Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to będzie? - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-29, 22:43   #1411
mtynai
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Justyna, ja bym nie zdążyła 6 rzeczy omówić w trakcie 15 minut .. i jeszcze zaprezentować obrazy etc.

boję się czy mi czasu starczy na cztery teksty kultury, a Ty tu z sześcioma wyjeżdżasz..
w przedmiotu mam 4 pozycje,w podmiotu mam 3 (bo omawiam także screeny z gry komputerowej, a tego nie kazała mi umieszczać w lit. podmiotu, tylko w materiałach pomocniczych)

idę w kimkę.
dobranoc

Warren Buffet

Edytowane przez mtynai
Czas edycji: 2010-03-29 o 22:45
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 23:15   #1412
parodia
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Inaczej, ja mam 6 punktów w literaturze podmiotu, w tym 3 obrazy
Wiersz Osieckiej, Pana Tadeusza i Wesele
Przez święta już muszę to napisać (taa ), to taką ostateczną, ostateczną bibliografię na kolejną środę... Jeszcze się do niej jutro przejdę, żeby mi pomogła sformułować dobrze tezę

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 06:25   #1413
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Slodka_Marzycielka Pokaż wiadomość
A mnie... a mnie ktoś pamięta?
a pamiętamyyy

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
w sumie to... masz rację, tylko kurczę... inaczej się podchodzi do tego, gdy widzi się efekty, gdy wie się, że się zdąży ze wszystkim...
a ja mam przeczucie, że ciągle tylko marnuje czas na jakieś bzdety, a jak już coś robię, to i tak i tak robię to w tempie ślimaka
choc pewno przesadzam, ale... nie umiem się zchilloutować
ciągle czegoś nie wiem, nie umiem, nie pamiętam... ciągle mam coś do zrobienia... i mam już dosyć.
oj mam tam samo. kurde.

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko przelotem. Nie wiem, w co ręce włożyć. Sr.am ogniem, jeśli chodzi o prezentację tych dwóch obrazów nie mogę znaleźć, baba w bibliotece powiatowej nic nie wie, ale może jutro coś mi przygotuje. Żadnego sensownego opracowania Pana Tadka też nie ma, nie wiem, co wpisać w literaturę przedmiotu.
Jest za***iście
też mam problem z lit.przedmiotu ^^

Cytat:
Każdego dnia rośnie liczba ludzi, którzy mogą pocałować mnie w dupę.

Dzień dobryyyy Żbiki ;****

jakoś dziwnie się czuję. nie lubię zmiany czasu. niby banalna godzina,ale ciężko mi. chodzę niedospana,zmęczona. za parę dni powinnam się przestawić

dzisiaj idę do szkoły . choć mi się nie chce. ale jeszcze 2 dni wytrzymam .

miłego dniaaa ;*
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 07:48   #1414
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
przyklej i pochwal się
przyklejone, tylko, że klej był do d. i muszę jechać po inny, żeby rogi po przyklejać.Takie zabiegi kosmetyczne jeszcze. Tak poza tym mam mega krzywo- głupie ściany, że szok. Na stos z nimi. Wszystko ładnie, pięknie, tylko jedno nam nie wyszło, ale tam i tak będzie łóżko także gitara. Foto zrobię i wam pokażę!

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
I know, right <3
Ale wkurza mnie nastawienie ludzi do niego. Nie tylko klasy, ale i nauczycieli. Traktują go jako błazna, idiotę, nieodpowiedzialnego niedorozwoja. Oni, wyrafinowani humaniści, do których uduchowionego świata on nie ma dostępu. Gdyby ktoś im kazał się zamienić z nim miejscami na jeden dzień to by się zesrali. Facet ma nie dość że szkołę i treningi, to jeszcze pracuje; orze jak może, bo ciężko przy jego dyscyplinie o sponsorów, a przecież sport wyczynowy to kosztowne hobby. Poza tym ma w życiu parę poważnych problemów.
Dziś znowu jedna superalternatywna koleżanka zaczęła robić sceny w stylu "och, A.K. ma zadanie! jak to możliwe! ty masz zadanie! wow!". No tak, przecież ona cały czas mówi "ambiwalentny", więc jest za.je.bis.ta i ma prawo sobie kpić z ludzi, prawda?
Kazałam jej się zamknąć, bo mnie to już w.kur.wia
.
wiesz są błaźni i błaźni. Mam w klasie dwóch takich i mam wrażenie, że cofają się w rozwoju. Ich zachowanie mnie zaje.. wkurza. Nie dobrze mi jak oni "żartują".
ale na pewnie nikogo nie poniżam, dobrze powiedziałaś tej głupiej dziewczynie. Po za tym widać, że chłopak ambitny jest. Z resztą pozory mylą.

Cytat:
Napisane przez rehab4181 Pokaż wiadomość
świetny jest
jak nygusy z mojej klasy

oczywiście musiałam wejść na demoty
http://demotywatory.pl/1294889/Adekwatnosc-nazwy
http://demotywatory.pl/1296083/Uniwersytet-Jagiellonski
http://demotywatory.pl/1294058/Znaki-drogowe
jedne z bardzo wielu które mnie zaciekawiły z nowości
faktycznie ulica smutna i to bardzo.

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość

Coraz bardziej się boję i stresuje.
Ale powiem Wam, że im bliżej matury, tym mniej mi się chce. A wiem, że muszę.

