![]() |
#1381 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Koralik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1382 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1383 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Do tego od 3tyg interesują go cyferki. Ma ulubioną bajkę Supercyfry, patrzy na nią jak zaczarowany ![]() Można też kupić książeczki z tej bajki, mamy ich już cały stosik, a on mały, skubany na palcach dodaje i odejmuje ![]() Mówi tylko : "pokaż mi gdzie w książce jest napisane np 3 " No normalnie śmieszne połączenie, mały rozrabiaka w okularach interesujący się cyframi. Dodajmy jeszcze do tego sytuację z przedszkola ze słowem ku*** Śmieszny ten mój Nikoś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1384 |
Rozeznanie
|
koralik
![]() ![]() Farrah niestety babeczek nie zrobiłam bo TŻ zrobił mi wolny wieczór wczoraj i wyszłam do pobliskiego pubu/pizzeri na piwko z dziewczynami ![]() ![]() Dzis mielismy kolejne szczepienie - rotawirusy i żóltaczka. Maja fajnie zaczyna przybierać, waży 5,054 kg ![]() Przepraszam was za literówki itp. ale jesteśmy u rodziców i jakaś dziwną ta ich klawiatura ![]()
![]() |
#1385 |
Rozeznanie
|
Hello!
![]() Pusto tutaj, pewnie przy sobocie imprezujecie ![]() U mnie pogoda straszna, pada śnieg ![]() Koralik brawo dla Nikosia! Mądry chłopczyk! Kamila fajnie, że mogłaś sobie wyjść trochę z domu na piwko.. zazdroszczę! Ja to już tak daaawno nigdzie nie byłam, że szok.. Idę legnąć przed tv ![]()
![]() |
#1386 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Mnie też dziś zdenerwował za oknem padający śnieg ![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() Dziś rano zaliczyliśmy pierwszą wizytę u dentysty i mamy pierwszą naprawioną dziurkę w zębie ![]() Mały dzielnie siedział na fotelu, nic a nic nie pisnął i nawet go za łapkę nie musiałam trzymać ![]() ![]() ![]() Potem w nagrodę pojechaliśmy na kryty plac zabaw i na kawę do siorki. Tak minęło nam popołudnie ![]() A teraz zostałam sama z dziećmi , Tż ze szwagrem pojechali na jakąś galę walki, szwagier jako fotograf a mój mąż jako pomocnik ![]() Zaraz kąpie dzieciaki, a potem będę się relaksować ![]() Marzą mi się takie łóżka dla dzieci http://www.babybest.pl/lozka47.html http://www.babybest.pl/zdjecia/lozka40.jpg http://www.babybest.pl/lozka50.html http://www.babybest.pl/lozka49.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1387 |
Wtajemniczenie
|
a moje dziecko jest jakieś jodnokierunkowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1388 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
Rozeznanie
|
![]() Życzę Wszystkim miłej niedzieli!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1390 |
Rozeznanie
|
koralik dziękujemy
![]() U nas za oknem piekne błękitnw niebo ale przymrozek :-/.. Dziś chyba zostaniemy z Mają w domku bo TŻ do pracy na 14.00 ![]()
![]() |
#1391 |
Rozeznanie
|
Cześć!
Ja dzisiaj też sama praktycznie, bo mąż na 14.00 do pracy ![]() U nas ładne słonko, ale zimno... może zapakuje dzieciaki do wózka i się przejadę do teściów, no zobaczę jak to się rozwinie, w ostateczności zawsze mogę się polenić w domu ![]() Lausanne mój Adam też bardzo lubi samochody i co jakiś widzi mały to krzyczy brum brum tit tit.. ![]() Koralik Bartek uwielbia chodzić do dentysty, Adaś już mniej ![]() ![]() ![]() Idę zrobić sobie herbatkę ..
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 | ||
Rozeznanie
|
To tak samo jak Kamilka, no ale pracują w tym samym zawodzie
![]() Ja mam dziś Tż-a w domku ![]() Cytat:
U nas pogoda identyczna ![]() Jaki masz wózek, taki podwójny? Cytat:
![]() ![]() Dobry pomysł, może ja też moim urwisom kupię takie szczoteczki ![]() Pojechaliśmy z dzieciakami do Kościoła, Natalka była grzeczna, ale Nikodem natychmiast po przekroczeniu progu dostaje owsiki ![]() Diabeł mały, jak mówię w domu, że teraz się pomodlimy to bolą go kolana, buzia...itd Indywidualista z niego i już ![]() Karola to dziś macie chrzciny? Trzymam kciuki za pomyślność na całej linii ![]() Kamilko jest dziś średnio na dworze, co tam, zostańcie w domku i leniuchujcie ![]() mamz Ewka pewnie tupta chętniej niż siedzi w wózku, co? Jak ma się Twój brzuszek? marejta a co u Ciebie, planujesz sobie już co kupisz, oglądasz jakieś bobaskowe rzeczy....? Ja też za 7m-cy zostanę ciocią ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1393 |
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim!
Nie było mnie kilka dni, ale miałam trochę roboty, bo u mnie urodziny schodzą się razem z imieninami, no i wiadomo, coś trzeba było upiec, potem gości bawić, na ale już mam luz. Kurcze u nas wczoraj sypał śnieg i było paskudnie, a dziś słońce i niebo bez jednej chmurki. Dziwna ta pogoda. Koralik ani się nie obejrzysz a Nikoś będzie Ci do domu laski sprowadzał ![]() Farahh jakoś Ci nie odpisałam wcześniej odnośnie soczewek i płynu. Co do płynu, to musisz sama wypróbować, bo każde oczy co innego lepiej tolerują, ale chyba większość jest teraz takich dość delikatnych, więc myślę, że tu nie będzie problemów. A do okulisty wybierz się koniecznie, niech Ci przede wszystkim dokładnie zbada wzrok, bo będziesz miała dobrze dobrane soczewki, a to podstawa. Co do FB, to ja Ci kiedyś tam podałam swoje namiary w klubie, sama nie mogę Cię znaleźć bo kurcze nie pamiętam nawet jak się nazywasz, ani z jakiej jesteś miejscowości ![]() Kamila super że masz możliwość od czasu do czasu gdzieś się wyrwać ze znajomymi, to bardzo ważne ![]() Karolina nie zazdroszczę przygotowań do chrzcin, bo wiem ile to roboty. Sama też robiłam w domu i przy drugim też tak będzie. Pewnie dziś były te chrzciny? Mam nadzieję, że wszystko wyszło ok. Jak już odpoczniesz, to daj znać jak było ![]() A teraz zmykam, bo mój mężulek zaraz wraca z pracy i pewnie będzie głodny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1394 |
Zadomowienie
|
Ale się urobiłam
![]() ![]() Wczoraj mnóstwo roboty a dzisiaj od samego rana! msza by ła o 12,30. Mały był grzeczny, nie płakał nawet podczas lania wody ale tak go polali,że cały becik i tył głowy mokry ![]() ![]() Potem obiad-kurczak z piekanika ,gotowane klopsy, sałatki,ogórki, buraczki. Potem tort ,sernik i murzynek. A na zimną płytę: wędliny,sery, pomidorki, ogórki 5 rodzjów , 3 rodzje sałatki, 2 rodzaje śledzi, kuleczki z twarogu (takie robię ziołowo czosnkowe), ślimaczki z wędliny z almette,jajeczka... A na wiecżór faszerowane pieczarki pieczone w piekarniku... Dużo zjedli ale dużo też zostało. Następny taki spęd ludzi dopiero na chrzciny. Jakoś tak wyjątkowo się stresowałam-nawet nie przejełam się jak się okazało,że nie posoliłam ziemniaków ![]() Babcie twierdzą,ze dziecko po chrzcie zmienia się-na małego to chyba nie zadziałalo bo wieczorem swoje się musiał wydrzeć ![]() Wszyscy zasnęli-tz już chrapie a dzieciaki jak na razie cicho w pokoju to chyba spią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1395 | |
Rozeznanie
|
Niedawno wstałyśmy z Natalką, przesunięcie tylko jednej godziny, a ja się jakoś dziwnie czuję
![]() Dziś wieczorem czeka mnie relaksik, na 20 idę na pazurki ![]() No a potem standardowo na kije ![]() Cytat:
To już po, można odsapnąć....Nieźle się napracowałaś....same pyszności przygotowałaś, mniam, mniam ![]() ![]() Jakie miałaś sałatki i co to za kulki z twarogu ziołowo-czosnkowe? Smakowicie brzmi.... ![]() No nic, czas się przebrać, posprzątać po śniadaniu i zaplanować jakiś spacerek, bo słonko za oknem świeci. Miłego dnia życzę Wszystkim ![]() Zapraszam na częste pogawędki na Wizażu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1397 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo fajne te łóżka, kiedyś też oglądałam tą stronę i pewnie za jakiś czas się tam wybiorę ![]() Cytat:
![]() Na razie dzisiaj idę na wizytę kontrolną i już nie mogę się doczekać kiedy to będzie. Mój tż chce iść ze mną, mam nadzieje, ze lekarz nie będzie miał nic przeciwko ![]()
![]() |
![]() |
#1398 | ||
Raczkowanie
|
Cześć
U mnie weekend strasznie szybko minął, piątek i sobotę byliśmy u znajomych i rodzinki, a wczoraj mój tż był na dzień w pracy więc wybrałam się z młodym do mojej mamy, ja odpoczęłam a tż przyjechał do nas po pracy na kolacje. ~~~~ Dziś mam za oknem śliczną pogodę, Tż szykuje mój rower na ten sezon, swój już ma gotowy, więc pewnie na dniach zaczną się rowerowe wycieczki ![]() ![]() ~~~~ Cytat:
![]() ![]() ~~~~ Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1399 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kulki to twaróg tłusty zmieszany z dużą ilością czosnku, t masy robię kuleczki "panieruję " w ziołach(bazylia,oregano,t ymianek) i zalewam olejem-tak czekają w lodówce kilka dni. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1400 |
Rozeznanie
|
marejta ja też chodziłam z TŻ'tem i też wchodził ze mna do lekarza, rozmawiał, zadawał mase pytań, skarżył na mnie
![]() ![]() ![]() karolinko mniam, mnia!! Kurde na pewno zrobię te kulki bo uwielbiam i ser i czosnek ![]() ![]() Dziewczyny dziś rano był alarm... Majka nie chciała od wczoraj południa jeść, dziś stan podgorączkowy.. Poszliśmy do lekarza ale nas zbyła... Powiedziała żeby obserwować i tak sobie czytam i wszystkie objawy pasują mi na ząbkowanie... Rzadsze kupki, rozdrażnienie, brak apetytu, podwyższona temp... Ale chyba to nie możliwe... Maja ma 3,5 miesiąca ![]()
![]() |
#1401 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1402 |
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwilę dziewczyny..
Kamila moje chłopaki oboje dostali pierwszego ząbka jak skończyli 3 miesiące.. także wszystko możliwe, że i Majka lada chwila zacznie gryźć zębem ![]()
![]() |
#1403 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A czy za wcześnie? mojej koleżanki dziecko zaczęło ząbkować jakoś zaraz przed 3 miesiącem i też nie wiedziała na początku czy to zęby czy początek jakiejś infekcji. Także trzymam za Was kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1404 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1405 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
W pierwszej ciąży chodziliśmy razem, w drugiej samotnie, bo Tż zostawał z Nikosiem w domku. Cytat:
Pierwsze słyszę ![]() Kuleczki na bank zrobię sobie!!!! Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby u Was to było ząbkowanie!!! Ja już po paznokciach i brwiach, jak Tż wróci z siłowi to śmigam na kije ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1406 |
Rozeznanie
|
koralik_1982
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak więc po porannej panice wybrałyśmy się z chrzestną Mai na spacerek do biblioteki, było tak fajnie cieplutko że grzechem było siedzieć w domu. Później zrobiłam sałatkę, godzinę temu kąpiel Mai która musiałam do niej budzić co się nie zdarza i teraz śpi sobie smacznie ![]() ![]() ![]() marejta jak po wizycie. Napisz co ci lekarz powiedział. karolinko hmmm... o tym kalafiorze też nie słyszałam... ![]() Farahh uspokoiliście mnie. Bo ciągle w koło słyszałam że ząbkowanie to 5 miesiąc i wogóle, ale widzę że sporo dzieci wcześniej ząbkuje ![]() ![]()
![]() |
#1407 |
Miliana23
|
Witajcie tak sobie pomyślałam że i ja się przyłączę do was,czytam od jakiegoś czasu ale jakoś trudno sie wbic w rozmowę ehhe mam nadzieję ze mnie przygarniecie mam córcie Natalie 2 latka w kwietniu skończy,pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1408 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1409 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak córce wychodziły ząbki to na dziąsełkach miała najpierw takie białe podłużne plamki-wyglądają jak pleśniawki ale nie da się ich zetrzeć wacikiem i są dokładnie w miejscu zęba. A mam pytanie-Maja wyciąga już rączki do czegoś? bo Kacper cały czas macha rączkami bez sensu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1410 |
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwilkę..
karolinko Maja już od miesiąca wyciaga ręce jak do niej podchodzę co chyba oznacza "weź mnie". Łapie lalkę nad łóżeczkiem, bawi się gryzakiem i naciąga na twarz wszystko co możliwe ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.