![]() |
#1411 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Cześć Dziewczyny
![]() Od samego rana robimy pranie... Natalka zasiusiała swoje i nasze łóżko ![]() Dobrze, że pogoda dopisuje to wszystko nam ładnie przeschnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja córeczka też ma na imię Natalka, ma 2 latka i 3 m-ce. Pisz do nas często ![]() Cytat:
Już je mam spisane do mojego magicznego zeszytu ![]() Kiszony kalafior.....brzmi świetnie!!! Uwielbiam kiszoną kapuchę i ogórki. Właśnie na śniadanie zjadłam wielką michę kapustki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 | ||
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() U mnie śliczna pogoda, Tż w domu, więc pakuję plecak i wybieramy się na przejażdżkę rowerami na daleki plac zabaw ![]() ~~~~ Cytat:
~~~~ Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Zadomowienie
|
Cześć Wszystkim
![]() ![]() Byliśmy wczoraj u lekarza, już myślałam że tz nie dojedzie bo utknął w jakimś gigantycznym korku, ale na szczęście u lekarza było spóźnienie więc zdążył, normalnie siedział na tym krześle tak dumnie że szok ![]() Doktor założył nam książeczkę ciąży, zmierzył ciśnienie sprawdził wszystkie wyniki, stwierdził, ze są bardzo dobre, na moje pytanie czy powinnam brać jakieś witaminy powiedział że przy takich wynikach nie będzie kazał mi się truć witaminami z erzacu i że warzywa i owoce wystarczą, mam się zdrowo odżywiać i tyle ![]() Potem mnie zbadał i stwierdził, że wszystko bardzo ładnie się jak to określił "zadomowiło" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1414 |
Zadomowienie
|
ciaputka01 no to u nas z tymi zębami zanosi się podobnie...sama nie wiem czy to dobrze, bo chciała bym już małej dać coś "grubszego" do jedzenia, a ciągle wszystko muszę miksować.
marejta no to gratuluję, że wszystko ok i tak trzymaj aż do końca! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Raczkowanie
|
Mamz ja nie byłam zbytnio zadowolona że wyszły mu tak późno ząbki, ale co tu poradzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki, żeby każda taka była!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 |
Miliana23
|
Witajcie miło że mnie przywitałyscie widzę usg i ząbkowanie u was na temacie,ja mam to za sobą bo córcia ma juz 2 lata,ale staramy się o drugie może już nie długo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 |
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() Robi się cudowna pogoda, podobno weekend ma być prawdziwie wiosenny!!!! Wstawiłam pranko, zjadłam śniadanie, trochę ogarnę bałagan i dziś zmierzamy leniuchować z Natalką.... żadnych długich spacerów, zakupów, obiad zrobimy prosty i szybki ![]() Mała mnie zaprasza na kawę na balkon, bawi się w swojej kuchence i przygotowuje deser...hihihi Życzę Wam miłego dnia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, wszystkim życzę udanego dnia, bo zapowiada się pięknie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 |
Miliana23
|
![]()
[/B]Moja córeczka też ma na imię Natalka, ma 2 latka i 3 m-ce.
Pisz do nas często ![]() Hehe ach te maluszki Oryginalny obraz zostanie pobrany za 2 sekundy o i kolejna Natalka tak mi się podoba to imię! ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Wybaczcie za ten slogan ale mi się nie załadowała emotikonka na czas eheh, ja jeszcze nie mam planów na weekend,aczkolwiek na pewno coś na świeżym powietrzu obowiązkowo! Trzeba korzystać z pogody,dopóki jest w miare ładna i oby poprawiała się na lepsze.Troszkę zestresowana ostatnio jestem,coś babka z biura namieszała mojemu tż w papierach,bo starać się o kredyt mam zamiar na remont mieszkania,gdyż obecnie wynajmuję,a to kupa kasy,pora coś zmienić.Ale te sprawy papierkowe tyle zamieszania przez nie.Babki co siedzą w tym biurze co się zajmują papierami coś jakieś pokręcone są,najpierw żle wypełniły papier do Zusu i przyszedł zwrot,a teraz głupie zaświadczenie pochrzaniły masakra jakaś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale można mieć różna sytuacje-na moim poprzednim miejscu zamieszkania była taka para,która ładowała kasę w mieszkanie spółdzielcze bez perspektyw wykupu ,bo planowali tam mieszkać dłuższy czas, bo zarabiali fajną kase ale na papierze mieli najniższą krajową ![]() Chcesz remontować wynajmowane mieszkanie? ![]() ![]() Wszyscy poszli spać a ja buszuję w kompie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
Rozeznanie
|
Zdecydowanie popieram, pierwsze 2lata wynajmowałam mieszkanie, zdążyłam trochę odłożyć na pierwszą wpłatę własną, później kredyt - którego miesięczna rata okazała się niewiele wyższa od kwoty za którą wynajmowałam mieszkanie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 | |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Co się tyczy wynajmowania mieszkania to ja również popieram, często dużo więcej płaci się za wynajem mieszkania niż za to samo mieszkanie ratę w banku ![]() ~~~~ U mnie za oknem piękna pogoda, mój Tż dziś cały dzień w pracy ![]() ![]() Jeśli tylko pogoda dopiszę to w sobotę i niedziele rozpoczynamy sezon grillowy ![]() ![]() ![]() ~~~~ ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie popieram, jeśli się płaci za wynajem to może warto pomyśleć o kredycie i kupić sobie coś swojego, zazwyczaj jest tak, ze rata kredytu mieści się w tych samych pieniądzach co płacenie za wynajem a zawsze ma się swoje mieszkanie, kilku moich znajomych właśnie tak zrobiło i teraz się cieszą bo wiedzą, ze są na swoim no i ze nikt im nie da wypowiedzenia z dnia na dzień
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- A my w sobotę idziemy na 18 do moich braci więc będzie rodzinny zjazd ![]()
![]() |
#1428 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja z mężem wzięliśmy kredyt na 30 lat ![]() Inna sprawa jeśli nie możecie wziąć kredytu... no bo wiem, że trzeba spełniać pewne warunki, żeby móc wziąć kredyt.. Ja nie pracuję, tylko mój mąż, braliśmy kredyt jak jedno dziecko było już na świecie i w sumie ledwo ledwo wykazywaliśmy zdolność kredytową... No ale jakoś się udało.. Także łatwo mówić, jeśli ktoś nie pracuje, albo zarabia mało to ciężko jest wziąć kredyt na mieszkanie, zwłaszcza, że teraz ceny mieszkań są po prostu dramatyczne... Ja mieszkam w małym miasteczku, więc tu ceny nie są takie złe, ale nie zdecydowałabym się na mieszkanie np. w Warszawie, wiedząc, że mam płacić ok 2000 zł raty kredytu miesięcznie... no chyba, że bym zarabiała duuuuże pieniądze.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę zjeść rogaliki z serem i napić się malinowej herbatki ![]()
![]() |
![]() |
#1429 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziś zapowiada się piękny dzień tak jak wczoraj, więc pewnie wszyscy wybiorą się na spacerki, zatem udanego dnia mamusie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 | |
Raczkowanie
|
Ale narobiłaś mi ochoty na te rogaliki
![]() ![]() ~~~~ Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Dziewczynki ja również życzę Wam miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- ~~~~ Dziewczynki ja również życzę Wam miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
Rozeznanie
|
Dobra, obiad zrobiłam, zaraz mąż wróci z pracy, więc pójdziemy trochę na dwór..
My grilla też robimy w weekend ![]() ![]()
![]() |
#1432 |
Rozeznanie
|
A u mnie pada....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Rozeznanie
|
a ja z niecierpliwością czekam na dzień kiedy powinnam dostać okres żeby zrobić test
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No, to trzymam kciuki ![]() Jakoś nam ten dzień minął, dwa razy padało, ale udało nam się wyjść na podwórko i trochę pobawić ![]() Jutro od rana mam zamiar myć okna i może jeszcze drzwi, ale to się okaże w praniu ![]() Dziś kupiłam Natalce miotłę, zmiotkę i szufelkę i od jutra sprzątamy razem. Na razie wspólnie odkurzałyśmy, bo mała ma swój sprzęt ![]() Ktoś będzie musiał kochaną mamusię wyręczać w obowiązkach jak zacznę chodzić do pracy ![]() ![]() ![]() Niedługo mój Tż zrobi nam małą, domową wędzarnię ![]() Będziemy mieć pyszne szyneczki i kiełbaskę też zamierzamy sami robić ![]() Do tego pasztet wg przepisu mamz i palce lizać ![]() ![]() Co tam ciekawego u Majki i Kacperka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Motorek? Wrzucam fotkę ![]() Cytat:
![]() Jak szukałam mieszkania to znalazłam ogromny dom (zmiesćiłoby się tam chyba mieszkać z 10osób) ale na za*upiu ![]() Cytat:
![]() ![]() Wędzarnia? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
Miliana23
|
Nie.nie moja drogie chyba żle wam napisałam,wynajmuje mieszkanie teraz,ale te do remontu to już nie to wynajmowane.
Przy bliże wam sprawę.Wychowałam się w takim domu poniemieckim gdzie od lat mieszkały dwie rodziny moja i sąsiadki,część domu należała do mojej babci aktualnie ś.w pamięci czyli połowa,na dole dziś mieszka mój wujek,a na górze mieszkała moja mama z rodzeństwem,ale nie dawno dostała mieszkanie o które się starała i wyprowadziła się stamtąd.Przez co mieszkanie na pietrze,gdzie mieszkałam jako dziecko teraz jest wolne,a dodam że dość spore jest sam pokój 30m kw.,i to te mieszkanie mam zamiar remontować,żeby mieć właśnie coś swojego i wiecznie nie płacić kupy kasy za wynajem,a mniejsza rata za remont i opłaty myślę że damy radę.Zgadzam się z wami co do tego,że wszytko zależy od tego gdzie mieszkamy i czy pracujemy,więc innych możliwości nie mamy jak na razie , ja nie pracuję,a mój tż też ma najniższa krajową na umowie w związku z czym to zamieszanie w papierach.o którym wspominałam.Gdyż wystarał się o podwyższenie stawki właśnie żeby wziąść ten kredyt.Macie racje,pewnie,że lepiej płacić nawet rate do banku,bo to na jedno wychodzi.Ale nie każdy ma możliwość dostać kredyt hipoteczny na 30 lat,znaczy my nie mamy takiej możliwosci,może byłaby ale to za pare lat,a mnie to nie ratuje,bo wiadomo gdzieś trzeba mieszkać.Teraz zarządza posiadłością mój wujek tam od którego mam pozwolenie na piśmie,że się nie sprzeciwia nam, żebyśmy tam mieszkali,a i tak ja i mała jesteśmy tam zameldowane.Miałam wcześniej się tam przenieść,ale moja mama zabrała wszytko stamtad ,łącznie z ogrzewaniem więc trzeba tam zacząć od położenia centralnego.A to plus meble i wyposażenie jest dość drogie.Ja mieszkam w innym mieście,niż moje rodzinne bo tu mój tż pracuje,płacę ponad tysiąć zł za wynajem,z jednej pensjii a to koszmar tym bardziej ,że nie ma zmian na lepsze,bo prosiłam kobiete o kupienie byle jakiej szafy na ubrania za 300 zł u nas są to ma z tym problem.Jak tylko się okazało,że byłaby szansa na wzięcie większego kredytu na remont,to zaczynamy działać,może za ok 5-6 lat spłace go,ale po tym czasie on mi odpadnie,a tu płace,płace i Bóg wie do kiedy płaciłabym.Wybaczcie,że tak zakreciłam całą sytuację i nie wyjaśniłam wszystkiego od razu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Zadomowienie
|
Z mojej wycieczki nici
![]() ![]() ![]() ![]() Wyprawa z dwójką do lekarza... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Zadomowienie
|
Ojoj, a co tak nagle się stało dzieciaczkom?
U nas dziś pada i jest paskudnie, więc zapowiada się dzień do ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
No Karolka, fura jak się patrzy ![]() Pocieszę Cię, nie jesteś sama ![]() ![]() Mam nadzieję, że chociaż okna uda mi się umyć, bo reszta planów pokrzyżowała się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.