|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
A taki jest slodki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zadomowienie
|
Jeśli śni mi się zmarły to też traktuje to jako łączność, chociaż nigdy nie śnił mi się tato po śmierci czego bardzo żałuję. Natomiast moja siostra miała z tatą rozmowę po śmierci. Wiedziała w tym śnie, że tato nie żyje i podpytywała się jak jest po tamtej stronie. Tata powiedział jej, że dowie się w swoim czasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Zartownis - i co z nim zrobicie teraz ?
#1414 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam mocno kciuki za mamę ![]() ![]() Masz rację Tequillko - pracodawca nawet jak zlikwiduje moje stanowisko pracy nie może się mnie "pozbyć" chyba że na ogólnych zasadach no ale to już chyba musi podać baaardzo konkretny powód.... Ale na razie nie będę o tym myśleć. Zanim wrócę do pracy jeszcze wiele może się zmienić. Zgodnie z art. 1832 Kodeksu pracy, pracodawca dopuszcza pracownika do pracy na dotychczasowym stanowisku, a jeżeli nie jest to możliwe (np. z powodu zlikwidowania tego stanowiska) na stanowisku równorzędnym z zajmowanym przed rozpoczęciem urlopu lub na innym stanowisku odpowiadającym jego kwalifikacjom zawodowym. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mnie wręcz irytuje jak idę do sklepu kupować śpiochy i Pani pyta się czy dla chłopczyka czy dziewczynki. Ostatnio w ramach protestu kupiłam dla mojej Michalinki bluzeczkę niebieską z samochodzikiem ![]()
![]() |
#1415 |
Zadomowienie
|
No brzusio już duży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ooo bardzo ładny kolorek ![]() My kupiliśmy taki : http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=271 Mam bzika na punkcie zielonego koloru. Doszłam do wniosku że połowę wyprawki mam w tym kolorze ![]() ![]()
![]() |
#1417 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kolorów to zdecydowanie wolę uniwersalne i dla dziewczynek i dla chłopców. Całkiem niedawno kupiłam pierwsze męskie rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Weekend taka ładana pogoda a Wy tu produkujecie kolejne stronki
![]() ![]() Wczoraj pojechaliśmy w poszukaniu wózka poza nasze miasto i pół dnia spędziliśmy w sklepach z wózkami, ciuszkami itp. Nasze typy póki co się nie zmieniły i już utwierdziliśmy się, że raczej słusznie wybraliśmy ![]() ![]() Przy okazji kupiliśmy śliczne sztruksy, bojówki i dżinsy oraz sukieneczki (z myślą o przyszłej wiośnie ![]() I w Tesco nakupiliśmy body i pajace na 56 i 62 z serii Disney z dalmatyńczykami, myszką miki, kubusiem puchatkiem ![]() Cytat:
![]() Możesz mi powiedzieć, jak przechodziłaś cały zabieg? Ja przed ciążą usunęłam szóstkę, ale już implanta nie zdążyłam zrobić i szykuję się na niego po porodzie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja czytałam, żeby kupić tylko jedną paczkę, bo może się okazać, że akurat pieluszki tej firmy mogą dziecku nie odpowiadać i trzeba będzie kupić innej firmy. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pampersów zgadzam się, kupię jedną paczkę, bo nigdy nic nie wiadomo. Siostry syn nie tolerował żadnych pampersów-straszny alergik z niego był. Mnie też te odlewy się nie podobają, nie powiesiła bym sobie czegoś takiego w domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry, a właściwie powinnam napisać - dobry wieczór
![]() Miałam ostatnio trochę stresu i chciałam Was podpytać jak Wy odczuwacie ruchy dziecka? Poza tym mogę już się pochwalić: jestem od piątku magistrem ![]() Obroniłam się i już nic nie sprawi, że oderwę się od radości bycia w ciąży.
#1421 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie ruchy dziecka to ciągłe wybrzuszanie się kruszynki i kopanie gdzie popadnie, ojjj..... Co do odlewów brzuszka, to ja tego nie robiłam, ale zrobiłam co innego- odlew stópeczek Gabuni gdy miała 3 miesiące, jak dziś na nie patrzę, to aż łezka się kręci, że dzieci tak szybko rosną... Ostatnio zauważyłam że jak mam atak złości (co w tej ciąży zdarza się dość często - zwłaszcza na TZ, bo na Gabunię nie sposób się wkurzać), to zaczyna mi brakować tchu, nie mogę złapać powietrza - czy to już histeria czy tylko efekt uboczny ciąży? ech...
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-07-12 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | ||
Wtajemniczenie
|
wow wlasnie odkrylam funkcje wielocytowania
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie Ty jedna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kto ma Tesco w okolicy, to ma fajnie... Cytat:
![]() Ruchy mojego brzdąca to albo takie pykanie, albo kompletne "trzęsienie ziemi", czyli brzucha ![]()
![]() |
#1424 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://motherhood.pl/produkt/podklad...scieradlo.html Na tej stronce mają jeszcze fajne otulaczki http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.html i ręczniczki - dużo większe od tych które spotkałam w sklepie http://motherhood.pl/produkt/recznik.html Cytat:
Swoje rzeczy zawsze piorę zanim użyję, więc dla dziecka tym bardziej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do odczuwania ruchów to teraz nie są to już delikatnie pulsowania czy kopniaczki, ale raczej takie falowanie i wypychanie po całym brzuchu. ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]() Już będziesz prała ciuszki, ja chciałam się za to zabrać dopiero w sierpniu. U mnie też nie ma Tesco, dlatego skorzystałam z okazji, że byliśmy w innym mieście w poszukiwaniu wózka. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
nie daje rady za wami nadążyć ![]() widzę że u Was szaleństwo zakupów trwa. Ja właśnie zdałam sobie sprawę że czas najwyższy kupić co trzeba bo nie zostało wcale tak dużo czasu a z tygodnia na tydzień mam mniej sił na zakupowe poszukiwania. Muszę chyba dokupić jeszcze troszkę drobiazgów ubraniowych - na pewno skarpetki bo nie mam w ogóle ![]() Oglądaliśmy wózki i jestem na 95% zdecydowana na Roana Maritę - któraś ma może? Zależy nam na dużej gondolce, a poza tym okazało się że do naszej widny niektóre wózki nie wejdą więc wybór mamy ograniczony. Łóżeczko to Klupś Radek II albo Drewex Kuba II - nie chcemy z szufladą bo nie ma takiej potrzeby. Zastanawiam się jeszcze co do butelek - byłam zdecydowana na zestaw startowy Aventu ale na szkole rodzenia położna wspomniała o jakiś nowych butelkach Nuka - mają podobno smoczki jak najbardziej przypominające kształtem brodawkę? Wy jakie kupujecie? W ogóle sporo dowiedziałam się o karmieniu piersią i za naszym specjalistą laktacyjnym polecam wam stronę www.laktacja.pl ![]() A poza tym czujemy się dobrze, a mały ma ostatnio fazę sporej aktywności całymi dniami, potrafi już boleśnie kopnąć ![]() Aha jeszcze w sprawie pieluszek do szpitala, nam na szkole rodzenia powiedzieli że nie trzeba brać bo są w szpitalu, ale od koleżanki która w nim rodziła dowiedziałam się że owszem są ale zdarza się że braknie i lepiej mieć swoje w zapasie niż bawić się w tetrowe ![]()
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
Znikam stąd. Trzeba się trochę poprzytulać do męża na koniec weekendu, bo od jutra znowu będziemy się widywać późnym wieczorem. Zajrzę do Was jutro w pracy
![]()
#1429 |
Zadomowienie
|
malin jak bedziemy wychodzic do domu to dopiero moje ubranka dla niuni mąż przyniesie.
fasoleczka śliczny brzusio i wózeczek bardzo ładny. DianaM gratuluje magistra. A ja dzisiaj byłam u siostry na grilu najadłam się że juz na kolacjie nic nie wcisnę. Miss.hot trzymam mocno kciuki za obronę ![]()
#1430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Żartownisiu, uwielbiam jeże, piękny jest ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- ja od kilku dni czytam o karmieniu, i niestety ale nie wiadomo czy będę mogła karmić piersią, ze względu na epilepsję i leki które biorę czyli trileptal ![]() różnie piszą, ale w ulotce pisze że nie powinno się... ![]() no nic, w 3 trymestrze będę u mojej neurolog to spytam jeszcze... najważniejsze by dzidziuś był zdrowy..
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja słyszałam o przesądzie, że jak komuś się śni śmierć danej osoby, to właśnie będzie ona długo żyła... Cytat:
![]() Ja zamierzam wszystko wyprać, łącznie z rożkami, ochraniaczami itd. Jak kupuje dla siebie pościel albo ręczniki to też przed pierwszym użyciem je piorę. Zresztą wielu producentów umieszcza takie zalecenia na opakowaniach. Cytat:
![]() Fasoleczk4 piękny brzunio i fajny wózeczek, bardzo ładne zestawienie kolorów ![]() Cytat:
![]() ale uważam, że to każdego indywidualna sprawa i zamiast uważać Cię za dziwaczkę - podziwiam Cię ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie czuję już takich typowych kopniaczków, tylko raczej wiercenie się dzieciaczka. Co jakiś czas też jakaś część ciała próbuje wydostać się przez mój brzuch, wygląda to zabawnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Z tym błotkiem dobre ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zadomowienie
|
Nie wyspałam sie dzisiaj strasznie budziłam sie w nocy z 10 razy, sniły mi sie jakieś pierdoły i tak całą noc, nad ranem jak troszkę zasnełam to moje maleństwo sie obudziło i na wszystkie strony świata się rozpychała
![]() Zjem sniadanie i jade do lumpiku bo mnie siotra ciągnie do towarzystwa mam nadzieje że nie przynisose znowu reklamówki ubranek ![]()
#1433 |
Rozeznanie
|
Jestem ...
Noc miałam paskudną, jak zresztą każda taka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz papuniam śniadanko. I myślę, co zrobić na obiad ... ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
#1434 |
Wtajemniczenie
|
nie wierze, poniedziałek i taka cisza?
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |||
Zadomowienie
|
Czołem dziewczęta
Jeszcze nie rodzę. Byłam u gina, to nie płyn owodniowy, chociaż ilość i wygląd zmyliły nawet lekarza, który na początek powiedział, ze prawdopodobnie to TO o czym myślałam... ale zrobił mi test, ph nie jest zasadowe, więc to tylko takie wodniste upławy, czekam teraz na wynik posiewu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biorę się za pranie ubranek. Chcę też spakować torbę. Tak, JUŻ. Po weekendowym alarmie wiem, że będe się pewniej czuła gdy wszystko będzie gotowe. Nic się tej torbie nie stanie, gdy poczeka gotowa 2 miesiące. Teraz denerwowałam się podwójnie, raz widmem zbliżającej się cesarki spowodowanej pęknięciem błon, dwa- kto mi dostarczy wszystko co potrzebne w szpitalu, podkłady, majtki poporodowe, wkładki laktacyjne, kosmetyki i ubranka dla dziecka. Mąż jest w tych sprawach ciemny i tyle, zna się na wielu rzeczach i broń Boże nie uważam go za półgłówka, ale z takimi zakupami sam nie dałby sobie rady. Wanienkę czy łóżeczko może sam kupić, ale nie śpioszki, pieluszki. Pranie ubranek? Jasne... już widze co by z nich zostało... Mama w szpitalu, na pomoc teściowej nie mogę liczyć. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | ||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wkoncu sie wyspalam ![]() ![]() Piszecie jak szalone, ze ciezko Was nadrobic ![]() Wczoraj juz nie dopisalam, ale na spacerze z psami napadlo nas ...9 dogow niemieckich ![]() ![]() ![]() Debile zrobili sobie jakies spotkanie rasy i wszyscy spuscili swoje psy!!! Napadly naszego pudelka, myslam wczoraj, ze je pozabijam, co ktorys dostal ode mnie smycza, a TZ kopy rozdzielal ![]() Jeszcze sie cos do nas zaczeli pluc, zeby ich pieskow nie bic bo przeciez one grzeczne ![]() ![]() ![]() Tzn. nasze tez byly luzem ![]() ![]() Skonczylo sie tym, ze jedna babka przyszla nas przepraszac... Juz wczoraj zostal wypuszczony na wolnosc, bo na necie wyczytalam, ze juz miesieczne jeze sa samodzielne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I tak jak dla chlopcow sa rozne tak jak widze dla dziewczynek wyraznie przewazaja rozowe, jak bym miala corke to by chyba nic rozowego nie dostala. Przerazaja mnie takie panienki ktore ubieraja sie tylko na rozowo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wsicieklizna w Belgii nie panuje, sa casem pojedyncze przypadki, ale to w Ardennach ![]() ![]() Kleszcza mu nie wyciagalam, bo jakie to ma znaczenie, tylko by sie maluch zestresowal, a teraz w lesie i tak niejednego pewnie zlapie ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja po wyrwaniu zeba musialam czekac ok 10miesiecy na zaleczenie rany, zeby mieli gdzie borowac ![]() Sama mam wyrwane dwie dolne szostki i nie zamierzam ich wstawiac, juz mi sie ladnie na te miejsca zeby ponasowaly i nie brakuje mi ich ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz tak sobie pomyślałam, że to mnóstwo nerwów musi być. A torba pewnie, że może stać spakowana, zawsze będziesz spokojniejsza ![]()
![]() |
#1438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdjecia z wypuszczenia tuptusia do lasu ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-13 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |||||||||
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() wow, ale wy dużo piszecie w weekendy... ![]() w sobotę odebraliśmy mebelki...są boskie, śliczne, wyglądają piękniej niż na fotkach, nie mogę uwierzyć, że ci ludzie tak tanio je sprzedali. mąż wszystko poskręcał, wszystko w świetnym stanie i pięknie wygląda w pokoiku. poryczałam się jak tam weszłam, serio.... ![]() dziś rano byliśmy u połoznej , maleńka dalej się nie odwróciła, ale połozna mówi, że jeszcze jest czas. ciśnienie mam piękne, a za 3 tyg zrobią mi badanie na żelazo, hurra! położna powiedziała, że mała jest silna, aktywna, serduszko regularnie pięknie bije. no i rozmawiałyśmy o porodzie w domu, mam dziwne uczucie, że wewnątrz mnie decyzja już zapadła i te wszystkie wątpliwości są raczej związane ze światem zewnętrznym i komentarzami ludzi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdjęcia cudowne!!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
z tym, że jeśli kupuje się od kogoś zaufanego albo dostaje to przecież wiesz... poza tym...czy ty wiesz ile te firmy tracą kasy na handlu z drugiej ręki? ![]() ![]() zgodzę się z Malinką, że data też ważna- nie tylko o plastik chodzi ale też normy bezpieczeństwa powinny być "na czasie" np : ECE R 44 04 jest najnowszą ale dopuszczalna jest jeszcze do uzytku ECE R 44 03 - natomiast te foteliki z końcówką 02 już nie powinny być używane. to są ważne sprawy, poza tym nie popadałabym w paranoję z tymi używanymi rzeczami. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja czuję kopniaczki mocniejsze i lżejsze, przesuwanie się pod skórą, tańczenie, zmiany pozycji, wogóle mała jest baaardzo odczuwalna hihihi. teraz ma nową zabawę: jak się położy rękę na brzuchu a ona akurat nie śpi to podpływa i się wypina dosłownie pod dłonią..bardzo wzruszające.... ![]() Cytat:
moja siostra też robiła odlewy stópek swojego synka, super sprawa! Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |||||
Wtajemniczenie
|
Ja już dzisiaj zdążyłam zrobić musy z porzeczek, agrestu i malin do zamrożenia, soczek z natki pietruszki i konfitury wiśniowe
![]() Trzeba korzystać z tego co mamy z działeczki, chociaż w tym roku biedne te owoce. Mam pytanie do Mamusiek na zwolnieniach - macie w zwolnieniu przykaz leżenia w domu (tzw. 1) czy możecie chodzić (2)? Dopiero jak zawoziłam zwolnienie do pracy zauważyłam, że mam 1 i nie wiem czy w takim wypadku to nawet do sklepu nie mogę wyjść? Nigdzie dalej się nie mam zamiaru wybierać, bo i tak nie czuję się najlepiej i nie mogę chodzić. Ale od razu pomyślałam, że przecież musimy kupić wyrawkę. Miałyście chociaż raz kontrolę z ZUS-u? Pytam bo ja wogóle przez 8 lat pracy pierwszy raz jestem na zwolnieniu ![]() Cytat:
Cytat:
My w takim samym procencie ![]() Łóżeczko też prawdopodobnie kupimy Radek II ale z szufladą - zawsze można tam schować jakieś pieluszki czy kocyki. Cały czas chcieliśmy Radka VII (z księżycami i gwiazdkami), ale u nas będzie ono stało w takim miejscu, żę tego nie będzie wogóle widać, więc bierzemy to tańsze. My kupujemy butelki TT. Nam położna radziła zabrać wszystko swoje nawet jeśli w szpitalu gwarantują ciuszki, kosmetyki czy pieluszki - zdarza sie bowiem, że dzieci dostają uczulenia po ciuszkach szpitalnych czy nie tolerują szpitalnych kosmetyków i pamparsów. Cytat:
no znajdziesz, ale na gondolę bym nie liczyła z taką wagą ![]() A o karmienie się nie martw na zapas, najlepiej jak zapytasz i neurologa i ginekologa, bo czasami piszą w ulotkach tak "na zapas". Ja też biorę leki, których jak wynika z ulotki nie powinnam brać, ale lekarz twierdzi, że spokojnie są one zdrowe dla kobiety i dziecka. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() Ja zawsze miałam bardzo ciasno zęby i też miałam nadzieję, że po usunięciu jednego zęba się rozejdą, ale coś oporne są. Właściwie to jest z tyłu i wogóle nie widać, że nie mam zęba, ale lekarz mówi, że jest ryzyko, że za kilka lat górny ząb może sie obsuwać bo czuje na dole lukę i nie ma podpory ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.