Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 10:02   #1141
Zariah
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

tynka gdzie Ty masz te 12kg? zerknęłam na pocztę i jesteś szczuplaczek.

Ja przytyłam 13kg do tej pory - ale nie ważyłam się od 10 dni więc.... pewnie wiecej. czuję się jak potwór wielki
w dniu słubu 2 lata temu ważyłam 30kg mniej

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
A dzis mi sie snilo ze goniła mnie wielka żyrafa

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:13   #1142
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Kupilam sobie na allegro staniczek zwykly bialy ale usztywniany tak na reszte ciazy bo "powyrastalam" z tych swoich i mi niewygodnie juz w nich bylo. I stanik za 16,99 zl, dzis przyszedl i jest tak wygodny ze nie moge sie nadziwic Bardzo milutki w srodku, gladziutki, lezy jak ulał

To ten: http://allegro.pl/idealnie-wyprofilo...003090421.html

Ja mam rozmiar 80E ale sa tez inne rozmiary.
Naprawde polecam, pieknie zbiera piersi i nic nigdzie nie wystaje

Bylam tez na miescie wczoraj poogladac staniki, ale w koncu nie kupilam bo cena conajmniej 65 zł a nie wiadomo jak bedzie z biustem po porodzie i czy np nie okazalby sie stanik za duzy potem, lepiej drozszy kupic jak juz biust do siebie dojdzie po porodzie.

Ale z tego jestem bardzo zadowolona
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:16   #1143
MoniaHan
Wtajemniczenie

Czesc Dziewczynki,
ja noc mialam tez srednia, zaaplikowalam sobie przed snem kapsulke dowcipnie...a z tego nienawidze, bo jestem w ciazy nietykalna TAM...to w rezultacie zle sobie zaaplikowalam i bolalo mnie juz jest lepiej ale w nocy sie budzilam, 2x siusiu, a na dodatek Tz powiedzial ze chrapalam!!! pierwszy raz w zyciu, wiec mowie do niegoaby zawsze mnie budzil jak chrapie, a on ze dobrze mi sie spalo..taaak na pewno...chrapiacy cielakTz wstal o 6:30 (mimo ze ma tez urlop) a ja pospalam do 9.

Zariah Malutka Wasza jest bardzo skromna poprostuciesze sie ze czujesz kopniaczki coraz wyrazniej.

moja Hania chyba poprzecznie sie ulozyla bo czuje po bokach kopniaki jednoczesnie.
u mnie dzis na obiad bedzie spaghetii bolonese

a jeszcze tak z innej beczki : Tz jechal wieczorem na farme na chwile i na takiej polnej drodze w lesie otworzyl szybe dla psa bardziej (jechali landrowerem defenderem - czyli terenowcem....na szczescie Tz powoli jechal...bo nasz pies kaskader wyskoczyl przez szybe z jadacego samochodu!!!! na szczescie nic sie jemu nie stalo...chcial sobie pobiegac tylko.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:17   #1144
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
dzięki piję wodę do lekarza idę jutro na te usg, może jak nie będzie poprawy to on coś zaradzi a te nawadniające saszetki to np smecta?

Hej hej,
smecte można, ale to zatrzymuje biegunkę,ja kiedyś na takie akcje miałam zapisany gastrolit nawadniający, można u kobiet w ciązy stosować ( tak jest na ulotce), ale dla spokojności zadzwoniłabym do gina albo zapytała w aptece.

Peti
dobrze,że Mała się obudziła

Aguśka
moja Nina ma teraz manie zamykania drzwi wszelakich, w domku dla lalek ma drzwi i najpierw je 500 razy otwierała i zamykała , a teraz ruszyła na prawdziwe
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:22   #1145
tynka88
Zadomowienie

Kochane ja w dniu slubu 3 lata temu wazylam 56 kg a teraz 74, kilogramów moze az tak bardzo nie widac ze wzgledu na moj wzrost, ale np uda zauwazylam ze zaczynaja mi sie jedno o drugie ocierac jak chodze, a w pasie mialam 70 przed ciaza a teraz 35 cm wiecej, no ale nic bede sie martwic po porodzie

Co do tych staników i piersi to ja juz sama nie wiem co mam robic tearz uzywam jeszcze staników z przed ciazy, ale juz widze ze miseczka jest za mała ,bo piersi mi sie lekko wylewaja po bokach, z obwodem sobie poradziłam ,bo dokupiłam przedłużki.Kupie narazie takie tansze do karmienia na all, a pozniej zobaczymy.

Lece dziewczyny do sklepu

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:22   #1146
peti91
Raczkowanie

niki89
lepsze delikatne ale regularne niż tak jak ja. były mocne, teraz jakieś przytłumione, nasłuchuje od wczoraj czy w ogóle są. obudził mnie dzisiaj kopniak to się aż uśmiechnęłam z wrażenia. a teraz znów cisza kompletna.
Może sobie pogadaj z dzidzią, troche telefonem czy lampką poświeć nad brzuchem, włącz mu piosenkę przez słuchawki albo blisko brzucha, pomasuj, popukaj i zobaczysz czy siła kopniaków się będzie zmieniać.
Uspokajam Cię a sama jestem przerażona bo się zmieniła częstotliwość i moc kopniaków.
Jeszcze przeczytałam artykuł i odrazu pobiegłam na kibelek bo taki mnie skurcz z nerwów wziął http://dziecko.onet.pl/72043,0,40,um...1,artykul.html

peti91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:27   #1147
Aguśkaa83
Zakorzenienie

konia ale Filip zamknal na zamek te drzwi a tyle razy mial mowione, ze nie wolno bo sie kiedys zatnie, dobrze ze z drugiej strony lyzeczka da sie otworzyc
Mysle, co ten malutek jeszcze wymysli.....
A co najlepsze: mowi nam pozniej ze nozyki do otwierania proszku wzial, czyli nozyczki do paznokci ktore mam na pralce w takiej zamknietej szufladzie, dostal brzdac do tej szufladki i otworzyl
i wyjal nozyczki. Musial podpatrzec jak ja otwieram proszek, bo mnie sie nigdy nie chce isc po duze nozyce i nacinam malymi.
No to teraz juz nozyczki leza tak wysoko ze na pewno nie dostanie :
SZYMONEK

Stary 2011-12-29, 10:34   #1148
pempek
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

witam poświątecznie i zarazem pierwszy raz w nowym wątku! Jakoś nie miałam weny na pisanie, chociaż codziennie Was czytam

U mnie wszystko w porządku, święta cudowne, a to dlatego, że przyjechał mój brat z rodziną i pierwszy raz od 3 lat miałam takie naprawdę rodzinne święta (mój brat mieszka w Nowym Jorku). Więc było głośno, wesoło i super ekstra

Dziś wieczorem mam USG 3d, więc proszę trzymać kciuki, żeby wszystko było okzobaczę w końcu jak wygląda moja córeczka, a pewnie już jest podobna do swojej ostatecznej formy, bo jestem w połowie 31tc
mi się oczywiście przed samą wizytą musiała przyplątać jakaś infekcja, ale mój gin już się chyba przyzwyczaił
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:42   #1149
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Dziś wieczorem mam USG 3d, więc proszę trzymać kciuki, żeby wszystko było okzobaczę w końcu jak wygląda moja córeczka, a pewnie już jest podobna do swojej ostatecznej formy, bo jestem w połowie 31tc
mi się oczywiście przed samą wizytą musiała przyplątać jakaś infekcja, ale mój gin już się chyba przyzwyczaił
,
Trzymam mocno kciuki!
Stary 2011-12-29, 10:47   #1150
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Ja dzisiaj pospałam naprawdę długo jak na mnie. TŻ jeszcze śpi ... deszcz pada więc na spacerek na razie nie pójdę.

Mój synek jak na razie dalej spokojny... mam nadzieję jednak,że dzisiaj w końcu poszaleje troszkę...

Miałam iść dzisiaj kupić kilka rzeczy żeby już wyprawkę dla synka mieć z głowy,ale przez ten deszcz chyba sobie odpuszcze.

Trzymam kciuki za wszystkie mam które maja dzisiaj USG
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:50   #1151
koniakonia
Zakorzenienie

Aguśka ja z tymi moimi bimbałami 80 J to już teraz nic nie kupuje, te co mam zmechacę do końca , dokupię jeszcze z dwa na "po" i będzie ok.
O to Filipek niezły magik , ja zawsze zwracam uwagę Mamie ,żeby czasem w przyszłości nie dała się Małej zamknąć na balkonie , ja też o tym pamiętam .A mi ostatnio Nina też przyniosła nożyczki mądra dziewczynka i głupia mamusia ( zostawiłam na stole , wysoko, ale widziała i wzięła)
Dziewczyny z tymi ruchami to się będzie w czasie zmieniać, bo dzieciątka juz powoli zaczynają całą przestrzeń wypełniać i będą się inaczej poruszać w brzuszkach , coś jak obcy pod skórą tak bardziej przesuwać się a mniej fikać, no i kopać raz na jakiś czas

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-12-29 o 10:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-29, 10:57   #1152
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
ale wyczytałam że kobiety czują od 30% - 80% ruchów swoich dzieci w zależności od wrażliwości macicy
chcociaż teraz Wam po cichu powiem - chociaż nie chcę zapeszać - że czuję małą jakoś przez ostatnie dni zdecydowanie wyraźniej i bardziej regularnie i oby tak zostało
Super wiesci! W koncu sie doczekalas
Mam szczuplutka kolezanke ktora jest teraz w 20 tygodniu a zupelnie nie czuje ruchow - a ja wcale nei taka szczupla a czulam od 17. Wiec to chyba sprawa bardzo indywidualna. Najwazniejsze ze w koncu mozesz sie cieszyc ruchami swojej corci
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:57   #1153
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez peti91 Pokaż wiadomość
Jeszcze przeczytałam artykuł i odrazu pobiegłam na kibelek bo taki mnie skurcz z nerwów wziął http://dziecko.onet.pl/72043,0,40,um...1,artykul.html
cudowne wszystko wiedzące położne, które nie chcą straszyć i ogólnie mają podejście, że wszytstko będzie ok.

jak dobrze że już za miesiąc będę w Polsce, pod opieką specjalistów (mam nadzieję) - prawdziwego lekarza a nie GP któy twierdzi że oni nie leczą ciężarnych i nie umieją ich diagnozować bo położne się na tym znać powinny

ech. lot do domku 24.01

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:03   #1154
koniakonia
Zakorzenienie

a propos wagi to polecam picie dużej ilości wody, bo inaczej woda się zatrzymuje mocno w organizmie i waga skacze strasznie , ja tak miałam,mało piłam , mało sikałam, teraz jak ładnie pije to sikam aż miło i waga stoi w miejscu

Za wizyty kciukasy

Desssia chyba musisz dostać coś od środka na ten problem, oby szybko się wszystko zagoiło

Czas edycji: 2011-12-29 o 11:05
Stary 2011-12-29, 11:14   #1155
Aguśkaa83
Zakorzenienie

konia no to tez mialas akcje z nozyczkami. Dobrze ze jakos tak szczesliwie wiele takich sytuacji sie konczy, bo roznie to bywa.
Zawsze pamietamy zeby noze chowac albo gdzies glebiej przesuwac.
A kiedys moj tesc wchodzi do domu, bo mial przyjsc po malutka na spacer, ja zmywalam naczynia i nie widzialam co robi maly i nagle slysze tescia jak krzyczy ze dziecko biegnie z nozem? Moj maz tez byl wtedy w domu, ja w kuchni i nie wiem jak to sie stalo, ze na brzegu stolu byl noz, ten zlapal i biegl do dziadka z nozem na przywitanie
Myslalam ze zawalu dostane jak to zobaczylam.
Teraz Filip jest madrzejszy (tamta akcja byla rok temu z tym nozem). Teraz sie wymadrza i ciagle powtarza, dzieciom prawdziwych nozy nie wolno, tylko te zabawkowe i jak to mowi to tak powaznie ze az strach
Ale jednak teoria minela mu sie dzis rano z praktyka

Ja to mysle, jak to bedzie z maluszkiem, boje sie zeby nie wrzucil jakiejs zabawki na malego chcac dobrze zeby sie dzidzia pobawila a np rzuci jakies wieksze auto czy cos na malego. Albo zeby dzidzia jak juz bedzie wieksza zeby nie dorwala zabawki nie przeznaczonej dla niej, oj trzeba bedzie bardzo pilnowac.
SZYMONEK

Stary 2011-12-29, 11:15   #1156
peti91
Raczkowanie

Ja mam brzuszek jak na 3 miesiąc a tu już szósty według:

Podział ciąży na tygodnie i miesiące przedstawia się następująco:
1 miesiąc ciąży trwa od 0 do 4 tygodnia ciąży,
2 miesiąc ciąży trwa od 5 do 9 tygodnia ciąży,
3 miesiąc ciąży trwa od 10 do 13 tygodnia ciąży,
4 miesiąc ciąży trwa od 14 do 18 tygodnia ciąży,
5 miesiąc ciąży trwa od 19 do 22 tygodnia ciąży,
6 miesiąc ciąży trwa od 23 do 26 tygodnia ciąży,
7 miesiąc ciąży trwa od 27 do 31 tygodnia ciąży,
8 miesiąc ciąży trwa od 32 do 36 tygodnia ciąży,
9 miesiąc ciąży trwa od 37 do 40 tygodnia ciąży.

przed ciążą ważyłam 39 kg, wzrost 158 cm więc ginekolożka uspokaja, że odrazu 15 kg mi nie wejdzie. mam postuę dziecka i ubieram się w dziecięcym H&Mie. śmieje się, że będziemy sobie z córką wyrywać ciuchy na zakupach

Zabieram się za sprzątanie i ogarne trochę ryjek to wam się pokażę o ile jesteście ciekawe. Chociaż nie wiem gdzie tu się zdjęcia wkleja.

Edytowane przez peti91
Czas edycji: 2011-12-29 o 11:17
Stary 2011-12-29, 11:25   #1157
ivonka7
Rozeznanie

Witajcie, my nadal wracamy do siebie po szpitalnych świętach. Dopóki byłam na kroplówkach z magnezem to brzuszek nie twardniał-ale w domu mam do dyspozycji tabletki i już nie jest tak wspaniale. Ale tych skurczy też nie jest jakoś bardzo dużo więc oszczędzam się, duzo pije a w razie potrzeby biorę buscopan (no-spa rozmiękcza szyjkę -więc lekarz zalecił ten lek). No i jeszcze antybiotyk przez 5 dni.
Najbardziej boje się tych skurczy bolesnych, które odczuwam jak ciągnięcie, ale są bardzo sporadyczne. Mam nadzieje że sytuacja nie pogorszy się i skończy się tylko na tych lekach.

Wczoraj kurier przywiózł nam wózeczek Może jak będę miała więcej siły to zrobimy jakąś sesje. Zdecydowaliśmy się na Jane Rider-w kolorze szaro-różowym.

No nic, idę wypoczywać.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:26   #1158
aalegna
Wtajemniczenie

hej widzę że nie tylko ja mam problemy ze spaniem w nocy ja dziś chyba tylko z 5 godz przespałam a resztę "sufitowałam" i się kręciłam
agabi współczuje tej grypy żołądkowej, trzymaj się dzielnie
pempek trzymam kciuki za wizytę

rodzice mnie wyciągneli na oglądanie wózków bo dziadek będzie sponsorował wnukowi jego pierwszy pojazd i wstępnie wybraliśmy model http://allegro.pl/tutek-3w1-grander-...995754338.html teraz tylko na jakiś kolor musze się zdecydować no i mąż musi swoje zdanie wypowiedzieć jak wróci z pracy. A pozatym kupiłam w końcu parę rzeczy z wyprawki, tj, rożek, kocyk, okrycie po kąpieli, butelkę, i troche pieluszek tetrowych
Stary 2011-12-29, 11:29   #1159
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Dziewczyny, będziecie kupowały nawilżacz powietrza do pokoju dla dziecka.

Ja właściwie sama nie wiem, powietrze w domu zimą szczególnie suche,ale latem jest ok więc tak naprawdę nie wiem czy jest to takie niezbędne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-29, 11:32   #1160
peti91
Raczkowanie

megmakeup jak powietrze będzie za suche to sobie na noc przyniose miske z wodą i tyle. nie stać mnie na takie wynalazki dla wygody niestety.
cały czas się czuję w ogóle zacofana bo wy już zakupy robicie a ja nic

Stary 2011-12-29, 11:34   #1161
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Mam internet
jestes hej kochana
wiesz widocznie dopiero teraz przyjdzie pora na mocne kopniaki od coreczki moze do tej pory miala sporo miejsca albo byla tak ulozona ze malo ja czulas
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
hej

całą noc nie spałam. dopadła i mnie grypa żołądkowa.boli mnie wszystko.głowa, żolądek, gardło, brzuszek...mam wymioty i biegunkę. i nie wiem jakie leki na to łyknąć? zjeść coś na siłę czy się pogłodzić?
a jutro mam usg...mam nadzieję, że będę dała rady tam dotrzeć...
kurcze bidulko, z naturalnych sposobow blokujacych biegunke polecam banany, czekolade, platki owsiane na wodzie (nic na mleku bo mleko jeszcze wzmaga). no i staraj sie duzo wody pic, zeby sie nie odwodnic mam nadzieje ze poczujesz ulge
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
jejku to ja już mam 91,500 kg także biję was na głowę z wagą od początku ciąży 10 na plusie
no kochana, miec 10 kg na plusie a 17 to roznica dzisiaj ujrzalam 88,8 - czyli tak samo jak w dzien wigilii rano a w szoku jestem, bo jadlam normalnie, nawet w wigilie i 1 dzien swiat czulam sie przejedzona, jadlam ciasto, czekoladki itp No nic, mam nadzieje ze w ta sobote nie zobacze jeszcze 90 na wadze
Cytat:
emigra Udanych zakupów, ja sweterek taki za pupkę odkupiłam za 50 zł od jakiejś Pani na allegro, fajny taki kremowy, rozpinany z kapturkiem. Nereczki zasłoni jak przyjdzie mróz. Jeju czmeu wy już kupujecie wszystko , czuję się przez to pod presją a na razie finansów na to nie mam i w sumie to 23 tydzień więc czy to już wypada ?
emigra kup mi banany jak możesz bo smaka mam
Zakupy w sumie udane dziekuje choc nie kupilam sweterka jaki chcialam bo nie znalazlam... wszystko takie grube, cieple, a ja odkad w ciazy jestem to sama moge mieszkanie ogrzewac wiec chcialam taki lekki sweterek cienki ale dluzszy. No nic, nie bede plakac za to mam nowa torebke, bluzke z dlugim rekawem, wszystkie kosmetyki dla Julci i paczke pampersow kupilam Pampers Newborn 2-5 kg, taka mala paczke. Bedzie do szpitala a i herbatke dla dzdzi koperkowa juz kupilam
Peti, wiele z nas juz kupuje rzeczy bo jestesmy w okolicach 30 tygodnia ciazy i moim zdaniem to najlepszy czas jeszcze na kompletowanie wyprawki, zwlaszcza jak ktos jezdzi po sklepach a nie zamawia wszystkiego online Ja mam juz duzy brzuszek i szybko sie mecze, wiec mysle ze za miesiac juz nie polaze po sklepach, wiec wole teraz kupic jak najwiecej
Co do ruchow Twojej coreczki to moze sie obrocila? I dlatego inaczej ja czujesz? Moja jak sie obrocila glowka w dol to jej poltorej dnia nie czulam, a potem te ruchy byly rzeczywiscie mniej wyrazne. To bylo jakos przed 25 tc, nie pamietam dokladnie
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w sumie tak sobie myślę i też zaczynam się martwić bo jestem w 25 tygodniu a ciągle czuję tylko delikatne ruchy dziecka nic mocniejszego, żadnego ruchy brzucha. Czy to normalne??
Ja tez dlugo czulam mala delikatnie, dopiero tak od 2 tygodni widze ze brzuszek faluje i niektore kopniaczki zmuszaja mnie do naglego wyprostowania sie
Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Dziś wieczorem mam USG 3d
Trzymam kciukasy !!
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
a propos wagi to polecam picie dużej ilości wody
ooo tak nawet przy dietach odchudzajacych poleca sie picie duzej ilosci plynow no i tu mamy paradoks bo im wiecej wody sie pije tym mniej jej organizm zatrzymuje

No jak juz pisalam zakupy udane, a nawet udalo mi sie moja tesciowa wykorzystac, bo idac z galerii na przystanek widzialam ja w taxi i zadzwonilam czy ma pauze i czy nie chce do mnie na kawe skoczyc, spytala sie gdzie jestem to jak powiedzialam ze za rogiem praktycznie to krzyknela tylko ''czekaj zaraz tam bede!'' i przyjechala, zawiozla mnie do domu, wniosla zakupy, wypila kawe, pogadalysmy i pojechala dalej pracowac

Nie mam pojecia co zrobic na obiad ...

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość

Ja właściwie sama nie wiem, powietrze w domu zimą szczególnie suche,ale latem jest ok więc tak naprawdę nie wiem czy jest to takie niezbędne.
My narazie nie kupujemy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:36   #1162
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość

My kupilismy jak maly nam chorowal i powiem Ci, ze zupelnie inaczej sie spi jak sie wlaczy nawilzacz, powietrze jest bardziej wilgotne i rzezkie, nie takie suche...nawet latem gdy nie grzeja kaloryfery wlaczam nawilzacz,jednak nie na najwiekszych obrotach bo robi sie parówka
Ja mam taki od dwoch lat (nic sie nie zepsulo):
http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...974571614.html
Do niego jest pilot a to fajna rzecz, jak sie wchce wlaczyc lub wylaczyc albo zmniejszyc pare.
Procz tego fajne jest to, ze moge czas ustawic na pare godzin i sam np w nocy sie wylacza.
SZYMONEK

Stary 2011-12-29, 11:36   #1163
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki.

Agabi bidulko współczuje tej grypy żołądkowej..dla mnie to najgorsze co może być...co prawda w życiu nie było mi niedobrze ani nie wymiotowałam, ale może dlatego wlasnie tak sie tego boję. W każdym razie proszę mnie nie zlinczowac za radzenie świństwa zwłaszcza w ciąży, ale nie mam nic lepszego na tą dolegliwość niż Cola, w sumie tak jak przy każdych problemach z żołądkiem. Po łyku szklanka coli i człowiek od razu czuję się lepiej. Ja taką kurację wmusiłam ostatnio w mamę jak do domu przyniosła właśnie grypę żoladkową i rozmów z porcelaną uniknęła a było blisko. A rok temu ona i Tż zdychali na wc a ja cały czas piłam cole i przeszłam to lightowo.

Zariah ale masz uparciuszka w brzuszku...nie chce się pokazać córunia

Pempek
trzymam kciuki za usg
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:47   #1164
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
jestes hej kochana
wiesz widocznie dopiero teraz przyjdzie pora na mocne kopniaki od coreczki moze do tej pory miala sporo miejsca albo byla tak ulozona ze malo ja czulas

kurcze bidulko, z naturalnych sposobow blokujacych biegunke polecam banany, czekolade, platki owsiane na wodzie (nic na mleku bo mleko jeszcze wzmaga). no i staraj sie duzo wody pic, zeby sie nie odwodnic mam nadzieje ze poczujesz ulge

no kochana, miec 10 kg na plusie a 17 to roznica dzisiaj ujrzalam 88,8 - czyli tak samo jak w dzien wigilii rano a w szoku jestem, bo jadlam normalnie, nawet w wigilie i 1 dzien swiat czulam sie przejedzona, jadlam ciasto, czekoladki itp No nic, mam nadzieje ze w ta sobote nie zobacze jeszcze 90 na wadze

Zakupy w sumie udane dziekuje choc nie kupilam sweterka jaki chcialam bo nie znalazlam... wszystko takie grube, cieple, a ja odkad w ciazy jestem to sama moge mieszkanie ogrzewac wiec chcialam taki lekki sweterek cienki ale dluzszy. No nic, nie bede plakac za to mam nowa torebke, bluzke z dlugim rekawem, wszystkie kosmetyki dla Julci i paczke pampersow kupilam Pampers Newborn 2-5 kg, taka mala paczke. Bedzie do szpitala a i herbatke dla dzdzi koperkowa juz kupilam
Peti, wiele z nas juz kupuje rzeczy bo jestesmy w okolicach 30 tygodnia ciazy i moim zdaniem to najlepszy czas jeszcze na kompletowanie wyprawki, zwlaszcza jak ktos jezdzi po sklepach a nie zamawia wszystkiego online Ja mam juz duzy brzuszek i szybko sie mecze, wiec mysle ze za miesiac juz nie polaze po sklepach, wiec wole teraz kupic jak najwiecej
Co do ruchow Twojej coreczki to moze sie obrocila? I dlatego inaczej ja czujesz? Moja jak sie obrocila glowka w dol to jej poltorej dnia nie czulam, a potem te ruchy byly rzeczywiscie mniej wyrazne. To bylo jakos przed 25 tc, nie pamietam dokladnie

Ja tez dlugo czulam mala delikatnie, dopiero tak od 2 tygodni widze ze brzuszek faluje i niektore kopniaczki zmuszaja mnie do naglego wyprostowania sie

Trzymam kciukasy !!

ooo tak nawet przy dietach odchudzajacych poleca sie picie duzej ilosci plynow no i tu mamy paradoks bo im wiecej wody sie pije tym mniej jej organizm zatrzymuje

No jak juz pisalam zakupy udane, a nawet udalo mi sie moja tesciowa wykorzystac, bo idac z galerii na przystanek widzialam ja w taxi i zadzwonilam czy ma pauze i czy nie chce do mnie na kawe skoczyc, spytala sie gdzie jestem to jak powiedzialam ze za rogiem praktycznie to krzyknela tylko ''czekaj zaraz tam bede!'' i przyjechala, zawiozla mnie do domu, wniosla zakupy, wypila kawe, pogadalysmy i pojechala dalej pracowac

Nie mam pojecia co zrobic na obiad ...

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

My narazie nie kupujemy
No bo im więcej syfu w organizmie ( substancji po przemianie materii), tym wody się lepiej trzyma, a jak dostanie świeżej to łatwiej oddaje , tak jakoś mi się zdaje

Nawilżacza nie kupujemy , bo mamy "nadwilgoć ", mamy spierdzielone płyty budujące blok z jednej strony i masakrę przez to.Rozważam nawet spanie z Młodymi w pokoju dziennym.
Stary 2011-12-29, 11:51   #1165
emigra
Zakorzenienie

Konia, przy duzej ilosci wody nerki lepiej pracuja i wszystko sie wyczyszcza ladnie z organizmu ja odkad zaczelam zwracac uwage na to zeby wiecej pic to lepiej sie czuje

Dziewczyny, a zapomnialam spytac kupujecie nakladki silikonowe na sutki do karmienia? Ja bym chciala miec tak na wszelki wypadek, z tym ze nie wiem jakie kupic bo sa takie co wyciagaja plaskie sutki, ale ja sutkow plaskich nie mam.
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-29, 11:57   #1166
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
megmakeup jak powietrze będzie za suche to sobie na noc przyniose miske z wodą i tyle. nie stać mnie na takie wynalazki dla wygody niestety.
cały czas się czuję w ogóle zacofana bo wy już zakupy robicie a ja nic

wcale sie tym nie przejmuj, ogladaj sobie i rób listy co Ci sie podoba
a kupisz później jak juz bedziesz miała pieniążki
Ty jesteś w 23 tygodniu, a ja juz w 30...
Stary 2011-12-29, 11:57   #1167
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Konia, przy duzej ilosci wody nerki lepiej pracuja i wszystko sie wyczyszcza ladnie z organizmu ja odkad zaczelam zwracac uwage na to zeby wiecej pic to lepiej sie czuje

Dziewczyny, a zapomnialam spytac kupujecie nakladki silikonowe na sutki do karmienia? Ja bym chciala miec tak na wszelki wypadek, z tym ze nie wiem jakie kupic bo sa takie co wyciagaja plaskie sutki, ale ja sutkow plaskich nie mam.
Te nakladki co ja znam to mają taki kształt,że jak ktoś ma sutek to po prostu chronią, a jak ktoś ma rozlazły to sobie upycha i formuje w odpowiedni kształt.
Ja kupuję, z canpola chyba, miałam z dwóch firm, używałam wszystkich , ale też biorę ten tajemniczy smoczek co dostałam od położnych (bo nigdzie w sklepach nie widziałam), co to w niego sutek upychałam , ale może dostanę u nich nowy ...
Te nakładki mają różne rozmiary S, M i L o ile się nie mylę, ja oczywiście brałam L

Już się nie mogę doczekać terminu , jeryyy jak ja już bym chciała Ją zobaczyć i znów poczuć te emocje, no i chcę już wiedzieć,że jest zdrowa

Czas edycji: 2011-12-29 o 11:59

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-29, 12:01   #1168
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Te nakladki co ja znam to mają taki kształt,że jak ktoś ma sutek to po prostu chronią, a jak ktoś ma rozlazły to sobie upycha i formuje w odpowiedni kształt.
Ja kupuję, z canpola chyba, miałam z dwóch firm, używałam wszystkich , ale też biorę ten tajemniczy smoczek co dostałam od położnych (bo nigdzie w sklepach nie widziałam), co to w niego sutek upychałam , ale może dostanę u nich nowy ...
Te nakładki mają różne rozmiary S, M i L o ile się nie mylę, ja oczywiście brałam L

Już się nie mogę doczekać terminu , jeryyy jak ja już bym chciała Ją zobaczyć i znów poczuć te emocje, no i chcę już wiedzieć,że jest zdrowa
Hm ja narazie mam takie normalne C wiec jaki rozmiar powinnam wziac - m?
Tez bym chciala juz miec mala po drugiej stronie

Dziewczyny macie juz polozne?
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-29, 12:09   #1169
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Co do nakładek to ja sobie je kupiłam tak na wszelki wypadek (rozmiar S) bo biustem nawet powiększonym w ciąży specjalnie nie grzeszę,ale nie wiem czy mi sie to w ogóle przyda

A jeżeli chodzi o obiad to zrobiłam pomidorówkę bo TŻ wspominał,że ma ochotę

A później może jakieś naleśniki.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:

Ja wlasnie szukam poloznej Mama TŻ ma jakąś koleżankę, ponoć bardzo dobra więc zobaczymy jeszcze ale bardzo bym chciała mieć

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
My kupilismy jak maly nam chorowal i powiem Ci, ze zupelnie inaczej sie spi jak sie wlaczy nawilzacz, powietrze jest bardziej wilgotne i rzezkie, nie takie suche...nawet latem gdy nie grzeja kaloryfery wlaczam nawilzacz,jednak nie na najwiekszych obrotach bo robi sie parówka
Ja mam taki od dwoch lat (nic sie nie zepsulo):
http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...974571614.html
Do niego jest pilot a to fajna rzecz, jak sie wchce wlaczyc lub wylaczyc albo zmniejszyc pare.
Procz tego fajne jest to, ze moge czas ustawic na pare godzin i sam np w nocy sie wylacza.
No to mnie zachęciłaś i pewnie kupię... kiedyś jak nocowałam u kumpeli to miała właśnie coś podobnego i faktycznie lepiej się spało,ale jakoś nie skojarzyłam,że to może przez nawilżacz
Stary 2011-12-29, 12:11   #1170
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Z ty rozmiarem to zobacz w sklepie jak one wyglądają i jak to się ma do Twojego sutka , bo czasem małe piersi mają duże sutki i na odwrót .

Ja położnej nie mam i mieć nie będę, u mnie to jakieś inne zwyczaje są, która będzie na dyżurze to będzie, może trafię na tą co ostatnio, a że wszystkie były miłe to jest mi to obojętne.Bardziej zależy mi na tym samym lekarzu do cięcia, ale to jeszcze muszę obgadać z moim ginem.

ALe się uśmiałam, pytam TŻ czy mam kupić sobie jeszcze koszulę jakąś, a On ,że przecież będę tam chodzić w tym kontuszu pokutnym
Muszę wybadać co się tam w tym szpitalu zmieniło, ale jeśli jest jak było to torba będzie zdecydowanie mniejsza niż ostatnio, bo miałam dużo niepotrzebnych rzeczy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości