|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Bombowy
![]() Jakie ma zdrowe fałdeczki na udkach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Rozeznanie
|
Hej!!!
Cytat:
![]() Dziewczyny ![]() ![]()
![]() |
#1143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-08-01 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Wtajemniczenie
|
A wracając do sprzedania Filipa babci to już tęsknie bo za cicho mi w domu,no babie w żaden sposób nie dogodzisz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
dobra idę sprzątać ten bajzel. :P
potem na spacer z mała. nnajpierw do tesciowej na chwilę. dam jej jeden słoik sałatki z pierwszego wyrobu. potem na obiad do mojej mamy i na spacer |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Wtajemniczenie
|
Anulka, a czy Ty sobie wyobrażasz co to będzie, jak nasze chłopaki będą miały po 15 lat i będą przychodzić do domu z kolegami???
![]() ![]() ![]()
#1148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ja wiem na pewno ze będę nadopiekunczą mamą ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Jeszcze przez przypadek trafiłam na coś ciekawego - dla dziewczyn karmiących piersią, bo ostatnio była dyskusja na temat karmienia w miejscach publicznych:) może którejś z Was się przyda taka chusta: http://allegro.pl/chusta-oslaniajaca...531907582.html Fajny pomysł ![]()
![]() |
#1150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spadam się powłóczyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zadomowienie
|
Bry
My dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Adaś waży 6200g i ma 66 cm, to chyba dużo nie? (teraz 8 tydzień mu leci) Na szczęście zapłakał tylko chwilkę przy ukłuciu po czym od razu zasnął. w domu pojadł i dalej śpi. Mam tylko nadzieję, ze nie będzie goraczkowal ani marudził. Pomijam fakt, ze szczepionka miała kosztować 185 zł a kosztowała 230zł, bo nowa dostawa była i już droższa... w poczekalni było sporo dzieciaczków ale Adaś najciemniejszy, każdy się pytał co on taki opalony a my mówiliśmy, że w solarium na 5 minut codziennie siedzi ![]() dostaliśmy też krople do oczu i liczę,że nie bedzie mu już ropiało. U nas z prężeniem się trochę lepiej jest, bierzemy sab simplex i delicol, mam nadzieję, ze jeszcze trochę i wszystkie dolegliwości brzuszkowe miną...pewnie będzie ząbkowanie, ale to juz kolejny rozdział. Jeśli chodzi o spanie w nocy to dzisiaj spał prawie 4 godziny między karmieniami. To rekord póki co, ale o sławnej 5 ej jak się budzi to kładę go na brzuchu i o wiele szybciej zasypia w ten sposób i śpi zazwyczaj do 7:30. Jest na tyle silny, że sam sobie główkę przekręca z boku na bok, więc nie sądzę żeby sobie krzywdę zrobił śpiąc na brzuszku, chociaż na początku się bałam trochę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja jestem naprawdę zadowolona z wielorazówek (chociaż nie czarujmy się - pampersy są wygodniejsze ![]() słodziak! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zadomowienie
|
Hej, dawno mnie nie było niestety córka bardzo mnie absorbuje,,,
Ostatnio już całkiem ładnie w nocy spała nawet 6h a teraz od dwóch dni jest jakaś masakra, budzi się co godzinę i marudzi... nawet nie wiem czy to z głodu czy coś innego bo pociamka chwile i wypluwa cyca... ale spać mimo wszystko nie chce... nie wiem co jest... w dzień uspokaja się tylko jak ktoś ma ją na rękach albo jedzie na spacer w wózku lub samochodem. Nie można nawet zjeść w spokoju obiadu czy innego posiłku... wszyscy w koło osądzają mnie, że jestem złą matką i tylko krytykują, rzucając dobre rady które w niczym mi nie pomagają bo przecież nie wiem co jej jest a tych rad jest tyle, że jak by ich wszystkich słuchać to by można było zwariować(( Najbardziej mąż mnie rozczarował, bo on nawet ani razu nie podtarł tyłka dziecku a nazwał mnie złą matką i że ryczy bo ja coś robie źle... no tylko co!... Może coś pomożecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() cś go biedaka ostatnio brzuszek męczy... ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() U nas kolejny dzień niespania. W nocy musiałam go wziąć do siebie do łóżka, żeby wreszcie zasnął. Podobnież jak się obudziło 3 na żarełko. Nie mam siły stać godzinę nad łóżeczkiem a usiąść nie mam jak. Dziewczyny, które mają butelkę TT: czy podczas mieszania mleka wycieka Wam z pod nakrętki? Kupiłam dwie 150, widzę, że mu smoczek i sama butla pasuje, ale co z tego, jak zrobiłam 120ml mleka, jak mieszałam zostało 90, a jak dodałam nutritonu to może z 70 zostało. I jak karmicie taką butlą, to pozwalacie wyciągnąć do końca smoka? Już nie wiem, może źle stosuję. W sumie to kupiłam te butle z rurką, ale jako, że smoczki zmienne nie mogą być używane razem z tą rurką to ją wyjęłam. Sailormary, nie bierz sobie do serca głupiego gadania. Jesteś najlepszą matką dla swojego dziecka. Dopiero zgrywasz się z maleństwem. Ktoś kto gada takie bzdury powinien się w łeb stuknąć porządnie, bo w żaden sposób nie pomaga. Szczerze mówiąc to pogoniłabym za takie gadanie. ![]() Płakać może, bo może chcieć pić, mieć mokro, potrzebuje przytulenia, może boleć brzuszek. Trudno na początku przewidzieć. Mój płacze w porach karmienia jak jest głodny, jak ma mokro, chce pić i przytulenia. Bo przytulamy się najdłużej przy piciu. Czasem potrafi ponad godzinę na herbatce wisieć. W międzyczasie są uśmiechy, gapienie, gadanie... ![]() Może skok rozwojowy przechodzi? Mój czasem też ciągle płacze i nie potrafię znaleźć przyczyny. Ale najgorszy okres takiego płaczu już minął, więc może Twoje dziecię jest na takim samym etapie. Pocieszę Cię, że to mija. A z czasem też łatwiej domyśleć się o co dziecku chodzi. Co do męża... Ja swojego też mam ochotę pogonić. Wczoraj wieczorem znów się pokłóciliśmy już nawet nie wiem o co... (A już wiem. Zdenerwowałam się, bo małemu wypadał smoczek i zaczynał płakać a ten mimo że miał blisko nawet nie raczył tyłka ruszyć, żeby mu tego smoka załadować do buzi.) W rezultacie dziś zaspał do pracy, bo nie wstałam o tej przysłowiowej już 5, żeby mu przygotować śniadanie. Szkoda bardzo. nie będę wstawać po 3 godzinach snu, żeby starego chłopa jak dziecko do szkoły wyszykować. Pospałam sobie jeszcze od 4 do 6.30, bo młody się znów obudził. To najgorsze z czasem minie, wiem po sobie, choć pewnie dla Ciebie teraz to jest mało pocieszające. Wypoczęta pewnie jeszcze długo nie będę, ale im dziecko większe tym jest trochę lepiej. Musisz być dzielna dla siebie i dla dziecka. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam!
