Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-29, 21:36   #1201
glooria
Raczkowanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

karolcia nie martw sie wsszystko sie ułoży zawsze po deszczowych dniach kiedyś wyjdzie słońce
ja z moim Pawłem jestem już 10 lat i chyba 2 miesiące nie wiem nie liczę juz miesięcy tylko pełne lata
i sama nie wiem kiedy to zleciało byly dobre chwile i złe których nie chcę pamiętać ale dzięki nim wiem, że zawsze na niego mogę polegać i że mnie kocha
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 21:45   #1202
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Czy to oficjalne zaproszenie?
Mnie tam długo do niczego nie trzeba namawiać
Dawno już Cię zapraszałam... ;> Nadal aktualne. Ale ostrzegam, że ja niepijąca . No poza 1 karmi co wieczór :P.

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a i napiszcie czy anoxa sie odzywala. w tamym tyg pisala mi ze sa w szpitalu z Hubciem a potem nie mialam dostepu do neta. macie jakies wiesci?
Są już razem w domu, mały miał 3-dniówkę, rumień. Ale już lepiej.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 21:51   #1203
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dawno już Cię zapraszałam... ;> Nadal aktualne. Ale ostrzegam, że ja niepijąca . No poza 1 karmi co wieczór :P.

Są już razem w domu, mały miał 3-dniówkę, rumień. Ale już lepiej.
ja też nie pijąca bo dietę trzymam twardo
Wiesz... w wakacje mamy jechać na mazury.. po drodze mamy Szczecin

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 22:07   #1204
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
idealne nie wstawię zdjęć mojego brzucha, bo nie ma się czym chwalić Uwierz mi na słowo. Ja też jem bardzo dużo słodkiego od jutra postaram się to zmienić, bo jeszcze trochę a dobije do wagi w dniu porodu
No wlasnie u mnie tez nie ma sie czym chwalic. Ale jakos razniej gdy sie jest w kupie.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Na mojej diecie można słodkie ale trzeba je robić samemu z dozwolonych składników
Zdjęcie wrzucę jutro jak dziecko mi da chwilę wolnego
podłączę aparata pod "prund" coby się naładował akumulatorek
Fajnie
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 22:10   #1205
Siala_Bala
Zakorzenienie

Byliśmy dziś na sesji zdjęciowej u mojego kochanego przyjaciela i patrzcie co stworzył

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-09-29 o 23:46
Stary 2010-09-29, 22:12   #1206
Siala_Bala
Zakorzenienie

Jest kompletnym amatorem
Przepraszam, że ja taka "robocza" ale nie byłam przygotowana na zdjęcia myślałam, ze tylko małego będzie uwieczniał

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-09-29 o 23:48
Stary 2010-09-29, 22:15   #1207
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie pijąca bo dietę trzymam twardo
Wiesz... w wakacje mamy jechać na mazury.. po drodze mamy Szczecin
Bardzo po drodze :P.
Wiedziałam, że nie przyjedziesz. Foch.

Matko jakie piękne zdjęcia . A Ty mówisz, że to Twoje dziecię wiecznie płacze. Oszukistka

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-29, 22:25   #1208
agravka
Wtajemniczenie

witam! melduje sie po urlopiebylo super, chociaz pogoda nam niezbyt dopisala. Bylismy u brata TZ ktoremu urodzila sie coreczka 2 tyg po naszej, wiec porownywalismy caly czas malutkie i stwierdzam, ze albo nasza jest bardzo rozpieszczona, albo ma taki charakter, ze nie polezy ani chwili sama,a ich Hania normalnie po karmieniu sama lezy w lozeczku i wpatruje sie w jakies obrazki i sama usypia... i tak prawie cale dnie... a nasza non stop potrzebuje uwagi, co jest troche meczace i absorbujace... robilismy znow foty obu dziewczynkom, ale to wkleje jutro.
siala --- pieeeeeeeekne zdjecia!!! szczegolnie to 1 zachwyca!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 22:46   #1209
olakola
Zadomowienie

Siala - pikne zdjęcia; ostatnie - mały pozycja na Małysza

Pilotka - fajne ciuszki kupiłaś, sukienusia cudna

Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
olakola a co mial ze stopkami? bo moj ma jak kaczuszka tak do srodka pytki skierowane i lekarze kazali "masowac" i "wywalac stopki" na zewnatrz. A czy wizyta u ortopedy to tak na wlasna reke trzeba czy pediatra moze dac skierowanie?
mój miał stopy szpotawe ułożeniowo (czyli odginały się w zupełności tak jak zdrowe); ja jestem panikara i jeździłam do profesora do Poznania (z Wrocławia), kazał mu smyrać (gilgotać) stopy po zewnętrznej stronie i odginać, i tak przy każdej zmianie pieluchy, no i zadziałało - ma już normalne; ( żadnego masowania, tylko mocne odginanie do pozycji na zewnątrz do góry i przytrzymać)

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
Kubus 100lat! dobrze ze u ortopedy wszystko dobrze a faktycznie juz maly tluscioszek ale jest przesliczny i jaka ma slodka faldke pod paszka ech ale rosna te nasze pociechy a wiesz juz ile wazy? i na jaki rozmiar mu ubranka zakladasz? 68?
w piątek idziemy na szczepienie, to się dowiem ile waży, myślę, że ponad 7; rozmiar 68 jest na niego "na styk", kurtkę nosi 74; no i kupiłam ostatnio pampersy (te białe) 3ki, no i dopiero w aucie czytam, że one do 7kg, ale jakoś jeszcze się zapinają i nie przeciekają, następne kupię 4ki

Cytat:
Napisane przez panta_rei Pokaż wiadomość
mnie zależy na czymś oryginalnym i ciekawym
Kuba dostał srebrny smoczek i jeszcze srebrną grzechotkę, tą grzechotkę mu czasami daję i nią wywija, ona jest taka mała, w sumie to grzechotka mi się bardziej podoba, i jest wygrawerowana data urodzin, imię i taki niby zegarek z godziną narodzin Kubusia

Cytat:
Kurcze tak wiele z Was na ochotę uciekać...A ja za nic nie chciałabym oddać tych chwil z Małą. Nie chcę jej zostawiać i chwilami się zastanawiam, czy nie byłoby nam lepiej we 2 . Kocham ten czas z nią i tylko nią.
Ja czuję podobnie, dla mnie to NAJLEPSZY okres w życiu, jestem z moim szczęściem w domku i jest mi dobrze jak nigdy dotąd

u mnie w pracy były zwolnienia, z ponad 33 osób zostało 14 (ze mną) i chodzą słuchy, że firma pociągnie do grudnia i potem koniec, a ja mam do końca listopada macierzyński, potem biorę wypoczynkowy a potem nie mam gdzie wracać i wiecie co jakoś mi nie jest przykro
tylko szkoda tej kasy, ale będę z moim skarbkiem

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2010-09-29 o 22:48
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 22:48   #1210
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo po drodze :P.
Wiedziałam, że nie przyjedziesz. Foch.

Matko jakie piękne zdjęcia . A Ty mówisz, że to Twoje dziecię wiecznie płacze. Oszukistka
Nie masz pojęcia jak się darł a zdjęcia były robione szybciorem bo mały wytrzymał 15 minut sesji a potem w ryk xD
Ejjj to nie było pisane tak przekornie! Właśnie, że mamy Szczecin po drodze! I niech mąz się ze mną nie sprzecza, że nie bo ja wiem lepiej

Stary 2010-09-29, 22:48   #1211
wiolek1
Zadomowienie

anoxa, żabka, aniaa dziękuję za pamięć

jestem jestem i czytam was caly czas ale wybaczcie nie mam nastroju żeby cokolwiek pisać i się odnosić do czegokolwiek.
mam złe dni i albo coś z tego wyniknie jakieś zmiany w moim życiu albo dalej wszyscy łącznie ze mną będą udawali, że jest ok i dalej będzie jak jest

więc jeszcze jakiś czas mogę" nie być aktywna" więc wybaczcie

żabka co do neurologa bo pewnie to cie interesuje to będę wiedzieć w piątek wszytsko bo mam wizytę zaraz po tym specjaliście okuliście

a dzisiaj byłam u pediatry bo ciągle katar i troszkę kaszel doszedł i aleks ma antybiotyk (augumentin )
pytałam się czy musi być a lekarka stwierdziła, że skoro od tygodnia jest katar i nie dało się "wypędzić" to, że trzeba bo już cos tam słychać jak się zbiera jak go osłuchiwała.
a na tą bliznę na ramieniu nic konkretnie nie powiedziała, tyle że można smarować maścią na blizny.
ale będę jeszcze za tydzień na kontroli pytać moją lekarkę bo dzisiaj jej nie było i u innej byłam

i mam skierowanie z alusiem do alergologa poprosiłam o nie bo położna stwierdziła, że raczej pasuje i już się próbuję nastawić psychicznie, że będę musiała przejść na butlę
bo skoro ja jestem na ścisłej diecie i nic nie jem a on ciągle wysypany więc pewnie trzeba będzie mm
a ja mam tak w głowie zakodowanie naturalne karmienie, że ciężko będzie mi się pogodzić ze sztucznym tak samo jak było mi ciężko przetrawić poród CC ( zresztą do dzisiaj to przeżywam i liczę, że kolejne dziecko jesli będzie to uda mi się naturalnie urodzić)

i ciekawe czy wogóle jutro alergolog mnie przyjmie bo terminy są na listopad dopiero ale pójdę może uda mi się wbić bez kolejki
a jak nie to w kolejną środę mam wizytę u dermatolog ale co ona może mi poradzić skoro dita nic nie daje

no to se pogadałam...

znowu mi sie wizaz pie.przy i nie mogę pogrubić wstawić minek, jak pisze posta muszę go skopiowac i 2 raz włączyć stronę bo mi kasuje i nie dodaje i nie wiem przez co to jest bleeeh

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-09-29 o 22:54
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-29, 22:57   #1212
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez panta_rei Pokaż wiadomość
mam pytanie - co kupić takiemu Maleństwu w prezencie
srebrny łańcuszek z medalikiem lub takie obrazki posrebrzane (ok. 100zł kosztuja) z aniołkami lub postaciami świętymi

Cytat:
Dziewczyny, coś czuję, że moja "przygoda" z karmieniem piersią powoli dobiaga konca iga się nie najada i stąd ta przyczyna, że w ogóle nie śpi w dzień. Dziś godzinę dawałam jej cycka, potem drugiego. Dalej marudziła, a w piersiach już pusto. Dałam jej 90 mm zasnęła jak aniołek. Szkoda mi tej biedulki mojej. Tylko jakim cudem przesypia całe noce?? Może jest tak wykończona tym dniem, że pada po prostu ze zmęczenia?? Robię co mogę, ale nie wiem ile jeszcze wytrzymam... Męczy się ona i ja także.
alguien pediatra nie pytał o noce. W ogóle o nic nie pytał.
hd cieszę się razem z Tobą Wierzyłam, że będzie dobrze, nie było innej opcji! Teraz to masz powód do świętowania!!
idealne nie wstawię zdjęć mojego brzucha, bo nie ma się czym chwalić Uwierz mi na słowo. Ja też jem bardzo dużo słodkiego od jutra postaram się to zmienić, bo jeszcze trochę a dobije do wagi w dniu porodu
Kochana mój też je tylko 5min ale przybiera pięknie na wadze i ładnie spi w nocy. Polożna i pediatra mówiły mi że nie nalezy karmić dziecka na czas, bo każdy pokarm jest inny - ja mam na przykład szybki wypływ pokarmu i maly szybko je, więc jemu wystarczy nawet 5-6 min.

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Misiulka moja Mala zjadla dzis z butli!! Wrocilam ze spaceru, mielismy ja zaraz kapac i dostala czkawki, ale nie chcialam jej karmic przed kapiela, a ze w butelce mialam troche mleka sciagnietego wczesniej to poprosilam TŻa zeby jej dal. No i zjadla od Niego a ode mnie wczesniej nie chciala
a u mnie ostatnio było odwrotnie miałam nawał pokarmu i ściągnelam trochę a potem dalam TZ aby podal malemu i od Niego nei chciał - zacisnął buzię i zaczął płakać a ode mnie od razu wziął

Cytat:
Byliśmy dziś na sesji zdjęciowej u mojego kochanego przyjaciela i patrzcie co stworzył
sliczne!!!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 00:21   #1213
kinia656
Zadomowienie

siala bala jakie piekne fotki ! a jaki fajny delikatny usmieszek na tych drugich zdjeciach co wrzucilas

Ja ze swoim TZ wszystko juz sobie wyjasnilam i jest ok (kazdy mial problemy swoje, nikt nic nie mowil, to sie kumulowalo az w koncu dzisiaj wybuchlo)
Tylko boli mnie to, ze nie chcial mi powiedziec o swoich problemach (a raczej o naszych- bo to nas dotyczy jako ogolu) bo nie chcial mnie martwic ani obciazac ;/ Nosz kurcze.. ja wiem ze moge czegos nie kumac z jego problemow ale chyba lepiej sie wygadac niz tlamsic w sobie nie? A teraz bynajmniej juz wiem o co biega i mam nadzieje ze sobie poradzimy.. (blagam Boze, skoro dales mi dziecko w tym wieku to chyba powinienes chociaz zadbac o nasz byt :O)

Noo a Natankowi chyba cos sie pokrecilo ;/ zawsze jadl ok, na 3 godz spokoj, czasem 3,5h ale od tej pory jak zaczelam wam pisac ze ciagle placze to chyba mam problem tak jak ktoras z was- on sie chyba nie najada;/ co godzine albo co 1,5h chce jesc i wcale duzo nie je, tylko troche..tzn moze z 10min (zazwyczaj bylo ok 20min)
I mam problem bo ladnie zasnal, spi slodko (i musze poczekac az sie obudzi albo isc spac z nim na kanape ;/ bo jak go rusze to bedzie placz a tego nie chce) no a ze juz spi sporo czasu to mi sie zrobil nawal :O
Mam grudki w obu piersiach, mam duze, nabrzmiale, pelno mleka i grudki ;( niech on juz sie obudzi i to wyssa !!

No i znowu jestem ładna blond dziewczynka w koncu wygladam jak czlowiek, bez kilometrowych odrostow, przyklapnietych wlosow i dlugasnej grzywce ;p

O rany... czy wasze dzieciaczki jak spia to czasem budza sie z potwornym placzem? Natanek czasem tak ma ze spi, spi a tu nagle placz..a za chwile znowu spokoj i spi dalej... albo sie usmiecha siedzialam sobie w necie, Natanek juz spal i nagle slysze taki smieszek.. patrze a on spi i sie smieje w glos moze cycek mu sie snil? :P

Ale pare razy sie zdarzyło ze spi ladnie a tu nagle potworny ryk ;O jakby go ktos ze skory obdzieral i poki nie wezme na raczki, nie przytule to jest panika !

Edytowane przez kinia656
Czas edycji: 2010-09-30 o 00:26
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 01:41   #1214
Basia84
Rozeznanie

juz nie pamietam co komu mialam napisac

siala : love: sliczne zdjecia
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 02:16   #1215
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
alutka ja tez sie naczytalam o tym bo wpisalam w wyszukiwarce haslo "zylki na glowie noworodka" i to wystkoczylo jako pierwsze.. i tez malemu zaczelam wmawiac. Naprawde nie martw sie! Niektore dzieci tak poprostu maja ,taka uroda ,minie z wiekiem! I bron Boze nie czytaj bo czasami internet to zloo.
Dzieki kochana
Cytat:
Ale przystojniaczek z niego!!!
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witam! melduje sie po urlopiebylo super, chociaz pogoda nam niezbyt dopisala. Bylismy u brata TZ ktoremu urodzila sie coreczka 2 tyg po naszej, wiec porownywalismy caly czas malutkie i stwierdzam, ze albo nasza jest bardzo rozpieszczona, albo ma taki charakter, ze nie polezy ani chwili sama,a ich Hania normalnie po karmieniu sama lezy w lozeczku i wpatruje sie w jakies obrazki i sama usypia... i tak prawie cale dnie... a nasza non stop potrzebuje uwagi, co jest troche meczace i absorbujace... robilismy znow foty obu dziewczynkom, ale to wkleje jutro.
siala --- pieeeeeeeekne zdjecia!!! szczegolnie to 1 zachwyca!!!
Witamy w domu
Stary 2010-09-30, 02:23   #1216
Alguien
Zadomowienie

Cytat:

w nocy spi ladnie. od 20 do 3-4 i potem po jedzonku jeszcze do 7-8. na spacerach nie spi a raczej sie drze
To dobrze, ze chociaz nocki sa ok. A z tym noszeniem to myslisz, ze po prostu tak wymusza czy dlatego, ze ma maly refluks i tylko w pozycji pionowej go tak nie boli?

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
jestem po wizycie w inst. onkologii
JEST OK
wiesci rewelacyjne !!! klask i:

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Tak kochana próbowałam 5 różnych smoczków i fitka żadnego nie chce!!!
hmmm sprobuj moze wlasnie, zeby tz jej podal. Mam nadzieje, ze jednak jakos przyjmie butle ktoregos dnia

Cytat:
alguien pediatra nie pytał o noce. W ogóle o nic nie pytał.
hmmm to jakis nie teges ten pediatra bym powiedziala. U mnie pierwsze co pytaja, to ile mala je, jak spi, sprawdzaja wage. Jesli Iga przybrala tylko 110g (czy jakos tak) przez 3 tyg, to od razu by zalecili dokarmianie sztucznym mlekiem i budzenie w nocy na czestsze karmienie, dopoki nie zacznie ladnie przybierac. A masz mozliwosc pojsc do innego pediatry? Moze sie okazac, ze dokarmianie butelka bedzie nieuniknione...

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wiec porownywalismy caly czas malutkie i stwierdzam, ze albo nasza jest bardzo rozpieszczona, albo ma taki charakter, ze nie polezy ani chwili sama,a ich Hania normalnie po karmieniu sama lezy w lozeczku i wpatruje sie w jakies obrazki i sama usypia... i tak prawie cale dnie...
kazde dziecko jest inne i nie ma sensu az tak porownywac. Jak chociazby ze spaniem - jedne maluszki spia 20 min, a inne nadal 2h w tym samym wieku

wiolek
a co sie dzieje, ze tak nawet aktywna tu nie jestes??

Dobranoc dziewczyny! Znaczy Wy juz na pewno smacznie spicie (albo karmicie malenstwa)
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 06:16   #1217
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
no to dobrze. z tym palcem to wiem ale pisala ze Hubcio mial goraczke i ze wyniki nie za dobre wyszly i w poniedzialek miala miec nastepne
Z hubciem lepiej, mial rumien.

Mala spala do 6 i juz dalej niestety nie chce Z TZ sie nie odzywam, wyszedl bez slowa, spalam u malej w pokoju mam ochote sie wyprowadzic, mam dosc robienia za sluzaca...mial mi auto zostawic ale zabral i pojechal sobie...wiec zakupkow nie bedzie dla niego, obiadu tez nie...niech sam sie zainteresuje...ja nie musze jesc....

Zasneła po 1,5h aktywnosci

Siala - piekne fotki
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-30 o 06:45
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 08:22   #1218
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
więc jeszcze jakiś czas mogę" nie być aktywna" więc wybaczcie

Cytat:
Jest kompletnym amatorem
Przepraszam, że ja taka "robocza" ale nie byłam przygotowana na zdjęcia myślałam, ze tylko małego będzie uwieczniał
Bardzo ladne foty

Cytat:
Kurcze tak wiele z Was na ochotę uciekać...A ja za nic nie chciałabym oddać tych chwil z Małą. Nie chcę jej zostawiać i chwilami się zastanawiam, czy nie byłoby nam lepiej we 2 . Kocham ten czas z nią i tylko nią.
Oj jak doskonale Cie rozumiem.

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
- wynioslam sie do drugiego pokoju...ach...szkoda gadac...
A moze warto szczerze porozmawiac ?
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 08:30   #1219
karolcia228
Zakorzenienie

vetta - jak chcialam rozmawial to powiedzial ze mam dow...i zebym skonczyla bo nie chce mu sie mnie sluchac...wiec co ja bede

Stary 2010-09-30, 08:40   #1220
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
vetta - jak chcialam rozmawial to powiedzial ze mam dow...i zebym skonczyla bo nie chce mu sie mnie sluchac...wiec co ja bede
Co jest z tymi facetami?Tacierzyns two im nie sprzyja.

Czy jest choc jedna zadowolona ze swojego faceta w 100%?
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 08:45   #1221
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Co jest z tymi facetami?Tacierzyns two im nie sprzyja.

Czy jest choc jedna zadowolona ze swojego faceta w 100%?
Wczorajsz wieczor uswiadomil mi to ze on teraz tylko kocha corka, ja juz sie wogole nie licze, nie pyta jak sie czuje nic zero...ale on zostal sam na swiecie, i wogole nie docenia tego co ma...kiedys bysmy sie pogodzili a wczoraj mialm mnie w . chyba mu tak pasuje, a ja nie moge zniesc juz tego traktowania jak sluzaca....

Stary 2010-09-30, 08:53   #1222
alutka78
Rozeznanie

Powiem tak. Moj Tz naprawde sie stara. Dzis sie troche wkurzylam, bo wysmarowal mi resztke maselka, a ja glodna i na razie nigdzie nie wyjde, bo deszcz pada i jest zimno. Ale to chyba szczegol.
Nie mowie, ze jest swiety, ale naprawde sie stara. Druga rzecz jest taka, ze facetowi trzeba wszytko mowic...zrob to, wynies smieci itp.
Ale kompletnie nie rozumiem jak mozna sie w niefajny sposob odnosic do kobiety tym bardziej po porodzie. Wiadomo, ze nasze hormony nie sa jeszcze na swoim miejscu. Karolcia moze sprobuj zignorowac jego odzywki. Musi byc przeciez jakis sposob na takiego faceta. Glowa do gory.
Stary 2010-09-30, 08:58   #1223
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Powiem tak. Moj Tz naprawde sie stara. Dzis sie troche wkurzylam, bo wysmarowal mi resztke maselka, a ja glodna i na razie nigdzie nie wyjde, bo deszcz pada i jest zimno. Ale to chyba szczegol.
Nie mowie, ze jest swiety, ale naprawde sie stara. Druga rzecz jest taka, ze facetowi trzeba wszytko mowic...zrob to, wynies smieci itp.
Ale kompletnie nie rozumiem jak mozna sie w niefajny sposob odnosic do kobiety tym bardziej po porodzie. Wiadomo, ze nasze hormony nie sa jeszcze na swoim miejscu. Karolcia moze sprobuj zignorowac jego odzywki. Musi byc przeciez jakis sposob na takiego faceta. Glowa do gory.
wogole sie nie odzywam, tak jak by go nie bylo a jak cos chcem to pisze smsa dzis wroci w nocy lub wogole...mala strata...dla mnie moze wogole nie wracac, ,bo i tak nic sie nie zmienia jak jest, a raczej bardziej mnie irytuje

Stary 2010-09-30, 09:09   #1224
Siala_Bala
Zakorzenienie

Bry dzień!
Ja w fantastycznym humorze
Waga znowu była przychylna i jest kolejny spadek o 800g
Fakt, idę jak burza... przynajmniej na początku bo potem już nie jest tak fajnie
Dzięki dziewczyny za miłe słowa i miło, że zdjęcia się podobają
Seba odkrył, że można walić ręką w grzechotkę zawieszoną na szczebelkach łóżeczka.. no i od wczoraj rąbie w nią nieustannie. Boje się, że sobie siniaki nabije bo tylko prawą ręką tam sięga leżąc na plecach.. może jakoś go zmuszę żeby się obrócił na bok
Dziś mamy usg bioderek, drugie

Karolcia - piźnij mu nie no, najlepiej mu powiedz to co myślisz i mówisz nam a jak nie chce słuchac to może mu napisz? Ja pisałam listy Jak bałam się z kimś porozmawiać poważnie albo wiedziałam, że rozmowa nie wypadnie tak jak powinna to pisałam list, opisałam wszystko co mnie boli, czego oczekuję itd i już list przeczyta choćby z ciekawości po kryjomu a tobie może powiedzieć, że nie czytał ;]
Niestety.. przy moim mężu ta genialna metoda się nie sprawdza.. pisałam, czytał ale guzik z tego. Tobie życzę powodzenia

Stary 2010-09-30, 09:16   #1225
kinia656
Zadomowienie

Hej wam !

Kurcze mam doła Specjalnie wstałam o 8 (zazwyczaj wstaje o 12 :P) i chciałam zrobić fajny deser z galaretek (3 kolory) i z taką pianką z galaretki... no wszystko ładnie ok tyle że... to jest strasznie słodkie, sama tego bym nie zjadła ;/ a mój TŻ nie przepada za słodkim (dlatego myślałam że galaretki będą ok ;/) no i d....
A tak się cieszyłam że poprawie mu humorek na Dzień Chłopaka I co ja mam teraz zrobić? Tak się starałam i wyszło jak zawsze...
Chyba kupie mu piwo ;/

Wiecie co.. mam mały problem, który jest śmieszny, głupi i żałosny ale chyba tylko ja taki problem mogę wymyśleć :P| aż wstyd mi o tym pisać, więc chyba nie napiszę ;p bo pomyślicie że jestem jakaś nie teges

-----------------------
Jak Natanek się już obudził w nocy i go karmiłam, to do drugiej piersi przystawiłam szklankę (butelka z mlekiem zajęta :P) jak z jednego cyca jadł to z drugiego dosłownie leciało :P
I tak zdobyłam 1/4 szklanki mleczka (potem troche powyciskałam jeszcze )

Edytowane przez kinia656
Czas edycji: 2010-09-30 o 09:18
Stary 2010-09-30, 09:22   #1226
alutka78
Rozeznanie

Sluchamy!!! Opowiadaj coz to za problem.
Stary 2010-09-30, 09:26   #1227
kinia656
Zadomowienie

alutka niieee to naprawdę jest głupie :P jeszcze padniecie ze śmiechu i będę miała was na sumieniu strasznie się wygłupie jak to napiszę
Stary 2010-09-30, 09:26   #1228
karolcia228
Zakorzenienie

siala - dzis przyjezdzaja do telewizora heh i mam nadzieje, ze mu zabiora jego ukochany telewizor hehe...ale bede mialam ubaw z niego...bo tak chcial go kupic i kupil z wystawy.

kinia
- napisz chociaz humor mi sie poprawi.

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-30 o 09:29
Stary 2010-09-30, 09:29   #1229
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
alutka niieee to naprawdę jest głupie :P jeszcze padniecie ze śmiechu i będę miała was na sumieniu strasznie się wygłupie jak to napiszę
Nie bedziemy sie smiac.
Stary 2010-09-30, 09:38   #1230
kinia656
Zadomowienie

hehe jaasne nie bedziecie się śmiać

No dobra.. to piszę.. najwyżej wyjdę na idiotkę, co tam

A więc.. od czasu porodu mam takie dziwne wrażenie (ale to chyba nie jest tylko wrażenie) że.. wlatuje mi powietrze "Tam" na dole

Np. jak leżę na boku i bardziej wypnę pupę, albo jak jestem w pozycji na pieska tylko się nie śmiać bo mi tu nie chodzi o seks ;p tylko podobna pozycją w której np. przewijam Natanka.. no to jak tak pupę wypnę to czuję jak mi powietrze "tam" wchodzi

Nigdy tak nie miałam

A ponoć dziurkę mam mniejszą jak przed porodem

Jeny..napisałam to.. idę się schować...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości