|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() trochę za duża Cytat:
Cytat:
nie
|
|
#1142 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Choinka... od czego to tak łapie??śliczny szprotka a ty jak?? xal, vil za chrzcinyCytat:
Podziwiam za ten zapał do ćwiczeń kochane, przetrzymałam małą i wypiła butelkę a z początku nie chciała Antoniette prezent od męża piękny cloche podziwiam was za siłę i trzymam kciuki diabli brawa za osiągnięcia Nelusi w przewrotach Ty dziś do tego szpitala??Motylek współczuję pleśniawek... Moja mała też miała walczyłam 3 tyg.. Ale w końcu zeszło jakby samo... Biedna Matylda... co do telewizora-my ustawiamy małą tak, żeby nie widziała tv. Pewnie przez jakąś sekundę kiedyś widziała, ale póki co staramy się nie. Barwniczek, co do męża... to się dziwię, bo to też jego dziecko...,,chciał mieć” ale to nie zabawka, czy zdobycz... tak, jak mówi Mysia-więź się buduje z dzieckiem od początku. My z mężem np. kąpiemy razem, on z nią ćwiczy przynajmniej raz dziennie, gada do niej. Z przewijaniem to on nie jest, ale jak mu powiem to pójdzie. Co do śmiania na głos-moja jeszcze się tak nie śmiała, ale uśmiecha się bardzo szeroko i często, więc się nie martwię odkładaj konsekwentnie D. do łóżeczka i w końcu nauczy się tam usypiać anka gratuluję rocznicy ślubu nadrobione, to ubieramy się na spacer
|
|
#1143 |
|
Wtajemniczenie
|
Cloche cały czas trzymam mocno kciuki za Florusia
![]() Barwineczek ja bym na Twoim miejscu zatrudniła jakąś opiekunkę, jak Was stać, niekoniecznie do stałej opieki, ale żeby przychodziła z dwa razy w tyg na kilka godzin, a Ty byś miała czas dla siebie a co do podejścia męża to myślę że zrozumie co traci ... może faktycznie jak dziecko będzie bardziej komunikatywne to się zajmie? ![]() Magiusa trzymam kciuki za konsekwentne kładzenie spać w łóżeczku na spacery teraz ubieram długie body, spodenki, cienka koszulka z długim rękawem i czasami na to cienką bluzę polarkową. Anka u nas jest ok. 20 stopni teraz, Młody ubrany jak na spacery bez polarku czyli długie body, półśpiochy, cienka koszulka z długim rękawem albo kamizelka. ale w nocy zimno, ubieramy pajaca i na to kaftanik, do śpiworka i pod kocyk. nie chcemy na razie włączać ogrzewania bo majątek wydamy. tyle nadrabiania na chwilę obecną, pędzimy na rehabilitację
|
|
|
|
#1144 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
to super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale czapa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() to jest to px90? czy p90x? |
|||||
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
znów muszę nadrabiać ![]() Mamy dziś szczepienie, cholernie się boję Właśnie usypiałam ŚPIĄCĄ Karolinę przez pół godz, ale znów jej się umaniło żeby zasypiać pijąc wodę, no i znów się krztusi więc był płacz i płacz a jak jej w końcu dałam wodę to się szyderczo śmiała Teściowa mnie znów wczoraj wkurzyła, jak ja się cieszę że jadę w piątek do rodziców na dwa tyg trochę odpocznę od tego wszystkiego.A z takich ciekawostek to moja bratowa co studiuje medycynę na zajęciach z pediatrii miała że jeśli dziecko ma katar/kaszel to można szczepić. Nie można tylko w przypadku kiedy dziecko gorączkuje. Trochę mnie to zdziwiło bo np mój siostrzeniec nigdy nie ma gorączki choćby nie wiem jak był chory. I wznawiam pytanie KTO CHCE TE ZNIŻKI Z HIPPA DO ROSSMANA? |
|
|
|
#1146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Diabli dzieci w tym wieku to są generalnie wiercipięty, więc to z oknem to dla mnie norma. Ze śmieciami ... tutaj zalezy czy dziecko mówi zawsze prawdę nawet jak nabroi czy koloryzuje na swoja korzyść. Które to przedszkole?
|
|
#1147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za chrzciny ![]() zdrówka życzę
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1148 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysia- Piotruś cudo
xal, vil- za udane chrzciny!My nadal nie wiemy co z chrzcinami nuna- u mnie delikatna poprawa, ale w sobotę popołudniu była masakra! Cycek jak głaz dosłownie, do tego ta twardość podeszła aż pod obojczyk. Przeraziłam się nie na żarty. Laktatory o kant du.py, Mały nie chciał współpracować... Ból, łzy i moje i Kuby, frustracja itp. Ale udało mi się jakoś udobruchać Małego (tak jak kiedyś pisała ada- rozebrałam Małego do rosołu, otuliłam tym miękkim biedronkowym kocysiem, wtuliłam mocno w siebie i w końcu załapał cyca, ciągał go chyba z dwie godziny, ale uratował sytuację). Lonely- Ty pytałaś czy zmieniam często pozycje karmienia. Otóż nie No, ale teraz już obiecałam sobie, że przynajmniej raz dziennie na leżąco i po nocy z pod pachy. Zobaczymy czy to coś da, czy znowu coś mnie dopadnie. A jak dopadnie, to już chyba zrezygnuję z kp, bo dla mnie cała otoczka tego zapalenia to jedna wielka maskara... W sobotę myślałam, że sobie coś zrobię z tej bezradności diabli- trzymam mocno za Ciebie i operację! Obyś szybko doszła do siebie i w czwartek była już ze swoją rodzinką w domku!clo- jesteś super extra silną mamuśka! I super, że tak szybko zareagowałaś! Kiedyś, jak Florek podrośnie, będzie mógł się chwalić kolegom i koleżankom jaką to ma za☠☠☠is.tą, dzielną i waleczną mamę. Trzymam za Florka i Jego badania i operację i za Ciebie! Bo dla matki chyba najgorszy ból patrzeć jak dziecko cierpi... Magiusia- jak pierwsza nocka w łóżeczku? ---- Mam pytanka: 1. czy Wasze maluchy też jak walą kupska to im wyłazi górą pampersa?!? Bo Kuba od jakiegoś czasu tak ma. Wali kupsko np w leżaczku albo łóżeczku, biorę do przewinięcia, a tam zonk. W samym pampie (Dada 3, a Mały waży 6kg) jest niewiele, natomiast większość na plecach. WTF?!? 2. wiem, że nie wszystkie mamy zmieniają pampy w nocy. Ja zmieniam. I tak. Zakładam pampa po kąpieli- ok godz. 20-21 i zmieniam go po drugim nocnym karmieniu tj ok godz. 2-4. I ten pamp jest średnio zasikany. Natomiast ten, który zakładam o tej 2-4, o godzinie 7-8 jest mega mega zasikany i ciężki. Czy to normalne, że jest taka nierównomierność w zapełnianiu pieluszki? 3. czy Wasze maluchy też tak obsesyjnie ciamkają rączki? Bo jakiś czas temu Kubuś lubował się w rączkach swoich. Ciamkał, pchał do buźki etc. A teraz On je po prostu obsesyjnie pochłania- nawet podczas kąpieli, ubierania, zabawy, po skończeniu cycka. Do buzi wpycha też kocyk, pieluszkę, zabawki, ubranka swoje. Wiem, że dziecko poznaje w ten sposób świat, ale zastanawiam się, czy to, że np od razu po cycku bierze paluchy do buzi nie świadczy o tym, że się nie najada np. Chociaż w sumie nie płacze (a z głodu chyba by płakał...). Jak Mu się daje swoje palce do złapania, to je chwyta i od razu wędrują do Jego buzi A może to ząbki idą Bo ślini się jak buldog ![]() ale Wam du.pę zawracam...
