![]() |
#91 | |
biegam dla Zabawy
|
Dot.: Starburcks w Polsce! :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do "lansu" z kubkiem, mysle ze wzial sie on ze zdjec amerykanskich celebrities ![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Muszę się w końcu wybrać do tego osławionego Starbucks'a, żeby spróbować kawy i przekonać się, czy rzeczywiście jest się czym podniecać... ale chyba jeszcze sobie poczekam
![]() Co do artykułu: "Nieco inaczej widzi to 20-letni Tomasz, student zarządzania. ”To symboliczny koniec z mitem polskiego zaścianka. Już nie musimy wyjeżdżać za granicę, by coś osiągnąć czy napić się kawy. Teraz mamy równe szanse” - cieszy się." - to mnie powaliło. Rzeczywiście, jedna kawiarnia sprawia, że podnosi się nasz status państwa wysoko rozwiniętego, pełnego zamożnych ludzi, bo stać ich na kawę. Tragedia ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
o matko, to już zwykłe napicie się kawy ze sławnej kawiarni Starburcks to lans?
![]() ja mam zamiar niedługo wybrać się tam i kto wie, może wezmę kawę na wynos i będę paradować po mieście z tym kubkiem ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Miss Dramatique Czas edycji: 2009-05-04 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Kawa jak kawa. Ja piłam cafe machiatto o smaku karmelowym bo wszyscy zachwalali, że najlepsza. Od razu wzięłam już wersję największą pojemnościowo i może dlatego kilka pierwszych łyków smakowało dość gorzko ale potem już normalnie. Kawa dobra ale bez rewelacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
nie, nie lans, tylko niektorzy tak sie zachowuja, jakby Sturbucks byl niewiadomo czym.
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A polski zascianek, to nie mit, tylko ma sie dobrze widze, jesli dla tego pana kubek kawy to tak wazna rzecz, to jest dopiero zascianek "pije starbucksa, to jestem cool" ![]() PS. Jak otworza 353436575685686478967 Starbucksow tak jak w Stanach, to spowszednieje, do tego czasu takie "ciekawe" wypowiedzi pewnie bedzie mozna poczytac...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj stałam na przystanku autobusowym i nawet jacyś 50-latkowie ( na oko ) obok rozmawiali o Starbucksie. Na przystanku była reklama jakiejś gazety bodajże z wypacykowanym Wojciechem Olejniczakiem na okładce , obok słowo 'lans'
Starszy Mężczyzna najpierw tłumaczył kobiecie co znaczy słowo 'lans' a potem dał przykład Starbucksa, że tam same młokosy się zbierają tylko po to aby się polansować . Mówił to z widoczną ironią - 'Idziesz z kubkiem kawy i już jesteś wylansowany' Myślałam, że padnę Nawet dzisiaj w Faktach wspomnieli o Starbucksie, dano przykład właśnie Olejniczaka i jego najnowszej sesji w Wprost( tej samej , której reklama wisiała na przystanku -niezły zbieg okoliczności) Najpierw mówiono o lanserstwie polskich polityków a potem pokazano dla przykładu właśnie warszawskiego Starbucksa jako prawdziwą wylęgarnie lansu. Świat upadł na głowę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Ludzie sami się nakręcają (także pod wpływem gazet), że to (latanie z kawą ze Starbucksa) jest modne, w stylu gwiazd i dobry sposób na lans. Kto ma się 'lansić' znajdzie na to miliard sposobów, a dziwne, że ci najwięksi przeciwnicy lansu najbardziej zwracają uwagę na te kubki
![]() Jakoś nie widzę u siebie wysypu tych nieszczęsnych gimnazjalistów z modną kawą.
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
WIEŚCI Z TRZECIEJ RĘKI]
Kubek czy filiżanka? Przemek Jurek Przykra wiadomość dla fanów sieci Starbucks. W związku z nową polityką firmy, kafeteria zaprzestaje wydawania kawy na wynos. Klienci będą mogli spożywać napój wyłącznie we wnętrzu lokali – plastikowe kubeczki odchodzą więc do lamusa, a era gustownej porcelany nadchodzi nagle i zupełnie niespodziewanie, ale jednocześnie w sposób konsekwentny i absolutnie nieunikniony. – To oburzające. Jestem bardzo rozczarowana! – powiedziała nam jedna z młodych warszawianek. – Czekałam na Starbucksa od lat, odkąd tylko pojawił się w Warszawie, bywałam tam regularnie. Z kubeczkiem chodziłam praktycznie przez cały dzień – gdy skończyła mi się kawa, nalewałam sobie do niego fanty. To wyjątkowo użyteczny gadżet. Nie wiem, skąd ta nagła zmiana, ale wiem, że więcej tam już nie pójdę. Kawę mają fatalną, a poza tym i tak jest za droga. http://rozrywka.onet.pl/organ/1562388,3691,artykul.html ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Jeśli to prawda to dziwny pomysł Wszędzie na świecie dają na wynos a w Polsce ma być zakaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() dooobre ![]() ale żeby tak z fantą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
biegam dla Zabawy
|
Może fantę mają w głowach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Nie sądzę,by była to prawda o tych kubeczkach: "Wszystkie teksty zamieszczane w serwisie Organ mogą rozmijać się z rzeczywistością i nie mają celu innego, poza rozśmieszeniem jego czytelników." Byłam w Starbucksie w niedziele i kubeczki na wynos miały się dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Niezle sie usmialam czytajac ten watek
![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Ale zieja z tej Fanty w kubku Starbucks'a
![]() Kiedyś lansowało się "Najaczami i Adikami", a teraz kawą. Jeśli ktoś faktycznie tam idzie nie w celu wypicia kawy, ale pokazania się z kubkiem (WTF?) to musi być nieźle zakompleksiony. Mam nadzieję, że ta moda niedługo minie, bo powstanie stereotyp lansiarza ze Starbucks'a i ludzie, którzy kupują tę kawę z innych pobudek niż lans, będą po prostu pokrzywdzeni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.