juz prawie 15 ![]() jutro niby mielismy jechac w gory, ale chyba nie pojedziemy. Hania jest tak karpyśna że boję się, że nas wyrzucą z pensjonatu za takie wrzaski ![]() Wczoraj bylismy na rotawirusach ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]() ale malutka jest śliczna i wszystko wynagradza, nawet jak jest teraz ciężko ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
a co do męża - to ![]() ![]()
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
kism, u nas kupy zazwyczaj bez śluzu chociaż czasami zdarzają się pojedyncze nitki, które się ciągną. Ale nie było nigdy tak żeby był kisiel
![]() Nabiał ograniczam od ponad tygodnia, cholernie mi ciężko bo ja nabiałowa jestem, ale jakoś wytrzymam jeszcze kilka dni bo kupy są coraz lepsze. Teraz raczej żółto-zielone i żółte. Zaczynam podawać Dicoflor, zobaczę czy pomoże... A jak kupy będą już całkiem ładne to z powrotem nabiał powoli wprowadzę ![]()
![]() |
#1158 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale Tacca nie daj sobie w kasze dmuchac, zagoń go do obiwiązków ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() jak bylas na wczasach - to mieszkalas w jakims pensjonacie ? przystosowanym do malych dzieci? nie mieli nic przeciwko? że np. placze, marudzi (no chyba ze Twoj Maciejo jest mega grzeczny ![]() kłeszczyn 2 - na jakich ustawieniach focisz? wiem, ze gdzies pisalas ale nie potrafie tego zlokalizowac ![]()
![]() |
#1159 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziękuję za wszystkie miłe słowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Maja konczy dzis 7 tyg. i jak na złosc, od rana spała tylko poł godz. I nie chce spac :/ A ja zaraz oszaleje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hania z gołą pupcią śpi w wózku na balkonie w zgiełku i hałasie, bo po drugiej stronie ulicy dom budują i jakieś maszyny non stop pracują
![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() Ja mimo wszystko bałabym się zostawić dziecko śpiące na brzuchu. Milion razy obróci główkę, a raz nie i nieszczęście gotowe ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kochana, zaglądaj do nas częściej. Nikt tak jak my Ciebie nie zrozumie ![]() Trzymam kciuki za pozytywny rozwój wydarzeń ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja ciągle rozczochrana... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cudnie zalotny! ![]() Cytat:
![]() ![]() Mojemu 7 tydzień leci, Twój w porównaniu z moim to kawał chłopa! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Drugi dzień z rzędu próbuję małemu pazury obciachać... Koszmar. Drapie mnie po twarzy jak go biorę na odbicie. ![]() Coś miałam jeszcze napisać, ale mi wywiało z głowy... ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Kurcze, co z tymi butelkami zrobić... To są te antycolic. ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Rozeznanie
|
piszecie o tych kupach ze śluzem i sie trochę zmartwilam, bo mój takie kisielowate jak agata opisala robi
![]() czy to moze byc faktycznie nietolerancja laktozy? dodam, że mały jest na cycu tylo i wyłącznie tu link http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,1...ozy_k.html?v=2 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Rozeznanie
|
Spróbuj smoczka innej firmy. Moja też nie chciała. Najpierw kupiłam tt- ten jej nie pasował. Jak dałam jej z Canpola to od razu załapała o co chodzi.
![]() ![]() Co to męża to ![]()
#1167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas chyba niedługo będzie kolejny skok... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spróbuj ze smoczkiem, mojego bardzo uspokaja huśtawka z fisher price, ta na którą tak narzekałam na poczatku, że jest głośna...to stukanie to miód na jego nerwy ![]() Dzieci niestety płaczą z różnych względów, nieraz ciężkich do przewidzenia. Ja ostatnio na spacerze nie wiedziałam o co chodzi, bo lubi bardzo jeździć, ale cały czas się wiercił, popłakiwał, gdzie Adaś płacze tylko jak jest głodny a głodny nie był, dopiero w połowie drogi zdjęłam mu kaptur i od razu zasnął.. Cytat:
Co do butelek to mi nie ciekną, chyba, że źle dokręcę. Jedynie ten smoczek mi się wciąga podczas jedzenia, no ale i tak Adasiowi najlepiej się z nich pije. Cytat:
Adaś śpi od 12ej z przerwą na jedzenie 10 minutowe. chciałam z nim iść do rossmana ale szkoda mi go budzić po tym szczepieniu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | ||
Wtajemniczenie
|
A jeszcze Wam nie pisałam.
Pamiętacie jak kiedyś wklejałam zdjęcie takiej girlandy z kolorowych kulek, które kupiłam przez internet? Powiesiłam je w Hani pokoju nad przewijakiem. Przydają się w nocy, żeby nie oślepiać Hani głównym światłem. Jak Hania była mniejsza, to kulki ją kompletnie nie interesowały. Natomiast teraz jest w nich zakochana ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
A jaką wielkość butelek? Ja tak myślę, że one ciekną, bo wyjęłam tą rurkę. I nie wiem co robić, kupować kolejne dwie 150 czy kupić 260. Chyba pomiędzy nimi nie ma innych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.