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-09-16 o 11:04 |
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Mysia a po ile mniej więcej wtedy są ciuchy itd? bo to czas promocji no nie? o ten Londyn mi chodzi
pawie oczko ja też długo nie miałam fb i w sumie założyłam dlatego żeby mieć kontakt ze znajomymi którzy są za granicą. Zawsze łatwiej tam napisać niż emaile czy smsy ![]() szprotka bajki w tv takiemu dziecku? proszę przestań tak robić ![]() Karola w końcu zasnęła. Po godz
|
|
|
|
#1151 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
no to jest maruderem do kwadratu. Czasem mam wrażenie za jest glodny ale pociagnie 2-3 lyki i sie smieje do mnie Cytat:
mam opiekunke ale ciezko wytrzymac jak ona sie dwoi troi a N i tak marudzi. Wole juz jak mnie marudzi Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MOjej pierwszy raz się zdarzyło. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1153 | |||
|
Zakorzenienie
|
WYgląda super
![]() ![]() dobrze mu w różu ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś chyba wszstkie te nasze dzieci tak pięknie spały Cytat:
![]() Cytat:
No patrzyłąm na farby do skóry i powinno dac się uratować! siuśki złapane i zawiezone ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Barwniczek, co do męża... to się dziwię, bo to też jego dziecko...,,chciał mieć” ale to nie zabawka, czy zdobycz... tak, jak mówi Mysia-więź się buduje z dzieckiem od początku. My z mężem np. kąpiemy razem, on z nią ćwiczy przynajmniej raz dziennie, gada do niej. Z przewijaniem to on nie jest, ale jak mu powiem to pójdzie. Co do śmiania na głos-moja jeszcze się tak nie śmiała, ale uśmiecha się bardzo szeroko i często, więc się nie martwię odkładaj konsekwentnie D. do łóżeczka i w końcu nauczy się tam usypiać anka gratuluję rocznicy ślubu nadrobione, to ubieramy się na spacer 3 tyg? ![]() U nas zniknęły ma szczęście na drugi dzień, ale wykorzystałam resztkę syropu na pleśniawy, więc tylko doraźnie poszło... Veronic trzymam kciuki za wyniki badań moczu i kupiory Wojtka!!!! W ogóle to nie wiem czy to normalne ale jak młoda spała od 21:30 do 7:30 to rano zdjęłam jej suchego pampa...Dla mnie to co najmniej dziwne...
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-09-16 o 11:11 |
|||
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
ale to nie takie latwe :p nigdy się nie zdarzyło i nie zdarzy Choc czasem po prostu leze i rycze z nia.. Wrocilysmy.. Spi w domu bo ni wiem czemu nie zasnela w chuscie.. I odpukac-w koncu usypia w domu ![]() Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super efekty ale raczej dla zaawansowanych osób
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
My po 8mej rocznicy slubu ![]() Byliśmy w kinie i na drinku (skromnie ale miło- na 10ta rocznice zaszalejemy i polecimy do Paryza )Zazdroszcze Wam całych przespanych nocy-ja chodze jak zoombie bo młody raczej się budzi na 2 karmienia-głodomor
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Piotruś dziękuje za wszystkie zachwyty. Wygorączkowałam się w nocy, teraz mam 37, cycek boli, ale mniej. Umówiłam się do ginekologa, bo to już 3 raz mi się zdarza i cały czas jedno miejsce na lewym cycu. Może to jest niedoleczone i trzeba antybiotyk zapodać. Wcześniejsze dwa przechodziły w jeden dzień a teraz już drugi mnie męczy więc czas to ogarnąć. szprotka co do pozycji, ja karmię 99% czasu na leżąco, tylko jak jestem poza domem to klasycznie więc nie wiem czy zmiana pozycji coś Ci da ![]() Mówiłam już, że kocham moje dziecko? cały dzień leżymy razem w łóżku karmimy się, przytulamy i bawimy i zero marudzenia, teraz 40 minut podziwia karuzelkę sharp, sząłu cenowego nie ma w londynie, ale jets taniej niż w Polsce np. w primarku 2 pary spodni za 4 funty czy 5 bodziaków za 5 itp. dlatego jeżdżę
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
szprotka doczytałam że robisz tak sporadycznie
no to ok barwineczek ja za takie coś to bym TŻta powiesiła za j*ja samo to że będzie siedział z Tobą a nie non stop sama to już coś. cloche trzymam za was mocno kciuki Magiusia a ja mam odwrotnie ciągle mi się wydaje że Karola jest DUŻA![]() barwineczek tylko czy mały wtedy będzie chciał spędzać czas z tatusiem? axellla a jak wyglądają teraz Twoje kontakty z tatusiem Zu? axella też bym pewnie stanęła nad wózkiem i ryczała. Matko co nasze dziewczyny mają teraz z tym spaniem diabli za Nelcie. Kurcze niby dziecko najpierw przewraca się z brzuszka na plecy, a u nas Karola przewróciła się raptem dwa razy i to z pleców na brzuszek a od paru dni nic a nic.diabli ja słyszałam że kaszki Holle są świetne, ale ta cena stwierdziłam właśnie że chyba przeze mnie Karola nie chce spać. Bo przyznam że jestem BARDZO zdenerwowana i zestresowana tym szczepieniem. Wczoraj aż się poryczałam na samą myśl że mi ją będę kłuć. diabli jestem w szoku na to co napisałaś o tym przedszkolu. Znam wiele przedszkolanek, moja ciocia jest dyrektorką przedszkola i wiem że takie rzeczy są nie do pomyślenia! Wydaje mi się że jedyne wyjście to zagryzienie zębów i rozmowa z małym. diabli ja mam w swoich książkach że najpierw warzywa, owoce, kleik i na końcu kaszka ![]() dobra ja zmykam bo szczepienia robią między 12 a 13, trochę mi to nie pasuje bo Karola je zupę o 12:20. Dziś dostanie trochę wcześniej i pojedziemy. A ja jeszcze się muszę ogarnąć. Pewnie dopiero jutro będę dalej nadrabiać |
|
|
|
#1160 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
oj, nie przejmuj sie. Czasami taki humor maja dzieci. Nie jestes okropna. Cytat:
tego nie wolno robic od razu. Cialo nie wytrzyma. Jesli chcesz to robic to musisz zaczac od programu p90x. Insanity to kolejny krok, a zapewniam Cie ze p90x daje niezly wycisk. Jak robilam np. Po polowie jego jakiegos cwiczenia np.aerobpwych + calosc na brzuch (zaledwie 20min.na brzuch) to bylam kipnieta. Cytat:
![]() Mysle ze nierownomierne moczenie pieluszki to standard. U nas czasami w dzien jak zmieniam bo wydaje mi sie ze juz pora to sucha a pozniej na przewijaku leci. Z raczkami to tez chyba ok. Moim zdaniem to normalne Co do pierwszej nocki w lozeczku to musze jeszcze dopracowac ostatni etap i licze na Wasze podpowiedzi. Generalnie noc taka sama jak u nas w lozku. Tzn.od jakiegos czasu wyglada to tak ze miedzy 20:00 a 20:40 Darek usypia, okolo 00:30 (kilka min w tablub druga) jest karmieni, pozniej okolo 3:30, kolo 5 stekanie chyba brzuszkowe wiec dostaje smoka, kolo 6:30 ztekanie i otwarte oczy wiec karmienie. Wiec najpierw o 6:30 wzielam go do lozka, ale zbliza sie 8, dziecko spiace i ziewajace ale marudzi, wiec wymyslilam odloze pod karuzele i inne zabawki. Chwila ozywienia i pada. Wyl.karuzele i mega spiacy bo oczy zamkniete ale zasnac nie mogl bo sie szarpal na prawo i lewo glowa wiec w koncu znow go wzielam do cycka- byli kolo 8:30 i laskawie zdrzemnal sie kolo godzinki. Wiec szukam inspiracji na ten ostatni etap..by jakosz szybko go zmeczyc np.w godzinke i by jednak pospal jeszcze z 2. Moje inspiracje Kochane dajcie pomysly ![]() Ogolnie jestem zadowolona bo nie bylo ani lepiei ani gorzej wiec jest ok. Natomiast na bank jeszcze brsuchol go nieco meczy tzn.nie na tyle by plakal z tego powodu ale jednak na tyle ze np.po nakarmieniu troche sie czasami rzuca. I to chyba objaw ze jeszcze cos sie dzieje bo rozumiem ze jak jest brzuchol ok to nie ma zadnego rzucania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-09-16 o 11:31 |
||||
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
muszę ogarnąć to zapalenie bo w piątek jadę na wyjazd integracyjny, zaczęłam się łamać ale TŻ mnie wypycha
biorę medelę i damy radę jedziemy do białki tatrzańskiej do Bani ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
mój przesypiła od 21 do 6 a teraz się zepsuł ale kłądzimey go ok 19, na śipcha go karmię zanim zasnę ok 22-23 i potem mam tylko jedna pobudnke miedzy 2 a 4 i o 7 juz koniec spania
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane zanim nadrobię to MAM PRYWATĘ
![]() Wzięłam udział w konkursie Bebiko.. Nagroda , nagrodą.. wyniki w listopadzie, ale jeśli zaproszę 3 mamuśki do wzięcia udziału w tym konkursie to dostanę mleko dla Tymcia Co mi szkodzi![]() Warunkiem jest ,że te 3 mamy skorzystają z tego wchodząc przez mój link , który ja podam.. Znajdą się 3 chętne??? Jak tak to piszcie na priv to podam link bo tu chyba nie można
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
O Mysia to super ten wyjazd Ci się szykuje
![]() Color podeslij linka to Ci klikne
Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-09-16 o 11:38 |
|
|
|
#1164 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 8-mą rocznicę! Mój Młody wcześniej jadł około północy, później ok 3-4 i po 6. Teraz z racji tego, że mam problem z cycorami to nastawiam sobie budzik na co 3-4h i też wychodzi, że wstaję 2 razy w nocy. Ale wolę już to niż ciągłe zapalenia... Cytat:
Cytat:
|
|
#1165 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak tylko wstanie idziemy do biedry tż wypatrzył promocję ulubionego ptasiego mleczka i chce zrobić zapasy w sobotę staną na wagę i powiedział że możemy go nazywać grubaskiem bo przytył w miesiąc 5 kg![]() już tylko czekam na komentarz teściowej że znowu go utuczyłam ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1166 |
|
Wtajemniczenie
|
http://pampers.strefamarek.allegro.p...awa_i_platnosc
hej promocja!!! ![]() w wolnej chwili coś napisze .. Wiktor ma się już dobrze..za to dzisiejsza noc w ogóle nie przespana ..bo Gabriel dostał katarku z którym miał problem ![]() ale humor jako taki teraz ma..gorączki jak do tej pory brak..mam nadzieje że na katarku się zakończy ..i jutro już będzie ok!! pozdrawiam i buziaki dla wszystkich.. diabli i Floruś trzymam mocno kciuki i myśle o Was bez przerwy...
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() candace wszystkiego dobrego z okazji rocznicy szprotka Mysia strasznie wam współczuję, bo ja przy zapaleniu piersi jak dobiło do 40 st i pierś jak kamień to myślałam, że zejdę ze świata... A ubieracie się dobrze?? Tzn dobrze macie okryte piersi??? Bo tu chodzi też o to, żeby nie podwiało.
|
|
#1168 |
|
Zadomowienie
|
No pięknie wygląda w tej czapeczce ![]() ---- Ajjj cały czas myślę o naszej Diabli . Oby wszystko poszło dobrze Floruś malutki też tam na pewno dzielnie walczy biedactwo nasze kochane.
|
#1169 |
|
Wtajemniczenie
|
diabli i Flo
![]() witam się po weekendzie, Nikodem ma chyba skok, jest strasznie marudny, cały czas kwęka i się żali, a mi już ręce opadają, bo na leżąco się drze, teraz był zmeczony więc zamiast jak zwykle possać cyca i zasnąć to odstawił cyrk, płakał i płakał jak chciałam go położyć więc wsadziłam go do chusty i jak sie już uspokoił to nakarmiłam i śpi ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Mag a co do wstawania w nocy to ja wstaję jak mały płacze, bo najpierw cały czas wstawałam jak zaczynał kwękać, wiercić się itd no i wtedy potrafił w nocy co 3 godz tak robić no i raz stwerdziłam że wstanę dopiero jak zacznie płakać i co? po 5 min wiercenia się zasnął, po kilku dniach przestał się wiercić i przesypiał całe noce, no i to też wyczytałam w książce by dać dziecku samemu zasnąć a nie zatykać buzie cycem
|
|
|
|
#1170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i ciamka rączki swoje, a jak go nosimy na samolot to się jeszcze zabiera za moje czy męża
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

Sofia usnela wczoraj o 23 poczym przed 24 obudzila sie z wielkim placzem 

Choinka... od czego to tak łapie??

). Na imprezie też grzecznie spała (im więcej ludzi tym lepiej jej się spi na imprezach 

Tylko u nas Ikei brak 

No, ale teraz już obiecałam sobie, że przynajmniej raz dziennie na leżąco i po nocy z pod pachy. Zobaczymy czy to coś da, czy znowu coś mnie dopadnie. A jak dopadnie, to już chyba zrezygnuję z kp, bo dla mnie cała otoczka tego zapalenia to jedna wielka maskara... W sobotę myślałam, że sobie coś zrobię z tej bezradności
za Ciebie i operację! Obyś szybko doszła do siebie i w czwartek była już ze swoją rodzinką w domku!

07.07.2012
Jak tak to piszcie na priv to podam link bo tu chyba nie można