|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Babonik ja bym tak szybko nie rezygnowałą z karmienia piersią. Alergeny długo się utrzymują w organizmie, a Ty własciwie nie wiesz, czy to pokarm mu szkodzi. Życzę Ci dużo cierpliwości i wytrwałości w diecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
O Boże !
EMI KOŃCZY DZISIAJ 16 TYGODNI !! zapomniałam się pochwalić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Brumku mój Domek też rozpoznaje pierś, jak tylko położę go do łóżka i wyciagnę ją to on wypluwa smoczka, zaczyna tak szcześliwie piszczeć i obraca się sam na bok, z tej ekscytacji często nie umie odrazu złapać sutka ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Zadomowienie
|
4 szklanki mąki
![]() Przepraszam, przeoczyłam, ale Mały marudził i chciałam szybko. Już poprawiam. A ciasto jest naprawdę dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() o i ja to kocham ![]() ![]() hm, a ja ni wiem, czy gdzieś czytałam, czy mi się przyśniło, że taka karuzela to tak do 5 miesiąca na ogól, a później ałt ![]() Oczywiście połowy nie zacytowało ![]() Youyou - a może zwykły kruchy spód, na to jakieś powidła, dżem czy cos, najlepiej domowy a na wierzch np troche rozpuszczonj czekolady? Aania - juz teraz trzymam kciuki za Małego i operacje ![]() brumku - jak noc? dałaś pospać Tymkowi? ![]() Patik - ja Ci podziwiam, Sarka śpi w innym pokoju a Ty milion razy do niej latasz dać smoka.. ja mam Zuzke obok w moim łóżku i po dzisiejszej nocy i podawaniu co chwile smoka jestem padnięta, a nawet wstawać nie musiałam ![]() ![]() brawa za kolejne tygodnie, miesiące, umiejętności ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Zuzka wczoraj znowu cyrki odstawiała ![]() ![]() A bo ja mam tak, w dzień nawet jestem taką zczilałtowaną matką, cierpliwości jakby więcej.. ale przychodzi godzina 22 i nagle 'pyk!' i moja cierpliwość ulatuje ![]() ![]() Znowu mi skrzeczy za plecami ![]() Btw. Patik chyba pisała, że ma tak, że jak Sara śpi to jej jakby pusto i nudno.. to ja mam tak samo.. cały dzień narzekam i smęce, że to dziecko mnie do szaleństwa doprowadzi, a jak śpi dłużej niż 10 minut w dzień, to już m i nudno i moj życie traci sens ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi się wydaję, że te kupy są ok, poza krwią i śluzem oczywiście. Bo raz jest jajecznica a raz musztarda. Cytat:
Mój bratanek go ma i uwielbia go! Brzuszek świecie i tak ładnie cichutko gra, do snu super. Dla Radka chrzestny zamówił na mikołaja. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Zakorzenienie
|
mamad dziękuję
![]() Cytat:
![]() dziękuje! zrobie właśnei takie coś podobnego, zainspirowałaś mnie bo uwielbiam kajmak a sto lat już nie jadłam, wysłałam tżta do sklepu ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-11-19 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |||||||
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
u nas nocka nieciekawa, Helenka budziła się chyba z milion razy a jak już zasnęła to spała niespokojnie. Mam nadzieję, że to tylko reakcja po szczepieniu i wszystko wróci już dzisiaj do normy. Na szczęście nie gorączkowało. Po poprzednim szczepieniu miała 38 st. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hitem dla niej jest też karuzela w huśtawce. Koleżanka pożyczyła nam huśtawkę FP akwarium i Helena aż piszczy na widok poruszających się rybek, obserwuje z otwarta buzia, same huśtanie nie robi na niej wrażenia. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() mam pytanko stosowała któraś maść palmers na odparzenia ? o taką http://allegro.pl/palmers-baby-botto...926296993.html bo trochę tańsze od bephantenu, chodzi mi o coś co będzie miało konsystencję taką bardzo tłustą nie kremową .... po sudokremie znów ma zaczerwienioną dupcię, jak na razie tylko ten bephanten zdał egzamin na pupci mojego synusia Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2011-11-19 o 12:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwie dawki za nami i póki co wszystko ok, żadne gorączki, obrzęków, a i Radek zachowuje się jak zwykle, żadnego marudzenia czy senności. ![]() Cytat:
Spokojniejsza jestem, juz nie będę pozwalała sobie na czekoladę (nawet w tak małych ilościach ![]() Wczoraj parówki zjadłam... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Żaneta, agadus ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- karolinee1983 dla Was też ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zadomowienie
|
Hej!
Teściowa nadciąga wielkimi krokami ![]() Pewnie nawet do Was nie zjarzę ![]() Buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Raczkowanie
|
omg, nigdy Was nie nadrobię, na 5 minbut z oka nie można spuścić, bo już są zaległości.
![]() ![]() Gratuluję ogólnie skończonych tygodni i miesięcy. ![]() ![]() ![]()
#1277 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, musicie to obejrzeć
![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=TnmuR...eature=related ja się prawie posikałam ze śmiechu ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- jeszcze to http://www.youtube.com/user/SiostryKnys |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie stosowalam tego, ale uzywam Alantan Plus masc i to ma tlusta konsystencje. Kup na probe i zobaczysz. Tansze od bephantenu. I ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Zadomowienie
|
Witam.
Nadążyc nie mogę. ![]() szybko napisze co u nas i będę nadrabiac. Emil 11 listopada skończył 3 miesiące. Zaczynają mu się wyrzynac zęby i płaczu jest dużo niestety ![]() Smarujemy żelem, dajemy gryzaczki i tulimy.och... kiedy to się skończy ![]() ogólnie mało czasu na pisanie, bo dużo czasu spędzam poza domem z innymi mamami. a i święta za pasem, które teściowie spędzają u nas. więc przygotowac się trzeba, a i planowaniem wesela trzeba się zajac po mału. oj... dzieje się dzieje. u nas ciemieniuchy nie ma(odpukac). Emil wstaje w nocy co 3 godziny na jedzenie nadal więc nic się w tej materii nie zmienia ![]() Mam pytanie do mam karmiących piersią tylko i wyłącznie piersią. kiedy zamierzacie włączyc pokarm stały do diety dzieciaczka? Pytam gdyż tu panuje pogląd że od 6 miesiaca, ale niektóre mamy już dają. a ja sama nie wiem. aha i w piątek ważylismy Emila - 6975 gram! ![]() Aania -kciuki za Adasia - na pewno będzie dobrze ![]() Co do karuzelek, mat edukacyjnych i leżaczków - Emil ma je gdzieś. dla niego leżenie na kanapie obok mnie albo na zwykłym kocyku to jest zabawa i bawienie się kawałkiem folii (taka srebrna używana w pogotowiu ratunkowym by okryc ofiarę wypadku). tutaj jest to przebojem. jest połyskująca i bardzo hałaśliwa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Zakorzenienie
|
Dobry, już jestem.
Iustyna ja Ci współczuję tego bolesnego ząbkowania. Czy Kuba też tak cięzko przechodził? Czy każde dziecko ma bolesne ząbkowanie ![]() Brida jeszcze nam nie wstawiałaś opisu porodu. Napiszesz? czy nie chcesz wracać do tego dnia? A jakie MM dajesz? Kajool przyzwyczaj się do "a ciego". ![]() Chyba muszę wejść na stronę DDTVN i obejrzeć co ten Zawit..jak mu tam pokazał ![]() Aga nom głpupie to, ze własnie trzeba odczekać te 5 min mimo że klika się innej osobie. Bez sensu. ![]() Iustyna Kuba mnie rozbroił. Łyżwy do auta ![]() ![]() Co do snów : mi się śnił Palikot i jego żona- pożyczała mi ubrania ![]() Gęś jednak wygrywa w kategorii sny, nawet z Palikotem. Znowu w nocy nie próżnowałyście z postami. Aniaa w takim razie trzymamy kciuka za Adasia, wszystko się uda ![]() Carmela jakie masz jeszcze ciekawe zabawki dla Sary? moja też uwielbia tą piłkę, i się siłuje jak ją podgryźć. Patent z łańcuszkiem na smoczek dobry. Dla Alicji Brunetki buzioleee ![]() ![]() Dziewczyny czy są jakieś badania z krwi które potwierdzają bądź wykluczają skazę? Chciałabym zrobić Młodej... youyou ja kiedyś na poczekalni dawałam szybko łatwy przepis na ciasto, ale najlepiej mieć jakieś owoce..jak zechcesz to poszukam i napiszę P.S. A co ją będziesz ciastem uraczać. Sklepowe ciastka dla "mamusi" Mamad muszę wypróbować Twój przepis, czyta się go smakowicie. Cookie ja już się chyba przyzwyczaiłam do kursowania sypialnia-pokój w te i nazad- czy jak to się pisze. Ale czasami to klnę pod nosem .Ale tylko czasami ![]() I z jej spaniem w dzien- wczoraj po szczepieniu spała 3 h, ja bez humoru olałam domowe roboty , siedziałam, i tak cicho... NADROBIŁAM ![]() Jak Wam klikanie szło, idę sprawdzać ![]() nie, no żarcik. Proszę o więcej ![]() ![]() Wróciłam z uczelni, śniegu nie było, więc pojechałam. Z jednych zajec zwiałam, z jednych sie zwoniłam, i tym sposobem juz jestem i tule moja Sarenke ![]() pisze 1 łapką. Podobno dużo spała i marudziła. Ale posta napisałam ![]() ide klikac naszym laskom
Sara ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-11-19 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce widzieć jak ona się na impreze maluje! Napruła się dziewczyna ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- agni82 ![]() Emilowi już zęby idą? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Zadomowienie
|
a no idą Emilowi zęby.
![]() Co do krzesełek do karmienia - to my dostalismy od tesciów Stokke -takie krzesełko które rośnie razem z dzieckiem. na razie nie wypróbowane, bo młody jeszcze nie siada, a właśnie kiedy może dziecko juz siadac? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |||||
Zakorzenienie
|
jestem
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Polecam Izaurę (ciemne ciasto+ser) - właśnie się piecze, robię ją 15 minut ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Brawa za wagę dla Emila! ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
dzięki ![]() W ogóle wszystkim dziękuję, kochane ![]() ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-11-20 o 20:22 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
Laski które wiszą na pasku a teraz Was proszę o kliknięcie w podpisik.
INO ROZ ![]() (można co 5minut jak ktoś się nudzi) ![]() ![]() ![]() Trochę mi brakuje aby wskoczyć na listę. ![]()
#1285 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak w tym dowcipie: -czy jest cukier w kostkach? - nie ma - a jakaś inna bombonierka dla teściowej? ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() widziałyście to? http://allegro.pl/koszulka-hanka-mos...925744793.html ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-11-19 o 14:35 Powód: dopisek |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Filip mi mówi: mamo złamałem sobie sisiora
![]() Lena pije sok gruszkowy ![]()
#1287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() apropo pozostałej treści: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dajesz Lenie już słoiczki ?
![]() |
#1288 |
Wtajemniczenie
|
Agni ja planuje po skonczonym 6. miesiacu.
Ania juz po pracy? A powiedz, czy myslalas jak bedziesz wprowadzac gluten? Kiedys ktos tu dal fajna stronke z przelicznikiem glutenu i wyszlo, ze jak chcemy robic ta ekspozycje, to w 5. miesiacu, najpozniej w 6., a jak sie to przegapi, to sie czeka do 10. No i tak sie zastanawiam, bo ja chce przez 6 miesiecy dawac wylacznie piers, wiec w czym ten gluten? A Ty jak bedziesz robic? Ide dzisiaj do kina... SAMA! Mam z pracy bilety do kina, ale wlasnie zauwazylam, ze traca waznosc 30 listopada, a ze nie mamy z kim dzieci zostawic, wiec musze isc sama. Oczywiscie dopiero jak Antek pojdzie spac i sie zastanawiam, czy ktos mnie obudzi, jak zasne na seansie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
tak daję
póki co jabłka z bananami, jabłko z brzoskwinią, zupka jarzynowa, zaczęliśmy od marchewki z jabłkiem ale nie smakuje małej soczek dziś wzięlam na próbę, lepiej smakuje niż herbatka ja też proszę sie o kliki ![]()
#1290 |
Rozeznanie
|
ale zamulacie
![]() ![]() Patik dla mnie Twoje wstawanie to i tak mega wyczyn ![]() Agni już ząbki?! o matko ![]() ![]() ![]() Aga ktoś na pewno z obsługi predzej czy później Cie obudzi ![]() kiedyś gadałyśmy o rozmiarach zimowych kombinezonów.. ja dostałam właśnie od teściówki rozm. 98/104 ![]() ![]() ![]() Krzesełka do karmienia - kojarzycie, w bidronie były niedawno, chyba Zmalowana ma.. i ile one kosztowały 250 czy 300?? no nie pamietam, ale dzisiaj u mnie w biedronie bylo kilka sztuk przecenionych za 130 ![]() Gadacie co chwile o kremach i jakiś preparatach, olejkach.. to moze coś mi poradzicie?? Ja mam typ cery : pryszczato-tłusto-sucho-wrażliwą z tendencją do pekających naczynek ![]() ![]() aaaaaaaa i Zuza jutro dostanie pierwszy raz słoiczek-dyniowo-ziemniaczany ![]() Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-11-19 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.