|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
![]() lubievtakie expresowe zasypianie hiii Cytat:
moze wszystkie wizazowe dzieci pojda szybko spac ![]() Diabli tez trzymam kciuki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Hej, Hej
co tu się działo ciekawego przez weekend ![]() może ktoś mi streści
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Ja niestety musiałam ponosić żeby zasnela, bo baczki ją meczyly
no ale już śpi a ją oglądam Przepis na życie ![]() Diabli trzymam kciuki! Cloche za Was też
|
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Diabli również trzymam jakbyś jutro nie miała neta to chociaż smska napisz |
|
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Ja na chwilę bo walczę z początki zapalenia cyca (po raz trzeci
wrzucam fotę mojego cuda
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Piotruś sliczny
Oby szybko udało się zażegnać zapalenie! |
|
|
|
#1088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- dobra babeczki! mam neta teraz trzymajcie kciuki żeby tam nie było za grubych scian (przez ten jod rentgeny itd.) i był sygnal...bo jak nie to zostaną mi pasjanse ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomnialam ![]() ![]() ![]() Cytat:
nie widze Piotrusi ale napewni jest boski jutro wejde przez lapa ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1090 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I faktycznie dobrze, że jesteście w Niemczech Cytat:
![]() Cytat:
![]() To jak u nas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do blizny - u mojej teściowej nie jest duża i prawie jej nie widać, na pewno doprowadzisz szyję do porządku ![]() Cytat:
Raz przy samolocie i dziś w kąpieli, jak ją myłam pod paszką Cytat:
Cytat:
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i poprosili żeby katechetka tez się pojawila...mnie jest smutno, bo młody nie jest dzieckiem nie do okiełznania. fakt jest zywy i wszędzie go pelno, no ale bez przesady. a tłumaczenie przedszkolanek, ze musi się nauczyć siedzieć 45 min w miejscu, bo niedługo szkola jest głupie! on uwielbia smieciarki...nawet u fryzjera pytal ostatnio czy wlosy do mokrych czy suchych smieci ![]() najlepsze jest to, ze zupełnie nie rozumie dlaczego zrobil cos zlego.
|
|
|
|
|
#1092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję zapalenia, coś dużo nas się z nim ostatnio zmaga ![]() Cytat:
za ściany i za Ciebie, żebyś szybko wróciła do Nelusi Ale miałyśmy wieczór, mąż na żużlu, a mała się naryczała, aż w końcu padła... I nie wiem, o co chodziło Ale w ciągu dnia coraz częściej łapie nóżki, najczęściej kolanka, ale próbuje też stópki
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia - ile wcześniej wyciągasz mleko do rozmrożenia? jeśli już teraz dalam je do lodówki to na 9 rano będzie ok? (plus pogrzewacz).
przygotowałam 8 porcji (mala je 6 max. 7 razy dziennie) i wszystkie będą w lodowce...rezerwowo kupiłam kilka saszetek bebilonu torba spakowana, teraz czas na tulenie malej. dzisiaj spimy razem |
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Ciebie
|
|
#1095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
do domu chciałam sobie już na dzień dobry kupic ktorys z tych dwóch i nie wiem czy lepszy cepan czy ten contractubex...Cytat:
i jest zadowolona. czasem delikatnie podnosimy zaglowek, mamy jeszcze duzy zapas, wiec może jeszcze trochę uda się mala tam potrzymać. w grubych ciuchach pewnie już będzie jej mniej wygodnie, wiec przywitamy spacerowke.
|
|||
|
|
|
#1096 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zainspirowana twoim pomysłem też pokazałam Was mojemu Tżtowi i wyciągnął takie same wnioski Cytat:
Puszczam jej nuty różne na YT, czasem włącze jej polo TV ale to pare minutek i wyłączam Ona długo się na telewizorze nie skupia. Oczka jej wędrują po całym mieszkaniu. Teraz jak wyczytałam, że tak mocno szkodzi TV to dziś nawet minutki nie oglądała. Cytat:
Wcale się nie dziwie, że w Twoim poście tyle smutnych buziek. Znam to z własnego doświadczenia. Ta bezradność jest dobijająca. Jeszcze troszkę i wszystko się unormuje. Oby jak najszybciej ![]() Cytat:
|
|
#1097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do Nelci i powodzenia cmokCytat:
![]() Padam ide spac pol lampki wina mnie wykonczyli bleee nie pije wiecej brzydze sie alko.. hiiii Mi radlerek tylko wchodziv ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1099 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() właśnie! przypomniałaś mi! przy tej całej akcji szpiegowania jedno mi przyszło na myśl...jak w ciąży się większość ( ja nie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
myślę, Cloche, że z psychologicznego punktu widzenia obrałaś super taktykę- fokus na cel ![]() Cytat:
weź, co za zapalenie? a kysz! Cytat:
ale on jest rozczulający! szlag, no, nie wiem, trzeba zrobić dym...a obawiam się. Obawiam się tego, że pani "pedagog" nawet nie przyzna się do winy, eeeeeeeeeeeeeee, mówiłam już że nie lubię ludzi? |
||||||||
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie ja zazwyczan wyciagam jak wychodze czyli 2-3 h przed karmieniem
|
|
|
#1101 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeśli mijaja te 3-4 godz. to się karmimy. a innym razem jest krzyk (bo ona nie placze ) i wtedy po prostu szybciej mnie wyrywa z lozka a przy cycu znow się uspokoi i zasnie, na spiocha go odlozysz...---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
wszystko się skumulowalo. ale wielkie brawa za zabki dolne jedyneczki? musze wiedzieć gdzie szukac hehe---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
później już z gorki niedawno pisałam, ze fajnie spi mi się z mala i niech sobie chrapie w naszym lozku. a teraz ciesze się, ze jej nie rbi roznicy gdzie jest i ze tak płynnie nam to poszlo
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-09-15 o 22:49 |
|||
|
|
|
#1102 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oj jakbym polozyla go na brzuszku to bylby dopiero bunt.. niecierpi tej pozycji, wytrzymuje w niej 5 minut i to wtedy jak ma dobry humor ![]() Cytat:
Ty a Właśnie, a czy on do mnie zapro na fb nie wysłał? ewentualnie twój jakiś znajomy?? bo dotałam od kogoś od Ciebie (chyba?) ![]() Cytat:
ale za każdym razem jak coś wrzucam to mam w głowie ze to takie passee tylko się i tak nie mogę powstrzymac...Kurde dzisiaj zrobilam 6 skalpel i się nie zmęczyłam.. albo jakoś marnie się przyłożyłam albo już jestem super fit hehe.. tylko dziwne bo ostatni ledwo zrobilam... |
|||||
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 2 na odchowalni ;)
pierwsza przyszla do nas poczta. pewnie dostaje ja każdy maluch
a może ma to cos wspólnego z tymi szpitalnymi pudelkami? w sumie powinnas ja już mieć
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1105 |
|
Zadomowienie
|
A, zapomniałam się pochwalić. TŻ wygrał dziś mi na aukcji kombinezon dla J. http://allegro.pl/show_item.php?item=3544972251. Fajny? Mi się podoba
![]() Diabli kciuki wielkie i pomyślności Cloche za Florka też nieustannie trzymam Dobranoc
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
dolne jedyneczki..
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to jeszcze bardziej z nia fikaliśmy hehe. później dolaczyla się babcia nr 2 i kolo 19 (jak zywkle kapiel cycus i spi. teraz był czas na kolejnego cyca i dalej chrapie smieszne, ze ten basen az tak ja meczy ![]() |
|
|
|
|
#1108 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też chcę być super fit ale, że jak passe? w moim życiu rodzina & fotografia odgrywają tak ważną rolę, że nie mogłabym nie wrzucić i Helena ma cały album, a jak! czasem ewentualnie ograniczam dostęp niektórych osób Cytat:
![]() pytałaś ile Helen waży, w kontekście nosidła, 65 cm mierzona domowym sposobem ![]() poranny spacer z córą daje o sobie znać, padaaaaam z nóg wzruszająca reklama na dobranoc................. . http://www.youtube.com/watch?v=UZWiC...layer_embedded ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
nie cierpię tego koloru
|
|||
|
|
|
#1109 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
a dlaczego dopiero po czwartym? większość zajec zaczyna się od skończonych 3 miesięcy. Nela miała skończone 14 tygodni kiedy zaczelismy, teraz 22go konczy 4 miesiące i będzie miała wtedy już 4 zajecia za sobą! nasi instruktorzy sa wspaniali, jak widze trochę większe dzieci brykające w tej wodzie, piszczace z radości jak mogą chlapac na prawo i lewo to wiem, ze podjelismy dobra decyzje. nawet kosztem powiedzmy jakiegoś tam kataru (co pewnie tez nie będzie wina basenu). jesli tylko oczka Wam pozwola szalejcie! u nas baaardzo duza uwagę przywiazuje się do rozwoju psycho-ruchowego. mysle, ze nawet wieksza niż do samego oswajania z woda czy pływania ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- trochę się opieral, bo wie, ze od przyszłego tygodnia będzie musial zanim mi się to wszystko wygoi itd. ale chyba tez jest zachwycony i będziemy walczyc kto wchodzi do wody ![]() oj ja tez. znikam do baczka jeszcze trochę się poprzytulać. do jutra już ze szpitala ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- dzięki kochana! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
ale wloskow nie widać!!! ![]() grzej cyce, maz niech masuje, Piotrus spija i będzie ok ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- tak jutro badania, we wtorek operacja, w czwartek mam obiecany dom...powiem im, ze dziecko ma wyliczone mleczko i nie maja wyjścia musza mnie puscic
|
||||||
|
|
|
#1110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na serio to nie jestem w stanie;-) Cytat:
Cytat:
Diabli kochana mega kciuki!!!! Myślami będę z Tobą:-* Cytat:
jupi !!! Gratki za ząbale ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

no ale już śpi a ją oglądam Przepis na życie

teraz trzymajcie kciuki żeby tam nie było za grubych scian (przez ten jod rentgeny itd.) i był sygnal...bo jak nie to zostaną mi pasjanse
Mój błąd zrobiłam im kąpiel i skóra puściła kolor?! a i tak dalej cuchną. Pomysł jakiś by doprowadzić je do ładu ?
zapomnialam
) systemie "zdrowia" 

torba spakowana, teraz czas na tulenie malej. dzisiaj spimy razem
Ślub 27. X. 2012
Ciężki temat.