie w podkowę-do 160 (My planujemy mieć ok.80). Powinno być w sam raz jeśli tam będą i stoły i parkiet do tańczenia plus mała scena dla orkiestry. Dodaję fotki, na których mniej więcej widać jak jest duża, ale nie znalazłam żadnego zdjęcia TOTALNIE CAŁEJ sali.... chyba się nie da jej tak ująć Z kolei komnata jagiellońska jest na ok.50 osób. Drzwi między jedną a drugą będą cały czas otwarte i nie wiem czy częściowo tańce nie będą właśnie w tej jagiellońskiej też Ale wstępnie planujemy w jagiellońskiej mieć stoły szwedzkie Cytat:
Dobrze, że nie było ![]() Kochane, widzę, że sporo wcześniej wszystkie zapisałyście się na nauki przedmałżeńskie i do poradni..... Nie ma to żadnego znaczenia czy to będzie pół roku wcześniej czy rok ???? Zaświadczenie,które się dostaje, o odbyciu tych nauk, nie ma żadnej daty ważności??? |
||
|
|
|
#1154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będziecie mieć cudne zdjęcia No widzisz, ślubujemy w tym samym dniu, rzeczywiście Co u Ciebie zadecydowało, że to będzie akurat 01.09?
|
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mój TŻ nie może jeździć na takich maszynach bo mu od samego patrzenia niedobrze. Cytat:
Cytat:
![]() Więc można je zrobić spokojnie wcześniej i mieć spokój
|
|||
|
|
|
#1157 |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ dzisiaj upał jest, ledwo jest czym oddychać na dworze, oby burzy nie było bo się wybieram z Tż i jego rodzeństwem na grilla do znajomych
![]() A tak w ogóle to mam niezły syf w domu bo remont dachu mamy i ciągle coś do sprzątania jest. Jak zrobią dach to odwodnienie do wymainy wiec w koło domu ciągle bałagan. Ekipa od dachu pojawi się ponownie dopiero w poniedziałek lub we wtorek a do tego czasu to kawałek nowego dachu może zerwać jak przyjdzie burza. Co do tego dzwonienia mi w drzwi w nocy to na szczęście ktoś mi się do domu nie dobijał ale wystarczyło ze zadzwonił raz i zerwałm sie ze strachu na równe nogi. Gdyby próbował dzwonić i dzwonić to zadzwoniłabym po policję.. która się znajduje 2 minuty od mojego bloku, ciekawa jestem czy szybko by przyjechali.
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Znajomy ksiądz też wysyła nas na nauki, aby nie zostawiać na ostatnią chwilę - nauki są ważne 6 lat, ale czasem to chyba to zależy do księdza (co parafia to inne obyczaje)
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2011-05-21 o 15:54 |
|
|
|
#1159 |
|
Rozeznanie
|
Mhm, rozumiem, to w takim razie, może i My jutro już zapytamy wstępnie jak to wygląda tutaj z tymi naukami.....
Która z Was mówiła, że jest wizażystką czy makijażystką???? Któraś dziewczyna dała swoje zdjęcie, na którym leżała (na łóżku?), a przynajmniej jej głowa |
|
|
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja ale wizażystka czy makijażystka nie jestem, jestem kosmetyczką
![]() Znam się co nieco na makijażu
|
|
#1161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, przepraszam, że nie odpiszę na wszystko, bo wstąpiłam tylko na chwilkę do Was, ale chciałam Wam powiedzieć, że od dzisiaj został nam równo rok i 2 miesiące do ślubu!
A w środę minie roczek od naszych zaręczyn Poza tym przyjechała nam dzisiaj sypialnia i muszę powiedzieć, że jestem mega zadowolona z zakupu! Co prawda zapomniałam pyknąć fotek, ale kolorki są identyczne jak na zdjęciu/wizualizacji, a wykonanie bardzo porządne. Zwłaszcza łóżkiem nie mogę przestać się zachwycać, takie jest ładne to obicie Uciekam szlifować magisterkę, a potem jakiś grillik się szykuje ![]() Udanego weekendu, Kochane! PS. Zapomniałam Wam powiedzieć, że jutro będę miała najprawdopodobniej okazję pogadać na żywo z tą stylistką, do której wykupiłam zniżkowy groupon na suknię ślubną Ciekawe czy w realu fajnie będzie się z nią rozmawiało. Mam nadzieję, że sprawi na mnie pozytywne wrażenie! Trzymajcie kciuki!
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za owocną rozmowę ze stylistką. Niech będzie pozytywnie!I super, że jesteś zadowolona z sypialnianego zakupu ![]() Już bym bardzo chciała móc się urządzać z TŻem w naszym miejscu. Ale wiem, że się doczekam
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
no moje mieszkanko wygląda wkoncu jak mieszkanie a nie jak stodola
hehe:P jak ja zazdroszcze dziewczynom, ktore mieszkają jeszcze z rodzicami.. dom sprzątniety, obiadzik na stole.. przynajmniej u mnie tak bylo:P a teraz sama musze to wszystko robic i widze ile to czasu zajmuje oczywiscie jak TZ jest w domu to mi pomaga, ale wiekszosc sobót jest w pracy tenebrosa super ze sypialnia przyszla i Ci sie podoba teraz to czekamy tylko na foteczki
|
|
|
|
#1164 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale oczywiście żadnych striptizerek tam nie będzie, dla nas to jest porażka. Myślę, że ja wyjdę z Laseczkami na swój Wieczór na miasto, a Im zostawię mieszkanie, żeby nie musieli się po knajpach telepać.Cytat:
Chociaż ja bardziej bym chciała iść gdzieś w miasto, do takich klubów na świeżym powietrzu (będzie lato, gorąco, więc myślę, że na Pola Mokotowskie uderzymy, do ogródków) i tam sobie poszaleć, najlepiej trochę przebrane Zobaczę, co tam te moje Druhny wymyślą, mam nadzieję, że mnie czymś fajnym zaskoczą ![]() Cytat:
![]() My jednak też chcemy jeszcze poczekać, aż będziemy mieli lepsze warunki na wychowywanie naszych dzieci. W dniu ślubu będę miała 26 lat i też chciałabym przed 30ką przynajmniej pierwsze urodzić, a jak będzie, to zobaczymy ![]() Cytat:
Naprawdę chcecie zaczynać wspólne życie z całą rodzinką na głowie? Tzn. czy przemyśleliście to dobrze? Ja wiem, że w ten sposób sporo zaoszczędzicie, ale jak są i Rodzice, i Babcie i Ciocie w jednym domu, to chyba niewiele tam będziecie mieli prywatności.... W każdym razie 3mam kciuki, żeby to był dobry wybór ![]() Cytat:
Bardzo fajne ![]() Cytat:
A ogólnie też za małymi dziećmi nie przepadam, ale wiem, że za swoimi będę szalała od pierwszych sekund w moim brzuchu Bo taka już jestem w sumie ze wszystkim, że jak czyjeś coś jest, to mnie nie jara - np. mam fioła na punkcie swojego wesela, ale nie umiałabym robić komuś, jak tu któreś z Was mówiły, że mogłyby być wedding plannerkami. Tak samo z dziećmi - czyjeś - fajnie, że są, mogę popatrzeć, nawet chwilę potrzymać, ale bez szału. Natomiast wiem, że moimi będę się non stop zachwycać No i ogólnie miłość rodzicielska to coś tak biologicznego, zaprogramowanego w naszych głowach, że jestem pewna, że własne dzieci będę ubóstwiać ![]() Cytat:
Jak ktoś taki może w ogóle nazywać się matką i zajmować dzieckiem? ![]() Cytat:
![]() Rany, we wrześniu ślub i jeszcze nawet pojęcia o sukni, ja bym chyba zwariowała ![]() Cytat:
Gratulacje ![]() Nocny Motylku, super będziecie mieć weselisko! I mówię to nie tylko ze zdjęć, ale i z doświadczenia własnego, bo byłam kiedyś w tym Pałacu na weselu i było super Fajne zdjęcia są na ty pięknym, wielkim dziedzińcu, klimat sali jest bardzo królewski i fajnie się tam tańczy Wtedy były stoły wzdłuż ścian poustawiane i to był bardzo dobry pomysł ![]() Kościółek też fajnie wygląda, bardzo bogaty w środku. tenebrosko, super, że wszystko Wam się zgadza z meblami! Ciekawa jestem bardzo zdjęć, jak już wszystko sobie poustawiacie i urządzicie ![]() Dziś dostaliśmy zaproszenie od tej mojej Koleżanki ze Szwecji... Więc na drugie z trzech wesel jesteśmy już zaproszeni, jeszcze pozostałe 2.... Ja rozumiem, że Oni rzadko w PL bywają i w ogóle, ale w zaproszeniu prócz tego, że nie ma polskich znaków (co można wybaczyć), są jeszcze 2 oczywiste błędy (brak spacji między dwoma wyrazami i napisane "sia" zamiast "sie"). Wiem, że nie wszyscy tak przywiązują do poprawności wagę jak ja, ale jednak nie wysłałabym nigdy iluś zaproszeń, w których jest zaledwie kilka zdań z dwoma błędami dającymi po oczach. Czepiam się?
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-05-21 o 17:51 |
|||||||||
|
|
|
#1165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą ja uwielbiam wieden i dla mnie to bedzie przyjemność :PTylko już widze siebie w sukni ślubnej, jadącą w metrze albo w tramwaju hehe ![]() 1,09 dlaczego? szczerze? jedyny termin który się zwolnił i my wskoczyliśmy na niego.. Niby chciałam calkiem w sezonie wakacyjnym, ale nie chcieliśmy czekać czy ktoś zrezygnuje.. Bo później moglibyśmy mieć problemy z kamerzystą, fotografem, a bardzo zależało nam aby w miarę wcześnie zacząć wszystko organizować. No i w sumie Tż w wakacje lepiej zarabia wiec woleliśmy poczekać ![]() Ale z czasem na prawde przypada mi ta data do gustu.. Tylko mój tato jak się dowiedział to powiedizał: Że co??? W rocznicę II wojny światowej??? i mi siadło to na psychice ![]() Cytat:
![]() Ciesze się bo w na prawde widzę zapał z jej strony ![]() Chyba jest zachwycona pomysłem, zresztą dla niej to niby wyzwanie ale tez atrakcja turystyczna ![]() Cytat:
![]() Szczerze dość modne sa u mnie wśród kumpli takie wieczorki i jest na prawde sympatycznie ![]() Oczywiście jak będzie chciał wyjść z chłopakami na piwko... niech idzie
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-05-21 o 17:49 |
|||
|
|
|
#1166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
twierdzą, że to moja ostatnia panieńska noc i że i tak ciągle jestem z TŻtem, więc mogę Go zostawić w domu ten jeden raz W sumie mają rację, ostatnio tak rzadko mamy okazję być tylko my baby, że taki wspólny babski wieczór to będzie jak powrót do przeszłości
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A że z tż mamy wspólnych kumpli i koleżanki więc pewnie zrobimy sobie wspólny.
|
|
#1168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kosmetyczka ![]() ![]() ![]() No dobrze, to mów Nam tutaj jakie zabiegi MUSZĄ zostać odbębnione przed ślubem i jakie kosmetyki wybrać, by były mega wy3małe, jeśli make-up jednak robimy same, nie decydujemy się na makijażystkę?
|
|
|
|
|
#1169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówiłam tylko, jaką ja mam sytuację. Sama bym chętnie kilku moich Kumpli wzięła na ten wieczór, bo są dla mnie jak przyjaciółki Ale stwierdziłam, że jednak baby, to baby, a wszyscy razem będziemy się w końcu bawić na weselu
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

. Dziecko jest teraz niedożywione. Kobieta ma trójkę dorosłych już dzieci i mogłoby się wydawać, że potrafi zajmować się takim maleństwem. Dziecko przez to pewnie będzie miało jakieś problemy zdrowotne w przyszłości.
Fajnie słyszeć, że coraz więcej osobom nauki sie podobają

Wg mnie zdecydowanie prostokątne prezentują się w tej sali o niebo lepiej
za owocną rozmowę ze stylistką. Niech będzie pozytywnie!
Jak ktoś taki może w ogóle nazywać się matką i zajmować dzieckiem?