|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
dziennnn dobryyyyy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i dobrze, niech wszyscy juz jada, to moze my bedziemy miec puste drogi ![]() i dziekuje ![]() i Wesolych, spokojnych i zdrowych Swiat ![]() Cytat:
![]() masz zakaz wklejania juz czegokolwiek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-12-20 o 09:19 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
a to nie za wcześnie???
ja zaraz ide do siostry zrobić jej trochę wegańskich pierogów bo ona nie umie/"nie ma czasu" na jutro planuję porządki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najchętniej kupiłabym same bodziaki rozpinane i kopertowe, ale w moich ciucholandach trafiają się one sporadycznie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do szczęścia... Rzeczywiście, na razie tak mi się wszystko ułożyło, że nie mogę narzekać ![]() Teraz tylko czekam, aż Ty się przestaniesz zmagać ze wszystkimi problemami, bo takie fajne dziewczyny jak my zasługują na szczęście ![]() A to nie za wcześnie? Będą świeże na święta? Ja planuję robić wypieki w poniedziałek. Ja dziś odpoczywam po wczorajszym sprzątaniu ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1144 |
Zadomowienie
|
=dzien dobry
![]() dopiero zwlekłam się z łóżka- wczoraj się nałaziłam za prezentami wieczorem ledwo żyłam ze zmęczenia ![]() Melduje, że wizyta u gina ok, Hania zdrowa, rośnie i waży już -29t 1400g ![]() ![]() ![]() Poza tym wszystko w normie, szyjka długa 4cm i zamknięta. Tak sprzątacie i pucujecie wasze domki, że też mnie zmotywowałyście. Plan na dziś -ogarnę duży pokój i łazienkę. A popołudniu z moją 3letnią siostrzenicą ubieramy choinkę i pieczemy piernik ![]() Odnośnie przytulanek- u nas trochę slabiej, ale wina leży po obu stronach- ja się jakoś rozleniwiłam a Tż etat +wykańczanie domu=wieczorem jest ledwo żywy ![]() ![]() elunka gratuluje umowy! ![]()
#1145 | ||||
Wtajemniczenie
|
Helou wstałam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mam to samo postanowienie, bo idę dziś na zakupy, Marcel wstał o 5 w doskonałym humorze, głodny jak wilk i domagał się porządnego śniadania ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do drugiego na początek stawiam na mięciutkie ubranka typu body, śpioszki i pajace, ale nie wiem jak to się stało że w skompletowanej garderobie mam tyle fikuśnych ubranek na 56 i 62 ![]() Mam i ja ![]() spadam. Lumpy precz!!!!!!!!!!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
też mam tą falbankę maskującą. Ciekawe jak będzie wyglądała
![]() Utrę wam nosa i powiem, że nie kupiłam małych ubranek ![]() ![]() Kupiłam sobie sweterek, dla tż krawat z kubusiem puchatkiem (chociaż dla tż coś dziecinnego ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę spytać - ten piernik to nie staropolski, który lezakuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Coś mi się nacisnelo, więc jeszcze raz - nie lezakuje, więc nie staropolski ..robisz dziś i do Świąt przetrzyma? Sorry, za takie pytania, ale nie wiem jak rozdzielić świąteczne gotowanie ![]() Witam się z łóżka jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1148 | |
Wtajemniczenie
|
ja mam dzis w planach dalsze pakowanie i sprzatanie
![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-12-20 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zadomowienie
|
Mnie też frida brzydziła i nie kupiłabym jej sama, ale dostalam i nas uratowała - dlatego polecam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Fajnie ze juz troszke lepszy humorek masz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moj TZ wlasnie szykuje sie na Wigilie w pracy - znowu wroci zalany ![]() Ale nie pil caly rok - niech ma ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale oni dla zmyły jadą na niemieckich blacach ![]() Spokojnej podrózy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wiesz coś o tej SR? ![]() ![]() Ja na szybko dobry!! Uciekam zaraz na miasto pozałatwiać kilka spraw, potem na 13.30 wizyta.... a o 17 mamy wigilię w pracy to się chociaż najem jak nie będę pić ![]()
![]() |
#1152 | |||
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt
![]() Elunka gratuluję umowy ![]() Mariola ![]() ![]() Koziemleko ![]() ![]() Cytat:
![]() Pajace też są bardzo ładne i jak dla mnie mogą być na wyjścia ![]() Jak młoda zacznie siedzieć to może zacznę coś innego kupować. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do falbanki na łóżeczko, też o tym myślałam, ale dla mnie wszystko za bardzo kolorowe. A typowe falowane mi się nie podobają ![]() ![]() Ciągle się zastanawiam jaki ochraniacz kupić, chciałam ten z Ikei ale stwierdziłam, że jednak nie chce ochraniacza na całe łóżko. I jak tak dalej będę myślała i kombinowała, to mała będzie spała na samym materacu, bo prześcieradło też nie wiem jaki kolor. ![]()
![]() |
#1153 |
Zadomowienie
|
Witam się po dłuższej nieobecności.
Nawet was nie nadrobiłam bo nie mam za bardzo siły. Wczoraj trafiłam do lekarza z ostrym bólem żołądka/jelit trwającym aż od nocy przez cały wczorajszy dzień. Oczywiście na IP w szpitalu nie chcieli nas przyjąć tylko skierowali do lekarza rodzinnego. Dostałam tam kroplówkę z glukozy, podczas której zemdlałam...ciśnienie 90/50 ![]() Na szczęście dzisiaj już lepiej. Nie wiem co to było, podobno jakiegoś wirusa złapałam. Na szczęście mały się ruszał cały czas więc na IP ginekologiczną nie jechaliśmy i nie panikowałam. Popołudniu was ponadrabiam.
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie się wyszorowałam, bo idziemy na zdjęcia rodzinne
![]() ![]() Trzymać kciuki o 16:30 ![]() Cytat:
![]() Co do falbanek przekonałyście mnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Dobrze ze dzisiaj juz lepiej. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() ![]() Mariola kciuki za jak nadłuższe 2w1.. Baja gratulację.. ale duży synio!! Ciekawe ile mój kurczak waży. Już się pewnie nie dowiem bo nast. usg planowane pod koniec w celu spr ułożenia dziecka..:/ Tequila super pierniczki i pomocnica mega. Ja nigdy nie robiąłm ale w przyszłym roku może.. a na pewno za 2 jak Monia podrośnie i pomoże ![]() Co do przytulanek.. praktykujemy. Ale kurcze trochę się wystraszyłam ze wcześniejszy poród można wywolać… Elunka gratuluję umowy.. Musiałaś pracownikiem roku być ![]() A wczoraj byłam u kuzynki i dałą mi reklamówkę ubranek.. Co prawda z chłopca ma ale.. taki bobas i tak niewielee z tego wie. Poza tym w większości białe te ubranka. Tylko kombinezon granatowy ale przecież nie będę kupowac innego jak ten jest.. Przykryje się kocykiem i widać nie będzie ![]() No i zamówiłam na All 3 koszule nocne i jeszcze kilka drobnostek (kocyk, pieluszki flanela i tetra kolorowe, butelkę).. Zobaczymy co przyjdzie.. Mam nadzieje dostać paczkę przed świętami No i dziś wizyta z związku z tymi moimi grzybami czy bakteriami.. sama nie wiem .. zobaczymy co gin powie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Odnośnie ciuszków-mam dopiero kilka-kilanaście więc ekspertem nie jestem, ale wydaje mi się, że na początek to głównie body, śpiochy, półśpiochy, kaftaniki, pajace. Na wyjście może jakiś dresik albo bawełniana sukienka tylko bez guzików, suwaków czy innych cudów, żeby nie uwierało. Małe dziecko głównie leży, to w jakiś sztywnych spodniach raczej niewygodnie- sama nie lubię w jeansach spać. Takie siedzące to już można fikuśniej ubrać, ale też bez przesady i nie codzien. Dla mojego poczucia estetyki nie będę Hani męczyła ![]() Dobra lecę mieszkanie ogranąć-choć tak zwierzchu dla uspokojenia sumienia ![]()
![]() |
#1159 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja to taka uparta, ze nam buzki nie chce pokazac Ostatnio zaslonila caly przod a wczoraj trzymala raczki na buzi, bylo widac tylko nos ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dziękuje za gratulacje dot. wizyty ![]() Cytat:
2. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapomniałam się pochwalić, że już wszystkie świąteczne prezenty mam! ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
![]() Musiałam, bo wstyd mi byłoby przyznać, że kupiłam za dużo. Niepotrzebnie tżtowi mówiłam, że mamy sporo ubranek ![]() ![]() Cytat:
Ja też mam prezenty ![]() Ale muszę teraz tż-owi pomagać wymyślać i kupować dla jego rodziny, bo on ciągle w pracy i nawet nie ma kiedy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I jeszcze pytanie za 100 punktów: która ma sprawdzony przepis na pierogi z kapustą i grzybami i na dodatek na duza ilość (najlepiej ze 100 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1163 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Na razie wybralam sobie ten przepis http://ania-gotuje.blog.pl/2012/12/1...nymi-grzybami/ Mam nadzieje ze bedzie dobry ![]() Tylko podwoje wszystkie skladniki i mysle ze wyjdzie duzo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Margo obiecany przepis na pierniki
Miękkie pierniczki 1/2 kg mąki 150g cukru pudru 40g przyprawy korzennej/do piernika (np. gellwe na dużą blachę) 1 łyżeczka kakao 1/2łyżeczki sody 20dkg margaryny kasi 150g miodu- to będzie jakieś 7 łyżek 4 żółtka Suche składniki wymieszać dobrze, dodać margarynę, miód i żółtka- wyrobić. Rozwałkować na ok. 1 cm i wycinać ciasteczka. Piec ok.8-10 minut w 180 stopniach aż się lekko zarumienią. Zaraz po upieczeniu sa mięciutkie, potem trochę twardnieją, ale dadzą się zjeść, są przyjemnie kruche. Jak odleżą w zamkniętym pudełku to po kilku dniach są już mięciutkie, ale w zasadzie nie muszą leżeć, zębów na nich nie połamiecie na pewno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zadomowienie
|
elunka dzwoniłam na Prostą i faktycznie SR jest bezpłatna. Pani trochę kręciła nosem, że planuje rodzić na Kościuszki a sr chce robić u nich, ale wytłumaczyłam, że chodzi o finanse-przy wyprawce i małym dziecku kilkaset zł piechotą nie chodzi
![]() ![]() Mam dzwonić w poniedziałek, że się zapisać. Wtedy mi powiedzą czy są wolne terminy na poniedziałki czy na środy. A Ty jaki dzień być wolała? Stratują 27 i 29.01
#1166 | ||||||
Zakorzenienie
|
Tak sobie właśnie tłumaczę. Przecież kupuję ciuszki używane, a skoro ktoś przede mną ubrał w nie swojego maluszka, jest duża szansa, że mi też się uda
![]() Muszę poszukać jakichś filmów instruktażowych na necie ![]() Cytat:
Chcemy, żeby Emilka miała rodzeństwo, ale jednak nie aż tak szybko ![]() Cytat:
![]() Może zamiast ukrywać go pod kocykiem dokup jej np. czapeczkę w kolorze czerwieni lub fuksji? Powinny ładnie się komponować z granatem, nie pozostawiając jednocześnie wątpliwości odnośnie płci dzieciątka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mam problem z wyczuciem ile ich być powinno, żeby nie było ani za mało, ani za dużo. Cytat:
![]() Cytat:
Przyszły dziś do mnie trzy pary śpioszków, które upolowałam ostatnio na allegro i jestem trochę zła. Śpioszki super, nowiutkie, w okazyjnej cenie, ale... nie są rozpinane w kroku ![]() ![]()
![]() |
#1167 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie wstałam po drzemce i albo mi się śniło albo mała nóżką kopała i czułam pod ręką to nóżkę teraz to nie wiem ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() oprócz tego mam legginsy, spodenki, brakuje mi jeszcze sweterków/bluz, u mnie na ciuchach trudno je upolować, więc poszukam czegoś w sklepach, czekam na noworoczne wyprzedaże ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. To samo myślę o mojej ![]() ![]() 3. Ja mam kilka bodów i kilka pajacy w 56 reszte mam już więcej. 4. Ja zwracam na to szczególna uwagę i nie mam nic nie rozpinanego w kroku. Mam tylko dwie pary półśpiochów, ale też większe już. Cytat:
![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-12-20 o 13:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.