|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
To ja jestem jakaś dziwna, bo zakładam, że z tżtem się kiedyś rozwiodę
chociaż nie ma rozwodów w rodzinie, a tż rodzice są w separacji, poza tym nikt inny. Ale nigdy nic nie wiadomo - jak to mówię ja i wolę w razie czego potem móc odejść bez problemów, z moją własną kasą i tak, żeby zapewnić dobry byt przyszłym ewentualnym dzieciom. Nie można założyć, że z kimś będzie się na zawsze, no bo po prostu nie można I chociaż teraz kocham mojego tżta, ufam mu to skąd mogę wiedzieć co będzie za 10, 20 lat? Jeszcze 5 lat temu w życiu bym nie powiedziała, że moje życie potoczy się tak jak się potoczyło, miałam inne plany... całą masę planów... i żaden się nie sprawdził
|
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Teściowa oczywiście tekścik że cywilny to furtka do rozwodu Więc ja jej wypaliłam że planujemy rozwód za jakieś 5 lat jak będziemy chcieli dziecko posłać do przedszkola bo dzieci z pełnych rodzin nie mają szans |
|
|
|
|
#1143 | ||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już kupiliśmy stylowy wiatrak do nowego mieszkania, w kawalerce na razie się przydaje i to bardzo. myśleliśmy o klimatyzatorze, ale wystarczy, że człowiek w robocie siedzi. Cytat:
Cytat:
![]() Mi też się wydaje że mało kto, a już szczególnie facet jest w stanie perfidnie udawać coś mieszkając razem - zazwyczaj szybko wychodzi natura i nawyki, dobre lub złe. Cytat:
) ludzi którzy nigdy ze sobą nie mieszkali, co więcej, facet do tej pory mieszka z rodzicami (!!!!), a jego świeżo upieczona żona jest na kontrakcie na drugim końcu Polski. Już się z TŻtem zakładamy ile będzie docierania się i fochów ![]() Cytat:
U mnie rodzice robią mnóstwo wysokiej klasy przetworów, więc nie mam specjalnie motywacji. Myślę o malinach, jak już będę przeprowadzona, bo na truskawki nie zdąże, oraz na nastawienie swojego winka i może cydru. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ogólnie to muszę wam powiedzieć że nudne macie te propozycje obiadowe, nie na mój gust
|
||||||||||
|
|
|
#1144 | ||
|
Niepoprawna optymistka :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=sennostka;46835858] U nas chrzciny były bezalkoholowe, to rodzina wyglądała tak Może nie tak dosłownie W każdym bądź razie było kulturalnie ![]() QUOTE] Wiem, że drażliwy, ale daje niezły test. Ja nie jestem fanką wesel i swojego mieć nie chcę. I kiedyś się śmiałam, że gdyby mnie ktoś przymusił do wesela, to bym rozgłosiła, że jest bezalkoholowe. Wtedy wszyscy co przychodzą tylko dla alkoholu (a tak się często zdaża) by nie przyszli. A dla tych co się by pojawili to i alkohol by się znalazł. Ot prosty test. |
|
|
|
|
#1146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego pieczarki, duuużo ziół i makaron razowy ![]() Cytat:
Dwa, nie chodzi o żaden podział majątku, intercyza a rozdzielność to dwie różne rzeczy. Gdyby coś poszło nie tak, to przynajmniej jedno z nas nadal ma kasę = wykłada ją na nas oboje. Nikt niczego nie dzieli, nie chowa swojej kasy do skarpety, nie zostawia sobie furtki 'w razie czego'. Poza tym sorry, za duzo widziałam przypadków, że gdyby nie rozdzielność, cała rodzina byłaby goła i wesoła, bo jednej stronie poszło coś nie tak. A tak to przynajmniej mają kasę, bo komornik nie może zabrać tego, co dostaje druga osoba. |
||
|
|
|
#1147 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzien dibry, wstalam, juz po sniadanku, biore sie za sprzatanie i nauke
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1149 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Gdyby nie to że były braki formalne to pewnie było by z 2 mc wczesniej.
|
|
#1150 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to bardzo ciekawe co mówisz o tym traktowaniu, mi się jeszcze nie zdarzyło tego poczuć ale może dlatego że mamy póki co z Tż mało wspólnych "publicznych" kwestii ![]() dla mnie włoskie jest też nr 1! latem to mogłabym nie jeść nic innego poza bruschettami z mozarellą, smakującymi słońcem pomidorami i świeżą bazylią ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
(pewnie w wielu przypadkach dużo szybsza niż całe ślubne przygotowania )
|
||
|
|
|
#1151 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czasam czytam jakieś okołoślubne wątki na wizażu i śmiać mi się chce z 2-letnich przygotowań jednego dnia i przeżywania złej podwiązki czy ryżu który nie tak był rzucony. Ale ja to ja, jestem cyniczna i negatywnie nastawiona do szopek i ślubów kościelnych i wszystkiego, co z tym związane. Zauważyłam że ogólnie ludzie w średnim wieku i starsi zupełnie inaczej patrzą na małżeństwo niż na 7-letni konkubinat, który wydawał im się dziwny, zły, a małżeństwo jest 'takie jak powinno'. My tam mamy takie samo podejście do siebie jak przed ślubem więc mi to zwisa, ale czasem jest zabawnie. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1152 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Sprzątnęłam i nie chce mi sie uczyć koszmarnie .. za dwa dni egzaminy a ja sie obijam
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
W dalszym ciągu nie wiem co ma ze sobą wspolnego "nudne żarcie" z otyłością.
I w jaki sposób gołąbki, pierogi, kotlety są nudne? To co jest w takim razie nie-nudne, fascynujące, ciekawe, podniecające, itrygujące, wymyślne czy też ekstrawaganckie? |
|
|
|
#1154 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
najbardziej cieszę się, że wraz z dietą umarła moja miłość do sosu, kiedyś musiałam mieć ziemniaki polane taką ilością że wyglądało to jak zupa ![]() natomiast mój Tż ma niedowagę więc staram się go tuczyć i robić mu dania, które mu najbardziej smakują więc na codzień jest to tradycyjna kuchnia aczkolwiek lubimy też eksperymentować i robić nowe i bardziej wyszukane dania, wszystko zależy od tego na co akurat mamy ochotę ![]() ja uważam, że każdy żywi się jak chce i jestem daleka od tego żeby komuś wypominać takie rzeczy (wyjątkiem jest mój ojciec fan tłustej mięsnej kuchni któremu chyba kiedyś na śpiku pobiorę krew i zbadam cholesterol ) ![]() a co do tych wątków przedślubnych to ciekawe czy jest już wątek PM 2017?
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
kashmirka: ja za to sosów w ogóle mogłaby nie jeść. Tak samo jak ziemniaków. Z sosów toleruję jedynie jakieś takie pieczeniowe, raz kiedyś do mięsa i np. klusek śląskich czy też gulasz do kaszy lub makaronu. Jak robię spagetti to zwykle jest to podsmażone mięsko z dużą ilością przypraw, zalane wodą i podgotowane (tak aby cześć tej wody się wygotowała). I jem makaron z mięsem i takim jakby to nazwać "wywarem". I jest super
Możesz spróbować - i może też Ci posmakuje![]() ![]() Ziemniaki lubię własciwie jedynie pieczone. I tu też daję dużo przypraw, robię na chrupko i wszelkie sosy są zbędne. W ogóle ja mam jakieś takie dziwne podejście, że sosy podaje ten co nie potrafi dobrze przyprawić dania... Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2014-06-11 o 13:36 |
|
|
|
#1156 |
|
Komplikatorka
|
Auta wspólne były, dziecko też. Jak dorośli ludzie razem chcą rozwodu to 10 min i po sprawie.
|
#1157 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Widzę, że tu rozmowa o kuchni
![]() Osobiście uważam, że większość dań kuchni polskiej da się nieco odchudzić jak ktoś potrzebuje, jadałam dietetyczny bigos, dietetyczne gołąbki, pierogi też by dało radę Właśnie idą do mnie 4 książki kucharskie, mam nadzieję że dziś dotrą do paczkomatu i sobie odbiorę
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie książki? Pochwal się
|
|
|
|
#1159 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- idą do Nas nad Szczecin ogromne burze z Niemiec, a tam 6 osób zginęło ;o !
|
|
#1160 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Takie nabytki na mnie czekają.
Starmach ma fajne te książeczki, takie nie udziwnione że faktycznie można sobie coś ugotować bez specjalnego cudowania.Kuchnię polską sobie kupiłam, bo autorka chwalona, a ja w sumie nie umiem robić czasem takiech prostych rzeczy jak pierogi ![]() No a włoska, to wiadomo To jest jakaś "dietetyczna" włoska kuchnia, ale doczytałam że jej dietetyczność opiera się głównie na małych porcjach, a nie na zastępowaniu kluczowych składników ![]() Właśnie przyszedł sms, że paczka na mnie czeka i się zastanawiam czy wybrać się po nią w ramach spaceru z psem, czy czekać na TŻta i razem tam skoczymy. |
|
|
|
#1161 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to była moja wielka miłość i w ogóle uwielbiam ziemniaki i bardzo się cieszę, że na diecie którą mam mogę je jeść max 3 szt ale zawsze i w sumie od jakiegoś czasu idealnie się taką porcją najadam a sosy do makaronu robię podobnie jak Ty lubię takie lekkie sosy, lekkie zupy na bazie bulionu itd. Myślę, że mój żołądek odzywczaił się od takich ciężkich rzeczy bo ostatnio zjadłam u Mamy właśnie jakiś taki sos i potem czułam go długo na żołądku ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
te przepisy są zbyt banalne, nie znalazłam tam nic czego bym nie umiała zrobić i nic co by mnie zainteresowało za to za włoska wygląda ciekawie
|
||
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto zbierać taką biblioteczkę bo internetowe przepisy osobiście gubię albo są kasowane ze stron
|
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też mamy tylko cywilny, kościelnego nie braliśmy bo do kościoła nie chodzimy. Naszych ewentualnych dzieci nie mamy zamiaru chrzcić. |
|
|
|
|
#1164 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja te Pyszne 25 miałam w ręku i mi się podobało, dlatego kupiłam
Ciekawe jak druga część.
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Co do włoskiej kuchni to często ją mam, bo mój tż jest Włochem
a polską też mam, ogólnie mieszaną taką
|
|
|
|
#1166 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dla mnie najważniejsze żeby było smaczne, zawierało warzywa i było zdrowe. Czyli warzywa sezonowe, owoce, oliwa z oliwek. To wszystko jest kwestią gustu, więc mnie nie obchodzi ile ludzi na wątku je gołąbki a ile nie je, tylko dla mnie to jest potrawa, którą moja teściowa robi raz na 12 dni bo ma tak ograny repertuar. Tak samo robienie tych samych ciast przez całe życie - moja teściowa tak robi, a ja już po 7 latach mam ich dość. Kwestia gustu, ale ja wolę odpalić durszlak.pl. zobaczyć, co jest ciekawego i zrobić nowe, a nie jeść przez całe życie ten sam sernik i szarlotkę... Cytat:
![]() Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby był
|
|||
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Może sobie jakąś książkę Starmachówny zażyczę na parapetówkę?
kashmirka: oj tak, ja też lubię takie lekkie zupy. Ostatnio dowiedziałam się, że mają one wspólną nazwę "rosolnik" i może być np. rosolnik ogórkowy, rosolnik kalafiorowy. Tak ogolnie to ja zup nie zabielam niczym, jedynie do ogórkowej dodaję smietany ale to też i nie zawsze. Wszystkie inne muszą być przeźroczyste;p;p rise against: żadna złośliwość. Ot po prostu nazwałaś tu większość proponowanego jedzenia nudnym, więc chcialam się dowiedzieć jakie jest to nienudne;p Tu myślę, że też dochodzi do wszystkiego "jak łatwo to danie wykonać". Dla mnie w tygodniu nie ma czasu na szukanie nowych dań, ma być szybko i smacznie. Taki durszlak to chętnie sobie w weekend odpalę kiedy mogę się w kuchni poobijać i kiedy mam czas na to, że coś może nie wyjsć... Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2014-06-11 o 14:25 |
|
|
|
#1168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chciałaby moja dupka do Włoch, oj chciała ha! sprawdziłam i oczywiście, że jest!
|
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas właściwie wcale nie ma polskiej kuchni ponieważ nie umiemy robić gołąbków czy zrazów Myślę że warto umieć taką jedną polską potrawę żeby móc przekazać trochę tradycji dzieciom U mnie w domu były to gołąbki, Mama kisiła także ogórki i do dziś dostaję różne zaprawy W tym roku zapowiada się mnóstwo moreli z drzewa w ogrodzie |
|
|
|
|
#1170 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja też nie zaciągam, czasem dodam łyżkę jogurtu czy kwaśnej śmietany np. do pomidorowej no a jesienią i zimą lubuję się w zupach kremach ale też bez zbędnych zagęstników, tylko zmiksowane warzywa z przyprawami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

chociaż nie ma rozwodów w rodzinie, a tż rodzice są w separacji, poza tym nikt inny. Ale nigdy nic nie wiadomo - jak to mówię ja
i wolę w razie czego potem móc odejść bez problemów, z moją własną kasą i tak, żeby zapewnić dobry byt przyszłym ewentualnym dzieciom. Nie można założyć, że z kimś będzie się na zawsze, no bo po prostu nie można 

Więc ja jej wypaliłam że planujemy rozwód za jakieś 5 lat jak będziemy chcieli dziecko posłać do przedszkola bo dzieci z pełnych rodzin nie mają szans
13.03.2008
także takie pierdoły...

A poza tym ja chodzę na cudze śluby kościelne i też mi korona z głowy nie spada 

Może nie tak dosłownie
Do tego pieczarki, duuużo ziół i makaron razowy 

)