Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-20, 10:27   #1201
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość
ja już przestałam starać się nadrabiać, bo nie ma szans :P 2 dni nie zaglądałam, a ponad 20 stron do nadrobienia

ja też mam już dość tego ciepła, przed chwilą skończyłam prasować i cała mokra jestem a wyjście z domu to już masakra całkowita chwila odpoczynku i za obiad się muszę brać tyle dobrze, że mąż posprzątał gdy prasowałam i pranie teraz powiesił
ja przy dziecku nie mam szans, ale ile dam rady, tyle zagladne
Stary 2014-07-20, 10:37   #1202
uoyretfatsul
Raczkowanie

Dzien dobry Tak narzekacie na slonce, ja jeszcze ani jednego dnia lata nie zaznalam i z utesknieniem czekam na upaly w Polsce! Jutro lece wiec uprzedzam, ze znikam na 3 tygodnie. Zobaczymy sie pewnie w czesci III gadulce
uoyretfatsul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 10:42   #1203
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

sjero mnie też czeka prasowanie Aż się boję

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 10:48   #1204
sjero
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez uoyretfatsul Pokaż wiadomość
Dzien dobry Tak narzekacie na slonce, ja jeszcze ani jednego dnia lata nie zaznalam i z utesknieniem czekam na upaly w Polsce! Jutro lece wiec uprzedzam, ze znikam na 3 tygodnie. Zobaczymy sie pewnie w czesci III gadulce
to gdzie mieszkasz, że nie ma upałów? na Grendlandii?

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
sjero mnie też czeka prasowanie Aż się boję
też się bałam, ale nawet sprawnie poszło grunt to ciekawy program/film/serial w tv i zleci nie wiadomo kiedy
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 10:49   #1205
uoyretfatsul
Raczkowanie

Nie tak daleko, bo na Islandii

Ja nigdy nie prasuje, zaczne, kiedy dziecko sie urodzi. Ale zelazko juz mam
Stary 2014-07-20, 10:52   #1206
sjero
Raczkowanie

Cytat:

ja prasuję to co muszę, pościel, ręczniki, spodnie dresowe sobie odpuszczam. Ale koszulki już trzeba, bo wygniecione po praniu, mimo, że staramy się porządnie strzepać i ładnie rozwiesić a prasowanie ciuszków mnie przeraża, choć pocieszam się, że to takie malutkie, że szybko pójdzie
Stary 2014-07-20, 10:55   #1207
uoyretfatsul
Raczkowanie

Cytat:
ja prasuję to co muszę, pościel, ręczniki, spodnie dresowe sobie odpuszczam. Ale koszulki już trzeba, bo wygniecione po praniu, mimo, że staramy się porządnie strzepać i ładnie rozwiesić a prasowanie ciuszków mnie przeraża, choć pocieszam się, że to takie malutkie, że szybko pójdzie
Malutkie, a i motywacja pewnie wieksza.
U nas jedyny problem to koszulki meza, ale prasuje je sobie sam.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-20, 11:08   #1208
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tez prawie nic nie prasuje, jedynie jakieś ubrania na wyjścia ktore maja taki materiał ze trzeba. Ale zwykle koszulki nie, ale i nie mam takiej potrzeby bo wywieszam równo i nie sa pogniecione. Bynajmniej moja pralka tak nie gniecie ich.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 11:40   #1209
Montanka
Rozeznanie

Bajlaga super wieści. Widzę pozytywne nastawienie. Tak trzymaj! Gratuluje chłopca

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
A wiecie, co do kwoty to ja się w pełni zgadzam z Dusiolką, jak się wszystko uzbiera do kupy to tak to kosztuje. Do tego trzeba doliczyć ubrania ciążowe i wizyty lekarskie, jak ktoś chodzi prywatnie. Ja dzisiaj wybrałam się na zakupy. W smyku 5 sztuk body za 30zł, czapeczki za 15zł i skarpetki też za 15zł. Poświęciłam się również i kupiłam ten stanik co rośnie o dwa rozmiary i myślę, że rzeczywiście jest to prawda. W tym rozmiarze co kupowałam był tylko biały, no trudno, cena 75zł. Firma Alles, model to Havana m.
To fakt, że może uzbierać się sumka przy kompletowaniu wyprawki. My to już raz przechodziliśmy. U nas doliczam jeszcze pokój syna i wtedy jest grubo ponad 5 tyś.
Takie najdroższe zakupy to chyba faktycznie wózek, fotelik, łożeczko (solidne drewniane z szufladą kupiliśmy na all za jakieś 550 zł z materacem. Łóżeczko jest nadal w stanie idealnym, a syn spał w nim do drugiego roku życia.), meble, monitor oddechu z nianią.
Dziewczyny ta niania to dla mnie najważniejsza część wyprawki. Chcieliśmy ja bardzo, bo wiedzieliśmy, że z nią nasz odpoczynek będzie spokojniejszy, a dziecko będzie bezpieczne. Bardzo się przydała, chyba mogę śmiało powiedzieć, że uratowała życie syna. Włączyła się kilka razy podczas jego snu - łącznie chyba z 6, czy 7. Używaliśmy jej 1,5 roku.

Justyna, jak ten stanik leży? Faktycznie wyglada na taki, że i większe piersi się w nim zmieszczą?
Patrzyłam na all. Też można kupić. Mogłabyś napisać, ile dokładnie ma ten 75 ma w obwodzie?

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
ponoć w wyprawce zimowej do szpitala też 2 szt. czapeczek cienkich i jedna ciepła, zimowa

a po kąpieli właśnie nie wiem jak jest z tą czapeczką - "starsza szkoła" mówi, żeby zakładać, "nowa szkoła" żeby nie ja chyba będę zakładać

myśle o Bajladze
My używaliśmy czapeczki po kąpieli. Kąpaliśmy, nakładaliśmy czapeczkę, cyc i spać. Przy następnym karmieniu juz ściągałam czapkę. Mieliśmy kilka takich bawełnianych, bez sznurków. Jedna też w szpitalu była potrzebna, zaraz po porodzie. Taka jednorazówka, bo potem cała w krwi była.

Cytat:
Napisane przez sweetbe Pokaż wiadomość
w poniedziałek ide na to badanie potrojne, ale podobno nie jest one za dobre, pewnie się dowiem na następnej wizycie bo to będzie 18 tydz 4 dni,i wtedy powinno być te polowkowe, przez ten stres glowa mnie ciagle boli,

ja tam nikogo nie krytykuje , że kupuje w SMyku czy używane, każdy kupuje jak uważa i jak go stać, ja nie dostaje po nikim ubran, kupuje nowe głownie na allegro, albo na targu Załęze tam się da chyba co 68 rozmiaru kupic w hurcie i tez tanio, wiadomo ze body, śpiochy to nawet po 4 razy na dzień się zmienia, a nie chce mi się prać codziennie,
używanych nie chce bo nie wiem kto w tym chodził i nie kupie :P
w C&A z wyprzedaży, auchan, czy 5-10-15 online sa promocje, tez się da kupic :P
jeśli by mnie było stać to też bym kupiła w lepszych sklepach i nie widze w tym nic złego, że ktoś tam kupuje

sama miałam maxi cosi używany, oglądałam je na allegro chyba z 2 miesiące i polowałam na taki , który był po 1 dziecku, był paragon , że fotelik sprzed roku i wyglądał jak nowy
łóżeczko też nowe, ale ktoś kupił i okazało się że mu nie pasuje i odkupiłam oryginalnie zapakowane, także czasem trzeba poszukać i też się kupi markowe taniej

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

ja tez nie używałam czapki ani niedrapek, mimo iż panie w sklepie namówiły mnie na ich zakupy
Juz trzymam kciuki za wizytę. Będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez sweetbe Pokaż wiadomość
ja też się tego boje bo będzie to jakby pierwszy poród, bo w pierwszym nawet mi wody nie odeszły, pamiętam ile się naczytałam jak rozpoznać jak wody odchodzą a ja bym się tego itak nie doczekała, a teraz nie wiem jaki będzie poród bo po ostatnich przejściach zmieniałam lekarza, chodz tamten mówił że będzie najpewniej znów cesarka bo na pewno się to powtórzy, a nowy to wogole zapomina, że mam problemy z ciśnieniem i ze miałam cesarkę przez to, podobno od 20 tyg ciśnieni rosnie w ciąży, zobaczymy jak to będzie, bo na razie mi skacze miedzy 160/100 a 100/70
ale puls stały 100

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

to bardzo dobre wiadomości!! bardzo się cieszę

ja w 1 ciązy też tak miałam ginekolog stwierdził, że mały ma za małe serce, które za szybko bije, i szukaliśmy echokardiologa płodu a jest ich bardzo mało w PL, wizyta cena kosmiczna, czekaliśmy zapłakani parę dni i na usg okazało się , że jest wszystko w porządku! także najlepiej zawsze wybrać się do innego lekarza nawet droższego
Co do porodu to tez troche tyłkiem trzęsę. Wiem, co mnie czeka.Syna rodziłam na sucho, bo mi najpierw wody odeszły, potem skurcze zaczęły. Poród krótki (od pierwszego skurczu do wypchnięcia młodego 4g12min), ale intensywny Oby to była prawda, że drugi poród trwa krócej
Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Bajlaga! super wieści!

sweetbe za Ciebie i Twojego maluszka dalej kciuki zaciśnięte! ale nie ma innej opcji, jak tylko ta pozytywna!

kurcze jeśli ciśnienie lubi rosnąć od 20 tyg. ciąży to ja już się boję zawsze miałam tendencję do wysokiego i do tego nieregularne, dodatkowe skurcze - niby niegroźne i nie wymagające leczenia i co drugi człowiek takie ma, ale boję się bo mój organizm jest taki, że lubi reagować skokiem ciśnienia nawet na najmneijszy stres

i czegoś tu właśnie nie rozumiem - od początku ciąży moje ciśneinei jest niziuteńkie -80/50, no w porywach 90/50. Ale puls szybki, nei mneijszy jak 100. Najczęściej 110.

A wiecie może dziewczyny, dlaczego wysokie ciśnienie w zasadzie jest takie neibezpieczne w ciąży? Bo słyszałam, że nawet takei lekko zwyżkowe, jest już neibezpieczne. Lekko podwyższone.

ale upał w Krakowie nie mam sił, leżę, jestem już po wymiotach będzie ze 3 godz. spokoju do następnych
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale z tym tętnem to trochę tak, że serce ma teraz dwa krwiobiegi do obskoczenia, więc musi mocniej pompować. Jak się mylę, to niech mnie ktoś poprawi.

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Oto co upolowalam na wyprzedażach, upolowalam wiecej ale ten kombinezon najbardziej pasuje do wątku
Cudowny kombinezon. Taki w moim guście Ja zanim trafiłam na funkcjonalny kombinezon dla syna, kilka ich kupiłam

Cytat:
No co Ty. Kładziesz żelasko z jednej strony, z drugiej strony i gotowe. Ja nie prasuję naszych ubrań po praniu, tylko po wyjęciu potrzebnych rzeczy z szafy. Prasuję tylko syna ciuchy, bo wiadomo często je trzeba zmieniać, a tak to mam gotowe w razie potrzeby. Te małe ubranka lubiłam prasować, bo szybko szło. Teraz trochę już dłużej schodzi

Edytowane przez Montanka
Czas edycji: 2014-07-20 o 11:45
Montanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 11:54   #1210
dusiolka
Zakorzenienie

Montanka: a dlaczego niania zaczęła dawać sygnały?co sie takiego działo? Nie wiem ale dla mnie to zbędny wydatek..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 12:01   #1211
Eirene1987
Zakorzenienie

hej

u nas parówa straszna. siedzę z mokrą chustką na plecach tak mi chłodniej trochę. fatalnie się czuję najchętniej poszłabym spać. a tu młody ciągle coś chce.

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
hormony szaleją

ciekawe kiedy ja zacznę czuć wyraźnie moje dziecko.Wczoraj G położył głowe tak nisko na podbrzuszu i mówił, ze słyszy takie bulgotanie
szaleją szaleją
zobaczysz to już niedługo

Cytat:

ooo islandia
ja prasuję przed wyjściem to co trzeba
moja babcia do tej pory prasuje ręczniki, pościel, majtki.... szkoda ze skarpetek nie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 12:03   #1212
uoyretfatsul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Montanka: a dlaczego niania zaczęła dawać sygnały?co sie takiego działo? Nie wiem ale dla mnie to zbędny wydatek..

Dusiolka chodzi chyba o monitor oddechu, jesli przez chyba 20 sek (zaleznie od ustawien) nie wykryje oddechu, wlacza sie alarm.
Dla mnie wydatek konieczny, moge nie kupowac innych bajerow, ale monitor oddechu musze miec. Inaczej chyba nie moglabym spac tylko sprawdzalabym czy dziecko oddycha.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hej

ja prasuję przed wyjściem to co trzeba
moja babcia do tej pory prasuje ręczniki, pościel, majtki.... szkoda ze skarpetek nie
Moja mama to prasuje wszystko oprocz skarpetek, majtek i recznikow. Dla mnie to nie do pomyslenia!
Stary 2014-07-20, 12:09   #1213
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Dusiolka chodzi chyba o monitor oddechu, jesli przez chyba 20 sek (zaleznie od ustawien) nie wykryje oddechu, wlacza sie alarm.

Dla mnie wydatek konieczny, moge nie kupowac innych bajerow, ale monitor oddechu musze miec. Inaczej chyba nie moglabym spac tylko sprawdzalabym czy dziecko oddycha.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Moja mama to prasuje wszystko oprocz skarpetek, majtek i recznikow. Dla mnie to nie do pomyslenia!

Hm..mozna tez tak głęboko spac ze nie bedzie sie słyszeć;p no ale dobra nie wykryje oddechu i co dalej?nie wiem nie wiem..

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Wszystkie tu planują kupno monitorów oddechu? Kurczę kiedyś tego nie było i wszyscy funkcjonowali:p

Stary 2014-07-20, 12:13   #1214
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Hm..mozna tez tak głęboko spac ze nie bedzie sie słyszeć;p no ale dobra nie wykryje oddechu i co dalej?nie wiem nie wiem..

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Wszystkie tu planują kupno monitorów oddechu? Kurczę kiedyś tego nie było i wszyscy funkcjonowali:p

ja raczej nie planuję...
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 12:37   #1215
ellyunia
Wtajemniczenie

witam się, tego pięknego upalnego, ostatniego dnia 16 tc
w chacie nie da się wyrobić pozostaje plażing
miłego dzionka

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 12:57   #1216
sweetbe
Raczkowanie

Cytat:

ja nie kupowałam i nie będę, mimo iż sypialnia jest na piętrze a pokoj z tv i kuchni na dole

21.08.2011 Nasz ślub

sweetbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 13:12   #1217
uoyretfatsul
Raczkowanie

Cytat:

DUsiolka mysle, ze to jest glosny alarm, moze cos na ksztalt tego z wykrywacza dymu?
Stary 2014-07-20, 13:24   #1218
Kinqaa
Zakorzenienie

Nie miałam takiego i nie będę mieć. A jak się zatnie? Wkońcu to tylko elektronika, a może więcej nerwów dać i stresu...niż bez.

Miałam tylko nianie przenosna,ale wyslalam ją dla siostry do Pl. bo ja i tak po porodzie automatycznie się budzilam do małej. .. nie mialam snu jak kamień.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 13:44   #1219
suszarka
Buc

dziewczyny, czy jak zdarza Wam się robić coś z surowym mięsem to używacie zawsze jednorazowych rękawiczek?

mnie dziś paranoja dopadła, wyjątkowo się dotknęłam do surowego kuroka a później zobaczyłam, że mam skaleczenie na palcu - i już schiza o toxo.
Stary 2014-07-20, 13:58   #1220
sjero
Raczkowanie

ja nie schizuję nawet o tym nie myślę od jakiegoś czasu do nas na balkon przylatuje kawka - jest oswojona przez kogoś, non stop siedzi mi na głowie lub ramieniu, głaskam ją i nie cuduję - jedynie zawsze gdy poleci, myję ręce.
Stary 2014-07-20, 14:12   #1221
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
zawału serca bym dostała zapewne. mi kiedyś jaszczurka do pokoju weszła mój synek miał z 2 miesiące to stanęlam z nim na łożku i tak stalam dopóki dziadek nie przyszedl i gościa nie zabrał
jak wynajmowałam mieszkanie na studiach, to po powrocie okazało się, że po domu latają 2 gołębie-cały pokój i kuchnia osran....
Cytat:
a nie jest tak, że ten monitor często włącza się tylko dlatego, że się trochę przesunie i niepotrzebny stres? Coś tam kiedyś czytałam
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 14:48   #1222
dusiolka
Zakorzenienie

Styczniowe mamusie 2015, cz. II

No to pocieszylyscie mnie ze nie wszystkie kupuje;p bo juz sie wystraszyłam az;p mam podobne zdanie co kinqaa ze to tylko elektronika i przeciez moze sie zaciąć, włączyć bez potrzeby czy cos

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Wlasnie kupiłam kombinezon na 68cm, myśle ze nawet jak bedzie za duzy (bo przez jakis czas bedzie pewnie) to i tak Mala bede wsadzala w go;p

Stary 2014-07-20, 15:20   #1223
uoyretfatsul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
jak wynajmowałam mieszkanie na studiach, to po powrocie okazało się, że po domu latają 2 gołębie-cały pokój i kuchnia osran....

a nie jest tak, że ten monitor często włącza się tylko dlatego, że się trochę przesunie i niepotrzebny stres? Coś tam kiedyś czytałam
Nie wiem Nawet, gdyby tak bylo, ja osobiscie bede chyba spokojniejsza. A niania elektroniczna mi sie przyda, kiedy bede wystawiac dziecko do spania na balkon. Wydaje mi sie to praktyczne, ale doswiadczenia nie mam
Stary 2014-07-20, 15:27   #1224
simonee
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
jak sie macie w ten goracy weekend?
ja sie rozplywam

Bajlaga bardzo sie ciesze ze bylas u innego gina i wszystko ci wyjasnil

Elvira, my to jestesmy fankami moodd jak bedziesz miec chwile wyslij mi prosze zdjecie jak wyglada gdy jest koszyk rozlozony na plasko ok? u mnie w miescie jeszcze nie widzialam tego wozka
Stary 2014-07-20, 15:39   #1225
dusiolka
Zakorzenienie

Mam dylemat miedzy bebetto luca a jedo fyn 4DS..

Stary 2014-07-20, 15:45   #1226
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
i to w taką pogodę.... zapociłabym się

Cytat:

i wtedy budzisz dziecko i ono zaczyna oddychać. bo stąc się bierze śmierć łóżeczkowa - dziecko "zapomina" oddychać.
my mieliśmy nianię - pisałam dlaczego. a monitor oddechu był w niej więc go używaliśmy.
nie jest to niezbędny wydatek uważam. my szybko przestaliśmy używać. nianię za to do dziś używamy jako że często u rodziców na górze siedzimy a mały na dole śpi. nie słyszałabym gdyby płakał. a tak jest niania i mogę posiedzieć

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Nie miałam takiego i nie będę mieć. A jak się zatnie? Wkońcu to tylko elektronika, a może więcej nerwów dać i stresu...niż bez.
oj tak. nam raz się włączył..... zerwaliśmy się z mężem na równe nogi z sercami zamrożonymi. okazało się że młody się przesunął na dół
bo to wykrywa ruchy klatki piersiowej.

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy jak zdarza Wam się robić coś z surowym mięsem to używacie zawsze jednorazowych rękawiczek?

mnie dziś paranoja dopadła, wyjątkowo się dotknęłam do surowego kuroka a później zobaczyłam, że mam skaleczenie na palcu - i już schiza o toxo.
aż tak nie panikuję

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość

o fuuuj

tak tak dokładnie jest

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
jak sie macie w ten goracy weekend?
ja sie rozplywam
ja się okropnie dziś czuję. najchętniej bym poszła spać a nie mogę ehhh. dziewczyny które są w pierwszej ciąży - cieszcie się tym ze możecie poleniuchować ja dziś wybłagałam u synka 5 minutową drzemkę - pospałam 3 minuty

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 15:45   #1227
dusiolka
Zakorzenienie

Ale raczej bebetto..

Stary 2014-07-20, 15:51   #1228
simonee
Zakorzenienie

Cytat:

ja się okropnie dziś czuję. najchętniej bym poszła spać a nie mogę ehhh. dziewczyny które są w pierwszej ciąży - cieszcie się tym ze możecie poleniuchować ja dziś wybłagałam u synka 5 minutową drzemkę - pospałam 3 minuty
a ja sie zastanawiam jak mozna ogarnac wszystko w ciazy majac juz dzieci
Stary 2014-07-20, 16:03   #1229
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Byliśmy na obiedzie u rodziców, później na chwilę u teściów i ledwo wrocilismy. A auto klimatyzowane masakra.

Ją prasuje tylko to co muszę czyli koszulki bawełniane, koszule i sukienki. Nawet jeansow nie prasuje

Surowe mięso staram sie robić w rękawiczkach ale jak nie mam, to umyje ręce i jest ok. Albo mąż robi

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Eirene koleżanka która ma jedno dziecko a teraz jest w ciąży mówi to samo hehe. Mam korzystać póki mogę

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 16:10   #1230
Kinqaa
Zakorzenienie

" mi tez gorącoooo! "
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1405869026101.jpg (79,1 KB, 8 załadowań)

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości