![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rewolucja w Kościele
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzeniona
|
No jasne, przecież kobieta musi chcieć zawsze, kiedy mężczyzna ma ochotę... Nie wiem, jak można słyszeć takie głupoty od księdza i jeszcze grzecznie potakiwać, żeby tylko papierek dał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Prawdziwa kobieta powina jeszcze tresować swojego faceta NPRem, bo jak facet jest przyzwyczajony do tego, że zawsze może (gdy np kobieta bierze pigułki albo używają gum), to w razie kiedy kobieta nie może (np połóg, zagrożona ciąża) faet w te pędy pobiegnie do buredlu ją zdradzić. Albo sobie kochanice znajdzie.
Autentyczny przewód myślowy jakiejś gorliwej katoliczki, przeczytany na naszym forum, utkwił mi w pamięci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Ta katoliczka musiała być jakaś nie z tej planety. Który normalny ksiądź powie, że babie się ma chcieć wtedy, kiedy facetowi?!
![]()
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Szkoda,że 2 lata temu tak nie było ,miałabym cudny argument dla mojej tesciowej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to jest dowód na oderwanie księży i w ogóle kk od rzeczywistości. Cytat:
![]() Jak się nie ma rozumu do zaoferowania przyszłemu facetowi, to trzeba chociaż mu czystość i cnotę oddać. W ogóle nie lubię tych zwrotów: czystość, niepokalana. To jakby wskazuje już na stosunek kk do grzechu jako brudu i pokalania, kobiety nie-dziewicy jako brudnej i pokalanej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego dziwi mnie, że w XXI wieku ![]() Poleciłabym taką wstrzemięźliwość dziewczynom, które chcą szybko wyjść za mąż i latami na zaręczyny nie wyczekiwać: zablokować chłopu dostęp do seksu, jak mu się innej szukać nie będzie chciało, to się zaraz oświadczy, tak mu do legalnego wyra będzie spieszno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ślub był w sierpniu 2010, pierwszy raz młodą żonkę rozczarował i do tej pory narzeka, że seks nie jest wcale taki fajny ![]() Straszne ![]()
![]() |
![]() |
#103 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
wp.pl jak zwykle podaje swoją intepretacje, manipuluje cytatami, żeby tylko była sensacja, poczekajmy zobaczymy jak będzie
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choroba - znamy przyczyny, znamy objawy, na podstawie tego dobieramy sposób leczenia. W małżeństwie nie jest tak prosto - tutaj w grę wchodzą uczucia, emocje, nic nie jest takie oczywiste, nie ma reguły, że jak zrobisz tak i tak, to będzie dobrze, a jak inaczej, to źle. W teorii wszystko wygląda ładnie pięknie, gorzej potem z praktyką ![]() Dodam jeszcze tylko, tak a propos, że psychoterapeuta musi przejść terapię własną, zanim zacznie prowadzić terapie innych ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2011-01-29 o 16:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dobry, wykwalifikowany terapeuta to taki, który m.in. przeszedł terapię własną. Terapia jest trudna, bolesna, budzi silne emocje, kto tego nie przeżył, ten nie zrozumie. Ja osobiście nie wybrałabym terapeuty, który nie rozumie ![]()
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest różnica między doradzaniem a leczeniem. O to mi właśnie chodzi.
![]() |
![]() |
#110 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chodzi o to, że na dobrą sprawę nie załatwi sprawy zaostrzenie wymogów, bo o ile na dzieci się ma jeszcze wpływ, o tyle na ludzi ~30 lat już nie do końca. I skoro wszystko opiera się na wierze, to księża powinni wierzyć na słowo. Choroby weneryczne? No ludzie, np. grzybica pochwy jest częstym zjawiskiem i jaki wniosek wyciągnie z tego ksiądz? No jaki? No chyba nie taki, że pewnie na basenie byłam, albo po antybiotykach mi się przyplątało Parodia. Tu jest dopiero z czego boki zrywać. No chyba że Kościołowi zależy na tym, aby coraz mniej ludzi zawierało również śluby kościelne. Cytat:
Wróć, to nie jest analogiczny przykład. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak śluby będą brały osoby na utrzymaniu rodziców, bez warunków do samodzielnego mieszkania, uzależnione emocjonalnie od rodziców, na poziomie rozwoju 15latków. To też efekt tej manii ślubnej (polecam lekturę wizazowego forum ślubnego), gdzie biała sukienka i możliwość organizacji imprezy przyslania to, co w gruncie rzeczy najważniejsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
A mnie przysłania, to co najważniejsze w ślubie, obawa przed klerem i tym co mnie czeka w użeraniu się. Tak szczerze!
Wesele organizuję minimalne, a w zasadzie będzie to poczęstunek, ponieważ z ludźmi, którzy przyjadą z daleka, chcę spędzić trochę czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Też mnie to zastanawia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Ano, bo już się użerałam "organizując" pogrzeb. Takiego braku zrozumienia, taktu i umiaru nigdy w życiu nie widziałam.
Dużo więcej współczucia okazała nam Pani w zakładzie pogrzebowym, zainteresowana i przejęta - też oczywiście za pieniądze. Tak, biorę ślub kościelny. Dlaczego? Ponieważ nie biorę ślubu kościelnego dla księdza, tylko dla siebie i mojego przyszłego współmałżonka. Ksiądz, niestety, jest przy okazji - dodatkowym utrudnieniem. Staram się rozłączać swoją wiarę od tego, jacy paskudni potrafią być ludzie. Aa... i dodam jeszcze jedno - nie rozumiem, czemu księża poczuwają się do odmawiania "udzielania" ślubu, bo z tego co mnie na religii uczył, również ksiądz - ślubu udzielają sobie małżonkowie, a duchowny jest jedynie świadkiem. Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2011-01-30 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-01-30 o 10:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do slubow - taa, Bog laczy, ksiadz jest tylko katalizatorem - ale to gdy mowimy o sakramencie... a nie robieniu sobie jaj, bo ona chce slub w bialej sukni, albo wpadli i sie na lapu capu zenia ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Teoretycznie, to osoby, ktore jaja sobie z sakramentu robia, powinny tego nie robic, bo sumienie ich rusza. W praktyce wiemy jak jest.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.