Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-12, 13:10   #1411
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Pozniej Was dziewczyny nadrobie a póki co napisze na swiezo ze mielismy dzis maly wypadek, bo kolo domu w nasze auto wjechal tir wiec bok skasowany, pojdzie do naprawy.. oby tylko dali auto zamienne

Wlasnie wrocilam z apteki kupilam pojemniczek na posiew moczu. Napiszcie prosze jakie badania wykonywalyscie po 33 t.c.? Bo zamierzam jutro zrobic posiew, morfologie i ekg. Ponoc WR tez powinno sie robic? Masakra, chodzic do lekarza i zeby on nie mowil co trza.. a moze nic?

No i w ogole przede mna w aptece 2 osoby staly i babka starsza z mega plikiem recept wiec usiadlam na krzeselku bo pomyslalam ze spedze tam z godzine no i jak juz kolej tej babeczki to ona do mnie: PROSZĘ, PANI CIEZARNA teraz Normalnie pierwszy raz mi sie to zdarzylo! a ja tylko kubeczek na mocz kupilam hehehehe

Ide cos zjem wykapie sie i pozniej Was poczytam
u mnie tylko mocz i morfologia (dodatkowo tsh) ale tylko dlatego ze mam niedoczynnosc...
a M. przeciez wie co ci dawac... wstrzymalabym si ena twoim miejscu i zrobila tylko to co kazal powodzenia
strasznie z tym autem :/ zglosiliscie to policji?
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 13:24   #1412
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Irsin to Ty już kobieto też pewnie jedną nogą jesteś na porodówce
A jak się czujesz tak w ogole??
calkiem ok,ale dzisiaj zaczelam sie stresowac

az czuje jakis dziwny niepokoj.

no i w nocy nawet przy przekracaniu sie boli mnie spojenie
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 13:24   #1413
Weronisia
Zakorzenienie

Dziewczyny przyznaję się bez bicia, że nie przeczytałam co piszecie, ale postaram się wieczorkiem nadrobić.

chcę wam tylko powiedzieć, że decyzja lekarza jest, że Pascal nie może opuścić kliniki, bo jest jeszcze za słaby, nie trzyma temperaturki i dziś nic nie przybrał już kolejny dzień.
Jak zacznie przybierać to najwcześniej za 3 dni nas wypuszczą. Ale przy jego tempie chyba musze się nastawić, że tu pokibluję dłużej.

Za to wykłóciłam się z lekarzem i pielęgniarką, wręcz stoczyłam wojnę o karmienie piersią.
Powiedziałam im, że Pascal to nie kaczka, która dostaje miarkę karmy o ustalonej porze i że chcę go karmić piersią.
Lekarz natomiast chce, żeby dostawał butlę, bo mu dosypuje jakiś proszek bardzo kaloryczny, żeby mały zaczął tyć.
Ustaliliśmy więc, że będę go karmić 10 minut piersią, po czym zostanie zważony (przed też), i ile wskaże waga tyle dodatkowo dostanie jeszcze z butelki.
A więc jak dziś po karmieniu piersią ważył 20g więcej, to znaczy że wypił 20ml a więc z butelki dostał 45 ml, a nie 65ml. I to mi odpowiada i małemu też, bo on uwielbia tulić się do piersi.
A więc osiągnęłam mały sukces Mam nadzieję, że pielęgniarki się dostosują, bo jakoś niechętnie wyciągają wagę, jakby nie wiem jak się przy tym napracowały....

Lecę karmić i na spacerek. Poczytam was później.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 13:27   #1414
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
No to się obroniłam

Zapraszam na wirtualne opijanie, hihi..:pijem y:
Gratulacje
Ishka trzymamy kciuki!
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 13:28   #1415
mallinka
Zadomowienie

Weronisia to super że udało ci się dojść do porozumienia z lekarzem to trzymamy kciuki żeby Pascal zaczął przybierać
a jak Ty się czujesz? jak tam rana, goi się ładnie?

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 13:30   #1416
Aliszcze
Zakorzenienie

Weronisia, to super, że dogadałaś się z lekarzem w kwestii karmienia piersią Pascal tylko na tym może skorzystać

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 13:32   #1417
mallinka
Zadomowienie

Ale miałam przed chwilą akcję-właśnie podgrzewałam obiad i strasznie zaczęły mi ręce drżeć-normalnie ledwo mogłam widelec utrzymać, a to chyba z głodu więc starałam się zjeść jak najszybciej i połknęłam ekspresowo... i teraz leże półprzytomna-chyb ciśnienie poleciało ale nie mam siły sobie zmierzyć, albo to cukier-ale nigdy nie miałam problemów z cukrem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-12, 13:38   #1418
kretencja
Zakorzenienie

Mallinka, takie gwałtowne drżenie rąk może wskazywać właśnie na spadek cukru. Zwłaszcza jeśli towarzyszy mu pocenie, kołatanie serca. Trzeba wtedy szybko zjeść COŚ SŁODKIEGO najlepiej, potem dopiero coś bardziej konkretnego.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 13:41   #1419
kliwia
Zakorzenienie

mallinka a jakby spadlo Ci cisnenie to bys miala mroczki przed oczami, szum/piszczenie w uszach, poty tez. i generalnie uczucie jak do zemdlenia. Na to pomaga usiasc i sie napic zimnej wody najlepiej.
Delirka to cukier wlasnie.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 13:49   #1420
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
czesc

ja sie nie udzielam bo nie mam co pisac u mnie kiepsko ze spaniem dzis usnelam ok 4.oo

za rodzące
mialas mi zdjecia wstawic:P zapomnialas ?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 13:50   #1421
mallinka
Zadomowienie

to chyba był cukier... ale ja ogólnie nie lubie słodyczy i jak jem coś słodkiego to mnie mdli, dlatego od razu za ten obiad się zabrałam no i nie zdarzały mi się wcześniej takie atrakcje
ech, co ta ciąża robi z kobietą...
dziś podwoziłam koleżankę bo jej się samochód zepsuł i mówi skręć w prawo, a ja dawaj w lewo:haha ha: a nigdy dotąd nie miałam problemów ze stronami a wczoraj na poczcie źle wypisałam dowód nadania i w odbiorce wpisałam siebie to nic że może to była z 3-setna paczka, którą wysyłałam...:coje st:
z tego wszystkiego jak wróciłam do domu to się poryczałam bo czuje że głupieje w tej ciąży...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-12, 13:53   #1422
rypka85
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

U mnie dzisiaj wszystko dobrzeTrzymajcie jeszcze dzisiaj kciuki zebym tego zmory szwagra mojego meża nie widziała bo jutro juz wyjeżdza i bede miała ponad dwa miesiące spokoju od niego

Dzisiaj kupiłam w Biedronce dwie pary rajstopek są piękne i takie cieplutkie

Zaraz zmykam do koleżanki bo prosiła mnie żeby pomogla napisac jej jakąś tam prace na zaliczenie ( a ja niby ekspert bo skończyłam studia w tym kierunku mam to wiedziec Ciekawe czy wiem

A jak tam u Was???

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

M25 Gratulacje
kootekk piekniuchne zakupy i pierścionek

NOWY PAŹDZIERNIKOWY WĄTEK!!!!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=648909

NOWY WĄTEK DLA MAMUŚ I DZIECI
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714154
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:00   #1423
kootekk
Zakorzenienie

weronisia i widzisz, cierpliwosci, powiedz co bys teraz z nim robila w domu? jak on słaby jeszcze, ani by ci jesc nie chcial, moj sie butelka meczyl co boze przy cycu ale nabierze sily to bedzesz go jeszcze armic piersia

michałek wlasnie wypił 80ml flaszke i śpi jak mops

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:01   #1424
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ja sie zaczelam zastanawiac znowu nad szczepionkami.
CHyba nie bedzie nas stac na szczepionki skojarzone.
Mam nadzieje, ze dziecko w razie co szybko zapomni o bolu szczepienia. Moze pomoze smarowanie tym kremem znieczulajacym na godzine przed zastrzykiem?
Ja nigdy nie smarowałam przed szczepieniami maściami znieczulającymi - też nie kupowałam szczepionek skojarzonych bo kasy na to nie miałam, ale powiem ci, ze dziecko po szczepieniu przestaje płakać dosłownie w ciągu kilku minut więc to chyba nie jest aż taki znowu wielki ból
Cytat:
No to się obroniłam

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość

Ja po badaniu. U nas wszystko gotowe do porodu, mogę w każdej chwili rodzić i najpóźniej jutro koło 16 mamy planowana cesarkę. Junior waży według usg 3500 i dziś zaczeliśmy 39 tydzień. Pozdrawiam!

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Dziewczyny przyznaję się bez bicia, że nie przeczytałam co piszecie, ale postaram się wieczorkiem nadrobić.

chcę wam tylko powiedzieć, że decyzja lekarza jest, że Pascal nie może opuścić kliniki, bo jest jeszcze za słaby, nie trzyma temperaturki i dziś nic nie przybrał już kolejny dzień.
Jak zacznie przybierać to najwcześniej za 3 dni nas wypuszczą. Ale przy jego tempie chyba musze się nastawić, że tu pokibluję dłużej.

Za to wykłóciłam się z lekarzem i pielęgniarką, wręcz stoczyłam wojnę o karmienie piersią.
Powiedziałam im, że Pascal to nie kaczka, która dostaje miarkę karmy o ustalonej porze i że chcę go karmić piersią.
Lekarz natomiast chce, żeby dostawał butlę, bo mu dosypuje jakiś proszek bardzo kaloryczny, żeby mały zaczął tyć.
Ustaliliśmy więc, że będę go karmić 10 minut piersią, po czym zostanie zważony (przed też), i ile wskaże waga tyle dodatkowo dostanie jeszcze z butelki.
A więc jak dziś po karmieniu piersią ważył 20g więcej, to znaczy że wypił 20ml a więc z butelki dostał 45 ml, a nie 65ml. I to mi odpowiada i małemu też, bo on uwielbia tulić się do piersi.
A więc osiągnęłam mały sukces Mam nadzieję, że pielęgniarki się dostosują, bo jakoś niechętnie wyciągają wagę, jakby nie wiem jak się przy tym napracowały....

Dobrze, ze chociaż udało ci sie to karmienie wywalczyć
Teraz już na pewno szybciutko zacznie przybierać na wadze

Ja dziś przytachałam od siostry cztery reklamówki ciuszków Rany gdzie ja to będe trzymać wszystko
Dobrze, że nie wszystko jest malutkie - część jest na około 6 miesięcy wiec spakuję w jakiś karton i gdzieś schowam
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:01   #1425
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
mialas mi zdjecia wstawic:P zapomnialas ?

zapomniałam

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

U mnie dzisiaj wszystko dobrzeTrzymajcie jeszcze dzisiaj kciuki zebym tego zmory szwagra mojego meża nie widziała bo jutro juz wyjeżdza i bede miała ponad dwa miesiące spokoju od niego

Dzisiaj kupiłam w Biedronce dwie pary rajstopek są piękne i takie cieplutkie

Zaraz zmykam do koleżanki bo prosiła mnie żeby pomogla napisac jej jakąś tam prace na zaliczenie ( a ja niby ekspert bo skończyłam studia w tym kierunku mam to wiedziec Ciekawe czy wiem

A jak tam u Was???

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

M25 Gratulacje
kootekk piekniuchne zakupy i pierścionek
tez kupiłam rajstopki niemowlęce takie rożowe z kotkiem na pupci i kolankach

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:02   #1426
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Mallinka no to faktycznie masz ciekawe akcje

Weronisia super, że pozwolili Ci Pascalka piersią karmić... Ale normalnie z tymi godzinami karmienia to mi się kojarzy z opowieściami mojej mamy... bo ponoć kiedyś tak się właśnie robiło, a później lekarze stwierdzili, że jednak każde dziecko jest inne i należy je karmić kiedy jest głodne a nie z zegrakiem

Rypka ja wczoraj oglądałam te rajstopki, ale nie kupowałam bo mam już kilka par od mojej babci i kilka od mamy Babcia normalnie wpadła w szał zakupowy i mi powiedziała, że nie wie jak długo będzie żyła to teraz kupuje małemu póki może... Nie lubię jak tak mówi, ale to chyba większość starszych osób tak ma...

Sanderinka współczuje z tym spaniem... Ja co prawda zasypiam, ale w nocy się kilkanaście razy budzę bo mi niewygodnie, bo mnie boli i ogólnie masakra...
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:04   #1427
apoolonia
Rozeznanie

M25

gratuluję
pamiętam jakie to przyjemne uczucie gdy jest się już po

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Ale się ciągnie z tą skórą u ciebie ;/ Koleś jakis nie z tego świata jest, bez bazy czy jak?
wyniki
apoolonia - ja takiego sprzedawcę bym olała i poradziła sobie bez skóry, albo kupiła u kogoś innego jak tak w ogóle można??

[/QUOTE]

Nic mi nie mówicie ale tych sprzedawców jest bardzo mało i ten jako jedyny miał znośne opinie
jestem ciekawa po jakim czasie wyśle tą skórę
chciała bym jeszcze trche na niej pospać żeby przeszła moim zapachem

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
mój lekarz NIE WIDZI takiej potrzeby nawet dzwoniłam po laboratoriach, coby we własnym zakresie zrobić, ale wszędzie muszę już mieć próbkę pobraną u lekarza, nie ma opcji pobrania na miejscu

słuchaj jak mój czegoś nie chce zrobić to mówię że zapłacę i nie ma oporów haahah
może też mu powiedz że dasz kasę i niech tobie pobierze
tą próbkę

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość

Zazdroszczę Wam prezentów Mój TŻ sam z siebie nigdy nie wpadnie na to, żeby mi coś kupić bo urodziłam On po prostu ma inny sposób myślenia i nawet mu to do głowy nie przyjdzie Chyba, że go do brata i bratowej wyślę to go bratowa delikatnie naprostuje, bo ma gadane i mój TŻ się jej słucha, bo oni są sporo starsi od nas I tak w sumie mu nakładła ładnie do głowy, że jak zaszłam w ciążę to się cieszył jak głupi, a nie wpadł na to, żeby mi chociaż kwiatka kupić Co doprowadziło do tego, że jak pojechał po coś do domu kupić już nie pamiętam co to wrócił z dodatkowym zakupem - frytkownicą dla mnie o której mu od dawna mu marudziłam i stwierdził, że kwiatki zwiędną a frytkownica zostanie I mi życie przynajmniej ułatwił bo bardzo frytki lubi

to powiedz że chcesz
ja już się nie cackam bo jak już sam wpadł żeby coś mi kupić to dostawałam taki prezent..... pierwsza myśl komu to oddać

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość

chwale sie pierscionkiem od tzta i wczorajszym zakupem ;D ciuszki malego piore to potem pokarze
najlepsze ze tz mi tez podobny pierscionek na urodziny kupil, ale tamten mu sie nie podoba i swierdzil ze ten ładniejszy

super
ja tez preferuje jedynie białe złoto

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak będzie u Ciebie, ale ja od 31tc nie przytyłam póki co (i oby tak zostalo!!! bo już +13 ) i brzuszek mi nie rosnie tak samo, a mamy za dwa dni 37 tc i w brzuchu 95 cm. No ale kto wie, czy mi przy tych dwóch-trzech tygodniach nie wbije jeszcze 5 cm. Ale ja zakupiłam płaszczyk-grzybek i mieszczę sie tam bez problemu i z luzem w zasadzie.

to mnie pocieszyłaś może nie będzie tak źle z tą moją wagą

kupiłam ten płaszcz
byłam z mamą która ma podobną figurę tylko jest trochę chudsza od mnie
i też dobrze w nim wyglądała
więc stwierdziłyśmy że nawet jeśli w grudniu będzie za mały to będę mogła nosić go po porodzie
zapłaciłam całe 26zł
jak odbiorę z pralni chemicznej wkleję zdjęcie
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:05   #1428
kootekk
Zakorzenienie

chwale sie łupami dla michałka, to 1 cz reszta idzie do prasowania

Stary 2010-10-12, 14:07   #1429
sanderinka
Zakorzenienie

spacerówke mam schowaną ale to gondolką

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-12, 14:09   #1430
apoolonia
Rozeznanie

Teraz stwierdziłam że powinny być już moje wyniki cytologii

jak coś jest nie tak to dzwonią

rok temu dostałam taki telefon z wyrokiem

teraz mija rocznica i drugie badanie mam nadzieję że nic nie będzie

nie zniosę tego drugi raz
Stary 2010-10-12, 14:10   #1431
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Sanderinka współczuje z tym spaniem... Ja co prawda zasypiam, ale w nocy się kilkanaście razy budzę bo mi niewygodnie, bo mnie boli i ogólnie masakra...
oj juz czasem to palcze przed snem bo spać sie chce a ulozyc sie nie da

Cytat:

śliczne

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-10-12, 14:20   #1432
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość

słuchaj jak mój czegoś nie chce zrobić to mówię że zapłacę i nie ma oporów haahah
może też mu powiedz że dasz kasę i niech tobie pobierze
tą próbkę

kurde dla mnie jest to niepojęte, że gin nie chce czegos zrobic chodz wiem , że to jest ważne, ale ja chodze prywatnie to też inaczej pewnie jest, mam to co chce.

Cytat:

a co ci było rok temu??

Stary 2010-10-12, 14:21   #1433
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
znalazłam jednak. Najpierw mam iśc na piętro do poradni K, tam mi położna ma pobrać próbkę, a potem z powrotem do laboratorium.

kto za mnie pojedzie na wykład?
Trzymam kciuki zeby żadne cholerstwo ci nie wyszło

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:23   #1434
vikicullen
Zadomowienie

Sanderinka aa ty kupiłas Travelka, myslałam ze ten Tako pierwszy czarny w koła, bo to są dwa różne wózki, ten twoj tez mi sie podobal ale ostatecznie wybrałam jednak Tako.

Stary 2010-10-12, 14:24   #1435
mallinka
Zadomowienie

Cytat:

będzie dobrze :przytu l: ciąża w pewien sposób ochrania kobietę-tak słyszałam i wzmacnia jej odporność na przyszłość

Stary 2010-10-12, 14:25   #1436
kootekk
Zakorzenienie

sanderinka swietny wózek, śliczny kolorek

Stary 2010-10-12, 14:36   #1437
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
kurde dla mnie jest to niepojęte, że gin nie chce czegos zrobic chodz wiem , że to jest ważne, ale ja chodze prywatnie to też inaczej pewnie jest, mam to co chce.

a co ci było rok temu??

mój jeden raz powiedział że posiew nic nie pokarze byłam przerażona i chwytałam się wszystkiego więc zrobił mi to badanie odpłatnie

rok temu wyszła mi 4 grupa choć badałam się regularnie
ale u innego lekarza który źle pobierał próbkę (zwykłym patyczkiem) więc zawsze wychodziło piękne zero
a tu szok ponad rok od ostatniego badani i od raz 4!!

pierwsza myśl gdy położna do mnie zadzwoniła i powiedziała jaki jest wynik pomyślałam "przecież ja nie mam jeszcze dziecka"

zaczeło się- dodatkowe badania, stres, codzienny płacz, wizja operacji i tego że z dzieckiem to się mogę pożegnać
i początki depresji (przez kilka tygodni przychodziłam do domu i potrafiłam położyć się w kurtce i leżeć kilka godzin aż mąż nie przyszedł i mnie nie rozebrał)

wcześniej nie myśleliśmy o potomku (praca ważniejsza, nie ma tyle pieniędzy, dom trzeba wybudować, firmę rozkręcić itp.)
ale po tym wyniku powiedziałam że jeśli wszystko będzie ok to się staramy bez względu w jakiej będziemy sytuacji

no i stał się cud

samoistnie ozdrowiałam
lekarz powiedział że nieraz może tak być......

i takim sposobem w grudniu będzie z nami Łucja

wcześniej byłam zdziwiona że ktoś się decyduje na dziecko nie mając środków na wszystko czego się zapragnie

teraz to nam się dziwią bo choć nie jest u nas źle ale jesteśmy w przełomowym etapie życia i nie wiadomo jak nam będzie się powodziło za rok czy dwa.....

trudno
nie wybaczyłam bym sobie że przez czekanie na odpowiedni moment
dziecka mieć nie mogę
Stary 2010-10-12, 14:39   #1438
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
to chyba był cukier... ale ja ogólnie nie lubie słodyczy i jak jem coś słodkiego to mnie mdli, dlatego od razu za ten obiad się zabrałam no i nie zdarzały mi się wcześniej takie atrakcje
ech, co ta ciąża robi z kobietą...
dziś podwoziłam koleżankę bo jej się samochód zepsuł i mówi skręć w prawo, a ja dawaj w lewo:haha ha: a nigdy dotąd nie miałam problemów ze stronami a wczoraj na poczcie źle wypisałam dowód nadania i w odbiorce wpisałam siebie to nic że może to była z 3-setna paczka, którą wysyłałam...:coje st:
z tego wszystkiego jak wróciłam do domu to się poryczałam bo czuje że głupieje w tej ciąży...

eh ja tez sie przed chwila zle poczulam, nagle slabo mi sie zrobilo

nie cierpie tego uczucia

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:

oddawaj mi je

mis jaki piekny!!!!!!!

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:

irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:43   #1439
mallinka
Zadomowienie

Apolonia nawet nie umiem sobie wyobrazic co się czuje w takiej chwili dobrze że wszystko się tak zakończyło

Stary 2010-10-12, 14:43   #1440
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
No to się obroniłam

gratulacje

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Ascofer to zelazo- ja przynajmniej bralam ascofer i to bylo zelazo[COLOR="Silver"]
hehehehe chyba coś pokręciłam.... a nie ma magnezu tez na A.....? yyyy a no mniejsza z tym

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość

Weronisia - super, że możesz karmić teraz piersią, tym bardziej, że to tak słuzy i Tobie i małemu. Kciuki za przybieranie Pascala na wadze, psychicznie choć będzie ci lepiej, że możesz go karmić

Ale u nas chlopacy się pchają na świat, niecierpliwi jacyś

Apool0nia - widzisz, Łucja z wami niedlugo będzie, wyzdrowiałaś, niech już nigdy nie dzwonią do Ciebie z lab., że coś nie tak. No i czekam na zdjęcia płaszczyka, mam nadzieję, że posłuży jak najdłużej. Fajnie, że go zakupiłaś.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości