|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |||
|
Moderator
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
Bo ja juz jadlam w ciazy i jeszcze mam pare puszeczek ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Ja na mój ślub się malowałam, ale ust nie może chodzi o to, że te dzieci tych nie malujących się zostaną księdzem/zakonnicą?
|
|
#1143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślę, że jak wszystko jest ok i się umie chodzić na wysokim obcasie (niektórzy nie umieją, a chodzą :P ) to czemu nie zawsze się ładniej wygląda ![]() ale jak ktoś ma zakaz od lekarza albo najnormalniej w świecie się potyka co chwila na wysokim, to lepiej sobie odpuścić :P trzeba przy tym pamiętać, że z coraz wiekszym brzuzszkiem zmienia się środek ciężkości, więc zaczniemy się poruszać nieco inaczej, a każdy upadek niesie ze sobą jakieś zagrożenie ale jeśli ktoś całe życie pomyka na wysokich obcasach, to nagłe "zejście do parteru" sprawi, że stopy będą bolały
|
|
|
#1144 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jeśli któraś z Was jest zainteresowana to w Tesco jest wyprzedaż ubranek niemowlęcych. Ja jestem wielką fanką ich kolekcji dziecięcej
|
|
|
|
#1145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie brakuje jazdy na rowerze, a przestałam jeździć z tego powodu co Twoja szwagierka śpilków w ciąży nie nosi wcale nie trzeba zakładać wysokich butów ani wsiadać na rower żeby sobie krzywdę zrobić, moja mama połamała nogę w dwóch miejscach uprawiając sporty ekstremalne - zbierając grzyby![]() tak więc załóż obcasy, wesprzyj się na mężu i damą bądź a co ![]() Koziemleko nie siwiej Ela o malowaniu i zejściu na złą drogę nie słyszałam, dobre ![]() a jak sam tusz do rzęs, to zejdzie w połowie? ![]() mona dzięki, pewnie że jestem zainteresowana, jutro pędzę do Tesco Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-10-01 o 21:06 |
|
|
|
|
#1146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzisiaj mi znowu przyszedl worek ubranek z allegro
|
|
#1147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz pomadka bezbarwna, ale też szybko schodzi ![]() Cytat:
![]() Byłam dzisiaj w tesco i nawet nie zajrzałam ![]() Poza tym w Lidlu od 7go października są ubranka i pościele dziecięce. Rozmiary od 62 cm. Ale ja 11 mam wizytę, więc nie upewnię się co do płci i fajne ciuszki w fajnych cenach koło nosa i przelecą. Jestem zła...http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-5314A...erta.htm?id=76 aha no i zbadane na substancje szkodliwe
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-10-01 o 21:13 |
|||
|
|
|
#1148 |
|
Rozeznanie
|
hehe święta prawda :P ja złamałam kiedyś 3 kości sródrecza jak siadałam na krzesło, to wyższe, typu barowe :P a mój tata złamał nogę (aż go drutowali) jak sięgał po gruszkę na drzewie, teren zupełnie prosty, bez dołków ;P:P:P
|
|
#1149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro będzie szturm marcówek i kwietniówek na sieciówkę![]() teQiba nawet nie myślałam o szprotkach, przeczytałam i teraz za mną chodzą a koreczki śledziowe? albo śledzie w sosie musztardowym... zaraz się żaślinię ranyy ten tuńczyk to był wstęp do żerowania, naszło mnie na ryby Ela dzięks, body z kotem najfajniejsze, 7 października od rana koczuję pod Lidlem nie znam płci, nie chcę znać, kupię po trochu tego i tego trudno, chłopak będzie śmigał w różowym, a dziewucha w granacie, równouprawnienie mamy
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-10-01 o 21:20 |
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest to, że dla mnie jest coś albo chłopięce, albo dziewczęce. Nie widzę nic unisex tak to jest jak się na modzie nie zna...
|
|
#1151 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo beże, zieleń, brąz
|
|||
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba i tak pojadę. Kupię szary dres chociaż ![]() I biały sweterek ![]() ![]()
|
|
#1153 |
|
Zadomowienie
|
Hej, melduję się po wizycie, ale nadrabiać będę jutro
![]() Wszystko w jak najlepszym porządku, pani długo próbowała złapać odpowiedni fragment, ale w końcu udało się - będziemy mieć dziewczynkę ![]() ![]() Jednak przeczucia mnie nie myliły, choć wszyscy wróżyli chłopca Mąż chyba troszeczkę jednak był rozczarowany, ale już mu przeszło ![]() Mała wierciła się strasznie, waży 150g Łożyska mam z tyłu ![]() Dziwnie się z tym czuję, że już wiem
|
|
|
|
#1154 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
niebiesko szary pasuje dla chłopca ale i dla dziewczynki a biały sweterek z paseczkami różowymi hm... wkoncu tylko "prawdziwi" faceci nie boja sie ubrać w różowy kolor ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
gratuluje
|
||
|
|
|
#1155 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1157 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Gratuluje ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- To samo pomyslalam
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
bo już myślałam że nienormalna jestemMnie też sie podobają tescowe ciuszki |
|
|
|
#1159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
macie już jakieś imię wybrane???
|
|
|
|
|
#1160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jutro idę do TESCO!! |
|||
|
|
|
#1161 |
|
Raczkowanie
|
jestem ale zmykam zaraz, oczy same mi się zamykają ...
zdjęcie stópki w brzuszku- po prostu boskie mnie wczoraj cały dzień i nawet w nocy brzuch poblewał tak po prawej stronie, trochę byłam wystraszona ale dzisiaj już ok. Za to w plecach mi coś szczyka jak się schylam, jak by mim ktoś igłę wbijał brrrr .... teraz idę spać 3majcie się mamuśki |
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to przemyślałam teraz. Jechałam po TŻta do pracy i nie dopięłam jesiennej kurtki
czyli nie mam się w co ubrać, więc teraz muszę pomyśleć o sobie. Potrzebuję jakiejś kurtki na jesień/zimę. Nie wspominając, że mam jedną parę spodni, które za miesiąc/dwa będą już chyba za małe ![]() Szkoda mi kasy na siebie, ale z domu wychodzić muszę
|
#1163 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozek nam słuzył tylko do noszenia tzn dla meza bo on sie bał jej brac tak normalnie ....szybko mu mineło jak mu cyrk zrobila ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
kiedy do nich przychodza koledzy moja córka pakuje szklane picie i idzie na imprezke do pokoju chłopkaów , wołami nie da sie jej wyciagnac to nic ze towazystwo starsze o ponad 16 lat ( 20 letni bracia blizniacy + towazystwo ) ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
jak ja rano to wypije na bank :bleee: ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi o to, że można zrobić sobie krzywdę w razie upadku. Warto też dbać o swój kręgosłup Ja też wczoraj założyłam szpilki - 11 cm na pocztę i na zakupy, ale przyznam szczerze, że marzyłam żeby je jak najszybciej zdjąć. Ale musiałam, bo ostatnio mój tż jakby nie widzi we mnie kobiety ![]() To pewnie moja wina, bo całe dnie śmigam w dresach Cytat:
Cytat:
Mi też szkoda kasy, tym bardziej, że za rok nic z tego nie założę - chce wrócić do pierwotnych rozmiarów. Specjalnie sobie nic nie kupuje, żeby mieć motywację |
|||
|
|
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
mmhym
za dziewczynkę i dobre przeczucie powiedz mężowi, choć teraz pewnie w to nie uwierzy, a się przekona, że mężczyźni z reguły chcą mieć potomków - chłopców, a i tak bardziej córki kochają![]() Na codzien biegam w sportowym obuwiu ale czasem zakładam jesienne buty na wyższym obcasie, nie szpilki raczej gruby stabilny obcas i tez po kilku godzinach mnie stopy bolą i marzę, żeby je zdjąć. Nie ma to jak dobry porządny adidas i ciepła skarpeta Koziemleko jak nie widzi kobiety, to mu pokaż, i nie musisz szpilek zakładać, raczej coś zdejmij Ja swoją dolę dostałam wreszcie od męża i teraz żartuję, ze z tą częstotliwością co ostatnio, to mam na ma na miesiąc spokój... a jak mu się nie podoba mój dres, to niech mi kupi nowyNie mogę się doczekać zakupów niemowlęcych Ela teQiba a czemu uważacie że za wcześnie na kupowanie? czyżby jakieś przesądy?
|
|
|
|
#1166 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
dziękuję za wszystkie gratulacje ![]() Cytat:
na wynikach nie bardzo się znam, ale jak masz za tydzień iść na wizytę to nie myśl na razie o tym, lekarka Ci wytłumaczy ![]() Cytat:
Ten wózek, o któym pisałaś wygląda super, b. ładna gondola i budka - takie nowoczesne ![]() Cytat:
Wiadomo, że później nie będzie pewnie nam się chciało chodzić w wysokich butach, ale trzeba korzystać póki się da Choć ja też nie przepadam za nimi aż tak, ale ostatnio w ogóle nie chodzę długgo, bo mi plecy wysiadają ![]() Cytat:
komplet 5 bodziaków za 22 zł ![]() Myślimy nad Urszulą, ale nie jesteśmy jeszcze pewni na 100% |
||||
|
|
|
#1167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem np uczulona na welurowe dresy. Wszystkie zapiziale mamuski zaraz widze ktore przychodzily do mnie do pracy. Jakby nagle zapomnialy ze sa kobietami. I moja mama tez mi przyniosla te welury i jej stanowczo zapowiedzialam ze w zuciu tego nie zaloze. Staram sie nadal o siebie dbac. Jestem zalamana ze nie moglam ufarbowac wlosow i na razie ciagle wiąże w koczek a mam długie wlosy. Troche mniej sie maluje i musze sie naprawic w tym względzie. Musze dbac o siebie i dla siebie i TZta. My nadal celibat przumusowy. Straszne to jest! Troche unikamy bliskosci zeby nie rozbudzic żądzy. Ale wystarczy ze sie przytulimy i juz jest problem ![]() TZ nawet nieświadomie przez sen mnie zaczyna dotykac a potem rano jak mu mowie co wyprawial przerazony pyta czy do czegos doszło Ale ja trzymam reke na pulsie i kaze mu spac.Oczywiscie dbam o niego zeby nie pekl biedaczek... ale on choc uwielbia juz kwiczy ze chce normalnie. A ja to nie....
|
|
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie było żadnego problemu z przytulankami, on chciał zawsze. A teraz od tygodnia nic Dzisiaj się ładnie ubiorę, pomaluje fajnie paznokcie. Jeśli chodzi o mój wygląd to to pomoże. A jak nie to czeka nas poważna rozmowa
|
|
|
|
|
#1169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jesli nie ma przeciwskazan to uwiedz go Mysle ze milo go zaskoczysz.Ja ostatnio mowie do TZ. A jak po urodzeniu dziecka nie bede miala ochoty? Jak bedzie nam zle? A on spojrzal na mnie jak na wariatke:screwy: i powiedzial: Ty? No way..
|
|
|
|
|
#1170 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
komplecik body+spodenki z ogromnym kubusiem puchatkiem na pupie bodziaków dużo, ale u mnie głównie albo róż/niebieski albo białe, a ja wolałabym jakieś żółte/zielone czy czerwone, bo rodzę w kwietniu, więc może się okazać że dzieć będzie chodził w samym bodziaku, bez sweterka, a nie chcę go ubierać codziennie na biało... Cytat:
też płci nie znam, choć może będzie dziewucha - kupowałam na all pieluszki flanelowe, bo były w fajnej cenie i sprzedawca zamienił mi kolory i mam jedną różową ![]() Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

.Nie wiem czym to jest spowodowane szczególnie te trudności w złapaniu oddechu
. może któraś ma podobnie lub coś wie w tej kwestii?
może gdybym właśnie czytała skład produktów to dzisiaj nie miałabym tych wszystkich problemów
Bo ja juz jadlam w ciazy i jeszcze mam pare puszeczek 
Nie biegam w szpilkach na co dzień, więc jak założę na jakieś wyjście to chyba nic się nie stanie
Tym bardziej, że nie mam ogromnego brzucha, środek ciężkości mi się nie zdążył zaburzyć

może chodzi o to, że te dzieci tych nie malujących się zostaną księdzem/zakonnicą?
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

Perfect Housewife
Nigdy nie było żadnego problemu z przytulankami, on chciał zawsze. A teraz od tygodnia nic