![]() |
#1141 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Część!
Cytat:
Cytat:
Byłam z tą naszą wysypką dzisiaj u lekarza i pani pierwsze co spytała, czy nie było niedawno szczepionki mmr- nie szczepiliśmy się jeszcze i szczerze przyznałam Pani doktor, że na ta chwilę nie zamierzam. Nawet nie wiecie jak się zdziwiłam, bo Pani doktor zamiast mi to wybić z głowy, powiedziała, że mnie rozumie i według niej to dobra decyzja ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do czapek ja niby wiem, że nie trzeba przy takiej pogodzie zakładać, ale kurcze jak czuje, że powiewa wiaterek to sama wyciągam i zasłaniam mu uszy. Lady super, że mieliscie taki udany weekend! aaa u nas to na skórze, to nie różyczka a po prostu silna pokrzywka, byc może infekcyjna, bo w buźce tez miał, ja jestem od ponad tygodnia podziebiona, więc on mógł tak zareagować. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
MAMY DZIEWCZYNEK!!..może któraś...
http://allegro.pl/kombinezon-dresowy...118378386.html http://allegro.pl/zara-szary-kombine...123486667.html
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
Marsi ja tak samo
![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
#1145 | ||||||||
Zakorzenienie
|
U nas dziś była tragiczna nocka. Daria się budziła co 15 minut. Tak męczył ją ten katar
![]() ![]() Cytat:
![]() A Ciebie TULĘ mocno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mamy takie same leginsy i taka sama bluzeczkę tylko beżową ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1146 |
Zadomowienie
|
Silver współczuję nocki, a próbowałaś na noc skrapić jej poduszkę olbasem, żeby się jej lepiej oddychało?
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- trafiłam niedawno na genialną jak dla mnie stronę, studnie kulinarnych zdrowych inspiracji dla dzieciaczków, niestety tylko na fb (sprawdzałam w opisie czy mają jakiegoś bloga, ale nic nie wyczytałam), dwie mamy wrzucają tam przepisy na dania blw dla swoich dzieciaczków urodzonych w lipcu 2013, ale mają już dietę dość bogatą, polecam: Ala'Antkowe BLW[COLOR="Silver"] |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
Hej kochane, przelecialam Was tylko
![]() silver u nas to samo, bylo juz lepiej ale ostatnia noc - masakra. W dodatku teraz obie kaszla. Jak do jutra nie przejdzie to idziemy do lekarza ![]() ![]() Amelka i Piotrus przecudni ![]() marsi zgadzam sie, o malzenstwo tez trzeba dbac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A reakcja znajomych i babci - ![]() ![]() ![]() ![]()
#1148 |
Zakorzenienie
|
Ja włoski wycieram ręcznikiem i zakładam czapeczkę bo w łazience ciepło a musze zejść z pietra na dół i jest odczuwalna różnica temperatur.
Oliwka pije dalej z butelki i to sama nie umie: weźmie do ręki, trafi do buzi tylko rączek do góry podnieść nie umie. Bardzo zainteresowana piciem z mojego kubka, no i ostatnio się okazało ze radzi sobie z butelka niekapką ![]() Dziewczyny podejrzewam że mniej mnie będzie od jutra, bo prawie skończył się remont i jutro rano przenosze się już do innego pomieszczenia a tam więcej ludzi, większy "monitoring" itp. Jeszcze miejsce mam średnie ale wybieraliśmy wg stażu pracy a ja przy końcu "stawki".
#1149 | ||||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() wczoraj padłam i nie popisałam więcej, a dzisiaj nadrabiam z pracy, więc nie będę się nad nami rozwodzić tylko pocytuję Cytat:
ja codziennie zostawiam Filipa z moją mamą i teściową jak idę do pracy i może dlatego "nie robi to już na mnie takiego wrażenia" i nie jest dla mnie problemem; jak miał7 miesięcy, to pojechaliśmy na weekend na wesele i został z moją mamą; wiadomo, że jak wracaliśmy w niedzielę po południu, to strasznie tęskniłam, ale wcześniej fajnie się bawiłam i nie zadręczałam się myślami, że zostawiłam dziecko, bo miało dobrą opiekę i wiedziałam, że nic mu się nie stanie; także zostawienie małego na weekend wg mnie jest ok, ale nie pojechałabym sama na dłuższe wakacje; no i oczywiście zostawienie pod opieką moich rodziców, bo weekend u teściów nie wchodzi w grę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i banana to wtarcia w fotel też ma ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jaka kocia cierpliwa ![]()
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, rodzic sam ustala kalendarz szczepien, ale sa pewne wytyczne wg ktorych sie to robi: okres, w ktorym zalecane jest szczepienie oraz zachowanie koniecznych odstepow. Teraz od pediatry zalezy czy bedzie szczepic przeciwko kilku chorobom na raz czy pojedynczo. Nasza lekarka laczy szczepionki, ale nie wyobrazam sobie, gdyby pojedynczo szczepila - w zyciu nie ulozylabym takiego planu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zadomowienie
|
hej
Dziewczyny, ktore sie odchudzaja, co myslicie? http://21.lipocycle.pl/ ja nie wierze w takie rzeczy, ze bez cwiczen mozna schudnąc, ale mają tyle komentarzy i polubien na facebook-u hmm gdyby tak chociaz poskromiło apetyt |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Lurker ;)
|
Sarah a udalo Ci sie w ogole wejsc na ich strone na fb? Zakladam, ze nie, bo ona nie istnieje, to sciema
![]()
#1153 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mala Deli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wspolczuje ![]() mina koty (oczy) bezcenna ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Pyt mam ![]() ![]() kupilam kasze jaglana. jak ja "zrobic"? normalnie ugotowac? i moge ja potem dodac do gotowej zupki? w sensie zmieszac? bo chcialam podac mlodemu cos innego niz zupka miesno-warzywna... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zadomowienie
|
Pstryczku
przekopiuje Ci książkowy przepis z którego ja korzystam: Zanim przystąpisz do płukania kaszy jaglanej możesz uprażyć ją na patelni (aż poczujesz delikatny orzechowy zapach), dzięki temu ugotowana potrawa będzie miała więcej ciepła, co korzystnie podziała na osoby wyziębione. Uprażona kasza jaglana jest również idealna dla osób z nadmiarem wilgoci/śluzu oraz borykających się z biegunką. Nieprażona kasza - bardziej chłodzi i gasi pragnienie. * Następnie myjemy ziarna pod bieżącą wodą na sicie albo płuczemy parę razy w naczyniu, po czym odsączamy wodę. * Wrzucamy na wrzątek, którego powinno być trzy razy więcej niż kaszy, czyli w proporcji: Możemy lekko posolić (użyj soli np. morskiej lub kamiennej; zawsze używaj soli dobrej jakości, nie używaj soli warzonej) i dodać tłuszcz np. łyżeczkę naturalnego lub klarowanego masła. * Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez 15 - 20 minut. Jeśli gotujesz w zbyt dużej ilości wody lub na zbyt silnym ogniu, kasza jaglana będzie na zewnątrz rozmokła, ale w środku twarda. * Po tym czasie sprawdzamy, co się dzieje - zwykle jest tak, że kasza wchłonie cały płyn i jest gotowa, czyli sypka i pyszna. Zależy to również od jej gatunku i garnka. ¼ szkl. kaszy na ¾ szkl. wody ⅓ szkl. kaszy na 1 szkl. wody ½ szkl. kaszy na 1 ½ szkl. wody ¾ szkl. kaszy na 2-2 ½ szkl. wody 1 szkl. kaszy na 3 szkl. wody 2 szkl. kaszy na 6 szkl. wody Możemy lekko posolić (użyj soli np. morskiej lub kamiennej; zawsze używaj soli dobrej jakości, nie używaj soli warzonej) i dodać tłuszcz np. łyżeczkę naturalnego lub klarowanego masła. * Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez 15 - 20 minut. Jeśli gotujesz w zbyt dużej ilości wody lub na zbyt silnym ogniu, kasza jaglana będzie na zewnątrz rozmokła, ale w środku twarda. * Po tym czasie sprawdzamy, co się dzieje - zwykle jest tak, że kasza wchłonie cały płyn i jest gotowa, czyli sypka i pyszna. Zależy to również od jej gatunku i garnka. Przepis pochodzi ze strony: www.sztukaodzywiania.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Dzia!
![]() i moge ja podac potem razem z obiadkiem tak? ![]() z czym jeszcze mozna ja podac? cos mi sie owoce kojarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | ||
Wtajemniczenie
|
chcielismy w kolorze szarym, z funkcja spania, i max dl 220 - w stylu nowoczesnym aaach i max do 2000zl
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=marsi11;45925957]tak w kąpieli wodnej ![]() /QUOTE] a mozesz opisac dokladnie czynnosci, plissssssssss ![]() urocze ![]()
![]() |
#1157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak mozna z obiadkiem, my najczesciej jemy na slodko na sniadanko lub kolacje, z wszystkimi owocami, choc z bananem to nr 1 rowniez dla mojego tz, podawala, z truskawkami z kompotu z poziomkami, z wiorkami kokosowymi, z mlekiem kokosowym, olejem kokosowym, sokiem z pomaranczy, suszone owoce, generalnie cokolwiek masz w domu, trzeba probowac co wam zasmakuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Wtajemniczenie
|
ale jak kasze jaglana z sokiem? gotowana na soku czy wymieszana z sokiem?
#1159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- a tu chyba z dzisiaj artykuł, bo mi się chwilę temu na fb wyświetliło: http://dziecisawazne.pl/5-inspirujac...lodko-i-slono/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja zaraz jajko zniose-mój mąż jest w toruniu na robocie i nie mam z nim żadnego kontaktu. Nie odpisuje,nie odbiera
![]() ![]()
#1161 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1163 |
Zadomowienie
|
Nic mi nie wiadomo na ten temat, ale wlacze wiadomosci lokalne o 18, pewnie zapracowany chlopak, albo zapodzial gdzies telefon.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Oby było tak jak mówisz
![]()
#1165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas cchyba ide zeby mam totalna zlosnice w domu, na dodatek wczoraj tam wariowala ze nabila guza i rozciela czolo ![]()
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Mała i jak tam??? Odezwał się? Mój też dzisiaj od 7 rano do 15 ZERO kontaktu, spotkanie miał
![]() lecę odebrać młodego z kąpieli ![]()
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Napisał. Ale jak wróci do domu to obiecuje że go pobije ![]() Ezzo-jeszcze raz dziękuje za chęć pomocy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Zadomowienie
|
mala nie ma za co, o 18 nie moglam wlaczyc wiadomosci, bo dziadki do wnuka dzwonily, ale slucham juz od 30 minut i nic niepokojacego nie mowia, tak wiec mysle, ze po prostu duzy kopniak bedzie sie szanownemu malzonkowi nalezal.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
kurdę auto na gwałt kupić musimy
![]() jak mówiłam, że się rozleci, to nie, jeszcze jeździ i pojeździ do zimy ![]() ![]() ![]() ![]() WIĘC szukamy czegoś do 15tys, 5drzwiowe, najlepiej z LPG, rocznik od 2005 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Mała, kopniak dla szanownego! Mój też zaliczył ![]()
#1170 |
Zadomowienie
|
![]() Dziękujemy za wszystkie miłe słowa ![]() Mała baty dla męża! ale dobrze, że tak się skończyło ![]() Kundzia ale masz duuuużą córeczkę ![]() ![]() Neti Ewa jeszcze też nie chodzi, tylko przy meblach i jak ma ochotę to wyciąga rączkę, ale woli czworaczki i meble. Laurko po moich studiach to samo, zero ofert pracy ![]() ![]() Silver mam nadzieję, że teraz będzie poprawa ![]() Lady kciuki za zabieg! Uściskaj Pietraszka ![]() Ezzo super ta stronka na fb! Polubiłam i będę się inspirować, dzięki! Ale się umęczyłyśmy u tego dermatologa dziś! Najpierw się potraciłam w przychodni, pomyliłam piętra i latałam z Ewą po schodach, a potem stałyśmy 45 minut w kolejce do rejestracji ![]() I zupa zaś nie tknięta, pogniotłam jej trochę tych warzyw,zmieszałam z amarantusem i upiekłam takie kotleciki. O dziwo zjadła prawie trzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.