|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Konto usunięte
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Dziewczyny a ja nie wiem, co się u nas dzieje...
Wczoraj Mały po tych 2 kupach usnął na mnie koło 15. Obudził się po 17, zjadł i poszliśmy na spacer, gdzie przez godzinę płakał i nie umiał zasnąć - przypuszczam, że z bólu brzuszka. Zasnął koło 19, ale nie spał spokojnie. Wróciliśmy koło 20 do domu, Mały spał na mnie i TŻcie do 23 :O i musiałam go wybudzić...Zjadł 100 i do 24 się prężył i płakał, usnął na moim brzuchu i wstał o 4.30, ale nie wiem, czy sam, czy przez moje wiercenie się. Zjadł 100, zasnął obok mnie, za godzinę się obudził z płaczem, wzięłam go na brzuch i zasnął do 8.30, gdzie znowu go musiałam wybudzić.... Wypił 100 i teraz nie śpi. Ja nie wiem, o co chodzi ![]() Ja już wyję, że mi go zabiorą do szpitala na badania :O Jak myślicie, o co chodzi? Misia nie mam ceratki w wózku, w łóżeczku tak, ale w sumie nigdy się nie przydała, bo Mały nie przesikuje pieluch. Oliath - ![]() Ale oczywiście masz dużo racji w tym, co napisałaś. Jednak mój TŻ nie jest bez winy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Dzień dobry
![]() U nas noc względna, chociaż mały jakiś niespokojny był. Od rana zaczęła się jazda z krzykiem. Od 6 do 9.30 nie spał, ale w końcu padł. Więc wykorzystuje ten czas ![]() ![]() Od razu mam pytanie: Myjecie jakoś dzieciom buźki w środku? Kamil ma biały osad od mleka na języku i przydałoby się zadbać też o higienę jamy ustnej, ale nie wiem jak ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pytałyście czemu moja mama nie chce, żebym ćwiczyła. Otóż usłyszała jak położna mówiła, że po cc trzeba się oszczędzać przez pól roku... Do tego mały ze mnie ciągnie i po co chce jeszcze męczyć organizm ćwiczeniami. Bla bla bla. I tak zrobię po swojemu. Chociaż nie wiem czy się dzisiaj zmobilizuję po tym poranku...
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
PERSE moj Antos ostatnio widze ze ciumka sobie dla ciumkania. Zje troche zasypia. Budzi sie jak znikam z pola widzenia/czucia. Karmie co 1,5h najczesciej. W nocy co 2-3h. Mam wtazenie ze jest niedojwdzony. Bedziemy za tygzien u pediatry to zobaczymy jak z waga po dwoch tyg.
Wlasnie pociumkal po alarmie i spi. Ciumkanie trwalo 10 min. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Uf, Michaś wreszcie usnął. Wypijam drugiego Bocianka i zabieram się za zmywanie, bo mam górę garów jeszcze z wczoraj.
![]() Margosia- Wiem, że każda z nas powinna myśleć właśnie tak jak napisałaś. Często karmiąc mówię Michasiowi- Pij mamy mleczko, bo mama ma najlepsze mleczko na świecie i ma go mnóstwo, tyle, że nigdy dla ciebie nie zabraknie itd. Mówię tak niejako zaklinając rzeczywistość. Kocham go, dbam o niego, troszczę się, przytulam, całuję i wiem, że on mi ufa i czuje się przy mnie bezpiecznie, ale są czasem takie dni, takie momenty...no ryczę i mówię sobie, że jestem beznadziejna. Spinam się później, biorę w garść, ale chyba nie umiem całkiem odpędzić w kryzysowych sytuacjach takich myśli niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42221588]Dziewczyny a ja nie wiem, co się u nas dzieje...
Wczoraj Mały po tych 2 kupach usnął na mnie koło 15. Obudził się po 17, zjadł i poszliśmy na spacer, gdzie przez godzinę płakał i nie umiał zasnąć - przypuszczam, że z bólu brzuszka. Zasnął koło 19, ale nie spał spokojnie. Wróciliśmy koło 20 do domu, Mały spał na mnie i TŻcie do 23 :O i musiałam go wybudzić...Zjadł 100 i do 24 się prężył i płakał, usnął na moim brzuchu i wstał o 4.30, ale nie wiem, czy sam, czy przez moje wiercenie się. Zjadł 100, zasnął obok mnie, za godzinę się obudził z płaczem, wzięłam go na brzuch i zasnął do 8.30, gdzie znowu go musiałam wybudzić.... Wypił 100 i teraz nie śpi. Ja nie wiem, o co chodzi ![]() Ja już wyję, że mi go zabiorą do szpitala na badania :O Jak myślicie, o co chodzi? Misia nie mam ceratki w wózku, w łóżeczku tak, ale w sumie nigdy się nie przydała, bo Mały nie przesikuje pieluch. Oliath - ![]() Ale oczywiście masz dużo racji w tym, co napisałaś. Jednak mój TŻ nie jest bez winy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] kurcze nie wiem co ci doradzić. Moja ostatnio dłużej śpi i jej nie budzę oraz zjada teraz mniejsze porcję i wydaje mi się to normalne. Ale jak masz przeczucie, że coś jest nie tak to zgłoś się do pediatry. Cytat:
buzi i tego nie wypluje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
PERSE, a mowisz mu jak przyslowiowej krowie na rowie, co od niego chcesz? Bo moj podobnie sie zachowuje do Twojego, ale po otrzymaniu prostego komunikatu slownego cos tam jednak zaskakuje w jego glowie
![]() ![]() ![]() W ogole widze, ze on sie bedzie dogadywal z Lilo lepiej, kiedy mala zacznie byc bardziej intraktywna. Bo do tej pory byl bezradny przy niej ![]() ************* Wczoraj wazylysmy sie z Lilo na domowej wadze i wyglada na to, ze lepiej przybrala, ale bez szalu - 200 g w 1,5 tygodnia ![]() ************* Margosia ![]() ![]() ************* Dzis mam szczery zamiar wziac sie za bary z becikowym ![]() ************* Teso, pozazdroscilam bambusowych pieluszek XXL i udalo mi sie kupic super jakosci tetrowe 90x100 po 12 pln/sztuka i fajne klamerkido tego jak w zalaczniku. Zobaczymy, czy sie sprawdza przy moim piskorzu, ktory jak narazie potrafi wywinac sie z kazdego kokonu jesli chce ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-08-12 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze odnośnie ćwiczeń to wydaje mi się że powinnaś się wstrzymać 2 miesiące ale poczytaj sobie o tym w necie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Wtajemniczenie
|
a ja siee z samego rana poryczalam bo sil mi juz brakuje boje sie ze przy porodzie nie dam rady bo juz sie ledwo na nogach trzymam jeszcze do tego mam cale gardlo zawalone co zwiastuje u mnie angine ktorea jest mi tak potrzebna jak powietrze po prostu nic tylko skakac z radosci
#1149 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej żabki ![]() ![]() Skrzeczek spi..ja mam zamiar poprasowac sterte prania ![]() Poklociłam sie z Tzem i mam humor do dooopy ![]() częsciowo ogarnelismy Chrzciny...był problem z Chrzestnym ale juz po nim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1150 |
Konto usunięte
|
Oliath jak mu mówię to robi, co chce, ale chyba jak już kosz śmierdzi, to mógłby sie kapnac, że trzeba go wynieść....
Boze jak ja sie martwię moim Sloneczkiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-08-12 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kciuki za gina Cytat:
Cytat:
-zasypia podczas odbijania -zasypia w wozku bujana (wersja extreme) -zasypia na brzuchu Tza lub moim -zasypia sama w lozeczku (rzadko) w kazdje wersji jak ostro kimnie nieubłagana matka przenosi dziecko do lozeczka ![]() Cytat:
![]() Fajnie zescie sie obdarowali ![]() ![]() grzeczniutka a tesciowa nie wie ze moze nie na zarty wku*** takie dziecko ruszając je ? ![]() My tez sie zastanawiamy nad imprezką w domu... na razie dalej głowkuje nad tym wszystkim
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
I po spaniu. Misiu spał całe 10 minut.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42222253]Oliath jak mu mówię to robi, co chce, ale chyba jak już kosz śmierdzi, to mógłby sie kapnac, że trzeba go wynieść.... Boze jak ja sie martwię moim Sloneczkiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] moze ma jakis trudniejszy dzien....nie wiem co poradzic...sama jeszcze sie ucze na wlasnym dziecku...\ kathe zalezy od pogody
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
witam się z Wami
BEBE trzymam kciuki za szybki porodzie Jak pytano do dziewczyn co rodziły . Jak lepiej rodzic cieniem czy siłami natury. Z tego co mi wczoraj na IP powiedziała pani doktor to mam wybór . Jestem skłonna żeby rodzic sn.
#1155 | ||
Zakorzenienie
|
jak były te dni takie bardzo gorące i Mala lezala w wozku byla bez czapki, ostatnio zakladam jej opaske albo czapeczkejak widze ze wiejena podwórku, ale wszystko jest cieniutke, i jestem zwolenniczka opasek które faktycznie zasłaniają uszy a nie jak czapki ze sie w tym miejscu odchylaja i w sumie wtedy stają sie niepotrzebne
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42221588]Dziewczyny a ja nie wiem, co się u nas dzieje... Wczoraj Mały po tych 2 kupach usnął na mnie koło 15. Obudził się po 17, zjadł i poszliśmy na spacer, gdzie przez godzinę płakał i nie umiał zasnąć - przypuszczam, że z bólu brzuszka. Zasnął koło 19, ale nie spał spokojnie. Wróciliśmy koło 20 do domu, Mały spał na mnie i TŻcie do 23 :O i musiałam go wybudzić...Zjadł 100 i do 24 się prężył i płakał, usnął na moim brzuchu i wstał o 4.30, ale nie wiem, czy sam, czy przez moje wiercenie się. Zjadł 100, zasnął obok mnie, za godzinę się obudził z płaczem, wzięłam go na brzuch i zasnął do 8.30, gdzie znowu go musiałam wybudzić.... Wypił 100 i teraz nie śpi. Ja nie wiem, o co chodzi ![]() Ja już wyję, że mi go zabiorą do szpitala na badania :O Jak myślicie, o co chodzi? Misia nie mam ceratki w wózku, w łóżeczku tak, ale w sumie nigdy się nie przydała, bo Mały nie przesikuje pieluch. Oliath - ![]() Ale oczywiście masz dużo racji w tym, co napisałaś. Jednak mój TŻ nie jest bez winy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ajakmały przybiera na wadze?? moze po prostu za bardoz sie przejmujesz, wieszkazdy ma lepsze i gorsze dni i nawet dzieci jedendzien przespia cały a drugi wiwatują tak ze zaczynamy sie modlic żeby wreszcie zanely. Nie wróz sobie czarnych wizji bo to niepotrzebne (wiem wiem.. łątwo mowic) a co do Tzt - mój sie nie skapnie ze trzeba cos zrobic aż mu nie powiem z 10 razy, a czesto dopiero jak sie porycze z bezsilnosci albo powiem mu cos ze w piety idzie to sobie przemysli sprawe i robi co trzeba. Przez 4 tygodnie nauczył sie że wylanie wody i oplukanie wanienki oraz wyrzucanie pappków to jego codzienny obowiazek i nie ma zmiluj. Jak nie wyrzuca kosza z pampkami to stawiam mu go przy jego stronie łóżka i musi wyniesc bo nie zasnie ![]() Cytat:
[/COLOR] Cytat:
![]() Ewentualnie polecam catering Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-08-12 o 10:24 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czasem nie ma wyboru i musi byc cc...... Z jednej strony fajnie ze masz wybor ale jesli mialabys miec cc to z jakiego powodu? Dla mnie osobiscie taki wybor byłby tez lekkim dymelatem. Z mojego punktu widzenia zawsze mozesz spróbowac sn. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
Bd miec pomoc-moja przyjaciołka,bratowa,brat anica wiec mysle ze spokojnie damy rade. gdybysmy chcieli zaprosic wszystkich których chcemy (masło maslane) to byłoby 26 osób ale domek za mały na tyle wiary
Najukochańszy skarb-LAURA ![]() Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-08-12 o 10:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() poza tym ciesze sie,ze mamy to juz za sobą |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Iwonka, Fiazo - gratuluję chrzcin ![]() Bebe ![]() Barbara - super, że w końcu po remoncie ![]() Ita - ależ Ty biedna jesteś ![]() Tweed ![]() ![]() ![]() ![]() Margosia no w końcu! Perse - może umów się do pediatry tak kontrolnie? Lepiej dmuchać na zimne ![]() To tyle, co pamiętam, bo czytałam z Małym na rękach i nie miałam jak cytować ![]() No właśnie - z Małym na rękach jestem od 3 rano ![]() TŻ trochę wczoraj opijał pępkowe, więc nawet go nie budziłam żeby mi pomógł ![]() ![]() A z dobrych wieści-za nami pierwsza wizyta u pediatry i: - bardzo fajna babka! Z każdym jej słowem dotyczącym potrzeb maluszków się zgadzałam ![]() - bardzo fajny jest Kubuś! ![]() ![]() ![]() - mam pozwolenie/przyzwolenie na leki na alergię - w ilości mocno ograniczonej, ale dam radę myślę ![]() Poświęciła nam aż godzinę czasu-także jestem zadowolona i czuję, że jesteśmy pod dobrą opieką ![]() A teraz idę jeść śniadanie, bo Mały zasnął ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-08-12 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
temat wałkowany tryliard razy ale jak sie nei znudził to mipowiedzcie
które karuzelkido łózeczka polecacie??? widziałam takie, które mozna przyczepic do wózka albo do fotelika, fajne są z projektorami i na takiej by mi zalezało no i melodyjki, które mozna zdzierzyc a w jakich są do kitu?? to samo do maty edukacyjnej, która??? dziekuje wszystkim za ewentualne odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Perse- zapisz Was do pediatry, nic nie kosztuje, a uspokoisz się.
Dziewczyny udało mi się znaleźć termin na NFZ na usg bioder, z tym że mała będzie miała wtedy 8 tydzień- nie za późno? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Dotka- Twój wpis o solarium zmobilizowal mnie do nałożenia samoopalacza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1161 |
Rozeznanie
|
Tak, ubieram aby zakryć uszka
tak, myjemy buźkę w środku. nawijam na palec pieluszkę tetrowa zwilżoną woda i myje dziąsełka i języczek jeśli Anulka mi na to pozwoli.
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
![]() 6 tygodni to nie jest ostateczny termin na sprawdzenie bioderek - szpitale zalecają taki termin standardowo, ale spokojnie można robić później ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raczej zostaniemy przy 17 osobach z nami łącznie.Damy rade ![]() Poza tym wolimy w domu bo i tak po wyjsciu z restauracji musiałabym naszykowac cosik dla gosci przyjezdnych z daleka ktorzy u nas nocują a przeciez jak sie tyle czasu nie widzielimsy to nie pojdziemy od razu spac....
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Lachryma ja też nałożyłam samoopalacz-na nogi póki co, bo na resztę nie mam kiedy
![]() Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić mnie wysmarowaną od pasa w górę i z Małym przy cycku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Eweeve100 lat dla Marysi ![]()
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Co do chrzcin - wstępnie planujemy zrobić w domu. Będzie ok 12 osób, ale mam nadzieję, że będę mogła liczyć na pomoc obu babć- zarówno w przygotowaniu niektórych posiłków (np. sałatki, ciasta, dania, które można odgrzać) jak i w ogarnięciu gości. A terminowo to raczej październik dopiero.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
Ok biore sie za prasowanie ale najpierw musze Laure jakos opanowac zeby zasneła albo lezała spokojnie sobie
![]() Widze ze nie tylko ja z Tzem spięcie miałam ...
#1168 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42222253]Oliath jak mu mówię to robi, co chce, ale chyba jak już kosz śmierdzi, to mógłby sie kapnac, że trzeba go wynieść.... Boze jak ja sie martwię moim Sloneczkiem ![]() [/QUOTE] Perse jak się martwisz, to wybierz się do lekarza. Nam pediatra powiedział, że lepiej przyjść 10 razy niepotrzebnie niż raz nie przyjść w potrzebie. I że żaden pediatra nie ma prawa powiedzieć nic złego na ten temat. Może spróbuj go czymś porządnie zmęczyć? Kamil uwagę na moich propozycjach utrzymuje krótko, ale zwykle mówię mu wierszyki, trochę śpiewam. Jakieś zabawy lekko ruchowe na dywanie - oczywiście w pozycji leżącej. Po kilkunastu minutach jest zmęczony, a potem ładnie śpi. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1170 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
brawa za przybieranie ![]() Cytat:
mam nadzieję, że to jednak nie angina Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.