|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
Jeśli chodzi o przedszkolankę, to ja sama nie wiem bo ona jest generalnie bardzo sympatyczna tylko nie podoba mi się że od razu dla niej jest niegrzeczny, bo brak mu dyscypliny/posłuszeństwa. Niegrzeczne dziecko to dla mnie takie co bije, gryzie, przeklina, pluje itp. On jest radosnym 3latkiem z dużym temperamentem i ogromną ilością pomysłów na minutę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziś mam na 16 wizytę u gina i mam zamiar wymusić szybkie usg(ost. miałam 6 tygodni temu) żeby sprawdzić wagę i ułożenie bo mam wrażenie że był główkowo a już nie jest... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() spróbuj nie rozmawiać, może będzie więcej spał bo mu będzie nuuudno ![]() Cytat:
![]() mi dzisiaj w zusie nie przyjęli L4, bo lekarzowi ręka zjechała i wyszło ze mam zwolnienie od 25.20.2013 do 5.11.2013 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W jakim wieu ma być to usg i wizyta u neurologa? Podpytam koleżanke bo ona jeździ z synkiem gdzieś w te okolice Twoje ![]() Cytat:
![]() ![]() zieeeeeeewacz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie tym ktg jakoś lekarz nie męczy ![]() ![]() Dobra, odpoczęłam i wracam do roboty ![]() ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...
ZWARIOWANE - madra ta polozna. Sama prawde mowila
![]() MAO - ale brzuch ![]() ![]() A Zuzolek sliczny ![]() Dziewczyny o jakich witaminkach Wy piszecie? Co podajecie ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-10-25 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() bo to że trzylatki nie potrafią jeszcze rozpoznawać swoich emocji do końca to mam nadzieję pani wie ![]() ![]() głównie chodzi o to, że dziecku trzeba wytłumaczyć a nie "jesteś niegrzeczny: i koniec. Prawda taka że dziecko po paru minutach nie wie co zrobiło i nie wie co znaczy "niegrzeczny"trzeba konkretów "to i to zachowanie było nieładne, nie robi się tak bo mogłeś zrobić krzywde koledze. Rozumiem że się zdenerwowałeś, następnym razem przyjdź do mnie to spróbujemy zabawke naprawić" coś w ten deseń ![]() ![]() kurde, chce do pracy ![]() ![]() Ale lekarz nie chce Ci L4 wystawić? Nie rozumiem dlaczego ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-25 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1208 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r..
mówimy o witaminie K+D, albo samej D jak ktoś karmi tylko mm
#1209 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r..
MAO - super masz już brzuch ! Żeby mi też tak ładnie malał po porodzie
![]() Zuzolek prześliczna ![]() Zwariowane - a mówili Ci na wizycie czy już jakieś rozwarcie masz ? Ja jak byłam 10 października to szyjkę już miałam bardzo krótką ale rozwarcia brak. A Leo ma super wagę, zobacz a wcześniej Cię jakiś lekarz straszył że bardzo duże dziecko i że dużo wód masz. Brzucho i mieszkanie super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki za wszystkie miłe słowa o moim brzuchu i o małej królewnie ![]()
![]() |
#1211 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1212 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kuchnia i sypialnia super! Widzę w łóżku bananowego kochanka ![]() A położna dobrze gada. Lepiej wiedzieć co nas czeka, a nie samą sielankę sobie wyobrażać. Jakie te skurcze Ci się pisały na KTG? Na ile %? Oby clotrimazol pomógł na tą wysypkę ![]() Idę smażyć mielone ![]()
![]() |
#1213 |
Zadomowienie
|
Anoula, Maomami- dzięki.
![]() ![]() Trele- zapraszam do Krk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Raczkowanie
|
nie nadążam za wami już nowy wątek.... to się melduję i witam w 32 tc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do skurczy, to nie widziałam całego zapisu, tylko sam początek i były tam przez chwilkę 20%-30%, a potem spadek do 0%. Dalej nie wiem ![]() Miałam się przespać, żeby wyleczyć tą moją bolącą głowę i chyba nic z tego ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Raczkowanie
|
Witajcie lasencje
![]() Mao- jaki Ty masz brzuszek ![]() ![]() ![]() Nadrobiłam, ale nie pamietam co miałam pisać. Mam zbudyniały mózg i jestem zakręcona jak chiński słoik ![]() Wczoraj miałam pierwsze ktg, myslałam że odlece, ale wytrzymałam te 30 minut ![]() ![]() Miałam jeszcze mieć usg, ale ginka nie miała jak zrobic, bo na Izbie Przyjęć była sama- 4 pacjentki do przyjęcia, dwa porody i jeszcze coś tam, to pojechałam dzisiaj sprawdzić te moje wody płodowe. Wszystko dobrze, ale ale, w poniedziałek miałam usg i maluchy ważyły po 2,3 kg , a dzisiaj jedno juz 2,8 kg a drugie 2,6 kg ![]() ![]() ![]() Oczywiście pochwaliłam sie T ich wagą, a ta na to to jakieś duże te dzieci, w poniedziałek to samo, ja ☠☠☠☠☠☠☠e, czy ona nie wie, że to nie są dokładne pomiary, w☠☠☠☠ia mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Rozeznanie
|
a ja mam takie pytanie z innej beczki apropo mojej pechowej zmywarki...od kilku dni zauwazyłam że nie domywami naczyń, sprzwadziłam dysze, filtr....sól i nabłyszczacz jest...i jak najpierw myslałam ze moze po prostu było zaschniete i nie dała sobie rady to tak teraz watpiebonie domywakubka z herbaty czy np noża z nutelli....macie jakis pomysł?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jak u mnie, tzn ja mam i rozwarcie i szyjkę skróconą - po cichu liczę na szybszy poród ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...
Aha..
Majka dostala zastrzyk z vit.K przy narodzinach. A D to tylko przy Mm tak? Edit. Juz doczytalam. Wit D3 podaje sie przy karmieniu piersia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-10-25 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1222 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy wypisie ze szpitala mi powiedzieli żebym jej dawała wit. D, a od 8 dobry życia jeżeli jest więcej karmienia piersią albo samo piersią to wit. K+D,
![]() |
#1225 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Wtajemniczenie
|
Witam!Kto będzie parą dla mnie i mojego Filipka w poniedzialek 28.10?
![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Konto usunięte
|
Na serce dostałam Metokard- on jest na arytmię.
Nie mam nadal ustalonego cc- wyjdzie w trakcie, ale ja się na nie nastawiam szczególnie przez wzgląd na bliznę i paciorkowca. W poniedziałek mam wizytę i zobaczymy co powie pani dr- ja sądzę, że złapie mnie w domu i pojedziemy. Będę wtedy nalegać na cc. Mam dzwonić do swojej pani dr jak coś się zacznie, a ona zadzwoni do lekarza, który będzie miał wtedy dyżur w szpitalu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i wiecie co dzisiaj chyba lepiej z domu moze nie wychodzić bo mam jakiegos mega pecha... Najpierw fryzjerka mi niedojechała do salonu i dalej strasze włosami..;/ ta zmywara paskudna i co jescze??właśnie chciałam sobie puscic plyte na wiezy a tu szufladka na plyte sienie wysuwa....nosz.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pary to na pewno ktos sie znajdzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Ciekawe co tam u De ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.