W dodatku nie jestem pewna co do tego, co chcę robić. No po prostu marzy mi się jakaś filologia lub przynajmniej kulturoznawstwo, na którym jest jakiś ciekawy język. Kurczę, to sie jeszcze okaże
ja napiszę tak, chcę mieć to bardzo z głowy, ale strasznie boję się ustnego polskiego. Nie jestem typem kogoś kto stanie na środku i zacznie gadać. Przeraża mnie. Resztę mam gdzieś.

z studiami mam też ostatnio wiele dylematów...
Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Sami Benedyktyni

Podziwiam takich ludzi jak on, którzy potrafią sobie zorganizować czas na wszystko.
W mojej klasie jest taki chłopak, który ma dość spore pole uprawne (jak to na wsi ). Ci, którzy mieszkają na wsi powinni wiedzieć jaka to jest harówka. W tym roku zmarł mu tata, w sumie całe obowiązki spadły na niego. Mówi, ze codziennie musi wstać o 4 wydoić krowy i coś tam jeszcze porobić. Przez to wszystko nie będzie mógł iść na studia. A to jest jeden ze zdolniejszych uczniów w szkole. Nauczyciele często z nim rozmawiali, zeby sobie to przemyślał, ale on mówi, że jak wyjedzie na studia to nikt się za niego nie zajmie tym wszystkim. Szkoda chłopaka, bo naprawdę mądry chłopak, tylko marnuje swój potencjał....
biedny chłopak...moja siostra miała własnie takie zdolnego kolegę i też nie poszedł na studia bo musiał pracować na roli (jego tata żyje)...dużo jest takich przypadków...z drugiej str. moja koleżanka ma też rolę, ale wszystkie jej siostry kończą studia włącznie z nią. i też dużo pracuję.

Dziewczyny zauważyłam, że najczęściej osoby, które są ze wsi i np. mają rolę są mega mądrymi ludźmi i mają najczęściej świadectwa z paskiem. (mam na myśli kogoś kto oczywiście jest normalny) . Oczywiście nie mam nic do wsi (bo sama mieszkam, no może nie w typowej, ale jednak), ani do takich ludzi. Tylko pozazdrościć i pogratulować. Chyba nawet wiem, od czego to wynika... [nie chce mi się pisać ]
Cytat:
Napisane przez Slodka_Marzycielka Pokaż wiadomość
A mnie... a mnie ktoś pamięta?
pamiętam. ;* Gośka.

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
obetnij sobie głowę
albo mózg wyjmij.
proszę Cię Martyna zawartość mojej jamy ustnej wylądowała omal na laptopie. [czyt. herbata]
Cytat:
u mnie to samo.
Z P. przyjaźniłam się ok. 8 lat. Jeszcze takiej obojętności między nami nie była. Jest świetnie. Dlatego też, może mnie pocałować.... sama wybrała. Chociaż nie powiem, czasem zapominam i najchętniej bym do niej zadzwoniła i pogadała, albo wyszła na spacer. Potem się otrząsam.... łiii tam.

hello
ja nic nie piszę, ale mam rekolekcje i jest pięknie. Zaraz muszę obgarnąć mieszkanie bo przyjedzie serwis, drzwi od zmywarki się zepsuły. Jako, że jestem sama, a może przyjechać Romek 56 to sobie zaproszę sąsiadkę.
i jeszcze po ten klej muszę jechać.

za oknem deszcz.

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2010-03-30 o 07:49
effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 08:39   #1415
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Inaczej, ja mam 6 punktów w literaturze podmiotu, w tym 3 obrazy
Wiersz Osieckiej, Pana Tadeusza i Wesele
Przez święta już muszę to napisać (taa ), to taką ostateczną, ostateczną bibliografię na kolejną środę... Jeszcze się do niej jutro przejdę, żeby mi pomogła sformułować dobrze tezę
to i tak dużo chyba, że o obrazach chcesz powiedzieć w jednym zdaniu

ja mam dwie książki, piosenkę i te screeny z gry, ale nie wiem czy się wyrobię, będę musiała się ostro sprężać.

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18229048]

jakoś dziwnie się czuję. nie lubię zmiany czasu. niby banalna godzina,ale ciężko mi. chodzę niedospana,zmęczona. za parę dni powinnam się przestawić

dzisiaj idę do szkoły . choć mi się nie chce. ale jeszcze 2 dni wytrzymam .

miłego dniaaa ;*[/QUOTE]

no ja chyba przez tą zmianę czasu to się też przestawiłam.
tylko zamiast iść godzinę spać wcześniej, to chodzę godzinę później i oczywiście, Martyna mądra głowa dzisiaj wstała o 9:00 a na 8:00 powinnam być w szkole na zaliczeniu z polaka cóż. zaliczy się po świętach teraz właśnie trwa planowo pierwszy polski, o 9:50 zaczyna się drugi, więc do szkoły pójdę na 10:55
na angol, geo i wos.

pewnie zaraz ojciec wpadnie do domu i się bardzo zdziwi, że nie ma mnie w szkole a jak powiem, że zaspałam to pewnie skomentuje, że mogłam dłużej jeszcze po nocy siedzieć (tato właśnie wszedł do domu ale powiedziałam, że mam na 11:00 do szkoły )
ale w ogóle. obudziłam się o 6:40 z budzikiem, tylko wiecie :"mamo, jeszcze 5 minut".. to sobie podrzemałam

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
przyklejone, tylko, że klej był do d. i muszę jechać po inny, żeby rogi po przyklejać.Takie zabiegi kosmetyczne jeszcze. Tak poza tym mam mega krzywo- głupie ściany, że szok. Na stos z nimi. Wszystko ładnie, pięknie, tylko jedno nam nie wyszło, ale tam i tak będzie łóżko także gitara. Foto zrobię i wam pokażę!

wiesz są błaźni i błaźni. Mam w klasie dwóch takich i mam wrażenie, że cofają się w rozwoju. Ich zachowanie mnie zaje.. wkurza. Nie dobrze mi jak oni "żartują".
ale na pewnie nikogo nie poniżam, dobrze powiedziałaś tej głupiej dziewczynie. Po za tym widać, że chłopak ambitny jest. Z resztą pozory mylą.

biedny chłopak...moja siostra miała własnie takie zdolnego kolegę i też nie poszedł na studia bo musiał pracować na roli (jego tata żyje)...dużo jest takich przypadków...z drugiej str. moja koleżanka ma też rolę, ale wszystkie jej siostry kończą studia włącznie z nią. i też dużo pracuję.

Dziewczyny zauważyłam, że najczęściej osoby, które są ze wsi i np. mają rolę są mega mądrymi ludźmi i mają najczęściej świadectwa z paskiem. (mam na myśli kogoś kto oczywiście jest normalny) . Oczywiście nie mam nic do wsi (bo sama mieszkam, no może nie w typowej, ale jednak), ani do takich ludzi. Tylko pozazdrościć i pogratulować. Chyba nawet wiem, od czego to wynika... [nie chce mi się pisać ]

proszę Cię Martyna zawartość mojej jamy ustnej wylądowała omal na laptopie. [czyt. herbata]

hello
ja nic nie piszę, ale mam rekolekcje i jest pięknie. Zaraz muszę obgarnąć mieszkanie bo przyjedzie serwis, drzwi od zmywarki się zepsuły. Jako, że jestem sama, a może przyjechać Romek 56 to sobie zaproszę sąsiadkę.
i jeszcze po ten klej muszę jechać.
musisz pokazać koniecznie
moi rodzice w tym roku robią malowanie całego domu i wymieniają podłogi wszędzie (tzn. panele) i właśnie ojciec ostatnio stwierdził, że chce fototapetę w salonie, że jakieś moje (!!!!!!) zdjęcie, co bym im smutno nie było jak wyjadę też ma ojczulo pomysły

u mnie w klasie.. nie ma takiego typowego błazna, chłopcy raczej się nie odzywają, ale jak już się odezwą to.. tzn. tych trzech, co się trzyma razem, bo reszta (dwóch) jest spoko.

a co do osób ze wsi, to mam podobne odczucie. W mojej klasie większość jest ze wsi, albo z małych miasteczek i dojeżdża. I takich ambitnych jest kilka osób. Ale szczególnie jedna z nich, przez to, że jest najlepsza, jest także bardzo arogancka i denerwuje mnie to, bo nie umie się wysłowić po polsku :"se", "wziąść" itp. a zgrywa nie wiadomo kogo
chociaż miastowi są jeszcze gorsi czasami.

ejże. no bo.. "jak łatwo stracić 5kg" ?
można sobie nogę obciąć ewentualnie, ale to będzie już więcej niż 5kg
a tak wyciąć sobie mózg no to 1 -1,5kg .. dobra, to można jeszcze stopę sobie uciąć i będzie równowaga, co myślisz?

Romana się boisz? a jakby to był ten z ogłoszenia ? sąsiadka może go krępować.

cześć wszystkim ;*
Slodka_Marzycielka, ja Ciebie też pamiętam z '91.
i na FB ciągle mi wyskakujesz w propozycjach znajomych

miłego dnia Żbiczki ;*

Warren Buffet
Stary 2010-03-30, 12:14   #1416
tynas
Raczkowanie

witam Żbikulce
dawno mnie nie bylo... wczoraj ostro ryłam na matmę i opłaciło się!- mam 5 ze spr(od pierwszej klasy to moja druga 5-tka)
więc licze na 4 z mat... mam nadzieje,że się uda!
nasz angielski w szkole...- baba nam przekladala spr co chwile"bo ona nie ma czasu żeby go przygotować" i w końcu powiedziala : spr jest 29.03 i koniec!
hmm no dobra... i ona nie przyszla 29.03 na lekcje(byly to skrócone lekcje,bo mamy rekolekcje...) jakaś masakra z tą babą!-zaczęliśmy się nabijać,że nie przestawila budzika :P
z pl dostalam 4 z jakiejś śmiesznej pracy powtórzeniowej ,więc jest dobrze
jeszcze dzisiaj muszę zrobić plan ramowy ... aleeeeeeeeeee mi się nie chce!
a na dworze jest tak ladnie a ja chora- kaszle takim suchym kaszlem... masakra!
pielęgnacja: bylo54,jest 46 dąże do 35

Wkręcam się w mineraly

WYMIANA :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=411397
tynas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 12:20   #1417
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dwie książki, piosenkę i te screeny z gry, ale nie wiem czy się wyrobię, będę musiała się ostro sprężać.

moi rodzice w tym roku robią malowanie całego domu i wymieniają podłogi wszędzie (tzn. panele) i właśnie ojciec ostatnio stwierdził, że chce fototapetę w salonie, że jakieś moje (!!!!!!) zdjęcie, co bym im smutno nie było jak wyjadę też ma ojczulo pomysły

ejże. no bo.. "jak łatwo stracić 5kg" ?
można sobie nogę obciąć ewentualnie, ale to będzie już więcej niż 5kg
a tak wyciąć sobie mózg no to 1 -1,5kg .. dobra, to można jeszcze stopę sobie uciąć i będzie równowaga, co myślisz?

Romana się boisz? a jakby to był ten z ogłoszenia ? sąsiadka może go krępować.
o kurcze, na prawdę dużo masz.

pokażę, pokażę. no to Twój tata wymyślił ale ciężka robota z tym założeniem jej. Podzielili na 8 części i się cieszą, zdecydowanie lepiej jakby było na 2 części. ;/

no fakt...z tym mózgiem

no boję się, ale Romek nie zadzwonił, miał się umówić. Nie to nie!
___

pożalę się Wam na zupę. Mama zrobiła pieczarkową i dała za mało pieczarek. Jest mi przykro. nie lubię takiej wodnistej. ;/

kupiłam klej, coś tam poprzyklejałam, ale nie wszystko.
zaraz zabieram się za mycie lodówki.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 13:38   #1418
cao
Zadomowienie

Hmmm muszę się wygadać..
własnie się dowiedziałam ze moja babcia wczoraj umarła.. nie byłam z nia blisko ale wiadomo babcia.. Mojej mamy nigdy nie widzialam w takim stanie.. siedze teraz w domu..płkać nie umiem bo chyba jestem zbyt silna emocjonalnie lub jakas nie teges..

A miałam jechać w święta na dyskoteke.. wiec jak pojade to chyba wyjde na osobe bez uczuć..
cao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 13:57   #1419
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:

Doroto, nie wiem, czy czytałaś, ale wczoraj rozmawiałyśmy o biletach i mam prośbę do Ciebie/Twojej siostry o poszukanie przy okazji tanich lotów do Lizbony w czerwcu albo podanie jakiś linków czy cuś.
pisałam, ale mnie olałaś
zapytam jej wieczorem

Cytat:
uwielbiam ten tekst.
w tym momencie jest idealnie pasuje do mojego humoru.

Cytat:
Napisane przez cao Pokaż wiadomość
Hmmm muszę się wygadać..
własnie się dowiedziałam ze moja babcia wczoraj umarła.. nie byłam z nia blisko ale wiadomo babcia.. Mojej mamy nigdy nie widzialam w takim stanie.. siedze teraz w domu..płkać nie umiem bo chyba jestem zbyt silna emocjonalnie lub jakas nie teges..

A miałam jechać w święta na dyskoteke.. wiec jak pojade to chyba wyjde na osobe bez uczuć..
przykro mi

hi;*
mam bbbbbbbbbbbbbbaaaaaaaaaaa aaaardzo zły dzień.
nie wiem czy iść jutro do szkoły czy nie
mam sprawdzian z wosu, a nie chce mi się uczyć, nie mam humoru.
miałam iść na bilans, nie mam humoru na wychodzenie z domu.
tak jakoś, burzowe chmury wiszą nade mną

hey- zazdrość słucham sobie teraz

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 14:02   #1420
Claaire
Wtajemniczenie

Cześć

Właśnie wzięłam się poważnie za romantyzm, interpretuje sobie wszystkie wiersze podane w repetytorium. Znaczy drukuję tekst i piszę interpretację troszkę z tym schodzi, ale tak lepiej pamiętam o co chodzi w epoce. Np. renesans pamiętam do tej pory, więć nie jest źle Na razie lecę z Mickiewiczem, muszę też te utwory sobie uporządkować 'datowo' i co wtedy się działo, bo raczej to ma znaczenie.. w sumie to wątpie, żeby na rozszerzeniu dali Mickiewicza, ale co tam

Narzuciłam tempo
Stary 2010-03-30, 14:15   #1421
parodia
Zakorzenienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18229048][/QUOTE]
Cytat:

u mnie to samo.
Z P. przyjaźniłam się ok. 8 lat. Jeszcze takiej obojętności między nami nie była. Jest świetnie. Dlatego też, może mnie pocałować.... sama wybrała. Chociaż nie powiem, czasem zapominam i najchętniej bym do niej zadzwoniła i pogadała, albo wyszła na spacer. Potem się otrząsam.... łiii tam.
Ale to było odnośnie grupy na FB, do której się zapisała Marta. I chyba zaraz też dołączę, bo takie życiowe

Ewa - dokładnie. U mnie jak się rozejrzę na wsi (a to jest wieś rolnicza, że wszędzie jest gospodarstwo i to bardo duże >20 ha, pełno krów, nie jak ta średnia polska ) to z takich osób 22-35 lat większość pokończyła studia, nie tylko rolnicze, jeden chłopak zrobił doktorat z chemii, dziewczyna jakąś podyplomówkę z matmy w UK robiła, ogólnie zdolni albo odwrotnie - zawodówka i pod sklep. Ale już młodsi, to jedna dziewczyna na farmacji, jedna na polonistyce i ja (), do tego dwóch chłopaków, co to w gimnazjum nie zdają i myślą, gdzie iść do zawodówki, jeden w technikum, ale ledwo. Z młodszych to już same chłopaki, 5 czy 6 chyba, ale nie wyglądają na rozgarniętych.
Ogólnie albo ktoś jest bardzo dobry i chce się wybić na złość głupim stereotypom, albo do ...
Cytat:
Hmmm muszę się wygadać..

Ja bym nie pojechała... Nawet ze względu na mamę.

------
Nie pisałam Wam o maturze, jaką wczoraj dowalił z fizyki z 2005 roku. I nie było typowych zadań, jak w ostatnich latach, tylko: "opisz przebieg", "co się dzieje", "które stwierdzenie jest prawdziwe, uzasadnij", "co by było gdyby" rapem 4 zwykłe zadania.
Ogólnie źle. Dzisiaj oddałam, niby miałam 66% 20 w górę pyknę i będzie pięknie
Ale w klasie, to <20 nawet byli, raptem 6 osób >50, mój najwyższy + jedna osoba, która pisze P - 10

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Martyny mi nie zacytowało
Mówisz, że za dużo? Opiszę to już dokładnie () w święta, do środy mam czas na wywalenie czegoś najwyżej Wesele poleci

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Cześć

Właśnie wzięłam się poważnie za romantyzm, interpretuje sobie wszystkie wiersze podane w repetytorium. Znaczy drukuję tekst i piszę interpretację troszkę z tym schodzi, ale tak lepiej pamiętam o co chodzi w epoce. Np. renesans pamiętam do tej pory, więć nie jest źle Na razie lecę z Mickiewiczem, muszę też te utwory sobie uporządkować 'datowo' i co wtedy się działo, bo raczej to ma znaczenie.. w sumie to wątpie, żeby na rozszerzeniu dali Mickiewicza, ale co tam

Narzuciłam tempo
Aż mi się przypomniało, z czego mamy w tygodniu po świętach sprawdzian
Wszystkich poetów, którzy są w spisie lektur: epoka, 2-3 przykłady dzieł, cechy poezji, założenia programowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 14:52   #1422
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm muszę się wygadać..
.

Cytat:
Ale to było odnośnie grupy na FB, do której się zapisała Marta. I chyba zaraz też dołączę, bo takie życiowe

Ewa - dokładnie. U mnie jak się rozejrzę na wsi (a to jest wieś rolnicza, że wszędzie jest gospodarstwo i to bardo duże >20 ha, pełno krów, nie jak ta średnia polska ) to z takich osób 22-35 lat większość pokończyła studia, nie tylko rolnicze, jeden chłopak zrobił doktorat z chemii, dziewczyna jakąś podyplomówkę z matmy w UK robiła, ogólnie zdolni albo odwrotnie - zawodówka i pod sklep. Ale już młodsi, to jedna dziewczyna na farmacji, jedna na polonistyce i ja (), do tego dwóch chłopaków, co to w gimnazjum nie zdają i myślą, gdzie iść do zawodówki, jeden w technikum, ale ledwo. Z młodszych to już same chłopaki, 5 czy 6 chyba, ale nie wyglądają na rozgarniętych.
Ogólnie albo ktoś jest bardzo dobry i chce się wybić na złość głupim stereotypom, albo do ...
no i najważniejsze, żeby nie dać się zaszufladkować.
mam w klasie taką koleżanką, która nie należy do najbogatszych, ma dużą rolę, właśnie jej siostra skończyła studia, druga kończy a ona idzie. Tylko strasznie wkurza mnie w niej to, że wszystko przelicza na wynajem akademiku. Nie poszła na studniówkę, bo to ileś tam miesięcy w akademiku. ;/ strasznie wkurzające to jest.

idę dalej sprzątać. i dlatego właśnie nie lubię świąt!

Stary 2010-03-30, 15:05   #1423
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdzałaś?

Ja muszę na środę mieć ale już nie pytajcie, już się ogarnęłam bo patrzę, a mam na półce Uniwersalny Leksykon Sztuki Wkurzyłam się na Kołomyjkę i ją wywaliłam, za to dodałam Wesele do tego Plotka o Weselu i w końcu wyszło 6 podmiotu i 6 przedmiotu.

na pewno, bo taty bym spytała, może on by coś wymyślił, jakąś książkę kurdę, albo coś
ale jak nie chcesz to nie

fajna grupa, nie ?
bo już mnie wkurza, że mnie ludzie nagle jak powietrze traktują, a w wakacje byli mi bliscy np.
hm, to chyba znaczy tylko i wyłącznie, że nigdy nie byli mi bliscy tak na prawde?
tylko, czy nie powinno mnie to martwic?

Cytat:
boję się czy mi czasu starczy na cztery teksty kultury, a Ty tu z sześcioma wyjeżdżasz..
w przedmiotu mam 4 pozycje,w podmiotu mam 3 (bo omawiam także screeny z gry komputerowej, a tego nie kazała mi umieszczać w lit. podmiotu, tylko w materiałach pomocniczych)

idę w kimkę.
dobranoc
ja mam w sumie 3 filmy, 4 ksiązki
i już pisząc to widzę, że to za dużo.

Cytat:

u mnie to samo.

za oknem deszcz.
no to pokaż koniecznie

masz rację z tymi błaznami, też mam [w szkole] takich ludzi, śmiesznych na siłę, że aż mnie irytują.

też tak mam

za oknem deszcz, a u mnie ona, ona u mnie jeeesttt, jej włosy lśnia, a usta śmieją sięęęę

Cytat:

a co do osób ze wsi, to mam podobne odczucie. W mojej klasie większość jest ze wsi, albo z małych miasteczek i dojeżdża. I takich ambitnych jest kilka osób. Ale szczególnie jedna z nich, przez to, że jest najlepsza, jest także bardzo arogancka i denerwuje mnie to, bo nie umie się wysłowić po polsku :"se", "wziąść" itp. a zgrywa nie wiadomo kogo
chociaż miastowi są jeszcze gorsi czasami.
kocham Twojego tatę

ja nie znam ludzi ze wsi wsi, takiej z kurami i krowami, raczej z podmiejskich okolic, a pod warszawą takich typowych wsi nie ma, ale nawet jakbym znała, to co to za różnica skąd kto jest
nie lubię strasznie jak tż jeździ po "wiesniakach", tylko dlatego, że mieszkał na wsi.
nie raz wielcy miastowi się zachowują jak wieśniaki przekonani o tym, że są lepsi od wszystkich.
no z resztą, nie chce mi się rozdrabniać nad tym.

Cytat:
Hmmm muszę się wygadać..

ja bym nie poszła nie ze względu na babcię, bo skoro nie byłam z nią blisko, to TROCHĘ tak, jakby umarła jakaś dalsza mi osoba, tylko ze względu na mamę, żeby z nią być.

Cytat:
pisałam, ale mnie olałaś
zapytam jej wieczorem

hi;*
czyli na nic nie masz humoru hah.

nie widziałam
będe wdzieczna

Cytat:
------
Nie pisałam Wam o maturze, jaką wczoraj dowalił z fizyki z 2005 roku. I nie było typowych zadań, jak w ostatnich latach, tylko: "opisz przebieg", "co się dzieje", "które stwierdzenie jest prawdziwe, uzasadnij", "co by było gdyby" rapem 4 zwykłe zadania.
Ogólnie źle. Dzisiaj oddałam, niby miałam 66% 20 w górę pyknę i będzie pięknie
Ale w klasie, to <20 nawet byli, raptem 6 osób >50, mój najwyższy + jedna osoba, która pisze P - 10

Wszystkich poetów, którzy są w spisie lektur: epoka, 2-3 przykłady dzieł, cechy poezji, założenia programowe
oj Żbik, powinnaś tak czy siak cieszyć się, że jednak Twoj wynik jest w klasie najlepszy.
sama mówisz, że to była trudna matura.
ja dziś chemię zwaliłam po calości, z resztą, nie ma co się rozdrabniać nad tym, nie umiem po prostu całego materiału jeszcze i widać efekt...
choć to nie zmienia faktu, że czuję się trochę jak... ciota
bo wiem, że pewnie mimo gadania innych osób, jak to im źle poszło, wcale tak nie będzie.

wiecie czemu jest i przykro, kiedy po raz kolejny uświadamiam sobie, że znowu nie napisałam matury na tyle na ile bym chciała?
bo wiem, że jestem zdolna i że jestem w stanie pisać to wszystko lepiej...
gdybym w to nie wierzyła i nie była tego pewna to bym nie uderzała w taki kierunek studiów...

a ten sprawdzian mimo że duży, to przynajmniej bardzo dobry do matury.
choć lepszy byłby z epok - autorów większych dzieł - odniesień tych dzieł to programu epoki.

----------
dzien dobry.
posmęciłam wam trochę, dodam jeszcze, że jeden z moich zegarkow jest nieprzestawiony, wieczorem sie uczyłam i patrzyłam na ten własnie zegarek...
ależ się zdziwiłam, gdy spojrzałam na telefon, że jest godzina później...
jestem nieżywa. idę się zdrzemnąc 30 minut.
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 15:09   #1424
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malenstwo5 Pokaż wiadomość
Jak się dostanę
to tak jak ja

w Rozmowach w Toku jest temat o "szalonych gimnazjalistkach" które uważają, ze szkoła jest do kitu.
krejzolki
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 15:23   #1425
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm muszę się wygadać..

ja podobnie jak Justyna, nie poszłabym na pewno.
zresztą, aż tak Ci na tej dyskotece zależy, że ją zaplanowałaś?

w sumie, to nawet sprawa jakiegoś poczucia smaku, po prostu nie wypada Ci iść na dyskotekę, nie mówiąc o tym czy wyszłabyś na osobę bez serca.

Cytat:

hi;*

nie idź .

ja też, z płyty unplugged ale lubię też tradycyjną wersję

Cytat:

Martyny mi nie zacytowało
Mówisz, że za dużo? Opiszę to już dokładnie () w święta, do środy mam czas na wywalenie czegoś najwyżej Wesele poleci
no myślę, że warto postawić na jakość, a nie ilość. Lepiej mniej, a lepiej. Będziesz mogła spokojnie sobie wszystko omówić, zaprezentować, zaciekawić ich tematem.

Cytat:

mam w klasie taką koleżanką, która nie należy do najbogatszych, ma dużą rolę, właśnie jej siostra skończyła studia, druga kończy a ona idzie. Tylko strasznie wkurza mnie w niej to, że wszystko przelicza na wynajem akademiku. Nie poszła na studniówkę, bo to ileś tam miesięcy w akademiku. ;/ strasznie wkurzające to jest.

szczerze? nie rozumiem takich ludzi.
tzn. wiem, że ktoś może nie mieć kasy, i tak jak dla mnie 300zł to nie jest majątek i uważam, że mogę je wydać, to ktoś będzie 1294732847 razy się nad tym zastanawiał, czy nie lepiej za te 300zł opłacić w domu rachunki,a on bez studniówki czy nowych butów przeżyje.
no,ale też nie do przesady. W mojej klasie uczy się jedna dziewczyna, która ANI razu nie była z nami na wycieczce szkolnej, ani razu nie zapłaciła na komitet (5zł/m-c).. i ciągle mówi, że nie ma kasy. Okej, ale to aż tak tragicznie żeby przez rok nie uzbierać sobie tych 150zł na wycieczkę klasową? tym bardziej, że codziennie biega do sklepiku szkolnego i wydaje kasę na jakieś bułki, chipsy i napoje bez tego chyba można się też obyć. Miesiąc by wytrzymała i miałaby na tą wycieczkę chociaż to może kwestia tego, że jej się po prostu nie chce i zwala na brak kasy a tam, szkoda słów
.
cóż.

siostra do mnie zaleci za godzinkę.
na spacer się wybrała z drugiego końca miasta

miłego dnia ;*

ja jutro mam poprawę z historii ale chyba nie poprawię Majkel też twierdzi, że nie poprawi..ale poprawiamy tylko dlatego, że jutro będzie pytać a my oczywiście nieprzygotowani haha.

Warren Buffet
Stary 2010-03-30, 15:32   #1426
star15
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Przyszłam powiedzieć, że nic nie umiem na jutrzejsze zaliczenie z polskiego - Młoda Polska (chwalę się czy żalę? ) i że właśnie idę się uczyć. A póki co patrzę za okno, łots łrong, bo karetka jedzie.

(Nie ma to jak konstruktywny post. )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 16:24   #1427
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
Narzuciłam tempo
zaraź mnie

Cytat:
Ja bym nie pojechała...
ja też nie
chociaż ja to mam w sobotę urodziny (nie to, że się chwale ), którą podobno spędzę z TŻtem, niedzielną imprezkę z rodziną a w lany poniedziałek szalejemy z przyjaciółkami(chyba, bo coś ostatnio nie wspominają, żeby gdzieś jechać razem. trudno jeśli nie to prosić się nie będę )

Cytat:

za oknem deszcz, a u mnie ona, ona u mnie jeeesttt, jej włosy lśnia, a usta śmieją sięęęę

nie widziałam
będe wdzieczna

----------
dzien dobry.
posmęciłam wam trochę, dodam jeszcze, że jeden z moich zegarkow jest nieprzestawiony, wieczorem sie uczyłam i patrzyłam na ten własnie zegarek...
prawdziwa fanka disco polo się ujawniła

dam znać wieczorem,jak mi odpisze na gg

świetna jesteś
dobranoc

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
(Nie ma to jak konstruktywny post. )
dla mnie spoko post
ważne, że o nas pamiętasz
ja też ostatnio nie piszę niczego konkretnego i ciekawego:brzyd al:

bziii ♡.

Edytowane przez rehab4181
Czas edycji: 2010-03-30 o 16:26
Stary 2010-03-30, 16:30   #1428
chiddy
Zadomowienie

Cytat:
Niezła fucha. bez problemu Cię przyjęli? Ile razy tygodniowo masz zajęcia?
Przyjęli mnie i w jednej i w drugiej bez najmniejszego problemu.
Pracuję już ponad 2 lata. Zaczęłam jeszcze na studiach, gdy miałam zajęcia na filologii. Godziny mam elastyczne. Pracuję od poniedziałku do czwartku

Jestem zadowolona.
Niezła kaska i robię to co kocham

Cytat:
hi;*

skąd ten kiepski nastrój?

do szkoły? - nie iść kto by tam chodził do szkoły przed samymi świętami, pewnie i tak niczym ciekawym Cię nie zaskoczą

rozchmurz się, bo słońce zajdzie i Ci wleję

muzyczka super

A ja tradycyjnie idę wieczorem na basen, saunę i jacuzzi.
Total relax hihi

Buziaki ;-*
chiddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 16:53   #1429
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Hmmm muszę się wygadać..

Tu nie chodzi o to że wyjdziesz na osobę bez uczuć tylko o takt. Głupio wygląda jak ktoś idzie na dyskotekę nawet dwa tygodnie po śmierci babci czy dziadka a co tu mówić kilka dni po. Nic się przecież nie stanie jak nie pojedziesz, w końcu post się kończy więc cały czas będą imprezy
plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 17:23   #1430
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
też tak mam

a najlepsze jest w tym to, że jestem zbyt duma (sic!) żeby wyciągnąć rękę.
jaka serenada

ja zawsze sobie mówię, za 30 minut wstanę...jasne min. godzina. nie mam siły nigdy.

Cytat:
szczerze? nie rozumiem takich ludzi.
tzn. wiem, że ktoś może nie mieć kasy, i tak jak dla mnie 300zł to nie jest majątek i uważam, że mogę je wydać, to ktoś będzie 1294732847 razy się nad tym zastanawiał, czy nie lepiej za te 300zł opłacić w domu rachunki,a on bez studniówki czy nowych butów przeżyje.
no,ale też nie do przesady. W mojej klasie uczy się jedna dziewczyna, która ANI razu nie była z nami na wycieczce szkolnej, ani razu nie zapłaciła na komitet (5zł/m-c).. i ciągle mówi, że nie ma kasy. Okej, ale to aż tak tragicznie żeby przez rok nie uzbierać sobie tych 150zł na wycieczkę klasową? tym bardziej, że codziennie biega do sklepiku szkolnego i wydaje kasę na jakieś bułki, chipsy i napoje bez tego chyba można się też obyć. Miesiąc by wytrzymała i miałaby na tą wycieczkę chociaż to może kwestia tego, że jej się po prostu nie chce i zwala na brak kasy a tam, szkoda słów
.
cóż.
ja też nie rozumiem, aż mi się nóż w kieszeni otwiera jak to słucham. Tym bardziej, że u nas studniówka nie była jakaś droga, kreację jakoś by się skołowało. -.- szkoda słów.
miłego spacerku.

no i du.pa przez te porządki Majka mnie ominęła.

fuuj nie lubię się czuć taka brudna po sprzątaniu.

idę po mamę. ;*

Stary 2010-03-30, 17:34   #1431
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chiddy Pokaż wiadomość
Total relax hihi
Jak ja bym poszła na jacuzzi.

Wpadłam do Was, bo symbole z Wesela są takie nuuudne.

Ewa, miałaś pokazać fototapetę. ;>
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-03-30 o 17:36
Stary 2010-03-30, 17:48   #1432
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak ja bym poszła na jacuzzi.

Wpadłam do Was, bo symbole z Wesela są takie nuuudne.

Ja nawet o takich rzeczach nie marzę ..

Już wolę symbole z młodej polski niż ten kurcze nieskończenie długi romantyzm !
Dopiero doszłam do końca Ballad i Romansów, a teraz te sonety krymskie a dziady kurde i pan tadeusz

Cytat:
Nie za miło, ale co jak co pewnie Ci się to przyda
choć Tobie polski średnio potrzebny, ale to nic

Edytowane przez Claaire
Czas edycji: 2010-03-30 o 17:50
Claaire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 17:50   #1433
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:

ja też nie
chociaż ja to mam w sobotę urodziny (nie to, że się chwale ), którą podobno spędzę z TŻtem, niedzielną imprezkę z rodziną a w lany poniedziałek szalejemy z przyjaciółkami(chyba, bo coś ostatnio nie wspominają, żeby gdzieś jechać razem. trudno jeśli nie to prosić się nie będę )

wiemy
kontroluj skrzynkę pocztową, tą tradycyjną, nie e-mailową

Warren Buffet

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 18:00   #1434
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
na pewno, bo taty bym spytała, może on by coś wymyślił, jakąś książkę kurdę, albo coś

fajna grupa, nie ?
bo już mnie wkurza, że mnie ludzie nagle jak powietrze traktują, a w wakacje byli mi bliscy np.
hm, to chyba znaczy tylko i wyłącznie, że nigdy nie byli mi bliscy tak na prawde?

ja mam w sumie 3 filmy, 4 ksiązki
i już pisząc to widzę, że to za dużo.

no to pokaż koniecznie

masz rację z tymi błaznami, też mam [w szkole] takich ludzi, śmiesznych na siłę, że aż mnie irytują.

też tak mam

kocham Twojego tatę

ja nie znam ludzi ze wsi wsi, takiej z kurami i krowami, raczej z podmiejskich okolic, a pod warszawą takich typowych wsi nie ma, ale nawet jakbym znała, to co to za różnica skąd kto jest
nie lubię strasznie jak tż jeździ po "wiesniakach", tylko dlatego, że mieszkał na wsi.
nie raz wielcy miastowi się zachowują jak wieśniaki przekonani o tym, że są lepsi od wszystkich.
no z resztą, nie chce mi się rozdrabniać nad tym.

ja bym nie poszła nie ze względu na babcię, bo skoro nie byłam z nią blisko, to TROCHĘ tak, jakby umarła jakaś dalsza mi osoba, tylko ze względu na mamę, żeby z nią być.

czyli na nic nie masz humoru hah.

nie widziałam
będe wdzieczna

oj Żbik, powinnaś tak czy siak cieszyć się, że jednak Twoj wynik jest w klasie najlepszy.
ja dziś chemię zwaliłam po calości, z resztą, nie ma co się rozdrabniać nad tym, nie umiem po prostu całego materiału jeszcze i widać efekt...
bo wiem, że pewnie mimo gadania innych osób, jak to im źle poszło, wcale tak nie będzie.

wiecie czemu jest i przykro, kiedy po raz kolejny uświadamiam sobie, że znowu nie napisałam matury na tyle na ile bym chciała?
gdybym w to nie wierzyła i nie była tego pewna to bym nie uderzała w taki kierunek studiów...

choć lepszy byłby z epok - autorów większych dzieł - odniesień tych dzieł to programu epoki.

----------
dzien dobry.
Ja jestem z takiej małej wsi pod miaste no i w ławce siedzę z takim typowym mieszczuchem, doskonale się uzupełniamy
plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:04   #1435
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet o takich rzeczach nie marzę ..

Już wolę symbole z młodej polski niż ten kurcze nieskończenie długi romantyzm !
Dopiero doszłam do końca Ballad i Romansów, a teraz te sonety krymskie a dziady kurde i pan tadeusz

Cały czas sobie powtarzam, że sobie wszystko odbiję po maturze. że pójdę na basen, przeczytam tyyyle książek, obejrzę tyyyle filmów, będę dużo ćwiczyć i ogólnie rozwijać się - wakacji mi na wszystko nie starczy.

A mi polski potrzebny co najgorsze. ale nie lubię tak kuć na pamięć..

Studentka
Stary 2010-03-30, 18:40   #1436
parodia
Zakorzenienie

Cytat:

Podejrzewam, że jeśli ma rzeczywiście duże gospodarstwo (czy nawet średnio duże, ziemie w miarę dobrej klasy), to tylko tak sprawia wrażenie, a ma taki dochód na osobę w rodzinie, że może pomarzyć o akademiku
Cytat:

fajna grupa, nie ?

Nie, nie, to się spytaj, po świętach mam ostateczną

Zawsze lepiej niż w wakacje mieliby Cię nie znać, a jak jest szkoła, to już tak

To już mnie znasz krów pełno, kury też się jakoś znajdą, ale na szczęście najbliżej 200 m od mojego domu

W klasie mają komfort, że jak ja mówię, że była z wzięta, to była trudna
Wiecie, jak się cieszę, że nie mam nacisku, że muszę zdać >90...
Dzisiaj rozmawiam z wychowawcą:
"no 66, to polecę jeszcze z 20 w górę "
"tylko, żeby było w górę, bo jak nie "
" ale jeszcze matematyka, angielski podobnie, z 50 pkt za niemiecki i IFE wita " (bo on ten wydział, w sumie przez to, że na każdym kroku poleca, to się zdecydowałam )
"i dobrze, ale macie mieć takie wyniki, żeby pan od fizyki był zadowolony, a nie tylko żebyście się na studia podostawali "

Jeszcze miesiąc, musisz myśleć, że będzie dobrze, zamiast się niepotrzebnie stresować

Pewnie jeszcze wmyśli coś

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2010-03-30 o 18:42
Stary 2010-03-30, 18:41   #1437
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
no myślę, że warto postawić na jakość, a nie ilość. Lepiej mniej, a lepiej. Będziesz mogła spokojnie sobie wszystko omówić, zaprezentować, zaciekawić ich tematem.

ja jutro mam poprawę z historii ale chyba nie poprawię Majkel też twierdzi, że nie poprawi..ale poprawiamy tylko dlatego, że jutro będzie pytać a my oczywiście nieprzygotowani haha.
Dobra, to wywalam Wesele wrzucę na jutro do tej bibliografii tylko Tadka, wiersz Osieckiej i 3 obrazy. Najwyżej do przedmiotu dopiszę coś na po świętach

Dżizys, jeszcze Was pyta z historii
Cytat:
ja też nie

ja też ostatnio nie piszę niczego konkretnego i ciekawego:brzyd al:
W ogóóóóleee

Powiedzmy, że nauka do matury nas wyeksploatowuje
Cytat:
Przyjęli mnie i w jednej i w drugiej bez najmniejszego problemu.
Pracuję już ponad 2 lata. Zaczęłam jeszcze na studiach, gdy miałam zajęcia na filologii. Godziny mam elastyczne. Pracuję od poniedziałku do czwartku
Fajnie Ci
Ja mam plan dawać jakieś korki na studiach, bo na matmę i fizykę to zawsze full chętnych.
Tylko pod warunkiem, że odkryję talent dydaktyczny w sobie
Cytat:
Powiedz to.. wiadomo komu "mam nadzieję, że już macie na jutro powtórzone wszystkie lektury. Bo jutro próbna na całą szkołę w ogóle, to nie wiadomo, czy wychowawczyni wróci
Cytat:
Cały czas sobie powtarzam, że sobie wszystko odbiję po maturze. że pójdę na basen, przeczytam tyyyle książek, obejrzę tyyyle filmów, będę dużo ćwiczyć i ogólnie rozwijać się - wakacji mi na wszystko nie starczy.
I odpocznę, wyjadę gdzieś, przypomnę sobie jak się grało na keyboardzie
Milion rzeczy

------------
Natrzaskałam emotek, aż musiałam na dwa podzielić.
Bo mi się nie chciało wywalać z Waszych postów

Stary 2010-03-30, 19:09   #1438
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Dżizys, jeszcze Was pyta z historii

I odpocznę, wyjadę gdzieś, przypomnę sobie jak się grało na keyboardzie
Milion rzeczy
No właśnie.
U nas już nawet z angola odpuszcza. Jeszcze jedna kartkówka ze słówek, ja muszę zaliczyć zaległą odpowiedź z obrazka - bardzo ważna ocena, liczona jako 0,6 do średniej z przedmiotu i już, tyle.. reszta na własną rękę.

Taa, jakie my ambitne. planować jest tak łatwo i przyjemnie.. żebyśmy chociaż w połowie wcieliły te plany w życie..

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-03-30 o 19:11
Stary 2010-03-30, 19:28   #1439
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:

Ewa, miałaś pokazać fototapetę. ;>
no pokażę jak będzie gotowe, bo muszę gdzieniegdzie przyciąć.

Stary 2010-03-30, 19:43   #1440
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
skąd ten kiepski nastrój?

do szkoły? - nie iść kto by tam chodził do szkoły przed samymi świętami, pewnie i tak niczym ciekawym Cię nie zaskoczą

Total relax hihi
za mało czekolady zjadłam

jutro mam sprawdzian z wosu
olać to

weź mnie ze sobą

Cytat:
wiemy
kontroluj skrzynkę pocztową, tą tradycyjną, nie e-mailową
ooooo, dziękuję że o mnie pamiętałaś
Ty też sprawdzaj swoją skrzynkę pocztową

Cytat:
Jeszcze miesiąc, musisz myśleć, że będzie dobrze, zamiast się niepotrzebnie stresować
właśnie no stres

rany, ale się obijam

bziii ♡.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości