Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 12:24   #1201
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
przeszły mnie dreszcze

mój tż czasami żartuje że sobie kupi jakiegoś pająka albo węża to mu mówię że okej ale będzie sobie z nim mieszkał w pywnicy

jakby takiego pupilka sobie sprawił to więcej niż pewnoe że wizyty swojej teściowej ma z głowy

sklep
http://www.blizejciebie.pl/promocje.html,1,home

ja się nie przejmuję nic a nic ja tam akurat z tyh którym kg w ta czy drugą różnicy nie robi poza tym - właściwiemamt ylko brzuch, nie wiem gdzie ta reszta się ulokowała, w cyckach może

Natalka zasypiała w sekunde jak tylko czuła świeże powietrze
oby Kacperke pospał ładnie

może w domku troche pośpi to tez się zdrzemnij

dawaj znać jak zagęszczacz działa

dobrze że już w domku jesteś, ale prosze odopczywac i się nie przemęczać

ja sie boję co to będzie za jakieś 13 lat - dwie nastolatki w domu

eh ... nóż mi się w kieszeni otwiera jak widzę takie traktowanie, widzą tylko co dziecko zrobiło ale zapytać dlaczego to już się nie chce, najlepiej dac kare od razu i naskarżyć rodzicom
z tego wszystkiego to najgorzej z ta zabawką, ale przecież dziecko się zdenerwowało i rzuciło,nooo, dzieci przecież nie znają tak swoich emocji jak dorosły. To się mówi że nie wolno, ze rozumiem że poczuł zlosc, ale mógł komuś rkzywde zrobić - najprawdopodobniej drugi raz by tak nie zrobił, a tak to dziecko samo nie wie o co kaman.

Ja bym chętnie ta panią zaprosiłą do grupy którą ja miała w ubiegłym roku, nie nadąrzyłaby "skarżyć" rodzicom musiałaby na kartce spisywac żeby niczego nie zapomnieć jak sobie przypomne ten monitoring - jak dzieciaki miały czas na zabawe to stałam przy biurku i jak kamera głowa w prawo i lewo, pełny monitoring no ale takie dzieciaczki miałam, co zrobić, specyficzne środowisko.

spróbujcie z bujaczkiem

suuuuper

jezuśku ogromne współczucia dla rodziców i rodzinki
to jest strata nie do opisania. Ja raz byłam na pogrzebie miesięcznego dzieciatka, najgorsza godzina w moim życiu a to przecież nie było moje dziecko tylko znajomych.
Co do waszych kontaktów - wszystko zalezy od tego jak rodzice sobie z ta tragedią poradzą. Zobaczycie jaka będzie sytuacja, nie narzucajcie się ze swoim maleństwem,nie mówcie za dużo jakie jets och i ach chociaż wiem ze ciężko się powstrzymać. Jak będą chcieli to smai zaczną podpytywac, podchodzic do maleństwa. Na pewno wyczujecie co i jakzrobić zeby było dobrze dla wszystkich

dokładnie
ja najpierw używałam tylko lampki solnej, daje malutko światła, ale z czasem to nawet nie była potrzebna bo się wszystko na czuja robi i półśpiąco

bożesz co to będzie

Lece, bo mam dziś duuuużo prac zaplanowanych. Zajrze jak się zmęcze
ja też mam dreszcze na myśl o pająkach grrr...
Jeśli chodzi o przedszkolankę, to ja sama nie wiem bo ona jest generalnie bardzo sympatyczna tylko nie podoba mi się że od razu dla niej jest niegrzeczny, bo brak mu dyscypliny/posłuszeństwa. Niegrzeczne dziecko to dla mnie takie co bije, gryzie, przeklina, pluje itp. On jest radosnym 3latkiem z dużym temperamentem i ogromną ilością pomysłów na minutę Nie mówię, że jest idealny ale mam wrażenie, że to Pani sobie z nim nie radzi a jemu trzeba zorganizować czas tak by miał zajęcie...

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Dobrze że z serduszkiem się uspokoiło wiem co czujesz.
Co do przedszkola to powiem ci z własnego doświadczenia bo u nas nigdy nie było problemu póki nie pojawiła sue nowa pani i zaczęły się skargi typu biega bawi się w wojnę krzyczy itp.wiem że moje dziecko ma dużo aż za dużo energii i ciągle gada nawet do talerza z zupa ale to bie jest nic złego.ale zadzwoniłam do znajomej terapeuty i najpierw kazała ni powiedzieć jakiego typu są uwagi potem zaczęła się śmiać a potem podsumowała że to nauczycielka powinna skoczyć na terapię bo widocznie nie daje sobie rady z dzieckiem i najłatwiej zwalić na rodziców i psychologów. Bo skoro w domu dziecko zachowuje się jak wcześniej i skarg nie było to coś jest nie tak.bo jeśli jest problem to najpierw powinno się go między dziećmi rozwiązywać. Że sobie chciał zupę zrobić z monte to może będzie kucharzem a magdalena gessler też takerzami rzuca:-D
moja mama właśnie to powiedziała hehe to dlatego, że często gotuje jak ja coś robię w kuchni. wtedy daję mu garnek, łyżkę, trochę kaszy gryczanej, on dodaje sól i pieprz i wodę i na dworzu w wiaderku zawsze miesza piasek z trwaą, liśćmi, kwiatami itp.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

A co ona by chciała żeby dziecko w ciszy sobie malowało, siedziało i w ogóle problemów nie sprawiało?

no widocznie są takie dzieci...

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ostatnio nie wrzucałam więc dzisiaj wstawię fotki, mój mały ziewacz i królewna w bujaczku i jeszcze mój brzuch- prawie dwa tygodnie po porodzie
Brzuch świetny !!! wow!!! A mała śliczna

Dziś mam na 16 wizytę u gina i mam zamiar wymusić szybkie usg(ost. miałam 6 tygodni temu) żeby sprawdzić wagę i ułożenie bo mam wrażenie że był główkowo a już nie jest... Poza tym chcę jeszcze raz o zwolnieniu zagadać... a jak nie to stwierdziłam że nie bede z siebie wariata robiła i chodziła do rodzinnego tylko wezmę 5 dni urlopu. I tak mam 16 dni zaległych.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:26   #1202
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Pytanie do Krakowianek:

Znacie jakiś komis dziecięcy w Krk? Bo szukam torby do wózka, a na all nic ciekawego nie ma.
u mnie na osiedlu ostał się jeden, ale nie wiem czy torby do wózków są
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:27   #1203
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Acelinka co do rodzenia to ja się wczoraj w nocy przestraszyłam ze coś się dzieje bo bite 3 godziny mega mocno bolało mnie podbrzusze jakna okres. Ale przeszło.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
postaram się ale nie wiem co na to moje dziecko

idę wyrzucę materacyk z łóżeczka na dwór niech się powietrzy bo chciałam dzisiaj łóżeczko "ubrać" niby tylko ochraniacz założę i prześcieradełko i nic więcej skoro bez poduszki będzie leżała
ja wykorzystałam poduszke i dałam pod materac żeby był wyżej tzn przy natalce tak miałam, teraz tez tak zrobie tylk najpierw trzeba kołyske przywieźc
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
tez bym chciala

czy wasze dzieci tez tak chetni jedza wit.? jak je podajecie zeby nie wypluwały?
nati tez mi wypluwała, dawał ciut więcej niż trzeba zawsze coś tam połknęła
Cytat:
a ja własnie w nocy gadam z moim dzieciem musze to zmienic, nie pomyślałam wcześniej o tym..

Dostałam drugiego lewka
a jadostała maila że mi wyślą lewka

spróbuj nie rozmawiać, może będzie więcej spał bo mu będzie nuuudno
Cytat:
z melkiem nie moge mieszać bo on nie zawsze wypije wszystko i w szpitalu nie pozwolili mi dawać do butli, a jak do buzi daje to on to wypluwa zanim cyca złapie. Dziwne dziecie

Lineczk

ale mają burdel w tych przychodniach..

Poszła mi mamuska zarejestrować młodego do neurologa i wyobraźcie sobie że na skierowaniu zamiast danych Kacpra to jakiegoś Maćka i co sie okazało? że wsyzstkie skierowania i recepty są nie na mojego syna tylko jakiegoś innego, urodzonego tydzień wcześniej . i teraz lecieć trzeba do poradni, tam muszą pozamieniać a kolejki mi nikt trzymać nie bedzie!
nosz masakra

mi dzisiaj w zusie nie przyjęli L4, bo lekarzowi ręka zjechała i wyszło ze mam zwolnienie od 25.20.2013 do 5.11.2013 kuurrrde nosz wiadomo że to jest tam 1 a ni 2 przecież nie ma 20 miesiąca no ale że ta jedynka wyglądała tak jak dwójka, a gdzie indziej były ładniejsze jedynki to musze to poprawić. Na szczęście pani była tak miła, że wpisała mi to L4 do kompa, zrobiła sobie ksero i wystawiła zaświadczenie że mam ubezpieczenie (będe potrzebowac do szpitala na niedzielę) a w poniedziałek tż może przynieść poprawione L4.
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Acelinko jak to jest z tym sklepem internetowym?Ja z małej miejscowości też mogę sobie zamówić coś z tego sklepu i mi dowiozą?Kompletnie się na tym nie znam
jasne, dowiozą wszędzie gdzie chcesz bo to kurier wozi jak masz zakupy za jakąs kwote (kiedyś było 150 zł) to za darmo wysyłają nawet
Cytat:
mało tego, terminy dopiero na przyszły rok.. kuźwa. ciekawe jak ja mam go do przyszłęgo roku trzymać bez szczepień itd.......

Czy ktos tu z okolic moich- śląsk- BYTOM,CHORZÓW,KATOWICE,GL IWICE,ZABRZE wie gdzie mozna sie szybciej dostać na USG główki i do neurologa dla małego? BYTOM batorego odpada..
eeee, nosz bezsensu nie mam pojęcia gdzie by było najszybciej.
W jakim wieu ma być to usg i wizyta u neurologa? Podpytam koleżanke bo ona jeździ z synkiem gdzieś w te okolice Twoje
Cytat:
No to faktycznie mają nieziemski burdel, a terminy szkoda gadać

My witaminke podajemy tak, że mąż ją wlewa małej do buźki a ja jej trzymam buziaka żeby nie wypluła, nie jakoś na siłe tylko prosto a nie żeby kręciła na boki

Mała dzisiaj coś niespokojna, niby śpi, ale jakoś tak kwili dzisiaj, pręży się, dużo bączków puszcza więc pewnie brzuszek jej coś dolega, na szczęście kupki ładnie robi. Ja mam biegaczkę więc jej też może coś tam w brzusiu się dzieje, tylko nie mam pojęcia po czym by to mogło być wczoraj zjadłam kisiel z nowości, no ale po kisielu to chyba nie
Ostatnio nie wrzucałam więc dzisiaj wstawię fotki, mój mały ziewacz i królewna w bujaczku i jeszcze mój brzuch- prawie dwa tygodnie po porodzie
jaki brzuch Ty w ogóle w ciąży byłaś?

zieeeeeeewacz
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
a wczoraj brykę dla Marysi

chodzę też na SR, zajęcia są bardzo przydatne i myślę, że pomogą w tym wielkim dniu na porodówce

ściskam Was mocno, dwupaki, mamuski i dzieciaczki
super bryka!
Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
No więc my już po wizycie
Szyjka się skraca, na KTG "coś się rusza", ale nie zapowiada się, że urodzę w najbliższych dniach .. Grzeczny synuś Słucha tatusia
Leo w 39t3d waży 3463 g (Rybko, dopisz proszę na pierwszą stronę )
Poza tym ta moja wysypka to może być grzybica Kazał smarować clotrimazolem, jeśli nie przejdzie to wtedy iść do dermatologa.
Moja mama mówiła, że jak była w ciąży z moim bratem, to taka wysypka pojawiła jej się na udach i strasznie męczyła się z nią jakiś czas, stosując leki od dermatologa. Mam nadzieję, że mi szybko przejdzie, bo w nocy nieświadomi się drapię przez sen.

A co do nocy, to kolejną mogę uznać za nieprzespaną.. w ogóle się nie wyspałam, co chwila budzenie, przekręcanie, oczy jak 5 zł.. : a teraz tak potwornie boli mnie głowa, że o matko.

W czasie KTG miałam jeszcze rozmowę z położną, która "uświadamiała" mnie, że wcale nie jest super, ekstra i kolorowo po porodzie, że nie ma co się nastawiać na sielankę, bo rzeczywistość jest inna i niektórzy mogą się rozczarować, bo np. nie czują ogromnej miłości do swojego dziecka, tylko takie "o, fajnie. mam dziecko. super" . Ogólnie mówiła o baby blues, o karmieniu, o tym, że "nie ma spania, jest opróżnianie cycków" Cytując "te wszystkie mamy itd mają w okół skakać, a Ty masz się zajmować cyckami! Po karmieniu pierś ma być całkiem wyczyszczona, po następnym kolejna i tak w kółko ".

We wtorek mam przyjść na kolejne KTG, o której mi się zachce I tak co dwa dni, aż będę tydzień przeterminowana, to wtedy do szpitala .

A teraz wrzucam mój 40 tygodniowy brzuszek ( 107 cm w obwodzie ) , sypialnię i kuchnię - jakość beznadziejna, no ale czego wymagać od telefonu
a to Ci położna w sumie ma rację, chociaż wiadomo że moze pójśc w jedną albo druga strone, ale lepiej się nastawić na gorszą to potem człowiek miło zaskoczony

Mnie tym ktg jakoś lekarz nie męczy pierwsze pewnie będe miała w niedziele

Dobra, odpoczęłam i wracam do roboty zrobiłam dzis więcej niż od początku tygodnia fajnie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:33   #1204
Trele_Morele
Zakorzenienie

Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...

ZWARIOWANE - madra ta polozna. Sama prawde mowila

MAO - ale brzuch Ty napewno w ciazy bylas?
A Zuzolek sliczny

Dziewczyny o jakich witaminkach Wy piszecie? Co podajecie ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-10-25 o 12:35
Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:34   #1205
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ja też mam dreszcze na myśl o pająkach grrr...
Jeśli chodzi o przedszkolankę, to ja sama nie wiem bo ona jest generalnie bardzo sympatyczna tylko nie podoba mi się że od razu dla niej jest niegrzeczny, bo brak mu dyscypliny/posłuszeństwa. Niegrzeczne dziecko to dla mnie takie co bije, gryzie, przeklina, pluje itp. On jest radosnym 3latkiem z dużym temperamentem i ogromną ilością pomysłów na minutę Nie mówię, że jest idealny ale mam wrażenie, że to Pani sobie z nim nie radzi a jemu trzeba zorganizować czas tak by miał zajęcie...

Dziś mam na 16 wizytę u gina i mam zamiar wymusić szybkie usg(ost. miałam 6 tygodni temu) żeby sprawdzić wagę i ułożenie bo mam wrażenie że był główkowo a już nie jest... Poza tym chcę jeszcze raz o zwolnieniu zagadać... a jak nie to stwierdziłam że nie bede z siebie wariata robiła i chodziła do rodzinnego tylko wezmę 5 dni urlopu. I tak mam 16 dni zaległych.
no własnie on ma dopiero 3 latka. Pani w innych sytuacjach moze okej, głównie choddzi mi o to ze nie spytałą go dlaczego tak zrobił - gdyby spytałą to by wiedziała że dla niego to zabawa była. ( a tak na marginesie moja natalka robi takie same zupki ) Tak samo z zabawką - gdyby spytała to by wiedziała że on nie chciał w kolegę rzucić, nie był zły na kolege tylko na ta konkrtną zabawke, bo się popsuła. Jakby jej się samochód na środku drogi popsuł też by się wkurzyła baba
bo to że trzylatki nie potrafią jeszcze rozpoznawać swoich emocji do końca to mam nadzieję pani wie nie no musi wiedzieć

głównie chodzi o to, że dziecku trzeba wytłumaczyć a nie "jesteś niegrzeczny: i koniec. Prawda taka że dziecko po paru minutach nie wie co zrobiło i nie wie co znaczy "niegrzeczny"trzeba konkretów "to i to zachowanie było nieładne, nie robi się tak bo mogłeś zrobić krzywde koledze. Rozumiem że się zdenerwowałeś, następnym razem przyjdź do mnie to spróbujemy zabawke naprawić" coś w ten deseń ale przecież wiesz

kurde, chce do pracy chociaż na 3 dni

Ale lekarz nie chce Ci L4 wystawić? Nie rozumiem dlaczego

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-10-25 o 12:36
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:34   #1206
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
się będziesz najwyżej w piekle smażyć za to, ja jak teraz mam smaki na mięsko w ciąży to nawet w piątek sobie nie odmawiam, Zosia za chuda wiec nie będę jej pościć, dziś zjadłam kanapkę z salami na śniadanie. nie mówcie mojej teściowej o tym.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

już mi pachnie - jak to się robi?
Ja robię tak: na oliwie podsmażam 1 cebulę oraz ok. 0.5 kg obranych, umytych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Tak 3-4 minutki, co by ziemniaki nabrały aromatu tej podszklonej cebuli Potem siup do garnka, zalewam 0.5 litra bulionu, dodaję odrobinę pora jak mam, i gotuję tak. ok. godziny. Co by się niemal rozpadały. Do tego dodaję: cząber, ciut czosnku [bo mój chłop nie lubi], tymianek, soli trochę, pieprzu, papryki słodkiej, ostrej - jak kto lubi Blenduję na krem. Na patelni podsmażam boczuś. łączę razem, chwilę gotuję, podaję w miseczkach. Na wierzch robię kleksa z kwaśnej śmietany
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:37   #1207
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robię tak: na oliwie podsmażam 1 cebulę oraz ok. 0.5 kg obranych, umytych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Tak 3-4 minutki, co by ziemniaki nabrały aromatu tej podszklonej cebuli Potem siup do garnka, zalewam 0.5 litra bulionu, dodaję odrobinę pora jak mam, i gotuję tak. ok. godziny. Co by się niemal rozpadały. Do tego dodaję: cząber, ciut czosnku [bo mój chłop nie lubi], tymianek, soli trochę, pieprzu, papryki słodkiej, ostrej - jak kto lubi Blenduję na krem. Na patelni podsmażam boczuś. łączę razem, chwilę gotuję, podaję w miseczkach. Na wierzch robię kleksa z kwaśnej śmietany
Boziu ja bym mogla byc Twoim mezem )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-25, 12:39   #1208
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r..

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
ZWARIOWANE - madra ta polozna. Sama prawde mowila

MAO - ale brzuch Ty napewno w ciazy bylas?
A Zuzolek sliczny

Dziewczyny o jakich witaminkach Wy piszecie? Co podajecie ?

mówimy o witaminie K+D, albo samej D jak ktoś karmi tylko mm

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:45   #1209
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r..

MAO - super masz już brzuch ! Żeby mi też tak ładnie malał po porodzie A duży miałaś brzuch przed porodem ? Może masz jakieś foto?
Zuzolek prześliczna

Zwariowane - a mówili Ci na wizycie czy już jakieś rozwarcie masz ?
Ja jak byłam 10 października to szyjkę już miałam bardzo krótką ale rozwarcia brak. A Leo ma super wagę, zobacz a wcześniej Cię jakiś lekarz straszył że bardzo duże dziecko i że dużo wód masz. Brzucho i mieszkanie super
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:48   #1210
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
MAO - super masz już brzuch ! Żeby mi też tak ładnie malał po porodzie A duży miałaś brzuch przed porodem ? Może masz jakieś foto?
Zuzolek prześliczna

Ja jak byłam 10 października to szyjkę już miałam bardzo krótką ale rozwarcia brak. A Leo ma super wagę, zobacz a wcześniej Cię jakiś lekarz straszył że bardzo duże dziecko i że dużo wód masz. Brzucho i mieszkanie super
Miałam 103 cm w pępku
Dzięki za wszystkie miłe słowa o moim brzuchu i o małej królewnie

Stary 2013-10-25, 12:52   #1211
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Zuzolek prześliczna

O rozwarciu nic nie mówił tylko, że szyjka się skraca

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 12:53   #1212
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
No to faktycznie mają nieziemski burdel, a terminy szkoda gadać

My witaminke podajemy tak, że mąż ją wlewa małej do buźki a ja jej trzymam buziaka żeby nie wypluła, nie jakoś na siłe tylko prosto a nie żeby kręciła na boki

Mała dzisiaj coś niespokojna, niby śpi, ale jakoś tak kwili dzisiaj, pręży się, dużo bączków puszcza więc pewnie brzuszek jej coś dolega, na szczęście kupki ładnie robi. Ja mam biegaczkę więc jej też może coś tam w brzusiu się dzieje, tylko nie mam pojęcia po czym by to mogło być wczoraj zjadłam kisiel z nowości, no ale po kisielu to chyba nie
WOW brzuszek BAJKA! Pięknie wygląda Oby u mnie też tak kolorowo było... Mała słodka Drapie się pazurkami czy ma wiecznie zimne rączki że skarpeteczki jej zakładacie?

Cytat:
śliczna

a Ty super wyglądasz

Hej!!!

już chyba nigdy na bieżąco nie będę

u nas remont łazienki w toku, więc nadal jesteśmy na emigracji u rodziców: ja, mąż i kot

ostatnio zakupiliśmy nareszcie wanienkę (zielona, niech będzie uniwersalna;p) i rożek

a wczoraj brykę dla Marysi

chodzę też na SR, zajęcia są bardzo przydatne i myślę, że pomogą w tym wielkim dniu na porodówce

ściskam Was mocno, dwupaki, mamuski i dzieciaczki
za zakupy! Wózek śliczny, w takich kolorach jak mój

Cytat:
No więc my już po wizycie
Szyjka się skraca, na KTG "coś się rusza", ale nie zapowiada się, że urodzę w najbliższych dniach .. Grzeczny synuś Słucha tatusia
Leo w 39t3d waży 3463 g (Rybko, dopisz proszę na pierwszą stronę )
Poza tym ta moja wysypka to może być grzybica Kazał smarować clotrimazolem, jeśli nie przejdzie to wtedy iść do dermatologa.
Moja mama mówiła, że jak była w ciąży z moim bratem, to taka wysypka pojawiła jej się na udach i strasznie męczyła się z nią jakiś czas, stosując leki od dermatologa. Mam nadzieję, że mi szybko przejdzie, bo w nocy nieświadomi się drapię przez sen.

A co do nocy, to kolejną mogę uznać za nieprzespaną.. w ogóle się nie wyspałam, co chwila budzenie, przekręcanie, oczy jak 5 zł.. a teraz tak potwornie boli mnie głowa, że o matko.

W czasie KTG miałam jeszcze rozmowę z położną, która "uświadamiała" mnie, że wcale nie jest super, ekstra i kolorowo po porodzie, że nie ma co się nastawiać na sielankę, bo rzeczywistość jest inna i niektórzy mogą się rozczarować, bo np. nie czują ogromnej miłości do swojego dziecka, tylko takie "o, fajnie. mam dziecko. super" . Ogólnie mówiła o baby blues, o karmieniu, o tym, że "nie ma spania, jest opróżnianie cycków" Cytując "te wszystkie mamy itd mają w okół skakać, a Ty masz się zajmować cyckami! Po karmieniu pierś ma być całkiem wyczyszczona, po następnym kolejna i tak w kółko ".

We wtorek mam przyjść na kolejne KTG, o której mi się zachce I tak co dwa dni, aż będę tydzień przeterminowana, to wtedy do szpitala .

A teraz wrzucam mój 40 tygodniowy brzuszek ( 107 cm w obwodzie ) , sypialnię i kuchnię - jakość beznadziejna, no ale czego wymagać od telefonu
Widać po brzuszku, że to już końcóweczka, spory jest! Mój chyba tyle nie urośnie Ile masz w pasie?
Kuchnia i sypialnia super! Widzę w łóżku bananowego kochanka
A położna dobrze gada. Lepiej wiedzieć co nas czeka, a nie samą sielankę sobie wyobrażać.
Jakie te skurcze Ci się pisały na KTG? Na ile %?
Oby clotrimazol pomógł na tą wysypkę

Idę smażyć mielone

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:57   #1213
nasturcja7667
Zadomowienie

Anoula, Maomami- dzięki. Będę szukać zatem

Trele- zapraszam do Krk
Stary 2013-10-25, 13:01   #1214
Messsuah
Raczkowanie

nie nadążam za wami już nowy wątek.... to się melduję i witam w 32 tc
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 13:04   #1215
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Widać po brzuszku, że to już końcóweczka, spory jest! Mój chyba tyle nie urośnie Ile masz w pasie?
A położna dobrze gada. Lepiej wiedzieć co nas czeka, a nie samą sielankę sobie wyobrażać.

Idę smażyć mielone
Na wysokości pępka mam 107cm Bez bananowego kochanka to bym chyba w ogóle nie spała
A co do skurczy, to nie widziałam całego zapisu, tylko sam początek i były tam przez chwilkę 20%-30%, a potem spadek do 0%. Dalej nie wiem

Miałam się przespać, żeby wyleczyć tą moją bolącą głowę i chyba nic z tego Jakiś dzień do , a muszę za godzinę iść siostrę czesać i malować na półmetek Jejku, mam nadzieję, że wszystko będzie szło gładko i nie będzie musiała 3 razy głowy myć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 13:07   #1216
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Witajcie lasencje

Mao- jaki Ty masz brzuszek nie jedna chciałaby miec taki, wtym ja a maleństwo przecudne, już nie mogę się doczekać naszych

Nadrobiłam, ale nie pamietam co miałam pisać. Mam zbudyniały mózg i jestem zakręcona jak chiński słoik
Wczoraj miałam pierwsze ktg, myslałam że odlece, ale wytrzymałam te 30 minut najlepsze było, że obok za parawanem kobieta rodziła maleństwo, ale się nasluchałam jej okrzyków, wyzwisk, próśb, zapewnień, że nigdy więcej ogólnie ktg wyszlo dobrze.
Miałam jeszcze mieć usg, ale ginka nie miała jak zrobic, bo na Izbie Przyjęć była sama- 4 pacjentki do przyjęcia, dwa porody i jeszcze coś tam, to pojechałam dzisiaj sprawdzić te moje wody płodowe.
Wszystko dobrze, ale ale, w poniedziałek miałam usg i maluchy ważyły po 2,3 kg , a dzisiaj jedno juz 2,8 kg a drugie 2,6 kg szok normalnie, wiadomo, że jest granica tolerancji +/- 0,5 kg, ciekawa jestem jak w końcu wyjdą z wagą, teraz mamy 35 tc. Czyli patrząc normalnie to mam 5,4 kg dziecka w brzuszku toż to gigant hehe wiem, wiem, tak się nie patrzy na to, dwa, to dwa.
Oczywiście pochwaliłam sie T ich wagą, a ta na to to jakieś duże te dzieci, w poniedziałek to samo, ja ☠☠☠☠☠☠☠e, czy ona nie wie, że to nie są dokładne pomiary, w☠☠☠☠ia mnie
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 13:08   #1217
Antibia86
Rozeznanie

a ja mam takie pytanie z innej beczki apropo mojej pechowej zmywarki...od kilku dni zauwazyłam że nie domywami naczyń, sprzwadziłam dysze, filtr....sól i nabłyszczacz jest...i jak najpierw myslałam ze moze po prostu było zaschniete i nie dała sobie rady to tak teraz watpiebonie domywakubka z herbaty czy np noża z nutelli....macie jakis pomysł?
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 13:08   #1218
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
nie nadążam za wami już nowy wątek.... to się melduję i witam w 32 tc
Nie dziwię się, ze nie nadążasz, bo Ty chyba dwa wątki obskakujesz, nie? Ja przy jednym ledwo wyrabiam
Stary 2013-10-25, 13:17   #1219
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam 103 cm w pępku
Dzięki za wszystkie miłe słowa o moim brzuchu i o małej królewnie
o, to ja teraz tyle mam

Cytat:
O rozwarciu nic nie mówił tylko, że szyjka się skraca
to jak u mnie, tzn ja mam i rozwarcie i szyjkę skróconą - po cichu liczę na szybszy poród

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 13:20   #1220
Trele_Morele
Zakorzenienie

Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...

Cytat:
mówimy o witaminie K+D, albo samej D jak ktoś karmi tylko mm
Aha..
Majka dostala zastrzyk z vit.K przy narodzinach.
A D to tylko przy Mm tak?

Edit. Juz doczytalam. Wit D3 podaje sie przy karmieniu piersia.

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-10-25 o 13:27
Stary 2013-10-25, 13:22   #1221
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
a ja mam takie pytanie z innej beczki apropo mojej pechowej zmywarki...od kilku dni zauwazyłam że nie domywami naczyń, sprzwadziłam dysze, filtr....sól i nabłyszczacz jest...i jak najpierw myslałam ze moze po prostu było zaschniete i nie dała sobie rady to tak teraz watpiebonie domywakubka z herbaty czy np noża z nutelli....macie jakis pomysł?
noża po nutelli może nie domywać i wszystko może być w porządku u moich rodziców też się tak działo
Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Witajcie lasencje

Mao- jaki Ty masz brzuszek nie jedna chciałaby miec taki, wtym ja a maleństwo przecudne, już nie mogę się doczekać naszych

Nadrobiłam, ale nie pamietam co miałam pisać. Mam zbudyniały mózg i jestem zakręcona jak chiński słoik
Wczoraj miałam pierwsze ktg, myslałam że odlece, ale wytrzymałam te 30 minut najlepsze było, że obok za parawanem kobieta rodziła maleństwo, ale się nasluchałam jej okrzyków, wyzwisk, próśb, zapewnień, że nigdy więcej ogólnie ktg wyszlo dobrze.
Miałam jeszcze mieć usg, ale ginka nie miała jak zrobic, bo na Izbie Przyjęć była sama- 4 pacjentki do przyjęcia, dwa porody i jeszcze coś tam, to pojechałam dzisiaj sprawdzić te moje wody płodowe.
Wszystko dobrze, ale ale, w poniedziałek miałam usg i maluchy ważyły po 2,3 kg , a dzisiaj jedno juz 2,8 kg a drugie 2,6 kg szok normalnie, wiadomo, że jest granica tolerancji +/- 0,5 kg, ciekawa jestem jak w końcu wyjdą z wagą, teraz mamy 35 tc. Czyli patrząc normalnie to mam 5,4 kg dziecka w brzuszku toż to gigant hehe wiem, wiem, tak się nie patrzy na to, dwa, to dwa.
Oczywiście pochwaliłam sie T ich wagą, a ta na to to jakieś duże te dzieci, w poniedziałek to samo, ja ☠☠☠☠☠☠☠e, czy ona nie wie, że to nie są dokładne pomiary, w☠☠☠☠ia mnie
za wagę, faktycznie kolosa nosisz w tym brzuszku
Stary 2013-10-25, 13:24   #1222
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
o, to ja teraz tyle mam

to jak u mnie, tzn ja mam i rozwarcie i szyjkę skróconą - po cichu liczę na szybszy poród
O boziu jak ja bym chciala miec szybki porod juz dzis kolezance powiedzialam ze moze bolec, ale byle szybko

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Witajcie lasencje

To podwojnego tetna na ktg sluchalas spore Twoje maluchy, ale to dobrze

Stary 2013-10-25, 13:24   #1223
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
A stosowałaś może płyn do mycia zmywarek? To pierwszy krook zazwyczaj Spróbuj kupić finish, wymyć zmywarę. Jak nie pomoże: puścić ją pustą raz- dwa razy, żeby sprawdzić, czy podgrzewa odpowiednio wodę. [ustaw najwyższą temperaturę mycia i jak otworzysz to albo para buchnie potężnie, albo słabo-jak słabo tzn, ze ten termostat od podgrzewania wody szaleje]
Stary 2013-10-25, 13:30   #1224
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
WOW brzuszek BAJKA! Pięknie wygląda Oby u mnie też tak kolorowo było... Mała słodka Drapie się pazurkami czy ma wiecznie zimne rączki że skarpeteczki jej zakładacie?

za zakupy! Wózek śliczny, w takich kolorach jak mój

Idę smażyć mielone
Drapie się, a pazury ma takie że szok. Rączki swoją drogą ma chłodne ale to podobno normalne. A nie obcinam jej jeszcze pazurków, bo położna powiedziała żeby chociaż jeszcze tydzień poczekać

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Aha..
Majka dostala zastrzyk z vit.K przy narodzinach.
A D to tylko przy Mm tak?

Przy wypisie ze szpitala mi powiedzieli żebym jej dawała wit. D, a od 8 dobry życia jeżeli jest więcej karmienia piersią albo samo piersią to wit. K+D,

Stary 2013-10-25, 13:32   #1225
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
A stosowałaś może płyn do mycia zmywarek? To pierwszy krook zazwyczaj Spróbuj kupić finish, wymyć zmywarę. Jak nie pomoże: puścić ją pustą raz- dwa razy, żeby sprawdzić, czy podgrzewa odpowiednio wodę. [ustaw najwyższą temperaturę mycia i jak otworzysz to albo para buchnie potężnie, albo słabo-jak słabo tzn, ze ten termostat od podgrzewania wody szaleje]
tak czyscilam ja płynem i nawet takim kwaskiem cytrynowym, para bucha naczynia gorace.....dziwne troche bo do tej pory nic sie nie działo...a z nutelli zawsze domywał, na sztućcach czesto cos zostaje.
Stary 2013-10-25, 13:46   #1226
coralady
Wtajemniczenie

Witam!Kto będzie parą dla mnie i mojego Filipka w poniedzialek 28.10? Cc wkońcu ustalona
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 13:49   #1227
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Dobrze że już wróciłaś czyli cc? a powiedz mi, ustaliłas termin?
Na serce dostałam Metokard- on jest na arytmię.

Nie mam nadal ustalonego cc- wyjdzie w trakcie, ale ja się na nie nastawiam szczególnie przez wzgląd na bliznę i paciorkowca.

W poniedziałek mam wizytę i zobaczymy co powie pani dr- ja sądzę, że złapie mnie w domu i pojedziemy. Będę wtedy nalegać na cc. Mam dzwonić do swojej pani dr jak coś się zacznie, a ona zadzwoni do lekarza, który będzie miał wtedy dyżur w szpitalu.
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 13:50   #1228
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam!Kto będzie parą dla mnie i mojego Filipka w poniedzialek 28.10? Cc wkońcu ustalona
Ja chętna ale Ci zazdroszce...jak ja bym chciała wiedzieć kiedy....

i wiecie co dzisiaj chyba lepiej z domu moze nie wychodzić bo mam jakiegos mega pecha...
Najpierw fryzjerka mi niedojechała do salonu i dalej strasze włosami..;/
ta zmywara paskudna i co jescze??właśnie chciałam sobie puscic plyte na wiezy a tu szufladka na plyte sienie wysuwa....nosz....
Stary 2013-10-25, 14:03   #1229
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Ale fajnie , wiesz kiedy Fifiego powitasz
Co do pary to na pewno ktos sie znajdzie

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Ciekawe co tam u De

Stary 2013-10-25, 14:11   #1230
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
tak czyscilam ja płynem i nawet takim kwaskiem cytrynowym, para bucha naczynia gorace.....dziwne troche bo do tej pory nic sie nie działo...a z nutelli zawsze domywał, na sztućcach czesto cos zostaje.
Hmm... może zadzwoń do jakiegoś sewisu? Bo sztućców nie domywać, czy kubka po herbacie to dziwne. A może to kwestia tabletek? Chociaż teoretycznie dobra zmywarka, samą gorącą wodą powinna wszystko domyć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości