Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-07, 12:18   #1141
ezzo
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Część!
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!!
Rozmawiacie o szczepieniach...
U nas nie ma szczepionki mmr, jest mr i osobno odra. Poniewaz szaleje epidemia rozyczki zalecane jest zaszczepic przeciwko rozuczce i swince mozliwie szybko a najlepiej w samdzien pierwszych urodzin. My mialysmy opoznienie 2-3 tyg i to juz podobno duzo. Przeciwko odrze, ospie i wzwb Yae bedzie szczepiona w piatek.
U nas zwlekanie ze szczepieniami i niewyrobienie sie wg kalendarza skutkuje zaniechaniem wyplacania renty dla dziecka w przypadku inwalidztwa czy ciezkiej choroby.
Odnosnie zostawiania, to podoba mi sie podejscie marsi, ale tak sie wlasnie domyslalam, ze to dopiero przy drugim tak jest.
A mi się coś kojarzyło, że to wy sami układaliście sobie kalendarz szczepień?

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

Meneq- w sumie zdrowe podejście z tymi szczepionkami, tylko pewnie w Japonii nie ma takich afer jak w PL że szczepionki państwowe to syf, ja bym chciała zaszczepić gdyby było osobna różyczka i świnka
ale myślę,że jakbym miała córeczkę to bym nie miała wcale dylemantu, szczepiłabym
Marsi, mi się wydaje, że czy Japonia czy Polska to same szczepionki za dużo od siebie się nie różnią. Ja nawet mając dziewczynkę nie zaszczepiłabym jej teraz tylko za kilka lat ewentualnie, czy różyczka w wieku dziecięcym jest szkodliwa?
Byłam z tą naszą wysypką dzisiaj u lekarza i pani pierwsze co spytała, czy nie było niedawno szczepionki mmr- nie szczepiliśmy się jeszcze i szczerze przyznałam Pani doktor, że na ta chwilę nie zamierzam. Nawet nie wiecie jak się zdziwiłam, bo Pani doktor zamiast mi to wybić z głowy, powiedziała, że mnie rozumie i według niej to dobra decyzja u nas każda szczepionka przechodziła bardzo ciężko, kilka dni wyjętych z kalendarza, możliwe, że przyczyną naszych zaburzeń snu są właśnie szczepionki, dlatego ja szczepić na ten stan wiedzy, który obecnie posiadam nie zamierzam. Podpowiedziała mi tylko, że dobrze by było, żeby młody świnkę przechorował za malucha najlepiej, jeśli nie to trzeba doszczepić, ale nie wiem czy taka pojedyńcza szczepionka istnieje

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

[B]ezzo, pytalas wczoraj o rybke we Wladku. My zatrzymujemy sie tam u znajomych moich rodzicow/dziadkow. Gospodarz jest rybakiem, codziennie wlasciwie przywozi swieza rybe i sam przyrzadza takze nie jestem obeznana zbytnio w knajpach.[/B]
zazdroszcze takiej miejscówki

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Kochana, ulotkę musiałam sobie wyguglować na necie, myslisz że w przychodni dają? Pewnie jak się upomnisz to tak. Wiesz, prawdopodobieństwo, prawdopodobieństwem, ale jeśli chodzi o moje dziecko to mnie to nie bardzo uspokaja. Ja generalnie uważam że szczepień jest ZA DUŻO i ZA CZĘSTO. Szczepię bo muszę i młody dość dobrze to znosi, ale jakby coś się wcześniej złego działo to bym się bardzo zastanawiała.

Co do czapek nie wiem czy to od tego, ale moja kuzynka czapkę w lecie jak były upały swojemu małemu (3-4 miesięcznemu) zakładała, z uszami przykrytymi chodził. A po kąpieli obowiązkowo. Teraz jej ciągle na uszy choruje. Ja Michałowi zakładam tylko jak zimno. Nigdy po kąpieli czapki nie miał na głowie.
z tym brakiem ulotek to paranoja u nas.
Co do czapek ja niby wiem, że nie trzeba przy takiej pogodzie zakładać, ale kurcze jak czuje, że powiewa wiaterek to sama wyciągam i zasłaniam mu uszy.

Lady super, że mieliscie taki udany weekend!

aaa u nas to na skórze, to nie różyczka a po prostu silna pokrzywka, byc może infekcyjna, bo w buźce tez miał, ja jestem od ponad tygodnia podziebiona, więc on mógł tak zareagować.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 12:19   #1142
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
moje dziecko spało 2h czas na rosołek i na dwór, piękna pogoda u nas dziś

Lady, a takie pytanie z innej beczki jakie ty masz łóżeczko? Ja wiem, że jesteś dobre 10-15kg lżejsza ode mnie, ale kurde, my mamy na dnie łóżeczka tylko taką dyktę jakby, byłabym się, że się zarwie

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Ewuulka ja też mam dyktę i znalazłam taką pozę, by rozłożyć swój ciężar w taki sposób,żeby łóżko się nie zawaliło
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 12:38   #1143
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

MAMY DZIEWCZYNEK!!..może któraś...
http://allegro.pl/kombinezon-dresowy...118378386.html
http://allegro.pl/zara-szary-kombine...123486667.html

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 12:43   #1144
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi ja tak samo

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 12:54   #1145
s i l v e r
Zakorzenienie

U nas dziś była tragiczna nocka. Daria się budziła co 15 minut. Tak męczył ją ten katar dziś w dzień też masakra i kaszel okropny

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej.

Witam się Wszystko poczytane, ale siedzę cicho i się nie odzywam. Nie mam po weekendzie nic do powiedzenia, nie zapominajcie o mnie ale nie będę przynudzać. Fajnie się o Was czyta, wszędzie jest tak... normalnie.

Z milszych rzeczy to Oli zawodowo śmiga z pchaczem co to dla Waszych dzieciaczków ale i tak się tym z Wami dziele

Buziaki
dla Oli
A Ciebie TULĘ mocno
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej
Przelecialam was pedzikiem
Dziewczyny spedzilismy z malzem cudowny weekend wzial sobie urlop w pt i caly weekend nie otwieral kompa sluzbowego i wylaczyl blackberry takze cudownie! Motyle w brzuchu na nowo i love nam sie wlaczylo do siebie takie, ze cudownie bylo!
Super że u Was weekend udany. I bardzo zazdroszczę Ja już tracę nadzieję że kiedykolwiek jeszcze spędzę takie cudne chwile z mężem.

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
A

Ja też muszę mieć znieczulenie. Ogólnie to się bólu boję bardzo Jeśli kiedyś będą mnie torturować, na pewno wszystko powiem
Kciuki za dentystę!

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy podajecie maluchom mleko w butli czy juz w kubeczkach? kiedys probowalam Tosi dac w kubeczku wody ale odrazu wyladowala na podlodze, ponoc butelkowanie powinno sie odstawic po 1 roku, ale u nas jakos tego nie widze - moze macie jakies sprawdzone sposoby? u nas Tosia kladzie sie na duzym pufie, bierze butle w raczki i lezy i pije...
Daria dalej pije z butelki. I mleczko i herbatkę.
Cytat:
u la la powazna praca

a to moja Tosia na fotelu w salonie meblowym

Cytat:

Co do pisiorka - no zrobily mu sie tam takie biale babelki jakby ropka? No i ze to podobno od tego, ze za slabo mu sciagalismy napletek i jutro idziemy na zabieg :'(

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
za jutro
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Black- ja na pewno zaszczepie Amelke, odraczałam, bo nie chciałam jej po prostu szczepić w okresie zimowym

a tu mój mały brzdąc, je sobie;p nomnomnom

mamy takie same leginsy i taka sama bluzeczkę tylko beżową
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
A czy Wy po kąpieli (szczególnie bardzo wlosiaste dzieci) suszycie główkę czy z mokra ...my trochę przesuszamy...ale to ciezka sprawa bo Antonio boi sie suszarki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wycieram włoski ręcznikiem
Cytat:
apropos ukochanych przytulanek
słodkie
Stary 2014-04-07, 13:15   #1146
ezzo
Zadomowienie

Silver współczuję nocki, a próbowałaś na noc skrapić jej poduszkę olbasem, żeby się jej lepiej oddychało?

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

trafiłam niedawno na genialną jak dla mnie stronę, studnie kulinarnych zdrowych inspiracji dla dzieciaczków, niestety tylko na fb (sprawdzałam w opisie czy mają jakiegoś bloga, ale nic nie wyczytałam), dwie mamy wrzucają tam przepisy na dania blw dla swoich dzieciaczków urodzonych w lipcu 2013, ale mają już dietę dość bogatą, polecam: Ala'Antkowe BLW[COLOR="Silver"]
Stary 2014-04-07, 13:17   #1147
ania13.03
Zadomowienie

Hej kochane, przelecialam Was tylko

silver u nas to samo, bylo juz lepiej ale ostatnia noc - masakra. W dodatku teraz obie kaszla. Jak do jutra nie przejdzie to idziemy do lekarza Zdrowka dla Daruni

Amelka i Piotrus przecudni

marsi zgadzam sie, o malzenstwo tez trzeba dbac Moze mi sie wydaje ale duzo kobiet (nie pisze o zadnej z Was ) w chwili gdy zostaje mamami zapomina o tym, ze nadal sa zonami/partnerkami. Jeden weekend bez dzieci raz na kilka miesiecy to moje skryte marzenie Chociaz jakby przyszlo co do czego to i tak bym pewnie nie pojechala

A reakcja znajomych i babci - Ale najwazniejsze, ze Wy sie cieszycie no i my

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-07, 13:29   #1148
Ifwka
Zakorzenienie

Ja włoski wycieram ręcznikiem i zakładam czapeczkę bo w łazience ciepło a musze zejść z pietra na dół i jest odczuwalna różnica temperatur.

Oliwka pije dalej z butelki i to sama nie umie: weźmie do ręki, trafi do buzi tylko rączek do góry podnieść nie umie. Bardzo zainteresowana piciem z mojego kubka, no i ostatnio się okazało ze radzi sobie z butelka niekapką

Dziewczyny podejrzewam że mniej mnie będzie od jutra, bo prawie skończył się remont i jutro rano przenosze się już do innego pomieszczenia a tam więcej ludzi, większy "monitoring" itp. Jeszcze miejsce mam średnie ale wybieraliśmy wg stażu pracy a ja przy końcu "stawki".
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 13:56   #1149
elllmi
Zakorzenienie

hej
wczoraj padłam i nie popisałam więcej, a dzisiaj nadrabiam z pracy, więc nie będę się nad nami rozwodzić tylko pocytuję

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jeszcze wrócę do Waszej dyskusjo o zostawianiu dzieci, przy pierwszym mojego S zostawiłam na 2 godziny pierwszy raz z dziadkiem jak miał ponad 2 lata i też nie wyobrażałam sobie rozłąki choć na chwilkę, przy drugim podejście się troszkę zmieniło
właśnie miałam się odnieść do zostawiania dzieci:
ja codziennie zostawiam Filipa z moją mamą i teściową jak idę do pracy i może dlatego "nie robi to już na mnie takiego wrażenia" i nie jest dla mnie problemem; jak miał7 miesięcy, to pojechaliśmy na weekend na wesele i został z moją mamą; wiadomo, że jak wracaliśmy w niedzielę po południu, to strasznie tęskniłam, ale wcześniej fajnie się bawiłam i nie zadręczałam się myślami, że zostawiłam dziecko, bo miało dobrą opiekę i wiedziałam, że nic mu się nie stanie; także zostawienie małego na weekend wg mnie jest ok, ale nie pojechałabym sama na dłuższe wakacje; no i oczywiście zostawienie pod opieką moich rodziców, bo weekend u teściów nie wchodzi w grę

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
wczoraj bylam tak padnieta ze szkoda gadac... nawet jak maz spojrzak na mnie to mu sie odwidzialo bngowanie bo powiedzial ze wygladam jak zwloki
od faceta to zawsze można komplement usłyszeć

Cytat:
Dziewczyny spedzilismy z malzem cudowny weekend wzial sobie urlop w pt i caly weekend nie otwieral kompa sluzbowego i wylaczyl blackberry takze cudownie! Motyle w brzuchu na nowo i love nam sie wlaczylo do siebie takie, ze cudownie bylo!

ale super

Cytat:
Kurde, tzt mi juz każe myślec nad oswietleniem domku. Mówi, ze mam miesiąc na zastanowienie i podzielenie się moim pomysłem;p
ale że co? rozmieszczenie lamp i kontaktów? my kurde teraz okna na tapecie i mam to z grubsza ogarnąć, bo TZ nie ma kiedy; a ja zielona

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
wiem miałam Wam właśnie pisać

Cytat:
i banana to wtarcia w fotel też ma

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Witam sie z rana
Dla uczczenia tego brzydkiego, pochmurnego dnia od rana wciagnelam cwierc blachy 3bita
jakiego brzydkiego, piękne słońce u nas i 18 stopni

Cytat:
A czy Wy po kąpieli (szczególnie bardzo wlosiaste dzieci) suszycie główkę czy z mokra ...my trochę przesuszamy...ale to ciezka sprawa bo Antonio boi sie suszarki
mój Filip dość włosiaty jest, ale ja tylko ręcznikiem osuszam

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja kiedyś moją mamę..... nie powiem co bo dostanę bana. Ale powiem Wam, że coraz trudniej mi się z nią mieszka, szlag mnie trafia, psychika siada ;/
wkurzające są takie sytuacje, moja mama czasem też miewała takie akcje, ale to jak byłam młodsza; teraz by jej chyba takie coś do głowy nie przyszło (mam nadzieję);

Cytat:
jaka kocia cierpliwa nasza by już dawno siedziała pod kanapą i obserwowała, czy znowu się nie zbliża

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 13:56   #1150
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Część!

A mi się coś kojarzyło, że to wy sami układaliście sobie kalendarz szczepień?

Marsi, mi się wydaje, że czy Japonia czy Polska to same szczepionki za dużo od siebie się nie różnią. Ja nawet mając dziewczynkę nie zaszczepiłabym jej teraz tylko za kilka lat ewentualnie, czy różyczka w wieku dziecięcym jest szkodliwa?

Byłam z tą naszą wysypką dzisiaj u lekarza i pani pierwsze co spytała, czy nie było niedawno szczepionki mmr- nie szczepiliśmy się jeszcze i szczerze przyznałam Pani doktor, że na ta chwilę nie zamierzam. Nawet nie wiecie jak się zdziwiłam, bo Pani doktor zamiast mi to wybić z głowy, powiedziała, że mnie rozumie i według niej to dobra decyzja u nas każda szczepionka przechodziła bardzo ciężko, kilka dni wyjętych z kalendarza, możliwe, że przyczyną naszych zaburzeń snu są właśnie szczepionki, dlatego ja szczepić na ten stan wiedzy, który obecnie posiadam nie zamierzam. Podpowiedziała mi tylko, że dobrze by było, żeby młody świnkę przechorował za malucha najlepiej, jeśli nie to trzeba doszczepić, ale nie wiem czy taka pojedyńcza szczepionka istnieje

zazdroszcze takiej miejscówki

z tym brakiem ulotek to paranoja u nas.

Co do czapek ja niby wiem, że nie trzeba przy takiej pogodzie zakładać, ale kurcze jak czuje, że powiewa wiaterek to sama wyciągam i zasłaniam mu uszy.

Lady super, że mieliscie taki udany weekend!

aaa u nas to na skórze, to nie różyczka a po prostu silna pokrzywka, byc może infekcyjna, bo w buźce tez miał, ja jestem od ponad tygodnia podziebiona, więc on mógł tak zareagować.

Tak, rodzic sam ustala kalendarz szczepien, ale sa pewne wytyczne wg ktorych sie to robi: okres, w ktorym zalecane jest szczepienie oraz zachowanie koniecznych odstepow. Teraz od pediatry zalezy czy bedzie szczepic przeciwko kilku chorobom na raz czy pojedynczo. Nasza lekarka laczy szczepionki, ale nie wyobrazam sobie, gdyby pojedynczo szczepila - w zyciu nie ulozylabym takiego planu.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 14:17   #1151
sarah67
Zadomowienie

hej
Dziewczyny, ktore sie odchudzaja, co myslicie?
http://21.lipocycle.pl/

ja nie wierze w takie rzeczy, ze bez cwiczen mozna schudnąc, ale mają tyle komentarzy i polubien na facebook-u
hmm
gdyby tak chociaz poskromiło apetyt
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-07, 14:41   #1152
litllesweetangel
Lurker ;)

Sarah a udalo Ci sie w ogole wejsc na ich strone na fb? Zakladam, ze nie, bo ona nie istnieje, to sciema A jesli masz duzy apetyt na slodycze to chrom moze pomoc, podobno dziala hamowanie zachcianek slodyczowych.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 14:57   #1153
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
widziałam, że rozmawiacie o zostawianiu dziecka, to jak tak troche a propo... dziś mam zostawić Ole na 5 h i to w porze spania i się boje Przed 18 wyjeżdżam a wracam po 22, czyli tż zostaje z Olą w porze 'wymagającej' - jedzenie, mycie, spanie, a to z marudem, no bo taka pora, no i mama zawsze była no i cycek, którego tata nie.... a Olcia usypia z cycem ew. na spacerze, ale spacerować o 21 to tak średnio, ehhhhh mam stresa.....
bedzie dobrze

Cytat:
u la la powazna praca

jakie duze dziewcze z niej!

Cytat:
mala Deli

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

widziałyście? Ona w płaszczu a dziecko krótkie spodenki i bez czapeczki
http://www.plotek.pl/plotek/56,79592...na_podroz.html
widzialam, tez zdwocilam na to uwage

Cytat:

zalezy od temp w domu, ale zdarza sie ze podsuszamy. ale trwa to kilka, kilkanascie sekund bo mlodemu niezbyt sie to podoba

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziewczyny ja kiedyś moją mamę....
wspolczuje

Cytat:
mina koty (oczy) bezcenna

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
U nas dziś była tragiczna nocka. Daria się budziła co 15 minut. Tak męczył ją ten katar dziś w dzień też masakra i kaszel okropny
zdrowka!

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Pyt mam szczegolnie chyba do nawijki
kupilam kasze jaglana. jak ja "zrobic"? normalnie ugotowac? i moge ja potem dodac do gotowej zupki? w sensie zmieszac? bo chcialam podac mlodemu cos innego niz zupka miesno-warzywna...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 15:02   #1154
ezzo
Zadomowienie

Pstryczku
przekopiuje Ci książkowy przepis z którego ja korzystam:

Zanim przystąpisz do płukania kaszy jaglanej możesz uprażyć ją na patelni (aż poczujesz delikatny orzechowy zapach), dzięki temu ugotowana potrawa będzie miała więcej ciepła, co korzystnie podziała na osoby wyziębione.
Uprażona kasza jaglana jest również idealna dla osób z nadmiarem wilgoci/śluzu oraz borykających się z biegunką.
Nieprażona kasza - bardziej chłodzi i gasi pragnienie.
* Następnie myjemy ziarna pod bieżącą wodą na sicie albo płuczemy parę razy w naczyniu, po czym odsączamy wodę.
* Wrzucamy na wrzątek, którego powinno być trzy razy więcej niż kaszy, czyli w proporcji:
Możemy lekko posolić (użyj soli np. morskiej lub kamiennej; zawsze używaj soli dobrej jakości, nie używaj soli warzonej) i dodać tłuszcz np. łyżeczkę naturalnego lub klarowanego masła.
* Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez 15 - 20 minut.
Jeśli gotujesz w zbyt dużej ilości wody lub na zbyt silnym ogniu, kasza jaglana będzie na zewnątrz rozmokła, ale w środku twarda.
* Po tym czasie sprawdzamy, co się dzieje - zwykle jest tak, że kasza wchłonie cały płyn i jest gotowa, czyli sypka i pyszna. Zależy to również od jej gatunku i garnka.
¼ szkl. kaszy na ¾ szkl. wody
⅓ szkl. kaszy na 1 szkl. wody
½ szkl. kaszy na 1 ½ szkl. wody
¾ szkl. kaszy na 2-2 ½ szkl. wody
1 szkl. kaszy na 3 szkl. wody
2 szkl. kaszy na 6 szkl. wody

Możemy lekko posolić (użyj soli np. morskiej lub kamiennej; zawsze używaj soli dobrej jakości, nie używaj soli warzonej) i dodać tłuszcz np. łyżeczkę naturalnego lub klarowanego masła.
* Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez 15 - 20 minut.
Jeśli gotujesz w zbyt dużej ilości wody lub na zbyt silnym ogniu, kasza jaglana będzie na zewnątrz rozmokła, ale w środku twarda.
* Po tym czasie sprawdzamy, co się dzieje - zwykle jest tak, że kasza wchłonie cały płyn i jest gotowa, czyli sypka i pyszna. Zależy to również od jej gatunku i garnka.

Przepis pochodzi ze strony: www.sztukaodzywiania.pl
Stary 2014-04-07, 15:08   #1155
pstryczek84
Zakorzenienie

Dzia!
i moge ja podac potem razem z obiadkiem tak?
z czym jeszcze mozna ja podac? cos mi sie owoce kojarza

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 15:22   #1156
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a właśnie, jakiej kanapy szukacie?

/
chcielismy w kolorze szarym, z funkcja spania, i max dl 220 - w stylu nowoczesnym aaach i max do 2000zl

Cytat:
Black- ja na pewno zaszczepie Amelke, odraczałam, bo nie chciałam jej po prostu szczepić w okresie zimowym

alez pieknosci

Cytat:

my tylko wycieramy recznikiem reszte wysycha samoistnie

[QUOTE=marsi11;45925957]tak w kąpieli wodnej

/QUOTE]

a mozesz opisac dokladnie czynnosci, plissssssssss

Cytat:
urocze

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 15:29   #1157
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
u nas identycznie
podczas każdej pobudki w nocy (w dzień zresztą też) muszę być.
Inaczej nie uśnie.
A co masz zrobić, jesli inaczej nie chce usypiać? Przecież go nie zostawisz, żeby może usnął jak się zmęczy płaczem :/
a btw długo zamierzasz karmić?

a dzisiaj ze znajomymi pojawił się temat pobudek nocnych i mówię, że Kuba śpi ze mną z tż śpi osobno i że od dawna w ogóle nie śpi w swoim łóżeczku. Nastąpił chwilowy bulwers, że jak to. Na co ja spokojnym głosem mówię, że jak się dziecko budzi 15 raz w nocy i za każdym razem miałabym go przekładać do łóżeczka to chyba bym zwariowała a tż zaraz po mnie i rozbawili mnie pytając, czy Kuba sam zasypia w sensie, że zostawiam go a on sobie sam zasypia
Nancy, jeszcze 1,5 roku temu i ja bylabym zbulwersowana.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dzia!
i moge ja podac potem razem z obiadkiem tak?
z czym jeszcze mozna ja podac? cos mi sie owoce kojarza
Tak mozna z obiadkiem, my najczesciej jemy na slodko na sniadanko lub kolacje, z wszystkimi owocami, choc z bananem to nr 1 rowniez dla mojego tz, podawala, z truskawkami z kompotu z poziomkami, z wiorkami kokosowymi, z mlekiem kokosowym, olejem kokosowym, sokiem z pomaranczy, suszone owoce, generalnie cokolwiek masz w domu, trzeba probowac co wam zasmakuje.
Stary 2014-04-07, 15:38   #1158
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

ale jak kasze jaglana z sokiem? gotowana na soku czy wymieszana z sokiem?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 15:44   #1159
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
ale jak kasze jaglana z sokiem? gotowana na soku czy wymieszana z sokiem?
ja robiłam i tak i tak, jak gotowana z sokiem to pół na pół z wodą, robiłam też na domowym mleku migdałowym, ogólnie u nas lepiej przechodzą takie na słodko, robiłam też takie pulpeciki z warzywkami, ale tego poskubie trochę a resztę dojada mama, podobnie z pastą na chlebek- zrobiłam z suszonymi pomidorami, czosnkiem i przecierem- ale tu synal tatalnie pogardził

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

a tu chyba z dzisiaj artykuł, bo mi się chwilę temu na fb wyświetliło: http://dziecisawazne.pl/5-inspirujac...lodko-i-slono/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-07, 16:21   #1160
mala_19kw
Zakorzenienie

Dziewczyny ja zaraz jajko zniose-mój mąż jest w toruniu na robocie i nie mam z nim żadnego kontaktu. Nie odpisuje,nie odbiera Boję się że coś się stało
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 16:30   #1161
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja zaraz jajko zniose-mój mąż jest w toruniu na robocie i nie mam z nim żadnego kontaktu. Nie odpisuje,nie odbiera Boję się że coś się stało
Jesli bardzo sie martwisz to moge podjechac i sprawdzic czy wszystko ok u niego.
Stary 2014-04-07, 16:38   #1162
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Jesli bardzo sie martwisz to moge podjechac i sprawdzic czy wszystko ok u niego.
Kochana jesteś,dziękuje Będę jeszcze próbować się do niego dobijać. Oni z tego co wiem nie są w centrum miasta tylko na autostradzie. Nie wiesz czy nic tam się nie stało?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-04-07, 16:41   #1163
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Kochana jesteś,dziękuje Będę jeszcze próbować się do niego dobijać. Oni z tego co wiem nie są w centrum miasta tylko na autostradzie. Nie wiesz czy nic tam się nie stało?
Nic mi nie wiadomo na ten temat, ale wlacze wiadomosci lokalne o 18, pewnie zapracowany chlopak, albo zapodzial gdzies telefon.
Stary 2014-04-07, 16:53   #1164
mala_19kw
Zakorzenienie

Oby było tak jak mówisz
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-04-07, 17:01   #1165
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
WITAM SIĘ! dopiero WSTALIŚMY....taka pora pierwszy raz od......i jedna pobudka tylko-oby tak częściej

My nie szczepieni, zdrowi od 2 tygodni, a że bral 2 antybiotyki top jeszcze ze 2 chce poczekać.

Odkąd Antonio ma jedna drzemkę, czasem zdarza się że od razu jak zje kaszke wkladam go do łóżeczka, a on hops sie kładzie, pieluszka przy buzi...włączam mu ta owieczkę co imituje dźwięk serduszka....powiem ze dwa razy CIIIIIII...i po 20 sekundach spi, czasen od razu zasypia jak się położy. Ale jak po kąpieli go kładziemy to zapytanie trwa od 5 do czasem nawet 30min.
Na drzemkę w dzień jak już widzę ze śpiący, kładę i śpi po max minucie.(oczywiście zazwyczaj...ale nie zawsze
PONAWIAM! JAK KTÓRAŚ CHCE ODDAM PIELUCHY Z LIDLA. nie mam gdzie tego trzymać, a szkoda mi wyrzucić! Proszę o CHĘTNĄ!

PYTAM I JA: ile dzieci watkowych jeszcze samodzielnie nie drepcze?
Jest taki ostrozny...puści się, kroka zrobi i stoi...albo na pupe bęc, choc równowagę pięknie trzyma!
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Hania jeszcze nie chodzi, jak stoi przy czymś to sie puszcza i stoi sama, za jedna reke idzie ale krotkie odcinki, nie wstaje sama z siadu - jedynie na naszym łóżku w sypialni, tam nawet ostatnio zrobila kroka sama ale na materacu, gdzie indziej sie totalnie boi... czekam

Cytat:

u nas cchyba ide zeby mam totalna zlosnice w domu, na dodatek wczoraj tam wariowala ze nabila guza i rozciela czolo ((
Stary 2014-04-07, 17:30   #1166
LadyWhisper
Zakorzenienie

Mała i jak tam??? Odezwał się? Mój też dzisiaj od 7 rano do 15 ZERO kontaktu, spotkanie miał

lecę odebrać młodego z kąpieli

Stary 2014-04-07, 17:50   #1167
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Mała i jak tam??? Odezwał się? Mój też dzisiaj od 7 rano do 15 ZERO kontaktu, spotkanie miał

lecę odebrać młodego z kąpieli
dalej cisza

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Napisał. Ale jak wróci do domu to obiecuje że go pobije (od rana do tej pory żadnego kontaktu).

Ezzo-jeszcze raz dziękuje za chęć pomocy Jesteś przekochana.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-07, 18:16   #1168
ezzo
Zadomowienie

mala nie ma za co, o 18 nie moglam wlaczyc wiadomosci, bo dziadki do wnuka dzwonily, ale slucham juz od 30 minut i nic niepokojacego nie mowia, tak wiec mysle, ze po prostu duzy kopniak bedzie sie szanownemu malzonkowi nalezal.
Stary 2014-04-07, 18:19   #1169
LadyWhisper
Zakorzenienie

kurdę auto na gwałt kupić musimy
jak mówiłam, że się rozleci, to nie, jeszcze jeździ i pojeździ do zimy a tu proszę na jakimś przelotowym przeglądzie panowie powiedzieli, że to auto już jest BARDZO na wykończeniu i może się rozlecieć w przeciągu najbliższych 100km a małż ma ponad 40 w jedną stronę do roboty

WIĘC szukamy czegoś do 15tys, 5drzwiowe, najlepiej z LPG, rocznik od 2005 gdyby ktoś coś.... Bylibyśmy dźwięczni

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Mała, kopniak dla szanownego! Mój też zaliczył

Stary 2014-04-07, 18:34   #1170
szklanka19
Zadomowienie

Dziękujemy za wszystkie miłe słowa

Mała baty dla męża! ale dobrze, że tak się skończyło

Kundzia ale masz duuuużą córeczkę i podziwiam za tego banana, u nas już by było wszystko upaćkane

Neti Ewa jeszcze też nie chodzi, tylko przy meblach i jak ma ochotę to wyciąga rączkę, ale woli czworaczki i meble.

Laurko po moich studiach to samo, zero ofert pracy i wychodzi na to, że znowu będę musiała zmienić branżę

Silver mam nadzieję, że teraz będzie poprawa

Lady kciuki za zabieg! Uściskaj Pietraszka

Ezzo super ta stronka na fb! Polubiłam i będę się inspirować, dzięki!

Ale się umęczyłyśmy u tego dermatologa dziś! Najpierw się potraciłam w przychodni, pomyliłam piętra i latałam z Ewą po schodach, a potem stałyśmy 45 minut w kolejce do rejestracji dobrze, że mój mąż do nas potem dołączył bo strasznie duszno było, jeszcze Ewa na rękach, myślałam, że padnę. Mamy maść, pani doktor stwierdziła, że skoro nie swędzi to nie alergia. Jak nie minie do trzech tygodni to do kontroli. I lekarka nas ostrzegała przed smarowaniem sterydami, także cieszę się, że zaczynamy od łagodnych specyfików.

I zupa zaś nie tknięta, pogniotłam jej trochę tych warzyw,zmieszałam z amarantusem i upiekłam takie kotleciki. O dziwo zjadła prawie trzy
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości