![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)
No i się teraz wydało
![]() Blogerko- ![]()
#1142 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Współczuję Ci, może hormony jeszcze się nie wyrównały ![]() Staraniami bym tego nie nazwała. Nadal nie mam @ więc owu pewnie też nie , ale poważnie bardzo byśmy chcieli drugą dzidzie już teraz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Masakra z tym zakazem wychodzenia. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1143 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie daję, aczkolwiek mąż wsuwa na śniadanie a Agatka kakaowe kulki (ilość oszałamiająca ![]() tak, tym bardziej, że to w słoiczkach jest też ![]() Cytat:
otóż to, a jak jeszcze się drugie za rękę prowadzi, to wóżek po prostu MUSI mieć skrętne, by można go 1 palcem było wieźć ![]() Cytat:
![]() No a jak? w wakacje dziecko półtoraroczne - pewnie, że można bez wózka na spacer ale długiego nie przejdzie (alternatywą jest np. rower i krzesełko za rodzicem, albo rowerek-jeździk który pcha rodzic), ale wiesz, u nas zimy są różne, zeszły sezon to ja nie wiem, czy Agatka 5 razy na sankach była ![]() Chciałam donieść, że mam wątek i cytowanie włączone od 13 i teraz dopiero daję radę! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
Siemka
![]() ![]() Żubry na ciebie wczoraj czekały ![]()
#1145 |
Zakorzenienie
|
nie wiem
![]() to bylo w sumie dawno, ladnych kilka lat temu i wtedy sie tym nie interesilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Raczkowanie
|
Aplikacja
![]() Lenova trzymam kciuki za jutro. Będzie dobrze. ![]() Widzę temat porodów na całego. Moim zdaniem każda kobieta powinna podchodzić do tego indywidualnie, bo zwyczajnie każda z nas jest inna. Jedno jest pewne nie należy zakładać że drugi poród bedzie taki jak pierwszy. Ja pierwszy miałam 6,5h bardzo bolesny ale tylko małe nacięcie. Drugi 2,25h do skurczy partych pikuś. Gadałam z tż i pisałam smsy do t . Wituś urodził się w chwili jak gin podjęła decyzję o vacum i przygotowywali sprzęt w skutek czego miałam małe naciecie plus popękałam CAŁA... wewnątrz i na zewnątrz. Szwy miałam dosłownie do odbytu. Nitki wychodziły przez 7 tyg plus w miejscu gdzie były chyba ze 3 supełki zrobiło sie tzw "dzikie mięso". Okazalo się że mały bbył sporo większy niż przypuszczali i się zaklinował. |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Amelson spi, ide pocwicze. Ale...napiłabym się gorącego kakaaaaaaaaoo i zjadłabym sobie drożdżówkę z marmoladą;> mmmmmmmmm to jak tugeza dziś? ![]() ![]() jest dziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiik!!!!!!!!!! dup.ą się odwrócił ;p
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-11-27 o 19:40 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Hje ja kroję w kostkę albo trę na tarce i tak mrożę w woreczkach śniadaniowych.
A co do karty Rossnę to Silver już wszystko dokłądnie wyjaśniła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() strasznie Ci gratuluję Michałka i super,że już wszystko dobrze zostań z nami!!! Brawa dla Boryska ![]() za zębola i skończone miesiące ![]() ech tZ pojechał w delegacje, nie chcę spać sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Ty już nie zaczynaj
![]() ![]()
#1153 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 82 cm Cytat:
Ja mam drewniane z oparciem i już zeszłej zimy Tz zapakował na nie Oliwkę w foteliku ( był taki śnieg że wózkiem nei dąło rady) Delicjanka ta mąść to taka: http://zioladar.pl/p/102/1275/krem-z...naturalne.html Dziewczyny prośba ogromna. Jak któraś zna się na inhalacjach niech mi napisze czy można razem dawać mukosolwan i berodel. Bo moja lekark atak mi zaleciła a bratowa ma to samo i ma robic oddzielnie. I już zgłupiałam????
![]() |
#1154 | |
Zadomowienie
|
A moja się dzisiaj wypięła na łososia
![]() Mój mąż ją usypia na rękach; Ewa je po kąpieli kaszkę, potem się chwilkę bawimy i jak się włącza marud to robią mamie papa i idą się usypiać. Jak jest dobry dzień to udaje im się w 5-6minut. No i potem do łóżeczka ![]() Ale, że moja fota? Czy fryzur? ![]() Cytat:
![]() Blogerko brawo dla Boryska za samodzielne kroczki ![]() Gojka ja bym nie dała zdjęć, jeśli to nie jest wspólny prezent ![]() Karusia aż mnie ciarki przeszły przy tym dzikim mięsie. A boli Cię jeszcze? Byliśmy dzisiaj w takim wielkim sklepie z zabawkami, chciałam sprawdzić czy się opłaca te kupony z fp wykorzystać no i popatrzeć na te zabawki. Ewie spodobała się siostrzyczka uczniaczka, ale bez szału, lepszy był taki ogromny miś ![]() Spoko, mamy ją w domu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dużo zdrówka dla Igorka i męza ![]() Zapodałabyś jakimś zdjęciem swojego przystojniaka ![]() Cytat:
![]() Co działałaś u fryzjera? Cytat:
![]() I dziś też zmarzłam w uszy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niemam pojęcia ![]()
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Co do porodow - kazda z nas ma inne podejscie.
Dla mnie niewazne czy cc czy sn - wazne co jest lepsze w danej sytuacji dla dziecka. Bo przeciez porod to nie cel sam w sobie, tylko sposob na wydostanie dzidziusia z brzucha mamy. Widze, ze to u nas temat niesmiertelny ![]() Ill, wlasnie, dawno Igiego tu nie bylo, dawaj foty!! Dziec wciaz nie spi... Ja nie wiem co nam sie porobilo ostatnio z tym spaniem - wszystko sie rozjechalo :/ Maruda straszna jest kolo 17-18. Dostaje ok 19:30 mm i nowe sily w niego wstepuja, jakby zupelnie zapomnial, ze spac mu sie chcialo... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-11-27 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję dziewczyny, że odniosłyście się do mojego dylematu... Nie dam zdjęć, bo po co.... niech sie sam męczy, skoro to jed=go pomysł i on go realizuje.... haha... a poza tym na dzień babci i dzidka mamy w planie dać jednym i drugim fotoksiążki ze zdjęciami z pierwszego roczku Paulinki, więc zdjęcia dostanie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Ifwka- wydaje mi się że to się stosuje każde osobno. To jest lek i to,każdy ma swoje działanie-chyba nie można ich "mixować".
Ja miałam np berodual i sól fizjologiczną. Nie możesz zadzwonić i dopytać? Żebyś małej nie zaszkodziła,lepiej się upewnić.
#1160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Wtajemniczenie
|
Marsi -
![]() Pewnie już biega ![]() Ciekawa jestem jak też u was system usypiania. U nas w nocy niewiele to zmieniło, chyba pogodziłam się z nieprzespanymi nocami, wiecznym zmęczeniem, worami pod oczami. Dla porównania siostrzenica prawie 5 miesięcy przesypia jednym ciągiem od 23 nawet do 9. Za to w dzien jest juz raczej dobrze.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-11-27 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/4245285/Lepiej-madrze-milczec
o Boziu!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale czego się bać ? Cytat:
To wracaj do nas ![]() Super, że z Misiem coraz lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas wczoraj było to samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A szaja nasz ? A tak w ogóle to takie głupie gadanie, że chciałby cc po porodzie sn, skąd kobiety mogą widzieć jak będą się czuły po cięciu? Tylko kobieta, która przeżyła oba porody może powiedzieć co jest dla niej bardziej komfortowe, a też nie wiadomo czy przy kolejnym porodzie odczucia będą podobne. A po porodzie sn wole drugi również mieć taki bo wiem co mnie czeka ( oczywiście, jeśli będzie zalecenie cc, to bez dyskusji się mu poddam) i rozumiem dziewczyny, które po cc chcą mieć cc ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
czesc kochane moje
![]() ![]() Bardzo, bardzo dziękuje Wam za pamięc i za życzenia urodzinowe, i te na wątku i te fejsbukowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tugezowac i polewac (Neti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acha, wczoraj życzenia nawet Szanowny przysłal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ponadrabiam co nieco, ale jak patrze ile stron mam znowu w plecy to mnie ciary przechodza jak wy zapierdaczacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i wszyyystko jasne ![]() ![]() Chyba chodziło o Twoją ![]() ![]() A ja nie bo czapkę miałam ![]() Musisz najpierw zabrać z ross nową kartę. A potem dopiero zgłosić zgubienie. I chyba trzeba będzie podać nr tej nowej karty.
![]() |
#1166 | ||||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ma-sa-kra... Cytat:
trzymam! Cytat:
a propos, olewam już najczęściej 2 dania :/ no niestety, my sami tak nie jemy, więc po prostu: -kaszka -obiadek -owoce -kanapeczka -kaszka w nocy kp jedzenie niekoniecznie w tej kolejności, bo dzisiaj np. była kaszka, kanapeczka, obiadek, kanapeczka, jajo, kp Cytat:
Cytat:
nie dałabym Cytat:
![]() Cytat:
ooooooooooo brawo! ale widzę, że następny od tyłu zaczyna ![]() Cytat:
świetne wieści ![]() Cytat:
u nas tak samo maść z wit. A Cytat:
![]() ja Agatkę cc z powodu braku postępów, po 2,8 roku próbowałam sn - gin mnie pozostawił decyzję mówiąc, że najczęściej po 2 latach nie ma przeciwwskazań fizycznych, ale tu liczy się zdanie kobiety i jeśli chce ona cc, to jest cc. Ja - mimo, że wiedziałam, czym sn pachnie (bo mi do 10cm rozwarcie doszło, ale A. za wysoko siedziała) podjęłam próbę, czego nie żałuję, bo... paradoksalnie, rodzenie Dorci wspominam o wiele lepiej. Mimo, że nie dało się (i wiem, że jeśliby 3 było - chociaż nie ma w planach - to tylko cc bo miednica wąziutka w środku, stąd takie przeboje) to nie żałuję ALE jednocześnie cc nie jest i nie była dla mnie żadną traumą. Ja po prostu chyba zbyt praktyczna jestem ![]() Ale nie jest tak, że po cc TYLKO cc - można sn jak najbardziej (pewnie, że nie zawsze). |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43917868]pojechali i chwała im
![]() ma-sa-kra... trzymam! a propos, olewam już najczęściej 2 dania :/ no niestety, my sami tak nie jemy, więc po prostu: -kaszka -obiadek -owoce -kanapeczka -kaszka w nocy kp jedzenie niekoniecznie w tej kolejności, bo dzisiaj np. była kaszka, kanapeczka, obiadek, kanapeczka, jajo, kp no i przez katar na pewno bardziej pić się chce nie dałabym ![]() ooooooooooo brawo! ale widzę, że następny od tyłu zaczyna ![]() świetne wieści ![]() u nas tak samo maść z wit. A no co ty? ![]() ja Agatkę cc z powodu braku postępów, po 2,8 roku próbowałam sn - gin mnie pozostawił decyzję mówiąc, że najczęściej po 2 latach nie ma przeciwwskazań fizycznych, ale tu liczy się zdanie kobiety i jeśli chce ona cc, to jest cc. Ja - mimo, że wiedziałam, czym sn pachnie (bo mi do 10cm rozwarcie doszło, ale A. za wysoko siedziała) podjęłam próbę, czego nie żałuję, bo... paradoksalnie, rodzenie Dorci wspominam o wiele lepiej. Mimo, że nie dało się (i wiem, że jeśliby 3 było - chociaż nie ma w planach - to tylko cc bo miednica wąziutka w środku, stąd takie przeboje) to nie żałuję ALE jednocześnie cc nie jest i nie była dla mnie żadną traumą. Ja po prostu chyba zbyt praktyczna jestem ![]() Ale nie jest tak, że po cc TYLKO cc - można sn jak najbardziej (pewnie, że nie zawsze).[/QUOTE] Kochana, a z czym kanapki robisz Dorce?;p
![]() |
#1168 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mi się wydaję, że powinnaś osobno. Ewentrualnie do każdego dać po ok 1-2ml soli fizjologicznej. My tak mamy zawsze zalecane. Ale u nas był berodual i pulmicord |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kuba idź że spać! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1170 |
Wtajemniczenie
|
szaja - ja wiem, ze nie tylko cc, ze mozna rowniez sn, ale slyszalam zawsze ze kobieta w tym wypadku ma prawo wyboru, co wiele kobiet odbiero z ulga na zasadzie: "no, teraz to juz nie bede musiala cc kombinowac"
A ta praktycznosc? ![]() A powiedz mi jeszcze kanapeczki z czym robisz? I jak je podajesz? Bo u mnie to jak daje do raczki to jest rzucanie zawsze. Najlepsza byla zabawa z jajkiem, bo to takie obrzydliwe, obslizgle, wiec najpierw kilka dni bylo rzucanie na podloge, dobijanie tego nozka .. ale jak juz sie przemogl i ugryzl to sie okazalo nawet ze bialko jest duzo lepsze od zoltka ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.